- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz generic #31000 üzenetére
Lehető legolcsóbbnak és legkisebbnek, ami még nem cefetül randa, a CHIEFTEC IX-03B-t mondanám, némi szálcsiszolt jelleggel. Nem írtál a lapon kívül semmit, így ajánlani is nehéz, külső táppal, pico, panel és 2,5" HDD vagy SSD-vel. USB kimenetek viszont csak a lap seggéről.
-
törölt tag
válasz generic #31002 üzenetére
Beütöttem google-be, első néhány találatból. Hogy a valóságban HTPC feladatokra mennyire gyors vagy használható, semmi tapasztalatom, valószínűleg használhatatlanul lassú lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Celtis
veterán
válasz generic #31000 üzenetére
Ha csak HTPC, azaz nem akarsz rajta passziánszozni, netezni, facebookozni, akkor nincs szükséged Windowsra.
Openelec elég. 1G RAM és akár egy 4 gigás pendrive is elég hozzá. Nekem most 250 filmes adatbázissal és pár konfig mentéssel is 2GB a teljes rendszer.[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Ha nem segítetek, akkor soha sem lesz kész a HTPC-m. Vagy kész lesz, de abba nem lesz köszönet.
1: vagy megint óriási hülyeséget akarok?
2: menjek aludni?" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Sefter
veterán
válasz sugarforce #30989 üzenetére
Van egy Patice által linkelt alig használt darabom (garis, dobozos) 3k-ért oda adom ha kell..
Psn ID: sefter_hun
-
generic
senior tag
Esetleg ez a konfig?
Asrock E350M1
CFI 6719 ház
Kingston 16 SSD
2 GB ram
Távirányítóval25k használtan jó ár érte igaz?
-
törölt tag
válasz mivamma #31023 üzenetére
Jó optikai kijárat nem létező fogalom, SPDIF tüskével ellátott alaplapot kell nézni és arról gyártani koax kimenetet. Persze ha optikai helyett van koax bejáratod. Talán Patice és Cekkk is gyártott DIY megoldással, erre vissza is tudsz keresni, de biztos segítenek benne ha erre járnak.
-
Patice
Topikgazda
válasz #75912448 #31024 üzenetére
Én régebben így oldottam meg:
Egy Kácsás szerelhető RCA aljzatot használtam fel, meg egy szabad hátlapot fúrtam ki. A vezeték ilyen hossznál tök mindegy szinte, hogy milyen, én egy kis Habia ezüstöt használtam fel, mert az volt éppen itthon. A kábelek végére, meg egy másik PC-s kábelről leszedtem azokat a kis hüvelyeket és átforrasztottam, így könnyen csatlakoztatható a kijárat.
Olvastam mostanában, hogy esetleg kell egy 75 ohmos ellenállás a jel kábel elé, de nekem probléma mentesen ment a képen látható módon is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz Osynho #31027 üzenetére
Passz. Sosem volt alkalmam ilyen összehasonlításra.
(#31026) bajnokpityu:
Árnyékolásra megfelelő lenne akár egy kis alufólia is? (Tudom, sufni tuning, a kör szövött réz harisnya lenne az igazi. )
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #31030 üzenetére
Jelenleg már nem használom, szóval számomra már tárgytalan.
De azért köszi a tanácsot!
Egyszer lehet még szükségem lesz rá. Megtartottam.
-
Patice
Topikgazda
Azoknak, akik esetleg KODIbuntu-val próbálkoznak írnék pár sort a tapasztaltakról.
A telepítés egyszerű pendrive-ról, a Kodi honlapjáról leszedtem a 64 bites verziót + Win32disk imager progival gyorsan penre rakható, az .iso. A 64 bites release megviccelt, mert UEFI módban boot-ol, előtte Legacy módra volt állítva a HTPC-m, és úgy nem tudott elindulni.
Boot után a telepítés már grafikus felületen folyik tovább, és csak a telepítés helyét kell megadnunk neki, vagy formázással létrehozhatjuk a telepítés közben is. A telepítés hamar lefut és az első újraindítás után máris a Kodi kezdőképernyőjére jutunk. Innentől kezdve a Kodi beállítása már ugyan az, mint bármelyik más platformon. Egy kis extra, hogy a Kodi bekapcsoló gombjának menüje kiegészül olyan lehetőségekkel, amivel a gépet lehet kikapcsolni, újraindítani, hibernálni.
Távirányításra én egy ilyen kínai csodát használok. Egyszerű, mint egy barlangrajz. Se driver, se semmi nem kell hozzá, épp ezért már egy multiboot környezetben is működik és boot előtt kiválasztható vele a megfelelő OP rendszer. Windows és Linux alatt is tökéletes és az IR vevője felhasználható akár egy Logitech Harmonyhoz is.
A Kodi-t beállítva észrevettem, hogy nem olyan szép a feketéje, mint azt megszoktam. Utánanéztem és kiderült, hogy jól tippeltem: KODIbuntu + Intel IGP esetén HDMI kimeneten az RGB tartomány automatikusra van "állítva", így a TV a limitált RGB tartományt (16-235) kapja csak meg, nem a teljest (0-255)
Utánanéztem, hogy KODIbuntu alatt hogyan lehet ezt megváltoztatni. Tegnap este ez is sikerült, csak még kell hozzá egy script, hogy a beállítás minden induláskor lefusson, mert sajnos a rendszer ezt a beállítást elfelejti újraindítás után. Ezt még meg kell oldanom, de ez már a legkisebb lépés. (Linkelt fórumban nemsokára le fogom írni ezt is.)
Hogy milyen a képe?
Mivel most van egy Win8.1 is ugyan ezen a gépemen, szintén KODI-val, CAD srcipttel optimalizálva, ezért gyorsan össze tudtam hasonlítani a két megoldás képét a saját TV-men, ami ugyan csak egy HDready Samsung plazma, de eddig nem csalódtam a képességeiben. Azt kell mondjam, hogy a full RGB-re állított KODIbuntu képe van olyan, mint a jól beállított Win8.1-é.Sokan szerintem már egy ilyen képpel is elégedettek lesznek, szóval, aki egy egyszerű, minimalista HTPC konfigot akar összerakni, annak ajánlom figyelmébe a KODIbuntut.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz MasterMark #31035 üzenetére
Írtam: HDready Samsung plazma, konkrétan ilyen (PS42B430P2W)
És igen, jó az!
-
Melorin
addikt
válasz Patice #31036 üzenetére
Én is intel igp-vel próbálkozok jó feketét elérni win8 alatt de nem egyszerü.
Ha a video jó akkor a desktop nem vagy fordítva.
A tv-n is lehet változtatni yuv és full rgb között, az intel videobeállításában is éa a kodiban is. De nem tudom összehozni úgy hogy mindenhol 0-255-ig legyen és stimmeljen a fekete
Valami ötlet? -
Patice
Topikgazda
válasz Melorin #31037 üzenetére
Szerintem egy helyen elég a full rgb máshol meg az automatic. KODIbuntuban szerencsére nem lehet sok helyen ezt állítani.
Win8.1 alatt én az Intel driverben azt állítottam be, hogy mindig az alkalmazás beállításait használja.
Az én TV-m még annyira buta, hogy nem tudok rajta ilyeneket állítani.
-
Tomacko
senior tag
válasz mivamma #30983 üzenetére
Szia.
Asus E45m1-m pro , nálam ez van használatban. Lassan 2 éve barátkoztunk össze, és maximális a harmónia, mert mindenben kompromisszum mentes. Szófogadó és mindig azt teszi amire utasítom Viccet félre téve, ezen van egy jó féle hangcucc is amit az lap Xonar kártyák meg sem közelítenek, holott nem erre van kihegyezve a lap. Az optikai kijáratát nem tudom minősíteni sajnos, de úgy gondolom, hogy avval sem lehet probléma. Én egy Antec NSK 1380 házba tettem bele, zenhallgatásnál sem szed össze semmi zajt a gépből, még a pci-s hangkártyám sem. Videókat a BD3D-n (ezt nem próbáltam és nem is fogom.... egyszerüen nem érdekel) kívül tökéletesen kezeli. Esetleg próbálj meg egy ilyet vadászni valahol.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #31044 üzenetére
Illetve lehet, hogy mégiscsak van 16-255? Most próbálgattam pár dolgot, és teljesen belezavarodtam. Mindjárt írok róla bővebben.
Switch Tax
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #31046 üzenetére
én még nem láttam 16-235öt, de semmisem elképzelhetetlen.
no, ilyen galádságok nincsenek az cym esetén.
eladó topping dac
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #31047 üzenetére
Mi az a cym?
-
MasterMark
titán
Szóval PC-n lejátszva ilyen az a bizonyos teszt:
Ergo itt biztosan 235 a vége.
Viszont a TV beépített lejátszójával nézve, vagy Xbox-on lejátszva így néz ki: [link]
A fekete mindenhol jó 16-tól indul.
Most akkor ez hogy is van?
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest