-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #53000 üzenetére
Tedd hozzá: Windows-on.
Az, hogy driver szinten nem támogatták eddig, az nem jelenti azt, hogy a hardver ne lenne képes rá. Sosem cáfolták ezt...
Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz
-
kalimist
aktív tag
válasz SunMount3r #52993 üzenetére
HDR tonemapping a lényeg és talán 1-2 könnyedebb funkció. Komolyabb dolgokat (pl. NGU) ne várjunk egy usb sticken lévő "számológép" processzortól.
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #53002 üzenetére
Persze, hogy nem tudták megerősíteni, hiszen driveresen nem volt támogatva.
Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Gemini Lake-es mini gépet HTPC-nek. Az első terv az volt, hogy Win10-et rakok rá, mert azt ismerem és könnyen be tudom állítani amire kell(Film lejátszás, file szerver, torrent szerver, TeamSpeak szerver). Viszont most gondolkodóba estem, hogy lehet valami erre kitalált OS-szel jobban járnék.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy mondjuk LibreElec alá is fel tudom tenni a TS szervert? Mert gondolom a többi simán megoldható. -
LLKobe
veterán
Én meg évek óta használom nagy megelégedéssel, probléma nélkül. Akkor most?
Amúgy ha TS szerver is kell, azt nem tudom van-e rá, akkor lehet jobb ha marad a windowsnál. De én azzal pl szétszívtam magam a HTPC-n.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
tupacamaru
veterán
válasz djnice #52997 üzenetére
Nekem nem sikerült elindítani. Letöltöttem, kicsomagoltam, Win32DiskImager-el felírtam és nem indul. Csak pittyen egyet és visszadob a boot menübe. J4105 alaplap. Ha valakinek sikerül akkor írján már hogy hogyan csinálta. Most nézem már van frissebb, megpróbálom azzal is.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
szente
addikt
Köszi a válaszokat, szerintem marad a Win10, nem küzdök feleslegesen.
-
kpykpy
tag
válasz szente #53010 üzenetére
sziasztok!
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, h aki használ madvr-t, vett-e már észre olyat, h madvr használatával sötétebb a kép film közben? (mpc-hc)
Másik lejátszónál vagy madvr kilövésével persze szép világos a kép... (de madvr-ba van feltöltve a tévém kalibrációs fájlja)
Más: néha külső tápos hdd-t kötök a bluray lejátszómra usb kábelen keresztül. A max hang a dolby digital. Dts és társait már nem tudja kezelni. Vmi megoldás? Drágább usb kábellel se változna a helyzet? (nem jártam utána mit tud kezelni az usb)
Oh long Johnson...
-
kpykpy
tag
öööö....
most hazudnék ha tudnám h miről írsz... ez a plex egy média szerver progi? akkor utp kábellel kell összekötnöm a pc-t a bluray lejátszóval?
nem szeretném a tv lejátszóját használni, amikor elég komoly bluray lejátszóm van és a pc is egy kisebb atomerőmű
külső hdd-ről bluray lejátszó segítségével akkor sohasem lesz dts hangom?
bluray lejátszó: Pioneer bdp-lx 55,
Tv: panasonic 55st50
Pc vga: msi 1080ti(hátha fontosak ezek)
u.i.: az alapelv amit követek h a bluray lejátszómon jobbnak látom a képet és jobbnak a hangot, mintha pc-ről menne a jel a házimozi erősítőbe (denon 3808)
[ Szerkesztve ]
Oh long Johnson...
-
PuMbA
titán
válasz kpykpy #53014 üzenetére
"ez a plex egy média szerver progi? akkor utp kábellel kell összekötnöm a pc-t a bluray lejátszóval?"
Ja. TV-vel vagy a Blu-ray lejátszóval
"külső hdd-ről bluray lejátszó segítségével akkor sohasem lesz dts hangom?"
De, csak akkor állítsd be a Blu-ray lejátszón, hogy PCM hangot adjon ki, azaz dekódolja a DTS-t, DD-t, mindent.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
AMD RX 560 VGA alkalmas 4K HDR hardveres dekódolásra és folyamatos lejátszásra? Nincsenek framedroppok meg ilyenek ezzel ugye? Ahogy nézem HDMI 2.0 interfészes, elméletileg jónak kéne, hogy legyen egy HTPC-be.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
tupacamaru
veterán
válasz Vikthor #53018 üzenetére
Az RX550 is jó ha nem használsz madvr-t.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
törölt tag
válasz tupacamaru #53019 üzenetére
4k alá minden kevés lenne, ha madvr is futna alatta.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tupacamaru #53019 üzenetére
RX 560-nak a HDCP verziója az 2.2 ?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Szeretnék egy média lejátszót/htpc-t beüzemelni. Első OS-nek a openelec-et néztem ki.
Viszont a leszedet image+rufus-al megcsinálom az image-t s nem akar bootolni. Nem lát semmit a gép. Több gépen is próbáltam, inteles 64b gépre szeretném felrakni. Mint rontok el?
Leszedet image: OpenELEC-Generic.x86_64-8.0.4.img
boot prg: rufus-3.5.exeMás, ha sikerülne beüzemelni, akkor milyen távirányítót ajánlanátok hozzá?
Ez jó lenne hozzá: [link]
Segítséget válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Szabi_82 #53028 üzenetére
Ha légegeres távot szeretnél: [link] Bár pont Elec OS alatt nincs sok jelentősége az egér funkciónak, de a bill.-zet jól jöhet azért KODI-ban is. Ha esetleg Windows lesz a vége, akkor már az egér is jól jön. És az IR taníthatóság is hasznos, kapcsolhatod vele a TV-t/AVR-t, vagy akármit is.
-
devil-k
nagyúr
Apple Mac mini 2018 milyen lehet mozira?
- mozi bolondéria -
-
LLKobe
veterán
válasz Szabi_82 #53039 üzenetére
Én ilyet használok 2 éve. Tök egyszerű, műxik, ennyi. Egyetlen negatívuma hogy a gombjai kicsit hangosak.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
tomic
addikt
válasz SunMount3r #53038 üzenetére
Melyikre gondolsz ami jobb képet ad?
Klónja? Van ilyen is? -
CirrMee
addikt
válasz Szabi_82 #53039 üzenetére
A kínai klónja van nekem. Random leszakad az adóról, van amikor 1 óra alatt, van, amikor 2 hét múlva, van, amikor a gép kikapcsolt állapotában, teljesen megbízhatatlan. Ha ezt nem csinálná, akkor ajánlanám, mert amúgy teljesen jó lenne. A megoldás után kutatva azt találtam, hogy más is szaladt már olyan problémába, mint én.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Szabi_82
tag
válasz CirrMee #53043 üzenetére
Ok, köszönöm. Akkor maradt a drágább.
Más kérdés.
Az atmos-t van aki használja? Mi az a hardware-ami jó. Gondolok Én itt a digitális audio jel továbbítására. Kell neki hangkártya vagy mondjuk egy integrált VGA-hdmi-je is elboldogul a 4K sávszélel plusz a dolby atmos-al?
Válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
gery5
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy ezzel a naív kérdéssel hová fordulhatnék, hátha ti tudjátok a választ...
Összerak az ember egy új gépet, elég menő random alaplap, intergrált hanggal, ahogy az manapság megszokott, és fogja magát, ráakasztja a jóöreg 5.1 Genius hangrendszer 3 jack dugóját a 3 megfelelő hátlapi kimenetre.Hogy az öreg ördögben van az, még így erősen benne a 21. században is, hogy az istennek nem lehet elérni, hogy a sima sztereó jeleket - legyen az egy youtube videó, egy sima sztereó videó fájl, vagy éppen a rendszerhangok prüntyögése - is kitolja a további 4 hangszóróra (center, sub, rear L/R)?! Nem kívánnék nyilván térhatást a sztereó jelekből, csak annyit, hogy legalább a nyomorult subból jöjjön a mélyhang, ha már ott van a sarokban. Hiába van beállítva win alatt az 5.1, hang csak az elülső párból jön, ha fejre állok is. Nincs sehol "fill" opció, ami legalább félig-meddig működött régen, se egyéb.
Túl sokat várok el? Ha már ott az 5-6db jack aljzat hátul, akkor nehéz abból 3-at tisztességgel meghajtani...?
Kérhetnék egy kis felhomályosítást ez ügyben?Előre is köszi!
http://geo-design.hu - http://www.dock4phone.com
-
törölt tag
Ezt a jóöreg Genius rendszerednek kellene tudnia. Mármint a vágási frekvenciát, hogy mi menjen a subra, és mi maradjon a frontokon.
Én személy szerint windows alatt még nem találkoztam ilyen beállítási lehetőséggel, de ettől még lehet. Ha más nem, hát külsős szoftverrel biztosan megoldható.
Nálam a zene a fejhallgatóról megy, ide ugye nem kell, a filmekre meg van dedikált erősítő, és ott vannak ezek a paraméterek beállítva.
Genius lehet, hogy ezeket nem tudja, akkor veszett fejsze nyele. -
MasterMark
titán
A felkeverést a hangcuccnak kellene tudnia. Ugyanígy a mélyhangok átirányítását a szubra.
Egyes hangkártyák szoftverjében tudsz beállítani felkeverést, és mélyvágást is.
Hangkártyától függ. (Pontosabban annak szoftverjétől.)Külön szoftverrel is csinálhatod, de az elég bonyolult.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen