Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Úgy néz ki, 5 év után visszatérek a topikba egy Sapphire 4850 1GB Vapor-x -szel
-
dangerzone
addikt
Akkor a probléma megoldva.
-
dangerzone
addikt
Crysis 3-at próbálta már valaki hd4850-essel?
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz pempellini #21088 üzenetére
Hát ha az e4600-at úgy 3,5 ghz-ig meg tudod húzni, úgy játékokban hozhatja majd az alapórajeles E8400 teljesítményét.
De emellett jóval többet is eszik, meg melegszik.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz LamaCube #20323 üzenetére
Én anno váltottam. 4850, 70, most meg 90.
Az 50 és a 90 között érezhető a különbség. De az 50 és 70 között nem volt nagy szám.
Igazából anno én is csak azért váltottam, mert a 4850-re lejárt a gari, na meg jó áron tudtam 70-est szerezni.Amúgy elbírná a 400w-os táp a 70-est.
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #16756 üzenetére
Hát eddig pedig már 720p-s filmeket is néztem ezen a beállításon. Játszottam is cod2-vel. Semmi csíkozásom, semmi gond nem volt.
A ddr5 miatt írtam így az órajelet. Gondoltam ha az alapórajelét úgy adják meg, hogy 870/4200. Így könnyebb értelmezni.
De csak neked, csak most leírom : 90/200@0,65V
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #16727 üzenetére
Élek is a lehetőséggel személy szerint.
2d-ben 90/800-on megy 0,923V-on.
3d-ben meg..őő...1,313V 900/4400-on.
Meg van egy másik 3d-s profilom, amit akkor aktiválok, ha nem játszom olyan nagy teljesítmény igényű játékokkal. Cod 2, warcraft 3. Ilyenkor 500/3000-ren megy 0,923V-tal -
dangerzone
addikt
válasz Vasinger! #16720 üzenetére
Hát épp ezaz ,hogy visszaolvastam. Te akartál már venni határozottan 5850-et, aztán mégis visszaléptél .Aztán akartál venni 4890-et, aztán az sokat fogyaszott mégis. Aztán akkor volt aki rábeszélt a 4870 1gb-ra. Aztán az sem volt jó. Mert akkor már mégis elég a 4850.
Akárhogy nézem, te már január óta ezen rágódsz. Amivel alapból véve semmi gond nincs, csak amikor az ember már írt neked párszor tanácsokat, aztán pár hét múlva ugyanott vagy, és ugyanazokat kérded megint, picit már unalmas. -
dangerzone
addikt
Srácok!
4870-es mem io hőmérsékletet tudtok nekem mondani?
Terhelt üzemben kérném.
Csak mert nálam 110 fokig is felmegy.
Én meg nem emlékeztem ,hogy szokott valami is 100 fok felett lenni ezen a kártyámon.
Most néztem az előbb, és gyanús nagyon. -
-
dangerzone
addikt
válasz Silentfrog #15914 üzenetére
Uhh. Az mondjuk tényleg hibahatár.
ATT-nél hogy állítottad be az órajelet? Beállítottad hogy 3d alatt automatikusan az emelt órajelre álljon? ( Nem akarlak hülyének nézni, félre ne érts, csak hátha mondok olyat, ami nem jutott eszedbe)
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Silentfrog #15911 üzenetére
És a hibahatár nálad mennyi?
Pedig az amúgy már egész korrekt órajelemelés. Azért pár száz pontot dobnia kellene pluszban
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Silentfrog #15909 üzenetére
Mekkora órajelen futtattad a teszteket?
Egyáltalán a húzott órajelekkel futott le?
GPU-z-vel tudod monitorozni.Meg akkor küldhetnél pontszámokat is.
Sm2, sm3, cpu pontszámokat.Szerk: Milyen progival húztad? Illetve továbbra is fennáll az állításom, hogy az eredeti órajeleken futott le a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Silentfrog #15907 üzenetére
Dehogy van procilimited.
Ha a gpu-n húzol, az többet dob. Ha csak a memóriákon, az nem túl sokat.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Gyuri27 #15888 üzenetére
Persze, egy e5200-hoz képest számottevő difi nincs.
Még e7xxx-re sem érdemes cserélni.
Viszont azért egy e8xxx-zal jobban pörögnének a játékok.
Más kérdés az, hogy olyat meg már semmi értelme venni, legalábbis újonnan.norbi19884: A q6600-ak jól mennek 3,2-3,4ghz-ig. Fölötte viszont már nagyon sokat esznek, meg melegednek, de ha kell tudnak 3,6ghz-t is
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz norbi19884 #15877 üzenetére
Azért ott számít a cache méret is.
Az 1 mb nagyon kevés.Valamennyire kompenzálhatod, ha tovább húzod a procit.
Azért ezek mennek 3,6ghz-t is lazán.Dj Dekko!: A chip maga nem elavult. 45nm-es wolfdale.
Csak kevés benne a gyorsítótár méret.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Dj Dekko! #15849 üzenetére
Attól függ, mivel játszasz...
De azért alapórajelen játszani elég gyengus.
3000-3200 mhz azért jól jönne sok helyen.
Leginkább azért, mert a játékok nagy része még a 2 magot meg a magas órajelet preferálja.dinike911: Nekem ilyesmi hibám volt, azzal megspékelve ,hogy sokszor elmentek a textúrák színei. Kifehéredett a képernyő fele.
Nekem rendszer memória hibám volt. Szóval pár órás memtest-et lefuttathatsz a biztonság kedvéért, vagy egy prime blend-et.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Davidof92 #15838 üzenetére
Hát olyan nagy ugrás nincsen a cod2-ben már a kártyák közt.
Mondjuk normal beállításon 1650*1080-ban is kb ilyen fps értékeim vannak.
Van pár hely, ahol "csak" 600 körül mozog.I5-tel 3360mhz-n teszteltem. Majd ha lesz jobb hűtőm, megnézem neked 4400-on is.
Cod1-em sajna nincs.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Ace Ventura #15706 üzenetére
Teszt alatt is 500mhz-n volt a GPU?
Mert látom a cpu-z annyit ír ki.
Ugye a 4870 750mhz-s gpu-val rendelkezik alapból. -
dangerzone
addikt
válasz Ace Ventura #15699 üzenetére
A pontszámaidat külön-külön le tudnád írni?
cpu
sm3
sm2Csak hogy láthassuk, hol van eltérés.
Egy ilyen 2 magos procis összehasonlítási alappal tudok szolgálni:
De rég jártam itt....
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Fenébe..Toltam ma 3dmark05/06/vantage teszteket. Kattot sehol nem bírom lenyomni az i7 miatt. Grr
-
dangerzone
addikt
válasz Májsztró #12825 üzenetére
Azért a deneb nem szar cucc, a q6600 nál meg fejlettebb, és sebességben sem marad alul. Nagy felbontáson, jó videókártyával meg szerintem tök mindegy, hogy 150 vagy 140 fps-ed van, mert kb ennyi a különbség az E8xxx meg a 4 magos phenom II közt.
Azonos áron én továbbra is 4 magos amd-t választanék. De ez csak egy személyes vélemény.katt: "És mire menne +2 maggal? " Játékon kívül bármire jól jön.
De ne értsetek félre. Én hangsúlyozom, hogy csak azonos áron gondolom így.
Újonnan most meg persze hogy az 5770 a legjobb. De van, aki cselhez folyamodik, és picit használt kártyát vesz sokkal olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz sdavidliver #12810 üzenetére
A simánál halkabb és hűvösebb is a vapor-x. De nagy terhelésnél azért ennek is van hangja.
De engem játék közben nem zavar. Akkor meg úgyis mindig zenét hallgatok. -
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #12567 üzenetére
Az e6750 már nincs meg. Csak néhány mérési adat maradt belőle az utókornak. De ez a különbség akkoris irreális. A 6750 nagyobb fsb-vel ment . De 69-es fsb különbség miatt ekkora pontszámkülönbség nem szabadna hogy fellépjen.
Felteszem a 9.12-es drivert.lipi67: Igen, azt tudom hogy neked is evvel volt gondod. Csak most már hogy én is ezt élem át, nekem is marja az oldalam.
Csak ez tényleg nem fér a fejembe, hogy két szinte azonos technológiájú proci, és a 2magos 150 mhz különbséggel , 69 fsb -vel ment nagyobb órajelen, és ekkora a különbség.fagy53 He? Ha ennyin is megy stabilan, akkor tesztekig hadd mennyen ennyin.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Na, végre nekem is van problémám...Juhé...:/
A problémám ez :
E6750 @ 3752 mhz ; vga 805 / 4225 mhz , 9.11-es driver: 15914 pont
Q6600 @ 3600 mhz ; vga 805 / 4425 mhz , 9.11-es driver: 15717 pontAz sm2 és sm3 pontok majd 1000-rel alacsonyabbak a quadnál.
Én ezt nem értem. Ennyire nem "hajtja ki"? Bazzee
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #12554 üzenetére
"egy kis adalék egy barátomtól, aki nemrég vett 5750-et"
Főleg ha egyáltalán lenne olyan dx11-es játék a közeljövőben, amiben akkora különbségek vannak a dx10-zel szemben, mint az unigine-ben.
Tehát így a komolyabb dx 11-es játékokat nem fogja szemmel láthatóan élvezni ezzel a kártyával. Dx 11 alá szerintem minimum egy 5850-es kell.
Bár végülis ha a barátod a benchmark progikra izgul...Alapból meg a régebbi játékokban, tehát a játékok 99,9%-ában a 4870 gyorsabb, mint az 5770. Jó ,persze többet is fogyaszt, meg jobban is melegszik ,de akinek csak a teljesítmény kell, jóval olcsóbban vehet egy 4870-et.
Összefoglalóan tehát, én 4850/70 ről nem váltanék 5750/70-re.
-
dangerzone
addikt
-
-
dangerzone
addikt
válasz Motion_Blur #12186 üzenetére
Hmm...
Akkor lehet hogy el kellene gondolkodnom egy q6600-on?!..Hmm..Dilemma[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz 1hijjanhusz #12060 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz Májsztró #9841 üzenetére
Pontkorlát? Hmm...ÉN ilyenről nem is hallottam még.
Igazából a 2001-es mark eredménye 95%-ban a proci órajelén múlik. Azért vagyok olyan elöl. 4700 mhz fölött ment a procikriszbon: Most már tárgytalan a 45. hely is. Nincs már 4850-em. De majd, mikor meglesz a 6850-em 4 év múlva, meg talán alá valami i5, akkor majd tolhatunk egy tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9837 üzenetére
Persze. Én direkt csak addig húztam a kártyát, meg a procit, amivel ezt a helyet értem el. Első is lehettem volna, de tökre felesleges. Az 58-as szám sokkal szebb.
-
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9834 üzenetére
Meg még onnan is 100 km, de azért az határozottan megvan, igen.
-
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9830 üzenetére
Hát épphogy dobogó na...
Nem mondtam, mennyire konvergálok a bronzéremhez.... -
dangerzone
addikt
válasz - = Zk = - #9830 üzenetére
De van, csak az gáz.
Épphogy lecsusszantam a dobogóról. -
dangerzone
addikt
válasz #51736960 #9790 üzenetére
Mivel pesti vagy, ajánlanám, (ha komolyabb gépfejlesztésbe kezdenél) hogy ph apróból szedegesd össze a cuccaidat, így csomó pénzt tudsz megspórolni. (apróban is sok hardver még garanciás)
Egyébként amellé a proci mellé így 4670-et ajánlanék én is. (Nekem ezzel a kártyával 1650*1080 felbontásban minden max, élsimítás kikapcsolva ,nagyon jól futott a shift. A játék mellesleg nekem csalódás volt, mert billentyűzettel vezethetetlen az autó... ) A procidat mellesleg nem ártana húzni.
Akkor vegyél jobb videókártyát, ha rövidesen a procit is lecseréled.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Nem vészes az sztem.
Driver is lehet ,meg a gpu-t nem húztad annyira. -
dangerzone
addikt
válasz killer1203 #9676 üzenetére
Honnan veszitek ti a kártyáitokat? -
dangerzone
addikt
válasz FireKeeper #9653 üzenetére
Jó, hogy a tulajdonosa vagy már, és kérded, hogy mennyire hangos a ventije..
Nem sűrgős, jó az a hűtés. A célnak megfelel. Ez a "cseréljük le a gyári hűtőt, mert az a trendi" divat már kicsit sok...
Lehet szabályozni szoftveresen, ha hangosnak ítéled. Ati Tray Tools a progi neve.
A kártyák ha túlmelegszenek, kikapcsolnak, tehát elvileg nem érheti komolyabb károsodás, hacsak ez nem történik napi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest