- Microsoft Excel topic
- Hálózati / IP kamera
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
őstag
https://community.amd.com/thread/183563
problema letezik, mondjuk itt az nv-t alazzak, de ilyen ez az amd.com
azert egy tapkabel cseretol is valtozik a kep htpcn, ugy mint a hang...[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
törölt tag
válasz hétalvó #44001 üzenetére
Mindentől változhat, amit végre meg kéne értened, hogy a legkisebb változás VGA-ról VGA-ra Kodi DXVA-val történik. Ahhoz a gyári algóknak, lejátszó programnak, hardveres gyorsításnak stb kell fejlődni... Kodi 17 jelentősen változik, nvidia karik is változnak, biztos lesz némi erőlepés.
Jelen esetben Kodival tök mindegy melyik azonos generációból származó VGA-d van, kb ugyanaz a végeredmény, egyik 1%-on hajtja a VGA-t, másik kettőn. Ha megkerülöd a gyári képalkotókat, a video renderer tetszés szerinti minőségben kiaknázza akár az utolsó cseppet is a VGA-ból, még akár 1080p>1080p kimenettel is. Full HD Chroma skálázáson felül még van mihez nyúlni, ami a szó szoros értelmében nem képjavító, sokkal inkább kép pontosító.
-
jézusom
addikt
Üdv!
HTPC-hez és Kodihoz vettem egy RII i7-t, elég jó, de van egy-két hibája. Elég hamar lemerül a 2db aaa akku, és a gombok nem világítanak.
Tudtok alternatívát ajánlani?
- világító gombozat
- valamennyi akku élettartamKöszi!
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A 16.0-s Kodinál a True_HD hangok mennek rendesen vagy valami gond van vele?
Ma délután küzdöttem vele, a B vs S filmnél , hogy a kép ment szépen a hang pedig akadozott -
törölt tag
-
törölt tag
Szia,
Miféle hardver?
(#44002) regger
Persze mielőtt félre megy ez a 2-3 hozzászólás, hozzátenném, hogy élesen el kéne választani a nézett tartalmakat és megjelenítőt, de nem lehet minden posztot atomjaira részletezni. Még Kodin is teljesen másképp mutat a 3 fő kategória, nem beszélve madvr alól, ahol ég és föld lehet, azaz
SD>full HD
HD>full HD
1080p>1080p...és nyilván ez utóbbival szép (tévén mindent kielégítő 99% számára) lesz a végeredmény az összes elérhető mai modern PC-s hardverrel. Még ha papíron algók szintjén itt is hátrányban van nVida DXVA a többivel szemben, azt normál körülmények közt szabad szemmel már valószínűleg nem veszed észre (nyilván feltételezve korábban vázolt helyes driveres beállításokat, képjavítók hanyagolását), hiszen valós felskálázás már nem történik, chroma >RGB>RGB-YCC szintjén pedig szinte észrevehetetlen, hogy az Kodi + Lanczos+AR (Intel), Bicubic vagy Bilinear (nVidia) szintjén történik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75912448 #44006 üzenetére
... tehát akinek retek a Kodi képminősége Full HD-vel, tehet alá akármit, jelen állás szerint korrekt driver és annak helyes beállítása mellett placebón kívül igazából nem tud előrelépni. Akik pedig alacsonyabb forrásból felskálázott tartalmakat néznek Kodival, pont ne nVidia VGA-t vegyenek kizárólagos HTPC-nek, hiszen fentebb vázoltak miatt teljesen felesleges. Újra csak fenntartván, hogy legfrissebb szériát nem ismerem, továbbá hülye is lehetek hozzá.
(#44007) cekkk
Lehet meg is javult, én nem tudok ilyen hibáról AMD részről.
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Kodival NFS-en , hogy lehet csatlakozni a NAS-hoz ?
Egyszerűen nem tudok , vagy nem jövök rá , hogy kell.
NAS-on jól van beállítva minden. Win 10 az op rendszer.Segítségeteket előre is köszönöm !
[ Módosította: radi8tor ]
-
Patice
Topikgazda
válasz dunkel #44015 üzenetére
Nálam a Win10-re rakott Kodi-val is NFS-t használok a NAS eléréshez.
Én úgy lőttem be a rendszeremet, hogy a cuccoknak MAC alapján a routerben fenntartok egy IP-t, így bárhol is csatlakoztatom az otthoni hálózatban az eszközt mindig ugyan azt az IP-t kapja. Így a kliens gépeken sem kell állítgatni az IP-t, maradhat automatikus és a NAS-omon is csak a megadott fix IP-kre adtam NFS engedélyt a média mappákra.
(#44013) kimi02:
Amúgy milyen NAS? Ha nem sikerült csatlakozni a Kodi-ból, akkor nincs jól beállítva valami.
Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz
-
szaya
tag
Hali!
Braswell + WIN combó alatt még mindíg nincs HD hang?Üdv: szaya
''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
-
stigma
addikt
Hát én is úgy vagyok mint te, felkészültem mindere, de sajnos most hétvégén akartam mindent átköltöztetni Ubuntu Serverre , ahol vannak HD hangok, de 3D nincs, viszont engem annyira a 3D nem mozgat.
Egyenlőre Braswell + Win10-el elvagyok, gépbe vettem egy microsd-t + átalakítót és azon van a Libreelec 7.0.3, ha HD hangokat szeretnék.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
jézusom
addikt
válasz #48613632 #44023 üzenetére
Létezik, hogy hamisítják ilyen 2e forinteért?
-
Patice
Topikgazda
Szerintem ezen a téren nincs változás.
Viszont Linux fronton lehet, hogy van. Másik topikban írták, hogy - igaz egyedi kernel fordítással, de - elméletileg van FullHD 3D is, így a HD hang mellett, úgy néz ki van/lesz 3D Kodival. Így linux alatt úgy néz ki nincs semmilyen akadály a teljes élmény eléréséhez, max. dolgozni kell vele nem keveset, de valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz jézusom #44030 üzenetére
Nem így értettem
Fizikailag nincs magyar, legalábbis, én nagyon meglepődnék, ha lenne.Nekem angol van, de ha kell ékezet, akkor, Kodi alatt is lehet magyar kiosztást telepíteni. És amikor valamit gépelni kell, kiadja a képernyőre a magyar billentyűzet kiosztást. Azaz, az ékezeteket, és a speckó karaktereket beütöd touchpadon egérrel, amúgy meg gépelsz rendesen.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Openelec-hez tudnátok mondani egy működő NTP servert?
Be kéne lőnöm az OPENELE configjában de egyik se igazán működött eddig.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ubuntu server + kodi esetén vagyok tanácstalan, mert pulseaudio van fenn amivel megy is a hang rendesen(igaz sokat szívtunk vle, haverom és én), de az Audi DSP-t nem tudom engedélyezni, mellyel a HD hangokat életre tudjuk kelteni.
Itt mit kellene tennem, valaki tudna segíteni, mert már az ,egész internetet átolvastam"Asla mixerrel is próbáltam sajnos nem jött össze, pedig múltkor valaki írta hogy jól működik vele.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #44035 üzenetére
És hogy sikerült felrakni a PulseAudio-t?
Ha a leírás szerint csinálod a telepítést, akkor csak ALSA lesz, amivel tuti mennek a HD hangok.
Ha egyszerre van fönt az Alsa és a PulseAudio, akkor a PulseAudio lesz az elsődleges. El kell távolítani, hogy menjen a Kodi + Alsa...
PulseAudio Wiki is lehet hasznos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Patice #44036 üzenetére
Re. Sima Ubuntu Server 16.04.1-et tettem fel, mely tartalmazta a Pulse + Alsa combo-t.
Elsődleges volt a Pulse, viszont ah leszedem a Pulse audi-t akkor a hangoknál nem lesz olyan eszköz amit észlel =>HDMI vagy alap AC892-es alaplapiItt még ennyit kell tudni, hogy az alábbi kapcsolódás van:
- N3150 HDMI => Harman Kardon erősítő HDMI=> Sony TV HDMIItt a fura az hang van Pulse-al csak mint írtam DPS nincs. 4-5 órával ezelőtt még alsamixert feltettem és valahogy eljöttek a HDMI hangok, csak hang nem volt aktív.
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #44037 üzenetére
Biztos Ubi Server volt az amit felraktál?
Tudtommal a Serverben nincs semmilyen hangkimenet alapból, csak ha felpakolod a leírás alapján (vagyis függőségként felteszi a csomagkezelő).
User error szagot érzek.
Amúgy a DSP-t mire szeretnéd használni, ha nem titok?
-
törölt tag
-
stigma
addikt
válasz Patice #44038 üzenetére
Re. Megpróbálom lírni lépésről lépésre mit is csinináltam.
Ubuntu server + telepítettem hozzá desktopot, mert kezdő vagyok.
Desktop leszedett egy csomó package-t és fel is tett. Alpértelmezett hanglejátszó a pulseaudio, viszont ha alsamixer-t elindítom magaa felület is bejön.kodi alatt most már be tudom állítani, hogy 5.1-es hang van, sajnos csak sima multichanel (PCM), viszont a Enable Passthrough -nál nem tudok pipát tenni mert kiir egy szöveget melyben hivatkozik, hogy nincs valami DSP feltelepítve.
Pontosan ez a problémám.
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #44040 üzenetére
"Ubuntu server + telepítettem hozzá desktopot..."
No, akkor ezért kerül fel a pulseaudio meg az alsa is. Ez a hiba a történetben.
Ha ez egy dedikált HTPC, akkor szerintem felejtsd el a desktopot.
Vagy
Ubuntuból miért nem egyből a Desktop image-et rakod föl?
Kodi-t a hivatalos repóból rakod föl a desktop felületen? Mert azt sem azt kéne, ha HD hangot akarsz.
Parancssoros varázslás kell neked. Ne félj tőle! Nagyrészt copy & paste a leírás, csak nem Ctrl + C-V-vel csináld, hanem jobb klikk + másolással és így a parancsokat egyszerűen csak bemásolod a PuTTy ablakába.
Ahol meg egy fájlt kell szerkeszteni --> 'sudo nano' kell a sor elejére, aztán jobb klikkel bemásolod a fájl elérési útvonalát a leírásból.
Ubuntu Server-t meg nem árt, ha egyből SSH-val rakod föl, hogy az OP rendszer felrakása után egyből legyen kapcsolat.
-
stigma
addikt
válasz Patice #44041 üzenetére
A problémámat nagyjából sikerült orvosolni , kodiban lejátszáskor tudom engedélyezni a HD hangokat, mert az alábbi parancsot lefuttattam: (ezzel töröltem a pulseaudio-t)
sudo apt-get remove --purge pulseaudio libasound2-plugins
hang egyenlőre nincs, mivel drivert leszedtem és beállítás/hangoknál most nem lát eszközt, szóval most megyek a leírásba és feltelepítek pár drivert.
-
stigma
addikt
-
Balerik
aktív tag
Bár nem ide tartozik , de szeretném megkérdezni, hogy N3150-ITX-hez melyik a legfrissebb Intel VGA driver?
Elmúlik.
-
őstag
Sziasztok, tudtok valamit a Mini ITX-es külső tápos HTPC házakról illetve az azokhoz mellékelt vagy külön vásárolható tápokról? Megfellő minőségüek pl. ATX tápom van tartalékba, de ahhoz nagyobb ház kellene ami nem mutat olyan jól a nappaliban, illetve többet fogyaszt melegszik stb.
Itt egy példa: LC Power LC-1340
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #44046 üzenetére
Azzal nincs semmi baj, ha Linux Mint-re építkezik valaki, csaktudja, hogyan kell megoldani azokat a problémákat, amik az EGL-es Kodi desktop felületre rakás közben jelentkezhetnek.
A szerver verzió azért jó alap, mert az alapvető dolgokon kívül nem sok minden van rajta, benne, ezért szinte nulla probléma adódhat telepítés közben + erre van leírás.
Egy GUI-val rendelkező Linux esetén - ahogy a példa is mutatja - hamar problémába futhat az ember, aminek a megoldása sok időt/energiát emészt fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen