- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Hálózati / IP kamera
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux Mint
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
-
sb
veterán
válasz szabi__memo #22003 üzenetére
Én még ezzel együtt sem látom a létjogosultságát.
80-90" 1.5m? Kb. ez lenne a használható szint a mostani 55" 2m után.Pedig egy 55"-os TV-vel, pláne 2m-ről nem 100-ból 80-90 (10-20%) hanem 99 átlagember nézi hülyének a usert.
És ilyen méretben az ár sem fog normalizálódni 1-2 év alatt. Szerintem inkább 10-hez fog közelíteni... de jó esetben is legyen 5-6 év.
szerk: Persze az emberi hülyeséggel nem számolok: Lehet, hogy az 55-60" 4k kategóriát vinni fogják már 2-3 év múlva is mai (top) árban és nézik majd 4m-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Tibiajax #21996 üzenetére
Scythe Ninja Mini. Már nem gyártják, beragadt készlet szerintem nincs, használtan ki lehet fogni. Elvileg pont befér az MX-31-be, talán a vinyótartó is maradhat. A ház hátuljába szerelt 92-es (ha jól emlékszek ekkora hely van ott) venti az alaplapra kötve pont elég lenne szerintem neki. Az aláírásomban van egy link, azt a gépet 2 db 80-as hűtötte, a proci i5 volt.
-
szabi__memo
nagyúr
Mar most kaphato jo aron ilyen tv $1299 Seiki 50". Ez baromira nem sok erte, meg ha felesleges is.
Az ar par ev mulva (2, de max 3) szerintem annyi lesz mint most az azonos meretu FHD-k.
60" alatt nem sok ertelme van alairom, bar lathatoan szebb a kep (gondolom a tobb apro fenypont miatt?, de passzolom miert), de azt se felejtsuk el, hogy egyre novekszik az atlag tvatmero, 3 eve meg 46os tvt vettem, ma mar 60ast kapok annyiert (ami nem is er annyit mint akkor). Es gondolom jobb helyeken boven ez folott vasarolnak. En pl siman vennek 80"-os TVt magamnak, de baromira nem eri meg jelenleg az arat, raadasul azon a FHD mar nem annyira buli mint egy 46oson. Igaz meg elmegy mert 3m felett nezem, de mar erezhetoen kezd keves lenni az FHD. Oke, most hulyesegnek tunik 3-4 meterrol ekkora tvket nezni, de 'par' eve az 50"-t is pont igy nem tudtak elkepzelni, mert az mar tul nagy... Ha eleg olcso lesz megveszik a brutal nagyot is es oda kell(het)[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Az ar ilyen meretben tenyleg nem 1-2 ev azt alairom!
Egyebkent nezd meg a telokat, mar a kinai 40ezresek is FHDk. Csak mert belefer az arba. Kelleni baromira nem kell. De azert nezd meg mennyivel jobban nez valahogy megis mint a sima HDs. A pixeleket nem latod egyiknel sem, de megis szebb a kepe (aztan lehet ez nem csak a felbontas miatt van, passz) -
sb
veterán
válasz szabi__memo #22006 üzenetére
Szerintem ezek részigazságok amiket írsz.
1. Valóban nő az átlag TV méret, de mindennek van egy felső határa a használhatóságban. Azért egy 40-50"-ost még elkapolsz valahova, de egy 80-90"-oshoz már egy komplett szobafal kell. Szvsz ez nem az a méretkategória már, ami bármikor is átlagos lehet.Mondom ezt úgy, hogy nekem kellene, mert ilyen szempontból "beteg" vagyok. De épp ezért írtam, hogy már egy 50"+ TV-vel ma is rengetegen csak hülyének néznének. Nem mindenki, de nincs 10-20% az akit érint akárcsak ez a méret is.
2. Elterjedésben nem a Seiki meg a kínai 40ezres mobilok a meghatározóak hanem a nagy gyártók. Ezekből nem fognak világpiacot teríteni így hiába van 1300 dodó TV... amíg a nagy gyártóknál 3x annyi.
3. Soha nem értettem a túllőtt DPI-ket. Se monitor/TV-n, se mobilokban. Egy ponton túl felesleges. Hiába "szebb"... bár ez is relatív. Két részre bontanám: filmeknél ahogy írtam szerintem a tartalom miatt nem jön ki a többlet: film grain, scan-ek minősége, egyebek. Generált tartalomnál meg vannak még skálázási problémák ill. ott a meghajtáshoz szükséges teljesítmény miatt érzem erőltetettnek. Játékos topicba beleolvasva is várják mint a messiást az aliasing felszámolására, de szvsz arra meg még a 4k sem jó feltétlen. A szememben erre a 4k is ugyanaz a brute force megoldás mint az SSAA. (Lényegében teljesen ugyanaz) De ez meg már nem is a HTPC topic... ill túlmutat a fenti 2 ponton. inkább azt érzem nehezen áttörhetőnek.
-
sb
veterán
válasz Pista0001 #22013 üzenetére
Hát nekem i3-2100-on letekerve 1000rpm alá alért nincs hangja. Más kérdés, hogy így már nem is hűt, de egy Celeronra elég lehet.
A passzív hűtés csak vmi jól szellőző házban működik akkor meg kb. mindegy hol az a minimumra tekert venti.Egyébként nincs gond az ajánlatoddal, ha végre szerzek egy MX31-et akkor épp ugyanez a tervem kb, csak a letekert aktív hűtéssel Llanoval.
-
Pista0001
addikt
Az Intel gyári hűtőn nem tudsz ventit cserélni, eszed, nem eszed, az van. Az aftermarket hűtőkhöz bármilyen szabványos ventit tudsz használni, ez sokat segít a helyzeten. Ha csend kell, akkor nyilvánvaló a kis légáram, ehhez optimalizált hűtők közül pedig az egyik legjobb (és talán a legelérhetőbb) a Ninja család. Az MX-31-ben Ninja Mini-re, vagy még inkább mögé, a gyári szellőző helyre célszerű egy leszabályozva csöndes, de ha szükséges kellően erős ventit (ez nálam az Arctic) szerelni, így sokkal halkabb gép érhető el. Nagy Ninját használtam így 120-as ventivel Athlon-II 250-en, Ninja Minit 2×80-as ventivel i5-760-hoz, szóval nem a levegőbe beszélek Ilyen kisméretű házban, főleg ha a hátsó ventihely pont a procifoglalat mögé esik, a levegő nem is tud más utat találni, mint a hűtőn keresztül. Célszerű előbb a hűtőt beszerezni, majd megmérni mennyi hely marad a ház hátlapja és a hűtő között, majd ennek függvényében lehet ventit választani. 92-es pont nincs vékony kivitelben, de szerintem a 25 vastag biztos befér. ha 38 mm, vagy ennél több hely marad akkor az Arctic F9 Pro lehet jó, ez kicsit talán csöndesebb, emellett több levegő tud mozgatni, és nem marad túl nagy hely a venti és a bordák között, így a levegő nem tud "csalni". Van PWM-es változata is mindkettőnek, így könnyedén lehet BIOS-ból a proci hőmérséklete alapján szabályozni.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Openelec zenehallhatás... miért lehet az, hogy a számok végét kb 5-6 másodperccel a vége előtt lekeveri, aztán még egy pillanatra megszólal a vége előtt... nem tudom igazából jobban elmagyarázni a jelenséget... gondolom valami beállítási hiba, de wines gépen nem jött elő még sosem. Openelecnél vizont minden verzión jelen van.egyetlen megoldás, ha összekevertetem a számokat... de nekem ez így nem megfelelő... amúgy viszont nagyon zavaró... brazosról van szó.
kösz a tippeket előre is.
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Pista0001 #22020 üzenetére
sajna nem..
tanúságképpen beszéljenek a képek, hátha valaki más is túl akarja méretezni a hűtést az MX31-ben..a magassággal alapvetően nem is lett volna gond, ahogy azt mindenki gondolta. a szélessége az, ami mindenhol beleütközik valamibe
fordítva sem jobb a helyzet, itt a hülye táptartó ketrec széle...
itt a oldalmerevítő vas (így lenne pedig a legjobb )
nna, itt faszán rámenne, csak hát....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tibiajax #22021 üzenetére
az elso eset majdnem megoldhato lenne a lap hatrebbvitelevel. persze bukod a hatso kivezetesek szep lapjat, illetve a masodik memoria-slotot is. az utolso eset a gephaz oldalanak kivagasavan akkor johet szoba, ha videokartya sem kell. vagy extreme low profile
azert koszi a kepeket.
-
sb
veterán
válasz Pista0001 #22017 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel. Mint mondtam, van Ninja Mini-m és épp MX31-et nézek hozzá (mert a Spire Powercube-ba nem fért be a hosszanti merevítő miatt).
Szóval ismerem a Ninját is, az AC ventiket is. És én is szeretem a csendet. A Powercube-ban egy paneltáp van, i3-2100 és a már említett letekert (1000 alá) intel gyári venti. Szinte nulla a hangja így. 1000rpm körül már hallható, maxon 2000-nél meg traktor. Tehát nem arról van szó, hogy engem ne zavarna...
Lehet túltervezni, én is ezért vettem a Ninja Minit, hogy nagyobb procit és/vagy teljesen hangtalanul is elbírjon. Mert most 65W-hoz azért 1000rpm alatt kevés a gyári hűtő. Legalábbis nem szeretem a magas hőfokokat terhelés alatt sem. Egyébként még bőven határon belül van. Az új házban Llano megy majd az i3 helyére a paneltáppal. Ez szintén 65W körül van alulfeszelve, egy 700rpm körüli 80-as venti nagyon lazán viszi a Ninjával, tehát csak egy minimális légmozgás kell hozzá. Szinte passzív.
Szóval a lényeg, hogy lehet ügyeskedni, de már ezeknél is majdnem felesleges... egy kisebb TDP-s Celeronnal meg szinte teljesen az.
Persze ettől még ha valakinek ez a hobbija is - mint nekem is - akkor próbálkozhat. Mindig van optimálisabb megoldás.(Egyébként az asztali gépem van tele AC ventikkel, 120x38-as PWM-es, 500rpm körül. Mellé 900rpm fix cpu venti. Szóval az sem zajong nagyon.)
-
sb
veterán
Én ugyanígy jártam, csak az említett Ninja Mini + Spire Powercube. Kimértem, magasságra pár mm-el be is fért. Viszont a hosszanti merevítők miatt széltében nem fért be a hűtő.
Az MX31-be viszont belemegy a Mini elvileg.
Még az is lehet, hogy a Powercube-ba meg beférne ez a hűtő.[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
hogy viszed ezer alá? Nekem i3-2100T-m van és speedfannal 1100-ra tudom csak lehúzni. Lehet alaplapfüggő is mondjuk. Nekem asrock van 10 lépcsőben lehet állítani vagy mennyiben de a legalsó határ is 1600-on pörög.
Hozzáteszem annyira szar ez az intel gyári hűtő hogy 1100-on is meg 1600-on is 40 fok körül van normál használatban ha meg van egy 30-40-50% proci terhelés akkor full sebességen is 50-60 fok de ha 1100-on hagyom akkor sem megy 61-63 fok fölé. Nagyon gáz ez a gyári hűtő.
(Ezt segíti egy 1000 rpm-es házventi)
-
zsigus
őstag
Ha valaki a kis távirányító vásárlásán töri a fejét, akkor nem ajánlom. Kb. fél év után, tegnap este meghalt az infrája, pedig már hónapok óta csak a gép mellett áll...
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
nno. első körrel elkészültem, egyelőre így jó leszek.
szab.tam kollége hozzott egy jó kis hűtőt nekem, pont befért, pont elég is passzívan. persze, hátul egy kis nexus azért rásegít, biztos ami biztos. de ennyi lett az össz zajforrás, meg az ultrahalk 300-as minitáp.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Tibiajax #22027 üzenetére
hajrá!!!
(szeressük a csendet...)
a dxva, cuda féle igp-s gyorsítások hasznosak.
azok be vannak lőve rendesen?
linux alapon nálad is működnek?
tehát a prociba integrált videógyorsítás működik, vagy a cpu dolgozik?
chipset mennyire melegszik? tudod azt is monitorozni?nekem hatványozottan hasznos minden info. igaz, én már a saját fullpasszív gépeim (3 db.), faragásait egy jó ideje befejeztem, de mindenkinek sok tanulsággal bír minden részeltes leírás, ötlet. ezért is köszönjük a képeket.
tapasztalataim szerint az integrált grafikák, (igp-s nb vagy intergrált gpu, apu, /anyu / megoldások a melegedés szempontjából nagyon kiszámíthatatlanok, előre tervezhetetlenek, csak próba után derül ki a hatékonyság, hűthetőség.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
DanielK
addikt
Elég kihalt az xbmc topik, így ide is belinkelem a kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni!
[link][ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz DanielK #22030 üzenetére
Csak simán a "3D" szónak kell benne lennie a fájlnévben szvsz, ezt egy próbával gyorsan ki lehet deríteni.
Aeon MQ3: Filenameandpath,3d
Viszont az XBMC gyárilag nem támogatja a 3D-t, ezért a gyári skin nem fogja kiírni a 3D-s címkét, de ha nem gyári témát használsz, akkor nincs kizárva, hogy működik, de ezt felszíne válogatja.
-
jeni
félisten
Szia
Rendszernek raknátok HTPC házba 120GB SSD-t?
64GB meg amolyan figyelős dolog a mérete miatt,hogy ne teljen be.
Esetleg inkább maradjon 7200-s winyó olyan 1TB -ra gondoltam abból is a rendes 3,5-s vagy a laptop winyo jobb ilyen dolgokra? -
-
djfantom
tag
Szevasztok.Valaki tudna segiteni xbmc-n tv adásokat beállatani?Van dvb-c kártyám és dvb-t/analog(hybrid)
S eddig akár mit probáltam se kép se hang.Ja s onlint tv-adókat hogy lehet beletenni?S megoldhato e h a neten levő online filmeket xbmc-vel tudjam lejátszani? -
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Első hsz-t nem találtam, ezért kérdezősködnék egy kicsit. Ez az xbmc nagyon bejön, jó kis dolgokat lehet vele csinálni. Mennyiből lehetne kihozni egy HTPC-t, ami a normál igényeket kielégíti (arra használnám, mint mindenki más gondolom. A két és a hang is majd HDMI-n keresztül menne az erősítőbe. Menne bele egy vagy két belső HDD, stb... de pl optikai meghajtó nem kell)?
Például hirtelen találtam egy Cooler Master Elite 120 típusú házat, csak hogy kb belőjem az árkategóriát, a többi komponenst is hozzá mérve. De ezen a téren nagyon nem vagyok otthon, nem tudom, mi számít jónak.
Pl egy két magos AMD proci elég lenne? Meg mondjuk 2 GB RAM? Nézegettem alaplapokat is, de fogalmam sincs, melyik lenne a jó. Külön hangkártyát is kellene venni hozzá?
Ha az egészet kilehetne hozni mondjuk egy DUNE használt árából (mondjuk legyen 60e), akkor lehet bele vágnék majd. Persze ennél is amit lehet, használtat vennék.
Köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz UsagiYojimbo #22038 üzenetére
KisTücsök
gondolom ennél komolyabbat akarna. inkább egy integráltat venne komolyabb lapként integrált procival Brazos félét.
olcsóbban E350 félét a többi meg a körítés lenne+ház(mait írtál az a CM Elite+táp+winyók+kezdetnek 1 darabos 4 GB DDR3 rammal ami később bővíthető 2x4GB-re.
Gondolom újként összerakva kijönne 60000 Ft alatt sőt az aprón is megveheted
első sorban újként vegyél a garancia miatt is.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #22027 üzenetére
feldobtam pendrivera ez alapján az openelec-ez ez alapján, fenomális, köszönöm innen is az útmutató készítőjének. Egyszerű, gyors, pontosan ami kell, a htpc-re, egyelőre imádom. Most, h egyetlenegy kis venti van az mx31-ben -hátul a 80-as nexus-, a proci stagnál 32fokon, hd-filmjátszás alatt 38fok. 40-et még nem érte el, a kis ninja borda hideg rajta, ez is szuper. hozzátartozik az igazsághoz, hogy nincs rárakva a ház teteje il. ugye kis légmozgás van rányomva. este ki fogom kapcsolni a vetit és nyomok egy tartós moziest-tesztet csont-passzívan, kiváncsi leszek. Úgy viszont gyak. hangtalan lesz a cucc és hasít.
-
KisTücsök
addikt
Igen, a málnánál azért komolyabbat. De azért köszi!
Hú, az az Asus lap komoly. Mondjuk az ára is. De ez a SAPPHIRE PURE WHITE E350D szimpatikus. Ez a HD6310 mit tud? Elég lenne? Hát a processzora? Akkor ebbe kéne még RAM, mondjuk akkor 4 Giga, valami táp, ház, házventik, de mondjuk ez már nem tétel. A 60k-s "határt" amúgy vinyó nélkül értettem, az már megvan. Ja, és hogy lehet megoldani, hogy lehessen távirányítóval használni?
Szétnézek akkor aprón, hátha egyben van valami jó áron.
canniball: HD és FHD filmek, sorozatok lejátszására. Előbbi formátumú fájlok lennének többségben. Zene lejátszás, kép nézegetés nem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Erneszto
tag
válasz KisTücsök #22042 üzenetére
Én is hasonló felállásban gondolkodom.
Amit magamnak kinéztem:
Alaplap: [link] -16k
Processzor: [link] -15k
vagy [link] -23k
Memória: [link] -8kTermészetesen bárhol megveheted csak tájékoztatásképpen linkeltem.
Ez a konfig már bőven kiváltja a médialejátszót. BD3D lejátszásig mindent visz.
Ha a 4magos processzort választod akkor egyéb feladatokat is tudsz rajta végezni. -
Erneszto
tag
válasz KisTücsök #22044 üzenetére
Ha nem akarod csak lejátszásra használni akkor elég a 2GB Ram is.
Amit linkeltem az 1600MHz-es Ram abból is elég 1333MHz-es is és akkor még kedvezőbb az ára.
Ram-nál ami lényegesebb inkább a késleltetés ideje általában a 9ns-ot és (CL-jelzéssel jelölik) tudják az olcsóbb Ram-ok is, minél alacsonyabb az értéke annál gyorsabb. -
KisTücsök
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz Tibiajax #22041 üzenetére
az integrált grafikának van külön hőfok monitorozási lehetősége?
vagy az egyben értendő a cpu magokkal?mert ugye pl. nálam a htpc-ben a nb-be van integrálva a grafika. és a kettőt külön tudom mérni. igaz, dxva alatt az igp a nb hűfokot is emelei, de jól kivhető különbség lesz a 2 között.
de elképesztő.
én még egy 775-ös E1400 dual celeront használok, ami hivatalosan ugye max 65w tdp, gyakorlatban talán 50w, de inkább kevesebb. és az ugyanígy fűrészelt kis ninja-t rendesen átforrósítja, idle 40 fok...
ez volt a legelső szétvágásom. itt nemcsak a felső lemez csúnya, hanem az összes hajtogatott.
de most már tudom a trükköket, hogy szép legyen.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen