- Windows 10
- Fedora Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- PHP programozás
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
magiii87
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő Ebayes vagyok ezért kérlek segítsetek!
Több dolgot is rendeltem az Ebayről, Paypallal ki is fizettem őket, és kb 3 nap után jött a levél, hogy törölték az eladót.Azt már megtaláltam, hogy hol kell "case"-t nyitni, de a határidőkkel kicsit megkavarodtam.
Sok helyen írják a vásárlástól számított 45 napos határidőt, de én az Ebay leveléből azt hámoztam ki, hogy várjam meg a becsült szállítási idő utolsó napját és attól számítva van 30 napom, hogy reklamáljak, ha nem kaptam meg a terméket, vagy ha baj van vele.Jól értelmeztem a határidőt?
Nehogy kicsússzak...Mi a tapasztalat, ha törölték az eladót akkor valószínű csaló volt,nem?
(Kabátról van szó)
Most utána néztem, és van 1-2 eladó aki kb 90%-kal árulja olcsóbban a kabátokat, és kb van 3 féle eladó kabát a termékeik között, és van olyan akinek nincs is pozitív értékelése, csak negatív. Ez hogy lehet?!??! Vagy én értelmeztem valamit félre? Félek tőle hogy akiktől én rendeltem is ilyenek voltak, én hülye meg nem voltam elég körültekintő.Be is linkelek Nektek egy ilyen eladót: http://www.ebay.com/usr/amandacheng556
Szerintetek akkor visszakapom a pénzt a törölt eladók termékei után?Köszönöm szépen ha segítetek!
-
Bence123
csendes tag
Valamiért nekem is van pár októberi eleji termékem, ami araszol a 30 munkanap felé. Pedig már kezdtem örülni, hogy így begyorsult a posta a szeptemberi zűrök után, és minden rendben megy
-
Sordoran
addikt
Üdv! Rendeltem október 2-án 4 cuccot eBay-en, mind Kínából (illetve egyik Hong Kong, lényegtelen). Mind különböző eladó, és 3 megjött egymás után pár nap különbséggel több mint 2 hete, egyik viszont nem (sima kínai, Shenzhen, onnan megjött egy másik cucc). Mivel nov. 11-ig indíthattam Case-t neki így elkezdtem társalogni azon keresztül az eladóval, aki megkért várjak e hét péntekig, hátha megjön. Ez nem történt meg, és kérdésem az lenne, mit tegyek. Kérjem, hogy újra küldje el, vagy visszatérítést kérjek? December 7-ig van nyitva a Case, és necces, hogy ha újra küldi megjön-e addig, és nem tudom ebben az esetben akkor bebuknám-e pénzt. Egyébként fix áras vásárlás volt, 12000 "csillagos" eladó 99.3%.
-
.DLL
veterán
Igen, mondjuk a barátságos ügymenetet be kell tartani, előbb levelezés az eladóval, hogy mi a helyzet, aztán max. elindítasz egy case-t a 44. napon. Ez persze nem kell hogy egyből refundot jelentsen, de legalább van még 30 napod az ügy elindítása után, s ha mégsem jön meg a csomag, akkor lehet claim-et kezdeményezni.
-
axioma
veterán
válasz
CaNNa3IS #36986 üzenetére
Nem lustasag, hanem kartyarol fizetes es a koltsegek cimu tetel. Most azzal lehet kotekedni, hogy az invoice-t minek forditod, a lenyeg ugyis az, hogy kapsz egy linket, amin keresztul ugy fizetheted, mint elsore, koltsegek nelkul, akar kartyarol. Gondolom igy (legalabbis abban az esetben, ha mindenkepp nem egyenlegbol hanem kartyarol megy) joval kisebb a dij, minek etessem most mind1, hogy az en vagy az elado karara a paypalt? Egyebkent orulni szoktak ha jelentkezem, hogy a nem track cuccot ujrafizetnem, es szivesen kuldtek szamlat is, egyik se szolt, hogy jobb lenne ha utalnam.
Esetleg ha valaki aktiv elado, felvilagosithatna, de eros a gyanum, hogy normal refundnal (amikor ugy adta vissza, nem csak visszautalta), akkor az elso tranzakcional a koltsegek is nullazodtak, tehat szerintem egyaltalan nem jar rosszabbul, ha masodjara igy fizetem. Jobb neki sztem, hogy nem kartyarol de pp koltsegeket tole levonva utalom, hanem szamla alapjan. -
Türelem
a szeptember 17-én megvásárolt árú november 12-én jött meg. (56 nap).
Azért a 45-ik napon jeleztem, hogy még nincs itt, de mivel megbízható eladó volt vártam még egy kicsit. Ja a visszatérítést felajánlotta.
Nézd meg mit ír a szállítási infóinál, van aki 30 nap után már visszatérít. -
MTbc
senior tag
Üdv, 2013.10.09 én vásárolt de még meg nem érkezett csomagra mikor érdemes redundot kérni? Illetve merre hol lehet case nyitni?
update:
Visszaolvasva 30 nap vagy 45? -
Közben megokosodtam a vámon ragadt küldeményemmel kapcsolatban.
Többszöri (10) próbálkozás után tudtam a posta ügyfszolgálattal beszélni.
1 hete várnak arra, hogy küldjek számlát a vámoláshoz, ami persze csak ÁFA bekérés lesz az értékhatár miatt és nem vám.
A poén az, hogy sem telefon, sem e-mail, sem levél nem jött hogy ilyet várnak.
Szuper egyszerű ügyintézés, ha kell valakinek a küldemény az úgyis a saját költségére (10* 1,5 -2 perc 40-es hívószám) jelentkezni fog, elmondjuk, hogy az ügymenet gyorsítás érdekében (már 1 hét eltelt) küldjem el a számlát, fizetési igazolást, szintén saját költségemre valamilyen módon. Tőlük semmi sem jön, ami pénzbe kerül.
Így lehet gazdaságosan működtetni a céget.Kár, hogy az ÁSZF-ük nem ezt írja.
A futár cégeknél is ilyen lassú a vám-áfa ügyintézés? -
axioma
veterán
Nem ertem.
En sose kuldom kezzel vissza, irok neki hogy kuldje el me'g egyszer a szamlat. Es kifizetem ugyanugy kartyaval, szamomra nulla koltseggel. Neki mivel az elso cancel lett minden szempontbol, pont azokat kell ujra kifizetnie, mintha rendesen elsore megjott volna.
Szoval en nem szorakoznek az email cimere utalassal, kuldjon szamlat es kifizetem. Ha nem kuld, akkor nem. -
válasz
kaliber #36980 üzenetére
Igaz, de a lényeg hogy az volt, hogy nekem mennyibe kerül.
Ha jó fej az eladó, akkor hozzá lehet adni az esetleg levont jutalékot, de nem minden esetben vonnak attól jutalékot, akinek küldöd, lehet olyan szerződése amelynél nincs eseti levonás a havi jutalékon felül, így lehet, hogy csak jótékonykodok, ha többet küldök. -
Shy
tag
Köszi mindenkinek az infókat, megérte kérdezni
-
A Paypal-ben elküldöd neki a visszatérített árat. Meg van az eredeti tranzakció is, arra az email címre elküldöd a pénzt.
A Send Money menüpont balról a 2. a My Account mellett. A I'm paying for goods or services pontot jelöld, akkor nincs számodra díja az utalásnak. Pl: 4000 Ft küldése esetén "0 HUF fee. Free for you. The seller pays the fees."
Ha a másikat a "I'm sending money to family or friends" akkor fizetni kell, attól függően hogy miről fog menni a pénz:
20 HUF fee if you use your PayPal balance and/or a bank account.
246 HUF fee if you pay using your credit or debit card.De ne ma, az árfolyamok 15-e miatt feljebb mentek úgy 5 Ft-al, szombat vasárnap kevesebb lesz.
-
Shy
tag
Sziasztok!
HK-ből 09.28-ai rendelés, tegnap érkezett meg a 47. napon. Az a gond a refund már megtörtént, mit tegyek hogy megkapja a pénzt az eladó? Hogyan vegyem fel vele a kapcsolatot? nemzetközi utalástól tartok..
Üdv és köszi az infókat
-
MPowerPH
félisten
válasz
Winner_hun #36970 üzenetére
Minden más müxik nálam, csak ezzel van gebasz. Nem találkoztam még ilyennel, azért kérdeztem rá. Az okát, hogy miért nem elérhető pedig nem írja le.
mod: De ok, tényleg sz@rakszik az ebay, watchlist is eltűnt...
-
MPowerPH
félisten
Mitől lehet az, hogy ma reggelre a watchlistből, plusz a bids listából eltűnt egy olyan termék, amire bideltem, és 6 óra van vissza az aukcióból? Közben mindkét menü tetején ezt az ebay megjegyzést látom pirossal:
"Some of your information is not available at this time. Please try again later."Kerestem a rendszerben, megtaláltam a hirdetést, a bidem is megvan(az összegből, és bideg számából látom), de nem tudok belépni a hirdetésbe...
-
válasz
CoolBoy323 #36954 üzenetére
Köszi az infót.
A csomagvizsgálathoz többféle készüléket használnak, abban az esetben ha nem kézi poggyászt vizsgálnak, akkor az olcsóbb izotópos átvilágítót használják. A küldeményeknek jó az is.
Valójában már a többi sem egyszerű röntgen gép, a hagyományos röntgen és gammasugaras átvilágításon túl a neutron vagy diffrakciós analízisen alapuló technikákat is használnak, mivel a veszélyes anyagok egy részét a hagyományos rtg nem teszi láthatóvá.
Így valóban a legtöbb helyen röntgen használnak.
Hozzászólás pontosítva -
El Gringo
senior tag
egy baj van ezzel az ebay-jel, hogy vásárlásmániás leszek tőle
lassan minden héten meg kell rendelnem valami szutykot
azok a hangok...
-
htc07
addikt
-
.DLL
veterán
válasz
radi8tor #36961 üzenetére
http://intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen.jsp
ez az angol nyelvű felület, de
(#36948) htc07
hozzászólása szerint a kínai verziót érdemesebb nézni (az alap url, .cn végződéssel).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _És jee! Most jelent meg a csomagom a rendszerben, célország: HU, státusz: Collection (az mit takar?)
-
Edween
őstag
Üdv!
Bocs ha volt már, de miért nem lehet elérni az ebay.hu-t? thx -
CoolBoy323
nagyúr
1: használd a szerkesztés gombot
2: mit használnak RTG helyett szerinted?
3: Svájc nem EU tag, de a Schengeni egyezményt ők is aláírták
Ezt találtam ezzel kapcsolatban: Svájc 2008. december 12-től közúton, 2009 márciusától a repülőtereken is alkalmazza az egyezmény előírásait, de a vámvizsgálat szúrópróbaszerűen megmarad.4: nyisd meg a reklamációt, ártani nem használ
Innen még mindig tudsz majd lépni pozitív irányba...
-
maross
nagyúr
Keresnek olyan embert, aki gyakran ad el ebayen. Kereshetek itt, vagy ez tiltott dolog?
Utalom az ebayt, vagy husz eladas utan nagyon tele lett a hocipom veluk. Szoval ha valaki eladna nekem dolgokat, megosztoznank a hasznon (jatekokrol van szo). Ha valakit erdekel, privi.
-
Szerintetek mit csináljak?
A svájci postával küldött küldeményem 1 hete a magyar vámon "pihen" -Küldemény vám elé állítva-,
Holnap telik le a reklamációs időm, de ezt legjobb esetben már csak hétfőn vagy kedden kapom meg, ha gond van a termékkel szerintetek elfogadja az eladó a vámosok miatti késlekedést?
+én úgy tudtam hogy Svájc bár nem EU-s ország, ugyanaz vonatkozik vámszabályokban mint az Unióban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Háztartási gépek
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest