Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Rendelt már valaki alsóneműt? Ha igen, az itteni M-s méretnek ott melyik felel meg?
Mert szoktam kínaiban vásárolni alsót és onnan az M-s jó, nem szeretnék beleszaladni rossz méretbe.
Megnéztem az ebay-os mérettáblát, de hülye vagyok hozzá
Nem tudom, mit nézzek, a magasság méretet, vagy a derék méretet....
Előre is köszi a segítséget!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Az Ebay találatait le lehet valahogy szűkíteni, hogy csak európai eladókra keressen?
Egy kb 50-80ezer forintos termék esetében sok eladó jelöl meg Import charges összeget kb 100-150$-t. Viszont sok eladó nem jelöli meg ezt. Ez az összeg pontosan micsoda?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
SUPREME7
addikt
válasz anorche1 #37195 üzenetére
Általában az szokott oda írva lenni, hogy 1-2 napon belül (munkanap) (Seller dispatches within 2 days after receiving cleared payment.), de nem biztos, hogy nem adta fel, csak nem jelölte meg postázottnak. Nekem is volt most egy 6.-án rendelt cucc amit 14.-én jelölt meg, fel se tűnt, csak meglepődtem, hogy jött email pedig azokban a napokban nem is rendeltem semmit
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Mennyi ideje van az eladónak hogy elküldje a terméket? Mert 14 -én rendeltem ezt, és még most sem adta föl
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
-
Bence123
tag
Nekem van egy indiai csomagom, így áll:
2013.11.13 20:07 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Amikor ezelőtt vettem ugyanezt a terméket, két nap alatt megtörtént a vámkezelés, másnapra itt volt. Hozzáteszem $25, szóval még csak nem is vámköteles, tehát a gond nem itt lehet Szerintetek miért foghatják ennyi ideig? -
Melorin
addikt
válasz SUPREME7 #37182 üzenetére
A magyar oldalon sokkal elavultabb időpontok vannak.
2013.10.21 20:11
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.10.25 10:42
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.10.26 00:09
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad -
SUPREME7
addikt
válasz Melorin #37181 üzenetére
Mindenki sokkal jobban járna ha nem fordíttatnád le, és próbáld a posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes-en megnézni
-
Melorin
addikt
válasz randras #37174 üzenetére
Válaszolt az eladó, egy tracking number-t adott, amit megkeresve ezt kaptam:
2013/11/16 00:00, cross Airlines, PVG, Magyarország
2013/10/25 00:00, az export teljes csomag pecsétek, egyenes haj, Guangzhou International, Magyarország
2013/10/24 00:00, az export teljes csomag kölcsönös zárt nyitni, Guangzhou, Magyarország
2013/10/24 00:00, az export teljes csomag kölcsönös zárt nyitni, Guangzhou, Magyarország
2013/10/21 00:00, elfogadás iroda elfogadás, levél Guangzhou International Operations Center, MagyarországAkkor most hol is van a csomagom?
-
Topikgazda
válasz RAiN91 #37178 üzenetére
Ezt írtad: "Sajnos nem értékeltem, és már archiválódott az egész, nem is tudom értekelni. Több mint 1 hete megérkezett tracking szerint, írtam neki 3 levelet simán a "contact" gombra kattintva, de nem válaszol."
Akkor mi volt a kérdésed?
Mert a szöveg alapján válaszoltam, de lehet hogy valamit félreértettem. Elnézést.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Rendeltem több mint egy hónapja 2 cuccot két eladótól, mindkettő ugyan abból az országból küldte el a csomagot.
A különbség az, hogy míg az egyik már több mint 2 hete megérkezett, a másiknak se híre se hamva, és 2 nap múlva lejár a határidő.
Szerintetek már most írjak az eladónak, vagy várjam ki a 2 napot?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Köszi megnéztem a videót.
Tapasztalat:
1. Nagy kupleráj van ott, így nem csoda hogy már ott is elvesznek a csomagok.
2. Értékhatár nélkül felbontják a csomagot, -2$ volt ráírva, annyiba is került- de nem mellékelték a felbontási jegyzőkönyvet, csak egy piros bélyegzőből jöttem rá, hogy ők voltak.
3. Rá van írva a csomagra a címem, a telefonszámom, az e-mail címem, még is nekem kell reklamálni, hogy ha postai vámeljárás alá vonja a küldeményt, küldjön már értesítést, a 2013.11.08-án érkezett csomagnál 7 napig semmit sem csinált, a 7. napon telefonon kellett megsürgetnem, akkor írta be, hogy papírokat kér, amit 18-án délelőtt 10:50-kor elküldtem, ma azt látom, hogy 2013.11.19 09:40 Küldemény információ: Megküldött dokumentumok feldolgozása.
4. Nem teljesen korrekt amit nyilatkoznak.
5. Már most előre mentegetőznek a rajtuk múló karácsonyi késlekedésért.[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz Slatya #37169 üzenetére
Ok, de ha nem írtad meg ki vagy (ebay azonosító) akkor nem tudja kisujjból kitalálni, hogy milyen rendelésről van szó
Írj neki myebay alól a termék mellett lévő opciókból, a "contact seller" > "other" menüpont alól üzenetet és akkor egyből látja miről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Slatya
újonc
Sziasztok.
Segítséget kérnék tőletek.
Rendeltem egy könyvet ajándékba,
PP fizetéssel szerintem sikeresen.
[link]Nem érkezett meg a várható időre
Írtam az eladónak hogy nem érkezett meg, erre ezt válszolta:To help us locate your order can I please ask you to confirm your eBay user ID. We will then look into this further for you.
Szerintetek mit akar ezzel mondani?
-
bul07
nagyúr
válasz Knobber #37159 üzenetére
(#37165) V/
Nekem is volt már ilyenem Kínai eladóval
Jelezte hogy rossz áron tette ki és vissza is utalta a pénzt, én meg adtam neki egy semlegeset
Amúgy ilyen licitálós dolognál elég ha nem adja fel ha túl alacsony áron ment el, 40napig használja a pénzt, majd utána eső szóra visszautalja , és a vevő nem is gyanít semmit[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Topikgazda
Nem mindig jó a refund opció.
Reklamáltam, hogy nem a projektor izzót kaptam, erre válaszolt -ami szerintem hazugság- hogy szerinte eBay adatbázis hiba miatt nem tudja teljesíteni a megrendelést, ezért visszatéríti a pénzt. Azt vissza is utalta.
Ezzel elérte azt, hogy Case nem indítható.
Hiába a jogi kötöttség az eladásra, nem tudom kikényszeríteni, hogy megkapjam az árút.
Ezzel a megoldással, ha valaki kevesli a licitálással befolyt pénzt, elméletileg büntetlenül kihátrálhat az eladásból.
Az egészben az dühít, hogy még a kínai, indiai magánszemélyek is korrektek, nem csak a céges eladók, erre egy német cég hozza ezt a formát. -
Melack
veterán
Index cikke a vonatkozó ÁFA+VÁM témában.
Amúgy volt valami sajtótájékoztató, vagy csak véletlen, hogy egyszerre mindenütt ezzel találkozom a hírekben?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
hidroponi
aktív tag
válasz MIFtIli #37162 üzenetére
1. az usakok gyulolik az adocsalast es nem fognak belemenni.
2. ha belemenne akkor sem megy bele, mert az ebay szamitja ki a vamot a vetelar es a szallitasi kltsg alapjan. azaz az eladonak olcsobban kellene adnia hogy te kevesebb vamot fizethess.max. akkor trukkozhetnel, ha az elado nem az ebay global shipping program kereteben akarna feladni neked. akkor nem fizetnel elore import adot, de akkor lasd 1. illetve a mostani postavam gyakorlatot ismerve (lasd kulfoldi rendelesek topik) ahogy meglatjak, hogy draga cucc mar kerik is be a fizetesi papirokat toled, akarmit is irnak a vamaru nyilatkozatra.
[ Szerkesztve ]
-
MIFtIli
aktív tag
Amerikából szeretnék notebookot rendelni és a vám illetve az import árára vagyok kíváncsi. Kiír valamit az ebay, ami postaköltséggel 22%-ra jön ki. Ez lehet valós, vagy ez csak egy kalkulált érték?
Mi történik akkor, ha a feladó alacsonyabb összeget ír rá, mit a tényleges vásárlási érték? -
Knobber
aktív tag
válasz thomasa #37144 üzenetére
[link]Megadóztatják a rendelt ajándékot
Áfát és vámot is kell fizetni a külföldről rendelt, drágább ajándékok után. Karácsony előtt kétszer annyi postai csomag érkezik külföldről, mint máskor. A Posta ezért azt javasolja, hogy aki külföldről, főleg, ha az Unión kívülről rendelne ajándékot, minél előbb tegye meg, hogy biztosan ideérjen időben. A vámosok is készülnek az ünnepi postai forgalomra. Ilyenkor sokan kábítószert, vagy hamis ruhákat, telefonokat és egyéb illegális árut rendelnek külföldről.Youtube: Knobber
-
Agostino
addikt
napi hihető : 10 perce rendeltem meg öcsém karácsonyi ajándékát és 5 perce shipped lett a csomag... right... : ))) viszont az angliából rendelt univerzális mobiltartós gps izé 14 shipped, ma már itt van, standard szállítással. jó uk tudom közel van de azért kellemesen meglepett
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Topikgazda
válasz CoolBoy323 #37153 üzenetére
Valaki ilyesmit írt: "Mert a magyar ebay oldal nem jön be már egy ideje, és nem tudom hogy mért, csak az angol nyelvű."
#37149-es[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Szept 10-i akku rendelés befutott. Már az újrarendelt is úton van. [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz synex70 #37149 üzenetére
Naptári nap.
Purchase History-n a More options-ra menj rá, majd Resolve problem.
Item not received opció kiválasztása.
What would you like to do alatt:
My item hasn't arrived yet, what do I do? kiválasztása.
Itt jelentheted a dolgot a fizetéstől számított 45 napon belül. Az eladónak 3 napja van válaszolni, ha nem válaszol lehet eszkalálni az ügyet.
⭐ Stella
-
synex70
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 45 napos ebay-es határidő az munkanapokra értendő, vagy
naptári napokra, mert olvastam mind kettőről. Mert nem mindegy. Mi az igazság.
Mert valaki azt ajánlotta nekem olyan 30 nap környékén írjak rá az illetőre ha nem jött meg
a megrendelt árú.Azt mondták nekem, hogy van egy olyan lehetőség az ebay-en, hogy ha nem jönne meg időben az árú, akkor kattintsak rá arra , hogy nem jött meg. Ezt hol találom? Mert a magyar ebay oldal nem jön be már egy ideje, és nem tudom hogy mért, csak az angol nyelvű.
Előre is kösz a választ.
-
totyak
aktív tag
Valaki régebben linkelt egy ilyen világtérképet, ahol PH-s tagok voltak jelölve országonként. Tudnátok nekem megint linkelni? Köszönöm
-
randras
veterán
Na ki kapott még emailt a PP-től német nyelven?
Most jött meg a bocsánat kérés... nem semmik.
-
bul07
nagyúr
Tv2 hiradójában most volt szó a Kínai küldeményekről , az elejét átt szundikáltam így nem tudom a lényeget ami miatt téma volt
Hátha RTLKlubon is téma lesz[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Topikgazda
Segítsen már valaki, a PayPal visszatérítést ketten "Payment From"-ként küldték, a sorban van egy gomb Issue refund, jól értem, ha erre kattintok akkor nem vonja le a jutalékot? Vagy visszaküldöm a pénzt, mint refund
-
Topikgazda
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Winner_hun #37138 üzenetére
Ez is egy megoldás.
De nekem +10 case-em van, mert nem jött meg a cucc határidőre, és az ebay nem b.szott még le
-
Winner_hun
titán
válasz CoolBoy323 #37135 üzenetére
Nem kell ügyet indítani hanem meg kell beszélni az eladóva. Ennyi.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Tőle rendeltem már sokszor érintőképernyőt. 1 elromlott, szó nélkül küldött újat. Utána megint megadta magát 2 darab. Vitatkoztam vele, hogy nem akarom visszaküldeni mert drága, és minek fizessek rá még ha egyszer hibás.. Na mindegy, nem ment bele, hogy megint küldjön, vissza küldtem neki így a 3-at. 1 hete megérkezett, 2x írtam neki, de nem válaszol. Értékelni sem tudom már mert lejárt az idő. Mit tegyek, ha továbbra sem ír? -
kaliber
aktív tag
válasz CoolBoy323 #37135 üzenetére
Régebbi hsz.-ok szerint Ebay sem különb sőt! De valószinüleg ha probléma lesz nem PP-n nyitok, mert én nem adakozok a kici kínaiknak ha nincs áru, nincs pénz!
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
kaliber
aktív tag
Naaa.. volt 4refundom PP-n keresztül az utóbbi hónapban 3case+1escalate claim először küldött egy kérdőívet a PP aztán ma reggel ez a levél figyelt a postafiókban, azt hámoztam ki belőle hogy "gondoljam át a fiók kezelést" magyarán ha továbbra is nyitok ügyet felfüggeszthetik a fiókomat. Hozzátartozik az ügyhöz, hogy az utóbbi egy évben (megnéztem a PP-n) 7 case-t nyitottam összesen, és ahol visszatérítést kértem eddig egy termék sem jött meg, lehet nem rendelek többet Ebayen, mert még így is öt csomagom függőben, én nem fogom finanszírozni a Kínai posta szarakodását és nem jönnek meg a csomagok. Úgyhogy urak óvatosan az "ügy" nyitogatással.
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Topikgazda
Keserű tapasztalat, a kínaiak eddig nem vertek át, de a német az igen.
AVIDES Media AG (406013 eladás, 99,6% Positive feedback)
Licitálással vásárolok egy Sanyo Projektor izzót.
Ma meg jön a csomag, benne a számla az izzóról, egyértelműen sérülés, felbontás mentes csomagolás és benne a mellékelt képen látható valami.
No ilyenkor mit illik tenni? -
Topikgazda
válasz Knobber #37113 üzenetére
Köszi az infót. Azért kérdeztem mert 8-án Küldemény vám elé állítva, reklamálok hogy mi van 14-én, akkor 14-én Postai vámkezelés alatt , majd 15-én Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől 11:11-től, de még nem jött levél máig. Ma délután elküldtem nekik csak úgy, amit szoktak kérni. Dolgozzak már helyettük egy kicsit.
Talán a megérkezéstől számított 2. hét végén kezembe lesz a tablet. Szégyen ez a lassú munka. -
faresz5
senior tag
válasz gyuszaa #37120 üzenetére
Egyik eladó írta a kérdésemre,hogy miért késnek a csomagok ilyen sokat:
(nagyrészt tudtuk már perszeRecently the China Post announced that all items shipping by air are now subject to x-ray screening for regulated materials. This additional screening may cause delayed shipment due to no fault of the seller, so if you purchased an item from a seller in China, please allow extra time for delivery.
-
El Gringo
senior tag
válasz utgyuru #37122 üzenetére
egyik csomagom 3nap alatt ért ide Kostanzból, márik 10nap alatt Berlinből. Mindegyik másnap lett feladva.
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
utgyuru
aktív tag
11.09.-én vettem egy akksit Németországból, amit 11.-én postára is adott az eladó, 14. 15. volt kiírva várható szállításnak, meg eddig Németországból ide is értek annyi idő alatt, ez meg még ma sincs itt. Mennyi csúszás számít normálisnak? Normál esetben nem ugrálnék, csak így mobil nélkül elég kényelmetlen.
-
PH-User
addikt
válasz Winner_hun #37118 üzenetére
Köszönöm szépen!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
gyuszaa
őstag
Rendeltem egy egeret 9-én, Kínából jön (shenzen), nagy már a feltorlódás csomagok terén?
Remélek nem lesz sokkal több az átlagnál.Most meg rendeltem egy neet kábelt Angliából, vásárlás közben felajánlotta ezt a :
"Starting earlier this year, eBay users have been randomly selected to try the new checkout. The new checkout experience will be available to all eBay users by the end of 2013."
Nektek is felajánlotta már?, vagy csak ez a co.uk érdeme.
-
thomasa
senior tag
Próbálok Android alól Ebay alkalmazással licitálni, de csak olyan termékre enged, ami szállítási díjat is tartalmaz Magyarországra. Webről tudok mindenre licitálni, amiról nincs letiltva Magyarország, de android alól nem. Ez beállítás, vagy másnak is így működik?
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy egy eBay fiókkal csak a saját PayPal accountomat tudom használni vagy pl. használhatom a barátnőmét is?
Kifizetésnél nem a sajátommal hanem az övével lépek be?Köszönöm előre is!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
axioma
veterán
válasz Melack #37115 üzenetére
A baj ott van, hogy az igazsagtalan reszt is beszedik, igy aztan persze hogy mindenki az ugymond jaro reszt is meg akarja uszni. Az inkriminalt esetek a valodi postakoltseg es a valoban hasznalt termek hazahozatala, utobbi igen pikans al-esete, ha itthon afa-s szamlara lett vasarolva eredetileg...
-
-
Knobber
aktív tag
A számla bekérő másnapra kb mindig meg szokott jönni. De a nyomkövetést figyelem, és amint látom hogy "adatbekérés" már írom nekik az e-mailt csatolva a számlákkal.
Viszont érdekes, hogy minden csomagot vámolnak szinte már, kivétel persze a bagatel dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Knobber
-
El Gringo
senior tag
az összeg csomagonként van
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Slownz
senior tag
Ha egy háztartáson belül két különböző névre rendelek adott termékeket (de a cím ugyanaz), akkor a vámnál összeadják őket, vagy személyekre vonatkozik a bizonyos összeghatár?
Köszi!
-
DaveN
tag
Nagyon köszönöm!
-
DaveN
tag
Üdv!
Valaki meg tudná nekem magyarázni, hogy mi ez az "estimated delivery "?
Ha jól tudom késleltetett kiszállítás, de ebay szerint a feladó már elküldte a csomagot.
Akkor most mi a helyzet?
Köszi a segítséget!
-
lrobertoc
tag
válasz Hunujv #37101 üzenetére
Elküldtem nekik a bankszámlakivonatot, paypal fizetési részleteket, az ebay-es rendelési információkat, valamint a rendelésről az értesítést!
Remélem elég lesz. gondolom a számla a csomagban van, ha van számla. Biztonság kedvéért küldtem egy mailt az eladónak, hogy küldjön számlát.....nem tudom mit lép majd rá.
-
Véreshurka
senior tag
-
Winner_hun
titán
-
Véreshurka
senior tag
válasz Winner_hun #37100 üzenetére
Akkor írjak az eladónak, h küldje más postával? De ezt gondolom elvileg ő is tudná.
El Psy Kongroo
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok