-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Ez biztos? Az N3150-ben lévő 12EU-s HD Graphics pár fps-sel marad le arról tudtommal, hogy vigye a 60fps-es HEVC videókat - Patice linkelte - , míg a HD Graphics 5500-ban 24EU van és a frekvencia is magasabb a 15W miatt
HD Graphics: 163.2 GFLOPS at 850 MHz
HD Graphics 5500: 364.8 GFLOPS at 950 MHz[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
A Carrizo tesztben amit linkeltem az volt, hogy a 60p-t már nem vitte. (Csak a Carrizo)
De nagyon szarok továbbra is a dekóderek, ezért írtam, hogy szerintem is vinni fogja később.Korábban olyan cikket is mutattam, ahol Bay Trailen optimalizáltak HEVC dekódolást és többszörösére gyorsult. Ha jól emlékszem csak FHD (és 8 bit) volt, nem 4k, de 90fps-t préselt ki magából. És ugye az is jóval gyengébb mint az N3150. 12 vs 4 (régebbi) EU.
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
válasz #75912448 #41994 üzenetére
1080p>1080p akkor lesz aktív a fel-le skálázás, ha belövöd always-re Igen próbáltam (és utána is olvastam más fórumokon), de szvsz nincs olyan v.kari ami bírná (a kodi/madvr fórumon is panaszkodnak, hogy egy GTX 970 sem bírja super-xbr beállítással)
No de szvsz felesleges funkció fullHD esetében, és nagyon jó HD>fullHD skáláskor, természetesen doubling+upscaling refinement+superres., már visszatértem a régi jó beállításaimhoz
- Chroma: NNEDI 32
- Image: Jinc3 + AR
- Image doubling: Off
- Upscaling refinement: Off
- Artifact removal - Debanding: Medium/High
- Image enhancements: crispen edges (0.4) + AR
- Dithering: Error Diffusion 2@bajnokpityu
Itt az oldalon van egy teszt:
Az AMD Radeon R7 260 és R7 240 tesztje
Összegzésben a R7 260 kb 2,5.-szer erősseb mint a R7 240Elmúlik.
-
Plasticbomb
addikt
Hali!
Hónapokkal ezelőtt már kerestem, meg ma is eszembe jutott: Rengeteg filmem van (950+), nagyon sok 720pben, jópár 1080pben nagyon sok angolul, jópár magyar+angol vagy magyar+francia, vagy magyar+akármi nyelven. TMDB scrappert használok és alapvetően nekem elég is, viszont néha jó lenne listázni audió nyelv alapján is, és elég ritkán 720p/1080p alapján is. Ezt meg tudom valahogy tenni Kodiban? (Halvány ötletem sincs, merre keressek, ahol nem a kodi nyelvi beállításait fogja dobni, vagy nem a feliratok nyelvének kiválasztását akarja bemutatni...)
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Kiskopika
senior tag
válasz Plasticbomb #42004 üzenetére
Sziasztok
I3 2.9 ghz es hd4400 alaplapi kartyaval Bd50 iso power dvd 15 el hdd rol betoltve jol gondolom hogy nem illene szaggatnia? Egy darabig visszi majd elkezd szaggatni a kep es hang de meg magahoz ter aztan egy pont utan szaggatas allando marad. 4 gb Ram
-
OC
őstag
Sziasztok!
Kodival kapcsolatban kérek egy kis segítséget.
Jelenleg két -apró, de bosszantó- hibával találkozom rendszeresen, amelyeket szeretnék orvosolni.
HIBA #1
Ha sleep-be megy a HTPC (és/vagy a TV, ebben nem vagyok biztos), akkor -néha, nem látom pontosan mikor- nagyobb a Kodi képe visszakapcsolás után, mint a TV képernyő. Azaz "kilóg a kép" a TV-ből.HIBA #2
Ha pillanat-megállítom ("magyarul" pause) a lejátszott filmet/sorozatot, akkor időnként -de folyamatosan- előréb ugrik a tartalom. Azaz kisebb részenként, de halad tovább a lejátszott anyag a pause ellenére.Ötlet?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kiskopika
senior tag
-
Skillet
addikt
válasz Skillet #42007 üzenetére
Ezen felül újabb segítség kellene.
Adott egy sorozat. 720x576, 4:3. De a kodi hibásan jeleníti meg, túlságosan kocka, szélesebb kellene legyen. Ha lejátszás közben a képpontarányon állítok, 1.07-es értéken jó. De minden résznél újra be kell állítani.
Ha azt választom, hogy "beállítások alapértelmezettként minden médiához", akkor menti, de más filmeknél is ezt alkalmazza, pedig nem kellene.
Mi a megoldás?
Köszönöm
Nézem az arányt. A 720x576 nem 4:3. Inkább 3.75:3. Akkor lehet, hogy így jó ez a kép ahogy van?[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
törölt tag
válasz Kiskopika #42009 üzenetére
Tehát Daemon jobb volt, mint PowerDVD sajátja? Ez egyébként saját tapasztalatom is, próbáld WinCDEmu-val, és azt a kémprogramot szedd le a gépről. Ingyenes, könnyű és gyors, hátha megoldja a gondod. Egyébként a PowerDVD használata magában hordoz milliónyi probléma lehetőséget, látatlanban nagyon nehéz válaszolni a miértekre.
Ha van némi ismereted MPC és madvr telepítéssel, alapszintű beállításokkal, továbbá a géped is bírja, az MPC-BE+madVR+ LAV Filters sokkalta kényelmesebb BD3D (iso és mvc mkv) lejátszó a PowerDVD-nél.
-
jézusom
addikt
Nekem új kodi szaggatott most nem iso BD-nél. MCPC vitte.
-
cinemazealot
addikt
válasz Skillet #42010 üzenetére
A 720x576 az SD felbontású "4:3-as" PAL adás felbontása, ami -- a pixelek számát tekintve -- valóban nem 4:3, hanem 5:4, viszont a pixeleket sem négyzet alakúként kell kezelni, hanem ahogy Te is írtad, 1,07 oldalarányú fekvő téglalapként (így jön ki a végén a 4:3-as aspect ratio). Ha ezt manuálisan kell belőnöd, akkor szerintem az a forrás hibája, azaz a média fájl nem tartalmazza ezt az információt, ezért nem tud a Kodi sem átállni rá automatikusan.
-
Skillet
addikt
válasz cinemazealot #42013 üzenetére
Köszönöm. Akkor nem bohóckodom vele tovább.
Esetleg a másikra valami infó? Intelligens lejátszás lista - utoljára játszott.
Nem tudom rendesen beállítani. Más nyűgöm már nincs is.Frissen raktam fel a 16-ost. Így a régi gond is megszűnt, miszerint a kodi újraindítása után az ismétlés funkció állandóan bekapcsolt, folyamatosan újra játszotta a filmeket.
Szóval egyelőre minden oké. Próbálok ismerkedni az aeon nox felülettel.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
paler
aktív tag
válasz cinemazealot #42013 üzenetére
Akkor az is a forrás hibája lehet, amikor a függőleges eltolás nem működik a Kodiban? Nálam elég sok filmnél nem működik ez a funkció.
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
cinemazealot
addikt
Függőleges eltolás alatt azt érted, hogy a képernyőnél "szélesvásznúbb" (ezáltal laposabb) videotartalmat fel-le irányban pozicionálnád? "Nem működik" alatt pedig azt érted, hogy még ha ott is van alul-felül a két fekete csík, de nem tudod fel-lemozgatni a képtartalmat?
-
paler
aktív tag
válasz cinemazealot #42016 üzenetére
Pontosan a 16:9 vásznon sokszor jól jönne ha lefelé el tudnám tolni a képet, így alul eltűnne a fekete sáv, felül meg annyira nem zavar. Így a centerhez is közelebb kerulne a kép. De sok filmnél ez a funkció nem működik, pedig nagyon jó lenne ha mindez akár automatikus is működne. Én nagyon tudnák értékelni egy ilyen jellegű kiegészítőt
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
törölt tag
Működik az Kodival is, de különbséget tesz úgymond érintetlen és croppolt videosávok között. Kodi példával szemléltetve:
- Érintetlen BD vagy remux 1920x1080 képpel Kodiban 1.13 (1.12) eltolással lesz 21:9 formában.
- 1080p film, jellemzően 1920x800 Kodiban 1.00 eltolással 21:9.Amelyikből több van, beállítod alapértelmezettnek, ami után minden ilyen anyagot a kívánt helyre tol, másikat manuálisan letolod alábbi módszerrel távirányítóra szerkesztve keyboard.xml segítségével. Ezen belül verticalshiftup és verticalshiftdown parancsokat kívánt távirányító gombra vagy bill parancsra állítva.
A <FullscreenVideo> menüt kell kiegészítened, példának okáért ctrl+m és n tolja fel-le, amit tetszés szerint módosíthatsz:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Végeredményben ha 1.0-t alapértelmezel, a croppolt videókat automatikusan tolja, BD remuxokat ctrl+n billentyűvel manuálisan lehúzod.
Ennél jóval egyszerűbb és pixelpontos full automatikus eltolást végez a madvr zoom funkciója. Én is ezt használom 21:9 képre maszkolással. Moziszobában álom megoldás. Az ún. automatically detect hard-coded black bars funkció felismeri a fekete sávokat, majd képes beállítás szerint kívánt helyre tolni a képet, amihez mindössze manuális vagy motoros maszkkal szimplán fix helyen csak igazodni kell. Nyilván maszkolás nélkül is egy kiváló funkció, szvsz vásznon 16:9 + szürke csíkok nem mutatnak túl szépen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Példánál maradva eltolod a croppolt videót 1.00-ra, ezt fixálni tudod lejátszás közben: kép beállítások/beállítás alapértelmezettként minden médiához opcióval. Ezután megjegyzi, majd az összes hasonló videót már letolva indítja. Az érintetlen képpel rendelkező filmeket pedig vagy a függőleges eltolás menüben tolod 1.13-ra (1.12), vagy ugyanezt a lehetőséget a fentebb vázolt módon a távirányítódra konfigolod, hogy egyszerűbb legyen tologatni.
Felirat legyen rögzített, ctrl+fel-le nyíllal tetszőleges helyre rakod a videó sávon, majd ugyanúgy elmented, alapértelmezetté teszed. 23 és 24hz-en külön menteni kell, ahogy bizonyos esetekben a pixelpontos 1:1 képet is.Természetesen csak .srt feliratokra vonatkozik, pgs külön kategória.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Plasticbomb #42004 üzenetére
HM. Enniyre egyedi lenne a gondolatom, hogy senkinek nem fordult még meg a fejében soha?
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Adamo_sx
aktív tag
Használ valaki Odroid-ot HTPC-ként? Kíváncsi lennék az eddigi tapasztalatokra, most jelent meg az új ODROID-C2, elég jól hangzó specifikációval, főleg az RPi szegmensben.
-
sb
veterán
válasz Plasticbomb #42022 üzenetére
Szia!
Lejátszási listát próbálj meg készíteni. Fejből nem tudom mire lehet szűrni, de kb. minden metaadatra.
Wiki-n fent van, de egyszerűbb végignézni ott helyben.
Kész lejátszási listát pedig utána ki lehet tenni külön menüpontként is akár.Én arra használom, hogy külön listában vannak nálam a látott, de nem törölt filmek (watched flag>=1) vagy pl. az animációs filmek (genre="animation")
-
justice84
tag
válasz Plasticbomb #42025 üzenetére
Szia.
720P és 1080P
Elemek keresése,ahol: Új szabály.. klikk---> Elemek összehasonlítása, ahol.. kikeresed bal oldalt: Fájl , jobb oldalt:Tartalmazza , alá beírod 720P - Ok - elnevezed és kész is.( 1080p ugyan így).Nyelv
Elemek keresése,ahol: Új szabály.. klikk---> Elemek összehasonlítása, ahol.. kikeresed bal oldalt:Hang nyelve , jobb oldalt:egyenlő , alá beírod hun - Ok - elnevezed és kész.ISO 639-2 Code Alapján próbáld megadni a többinél Francia pl: fre vagy fraEzt most próbáltam ki nekem működik de csak magyar hangsávos filmjeim vannak most.
De sok filmet nem jelenít meg mivel ismeretlennek írja a hangsávot (régebbi filmek esetén), nézd meg a hangfolyamnál milyen nyelveket ír ki és próbáld úgy szűrni.[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Megpróbálom itt is, hátha tud valaki megoldást.
Kodiban meghívtam külső lejátszóként az MPC-BE-t és az a gondom hogy a "Koncertek" közül elindítok egyet akkor egymás után indul a többi is, amíg le nem játszotta az összeset. Ha kilépek a lejátszóból, azonnal indul a következő és csak úgy tudom megállítani a folyamatot, ha a feladatkezelőben bezárom a kodit. A belső lejátszóval semmi gond, ha megállítom a lejátszást szépen visszalép a menübe. Ha valaki tud rá megoldást kérem jelezze, mert én már tanácstalan vagyok. Köszi előre is. -
törölt tag
válasz zsozso1 #42028 üzenetére
Ha minden igaz Kodi/beállítások/video/lejátszás/következő video automatikus lejátszása: kapcsold ki. Ha nem, más tippem nincs.
(#42024) sb
Lehetséges neked lesz igazad, és nincs értelme kivárni a Zent olyan bivalyerős lesz GPU-ban a Bristol Ridge is. Ráadásul jövőálló, csak legyen jó alaplapok, és legyenek igazak a pletyik.
-
generic
senior tag
Adott két konfig.
1.
Cooler Master 110 case
Asrock n3150dc-itx
4gb ddr ram 1600mhz kingston
3TB WD RED 3.5"2.
Cooler Master 110 case
q1900dc-itx
4gb ddr ram 1600mhz kingston
3TB WD RED 3.5"A kettő közül melyik ajánlottabb hosszabb távon? Legtöbb filmem még csak SD felbontású, kb. 200 olyan van FullHD-s.
[ Szerkesztve ]
-
icecube23
tag
Sziasztok
Most is egy olyan gépem van, ami HTPC féle használatra készült alkatrészekből dobtam össze. Elsődleges szempontok voltak a viszonylag olcsó, halk és alacsony fogyasztás mellet hogy a hd filmeket szaggatás mentesen és szépen lejátsza. Mivel ez netezésre és egyéb dolgokra is használom, így windows 7 mellet nem használok XBMC-t vagy kodit. Nem is akarok, de az alkatrészek összeválogatása HTPC, de a ház és használat inkább mezei számítógéphez hasonlít nálam. Szóval összeakarok megint rakni egy faja gépet, felkészülvén a 4K-ra és további bővítésekre. AMD konfigaim voltak, de nem vagyok elfogult, szóval INTEL is lehetséges, ha meggyőzőek az érvek mellette.
Eddig van, amit a mostani gépemből kivennék: 120gb ssd kingston v300, seagate 2 tb, seagate 1 tb sata III. vinyók
A mostani konfigom egy AMD 785g chipsetes gigabyte lap(hd4200 integrált videokártya), x2 245 procival.
Nagyon szerettem, de más eljárt felette az idő vasfoga.
Nem tudom hogy AMD vagy INTEL lenne a jó megoldás, hogy hd filmeket, bluray filmeket, későbbiekben 4k filmet tudja nézni. Játszani nem akarok, arra ott az xbox one, de azért gyors, stabil és bővíthető rendszert akarok, főként HTPC féle kialakítással....
Amiket nézegettem az most egy Intel konfiguráció(jóformán csak alaplap+procikat néztem)
Gigabyte h170-hd3 amibe egy i3-6100t processzor menne, ami 35w fogyasztással csábító. Viszont az a kérdés hogy van-e szükségem egy ennyire erős kombóra, vagy elég az 1150-es foglalattal asus h97 plus alaplap(ami elég durvának tűnik). Viszont a h170es konfigban erősebb az integrált grafikus cucc. És magasabb mhz-val rendelkező memóriákat is fogad az alaplap.
Illetve hasonló erősségű amd konfigot ajánlanátok, olcsóbban, kevesebb fogyasztással?(alaplap+proci, memória tipp).
Ha zavaros volt, bocsánat nem vagyok most tisztában annyira ezekkel a dolgokkal, 5 éve voltam toljára képben a témával kapcsolatban. Segítségeteket kérném, tippjeiteket előre is megköszönöm. -
-
PuMbA
titán
válasz generic #42035 üzenetére
A rendszer hardveresen gyorsítja a 4K felbontású 10bit-es videó színmélységű és 60fps-es HEVC videókat, illetve van HDMI 2.0 kimenete, amely ezt ki is tudja küldeni N3150-nél nincs meg a kimenet, illetve gyorsítani ezt a legkomplexebb videó fajtát már nem tudja
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Nekem is ilyesmi segítség kellene
Nálam nincsen watched. Last played van. Nem tudom összehozni a már látott filmek listáját. Ezzel az eggyel bajlódom még.(#42027) Plasticbomb
Főmenüben: videók - lejátszólisták - új intelligens lejátszólista...
Itt tudsz garázdálkodni. Több szabályt is tudsz adni egy-egy listának.
Próbálkozz vele.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
nagyúr
Ezek nem éppen említésre méltó alkotások mondjuk, lehet ismét a jól bevállt klasszikusokkal kellett volna kezdeni, nagyobb érdeklődést válthatna ki az emberekből, bár valljuk be egy jó 1080p nem csak TV-n de egy 100-120" vásznon is remekül mutat.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Patice
Topikgazda
Néztem ezeket a review-kat, és egyik sem említi a filmek képkocka sebességét...
Vajon ezek mind 23,976 fps-sel jönnek? - Mert akkor elég a HDMI 1.4 is hozzá.
Vagy később fognak jönni a 60 fps kiadások, igazi 4K-s maszterrel?
Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz
-
sb
veterán
válasz #75912448 #42029 üzenetére
Meglátjuk. Én is csak találgattam. Pusztán abból, hogy a Zen egyrészt később jön jóval, másrészt, hogy nem arra gpu-ra gyúrnak első körben.
Amúgy neked nem hiszem, hogy elég lesz a Bristol. Mármint egy 970-et nem fog kiváltani. A mostani csúcs APU-knál viszont tuti gyorsabb lesz gpu-ban. Plussz kevesebbet eszik.
Nekem személy szerint jobban fekszik majd szerintem. Nekem ugye nincs szükségem csúcs gpu-ra és HTPC-nél próbálok a saját paneltápos limitemen belül maradni HDD-kkel együtt: 70-80W. Szóval én arra hajtok, hogy 25-45W között a lehető legnagyobb teljesítményt és tudást adja a platform. Ebben lesz szerintem a legnagyobb előrelépés mivel a mobil változat, a Carrizo sokkal gyorsabb bármelyik régi generációnál a 15-35W sávban.
-
zsozso1
tag
válasz #75912448 #42029 üzenetére
Az nem volt bekapcsolva, viszont a Kodi/beállítások /zene/lejátszás/következő zene automatikus lejátszása igen és ez volt a ludas. Köszönöm a segítséget.
Ha már itt vagyok, vezeték nélküli biil. kell beszereznem mert a mostani ( Hama "golyós") tönkre ment. Van e valami jól használható, nem túl nagy bill. ami htpc-re tökéletes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesterséges intelligencia topik
- Elden Ring
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VPN topic
- Premier előzetesen a Test Drive Unlimited Solar Crown