-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
senior tag
Az ugyanúgy angol verzió sztem (vagy benne kell, hogy kegyen az english.language file, az pedig tetszőlegesen átírható).
Különben én is szívesen átküldöm az én hungarian.language fájlomat, de nyilván ez az én ízlésem szerinti magyarítást, illetve az általam használt pluginek szövegeit tartalmazza a core rendszeren kívül. -
Devil81
csendes tag
-
Winzsolt
aktív tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem a htpc épitéssel kapcsolatban a tapasztaltabbakhoz
-Asrock 775Twins-HDTV, 805D proci,512mb ddr,x600xt,160gb hdd, dvd.
Ezt a konfigot szeretném összerakni, de 1-2 dologban nemvagyok biztos:
1.szabad e 805d procit beletenni? magas fogyasztásra gondolok, ekkor csak nagyobb táp kell bele? És kb mekkora táp lenne ideális ehez a konfighoz?
thermaltake mozart házra gondoltam.
Kössetek bele pls. had tanuljak belöle
Ha még vmi eszembejut leirom. -
róland
veterán
válasz Winzsolt #759 üzenetére
Én nem ragaszkodnék hozzá. (Hacsak nem akarsz filmeket kódolni, nem lesz egy ilyen erőműre szükséged.) Inkább egy TV-tunerhez.
HTPC építésnél egyik legfontosabb szempont, hogy halk és esztétikus legyen a gép. Egy hardveres tömörítésű TV-tunerrel (Hauppauge-ból már 2x.xxx,- Ft-ért is van talán ilyen) egy kisebb teljesítményű processzor is megfelelő lehet. Következménye, hogy egy halkabb hűtés is elég egy ilyen processzorhoz.
Memória: ebből 512 MB a minimum, de ha van lehetőséged, akkor a 2 GB sem rossz. Kevesebbet fog a merevlemezzel dolgozni a gép, így halkabb.
Merevlemez: Nagy tárolókapacitás és halk működés.
Tápegység: valami márkás 300-400 W-os darab jó hatásfokkal, halk hűtővel (talán FSP GreenPower)
Minden egyéb alkatrésznél fontos a lehetőség szerinti passzív hűtés.
Ja, míg el nem felejtem: NEC (és úgy hallottam Pio) ODD-k csak lassú üzemben halkak (bár filmnézéshez elég az 1×-es tempó is).
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Kobak77
aktív tag
Nekem Pio van, lassítani a Nero Drivespeed-el próbáltam, de felemás az eredmény... amíg lassú a pörgés, addig csendes, viszont nem zökkenőmentes a lejátszás . Aztán meg időnként felpörög, de veszettül, ekkor utoléri magát, stb... nec-ről semmit nem tudok, de a plextor állítólag ebben nagyon profi . No persze az előzőekkel nem is egy árkategóriában van
-
róland
veterán
NEC egy fokkal jobb. Nem szokott magától felpörögni, sőt akadozni is csak a Winfos Media playere szokott. állítólag van rá magyarázat, hogy miért, de pl. PowerDVD soh nem csinálja.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Winzsolt
aktív tag
Hát mostanában egyre kevesebbet foglalkozok kodolással, de ha elvétve csinalom akkor tenyleg nem lehet muszáj ez a proci.
De akkor melyik proci?
Melyik az a merevlemez ami 160-200gb környékén csendes?
Asrock 775Twins-HDTV<< ezen a lapon x300-as ati vga van, ez elég lehet filmnézésre? -
róland
veterán
válasz Winzsolt #765 üzenetére
Sajnos merevlemez zajkeltés ügyben nem vagyok járatos. Én egy olcsóbb processzort vennék és inkább 2 GB memóriát, így még egy kevésbé halk merevlemezzel is megfelelő lesz a HTPC zajszintje. (Kevesebbet fogja felpörgetni a merevlemezt.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
jodamester
tag
HD-filmek nekem már erősen szaggattak a 3000+-os alapórajelén. 2.4GHz-re húzva viszont szépen futottak. A hangzavarról annyit, hogy c'n'c opciót+q-fan opciókat használva a prociventi alig-alig hallatszik, sőt néha el sem indul..
Egyébként szerintem ha csak filmre használunk egy pc-t, akkor az elég kihasználatlan. Én most építettem egy 'univerzális' ht és játékpécét.
A megfelelő ház kiválasztása az egyik legfontosabb: pici, hangszigetelt és csendes táppal szerelt legyen. Az enyémben egyébként duplamagos amd van és ddr3 7300gt van. A tápon és a procin van venti, a többi passzív. Tényleg mindenre jó és a játékok sem fektetik meg. -
zLegolas
őstag
Film lejtszásra felesleges 2 magos proci. Egy 3GHz-es egymagos intel vagy inkább 3000+ körüli AMD bőven elég erre, s kevésbé lesz gondod a hangzavarral.
Hehe... nézz rá a GeexBox-ra, milyen az erőforrásigénye.
Amit te írsz, az kábé az ötszöröse ennek.
Nekem egy 700-as PIII-am van a nappaliban a TV-re kötve, remekül szuperál - mondjuk fel nem veszek vele, meg nem is kódolok, csak lejátszás megy rajta.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Devil81
csendes tag
1 jó hardware-esen tömiző tunercard-hoz is nagy gép kell? Mert ugye ott inkább a kártya végzi a tömizést. (lehet hogy rosszúl tudom).
Na most azt nem tudom, hogy a Pinnacle PCTV 310i hardware-s e vagy nem? Ezt honnan lehet kispekulálni mert nem nagyogyon írják sehol :S:S Ugye ennek 1 hátránya van hogy nem túl jó a támogatottsága a htpc progiknál. Viszont: pöckölgettem a Nero 7.x.x.x ban a HOME részt és elég jól elboldogúl a mindennel sőt még elég kellemes kinézete is van. Érdemes rákukkantani mármint aki még nem tette meg és foglalkozika témával.Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
bizi990
senior tag
Na most azt nem tudom, hogy a Pinnacle PCTV 310i hardware-s e vagy nem? Ezt honnan lehet kispekulálni mert nem nagyogyon írják sehol
Van egy ökölszabály: ha hardveres, akkor azt nagyon kiemelik minden anyagban. Tehát, ha nincs odaírva, hogy harveres, akkor nagyon nagy valószínűséggel szoftveres.
bizi -
-
Devil81
csendes tag
Hát utánakukkoltam és nagyon úgy néz ki hogy a Pinnacle család 1ik tagja sem hardware-s tömizést csinál :S:S Még jó hogy csak kaptam a kártyát
Viszont 1 kérdés:
Hauppauge WinTV PVR-150 PCI -- hardware encode, software decode
Hauppauge WinTV PVR-350 PCI -- hardware encode, hardware decode
Mi a külömbség? decodolás mikor kell? lejátszásnál?
Mert van köztük 7k külömbség.
[Szerkesztve]Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
Devil81
csendes tag
Akkor Teljesen felesleges a 350es mert nekem csak az encode kell hogy HW-s legyen. Ha jól tudom akkor csak annyi a kül hogy van av kimenet a 350esen meg HW decoder van rajta. Marad a 150es.
Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
róland
veterán
Van a Pinnacle-nek is hardveres dekódolóval szerelt kártyája, de kicsit drága mulatság egy ilyen.
Pinnacle Deluxe USB2 és Pinnacle MP20
Csak az a kérdés, hol kapsz még ilyeneket?http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
-
dane
senior tag
Halihó Mindenkinek!
Látom pörög a topic! Ennek nagyon örülök!
Lenne pár kérdésem.
Hauppauge HVR-1300-as kártyát akarok venni ami egy hibrid tv tuner!
Igazából azért kellene ilyen mert Scaleo E gyári kiszerelésében is ilyen.
A kérdés az hogy lehet-e mondjuk helyette PVR-250 vagy 350??
Mi a különbség a HVR és a PVR sorozat között??
Mit jelent az hogy Hibrid TV tuner? MItől lesz hibrid??
És végül a nagy kérdés.
Aki látott már Hauppauge TV kártyát az tudja hogy van a nyákon fent egy kb 10 tűs fehér csatlakozó. Na ennek a csatlakozónak kellene a lábkiosztása és hogy mi is az a csati pontosan.
Itt egy kép a csatiról:
Köszi a válaszokat! -
dane
senior tag
Ezen a képen látszik is hogy a tuner kártyára van rádugva egy kábel ami a SCART AUX-hoz megy! Valószinüleg egy bemenet lesz... csak a kérdés hogy hogy kell rádugni. Mert nekem a csatlakozóm nem olyan ami pontosan abba a fehér aljzatba megy bele hanem olyanból van 2db ami az optikai meghajtó audio csatlakozója (4 pines).
Remélem érthető voltam
[Szerkesztve] -
róland
veterán
A PVR sorozat már hardveres mpeg dekóderrel van szerelve. Azaz nem terheli a procit felvétel közben.
Hibrid tuner: mind a hagyományos analóg jelet, mind az új digitális (általában DVB-T jelet) tudja fogni.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dane
senior tag
Akkor nekem az össze hauppauge tv tuner közül melyiket kellene vennem?
Ezek szerint a PVR sorozat nem tudja a DVB-T-t viszont tud hardveresen dekódolni.
A HVR sorozat nem tud hardveresen dekódolni viszont 2 féle jelet is tud fogadni.
Olyan nincs ami mindkettőt tudja??
Még esetleg FM tuner is van rajta??
...Ja és MCE kompatibilis? -
dane
senior tag
Vagy inkább egy hibrid + analog párositás jobb lenne
Már csak azt kellene tudnom hogy mi az a kis fehér csatlakozó pontosan és mi a lábkiosztása!
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Itt a Leadtek PVR 2000, hardware MPEG-2 tömörítő chip-el. [link]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
dane
senior tag
-
biga
őstag
Erröl tud valaki valamit: [link]? Ha tényleg tudja azt, amit írnak róla, akkor best-buy lehet egy Media Server mellé. (géppel etherneten csatlakozik, a TV-vel meg közvetlenül). Árlistán 23e nettó körül már láttam
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- Android szakmai topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Baldur's Gate 3
- Horgász topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen