Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
inverterbolt
csendes tag
válasz konrada #10692 üzenetére
Köztes frissítés szükséges a kibővített fájlrendszer használatához.
Kötelező feltételek:
1. az USB tárolónak rendelkeznie kell FAT fájlrendszerrel;
2. írható USB tárolót kell használni;
Fájlok:
A hibrid kábel vevőhöz (vissa_hd_h264_cable_v3 platform):
http://212.98.167.146/static/updates/intermediate/cab_ip_hybrid_int ...Lépések:
1. csomagolja ki az USB tárolón az intermediate_update.zip archívumot;
2. USB tároló nélkül indítsa újra a vevőkészüléket;
3. csatlakoztassa az USB-t a vevőkészülékhez;
4. Lépjen a "Beállítások -> Firmware frissítés -> USB frissítés" menüpontra;
5. Indítsa el a frissítést. A frissítés után ne távolítsa el az USB tárolót a vevőkészülékről! A frissítés után a vevő újraindul, adja meg a mentési módot és kezdje meg a második frissítést;Fontos!
Meg kell ismételni minden lépést minden vevőkészüléken az 1. lépéstől kezdve, mert az enter_rescue_mode állomány törlésre kerül az USB tárolóról miután a mentő módot megadta (5. lépés).Ezután lehet frissíteni az új változatra, és működik minden.
Továbbá új funkciókkal bővült a menü. -
SirKero
őstag
Kezd egy kissé tele lenni a hócipőm a digi tv minőségével. az hogy időnként le fagy a humax sd box( a csere után is ) már meg szoktam de mostanában a csatornák is egy sz@rabbak. Már be sem jön némelyik ( nincs jel vagy kódolt ) vagy szaggat mint az állat mert a vételi szint 70% a vételi minőség 50%
Vecsésen van valakinek hasonló tapasztalata vagy az én rendszeremben van a hiba.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
konrada
tag
válasz Kwisatzh #10687 üzenetére
Kösz az ötletet. Bár nem vagyok egy guru, de ez még menne is.
...de mivel alapvetően a mostani változattal sincs problémám, nem akarok gépészkedni a programmal, mert ha már ott jelentkezik a probléma, hogy a célzott gép nem ismeri fel, úgy lehet, hogy átnevezett fájl olyan keveredést okoz, aminek a rendberakása problémás. (Egyébként is hülye ebből a szempontból a Selteka, frissítés után mindig újra kell beállítani. Ezt meg nem akarom próbálgatás miatt megtenni.
-
ladoba
csendes tag
válasz ladoba #10688 üzenetére
Ezt találtam.Érdekes amit írnak,de kipróbáltam,és tényleg ez okozza a gondot
-
Kwisatzh
senior tag
válasz konrada #10685 üzenetére
Árkon túli gyepmesterként azt tudom tanácsolni, hogy nevezd át az előző firmware nevére, és úgy próbáld beadni neki. hátha... Az LG-nél mindig ugyanaz a fájl neve, ez alapján keresi...
Szerintem a Seltekát is csak egy beágyazott linux "hajcsa"[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
konrada
tag
válasz inverterbolt #10678 üzenetére
Valamiért nem látja a selteka a frissítést.
-
Kwisatzh
senior tag
Vajon még idén meglesz a 100.? (Jóó jóó tudom, hogy vannak azonosak )
Nekem még az AXN sci fi, a Comedy és a Filmmúzeum kéne
[moderálva]
-
allfinanz
senior tag
Új adó!
Viasat Nature.Bp - DVB-C: 394.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Misi 007
őstag
-
inverterbolt
csendes tag
Kedves Érintettek!
Megérkezett a javítás a SELTEKA CIC-402HD vevőhöz.
Az új firmware letölthető itt:
http://inverterbolt.hu/firmware/synet_update.0.5.1023.03-05-12_16-49.vissa_hd_h264_cable_v3.crypted -
-
Pille69
tag
válasz poli27 #10672 üzenetére
nubreed kollégánál nincs jelentősége a sajnos kifejezésnek, mivel nála jelenleg nincs semmi beállítva.
Bátran nyomd meg a gyári beállítások visszaállítását, nem vesztesz vele semmit. Az analóg csatornák beállítása ugyan eltűnik, de hidd el, meg fogja érni. Ha tanácsolhatom válaszd Németországot, mivel annál (írjunk helyesen, nem anál ) a beállításnál aktív lesz a DVB-C és a DVB-T tuner is. Ha unatkozol ez utóbbival is el lehet szórakozni. -
nubreed
veterán
Az biztos, hogy az országot át kell állítanom a tv-n ha ki akarom használni a dvb-c -t. De így nem találok semmilyen beállítást ahol ezt megtudnám tenni, csak a menü nyelvet tudom... lehet hogy kéne csinálni egy gyári alapbeállítások visszaállítást? Ha jól emlékszem, mikor megvettem a tv-t akkor ez volt az első dolog amivel foggadott, hogy állítsam be az országot, utána többet nem is láttam ezt a menüt... (Pana p42s20e)
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
zhagyma
őstag
válasz zichie #10652 üzenetére
A költség - haszon elemzéseddel egyetértek. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy az operátoron (DIGI) kívűl a tartalomszolgáltatónak (HBO) és a tartalom gyártónak (filmkészítők) is vannak érdekei: nevezzük ezt zárt rendszerű tartalom továbbításnak ahol területi (például ország) és fizetési kategória szerinti szegmentációt (például: HD/SD) várnak el. Nyilván itt is érvényesül a ráfordítás / elérhető eredmény egyenleg amit erősen amortizál a kalóz tartalom disztribúció. Az is nyilvánvaló hogy a tartalom gyártók szeretnének a legszigorúbbak lenni míg az operátorok a "leglazább" hozzáállásúak az eltérő érdekek miatt. Hosszabb távon az Apple bődületes pénztermelő üzleti modellje lehet sikeres: zárt rendszerben, nagyon olcsó áron, nagy tömegnek szolgáltatni a tartalmat. Így az értékláncon megmarad a bevétel és a nyereség is szinten tartható.
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül csak a DIGI üzleti érdekei befolyásolják a Nagravision 3 váltást kábelen. Külső nyomás is lehet.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Misi 007 #10667 üzenetére
Annál jobb, tuti! De ahhoz ott van az "eredeti" Rtl Klub. Minden digitális vevőkészülék önállóan a felhasználó igénye szerint ki tudja zoomolni, nem kell ehhez a Digi mókolása. Csak a sávszélességet viszi (igaz, nem sokat)
Na, mindegy. Csak mosolygok ezen....
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nubreed
veterán
Köszi, bocsánat még egy kérdés. Olvasgatom szépen sorban az előző hsz-eket és jól szűröm le némelyikből, hogy az rtl klub 4:3-ban jön a diginél még mindig? Na nem mintha olyan nagy baj lenne, csak kérdezem.
-
nubreed
veterán
Még egy kérdés. Tapasztalatok szerint milyen a digitális kábeltv hangminősége? Már bocs hogy megint ezzel jövök, de t-home iptv számomra elég szar minőségű. Ha csak simán a tv hangszórójából szólt a hang akkor nem volt feltünő de ha fejhallgatót csatlakoztattam a tv-hez, na akkor jött az igazi meglepetés. Kb mintha egy agyon tömörített legjobb esetben is 64 kbit-es mp3-at hallgatnék...
-
nubreed
veterán
Ok, köszönöm a válaszokat mindenkinek!
HBO nem kell. Egyedül a Comedy Centralt fogom sajnálni, az volt a t-home nál, diginél nincs egyáltalán. De ennyit még beáldozok, az iptv-ből tényleg elegem lett.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
dupla
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Most gondolkozom erősen azon, hogy váltok digi-re a t-home iptv nagyon nem jött be nekem, 1 évig volt, bőven elég volt belőle.
A kérdésem az, bár lehe hogy ezt a megfelelő tv-s topikban kéne feltennem, de a topik nyitó is azzal indít, hogy itt próbáljuk össze szedni, hogy milyen tv-n élvezhető a digi kábelen nyújtott digitális adása. Tehát a kérdés az, hogy egy Panasonic P42S20E tv alkalmas az stb nélküli digitális kábel szolgáltatás igénybevételére? A specifikáció szerint DVB-T/C tuner van benne és mpeg4-es. De azért inkább megkérdezem, hogy hátha van tapasztalat itt ezzel a tv-vel.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
inverterbolt
csendes tag
válasz zhagyma #10643 üzenetére
Sajnos lemaradtam
De a jó hír, hogy haladunk a SELTEKA box javításával. Találkoztunk olyan orosz fejlesztéssel amiben van HTTP streaming.
Itt lehet böngészni az új fejlesztésekről:
GoogleChrome fordító bekapcsolása, http://synet.synesis.ru/forums
Belépni egy gmail hozzáféréssel lehet.
Üdv:Szilárd -
zichie
senior tag
válasz zichie #10652 üzenetére
Ami anyagi hasznot, azaz új előfizetőket hozna a szolgáltatónak, az a cam + kártya rendszer, ami működne a modulfogadós tévékben, de itt is érdemes mérlegelnie, hogy az erre a technológiára átállás költsége alacsonyabb-e, mint az ebből hosszú távon származó bevétel.
Itt többen jelezték már, hogy lenne rá igény, de kérdés, hogy ennek ellenére megéri-e a szolgáltatónak, valószínűleg még nem. A Diginek a fő vonzereje az olcsóság, az lcd és plazma tv barát fta digitális (és hd) adások és a gyors net.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz zhagyma #10649 üzenetére
Ez nem műhold, ahol érdeke fűzödött a szolgáltatónak a minél gyorsabb átálláshoz. Kábelen más a helyzet, itt szinte senki nem tudja, hogy "ki-be" járható rendszert használ a szolgáltató. Vélhetően sokkal magasabb költség az átállás, mint az abból származó haszon, mivel valószínűleg nagyon minimális a kalóznézők száma.
Műholdon az összes csatorna érintett volt és rengeteg volt az "okos" box, itt csak 4 csatorna érintett. Nagyon kevés ember van, aki dvb-c tunert használ pc-vel, de vélhetően azoknak is csak nagyon kis százaléka tudhatja, hogy lenne alternatív illegális megoldás. Az is egy érdekes kérdés, hogy a boxot használók hány százalékának van okosított saját cucca? Ez is vélhetően 1% alatt lehet. Okos cam modullal operáló emberről nem is hallottam, csak egy külföldi fórumon olvastam, de ott is a román digikábellel kapcsolatban.Összefoglalva az n2 lekapcsolásával kábelen talán egy kézen meg lehet számolni, hogy hány új előfizetője lenne az érintett prémium csomagnak, aki korábban kalóznéző volt, viszont az összes kártya cseréje ennél több tízezerszer magasabb költség. Megéri ez a szolgáltatónak? Egyértelműen nem.
Visszatérve az élelmiszerbolt és a zacskóstej példára. Ha hetente ellopnak egy-két zacskóstejet, azért nem érdemes olyan biztonsági rendszert üzemeltetni, aminek a fenntartási, kiépítési költsége az anyagi kárnak több ezerszerese.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Na vége a gyereknapnak. Mivel a fórumban sikeresen kitárgyaltátok a DIGI kábelen alkalmazott Nagravision 2 / Nagravision 3 simulcrypt kódolást ezt a demót fogjuk fel "ethical hacking"-nek. Vélhetően a szolgáltató is olvassa a fórumot. Gondolom ennek hatására talán beindul a digikábelen is Nagravision 3 kártyára való teljeskörü átállás ...
Ui: Talán majd akkor is demózok egyet.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Csak a vicc kedvéért egy félórára. Rakd be ezt a linket a VLC-be: HBO streaming.
-
Tacsika
aktív tag
De lehet hogy nincs még 18 éves
-
Misi 007
őstag
A Digi oldala azt írja hogy csak 23:00-4:00-ig van rajta adás.
-
-
Kwisatzh
senior tag
"Amennyiben Digi kütyün rendbe van minden, akkor ez azt jelenti hogy valamilyen trükkös kódolást használnak."
Mérget vehetsz rá, hogy semmiféle se trükkös, se trükktelen kódolás nincs azon a csatornán.
Én sem digis cuccot használok, mégis minden jó.
Arról meg, hogy hogyan kell az ÜFSZ-t leoktatni, hogy felvegyék a hibát már értekeztünk.[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
BeLac
tag
Segítséget kérnék azoktól, akiknek van Digi-től bérelt HD set top box-uk .
Az érdekelne hogy náluk jön-e a SuperOne HD.
Nekem csak hang van és mások is ezt írták. Érdeklődtem a Diginél, de mivel én nem bérlek tőlük box-ot így még hibabejelentést sem vesznek fel. Amennyiben Digi kütyün rendbe van minden, akkor ez azt jelenti hogy valamilyen trükkös kódolást használnak. Legalábbis én így gondolom. -
Lala6
őstag
válasz zichie #10625 üzenetére
Igen, az legális, mert a kártya nincs párosítva a box-al, így használható más eszközben is.
Nekem anno a TVNetwork adott modult és kártyát is a TV-be. De említhetném a Hello Digital-t is, ott is szabadon átrakható a kártya a TV-be (DVB-C az is).
Ez nem illegális vétel, mert a kártyát használod a csatornák dekódolására. -
zichie
senior tag
válasz ronson #10622 üzenetére
Korábban a Fibernet volt a szolgáltatóm, ott szinte minden kódolt volt. A szolgáltató adott kártyát és egy gagyi boxot. A kártyát saját cam modulban használtam dvb-c tuneres monitorral, felvétel készítésénél átraktam a kártyát az AZbox-ba. Ez is illegális volt? Azon csodálkoznék, mert rengeteg t-home-os előfizető használ saját modult box helyett.
-
-
Lala6
őstag
válasz poli27 #10617 üzenetére
A Nagra3 nincs törve, ez tény, de a kábelen ott a Nagra2 is, ami ki-be járható. Amíg nem veszik le, addig egy nyitott kapu.
Ahhoz, hogy azt levegyék minden régebbi előfizetői kártyát ki kell cserélni. Én cseréről nem hallottam, de az új box-okhoz már 3-as kártyát adnak.
Szóval megoldható a nézése, de teljesen illegális, és kérdéses, hogy meddig fog menni.
Amúgy mit szeretnétek nézni az HBO-n? Nekem van minden csatorna a Hello HD kártyámon, de alig van rajta 1-2 értelmes film, nem a régi már az HBO sem. -
ronson
őstag
Ezen kár vitatkozni. Egyértelműen bűncselekményt követsz el. Hiába magyaráznád a bíróságon.
Kwisatzh
Egybe nincs igazad. Előbb utóbb úgyis feltörik egyszerűen a nagra3-at is. Ilyen a technika.
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zichie #10620 üzenetére
A példa rossz. Tele van a net mindenféle törésekről "szóló" anonim videókkal. Keress rá...
(Ezeken általában csak a művelet látható, a kuncsaft, és azonosítására alkalmas dolgok szinte soha.
Csak egy példa:
[link]"Esetünkben" is simán megoldható lenne ez, beteszi egy kéz a csodakártyát, vagy futtatja a "csodaprogit", aztán lássuk a kalóz HBO-t )
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
zichie
senior tag
válasz Kwisatzh #10616 üzenetére
Nagra3-as törés nincs. Mint ahogy az korábban le lett írva a kábeles simulcryptben megy, azaz együtt megy az n2 és az n3 is, ezért van két caid.
Aki nem hiszi az vizsgálja meg a jelet, végezzen transport stream analízist... stb.
Én továbbra is azt állítom, hogy ha valaki előfizet, van róla szerődése és rendszeresen fizeti a havi díjjat, akkor jogosult a hbo nézésére függetlenül attól, hogy ezt hogyan teszi. Az ÁSZF-ben nem tudom, hogy van-e erre utalás, mert annyira nem érdekel, hogy utánna nézzek, mivel nem vagyok hbo előfizető, sem kalóznéző, bár az AZbox alkalmas rá alapból.
Egy példa: Minden háztartásban van otthon kés, ami alkalmas emberélet elleni bűncselekmény elvégzésére, de ettől még nem mindenki bűnöző, akinek kése van és kenyeret szeletel vele. -
Kwisatzh
senior tag
Szerintem meg teljesen felesleges a vita ezen az illegális, nem illegálison, mert tudomásom szerint a NAGRA3-t még senki meg nem törte, a kábeles HBO pedig NAGRA3.
Kéretik privátba SE bizonygatni, hogy de igenis, mert elolvasás nélkül törlöm és tiltom az illetőt.
[moderálva]
-
Trava
tag
válasz zichie #10609 üzenetére
Nem kell itt az állszent szöveg.
Ha van otthon 10db előfizetett kártyád, de még is okos cam modullal nézed az is illegális.
Aztán a másik kérdés, úgyan mit akarsz a hbo-n nézni?
Amit sugároznak már mindenki láthatta hónapokkal sőt évekkel korábban.-- Közben látom Lala6 is megírta az "illegális" választ. --
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz V.Stryker #10605 üzenetére
Az én kütyüm is elég korlátozott médialejátszónak, de mert csak .mkv -t töltünk le, és azokat tökéletesen lejátsza, egyáltalán nem érdekel, hogy mit nem játszik le. A DLNA WiFi kapcsolódás tökéletes, de 720p felett szaggat, ezért gyakorlatilag soha nem használjuk.
Viszont első osztályú blu ray lejátszó, és DVD lejátszónak is tökéletes, mert akár 1080p re sklázás fel.
C tunernek is hibátlan, szóval én teljesen meg vagyok elégedve.[moderálva]
-
M_AND_Ms
veterán
Nézem a Digisportot és nyomják az új előfizetőknek szóló ajánlatukat.
De ezt a csatornát ha nézem, akkor már előfizetőjük vagyok.
Ugyan, hagyjanak már!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
zichie
senior tag
-
V.Stryker
nagyúr
Persze, értettem én. De itt most arról beszéltem, hogy legálisan használni. Tehát,hogy kifizeted havonta az HBO-t és csak azért, hogy ne kelljen még egy dobozt a tv mellé tenni és plusz egy távkapcsot használni, ahhoz kéne ez a diablo nyavaja....de 25-30k azért ,hogy eggyel kevesebb távkapcs és doboz legyen ...hát inkább elnézem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Pille69 #10600 üzenetére
Mindenkinek más a "hobbija, szórakozása". Nekem a kütyük...viszont se diszkóba, se kocsmába, se mekibe nem járok. Szóval szerintem ezt a pénzt mindenki más elkölti, csak mindenki másra. Van ahol van látszata és van ahol nincs... Kár hülyén felfogni. Egyébként az a Logitech-es távkapcs nem rossz ötlet.
Érdekes ez a Diablo modul, amit a kollega itt mesél, de hát mennyi lehet az ára? Lehet,hogy úgy,hogy havonta előfizetünk rá, már külön nem is éri megvenni, mert azért a pénzért inkább kapcsolgatsz még egy távkapcsot.
Kwisatzh: Én a médialejátszó után(O'Play Air) és após szintén ilyen minden az egyben médialejátszója után, ami még dvb-c tuneres...nem mertem ilyen okos boxot venni. Nálunk egyik se tökéletes....mindegyiknek van valami apró nyűgje. Pl az O'Play wifiről állandóan szarakodik,hol a megosztást látja kódoltnak, hol nem hajlandó megfelelő sebességgel működni..stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
zichie
senior tag
válasz poli27 #10603 üzenetére
Én sehogy, mert nincs ilyen modulom.
Egyébként kártya nélkül értelemszerűen. Mint, ahogy leírtam a kártyát és a boxot nem használja, de meg kell őrizni a szekrény alján, mert ha lemondja az előfizetést, akkor vissza kell adni a szolgáltatónak. Úgy tudom, hogy olyan lehetőség nincs, hogy valaki hbo-ra elő akar fizetni, de kártyát és boxot nem kér hozzá.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Ha még mindíg a HBO a téma, akkor dvb-c tuneres tv esetében jó megoldás lehet egy "okos" cam modul.
Itt most arra gondolok, hogy valaki előfizet a HBO-ra, megkapja a box-ot és a kártyát, de azokat szépen beteszi a szekrény aljába, azaz nem használja, hanem helyette beszerez egy okos cam modult, pl. valamelyik Diablo modult és azzal nézi kártya nélkül. Mivel havonta fizeti a hbo csomag előfizetési díját, így legális a dolog és nem kell bajlódni a box-szal, szebb a kép is, mert a tv tunerjét használja.
Gyakorlatban nem láttam működni ezt a megoldást, de olvastam külföldi fórumokon, hogy a román digikábelen megy.
Természetesen érvényes előfizetés kell hozzá, mert akkor legális.
Ha okosított boxokkal (pl. GM, Dreambox, AZBox... stb.) és pc-n megy, akkor egy Diablo modullal miért ne menne. -
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest