-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
-
dhcodoki
senior tag
Na most kicsit segítsetek, mert nagy a káosz.
Chieftec HM-01B és a Chieftec HM-02B hány 3,5"-es HDD-t fogad??? Ahány oldal annyi leírás..
A 01 és a 02 között mi lehet a különbség??
Olyan szinten nagy a káosz, hogy még a gyártó oldalán sem tesznek különbséget. Még a méretekben sem.
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #21046 üzenetére
Nekem a 03mas végű van ebből ami alacsonyabb, mivel nagy házakat linkeltél így a nagyobbat mutatom neked. Ebbe nincs táp azt még venni kell hozzá.
A logitechhez nem jár vevő egység azt külön kell venni, két fajta lehetőség van, vagy az olcsóbb "kínait" veszed ami csak készenlétbe tudja rakni a gépet és onnan vissza éleszteni, de ha kikapcsolod vele akkor távval nem tudod bekapcsolni, vagy itt a aprón árul egy srác olyat amit usb-n keresztül be is és ki is kapcsolja a gépet.
Ha imon-s házat veszel akkor ott meg is van a vevő nem kell külön venned. -
dhcodoki
senior tag
-
dhcodoki
senior tag
Ha XBMC-t is futtatnék a HTPC-n, milyen távirányítóban gondolkodjak?
Az imon VDF-ről olvastam, de kevés helyen lehet már kapni.. talán nem volt felkapott valamilyen probléma okán??
Esetleg más, jobb megoldás?? Házat sem vettem még meg, szóval perpill elég rugalmasan tudom kezelni a dolgot.. -
cekkk
veterán
Köszi nektek!
Akkor lehet ami van nekem panel táp(250W) az mehetne a nasba a htpc-be meg szerzek valami pico psu-t majd
Elkezdek ezen gondolkozni, hogy akkor a HP microservert eladom -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #21036 üzenetére
Mennyi annak a fogyasztása alapjáraton és terhelve?
Mondjuk jelenleg én nem használok raid rendszert de ahhoz meg csak kellene a proci erő is, ezért nem értem ,hogy az ilyen synology nassok, hogy oldják meg olyan gyenge procival ami bennük vanVagy lehet raid kártyával?
-
törölt tag
válasz
ricsik #21033 üzenetére
Ha minden video beállítás OK, akkor 1 módon tudtam diavetítést produkálni, a hang kimenettel. AMD esetén a direct sound rossz volt, WASAPI HDMI a nyerő. Úgy tudom teljes mértékben megkerüli a windózt, ezért a hangminőség is jobb.
(#21035) cekkk
Nekem a Brazos már működött NAS-ként, meg is akartam tartani.
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21027 üzenetére
A hang kimenetet váltogasd, vagy a wasapi vagy a direct lesz jó, de inkább a wasapi.
(#21028) regger
Ha lenne valami jó alaplap procival 10-15W fogyasztással akkor lecserélném a NAS-t egy olyan alapúraHa meg htpcre is alkalmas lenne akkor lehet azt is, bár nálam megy a gép napi 2-3 órát max, ilyenkor nyáron még kevesebbet, mert kint vagyunk sokat, így annyira nem zaklat fel, hogy 40 helyett 15W, annyira hosszútávon hozná vissza a különbséget, hogy lehet nem is éri meg a csere, nasban viszont már elgondolkodtató lenne
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21032 üzenetére
Igen, viszont a tényleges árusítás úgy tűnik még nem kezdődött meg. Lehet az még olcsóbb is egy kicsit. A felszereltségével szerintem nagyjából reális lenne 30K körül az újabb Brazosokkal összehasonlítva.
-
törölt tag
Nekem hétfőre ígérik az Asrock FM2 FM2A85X-ITX lapot, szvsz már megmarad HTPC-nek, talán egy Richland fejlesztést kap. Legalábbis ha lesz képminőségbeli fejlődés a 8x IGP-vel. A fogyi viszont jelentősen csökkenhet, optimalizáltabb lesz, nem beszélve a Kabiniról. Ha utóbbit majd agyondicséritek, meggondolom, hogy a mostani ágyú-veréb HTPC-m lesz az új irodai gépem és Kabinire építek egy új HTPC-t. 3D lehet még kérdéses, erről nem tudok semmit Kabini vonatkozásban.
-
ricsik
őstag
válasz
zsigus #21024 üzenetére
Be volt kapcsolva a filmnek megfelelő freki váltás. Újra leteszteltem csak XBMC-vel.
Win 60Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re , TV átvált. Szaggat a kép, mint a barom.
Win 24Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re. Itt a kép ok, de az egér szaggat.A gép elég jó, P67 csipszet, I7, GTX660. HW gyorsítás az XBMC alatt bekapcsolva.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21025 üzenetére
A procik már léteznek, vannak 10 wattos Celeronok meg asszem Pentium is, kérdés hogy asztali alaplap mikor lesz velük.
Viszont egy alap dVGA-val megtámogatva bőven jó a kis 847, a Gigabyte lapja dupla LAN-os, így nem kell neki a bővítőkártya LAN-nak, mehet bele egy 5450/6450/210 szintű valami. Szerk.: mégsem, sima PCI slotja van
. Még így is 30 watt körüli (elméleti) max fogyasztással lehet számolni HDD(-k) nélkül, messze nagyobb CPU teljesítménnyel mint a Brazos.
-
ricsik
őstag
Kicsit próbálgattam a PC-s médialejátszást. Amire jutottam a 24P-s lejátszással:
1. Windows 24Hz, lejátszó program nem vált felbontást: az egérmutató szaggatva megy, a kép jó.
2. Windows 60Hz, lejátszó program felbontást vált 1080p24Hz, kép szaggat.Igazából egyiket sem nagyon értem. Furcsa, hogy 24Hz-en szaggat az egér, de még furcsább, hogy mért befolyásolja a képet, hogy a Win 60Hz-en megy, mikor a program átvált a 24p-re. Ilyenkor a Tv is átvált, jónak kéne lennie. Több lejátszó programmal is próbáltam (MPC, BSPlayer). Ezek mért vannak?
Másik érdekesség, hogy a Totalmedia lejátszót nem is lehet rávenni, hogy maga váltson helyes 24p-re, az opció ki van szürkítve. Így a Windows kell megint csak 24Hz-re tenni, ahol az egér szaggat. Bár a 2. pontból kiindulva, ha tudnám is, akkor is lehet szaggatna a kép.
Próbálgattam a XBMC, amúgy nem hittem volna, hogy ilyen király. Csak a BD menüt nem tudom kinyerni vele sehogy. Lehet?
Ezekre szeretnék magyarázatot kérni, vagy tippet a lejátszáshoz.
-
Pista0001
addikt
válasz
Taragas #21019 üzenetére
Intelnél sokszor a procik közelében sincsenek a TDP osztály max fogyasztásához, pl. egy 65 W-osnak besorolt Sandy Celeron sokkal kevesebbet fogyaszt, csak hát a kisebb kategóriába (35 W) már nem fért bele. AMD-nél nem tudom mi a helyzet pontosan a Llanoval, a Trinity már valószínűleg kihasználja a TDP osztályát a turbó miatt (Trinitynél nézi a turbó a fogyasztást is, ha belefér a keretbe akkor húz mindent ha van rá igény).
-
comodo
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata OpenELEC-alatt imon táv. ill. kijelző konfigurálásában? -
Taragas
aktív tag
A TDP keret körübellül arra szólgál, hogy megmondja mennyi lehet a proci maximális fogyasztási kerete. Tehát eddig mehet el terhelhetőségben. Persze az AMD és az intel számítása különböző. Az AMD az elméleti maxot adja meg rögtön, az intel meg asszem csak az átlag tdpt adja meg vagy, a fölött picivel. Igen sokat számít az energia management. Pl az i3 kevesebbet fogyaszt mint a trinity film nézés közben, mert az AMD hagyta feleslegesen megemelni ilyen helyzetekben az órajeleket, amikor nem is lett volna rá szükség. De pl a richlandban pont ezt javították ki.
-
válasz
Pista0001 #21000 üzenetére
És ezek a lapok mennyit fogyasztanak? Sehol nm találtam róla tesztet.
Annyit tudok csak, hogy a proci TDP-je 17W.Ami miatt nem merem egy-az-egyben átszámolni a TDP alapján, az az, hogy az AMD E-350 18W-os TDP-vel üresjáratban kevesebbet fogyaszt, mint a D2700-as Atom 10W-os TDP-vel.
Gondolom a chip készlet és az energiamenedzsment különbözik.Köösszi!
-
ferensz
senior tag
válasz
canniball #21015 üzenetére
Számomra nem túl esztétikus a Windows 8 felugró hangerőállító berendezése, és ha már egyszer eltököltem a library-k rendezgetésével, meg az egész kicsinosításával, akkor ne ez rontson már bele az összképbe.
Egyébként a hangerőre rákeresve a topicban ez volt a legközelebbi hsz amit találtam:
Ez lenne egyébként az, ami minden helyzetben, még XBMC alatt is látszódik a beépített hangerőszabályzó mellett. Szerintem ez a gyári nem túl esztétikus egy Aeon Nox mellett.
-
cekkk
veterán
válasz
Zsmester89 #21009 üzenetére
Xbmcvel. Windows 8 kompatibilis.
-
cekkk
veterán
válasz
Zsmester89 #21004 üzenetére
XBMC lesz a te barátod
Ha csak HTPCnek kell a gép tök felesleges bele akkor proci!
(#21005) fenergie84
A hangbeállításoknál váltogasd a kimenetet, általában a wasapinál szokott jó lenni, bár az openelecet nem ismerem.
-
fenergie84
addikt
Megint itt vagyok
Mivel nem találtam "élő" XBMC topikot, így itt írnám le a problémámat
Szóval beüzemeltem az InnoDisk 8gb SSD-t, telepítettem rá egy OpenElec-et.
Kipróbáláskor tapasztaltam, h fullHD film lejátszása (BD) akad, ugrál és sehogy nem tudtam beállítani, h jobb legyen (az adatlapomon található nagy konfigról van szó).
Ezen felül a gépre 2 kijelző van kötve (win7 miatt), egy monitor és egy HDready TV, úgy akarom használni az OpenElec-et, hogy az csak a TV-t használja, egyszóval nem tudtam letiltani a monitor. Lehetséges ez egyáltalán? Mert a pogiban választhatok a kijelzők között, de a másikon is ugyanúgy megy a "műsor"... -
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Htpc-n le tudom játszani olyan szépen (valamely programmal) a blu-ray lemezeket (iso), mint egy 50e ft körüli médialejátszóval?A másik pedig, hogy ez jó hardver-e htpc-nek:
-AMD A10-5800K
-ASUS sFM2 F2A85-V PRO
- 4 gb ram kéne még bele, de hiába írja a 2400-as ramok támogatottságát, ha az online támogatott ramok között olyat nem találtam...sajnos...Ti láttatok?
Ezek a lényeges dolgok első sorban, a tápra majd később visszatérek.
Szerintetek ez jól fog működni? (integrált vidikarival)KÖSZÖNÖM!
-
Taragas
aktív tag
válasz
canniball #21002 üzenetére
canniball:Hú ez jól néz ki, csak azt nézem már nem nagyon kapható, bár biztos rá akadok valahol egyre. Ehhez milyen cpu hűtőt tudnál ajánlani? Ez a 380-es táp amúgy elbírná a konfigot, ha véletlen meghúzom a procit is....
?
Pista000: Gondolkoztam ezen gyönyörűségen is, de egy: Nem htpcnek kinéző ház, kettő, nem lenne sokkal halkabb mint a mostani házam sajnos....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 10
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest