Hirdetés
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajvan2
tag
válasz
philoxenia #3690 üzenetére
Drága rendőr barátaim megint alkotnak, kanyar közepén, ha akarnád sem tudnád szabályosan kikerülni.
Sokkal jobban kell ellenük a kamera, mint bármi másra.
Épp tegnap reggel láttam megint, drága aranyos kislány a vadiúj Octáviában mellette az új mérővel tép át bőven 70 felett a falun.
(Amit persze lehet, semmi gond nincs ezzel, csak akkor ne álljunk már ki 5 perc múlva nagybüszkén ugyanezért rabolni!) -
hzsolee
őstag
-
racsi61
újonc
Sziasztok! Nem tudná valaki megmondani hogy a ConCorde RoadCam HD 20 autós kamera tudja-e az automatikus felülírást ha megtelt a kártya?Mert most ha megtelik akkor kiírja hogy "a kártya megtelt" és kikapcsol.A használati útmutatójában nem esik szó róla.Lehet hogy nem is tud ilyet? Üdv. András
-
válasz
Moleman #3687 üzenetére
Akkor nincs több (kimérhető) ötletem. Olyan tudok elképzelni, hogy bizonyos cellái gyengélkednek a kártyának, és az írás ezért tovább tart, ami megakasztja a stream kiírását. Az is elképzelhető, hogy a tápon keresztül kap be vmi zavart amitől megbolondul.
Ellenpróba:Járasd otthon egész éjszaka, akkor megakad, vagy megy rendben? Ha igen, kizárható, hogy magának a kártyának, vagy a kamerának lenne vmi hibája (bár a rázkódásból/hőterhelésből eredő kh. még akkor is előfordulhat) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Snoop27 #3689 üzenetére
Hát olvasni lehet, de első kézből szvsz. ritka az info olyantól, akinek mindkettő volt a kezében legalább....
Rövid videó csak vágva. Napnyugta előtt fél órával kb.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
A G1W-m tegnap megint leállt 75 perc után, pedig még volt 15 giga szabad hely a kártyán. Nem tudom, mi okozhatja. A piros led végig világított (arra még nem sikerült rájönnöm, mikor melyik led hogy villog vagy világít, teljesen véletlenszerűnek tűnik).
-
Ha másnak sincs ellenvetése, akkor felkérném philoxenia-t hogy tegye be topic osszefoglalónak amit összehoztunk a héten.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A többit nem ismerem, de ennél előnyös, hogy a legtöbb telefontöltővel is megy.
Ellenben nem tudom mekkora akkuk szoktak ezekben lenni, de ez a kamera csak percekig képes külső táplálás nélkül működni, tehát ha a gyalogos felhasználás is cél, akkor kell mellé egy külső akku. Azt sem néztem, a többi mennyire alkalmas fényképezőgépnek, ez elvileg 12 MP állóképeket is tud és van benne rázkódáscsökkentés is, bár az gondolom a legtöbbjükben van. Az optika miatt ez többet lát mint a fényképezőgépek többsége és ráadásul vaku is van benne, így alkalmasint szűk helyeken (szobabelső például) fotózásra is használható jobb híján. -
TaaT
nagyúr
válasz
philoxenia #3679 üzenetére
Hopp, ezt benéztem, első micro-s kamera amiről hallottam.
-
-
Laca1212
őstag
Mi a reális ára egy 3 hónapos magyarországi garanciás OVERMAX CamRoad 6.1-nek?
Ezeket a kamerákat lehet tölteni usb-s szivargyújtó töltővel is? Mini usb - vagy micro usb van a kamerákon?
-
Beletettem a memórakártya boltos linkjét is: [link]
-
Petyus87
aktív tag
Gratula! Valahogy így kell kinézzen egy összefoglaló.
Most lesz aztán inaktív a topic.
Tegnap megjött a 32 gb-os Transcend Premium class 10-es micro SD original, eredeti csomagolásban.
Ahhoz képest, hogy február 3-án rendeltem, ez szuper gyors volt... Talán érdemes lenne sinceritytradingau nevét megemlíteni ebay-es micro sd vásárlás esetén, hisz ti ajánlottátok és tényleg bevált!
Most már jöhetne a kamera is.... -
Lark Freecam 3.0-val van tapasztalat? Ezt vettem meg a minap, eddig jónak tűnik
FHD 15FPS-el, HD pedig 30FPS-el megy rajta. 4995 Ft-ért nem tűnik rossz vételnek
-
-
bul07
nagyúr
banggood.com nem EU-ból szállít
Tegyél közé egy sorközt és akkor már különállóbb lesz , vagy jobb ha az elejére teszed a két boltot , valahogy így
gearbest.com, és DealExtreme boltjaiból rendelve EU-n belülről adják fel, így (I)vámszempontból belföldi küldeményeknek számítanak(/I), vagyis a 22€-nál drágább termékekre sem kell vámot fizetni) -
-
bul07
nagyúr
estore009 nem EU-ból szállít ha jól tudom, az írás alapján úgy tűnik mintha ezt akarnád közölni
Ajánlott eladók közé simán felvehető a banggood.com, jó akcióik szoktak lenni, akcióba eddig itt volt a legolcsóbb a G1W-G1WH is (Múlt nyáron elég sokáig ennyi volt)
-
Gépötty
senior tag
Na, csak annyit, hogy ezt a részt: "A hamisítványokat onnan lehet felismerni, hogy
- a rendszerchip Ambarella A5, vagy A7, ill. a Novatek NT96620" ki is hagyhatod. Az A5 az NT96650-nel egyenértékű képfeldolgozó (a GS9000pro-ban ez van), az A7 pedig a legújabb Ambarella Superakármi felbontással. Szóval ha tudsz ilyen hamisítványt, akkor szívesen vennékA hamisítás témát külön taglalnám, "Gyakran hamisított kamerák" címszó alatt. Itt lehetne kitérni a G1W-re, amiben tényleg NT96620 van 96650 helyett, a GS8000L-re, és a GS9000L-re, amikben ugyanez a proci Ambarella A5 helyett dolgozik. Más hamisítványt én nem ismerek a régi, lehajtható kijelzős izén kívül, amit már akkor sem ajánlunk senkinek, ha véletlen eredetit tud venni, mert már átléptük, viszont vannak olyan modellek, amik a felületes szemlélő számára egyformák, pedig a belük teljesen más. Ilyen az LS650W, aminek a korábbi verziója F90 néven (ConCorde Roadcam HD20), ami létezett kétkamerás és GPS-es verzióban is, de még 720-as, azaz HD a felbontása. Ez elavult, és nem hamisítvány, de sokszor verik át a vevőket azzal, hogy ilyet sóznak rájuk LS650W áron.
-
Nem folyik túlságosan egybe?
-
-
-
Lassan jobban hasonlít egy logout írásara
-
Gépötty
senior tag
válasz
bajvan2 #3642 üzenetére
Azért tegyünk különbséget sebesség szerint!
Elég ritka, szinte elhanyagolható az előfordulása, hogy az ember álló helyzetben(!) megy az úton, és egy szintén nulla sebességgel közlekedő áll bele az oldalába (vagy a felvétel kedvéért egy pillanatra megáll mielőtt becsapódna)
Azért írtam, hogy próbálgass parkolóban elmenni autók előtt különböző tempókkal, abból majd kiderül mi az a sebesség, aminél még olvashatók a rendszámok. És akkor vedd figyelembe még azt is, ha ők is mozognak, vagy a fény nem olyan jó. -
bajvan2
tag
válasz
Gépötty #3629 üzenetére
"Az oldalról érkező rendszáma biztosan nem lesz felismerhető a képen, akármi is van. "
Ezen a képen oldalt állóké (az elöl bal oldali is) teljesen simán olvasható)
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendsz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Sőt ezek is olvashatóak, bár ilyenkor már nem mindig:
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendstz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most komolyan valaki, ez normális, vagy ez a tök jó kategória? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a felvett képet sok minden befolyásolja, Neked mint fotósnak nem kell mondanom, hogy a dinamikatartomány azért messze van az emberi szemtől, egy becsillanás, bármi, felismerhetetlenné tesz egy rendszámot, míg akár ugyanott hasonló viszonyok között a másik kameránál az nem jelentkezne, ezért az lenne korrekt, ha nagyjából azonos körülmények között, azaz egy kocsi szélvédőjén, egymáshoz közel elhelyezve azonos idejű felvételeket tudna az ember összehasonlítani, mondjuk automata beállításokkal.
Például nekem ugye Overmax van, a 6.1, de Szolnok mellett vagyok, a környéken lehetne csak összehozni könnyen egy tesztelést egy másik itteni kolléga másféle készülékével. -
válasz
philoxenia #3634 üzenetére
A látószög szemléltetésére gondoltam, de nem lehet olyan bonyolult összehozni minket egy fél órára. Mondom ezt úgy, hogy veszprémi vagyok, és nincs semmilyen kamerám.
-
Lehet hogy az autós kamerák képei egymás mellett jobban látható difit adnának?
-
Gépötty
senior tag
válasz
philoxenia #3627 üzenetére
Én értem amit mondasz (és nagyon tehetségtelenül, végtelen amatőr módon fotózgatok is, meg érdekelnek a dolgok technikai alapjai, így a háttér is ismerős), de míg látószög alapján tudsz választani, a lencsék minőségét senki nem fogja közölni veled. Sőt, látszólag ugyanazt a típust sem feltétlen fogod megkapni, mert az alkatrészbeszállítók állandóan változnak.
Amikor kamerát vesz az ember, jó ha tudja az elméletet (erre céloztam, hogy legalább érinteni lehetne az összefoglalóban), de végső soron a kínálatból fog választani adatlap, és esetleg az itt olvasottak alapján. -
Gépötty
senior tag
válasz
philoxenia #3625 üzenetére
Na majd mutatok olyan felvételt, ahol napos, szép időben, a szemből érkező autó rendszámát csak azért tudom, mert a hátsó kamera is rögzítette. Ha az eltalálja a tükröm, vagy leszorít az útról, azon a szerpentinen nem is érdemes visszafordulnom, soha nem kapom el. Tapasztalatom szerint ez a gyakoribb, ezzel együtt az általam preferált látószögekkel az oldalról jövő támadások esetén sem maradsz le sokmindenről.
Az oldalról érkező rendszáma biztosan nem lesz felismerhető a képen, akármi is van. Tegyél egy próbát, autózz keresztül egy teszkó parkolóján, és számold meg! És azok nem mozognak! -
bajvan2
tag
válasz
philoxenia #3623 üzenetére
A helyszínen le sem törölhetőt azt had kérdezzem meg mindenkitől. Igen ez így van reklámozva, gs9000 is zárolja minden,magától nem íródik felül, de gombot nyomogatva én simán letörlöm. Ez a többinél is így van?
Látószög témánál pedig ugyan itt sem tudom, hogy mennyi az annyi, de valamelyik nap meglepődtem, hogy 178 fokkal az útra merőlegesen álló autó rendszáma simán olvasható volt. Nem hittem volna, de lehet csak ez is nekem új. -
-
Gépötty
senior tag
válasz
philoxenia #3623 üzenetére
Ez így van, de sokkal többször fordul elő, hogy szükség van egy részletre. Teszem azt, fel kellene ismerni a szemből előzőt (legalább a rendszámát, de sokszor az autótípus sem egyértelmű), aki miatt a padkán szétcsaptad a kereked, vagy a tükröd kapta le, esetleg vitás helyzetben fontos egy tábla olvashatósága. Ezek a részletek a felbontás növelésével együtt múlnak el, főleg ha fényből sincs elég, és/vagy a sebességkülönbség elég nagy. Meg aztán annak sincs sok értelme, hogy (mint nekem, a 178 fokos kamerámmal) a két oszlopot nézegesd a kép szélén, hacsak nem a függönylégzsákok működésére vagy kíváncsi.
Arról, hogy mikor mennek beléd oldalról, egy szűk látószögű kamerán is értesülni fogsz, sokkal többet nagy befogáson sem látnál, egyszerűen mert nem arra néz.
Kompromisszumokról szól ez is, és ahogy írtam, én a magam részéről a 140-160 fokos látószöget tartom a legjobbnak (úgy, hogy mindkét kamerám többet fog át ennél). -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Gépötty #3622 üzenetére
Mivel alapvetően ezek a készülékek nem videózásra valók, arra a kompaktom is jobb, hanem arra, hogy minél többet rögzítsenek az eseményből, igenis fontos a minél nagyobb látószög. Egy oldalról esetleg szabálytalanul érkező vagy látszik, vagy nem, látószögtől függően. Egy esetleges bizonyításnál ezek fontos adatok lehetnek, pláne, hogy az Overmax 6.1 menti mellé a sebesség és a pontos helyadatot is. Azaz egyértelműen beazonosítható a helyszín. A többit nem ismerem, de például ütközés után ez a fájlt is zárolja. Így a helyszínen le sem törölhető.
-
Gépötty
senior tag
Ha már látószög.
Lehet, hogy ezen a ponton azt a fotótechnikai alapelméletet is a kedves nagyérdemű figyelmébe kellene ajánlani, hogy a 'minél nagyobb-annál jobb' elmélet megbukik a kép részletességének vizsgálatakor. Ennek az oka egész egyszerűen az, hogy a nagyobb átfogású képen több minden lesz rajta, de ezeket szükségszerűen ugyanakkora területen kell ábrázolni, így arányosan kisebbek lesznek.
Korábban már volt a fórumban, de ha érdekes lehet, akkor átküldöm a képeket, amit négy különböző kamerával csináltam ugyanonnan, azokon igen szemléletesen látszik a különböző látószögekkel készült képek közti eltérés. Egyúttal lehetne jó kompromisszumként a 140 fokos látószöget ajánlani, de nagyon halkan mondom, ez csak a saját véleményem. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Wheelbarrow #3009 üzenetére
Az Overmax 6.1 165 fokos szögben lát... amúgy nem macera abszolút a külön GPS inkább előny nekem...
-
Snoop27
őstag
Hamarosan megerkezik a mini 0806-os kameram, ha barmilyen infora szukseg lenne vele kapcsolatban csak szolj, szivesen besegitek az osszefoglalo kiegeszitesebe.
Esetleg lehetne ajanlani nehany oldalt is, ahonnan megvasarolhatoak a kamerak (legtobbszor akciosan), ilyen pl. a tinydeal es a gearbest (mindketto megbizhato, kb. 10 napos kiszallitasi ido). Ha mar volt akkor bocs. -
Gépötty
senior tag
Elég jól belemelegedtetek!
Ha már itt tartunk, fel lehetne venni a technikai infók közé - ha már a képfelvevőket többnyire nem is emlegetik a leírásokban - a képfeldolgozó procikat is. Szót lehetne ejteni két fő csapásirányként az Ambarella A5-öséről, és a friss A7-esről, meg a Novatek pillanatnyilag legjobb NT96650-éről, és például a fake G1W-ben és a GS8000 (A5) klónjában lévő NT96620-ról is.
Hirtelen nem tudok mit hozzátenni.
Illetve talán fel lehet venni az ajánlott kamerák közé az enyémet: LS650W (ebből is van egy ehhez megtévesztésig hasonló, általában hátsó kamerával együtt árult, de gyengébb minőségű verzió!). 170 fokos látószöggel jött ki, és annyival tud többet másoknál a maga 55$-os áráért, hogy világítanak a gombjai.
A GS9000-es, GPS-es tárgyról van még tapasztalatom, a hátsó ablakomban az terpeszt. Ambarella A5-tel hasít, 178 fokban lát, GPS-es, és nem jók hozzá az általános USB-tápok(!). Beépített, kézzel átállítható ND szűrője van az optika előtt, amit mindenki el fog felejteni állítgatni, így szerintem abszolút felesleges. A hozzá adott program egy hulladék. Egyrészt még sosem működött jól, és lassú szar még abban a rövid időben is, míg hibával leáll. Eddig nem kerestem mást helyette. Uff, beszéltem. -
lazac_
tag
A kártya sebességhez: a class4 is tud 4MB/s-t minimum, ami ~30Mbit/s, ha valakinek épp az van otthon, ne ez tántorítsa el, nem fog akadni a kép.
Illetve minden szentnek maga felé hajlik a keze, megemlíteném a Mobiust is, igaz nem épp best buy
:
Mobius ActionCam
Kijelző nélküli 'DIY' sportkamera menetrögzítő funkcióval, fHD MOV fájlba h.264 kódekkel rögzít. A támogatásra jellemző, hogy a 21. firmware 2015.02.10-én jelent meg.
A hardver is folyamatos fejlesztés alatt áll megjelenése óta, így mára már elérhető:
-3 féle optika, mely toldókábellel akár ki is vezethető házon kívülre (A=85° B=116° C=131° látószög mérés alapján)
-növelt kapacitású akkumulátor (520mAH->820mAH, 80perc->120perc töltés nélkül)
-akku helyett nagykapacitású kondenzátor -
Engedelmeddel átvettem az írásod, ill picit belejavítottam: összefoglaló v0.4
Mi kell hozzá még?
-
Petyus87
aktív tag
Szerintem ez teljesen rendben van.
Piros betűkkel ki kell írni, hogy mielőtt kérdeznél olvasd el az összefoglalót. Ha ezeket én is látom még anno, nem biztos, hogy lett volna annyi kérdésem. Folyamatosan hezitáltam. Illetve talán még egy "árlimitet" is érdemes lenne megadni. Pl linkeltem még régen egy elég olcsó Full HD-s kamerát(5-6 ezer Ft-ért azt hiszem) és írta is a zsűri, hogy felejtsem el, mert ennyiért csak szoftveresen feljavított készüléket kapok. Magyarul túl olcsó készüléket nem lehet kapni valós full hd minőségben.
-
összefoglaló v0.3
Belekerült még 2 kamera, és egy kis jogi tudnivaló. -
hzsolee
őstag
Vásárláskor ennyi volt a próba, hogy .mov-e. Gondolom ez nagyon rövid. Holnap megyek majd vele egy kört...
-
válasz
Gépötty #3601 üzenetére
hol keverem?
összefoglaló v0.2 -
Gépötty
senior tag
válasz
hzsolee #3599 üzenetére
Az adatsebességet nem tudom mihez viszonyítani, valószínűleg nincs is jelentősége. A felbontás szabvány fullHD, a 30fps is megszokott érték. De ettől ez még lehet nagyon gagyi és átlagon felüli is, ezek az adatok nem árulják el például, ha a kamera csak 720p méretű képet lát, és szoftveresen nagyítja ki 1080-ra. Még kevesebb jön át a képminőségből, amit a képérzékelő és a képfeldolgozó lapka (és az őket körülvevő alkatrészek) együtt határoznak meg. Nem tudod milyen képet rögzít ellenfényben, milyen részletes a képe, és mennyire zajosodik be a fényviszonyok romlása esetén.
Kb. annyit mondanak ezek az adatok, mintha egy autóról annyit tudnál, hogy száz lóerős, és öt ajtós.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest