Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Helló!
7 nap alatt megkaptam a csomagot Hongkongból, ilyen se volt még!
havri
-
raczger
őstag
Nyitottam az egyik vásárláshoz egy case-t, mert több, mint egy hónap alatt nem válaszolt az eladó (szomszéd országból jönne a csomag). Viszont többszöri próbálkozás ellenére sem nyílik meg, mitől lehet? Egyszer nemrég már csináltam ilyet, ugyanígy és látom a resolution centerben, de ezt nem.
Egy másik terméknél nyitott case-n keresztül lebeszéltem az eladóval, hogy küldjön egy újat, mert nem érkezett meg (kértem hozzá tracking number-t, persze azt eddig nem küldte el). A konkrét kérdés az, hogy a case időtartamát meg lehet-e hosszabbítani? Meg szeretném várni, míg megérkezne a cucc.
Egyébként nem tudom mi lehet mostanában a távol keletről jövő csomagokkal, de amit az elmúlt egy hónapban rendeltem, még semmi sem jött meg. (Korábban bezzeg volt, hogy egy hét alatt itt volt.)
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
tonyrulez
őstag
Most jött meg a refundom (még itt írtam róla).
Csak hogy növeljem a statisztikát: szept. 27-én nyitottam case-t, 29-én már el is döntötték hogy full refund (persze ez annak köszönhető hogy az eladó törölte magát), okt 2-án megjött a pénz, tehát kb 4 nap mire megérkezik.
Egyébként ilyenkor nagyon jó hogy az eBay sokkal rosszabb árfolyamokkal dolgozik, 3000-ért vettem a cuccost és 3300-at utaltak vissza. Azért az a 10% nem semmi Lehet valami sokkal drágábbat kellett volna vennem az eladótól[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
FuckeR19
senior tag
Mostanság vettem észre hogy amcsiból rendelt cuccokhoz alapból hozzárendel "Import charges" címszó alatt nem kevés pénzt.
Ez valami új szokás?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Doze
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy kabátot még szombaton. Ki is fizettem azonnal, de az eladó még nem adta postára (legalábbis még nem jelölte). Azonban furcsállom, hogy a 4000 ft-s kabát már 7700Ft. De én még 4e ft-ért vettem.
Egyenlőre várok, meg írtam az eladónak. Ha nem válaszol, akkor érdemes valamit lépnem?
-
axioma
veterán
válasz randras #35184 üzenetére
En is. Sztem az van, hogy csak buyer protection nincs, azaz ha nem fizet, akkor igy jartunk. Teszem hozza gyorsan, nem olvastam vegig a leirasokat, csak tipp. Mondjuk azt nem tudom, hogy egyaltalan eszkalalni lehet-e ilyenkor, vagy ok akkor mar bele se szolnak; es ha lehet, akkor vajon csak ha nem sikerul leszedni a szamlajarol akkor nem kapjuk meg, vagy meg se probaljak ilyenkor mar.
-
randras
veterán
46-ik napon tudtam case-t indítani, WTF?
-
axioma
veterán
Hetvegen refund-oltattam 45. napon, ma masik kettonek irtam, egyik sajna 48 lett mire kapcsoltam, a masik epp 44. napon. Erre ma befutott a refundolt meg a 44. napos, irtam is nekik, bar most eppen ugyse dolgoznak.
-
TaaT
nagyúr
Egy 8.30.-án feladott levelemnek nyoma sincs, a többi 7-10-12 napra jön meg.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
kaliber
aktív tag
Na úgy néz ki, visszatér a tavalyi őrület, sok csomagom a 30. napnál jár.
Most kaptam meg egyet 72. napon .
Szerintem a kínai postánál van valami gáz, mert a pecsét szerint fizetés után második napon már feladta.Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
gaborsan
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy mit is takar az Import charges? Gyanítom hogy valami vám. Egyik ismerősömnek kéne EZT rendelnem és nem tudom, hogy mikor kifizetem akkor ezt is ki kell fizetni, tehát 399.95+23.49+107.12=530.56 lesz a paypalen fizetendő össze? Vagy ez csak egy kalkulált összeg, és csak a termék és a szállítást árát fizetem most paypal-al? Köszönöm
-
aximcore
csendes tag
Üdv.
Rendeltem egy Vám köteles cumót az ebay-ről meg is jött a levél, hogy megérkezett, de ez 09.10-én volt és 10.10-ig elkel intéznem ( majdnem kicsúsztam ) és, hogy a posta felajánlotta, hogy eljár az ügyben az én nevembe, küldjem el nekik az adatokat akár email-be akár fax-on.
Az lenne az egyik kérdésem, hogy a paypal-os history alatt az átutalásnál a details utáni oldalon lévő dolog jó-e az érték igazolására ? ( nincs más )
A másik, hogy ha ma email-be elküldöm nekik, akkor addigra elintézik minden bizonnyal ?
Vagy menjek a Vámudvar-hoz ? -
mrfire
őstag
válasz randras #35164 üzenetére
A csomag nem lehet több 4-5 kg-nál. Egy DVD tok méret csak vastagságában kb. 15 cm is megvan.
Így nevezte meg a szállítási formákat: globalpriority és globalvalue (ez az olcsóbb).
Rákerestem, a Parcel Force Worldwide nevezi így az ajánlatait. Ők meg besorolták magyarországot a kilences zónába szépen, még görögországba is olcsóbban szállítanak.
Az a fura, hogy nagyobb csomagokat is látok ebayen, amit 23-25 fontért küldenének, és csak egy 4-5x nagyobb csomagra írnak rá ilyen szállítási árakat.
Én annyira jutottam, hogy a UK Royal Mail olcsóbb lenne, ha nem lenne több, mint 2kg a csomag. Ismerősömnek van egy ugyanilyen áruja, majd leméretem vele.[ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
Melyik jobb? A magyar Postával küldöm a csomagot USA-ba vagy valamelyik csomagküldővel? Ár tekintetében. 6500Ft a Postán a levélként 2kg a feladás.
-
mrfire
őstag
Üdv!
Vásároltam valamit ebayen, és megbeszéltem az eladóval, hogy beállítja majd a szállítási árat a vétel után, ha én nyertem. Az a baj, hogy alapból be volt állítva egy nemzetközi szállítási díj, angliából ide 20 font, és én azt hittem, hogy erre gondolt, így kifizettem. Aztán később gondolkodtam rajta és szerintem ezt át akarta írni attól függően, hogy hova kell küldenie. Írtam neki, hogy paypalon elküldeném a különbözetet, de az előzetes megbeszélésünkben még azt írta több mint 16font lenne, így gondoltam pár fontról lehet szó, vagy még én fizettem többet.
Most válaszában két lehetőséget kínált, 50font+VAT és 38font+VAT, de ez utóbbi tracking nélkül. Mennyire reális ez egy maximum 4-5 kg-os csomagra Angliából ide? Azt hittem minálunk drága a posta, de ilyen csomagot 11 ezer forintért (30font kb.) simán kiküldenék oda nyomkövetéssel.
A másik kérdésem az lenne, hogy nem lehet utólag az ebay rendszerén belül ezt még elrendezni? Mert ha így fizetek utólag, akkor az egyrészt csalásnak is minősíthető gondolom és nekem sincs rá biztosítás, hogy visszakaphatom, ha nem jön meg a csomag.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Winner_hun #35160 üzenetére
Kössz srácok!
-
Winner_hun
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
A vámhivatalnak mit kell eküldeni az elvámoláshoz? Elég az a mail, amit kaptam a PayPaltól, vagy a PayPal honlapjáról le lehet menteni az utalás adatait, és azt küldjem el?
-
kmisi99
addikt
Egy asus k53sc laptopba kellene akksi nekem. Postával együtt kb 8000 lenne ez. [link]
Mennyire jók ezek? Mert egy gyári minimum 2-3x drágább. Ha a gyári teljesítményének a ~80% tudná bőven jó lenne illetve ne menjen tönkre pár hó alatt. Nem lenne mindig használva csak akkor lenne laptopba ha kell az akku. Érdemes lenne megvenni?
-
hidroponi
aktív tag
-
Bence123
tag
Sziasztok, mik a tapasztalatok, mennyire éri meg bármit is rendelni Kínából a következő héten? Jobb megvárnom a hetedikét?
-
bul07
nagyúr
Majd ha lezárult írsz az eladónak , persze ha nem tetszik az eredmény
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Licitáltam egy az ebay.com-on egy termékre, ami jelenleg 7$. A max ár ami más, hasonló termékeknél szokásos, kb 2200-2300 ft, fix áron.
Mivel maximum 2000 forintot akartam adni érte, ezért automatikus licitként ezt az összeget akartam beírni, viszont figyelmetlen voltam, és 2000-et írtam be, átszámítás nélkül. Így a maximum licitem most 2000$
Tudom, figyelmetlen voltam, és verhetem a fejem a falba, hogy hol áll most meg..
Lehet valahol módosítani ezt a max. licitet?
Még 9 óra van hátra az aukcióból.
Vagy esetleg várjam ki a végét, és ha nekem nem tetsző az eredmény, akkor próbáljak lépni?[ Szerkesztve ]
-
hidroponi
aktív tag
válasz randras #35128 üzenetére
"Megnézném"
miert nem teszed?
royal airmail small packets (vetomagok, kb. 10dkg) nekem .95fontba volt a szallitas.
ugyanez itthonrol kb. 700ft.de most jut eszembe: hollandiabol 5kg-os cucc 10$ volt csomagszallitoval.
rad bizom mennyiert sikerul visszafele ugyanez.gls nemeto-bol 2kg-os cucc 15$.
most te jossz.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz thomasa #35134 üzenetére
Már beadott egy case-t, hogy törli a licitemet. Adhatnék neki negatívot, de nem akarok ebből veszekedést később. Lehet hogy elküldené nekem, és ha belepiszkál a gépbe..., aztán vissza kell küldeni neki. Bevonni az ebay-t hogy tegyen igazságot, ráadásként több hét mire lebonyolódik. Eddig 1x vettem ebay-ről, van egy értékelésem, neki van sok, most hogy nézne ki 1+1- nálam?
Tanulópénz volt.
-
aclandiae
senior tag
válasz SUPREME7 #35111 üzenetére
Szerintem már teljesen mindegy, ezt írta az eladó:
"I can't wait that long for payment I need it ASAP I will just cancel transaction sorry I have a emergency and that's why I needed the money within 24 hours."
Nem tud várni, azonnal kell neki a pénz mert vmi vészhelyzet állt elő, szóval törli az ajánlatomat?Ennek eredményeképpen kapok egy semleges értékelést?
-
wwhy
veterán
válasz hobbyone #35088 üzenetére
A 3. hibamentes eladás után már nem fogja visszatartani, de 3 eladásig kezdő eladó mindenki. A 4. eladás ára már kifizetés után azonnal elérhetővé válik. Legalábbis nekem így van, 200+, 100%.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Lenry
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz Winner_hun #35104 üzenetére
Szerintem nem
Mert a ebay listában se jelent meg, sőt ez került az utolsó helyre pedig utána is vásároltam
Szerintem az ebay-nél lehet valami akadás és késve dolgozza fel a vásárlásokat( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Lenry
félisten
ha én eladni akarok, akkor hogyan kell azt olcsón feladni?
mert megnéztem a Posta honlapján, de az eladandó termék értékének két-háromszorosa lenne a pktg...
hogy csinálják a kínaiak, hogy egy 1 dolláros vackot ingyen kiszállítva is megéri nekik?Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
utgyuru
aktív tag
Vettem valamit, fizettem paypal-lel, másnap kaptam egy emailt, hogy nincs a termék raktáron, de nem vették le az ebayről, mert akkor buknák a "sales rank"-jukat, és hogy kicsit várnom kellene, mert csúszni fog a szállítás. Ez volt az email cím: ebay14@buyincoins.com
Akinél vettem a terméket, nem ez a felhasználóneve. Most ez így mennyire van rendben? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz randras #35115 üzenetére
Az egy dolog, de ha én küldök érte futárt aki felveszi nála és kihozza nekem. Persze nem biztos, hogy belemenne de van rá esély. Rákérdezek, az még nem kerül semmibe, de valószínűleg nem fogom bevállalni. Pedig nagyon kellene.
(#35114) mikk2000: De van benne. Jumperrel össze van kötve a két bemenet, de opció hogy használhasd kettős kábelezéssel is.
-
SUPREME7
addikt
válasz aclandiae #35109 üzenetére
Nem hiszem, szerintem ugyanannyi idő alatt ér ide mint egy normál csomag, max a vámeljárás idejét spórolod meg, meg ugyebár nem kell számlát küldözgetned stbstb.
(#35110) thomasa: Ezt az eladó állítja be, bár nem tudom, hogy ezzel mit nyer (mert a mi szemszögünkből ugyebár vevőt veszít inkább)
-
SUPREME7
addikt
válasz aclandiae #35106 üzenetére
Ha ki van írva a vám akkor azt előre kell fizetned, ez a Global shipping program, magyarán előre kifizeted a vámot, és így akadálytalanul jön be az országba, ezt kikerülni nem tudod.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
0-ás eladótól ilyesmit nagy merészség lenne bevállalni ugye?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam ebay-en egy műszaki cikket. A szállítás 80USD, a vám további 181USD.
Én úgy tudom a vámot majd akkor kell fizetnem, amikor már Mo-r ért a csomag. Valamint honnan tudja az eladó előre hogy mennyi lesz a vám? 140 pozitív értékelése van, mind nagy értékű műszaki cikkről, szóval elsőre nem gondolnám hogy át akar verni.Meg lehet úszni valahogy a vámot? Majdnem 40000Ft.
-
bul07
nagyúr
Közben tárgytalan lett mert megjött az email is az ebay-től meg a listába is megjelent
De több mint egy órával később minthogy kifizettem , nem értem( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Másik eladótól vettem még egy tokot, az szépem meg is jelent, és az ebay-es e-mailek is megérkeztek
Azt hittem csak beragadt valahova de eddig nem bújt ellő[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest