Új hozzászólás Aktív témák

• Gépötty

senior tag

válasz cigam #3711 üzenetére

Á, emiatt ne törd magad! Egyrészt, mert úgysem tudom meghálálni, másrészt meg ha már elindultam egyúton, jobban szeretek menet közben tanulni, mint egy kész eredményt megfejteni. Mindig meg nem csinálhatod helyettem :D
    Amúgy takarásban a wondershare programja sem olyan nagyon béna, csak lenne rá mód, hogy kezesebb legyen.
    A fő problémám az vele, hogy általában a két kamera képét, és az egyiknek a hangját szeretném használni, és ilyenkor előre el kell döntenem, melyik lesz a fő videó, és melyik a PIP, mert később ezeket nem lehet felcserélni, azaz amelyiket vágni kell, annak a hangját értelemszerűen nem lehet végig használni.
    A citált videóban a fő felvételnek először a hátsó kameráét választottam, hisz azzal kezd. Úgy gondoltam, elindítom mindkettőt, kezdetben a hátsónak a képét, és az elsőnek a hangját használom, majd amikor az autó a kocsim mellé ér, már az első kamera képét fogom teljes méretű PIP-ablakba tenni, eltakarva ezzel a hátsó kamera képét. Ez azért nem működik, mert PIP-ablakot csak egy előre megadott méretben, és helyen tudok megadni, aztán az a teljes felvétel alatt olyan - tehát akkor kell kezdődnie ennek a felvételnek, amikor már szükség van rá. Ezzel nem lett volna baj, ha a hangot nem erről akartam volna használni a teljes videó alatt. Így viszont újra kellett kezdenem az egészet, és a két videó szerepét, azaz magukat a videókat, az őket jelképező sávokon felcserélni (lehet őket egérrel húzni, olyan, mintha egymás mellé is lehetne tenni őket, de aztán mégsem...
    A legjobban talán a szakaszok kijelölése hiányzik ebből a szerkesztőből, pedig annyira kézenfekvő, hogy kijelöljek egérrel egy részletet, amiben meghatározott helyen csend, sípolás, felgyorsítás, homály, zoom, PIP, effekt, satöbbi van. Ebben a videóban a felgyorsított rész miatt három szakaszra kellett vágnom a teljes felvételt (ezt már önmagában sem egyszerű pontosan megoldani ezzel a programmal), a közepét felgyorsítva elmenteni, majd újra összerakni őket, és zenét alátenni, feliratozni. Egyszer, játéknak elment, de azt hiszem többet nem akarom :)
    Hajrá Kész Zoltán! :K ;)

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

Új hozzászólás Aktív témák