Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz #16729600 #5698 üzenetére
Ha belegondolsz hogy egy frekverncián bejövő digitális DVB-C jel maximum 50 Mbit-t képes szállítani 1 másodperc akkor, akkor belátható hogy teljesen mindegy a PCI / PCie / USB foglalalat, hiszen mindegyik csatlakozószabvány töredékét képes egy tuner egyidejúleg kihasználni. De azért vannak PCIe-s DVB-C tunerek:
NetUP Dual DVB-T/C-CI
DuoFlex CT PCIe
Cine CT V6A túlárazottsággal természetesen egyetértek. Vélhetően az egyik legjobb ár / érték arányú szoftver a DVBViewer (15 EUR), mivel nemcsak a terratec nem képes normális megoldást szállítani a tunereihez. Amúgy ez a techwood ennyi pénzért tényleg "ingyen" van ... Remélhetőleg a PC-s megoldások is ide fognak beárazódni.
M_AND_Ms #5699 Szerintem jelenleg az USB a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz #16729600 #5683 üzenetére
... Amúgy semmi különösebb hardver komponenst nem igényel,sőt sok esetben primitívebb a felépítésük mint egy sima analóg egységnek. ...
Egy analóg tuner (RF erősítő, FM/AM demodulátor) egyszerű mint a "faék". Otthon összeforraszthatod a sufniban egy marék kondiból, tekercsből meg némi tranzisztorból és működik. Na jó kell hozzá egy KF szűrő is ha jobbat akarsz. Egy digitális tunerben az RF / DEMOD páros egy "pöttyett" bonyolultabb. Csak összehasonlítás képpen egy DVB-T demodulátorban egy Pentium II processzor teljesítménye lakozik ...
Az egészben az a szép hogy az STB / PC tuner / TV gyártók ugyanazokból az RF / demod chipekből építkeznek (néhány nagyobb gyártó van) és lényegében szoftver körítéssel versenyeznek a készülék építők: például a Hauppauge WinTV 930C és az LG / PHILIPS TV-k ugyanazon RF / demod chipeket használják.
-
válasz pumpaduda1 #5676 üzenetére
?? Egy szóval nem mondtuk, hogy szar.
Azt mondtuk, hogy a mi(én és hbooo) igényeinknek/elvárásainknak nem felel meg, az árától függetlenül. Azért is kértem a manuelt, hogy többet megtudjak róla. Van akinek elég ez a tudás van akinek nem ennyi. Nem kell mögé látni semmit!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pumpaduda1
csendes tag
Azért azt vegyétek figyelembe, aki vett ilyet az nyilván örül neki most kezdi még felfedezni nem azzal fogja kezdeni jaj milyen szart vettem ezt se tudja , aszt se. Elfogulatlan véleményt akkor kapnánk ha valaki kapna egyet tesztelésre.Nekem megfelel így is hogy nekem kell beírni a felvenni akart műsor kezdő és végpontját.
-
válasz sandró60 #5670 üzenetére
Namost, az, hogy olcsó az nem jelenti azt, hogy mindent "elnézek" neki.
Amit 1000.-ért bérlek, azon beállítható hogy az EPG-ből vett kezdő/vége időponthoz automatice levonjon/hozzádjon n+1 percet, vagyis 15-30percet beállítva, tuti nem maradaok le a végéről, és ha kevés a reklám, az elejét is látom.
Ez pedig nem olyan extra amit csak egy "drága" box-tól várok el.
A többség szerintem minden kis forintot megfog
Jajj ne már, ne legyünk ennyire demagógok. Aki ennyire spórolós, annak az analóg vétel is megteszi, vagy a dvb-t ingyér/havi 1k alatti áron. + pont aki nem teheti meg, hogy havonta cserélje a box-ot, nem a legolcsóbbat veszi meg, hanem az ár/érték arányban számára optimális kompromisszumot.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sandró60
addikt
Hát ezt mondom én is!
Mégegyszer mondom aki ennél többre számit nyilván csalódni fog, mint ahogy te is,de mégegyszer leirom az ÁRA=8500ft nem huszonezer
A többség szerintem minden kis forintot megfog, persze ehez kompromiszumot kell kötni a minőség terén és szerintem a többség nem egy felvevőnek venné -
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #5670 üzenetére
Hello!
Ez csak attól függ, hogy ki mire akarja használni. Ha valaki nem akar felvenni, akkor hurrá, van neki olcsó stb-je és médialejátszója, ne is keressen mást. Ha már felvételről van szó, és folyton lemarad a műsor vége, akkor viszont rohadt drága a techwood, mert csak heverni fog a polcon porfogóként És azért lássuk be, ez az apróság a mindentudástól messze van, sőt, a gyártó részéről semmilyen plusz fejlesztést nem igényel, elvégre az epg-s felvétel lehetősége már adott. Ezért számomra érthetetlen, hogy miért nem tudja.
Szerintem a digitális adásban a könnyű felvétel a legjobb dolog, mert ez garantálja, hogy tv műsorból csak olyat látok, ami érdekel, az alekoszokat meg áttekerem.
Nem akarok senkit lebeszélni, vagy rábeszélni, csak érdeklődtem, mert úgy érzem, hogy kicsit -hogyismondjam- kezd felülreprezentálttá válni a techwood itt a fórumon. Én magam ha veszek bármilyen eszközt, akkor a hátrányait is megnézem, szerintem nem árt, ha itt az is ki van emelve. -
hb000
aktív tag
válasz pumpaduda1 #5669 üzenetére
Hááát, oké, oké, de azért az utólagos szerkesztés nem ugyanaz.
-
sandró60
addikt
Szia!
Szerintem ez a Techwood az árához képest nagyon is sokat tud,ha valaki egy mindenttudó set top boxot akar akkor nem a 8500ft-os kategóriában keres!
Nevárjunk csodát-igenis a DIGIseknek ez egy jó alternativa! Havi 1000ft-ért!!!!
diginél 1év=12000FT
Próbáljátok eszerint értékelni[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz konrada #5667 üzenetére
Ez rendben van, pontosan ez volt a kérdés, amire pumpaduda1 válaszolt. Arra voltam kíváncsi, hogy beállítható-e, hogy kérdés nélkül, alapbeállításként korábban kezdődjön és később végződjön a felvétel, mert ezzel lehet kiküszöbölni a kapcsolójel hiányát.
Viszont ha ezt nem tudja ez a techwood, akkor az sajnos nagyon nagy hiányosság.
Pumpaduda1: Az itt belinkelt beszkennelt leírásban én nem láttam erre opciót, kérdés az, hogy a kézikönyv óta van-e újabb firmware, ami már tudja. -
konrada
tag
válasz pumpaduda1 #5666 üzenetére
Az EPG nem kapcsolójel, hanem a teletexhez hasonló műsorújság, azzal a különbséggel, hogy az abban leírt időpontot a készülék értelmezni-kezelni tudja.
...azaz ha a műsor csúszik, úgy a felvétel elején más van, a vége meg lemarad.
...mondjuk a Selteka ezt úgy kezeli, hogy rányomva a felvenni szándékozott műsorra, változtathatóként felhozza a műsor kezdetét és végét, és az ember megbecsüli, mire képes az a csatorna.
-
pumpaduda1
csendes tag
Az EPG alapján történő felvétel nem igazán profi pont akkor kezd ami fel van tüntetve és nekem jóval tovább ment mint a műsor de ez egy próba volt még nem minden beállítást ismerek. A felvételt 64Mb-os darabokban tárolja igy nem jöttem még rá mivel lehetne összefűzni és konvertálni. Remélem valaki aki profibb nálam ír egy részletesebb bemutatást.
-
-
-
-
hb000
aktív tag
Én pl arra lennék kíváncsi, hogy az EPG alapján műsorfelvétel rendesen működik-e. Tehát lapozgatod az EPG-t, megtetszik valami, lenyomod a REC-et és beállítja a felvételt. Ilyenkor alapból tudja-e azt, hogy pár perccel korábban kezdi és később áll le (ha igen, hány perc, állítható-e).
Felvett anyag a pendrive-on, vagy vinyón mennyire kezelhető, alap media player programok le tudják-e játszani? -
hm. Írjatok egy részletes tesztet a logout-ba. Túl rózsaszín, hogy mindenki csak pozitívumot ír róla.
PL. timeshift hogyan működik? Folyamatos, vagy elötte el kell indítani a felvételt, és a felvételben ide-oda ugrálva, megállítva a lejátszást nevezik "timeshift"nek?Manuel magyar? Esetleg pdf verzió van, vagy vki beszkennelné?
-
adamcs88
csendes tag
Hello! Nekem ma jött meg a Techwood dvb-c tuner. Beállítottam rajta a csatornákat, nekem nagyon tetszik! Usb-ről is lejátszik mindent. HD csatornák tökéletesen bejönnek! Ajánlom mindenkinek!
Sajnos az m1, m2, duna csatornák nem jöttek be az automatikus keresésnél Így azt kérdezném, hogy Debrecenben milyen frekvencián találom meg őket, esetleg a manuális kereséssel hátha bejön. A digi oldalán mindegyikre 121.000 mhz-et írnak...
A másik kérdésem az lenne, hogy a Media server szolgáltatás mit takar a menüben?
-
pumpaduda1
csendes tag
Azt az egyet nem tudom még hogy a pendriveot ha lehúzom és vissza dugom akkor nem ismeri fel mi ilyenkor a teendő?
-
N3gro
aktív tag
Szerdán én is vettem egy Techwood beltérit, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Az üzletben az eladó srác kérés nélkül beüzemelte, megmutatott rajta mindent. Ennyi pénzért szerintem nagyon megéri, pláne hogy viszi az mkv-t is, és baromi gyorsan vált csatornát, ami nálam nem utolsó szempont.
-
NGA
addikt
válasz pumpaduda1 #5649 üzenetére
Köszi, akkor veszek én is egyet.
-
Baga1983
senior tag
Tudja valaki hogy hol lehet ilyen Techwood DVB-C set top-ot venni?
-
NGA
addikt
Egy kérdés sony témában. Kikapcsolom a tv-t, és kb 3 perc után bekapcsol az USB-n a HDD vissza. Ezt igy csinálták meg? Éjjel keljek fel lekötni a a HDD-t USB-ről? Bármennyire is pici 2,5"-os azért hallani a hangját, és a kék LED is erősen világít.
Van valahol Sony LCD tv forum magyarul?
-
Olvasd el a manual-t, hogy lehet kézi keresésben frekit megadni.
Amúgy a garibővítést ismered ugye?!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
NGA
addikt
Egy kis segitség kellene. Vettünk tegnap egy Sony KDL-32BX420-as tv-t, amiben vaná digitális kábeltuner is. Azonban se dunatv se M1M2. Megpróbáltam németre állitani, de ugysem találja. Természetesen digikábel. Lehet valamit tenni?
-
válasz bolha23 #5634 üzenetére
Tőlünk északabbra is elérhető a natgeoHD magyar hangsávval. De nem kell messzire menni, SpektrumHD, HBO HD ;-)
Szóval a digi HD adásai lófac kategória, szép szép, de vagy nem értem(natgeo), vagy nem érdekel(m1-2,duna). Talán a legviccesebb, hogy a Viasat adásszünetében 720x576-ban nyomják a HD poreszt.
-
trec12
addikt
AXN HD nincsen tervben ?
[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz pumpaduda1 #5627 üzenetére
Vettem én is egy TECHWOOD DVB-C TW-C7100-632 kütyüt és nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak ajánlani tudom mindenkinek, 8500.-Ft-ért bőven megéri.
-
törölt tag
A 2 db Nat Geo HD adás a digi kábelen már magyar nyelvű?Nem találtam rá egyértelmű választ a digi honlapján.Előre is köszi a választ.
-
pumpaduda1
csendes tag
Ma frissített a Techwoodom szoftvert most v13.1 a szám de nem látok semmi változást.
-
trec12
addikt
másnál is szakadozik boxon a 85-ös és a 121-es freki?Érdekes néha meg jó..... Most is....
[ Szerkesztve ]
-
csiki52
tag
válasz zhagyma #5620 üzenetére
tanusithatom, hogy a diginél párositás van a HBO esetében a boxal. A boxhoz párositani kellett a 1272-n első alkalommal is, és mivel két boxom van a másikkal sem megy csak azzal amelyikhez párositották, mindkét boxhoz külön kártya van.
a TV vel nem hajlandók párositani a Cam modulhoz, hetekig harcoltam ezért. Potyára beruházni egy modulra pedig nem érdemes addig, ugyanis egy Nagravision modul 22-24 ezerbe kerül. -
-
zhagyma
őstag
válasz attilav2 #5617 üzenetére
A HBO kikódolásához két kulcs kell (OP key, RSA key: Nagravision2 rendszer). Vélhetően tényleg párosításról van szó. Ha tényleg párosított, akkor biztosan nem fog menni a TV-ben. A T esetén csak az előfizetői kártya aktiválás idejére kell a boxba helyezni az előfizetői kártyát (Conax rendszer). Az aktiválások között szabadon használható CAM-l.
CI+: A CI+ rendszer plussz szolgáltatásaihoz a szolgáltatónak is változtatnia kell a rendszerein. Mellesleg CI+ előfizetői kártyákat / STB-ket kell eljuttatnia az előfizetőkhöz és a TV-ket is tesztelnie kell. Nem olcsó mulatság a fogyasztók kényelméért bevezetni ezért szerintem ki kell kényszeríteni ...
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
CCTV-4 a bp-i digitális hálózaton: 386-on.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
hb000
aktív tag
válasz Alfonz64 #5610 üzenetére
Ez pont a fordítottja: vga jelből csinál analógot.
Az ilyen szimpla kábeles átalakítókkal tessék vigyázni, pénzkidobás. Csak az működik, amelyiknél konkrét átalakító kütyü is van, táppal, ki- és bemenetekkel. A passzív, kábeles megoldásról mindössze annyi az információ, hogy hallottunk valakiről, akinek állítólag a haverjánál egyszer működött.
De ez amúgy sem jó RAIN91-nek, mert nem scart-ból csinál vga jelet, hanem fordítva. -
őstag
Azt meg lehetne próbálni, hogy egy a HBO kódolásának megfelelő CAM modult szerezni, ebbe rakni a kártyát, a CAM et meg a techwoodba vagy erre alkalmas tv-be tenni, hogy úgy müxik e
Vagy tényleg kártya-box összerendelés lenne Bár a T-nél is mondják hogy az van, és mégis megy vígan másik készülékben a kártya. Lehet hogy a digi is csak kamuzza az összerendelést.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Megtaláltam az techwoodot az [ebayen]60 ajró, bár lehet van olcsóbb netes bolt is, így hirtelen ezt találtam. (Ha netán a magyar cég leállna a forgalmazással). Egy hátránya van ennak a cuccnak hogy csak egy koax bemenete van ahova a jel bemegy, koax kimenet nincs, csak scarton és hdmi-n lehet továbbvinni a tv-be. Ez azért hátrány mert ha az analóg adásokat akarod nézni (mert a digitális szünetel) akkor át kell dugni a tv-be a kábelt. Most ha veszünk egy 3-as splitterrel 3 tv-re osztott hálózatot, ami már szép kis csillapítás, 4-es spliterre kell váltani hogy a STB melletti tv is kapjon analóg jelet, ez még nagyobb csillapítás, bár ha ez nem okoz érezhető minőségromlást akkor vállalható ez a kütyü, különösen a CI+ CAM slot miatt best buy, evvel bármilyen kódolású adást lehet nézni feltéve ha megveszed hozzá a megfelelő CAM modult.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Ne frekvenciát válassz a listából hanem próbáld meg beírni! amikor a manuális keresésnél a frekvencia részhez érsz akkor a számgombokkal írd be: 1210 majd OK és 121.0mhz fog megjelenni, ekkor a jelszint/minőség indikátoroknak is jelezniük kell hogy a frekin van adás, feltéve ha a symbolrate-t és a quam-t is jól állítottad be. Nekem SD Optiboxom van de gondolom a HD-s menüje is hasonló.
-
-
N3gro
aktív tag
Erről az olcsó Techwood beltériről van valami tapasztalat? Látom, hogy van rajta LAN csatlakozó, ez hogy működik? Meg lehet-e oldani, hogy routerre rákötöm, és a gépen megosztott filmeket lejátssza? Esetleg, ha mégsem, valami drágább beltéri meg tudja oldani?
-
-
Alfonz64
csendes tag
Nem irtad a monitoron milyen bemenet van, gondolom vga van rajta
Ezt találtam lehet működik ha a stb kötöd a vga monitora.
Vga to scart:
http://eurobeat.hu/index.php/Manufacturer/Kabelek-adapterek-elosztok-Audio-Video-PC/Video/VGA-es-RGB-KABELEK/2243-VGA-Scart-osszekoto-kabel-Olvasd-el-a-leirast.euelektro
vga to rca
http://www.argep.hu/trend/VGAR/Vga-rca.htmlHázilag 1000FT: 490FT Scart hosszabitó+vga csatlakozó490
--------
500ft RCA rca-mini jack kábel ajzat+1500FT pc hangszoró.
--------[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sandró60 #5560 üzenetére
Ráadásul ha megnézitek a dobozát ott virít a CI+ jelzés és a cucc hátulján ott van a CAM modulfogadó nyílás!!! CI/CI+ kompatibilis!!! Asszem zhagyma írta hogy a holland upc már ad CI+-os CAM-ot és kártyát, azaz a CI+nál a felvétel letilthatósága miatt már nem ragaszkodnak a kártya boxhoz társításához, már csak a magyar upc-nek no meg a T-nek kellene átvennie ezt a gyakorlatot és akkor ez egész országban lehetne használni ezt az olcsó készüléket és még a jogvédők sem sírhatnak a CI+ nak hála. Akár a Digi is adhatna CI+-os CAM-ot és kártyát a HBO-hoz. Azért nem semmi hogy 8 rugóért CAM modulfogadó és CI+ támogatás is van!
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #5606 üzenetére
Hát persze, drágábbak, csak a két dolog nem ugyanaz. Ezért írtam, hogy nem erről szólt a kérdés. Amit te írsz, az egy set top box, ő pedig tunerkártyáról kérdezett. Azt írta, hogy box már van, azt szeretné monitoron nézni.
Khm, hogy visszadobjam a szúrkálásod: nem kellett volna sokat visszaolvasni (5589), hogy kiderüljön -
hb000
aktív tag
-
-
sandró60
addikt
Csak sajnos ebben az országban sokan(anyagi okokból)nemtudják a technikai fejlődést követni. Ami akár havonta is tud új dolgokat mutatni(TV) hozom példának
Mindig lesz (sajnos)olyan réteg akik talán a 3-4 évvel ezelőtti modeleket tudják megvenni
Az itt ajánlott konkrét készülék is egy ilyen oldalon található nemvalami Hiper-Szuper üzlet kinálatában Elnézést ha kimásoltam a hozzászólásodból
"Az már valószínű box nélkül is tudni fogja a dvb-t/c vételt"
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Digitális mérleg 500/0,01g 200/0,01 ékszermérleg ek a legjobb áron Budapesten
- Tomb Raider 2,3,The last revelation, Chronicles PS 1
- J4105 Mini ITX félkonfig
- 12V - 24 V 5A 10A 12,5A 16A 30A 33A 5 Amper 12,5 - 16 és 30 Amper -es minőségi adapter tápegység ÚJ!
- külső SAMSUNG T7 SSD 2TB Gen 2 USB 3.2 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest