- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
smog86
senior tag
Aki számítógépben szeretné digitálisan nézni az adást, annak ezt a kártyát ajánlom figyelmébe:
Technisat CableStar HD2
14000Ft magasságában már hozzálehet jutni. -
-
mr.dana
aktív tag
ez mire jó , hogy 3-4 hete újra keverik a csatornákat ?? mire kezdeném megszokni ,hogy mi hol van, kezdhetem előlről......
ma is bekapcsolom a TV-t erre tök sötét, azt írja nem talál csatornákat . na akkor mondom ezek szerint megint kevertek valamit. gyors újra hangolás és lám,
megint minden máshol van.... mi a tökömre jó ez ??
-
-
ToBeY
nagyúr
Most vettem észre,hogy Nat Geo Wild HD és nem HD adón teljesen más műsor van.
Eddig azt hittem ugyan az a kettő,csak az egyik HD míg a másik sima SD adás. -
Az-X
őstag
Öcsémtől kaptam egy T-Kábeles Globalteq GCR 300CX boxot. Elképzelhető, hogy ezt tudom használni Digi kábelen? Ha igen mit kell csináljak vele, hogy működjön?
-
dh66e
veterán
Ennek egyszerű az oka.A kábeles társaságok leszerződnek egy ázsiai céggel és potom összegekért gyártatnak X ezer db stb-ot.Ezeket párosítják az előfizetői kártyákkal és eladtak neked egy komplett csomagot jó pénzért.A Digi féle kábeles szolgáltató még Európában is kuriózum ha van ilyen egyáltalán.
A DVB-T az teljesen más tészta itt senkivel nem köt(het)nek kizárólagos beszállítói szerződést a szabad hozzáférés miatt. -
hb000
aktív tag
Pl ez egy DVB-C tuner, de ahogy már mások is írták, nem túl olcsó. Ráadásul míg a DVB-T tunerekkel Dunát lehet rekeszteni, ez a tunertípus ritka, mint a fehér holló.
-
hb000
aktív tag
Mindenképpen érdemes megpróbálni a kábelcserét. Van egy pont, ameddig a digi húzta be, addig az övék, onnantól viszont a te felelősséged (akkor is, ha pl korábban másik szolgáltató építette ki és a digi csak az elején csatlakozik rá). Ezen a ponton érdemes közvetlenül ellenőrizni.
Főleg akkor lehet fontos ez, ha házliag szerelt kábelt használsz, ott pl a csatlakozók között rettentő gagyik is tudnak lenni (tipikusan az a fehér recés műanyag csatlakozó, amit a sarki fűszeresnél is árulnak). Ha ilyet találsz nem-gyári kábelen, azt rögtön érdemes lecserélni fém csatlakozóra, azok általában sokkal jobb minőségűek.
Azért a fali vezetéket ne rángasd ki, annál egyszerűbb kihívni a digi emberét. -
Morris
veterán
Ha a kockásodás többnyire este illetve főműsoridőben van, akkor náluk van a hiba.
Ezt én is mondtam már nekik. Egyszerűen annyi az új ügyfél, hogy nem tudják olyan iramban fejleszteni a szolgáltatást mint amennyire növekszik az ügyfélkör.
Mondjuk nem is csoda hogy sokan csatlakoznak/csatlakoznának.. jó az ár... -
Kvazár
őstag
Rendben, köszönöm mind a kettőtöknek.
-
Kija
aktív tag
Ma csoda történt (vagy inkább végre rájöttek, hogy eszközt kell valahol cserélni?).
Mikor haza értem egyből bekapcsoltam a TV-t, hogy megnézem mennyire kockásodik a kép, mert tegnap már nem csak az M1HD csinálta hanem a 362 MHz lévők is kezdték.
Elsőre az volt feltűnő, hogy néhány csatorna (amelyek a 354 és 362 MHz-en élnek) más helyre került a TV csatorna kiosztásában (a freki maradt). aztán hosszasan vizsgálva rájöttem, hogy megszűnt a képkockásodás.
Le is kopogom gyorsan. Kopp, kopp, kopp -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Digis vagyok én is, és a digitális adás vételére szeretnék átállni. Úgy tudom, hogy csak egy erre alkalmas eszköz kell és semmi más, még bent a diginél sem kell semmit sem intézni.
Ez vajon a HD-s digis adásokra is vonatkozik?Kinéztem két eszközt PC-re és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek jó-e hozzá valamelyik:
-WinFast DTV Dongle mini[link]
-Alcor DTV HS digitális vevő[link]Esetleg, ha valaki tud valami más milyet, és olcsót sz is érdekelne. (Alapvetően PC-hez valót keresek, de asztalihoz való is szóba jöhet egy kedvező ár esetén.)
-
hb000
aktív tag
Szerintem nálad is a drót maga lesz a ludas, legalábbis az eddigiek alapján. Érdemes lenne kipróbálni másik koax kábellel. Elvileg a képen látható beállításokkal jönnie kéne az adásoknak (symbol rate, QAM stimmel). Fali csatlakozóban BELÜL nincs valami rondaság? Pl rosszul érintkező kábelek, toldás, gyenge forrasztás stb. Ha ezek rendben vannak, akkor viszont érdemes az ügyfélszolgálatot hívni.
Szinte kizárt, hogy az LG-vel van baja, láttam és állítgattam LG-t digi hálózaton, tökéletesen működött. -
Dog 11
tag
Budapest /IX/.
Most átnézve valamennyi digitális és analóg csatorna hibátlanul érkezik.
A 394 MHz.-en érkező csatornák a következők :ERT,France 24,Sat 1,PRO TV,Nat.Geo.HD,Nat.Geo.Wild HD,Privat Spice,FIX TV ./A két HD -s csatorna csak MPEG4-et is tudó DVB-C -s készülékkel vehető./ -
hb000
aktív tag
Csak stb-vel, a tévéd felvenni nem tud. Ezért hozzá kell kötnöd egy felvevős set top boxot (olyat, amiben dvb-c tuner is van) és ha azon keresztül nézed a műsort, akkor a box lehetőséget ad a visszatekerésre (time shifting).
Pár hozzászólással feljebb szó van egy ilyen boxról, az a leírás szerint tudja. Nem ismerem, de úgy tűnik, hogy ahhoz még egy külső háttértár is kell.
A honlapon körülnézve a digi egyik doboza sem felvevős. -
Az-X
őstag
Csütörtökön jön a DIGI bekötni a szolgáltatásait. Lesz kábeltv is... viszont TV készülékem nincs. Van 2 számítógép illetve 1 projektor. Nézegettem a DVB-C-s tunerek árait, szörnyű... a BOX-okról nem is beszélve
DVB-T-set lehet kapni dögivel, de az ha jól vettem ki nem jó nekem.
Kérdés mi van ha egy sima analóg tunert rácsatlakoztatok a kábelre. Úgy tudom majd nézni a TV-t (nyilván gyengébb minőségben)? Elnézést a láma kérdésért, de sosem volt TV-m, most is csak a párom miatt köttetném be.
-
zozobp
csendes tag
Sziasztok!
Váltottam a Thome-ról Digire és az lenne a kérdésem, hogy ha az LCD tv-be van DVB-c tunerem... akkor mi lenne a legegyszerűbb megoldás a műsorok timeshift-elésére?
Sajnos kaptam egy kaon-nevű csoda-akármit (1000ft/hó), de az nem tudja.
A reklámokat át akarom tekerni. Milyen lehetőségeim vannak?
A tv egy LG LH3000-es.
-
hb000
aktív tag
válasz
konrada #3859 üzenetére
Én saját htpc-t raktam össze a műsorrögzítésre, ami digitális adást vesz, de egyébként képcsöves TV-m van, tehát látom az analóg és a digitális adást is. Nem látok különbséget a két módszer képminősége között még akkor sem, ha a digitális jelet monitoron nézem. A HD más tészta, de a hagyományos TV miatt engem ez nem érint.
Digitális adás + képcsöves TV-nél egyetlen előny a műsorújság (ami pedig nem egy rossz fícsör). -
g0dl
addikt
válasz
DonDragonka #3853 üzenetére
Dreambox, de az szó szerint nagyságrenddel drágább.
-
JHONNY 79
aktív tag
Javulna a kép minősége képcsöves vagy projektoros tévén ha digitális szolgáltatásra váltanánk?
-
hb000
aktív tag
Nálam továbbra is béna volt a jelerősség, de ma megláttam a madarasteszkóba' egy olyan Hama koax antennakábelt, ami a doboza szerint ferritszűrős (két végén egy-egy szűrő) , plusz dupla árnyékolás is van rajta (leírás szerint 90 dB). Nem voltam túl bizakodó, mivel ez is csak egy Hama, bár dupla annyiba került, mint egy átlagos koax kábel. Otthon aztán ki is próbáltam és hatalmas a különbség a jelszintben: a mostanra általánossá vált 5% helyett 40% fölé ment még a leggyengébb csatorna is. Javaslom, hogy próbáld ki te is, hátha segít. Ha már egy Hama is ennyit tud...
-
árpex
csendes tag
válasz
DonDragonka #3853 üzenetére
Hali!
A napokban jelent meg,Echolite Hdc 2210,DVB-C box.24500-ba kerül,állitólag digikábelra
lett fejlesztve.Aki vásárolt,küldhetne visszajelzést,mennyire válik be!
Kössz! -
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Hátul valóban nincs a winyónak, viszont szvsz ennél sokkal jobb hogy viszont van ethernet, így pl. egy routerre kötött winyóról (ami persze nem torrentezik
) le lehet játszani a filmeket. És kényelmesebb akár rá másolni is a hálózaton a megosztott winyóra. Így egy eléggé univerzális háttértárunk lehet.
De mint mondtam, ez csak az én véleményem.
-
g0dl
addikt
válasz
DonDragonka #3851 üzenetére
"Ami engem kicsit bosszant, hogy azt a nyűves USB-t még mindig előre tették, pontosabban, hogy hátul nincs még egy külön álló, a winyónak"
Pont ezért nem vettem még én sem. Sajnos dvb-c vevő ezeken kívül nincs a piacon (csak nagyon drága)
-
DonDragonka
őstag
Van új a nap alatt mármint nekem, lehet hogy volt már akkor sorry...:
SELTEKA CIC-412HD és az ára..Így első blikkre:
Digit indicator for displaying channel number or current time
Touch pad with light indication for channel switch, sound level control and stand-by modeKb ebben ki is merül a különbség CIC-402 HD-hoz képest.
Ami engem kicsit bosszant, hogy azt a nyűves USB-t még mindig előre tették, pontosabban, hogy hátul nincs még egy külön álló, a winyónak
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest