Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
válasz zLegolas #536 üzenetére
Olyanokat én is az asztali gépemen, vagy notin csinálok, de ha zenét akarok hallgatni, mp3-t, vagy netes rádiót, képeket nézni, vagy valamelyik filmet, stb. (és ezeket persze az asszony is, úgyis, ha otthon sem vagyok és persze távirányítóval) na arra jó pl. a meedio is, erre értettem a front-end szükségességét. Például.
-
törölt tag
válasz zLegolas #467 üzenetére
A HD anyagoknál nem a HDDVD-re gondoltam! Eszemben sincs még ilyennel foglalkozni. A QuickTime HD mov-ok azok amik most érdekelnek a 720p és 1080p változatok. Ezek legalább rendesen menjenek rajta. Mivel a mostani gépemen ami áll : AthlonXP 2600+; 1GB; Radeon 9800 bizony az 1080p mov siralmas. Iszonyatosan szaggat. Engem azért elszomorít hogy egy videófile nem megy a gépemen.
Ezért gondolkodom most egy olyan gépen amin ezek legalább mennek.
Szerinted milyen gép volna erre megfelelő? -
törölt tag
válasz zLegolas #465 üzenetére
Most fogok egy ''Barebone'' rendszert venni és ebbe szeretnék olyan videókártyát amin azért a HD videóanyagok tökéletesen mennek. Mivel már nem AGP a vidkari foglalata így a Radeon 9800-as kártyámat már nem tudom beletenni. Viszont ezt a gépet játékra nem használnám csak álltalában internet és DivX fileok játszására.
Jelen pillanatban egy Radeon X1600XT-n gondolkodom. -
beencee
őstag
válasz zLegolas #289 üzenetére
''Ismétlem: egy TV felbontású kép bármelyik sima TV kimenetes kártya kóser.''
Valóban, egy alapszinten mennie kell mindegyik kártyának, azután pedig következik a próbálgatás, ha javítani akarod, hogy az adott környezetben melyik kártya --> driver (powerstrip) --> kábel --> tv összeállítás a legjobb. Rengeteg változó, sok próbálgatás, általában sok türelem kell hozzá. -
kovasz
senior tag
válasz zLegolas #265 üzenetére
nekem egy 10x eves 72-es daewoo-ra van kotve a htpc, direkt rgb kabellel. a kep g400-al olyan, mint a monitoron, eles, konturos szoval pont olyan. 768x576 es 720x576 felbontasban is megy. vannak olyan reszek a csillagok haborujaban, ahol ugy latod mintha csak egy uveglap lenne az r2 meg kozotted..
ugyannakor a 9200, 9800 nagyon ocsmany kepet csinal ha overlay-rol van szo. nativban a kepe jo midkettonek, monitoros, bar a g400 jelentosen jobb. viszont ha overlay-rol van szo ahol a kartya scaler-je es yuy2grb mappere megy a kep nagyon gany. szoftveres konverzioval es atmeretezessel jo a kepminoseg de akkor meg riceg a kep es sok a framedrop... a 9200-nal meg radasul kockasodnak is a divx-ek.
es tok mindegy, hogy dvi-al kotod a tv-re, a video mahinalo aramkorok akkor is gaz kepet adnak.
ha guglizol egy kicsit mindenki gt6600-at vagy matrox-ot hasznal ha jo kepet akar. bar a g450..550 sem tud mar olyan kepet mint a g400.. a 7000-es radeon szeria elvileg jo, bar meg soha nem probaltam, a heten fogok egyhoez hozzajutni. -
Junior013
csendes tag
válasz zLegolas #210 üzenetére
Köszi, Geexbox-ra ránézek, egy próbát mindenképp megér. A MythTV-t sokan, sok helyen dícsérték, ezért elsőnek kipróbáltam, de vannak furcsaságai. Pl. az MP3 kezelése sem tetszik.
Hangkártyát 3-4 nap alatt felélesztettem, de megszívatott rendesen - nem SW hiba volt. Át van configolva a kártya 5.1-es kimenetre, így nem a ''line out'' az elsődleges hangcsatorna Így jár az ember a ''kukázott'' cuccokkal.
Lirc-re ráment a hétvégém, mert a Gentoo Lirc 0.7.2 csomagja nem működik együtt a 2.6.14-es kernellel, manuálisan kell buherálni a forrást, hogy jó legyen.
A lejátszás szép simán megy a gépen, saját felvételről még nem tudok nyilatkozni, most hajtok valami használt PVR-250-et a vasba. Neten mindenhol ezt ajánlják, de egy 150-es miben gyengébb, amiért kevés?
Ha összeállt, akkor következő lépésként csinálok 1 külön frontend gépet, VIA EPIA alaplappal (800-al kéne indulni, mert olcsó, de több fórumon olvastam, hogy éppen csak elég, de inkább kevés. Minimum az M6000-et ajánlják), diskless boot-tal, beleépítve 1 Harman Kardon DVD1 házába. -
beencee
őstag
válasz zLegolas #183 üzenetére
A héten elvileg lesz egy kis időm, akkor szétszedem és csinálok fotókat. Elöl most csak a power gomb+led van bekötve, illetve a HDD led a gyorscsévélés ledre van kötve.
Billentyű az el van süllyesztve a cuccok mögé, de jobbára távoli asztallal megy a cucc, de tényleg szeretném megcsinálni teljesen billentyű nélkülire (de ezt még végig kell gondolni alaposan, hogy valóban lehet-e ) -
Brianm74
csendes tag
válasz zLegolas #139 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokat kéne dolgozni azon, hogy ez is menjen vele. Csak az idő kevés, főleg a fejlesztőké. Nekem nagyon tetszik így is. Eddig 2000 Ft-mban van az egész.
Ha sikerült valakit találnom aki vágja a Mysql-t Perl-t akkor meg a kocsimba is kinéz egy ilyen, a miniatx alaplap integrált videoval már megvan. A kicsi ház is. A tápot kell még megoldanom, de asszem az sem lesz nehéz. Az LCD az mp3 lejátszáshoz beszerezhető kb 6k-ért. Nagyobb LCD a filmnézéshez szintén nem drága (természetesen ahhoz képest, ha egy ilyen tudásu [ami gyakorlatilag nem is létezik a sok szar drm miatt] cuccot egyben vennék meg a kocsimba).Önkéntes, kiváló, mérvadó. www.japanauto.hu
-
beencee
őstag
válasz zLegolas #122 üzenetére
A 3k-val nem tudok versenyezni, de ha azt nézzük, hogy hol indulnak a kifejezetten erre a célra kpaható HTPC házak (mondjuk egy Silverstone, mostmár itthon is kapható) akkor a 30k is versenyben van.
Nem, ilyet még nem csináltam, mert ebben a cuccban egy ''rendes'' 3,5'' HDD van, DVD meg nincs egyelőre, ahogy írtam. De külföldi példákban már sok ilyet láttam, tehát valahogy megoldható, nem hiszem, hogy a vezérlése más lenne. -
beencee
őstag
válasz zLegolas #117 üzenetére
''Na de hogyan lehet munkára bírni egy mezei PC-ben?'' Azt gondoltam, ugyanúgy, mint a notiban. Mi lehet a probléma? Persze ezzel elárultam, hogy notebokk-dvd-t még csak beépítve láttam
Az árról: végül is az én megoldásom sem vészes, egy ilyen 1- 1,5GHz körüli konfig ma már 30k-ból bőven kijön (ha egyáltalán venni kell mindent, egy csomó minden ott van a fiókok mélyén), a forrasztani tudó haverom (én csak taknyolni tudok, ahogy ő mondja) néhány sörért megcsinálta a mini-ATX táp átalakítását, a hűtőborda hozzá kb. 500Ft volt, a video meg tönkrement ingyen
Tehát az ''alapgép'' viszonylag könnyen kihozható, innen persze már lassabban megy a dolog. -
beencee
őstag
válasz zLegolas #115 üzenetére
Sajnos lementett képem nincs és ne haragudj, de most nem szedem ki, kicsit macerás visszakábelezni. De rövidesen átépítem a cuccot és akkor készítek, azokat majd felrakom.
A konfig az adataimnál, teljesen hétkoznapi cucc, a videokari low-profile, hogy beleférjen, illetve a táp van moddolva passzívra. Proci, procventi leszabályozva, távirányítás Robert7x-től, kijelző egyelőre nincs, ja és most a DVD író sincs benne, mert a normál ATX lap mellé már nem fért be.
Az átépítés az egy mATX lap lesz, valszeg egy 1200 Duronnal, az elég a meedio-nak, illetve egy notebook DVD író. Az el fog férni a ház lehajtódó pultja mögött. TV kártya egyelőre nincs, most vadászok low-profile, hardveres mpeget is tudó cuccot.
Oprendszer XP butítva, még boot képernyő sincs egyből a front-end, azaz a meedio jön be.
Egyelőre ennyi, esetleg ha szükséges, majd leírom a jelenleg üzemelő meedio funkciókat is.
[Szerkesztve] -
flowerpower
csendes tag
válasz zLegolas #111 üzenetére
köszi a választ.
ezekre én is gondoltam ,csak sajna nincs rájuk szükségem.
Kimondottan hd-moviekhoz kellen igazitanom a tudását a cuccosnak..
Mellesleg már most rengeteg hd-movie-hoz lehet hozzájutni csak szét kell nézni a neten.Mondanom sem kell ég és föld a különbség egy sima dvd film és hd movie között.
Azért thx még1szer. -
flowerpower
csendes tag
válasz zLegolas #109 üzenetére
Hello köszi hogy reagálsz a kérdésemre....
Alapvetően hd movie-k lejátszásához szeretnám használni, lazán vigye a 720p,ill a 1080i felbontású filmeket ,beleférjen egy 300gigás vincsi
legyen rajta vga vagy dvi kimenet ,ne legyen zajos és franko minőségu SPDIF kimenet is legyen.
Játékra eygáltalán nem hasznaálnaám ,mert nem ez az elsődleges cél hanem a tökéletes házimozi élmény.ha már van lcd tv is hozzá
Ja! az se lenne baj ha nem foglalna sok helyet és csinos lenne....
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest