- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Én egyenlőre tényleg leragadok a PlayStation vonalon, aztán lehet majd áttérek másra is idővel (Halo játékokat mondjuk jó lenne fizikálisan beszerezni). Majd idővel elválik, egyenlőre nagyon sok mindent szeretnék beszerezni, csak hát ugye egyszerre mindent nem lehet. Fénypisztoly téren Guncon 1 illetve 2-őn gondolkodtam, úgy vagyok vele hogy akkor már nem valami olcsót nézek, hanem rendeset (lehetőleg dobozosat). CRT téren meg világtalan vagyok, fogalmazhatok így is.
-
arty
veterán
tehát megerősíted a közvélekedés, hogy jó nagyon a ps2 port....amugy nagyon jó minőségű a capture, emulátorról van??
#9002 P41N
ne vesd el az "olcsó" pisztolyokat! azok általában 3 módban kompatibilisek Guncon1-2-Justifier-el! ráadásul van auto-fire, auto-reload is rajtuk és sokször dögösebben néznek ki ami para, hogy óriási a szórás, sok a szar ill. elhasználódott darab....CRT: nagy, sony, nem-100Hz, kevés üzemóra
na, tudsz mindent, irány venni valamit!
KV-29X5 pl remek széria, bár 4 db-ot vettem és abból 1 perfekt, 1 okés............
ha a 29" túl nagy, oké, de legalább 21"-et vegyél, az alatt nincs élet[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
elképesztő... komolyan, mintha szépen méretezett 480p volna vagy emulátor... néztem vagy félórát több videot is, de/csak nem akarom lelőni magamnak a pályákat
(néztem max payne videod is, gondolom azt nem lehetett opl-el 720/1080-ra méretezni, azért homályosabb? ezekszerint az OPL-el csodát lehet tenni... amit persze tudtam, csak a sok kísérletezést NEKEM nem éri meg sokszor
pl toca3 pal sehogy nem ment, az ntsc ellenben igen, de nagyon válogatott melyik progressziv módban ment jó képaránnyal ... és volt h azzal is belefagyott a játékba vagy félóra-óra verseny után - nekem ehez nincs türelmem. pedig tényleg kellemesebb, stabilabb a kép ha nincs deinterlace....
eleve nem is értem, miért megy néha így OPL-el egy játék? hiszen ez elvileg többletterhelés a ps2-nek... és/de ha megy: a fejlesztők miért nem tették bele a játékba ezt a módot akkor eleve??? persze ezek költői kérdések )
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
senior tag
Nem vetem el őket, csak ugye nagyon ezzel sem vagyok tisztában (sosem volt ). CRT téren meg nem tudom hol érdemes nézni, nyilván úgy lenne a legjobb ha személyesen el tudnék menni érte, már csak állapot megnézése miatt, illetve a szállítás miatt is. Majd valahogy alakul, egyenlőre nem görcsölök ezen.
-
STC Speed
őstag
Sziasztok Hozzáértők!
Bontatlan, fóliás PS2 játékoknak van esetleg piaca? Vagy érdemes eltenni későbbre? Van egy hely ahol láttam több darabot polcon, olcsón mert azt hiszik semmi értéke .
-
-
senior tag
válasz STC Speed #9010 üzenetére
FunTuna + MX4SIO. Én az USB-t sosem értem, persze egyszerű beüzemelni meg minden, de cserébe az átvezetők szaggatni és akadni fognak mint a sz*r (USB 1.1 szabvány miatt).
MX4SIO: Második memóriakártya slotba megy, ami egy SD kártyát fogad. Ezt akár exFAT-re is tudod formázni (megfelelő verziójú OPL kell hozzá hogy kezelje), így 4GB-nál nagyobb játékokat is tudsz rá másolni, nem kell egy program segítségével kisebb fájlokra szétdarabolni, mint a FAT32 esetén. Ha kell szívesen segítek.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz perge666 #9014 üzenetére
Szimplán felmásolod az opl elf file-t egy pendrivera, fájlkezelővel (uLaunchELF) pedig rámásolod a memóriakártyára. Elsőre furcsa / nehézkes a dolog (nálam is így volt), de amint rájön az ember hogy mit csinál utána már sima ügy. Így lehet egyébként emulátorokat meg más hasznos programokat feltenni.
-
senior tag
Ezt a csomagot sikerült behúznom 20k+szállításért. Szerintem mondani sem kell hogy csak a játékok miatt érte meg nekem. Mondjuk nincsenek a legjobb állapotban (GTA manualja pl hiányzik), tokokat kicsit le kell takarítani viszont a lemezeken már semmi nem fog segíteni. Gépen képes voltam az összeset lementeni, szóval számomra már megérte.
A következő játékpakk a fent említett összeg fele volt, ez meg már csak a HL miatt érte meg.
Ez az egy játék meg annyi volt mint a fenti 4, viszont ezen látszik is hogy miért volt ennyi. Elég szép állapotban van, mind a tok, manual és a lemez is.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
van átfedésünk nfs, swep3, burnout, hl, soulcalibur3.....
punisher játszása tervben van? én is nemrég vettem meg (xboxra), de még a maxpayne1-2-re se jutott időm......
gép olvas szépen?
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Tervben van, az a baj még a DMC játékoknak is neki akarok állni (abból meg van a HD Collection PS3-ra ), de még nem jutottam el odáig.
Elején van egy jellegzetes hangja (mondjuk nem olyan durva mint a FAT-emé, az az elején rendesen "vinnyog" ). Ezen kívül úgy nem tudok nyilatkozni, nem játszottam rajta.
#9019 perge666: Pár videót láttam róla, az alapján nagyon tetszik. Van elég sok játék ami elég drágán megy, van is pár ami még jöhetne. Konzollal egyenlőre úgy vagyok hogy megválok tőle, aztán ha nem viszik el a hirdetett áron akkor megmarad.
Szerk: Inkább megtartom a konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
nekem valami NAGYON jól olvasó 9000es szériás gép* kéne, mert már nagyon elegem van a lerohadó 7000-ekből.... (tény h a funtuna kényelmetlenebb mint az alap fmcb, de már nem érdekel )
*van amugy, de az makulátlan, nem akarom napi használatra befogni
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem slimből most majd lesz egy pár (90004, 79004 és 70012 mondjuk ez NTSC, ja meg egy PS1 is ) szerintem ismét jó áron, csak mind olvasóhibás. 90004-et mondjuk elvileg meg tudom majd csinálni mert ugye pont egy ilyet b*sztam el, és jó volt benne az olvasó (elvileg). 79004 jó lesz PS2 Ultra Slim projektre, a 70012-vel meg még nem tudom mit fogok kezdeni.
*van amugy, de az makulátlan, nem akarom napi használatra befogni
Nekem most ez a slim az, minden más elég tré.
-
arty
veterán
hádde ez a slimed ez matricás!!!!! az nem makulátlan onnantól
7000 amugy matt, szal leporolod és perfekt.... a 9000 fényes része ocsmány karcos szinte mindnek (az én féltett darabomról viszont pár éve én szedtem le a védőfóliát! azóta persze lett is baja )
-
senior tag
Félreértelmeztem az egészet, nézdd el!
Hat azért néha nem csak porolni kell, ezen rendesen retek volt, főleg ugye a szűk helyeken. Alkoholos törlőkendővel végig mentem rajta, sony feliratnál meg kisebb helyeken meg fültisztitó pálcikával (kapott ez is alkoholt) Kontroller mondjuk még vissza van, azt meg teljesen szétkapom mert volt olyan hogy valaki mar előtte szétszedte, és nem volt felforrasztva például a rezgőmotor. -
arty
veterán
ugye megy mindenki?"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
senior tag
Megjöttek a konzolok, és hát én ismét sikernek tekintem! 79004 olvassa a lemezeket (igaz néha kicsit fura hangja van) és csavarmatricás is. A másik kettő már bontott és nem olvasnak. A PS1-ről meg nem tudok nyilatkozni mert nincs játékom hozzá. Ja igen, PS2 Slim 8,5V-os adapterét szabad használni a PSOne-hoz igaz ? Csak mert abból sincs olyan amilyen kéne.
-
senior tag
90004-es gép készen van, jó lett bele a másik olvasója és jól emlékeztem, k*rva jól működik és gyorsan olvas. 70012 szerintem lézerhibás lehet, lemezt pörgeti, próbálja olvasni de nem megy neki, sajnos ennél ez szériahiba. Nem tudom hogy modellek között lehet-e lézert cserélni, de elnézve nem sok különbség van köztük. 79004-et egyenlőre nem bontottam meg, de lehet megérne egy próbát hogy kiszedem belőle a lézert és belerakom a 70012-be hogy mit csinál, majd még kiderül.
Egyenlőre marad a modchip forrasztás, ránézek egy usb-c modra meg megpróbálom az IDE modot mert ennél lehet ilyet is (még SATA M.2 is megoldható ha úgy van ).
-
arty
veterán
igen, a ps2 psu, ha nem a leégős széria, akkor "sokmindenhez" jó, max polaritást kell fordítani (ps1-hez azt se!)
szerintem a lézert NE cserélgesd, mert nem biztos, hogy csereszabatosak! vagyis van valami kalibrálós program, amivel asszem(!!!!) a mechacont át lehet programozni/kalibrálni másik lézerre.... de ennek inkább járj utána!
79000 ha olvas, kár lenne szétvágni a 70000-et meg jah, csináld meg hdd-sre, ha tudod az is ritkaság, ezekbe még sosem futottam bele..... (mondjuk sose forrasztanék be jól 40 pint ugyse, ill. a vásához se lenne gyomrom, szal )
csipet pedig pusztítsd el '24-ben az már csak átok és arra jó h szétb*ssza a lézered
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ráfekszek majd a PS1-re is, bár mondjuk ott nem nagyon vagyok képben hogy mik a lehetőségek, azt tudom hogy van ott is softmod meg modchip is amit tudsz saját magad is csinálni, de nem igen jártam még utána. Ezt jó tudni hogy bátran használhatom a PS2 adapterét.
Lézert hanyagoltam, másnem nézek egyet ali-ról, de még ennek sem jártam úgy igazán utána.
79004 "sajnos" tényleg olvas, többször is kipróbáltam és működik, pedig az eladó írta hogy egyik sem olvas. Szóval igen, így nem fogom piszkálni. Sajnos mindkét matricásban elemet kéne cserélni, de csak ezért nem bontanám meg egyiket sem.
70012-vel szoptam egész hétvégén, modchip laza volt igaz szarabb mint a modbo (menüben hiába állítasz át bármit nem menti el, elf-et sem bootol automatikusan csak manuálisan, annyi értelme van hogy viszi az írott lemezt azt kész ). Az a HDD mod meg offos sajnos, egyszer megcsináltam nem lett jó, újracsináltam az egészet akkor sem. Ha veszek egy a képen látható flex kábelt (19.99€) akkor vissza térek rá (ami nem hiszem hogy mostanában lesz ).
Azt a modchippet meg azért raktam bele mert ugye NTSC-U-s a gép (tudom ott a mechpawn erre), meg mondom ha már egyszer megvettem akkor valamibe beleforrasztom.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
szerintem a ps1-nek semmi értelme, egyedül arra jó, hogy azt a maroknyi játékot soroskábellel lehet egymás ellen játszani, 2 tv-n, 2 ps1-et összekötve (mármint technologiailag ennyi az értelme a ps2 léte mellett... nosztalgiafaktora nyilván 10/10, aki anno ps1-en is nyomta)
ezek a ps2 elemek nem folynak meg? nekem is van 1-2 gépem, amiben cserés lenne
amugy - lassan tényleg lesz MINDENFÉLE ps2-d
-
senior tag
Kicsit utána néztem a PS1-es dolgoknak és arra jutottam hogy inkább hagyom. Mint ahogy te is írtad PS2 mellett mem nagyon van értelme, max csak nekem kíváncsiság kicsit mert ilyenem sem volt soha.
Utána olvasva megtudnak, de elvileg PS2-ben nem fog. Én mondjuk nem is láttam még ilyen elemet megfolyni.
Amúgy igen, még egy 75004-es modell kell aztán a Slim vonalat kivégeztem!
-
Guitar14
senior tag
Tegnapi tuning:
Fóliahibás lötyögő analogos gyári PS2 kontroller egy ideje feküdt a szekrényben.
Rendeltem kínai vezeték nélküli PS2 kontrollert és átforrasztottam a gyári kontroller potijait bele.
(mivel a kínai potik ultra pontatlanok és nagy a holtjáték de a gombok meg tökéletesek)
Eredmény egy gyárinak érződő vez. nélküli kontroller.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
senior tag
válasz Guitar14 #9034 üzenetére
Micsoda hekk! Ha már vezeték nélküli kontroller, én úgy döntöttem ránézek erre a BlueRetro-s cuccra. Lehet ugye venni a készet amit csak bedugsz a kontrollerportba aztán csók, de én maradok a konzolba épített változatnál. Neked kell beprogramozni, meg forrasztani kell, viszont olcsóbban kijön (én 2,49 euróért húztam be egyet).
Szerk: Ja igen, hátránya lemaradt. Vezetékes kontrollert ebben az esetben nem lehet használni. Meg lehet csinálni, hogy amikor vezetékeset dugsz be a portba akkor működjön, de mivel ez sokkal bonyolultabb procedúra nem sok tutorial van róla.
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
Ja blue retro is nagyon tetszik, csak nem akarom a PS3/4 kontrollereket folyamatosan ide-oda párosítani, pluszt meg nem veszek ha nem muszáj így meg egy filléres megoldásom lett.
Nem is tudtam van konzolba építhető verzió is. Tetszik az ára, viszont azért nem bánnám ha lenne kontroller port is a konzolon ami működik ha multiplayerezünk. Meg hát ha bent van a konzolba hogy párosítasz utána?
Ps1-be is be lehet forrasztani? Azon még lehet elgondolkodok, aztán veszek egy hozzá való PS4 kontrollert.
Xbox classicnál láttam hasonlót, hogy 360-okból ugye tonnaszám van a red ringes gép és annak a vezeték nélküli rf modulját át lehet alakítani Xbox classicra amit utána beépíthetsz a konzolba és Xbox 360 vezeték nélküli kontrollerrel használhatod. Eredmény azt hiszem ott is az, hogy onnantól a vezetékes kontroller már nem fog menni.[ Szerkesztve ]
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
senior tag
válasz Guitar14 #9036 üzenetére
PS2-höz például van flex kábel (jó áron persze ), ezen megy a port switching rész, magyarul minden port használható ugyanúgy. Itt igazából minden le van írva, csak a fene se tudja értelmezni a diagramokat (legalábbis nekem nem mindegyik megy). De tutorial se nagyon van, csak arról a fajtáról amit én is akarok csinálni (nem véletlen). Semmit nem kell csinálnod, kontrollert bekapcsolod párosítás gombot megnyomod és automatán csatlakozni fog erre az ESP32-re (tesztelve mondom ezt, gépről kapja az áramot a board, Xbox kontroller be, párosítás gomb megnyom és csatlakozott is rá). Elég sok régi konzollal kompatibilis, köztük PS1-vel is.
Erről a modulról már tudok, még régebben akartam is csinálni egyet csak PC-hez, de aztán nem lett belőle semmi (pedig nem nehéz ).
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Guitar14 #9034 üzenetére
Wow, tök jól néz ki!
---
A ps2 multitap megy ps1 jatekokkal ps2n? Tudom, probaljam ki..... de hatha valaki tudja es akkor nem kell feltúrnom a lakást
---
Tegnap vettem:
Ez ugye nem tamogat lightgunt, bar az xboxos megoldasban sincs sok koszonet (spec nagy dög gun és nagyon nem érzékény szenzor....)Pokoli nehéz kontrollerrel... 2 credittel a jatek harmadaig jutok vagy addig se
Raadasul ez ps2 cd játék amit kb minden ps2m (hármat próbáltam) olvashatatlannak mond... kb 10. kísérletre az egyik 9000es megette, de utána már az se (próbálgattam). Ps1 cd lemezeket simán eszik mindhárom gép!---
Wolfenstein lepörgött, imádom a címet, de rohadt hosszú volt és a játékmentés egy quicksavere optimalizált pc játékban ps2n horror.... irjál nevet a mentésnek meg "de biztos mented?" és hasonlóak És a végen minden katona után kellett a save Nem a legjobb port, de a pc es xbox változat után ez is kellett a trófeák közé
---
Neki is mentem utána a Quantum of solacenek. Hátigen, szokni kell ezt a generációt, minden játék olyan kis esetlen..... irányítás+játékmenet óriásit ugrott a ps3 gennel. Namindegy, ahogy haladok, kezdem 1 óra után szokni a bajait, tetszik. Cinematik lopakodós lövöldés eksön, a kedvencem ELVBEN (a ps3 változatot is szerettem, de ez elvileg jobb, szal sokat várok)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Return to Castle Wolfenstein egy örök kedvencem, ezt is tervezem majd beszerezni meg kijátszani. Én most jelenleg a Nightfire-nek álltam neki, igaz PS3-on az emulátornak köszönhetően és eddig eléggé élvezetes.
Na és akkor itt van a szarrá modolt NTSC-U SCPH-700012 konzolom.
Beépített MX4SIO (második memóriakártya slot ennek köszönhetően nem működik), beépített ESP32 Bluetooth (második kontroller porton van ami így szintén nem megy, jelenleg kísérletezgetek vele mert nem úgy működik ahogy kellene ), USB-C (12V bemenet amit levisz ~8,6V-ra), modchipet meg csak lusta voltam belőle kiszedni így maradt az is.
ESP32-höz info: Alapból úgy kéne működnie, hogy amikor bekapcsolod a konzolt, pár másodpercig nyomod még a gombot és automatikusan párosítás módba teszi magát (villog a kék led), viszont nálam ez nem mindig működik valamiért. Ilyenkor meg kell nyomni rajta a gombot egyszer és jó lesz (amihez persze pont nem lehet hozzá férni ). Kövi majd ez lesz hogy szerzek valami gombot aztán beépítem azt is előre mint a ledet. Egy USB-C kivezetést is kell még csinálnom, hogy ha jön új frissítés a BlueRetro-hoz akkor ne kelljen mindig szétkapni csak ezért konzolt. Jó lesz ez majd, csak mint minden mással ezzel is kicsit b*szakodni kell.
-
senior tag
Kipróbáltam Soulcalibur 2-vel, port 1 Xbox Series kontroller port 2 eredeti DS2, probléma nélkül megy és még a rezgés is működik a Series-en. Az egyes port amire a cucc van forrasztva mind addig megy, amíg az ESP32 nincs párosítás módban (villog a kék led). Magyarul ha csak pirosan világít a másik led (áram alatt van) ugyan úgy használható bármi azon a porton. Szóval elég szépen összeleht hangolni a dolgot, és még azt is meg lehet csinálni hogy úgy érzékelje mintha multitap-ot dugtál volna rá, magyarul a Bluetooth-ra akár 4 kontrollert is csatlakoztathatsz (elvileg).
-
Vadernagyúr
senior tag
Ps one konzol, 80db backup játékkal, szép állapotban mennyit érhet most? Illetve ugyanez érdekelne egy szép állapotú Ps2 Slim, Ps1 Classic konzollal kapcsolatban is
PSN: joskovagyok199
-
magmakocka
aktív tag
A PS1-nek van pedig értelme. A PS1-s játékok PS2-n teljesen más felbontást kapnak (órajel miatt), ami engem már sokszor megszívatott.
Az RT5X fórumból egy apróbb részlet:
The PlayStation 2's "240p" resolutions require different numbers than the PlayStation 1, due to the different clock speed. We advise users with both a PlayStation 1 and 2 to play PS1 games on a PS1, to keep the needed Profiles to a minimum.
Személyesen tapasztaltam, hogy teljesen más lesz a felbontás PS2-n, kivéve, ha DKWDRV-n force-m a régiót. De akkor is bütykölnöm kell. Valamint nem kapok pontos képet.
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
STC Speed
őstag
Van a tv-men komponens (többszínű) bemenet, akkor azt érdemes használni ps2 nél ugye? vagy a hdmi még jobb?
-
Guitar14
senior tag
válasz STC Speed #9043 üzenetére
Szerintem majdnem ugyanazt kapod, én egy ideig komponens kábelt használtam aztán most HDMI konvertert.
Persze erős különbségek vannak komponens-komponens és hdmi-hdmi átalakító minőségei között.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
magmakocka
aktív tag
válasz STC Speed #9043 üzenetére
A PS2ToHDMI-t felejtsd el. A component teljesen megteszi. Vagy ha igazán jó minőséget szeretnél szerezz be egy Retrotink 5X Pro-t.
Ezek a HDMI Converter-k fabatkát sem érnek. Nálam van egy... A fiókban ott is hever.
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
Guitar14
senior tag
válasz magmakocka #9048 üzenetére
Ahogy feltemm írtam erős különbségek vannak átalakítók és kábelek között, peresze egy drága eredeti komponens kábel az igazi de nekem pl. van kínai komponens kábelem is, ahhoz képest a normálisabb PS2toHDMI nagyon szép képet ad. YT-n van videó is, hogy melyik kivitel a legjobb.
-
STC Speed
őstag
Köszi!
-
arty
veterán
Hú, ez TÉNYLEG szarrámoddolt, nem túlzó a jelző
Blueretro nagyon hasznos, mert bár kicsit diy cucc, de át lehet konfigolni az irányítást vele.... amit pl nekem is kellett volna most tennem, de lusta voltam + mégiscsak a kábeles DS2 az autentik (neeem, simán csak lusta voltam, IGEN!)
Quantum of solace is végigment.... a játék tök jó lenne, de a ps2-n kínált irányítások mindegyike teljes agyhalál annak, aki mai kiosztásokhoz szokott. És a wolfensteinel ellentétben NEM szabdható jól saját ízlésre... a szar irányítás mellé jön, hogy a játék nem enged jól célozni, hiába "nézel bele ironsight"-ba, akkor sem lesz elég kicsit a célkereszt és óriási a fegyverek szórása. Rossz érzés volt játszani, frusztrált, hogy 2 méterről mp5-el, ironsightból SEM találom el az ellenfelet, aki aztán fél mp-el később fedezékbe "teleportál" (teljesen komikusan hirtelen változtatnak helyet az ellenfelek).
Könnyebb nehézségi fokozat lehet segített volna, nem tudom... mindenesetre nem tudom jó szívvel ajánlani senkinek.Majd még végigtoltam a Cold Winter-t is, na ez viszont kiváló cucc! Perfekt a célzás, egész jóra konfigolható az irányítás, mai játékokat megszégyenítően hibátlan benne "lőni": érzed, ahogy a golyó ereje meglöki az áldozatot, ahogy becsapódik, ahogy "kioltja" az életét, ahogy rongybabaként összezuhan. A renderware engine a ps2-ből nagyon jó látványvilágot présel ki, bár ennek sokszor a borzalmas frameráta az ára.... imádtam, nagyon ajánlom egy próbára minden fps kedvelőnek, abszolut "kincs".
---
#9041 Vadernagyúr
szerintem egy ps1 15-25 ezret is megérhet tényleg szép és jó állapotban, a ps2 talán inkább az előbbit éri. de óriási a szórás a piacon, nincs ezeknek fix ára...[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9042 üzenetére
az alapján amit írsz és idézel, maga a PS1 léte a probléma forrása
ha csak ps2-d van és a ps1 játékokat is csak arról játszod, nincs baj......de nem is értem: RT5X-en nem egy gombnyomás, hogy perfektre igazítsa az aktuális képet? vagy nem működik perfekten és kötelező profilozni? (most a subpixel-helyes 100/100as beállítás iránti elkötelezettségtől tekintsünk el, ahogy nyilván kellhet)
#9043 STC Speed
a tévéd komponens bemenete 480i jelforrással (ps2 általános képe) feltehetően nem ad túl jó képet, nem lesz jó a képméret sem talán és persze késik is majd a deinterlacing miatt.az olcsó hdmi átalakítók kb a tévéd komponensét tudják (vagy jobbat vagy rosszabbat, attól függ, milyet fogsz ki és milyen a tévéd saját belső "átalakítója")
drágább scalerek, mint a retrotinkek, ossc-k, de még a moddolt gbs is SOKKAL jobb képet ad a "mezei" átalakitoknál, vagy a tévék sajátjától.
#9053 P41N
a kínai ipar 528 félét gyártott ebből, szal biztos van mindenféle szerencséd volt!nekem "külső" komponens2hdmi és scart2hdmi van (meg ossc), azokhoz persze h kell betáp, horror a sok táp és kábeldzsungel (van ugye hdmi switch és splitter is a képben, de azok PONT mennek legalább betáp nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
Végre sikerült szereznem egy jó állapotú NFS részt PS1-re.
-
-
Na igen önmagában NFS játékot PS1-re vagy nem is lehet kapni,vagy irgalmatlanul sok pénzért.
Néhány éve meg volt a 3.rész PS1-re de csak lemez volt meg elég karcos is volt,na ilyen állapotában értéktelen,így már láttam párat 1-2 ezerért. ( de így én nem tartok rá igényt )
-
magmakocka
aktív tag
Leginkább azért, mert a PS2 minden modellje legalább részleges vagy teljes emulációt használ, amiben vannak hibák, különösen a sprite alapú elemeknél (sprite transparencies).
Jó példa erre a CTR játék esetében a boost füstje és a meteor a Final Fantasy 7-ben.
Ha 100/100-st szeretnél, akkor profilt használsz. De amúgy alap beállításokon jó. RetroTink 4k modell esetében ez meg automatikusan működik.
-
magmakocka
aktív tag
válasz magmakocka #9062 üzenetére
De itt van példa rá:
Ez itt a PS2: Ez pedig a PS1:Itt megint egy PS2:
Itt pedig egy PS1:
Szerintem a két példa magáért beszél. Figyeld meg, hogy a PS2-es verzióban fekete nyom van a kard mögött. Ez a pontatlan transzparencia megjelenítés látható a PS2-s képeken. Az első képen a hiba, sokkal jobban látszódik. De például olyan játékon belül is nagyon észrevehető, ahol vannak orrvillanások és a vércseppek.- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9062 üzenetére
de azon hibákhoz a wikipediat kell nézegetned, való-életben hány ilyen bebuggoló játékod van? én egész kereken 0db hibát fedeztem fel ps2-ps3-on.... (de tudom h elvben minden modell inkompatibilis 1-2 játékkal és pl xbox360-on PONT spritehibás a marvel vs campcom 2 xbox, amit pont azért nem ps-re vettem, merthogy az x-es kompatibilis 360al.... hátööö, kvázi nem )
te akkor a ctr boostfüst és meteorhiba miatt tartod a ps1-et? (szépek a screenshotok, s bár nekem egy bekarikázás elkelt volna, mert így se nagyon látom a bajt (túlzok!), de nyilván játék közben, félmásodpercekre felvillanva sokkal inkább észrevehető és zavaró lehet (nem!))
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
Az alábbi indokok miatt tartok magamnál PS1-t:
* Nincsen emuláció (fent említett hiba is ide tartozik)
* Kinézete, nosztalgia miatt
* mStation majd megjelenik hozzá, aminek segítségével bármilyen PS1-n tudunk futtatni játékokat microsd kártya segítségével. Anélkül, hogy meg kellene bontani a konzolt. Nem fog kelleni xStation ami amúgy is limitált konzolokon tud csak működni...Amúgy a PS2toHDMI segítségével nem fogsz tudni 240p-s játékokat, az-az szinte a legtöbb PS1-s és a PS2 early játékokat mind bukod. Ehhez viszont egy értelmes felskálázóra lesz szükség, kivéve ha van olyan TV-d, amibe mehet SCART (PS1), Component (PS2) vagy Composite (PS1-PS2)
De őszintén nekem nyolc, ki min játszik. Ennyi erővel minek PS1 és PS2? Építs egy bivaly erős gépet, emuláld a PS1 és PS2-s játékokat 4k-ban és kész.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz magmakocka #9063 üzenetére
Nem tudom nekem ezekből a képekből egyből a Digital Foundry jutott az eszembe. Szerintem az ilyen "problémával" a nagyon elszántak foglalkoznak, ami valljuk be szerintem egy elég kis réteg. Azt mondjuk oda írhattad volna hogy FAT vagy Slim PS2 mivel az sem mindegy (FAT-en ténylégesen van PS1-es hardver, Slim-en meg csak részben). Én pl együtt tudnék ezekkel élni, mivel soha nem játszottam velük az eredeti hardveren.
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9065 üzenetére
pont erről ment a dilemmázás, hogy ps1 minek (ps2 kell, hiszen az játsza le a ps1 és ps2-t, az nem volt kérdés... a pécés emulácio totál más dimenzio, mint amikor beteszed a lemezt a ps2-be 1:1 ahogy a ps1-be is betennéd és játszol...)
és teljesen okésak az érveid, én csak az elsővel kötekedtem, mert szerintem rohadt jó az "emuláció" a gyakorlatban, még ha közismerten nem is 100 százalékos de mi száz százalékos? az mStation talán az lesz?
nekem nem kell ps2tohdmi, nekem ossc van, itt másnak merült fel a kérdés....
az én bajom a borzalom lemezolvasó a ps1 fatekben pontosabban, hogy nincs rá valódi javítás, a kínai lézerrel éppcsak megtoldod az élettartamot... (saturn ugyanez, de persze mára a ps2-k - pláne a rosszul chipeltek - is hullanak, ill nekem bizonyos játékokkal a ps3 superslimem is bajos...)
---
vettem egy NegCon -t
most, hogy hogy néz ki, hagyjuk is... a pár hét együttjátszás alatt nekem lassan már elkezdett tetszeniPiros gombok és a váll-gombok analógok (fék-ház szokott lenni játékokban), a gamepad két oldalát el-csavargatva megy a "kormányzás - ez a csavargatás pedig meglepően kézreáll! Külön kiemelném az NFS1-et, de méginkább a NFS Porsche-t, ill a psygnosis F1-ét - hihetetlen mekkora ugrás a dpad után!
A játék kompatibilitás elég frankó: [link]
Ps1 nem támogatott kormányokat, ami kormány létezik, az legtöbbször a NegCon -t emulálja, jobban-rosszabbul. Modernebb kormányok pedig a dualshock gombáit, ezek viszont sok régebbi, csak dpadet támogató ps1 játékkal NEM is működnek.Sok játékban amugy a x/o/négyzet/háromszög stb képernyős gomb-jelölések is átváltanak ezekre a kék-piros gombokra, na az nagyon kényelmes. De ahol ez nincs, az sem óriási gond pár nap után már.
Egy másik adag játékban ellenben már a start gomb se megy, mintha be se lenne dugva semmi a konzolba. Fenti listára küldtem be párat, de még nem irt vissza a karbantartója, ill nem is frissítette
PS2 alatt is volt pár játék, ami támogatta, de ott a Logitech kormánytámogatás sokkal inkább már elterjedt, minden másra pedig nem rossz a két dualshock gomba se.
-
arty
veterán
Ennek is és a DF-nek is van persze létjogosultsága, s ha egyszer láttad a graf bugot, utána mindig látod (és esetleg zavar is). Mondjuk mára a 4k mellett a DF is kénytelen 2-300%-ra belenagyitani a képbe, kanapétávról (és öregedő szemekkel) itthon számomra minden "szebb"
(pláne egy ps1-2 cím végigjátszása után mennyire kéne h érdekeljen a 10x nagyobb felbontásu mai játék esetleges képhibája? szal minden relativ....)
-
magmakocka
aktív tag
Amúgy itt szerintem félre értettél és nem olvastad el azt, amit kiemeltem az RT5k fórumról. A probléma maga a felskálázón kívűlre esik. És a PS1-nek ehhez a problémához semmi köze, a PS2 tesz rá, egy jó nagy lapáttal.
Szóval mi is a probléma?
The PlayStation 2's "240p" resolutions require different numbers than the PlayStation 1, due to the different clock speed. We advise users with both a PlayStation 1 and 2 to play PS1 games on a PS1, to keep the needed Profiles to a minimum.
A probléma az, hogy PS2-n teljesen más clock speed alatt megy a PS1-s játék, ami a játék eredeti felbontásához képest, valamivel több/kisebb (de általánosságban több) lesz a felbontásod. Tehát nem az eredeti. Komolyabb eszközökkel ez javítható. Egy 320x240 felbontás PS1-en különbözik PS2-n lévő 320x240-s felbontásétól, ahogy a Genesis konzolon is mást fogsz kapni erre a felbontásra.
P41N: Minden PS2-s modell érintett. A Slim modell-k esetében pedig ez még ennél is rosszabb. Amit a képen látsz, azt egy FAT modell eredményezi.
arty: Az mStation az a CD drive-t fogja emulálni. A többi meg már natív lesz! Teljesen hasonló elven fog működni, mint az xStation, csak cserébe nem kell szétszedni és forrasztani a konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz magmakocka #9069 üzenetére
Itt lehet nem fogalmaztam túl jól:
Egy 320x240 felbontás PS1-en különbözik PS2-n lévő 320x240-s felbontásétól, ahogy a Genesis konzolon is mást fogsz kapni erre a felbontásra.
Itt arra gondolok, hogy egy PS1-s játék natív felbontását csak PS1-n fogod kapni. PS2-n már nem natív felbontásról beszélünk, hiszen a clock speed miatt, különböző phase-ket fogunk kapni. A PS2-n lévő PS1 játék esetében a PS2 olyan felbontást alkalmaz, mint amit egy PS2-s játéknál alkalmazna.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
Hogy teljes legyen:
A korai PS2 konzolokban található PS1 chip a PS1 MIPS CPU-ja, amely egyben a PS2 I/O vezérlője is. Ez önmagában nincs hatással a jelenlegi problémára, amit fentebb vázoltam.
A PS1 GPU mindig szoftveresen van emulálva, függetlenül attól, hogy melyik PS2 modellről van szó, és ez felelős a transzparenciák rendereléséért is. Ez az, ami minden modellben problémás.
Ezután a PS2 DAC-jába kerül, ami analóg jelet hoz létre a TV számára, és a képet más eltolással (fázissal) adja ki, mint amit a PS1 DAC-ja használna. Erre utal a wiki leírás is.
Ezért, amikor beállítod az RT5X-et PS1 visszamenőleges kompatibilitásra a PS2-n, az optimális mintavételezést a PS2 működéséhez kell igazítani, nem pedig a PS1-hez.
Az optimális mintavételi arány különbsége azt is jelenti, hogy ha generikus mintavételezést használsz vagy CRT-n játszol, akkor a PS1 játékok bármilyen felbontásban nagyon-nagyon enyhén, lényegében észrevehetetlenül keskenyebbnek tűnnek PS2-n, mint a PS1-n
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol + Pulse 3D headset garanciával hibátlanul
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Xbox Series S 2 kontrollerrel, GYÁRI GARANCIÁVAL! Webshoptól!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest