Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Kösz az infót akkor tényleg inkább írok neki egy üzenetet. Egy ideig elnéztem de most belegondolva már ezer ft okat buktam azon, hogy nem jön meg a cucc.
-
Agostino
addikt
-
kmisi99
addikt
Nem jött meg már vagy 35 napja pár cuccom. Rámentem, hogy contact seller, volt olyan, hogy
I haven't received my item yet. Aztán erre mentem
Did we answer your questions?
Yes, I got my answer.Nem sokat tudok angolul de ennyit elég tenni vagy így még nem fogja visszafizetni az árát?
-
faresz5
senior tag
Nagy valószínűséggel visszament a feladónak. Én éppen ma jártam így 2 csomaggal, feladva, majd szólt az eladó,hogy a vámtól visszalökték.(pedig nem volt benne semmi olyasmi.)
Kérd vissza a pénzt. Ha valami csoda folytán mégis megkapnád(kétlem),akkor vissza tudod bármikor fizetni nekik. -
Blackhole13
senior tag
válasz Blackhole13 #36247 üzenetére
Valami ötlet?
Vagy ne problémázzak és vegyem meg inkább? -
Bence123
tag
Pont ezelőtt néztem, különböző ledes gyertya imitációk, nem kifejezetten karácsonyi, de több színben, vagy akár színváltósban is kaphatóak, szerintem jópofák
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
-
-
üszök
őstag
Karácsonyi cuccokat vett már valaki? Pár ötlet jól jönne. Apró ajándéknak valók,lakásdíszítők,égő sorok ilyenek.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
andatti
senior tag
Már régóta tervezem, hogy majd veszek egy wifi-s rádiót, mert a sima fm rádiók alig fognak valamit... A routerem meg b/g/n szabványt is tudja... Ezen kívül tud valaki valami jó márkát, normális árban? (itthon 25-30 rugónál kezdődik)
-
őstag
válasz Akcok94 #36275 üzenetére
Esetleg írj a 'Customer Questions & Answers' részhez . Írja amúgy, h ez 'Ships from and sold by Amazon.com' és semmi nem kattintható, amikor nem amazon prime-os egy termék, annál a sold by után az eladó felhasználóneve áll, kattintható formában és utána már ott van h írj neki üzenetet.
-
hobbyone
aktív tag
Leírom, hátha valaki majd rákeres. Amerikából (Jackson, New Jersey) USPS First Class Mail Intl.-el küldött termék 11 nap alatt érkezett meg: 17.-én adták postára, 18-án indult el USA-ból.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van egy tracking number-es csomag, ami nem jött meg Kínából. Lassan egy hónapja "célországban elküldve" üzenetet mutat a követési szám. A 40. napon (tegnap) Claim-et indítottam. Ma jött egy válasz, hogy
"Az eladó válaszolt. Még nem erősítette meg a követési információkat a Posta.
Ami ezután történik,Kérjük, olvassa el az információkat, és tudassa velünk, hogyan szeretné folytatni."Ilyenkor mit válaszoljak rá? Eleve úgy indítottam, hogy kérem vissza a pénzt.
-
zsebszi
tag
Sziasztok!
Elég régóta vásárolok az ebayről. Van mát kb. 250 pozitív értékelésem. Szeretnék eladni most valamit a német ebayen, de nem enged a végén kiírja, hogy 10 pozitív értékelés kell az elmúlt 90 napban. Elvileg az megvan. Miért nem engedi az eladást? köszi a segítséget!
-
Southboy
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett egy csomagom a DHL be de az van írva hogy
13 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 01:5912 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:40
11 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:35
Akkor most jön ? Vagy keresem a paypal küldéses számlám a vámhoz vagy mi ennek a menete valaki tudna ebben segíteni ?
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
Akcok94
senior tag
üdv,
rendelnék egy házat eBay/amazon-ról, de nem tudom hogy mit kell utána fizetni, a ház maga 69.99 dollár, szóval vám-t/ áfa-t kell utána fizetnem és ha igen akkor ezt hogy kell végre hajtanom?
esetleg ezt ki lehet váltani hogy ajándék kártyát veszek(kapok magamtól) és lemegyek vmi érték alá ami után nem kell fizetnem semmit?köszönöm.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
426os
őstag
Egy pirospontot adnék a kínaiaknak, értékelés után írtam, hogy eldurrant a töltő, az eladó sajnálkozott egy sort, majd megkérdezte, hogy küldjön-e másikat. Én inkább refundot kértem, azonnal meg is kaptam. Lehet, hogy némely termék amit árulnak szar minőségű, de ha gond van én eddig mindig pozitívan jöttem ki minden üzletből. Itthon megnézném, hogy azonnal visszafizetné-e bármelyik üzlet hasonló esetben a pénzt..
.
-
veze
őstag
válasz axioma #36250 üzenetére
Igen, én most néztem meg!
Valójában ez szerintem ( nekem) pozitív változás, a várható szállitási idötöl számitva 30 nap a határidő az ügy nyitására az eddigi, vásárlástól számított 45 helyett.
és hogy honnan számit a 30 napos határidő?
A várható becsült (legkésöbbi) szállitási határidőtöl, ezt pontossan leirja
nekem pl egy tegnap rendelt dologra ezt ira:
Estimated Delivery: Tue. Nov. 12 - Fri. Nov. 29
vagyis a becsült legkésöbbi szállitási idő november 29 , ettől számitva 30 napom van ügyet nyitni ha addig nem kapom meg.
Van ugy hogy szinte biztos vagyok abban ismerve a feladót hogy elküldte csak épp valahol dekkol és nem ér ide a 45. napon. Emiat eddig kénytelen voltam ügyet nyitni, vagy ha nem, az eladó jóhiszeműségére bizni magam hogy visszatérit e. Ezek utan nem kell kapkodni a 45. napon várhatok tovább még, anélkül hogy elveszíteném azt a jogot hogy mégis nyithatok ügyet később.
Viszont az is benne van hogy az egész ügyet később lehet eszkalálni, ha nem jutsz dűlőre az eladóval és késöbb kapod vissza visszatéritést is.htc07 emiatt nem fognak ráállni a trackingre és nem fog emelkedni az ár, sőt nagyobb biztonságban lesznek az eladók is, mert ha késik a szállitás 45 nap után, nem fog a vásáró azonnal kapkodni és nyitni ügyet, csak amiatt mert kifut az időből.. várhat nyugodtan akár még további 10 napot is..
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Én is félreértelmeztem elsőre, de ahogy itt a többiek is írták, annyi a változás, hogy a termék elméleti érkezési idejétől számítva van 30 napod hogy case-t nyiss, ez jobban kitolja a határidőt szerintem mint a fizetéstől/feladástól számított 45 nap. Mert teszem azt úgy veszed meg hogy 1 hónapot ír szállításnak (ami normális kínából), és erre jön még egy hónap az már 60 nap, ellentétben a 45 nappal.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Olvassatok mar vissza, a varhato erkezesi ido +30 nap, ezt irta legalabbis valaki, aki hajlando volt angolul elolvasni. Csak mielott nagyon belelovallnatok magatokat a sajat ertelmezesetek szerinti eset altal az okozott valtozasok megtippelesebe...
Ize, lehet hogy nem ebben volt, akkor meg elnezest, de nezzetek tenyleg meg a pontos szoveget.
-
üszök
őstag
Hát kíváncsi leszek mi lesz. Mert ugye alap estben megjön általában minden 30 napon belül,de ha be csúszik egy kis gixer már nem. Azok a csupa számból álló trackingek meg nem érnek semmit. Volt egy ilyenem nemrég,50 napnál még in transit-ot mutatott a cucc meg rég nálam volt.
-
Blackhole13
senior tag
Ha vettem valamit és hiányos volt a termék leírás és csak az aukció után derül ki, akkor hivatkozhatok erre, hogy ezért nem veszem meg?
Írtam az eladónak, hogy mi a szitu, erre nyitott egy case-t, hogy nem fizettem -
andatti
senior tag
Akkor ez jó válasz lesz? :
Thx XY!
The full refound I choose!
/When you get the package later, pay us back,/
Thx!Azaz kérem a pénzt, de ha közben valamikor mégis megjön, akkor elküldöm neki az árát...
-
üszök
őstag
válasz mikk2000 #36238 üzenetére
Még több Kínai nem fog ide szállítani. 30 nap után nyomni kellesz az ügyet,ha nem jön meg valami,még több vissza térítés. Utána meg ha meg jön b@sznak újra fizetni.
overland
(kvázi-tag)Persze. Olvasd el a policy-ben mik az ide vonatkozó szabályok.
[ Szerkesztve ]
-
overland
aktív tag
Sziasztok, liciten vettem, jó áron egy terméket, 8 nap alaatt 2 levelemre sem válaszolt az ember, majd írtam az ebay-nek, 2 nap múlva visszajött a pénzem, de én a terméket akarom!
Lehet tenni valamit?unatkozó okoskodó okostojások kíméljenek!!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz ---Lasali--- #36241 üzenetére
Az Kanadában élő ismerősöd nem tudja ezt megmondani??
Vagy a gugli?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Szeretnék behozatni egy tabletet Kanadából ismerőssel.
Az ebay en rendelném meg, viszont az usa ba van a tablet, és úgy küldetném el kanadába az ismerősömnek, aki aztán hazahozná ha végzett a munkájával.
Kérdés.. usa ból kanadába van vám vagy egyéb költség azon felül amit az ebay ír szállításnak? -
DJGABI
addikt
fffuuu kifutottam az időből (buyer protection) 2 múlt hó eleji rendelésnél is, múlt héten mindenfelé járt az eszem... ráírtam az eladókra, igazából remélem hogy lesz megoldás, jó lenne ha újból feladnák a cuccokat, ilyen 1$-s dolgok voltak.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
őstag
-
veze
őstag
válasz Freddycom #36233 üzenetére
nekem az emlitett ominozus esetnéál (amit nem akart tudomásul venni) kb 4 napig nem is válaszolt pedig akkor nem volt ünnepse hétvége.. Aztan írtam rá megint, akkor irt csak és nyomta nyomta a dumáját de elneszéltünk egymás mellett.. mint aki nem érti mit akarok
nem tudom hány napja várod a a választ, hétvégét még várd meg de ha utana se reagal irj neki megint..
Amugy kb 30 napig várna amig felszólitást kapsz hogy fizessél. Egyszer jártam igy még régen... licitaltam megnyertem kaptam is mailt de akkoriban nem nagyon jártam oda és egyszerűen a levél olvasott lett aztan elfelejtettem az egészet....
és kb 25 nap múlva felszólítottak hogy fizessek.. gyorsan meg is tettem -
veze
őstag
válasz Freddycom #36227 üzenetére
fizetés helyett,írj neki minél hamarabb, kérd meg hogy törölje, mert csak bénáztál, véletlen volt. Én is jártam már igy, és minden további nélkül törölte eddig még mindenki. Kapsz mejd egy levelet amiben ott lez a link a visszavonásrol, rákattintasz, aztan ott irja hogy az eladó vissza akarja vonni az üzletet ( van aki okot is megad , pl hogy a termék meghibásodott mittudomén, ez nem lényeg) elfogadod és az ügy lezárul.
Jellemzöen nekem egy valaki nem akarta elfogadni a törlési kérelmet, mégpedig olyan aki free shippingel hirdette aztan mikor megnyertem 3 dollárárt a dolgot, hirtelen már 2 dollár postaköltséget is felszámolt...ez pedig a leirásban nem volt. több levélváltás volt és "értetlenkedett" mire ügyet akartam nyitni a megváltoztatott leírás(feltételek miatt) erre aztan visszavonta Itt nem is én voltam a b@lfasz... ahol én voltam , ott az eladók mindig készségesek és együttműködők voltakmikk2000 Viszont case-t nyithatsz simán a megadott időn belül, ami időtartam pont most változik,
ez mennyiben és hogyan is fog változni?[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
Ez téged nem érint, mert sacc 400 ft az egész cucc, visszafizeti ugyan neked az árát ha mégsem kell a termék, de a visszaküldés Kínába nagyon nem lesz meg 400ft-ból szerintem... Tehát ha nem kell, jobban jársz ha kidobod a kukába.
És valóban a termék megérkeztétől(!) számított 14 nap áll rendelkezésedre erre, ahogy feljebb említették.
-
raziel01
veterán
Returns:
14 days money back, buyer pays return shippingPont ezek miatt nem ajánlom az ebay-ezést nővéremnek se. Mi értelme ha az ember nem tud angolul?
Ez arról szól, hogy ha 14 napon belül meggondolod magad akkor visszapostázhatod neki és visszaadja a vételárat de a postát te állod.
-
cozmo
őstag
válasz mikk2000 #36226 üzenetére
itt egy példa: 14 napot ad visszafizetésre
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
mikk2000
őstag
Jó lenne a linket látni hogy pontosan mit ír, bár mint kiderült néha én is félreértelmezek dolgokat
Amúgy logikusan a termék átvétele (megérkezte) után kellene számolni a reklamációs időt.
Viszont case-t nyithatsz simán a megadott időn belül, ami időtartam pont most változik, tehát amit ő ír, inkább csak a sima kapcsolatfelvétel (contact seller/other)-re vonatkozik, de az ebuyer protection ettől függetlenül is kell védjen téged, bármit írjon is az eladó.
-
cozmo
őstag
13 napja vettem egy cuccot ebéjen. Az eladó azt írja a cuccnál, hogy 14 napig van visszatérítés.
Megteheti ezt hogy az alap 30 napot lerövidíti?
Ha igen, akkor miként igényelhetem vissza a pénzem mert a cucc még nem jött meg... tudom resolution center... de ott még azt mondja túl korai...
Tudom ennyi idő alatt meg sem jöhet, de akkor most szorít a 14 nap vagy figyelmen kívül hagyható?Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
veze
őstag
válasz radi8tor #36223 üzenetére
ha olyan nyomkövetős számot ad, mint amiket már láttam( csupa sok szám) az nem sokat ér , számomra az olyasmi mint valami kamu...veszett is el ilyen csomagom és az eladó szemrebbenés nélkül visszafizette, nem hivatkozott a feladásra, a számra...
ha RN kezdetüjű a tracking, akkor azt a magyar posta nyomkövető oldalan is lehet követni, már 3 nap mulva is, amikor kinában viszik ide -oda... Azok közül még soha egy sem veszett el nálam De nem tudni hogy adja fel, szerinte mi a "nyomkövetős " tracking. mert az előbbi az nulla kb.. Az utobbi meg valószínűleg drágább és nem azt fogja választani.
Nekem vannak olyan eladóim akikről tudom hogy igy küldenek nyomkövetősen mindig, és nekem a fél dollár többletárat ez megéri (bár free shipping- ként hirdeti a feladást és ezt beleépiti már az árba)
De nyilván neki is megéri így mert nagyon kevés lesz az elveszett küldeménye ( vagy az olyan aki megkapta de mégis visszaigényli azt állítva hogy nem kapta, mert személyi ig számmal megtámogatott aláírás ellenében adják csak át a címzettnek)
Neki ebben az lehet az üzlet hogy több százezres eladással 99,7 % tud így lenni
mellesleg az ilyen eladók még 55 nap után is visszafizetettek case nélkül..ha tényleg nem kaptam meg valamit.
Az ilyeneket lassan megtanultam értékelni, mert tényleg adódhat olyan, hogy valami elcsuszik és csak 50 nap utan jön meg.. Ha sok ügyet nyitok az se jó.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz andatti #36215 üzenetére
Azt irja hogy mi lenne ha visszatérítené, és ha megkapod a csomagot, akkor visszafizeted majd neki.
második megoldása hogy elküldi neked ujra, nyomkövetési számmal.
melyi lenne neked jó?
ha elfogadod a felajánlott megoldások valamelyikét akor irj ( válaszolj) az eladónak hogy melyik legyen
Ha nem fogadod el egyiket se akkor ird meg mi lenne a te javaslatod[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
A tegnap nyitott case-ra ma érkezett válasz, egyszer az ebaytől és az eladótól is:
The seller has responded to you and offered another solution to solve this issue.
Seller's message:
"We have sent the item to you on Sep-12-13(US Time), the same day when we get your payment, my dear buyer. We are so sorry for recently the shipping from China to your country is unstable, it is out of control and appreciate for your understanding, my dear buyer. Now, if you much worry about it, to make you do not worry, how about we full refund you first, when you get the package later, please pay us back, is it OK to you?(will process it soon after your confirm message) Or how about we resend the item to you as soon as possible, and to make everything will be OK, we will add a tracking number to the resend package, is it OK to you? Thanks and wait for your reply, my dear buyer, we are very care about it and hope to hear from you soon and please do not worry. Best Regards,"
If you're satisfied with this solution, you can let the seller know by sending a message in the Resolution Center. If you don't want to accept this offer, we encourage you to send the seller a message with solution that you'd be happy with.
You can also view the details of this case in the Resolution Center.Ebből én annyit értek, hogy újra akarja küldeni nyomkövetéssel, illetve én legyek türelemmel, hogy 46 nap után sincs még itt a cucc? Vagy mi a szösz van már... Kérek útmutatást, hogy ez alapján mit válasszak, mit írjak majd...
-
veterán
válasz CoolBoy323 #36204 üzenetére
Cancel itemnél írtam, hogy töröljük, és megrendelem a másikat.
Bizakodva várom a válaszát.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne hagyd magad, ha újra akarja küldeni, akkor is refund-ot kérj.
24-e elmúlt, ideje eszkalálni a kérdést (Claim). Ilyenkor eBay veszi fel a kapcsolatot az eladóval.November 9 azt jelenti, ha nem érkezik új infó az esetbe, akkor lezárják és nem nyithatod újra. Szóval ne várj tovább --> Claim
Freddycom: elméletileg ennyi, várnod kell az eladóra hogy törölje a tranzakciót.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
őstag
Üdvözletem
Nézegettem h mennyibe kerülne a szállítás egy adott terméknél, tudom h a végén ki szokta írni, összegzi, h termék + szállítási díj +esetleges vámok mennyibe kerülnének. Na nyomtam a következő lépésre, azt hittem h még ez fog következni, de nem, már az volt h megvásároltam a terméket, már csak a fizetés van hátra.
Ezt leírtam az eladónak, illetve kértem a rendelés törlését (én magam nem tudtam a 'cancel item-re menni, írta h vegyem fel a kapcsolatot az eladóval).Egyebet tudok tenni, h törölje vagy ez elég? Gondolom megoldható, h ne kelljen megvásárolnom a terméket. :/
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
-
Cadal
őstag
válasz CoolBoy323 #36208 üzenetére
Akkor megvehetem nyugodtan, értem. Köszönöm.
-
Cadal
őstag
Hi!
Ez azt jelenti, hogy ha most megveszem, egy hónap múlva küldik csak? Vagy akkorra ér ide? Sorry nem vagyok nagy eBay guru. Ez a hirdetés: [link]
-
veterán
válasz CoolBoy323 #36204 üzenetére
Még nem, este írtam, de nem biztos, hogy megfogja érteni...gooogle fordító.
Spigen tokról lenne szó egyébként.
Hamarosan írok neki, rendesen. Remélem jó lesz.így elnézni...
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Silent77 #36198 üzenetére
Ha még nem fizetted ki, akkor elméletileg megoldható, hogy átcserélje (ha ugyanannyiba kerül).
Angolul fogalmazáshoz ezt a topicot ajánlom:
Ez a mondat angolul?⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest