Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Anthem: DLSS 'shortly after launch', ray tracing maybe later
Zajos siker ez a Ray Tracing
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz Locutus #38294 üzenetére
Akkor egy-két opciót átrakok High-ról mediumra, nem halok bele.
Ha nincsenek túltolt MSAA-val megfojtva FHD-n azért elég szépen mennek az Rx580-asok, és nálam a 8GB VRAM is pipa.
Mondjuk ez pont az a cím, amit lehet RT-vel lenne érdemes végigjátszani, ha már belerakták, és még tetszik is. No, ahhoz viszont még gyűjtögetnem kéne egy RTX2070/2080-ra. -
HSM
félisten
válasz #04430080 #38288 üzenetére
Bocs, a 64-esre gondoltam. Kicsit fura a táblázat, mert az 56/64 Vega között van mondjuk max 15% sebesség, miközben a 1440P majdnem dupla terhelés a VGA-nak...
Tehát vagy az nem igaz, hogy 1080P 60FPS-re vega56 kell, vagy az, hogy a Vega64 elbírja a 1440P-t 60FPS-el.
-
HSM
félisten
válasz #04430080 #38286 üzenetére
High grafika megy 8GB ramon egy i7-4770K-n, 60FPS-el. Mi ebben a szélsőséges?
Esélyes, hogy a 8GB RX580-omon is szépen fog menni, ha a Vega56-ot elégnek látják 1440P 60FPS-re. Az pedig azért nem egy horror árú cucc.Persze, oké, az i9 kicsit túlzás, azt aláírom. De attól még ajánlhatják, hogy nem feltétlen szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #04430080 #38283 üzenetére
vajsimán fog futni 2060 kártyán. Jósgömb rulez.
extremhez milyen kártyát ajánlanál? vagy elég a 8+ GB ram? vicces ez a rendszerigény, főleg hogy az 1080 Ti mellé be van téve a vega 64 vagy hogy 9900K és 2080Ti van ajánlva extremhez.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
VRAM 8GB... 2060.. what?
-
nagyúr
te is azt írod, hogy nem a cég q4e volt gyenge, hanem az elemzőké.
18q1nek meg tökre ugyanilyen számai voltak: 16,1 és 0,87. business as usual.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Z_A_P
addikt
válasz velizare #38280 üzenetére
nem volt az olyan rossz
Ne az elozohoz nezd, hanem az elemzoi varakozasokhoz. Ott nem hozta a bevetelt. Kulonosen rossz hogy sem a data center sem a client computing nem hozta amit vartak. Ja, es darabszamra is csokkent az eladas minden teren, viszont a profit/db nott.
De ez a kisebbik gond. A nagyobb, hogy a jovore nezve nagyon durvan visszavagta a szamait (16 vs 17.3 / 0.87 vs 1.02). A piac a jovot arazza. Es az most nem tul fenyes.[ Szerkesztve ]
OK
-
nagyúr
+9% árbevétel +15% (10%) üzemi eredmény, nem volt az olyan rossz. 19q1 gyengébbnek néz ki, de az első negyedévek általában gyengébbek szoktak lenni, mint az utolsók.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
gV
őstag
Intel se most fog csődbe menni:
Intel 2018Q4 és 2018 pénzügyi jelentése -
proci985
MODERÁTOR
gyakorlatilag a 3GBs hatart valahol 2013ban a Far Cry 4 kornyeken atleptuk, legalabbis magasabb felbontason. akkoriban 4GBnel tobb semminek sem kellett kb. volt 290X 4GB CF / 8GB CF teszt, 4Kban 2014ben nem volt kulonbseg kb 3x4K kivetelevel, de ott meg 5fps vs 20fpsrol beszeltunk, mikozben mondjuk 3x1080p / 4K korul ezek a setupok 50-60+fpseket tudtak. viszont masik oldalrol 4GBre lettek belove a motorok, az 1060 3GB nem veletlenul vergodott.
azota jo kozelitessel stagnalas volt.
gyakorlatban a mem complexity es a time complexity egymassal forditottan aranyos, szoval varhato volt, hogy ahogy kikopnak a Maxwell kartyak, szepen valtoznak az idok.
gyakorlatban architekturalis okok miatt egy 12GBs kartyanal ugyanaz a jatek ugyanolyan beallitasok mellett tobb memoriat fog enni, mint egy 6GBs jatek, mivel olcsobb rapakolni egy szabad reszre, mint nezegetni a flageket, hogy epp mi felulirhato
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
Amúgy nekem sem tűnik logikusnak, hogy ilyen jellegű játéknak max minőségen 12GB VRAM kelljen. Csak annyiból fura, hogy ugyanakkor a játék fejlesztőit sem tartom sült bolondnak, minek írnának 12GB-ot, ha 5 is elég? Ha az igazság valahol a kettő között is van, már az is fájhat pl. a 6GB-os kártyáknak.
-
félisten
nem tudom mennyire ismered a játékot , zárt helyeken játszódik az egész,labor, kastély ilyesmi, nyílt helyszínek minimálisan vannak benne. Pár udvar ilyesmi. Annak is a nagy része félhomály, nyomasztó atmoszféra satöbbi, nem sok látvány van benne textúrák terén.Gondolom nem azt csinálják, hogy a demóban med textúrákat tolnak a pénteken megjelenőbe meg már ultra lesz.
ha jól tudom az ultra textúra csomag majd egyszer elérhető lesz a közeljövőben külön letölthető formában.
Anno én párszor végigtoltam a régit is meg a demót is oda vissza, mert az egyik kedvencem ismerem a játékot, bár gondolom azért változtattak rajt dolgokat.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
HSM
félisten
Na, de itt ugyanaz a kérdés fennáll, mint korábban. Honnan tudjuk, hogy a demóba benne vannak a VRAM -igényesebb helyszínek, vagy jelenetek pl?
Akkor ennyit tudunk csak, a demónak elég 5GB VRAM is. A Crysis is ilyen volt anno. Ahol a tesztek voltak, elég volt 512MB ram, csak volt pár pálya, ahol kb nem tudtál vele normálisan játszani, mert laghegy volt minden fordulás.
Ha lesz kis időm, lehet megnézem, milyen. Az eredetijét meglehetősen kedveltem 20 évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz xEon1337 #38253 üzenetére
Én sem. De ennek pusztán annyi az oka, hogy nem nagyon foglalkoztam a témával még. A kártya is épphogy be lett jelentve, ilyenkor még azért nem szoktak túl alapos tesztek lenni. Majd idővel meglátjuk.
(#38254) Ribi: Oké, de itt normál üzemi körülményekről van szó. Szerintem amúgy FHD-ra egy ilyen kártya nagyon túlzás. Persze, belépő FHD RT-re még egész okés lenne, ha bírná, de ez sem volt túl meggyőző a tesztek alapján. Persze, ez a vonatkozás még javulhat, de akár rosszabbodhat is. (Optimalizálás vs. új játékok, akár nagyobb igénnyel.)
Amúgy ez az álláspont számomra is elfogadható, hogy kis butítás beleférhet a textúráknak, ha jól optimalizált a játék, és találni a 6GB-nak megfelelő beállítást, de ugye ez megint kiszolgáltatottság a fejlesztőknek, ami sosem jó.(#38255) Keldor papa: Nekem amúgy nagyon tetszik az RT. De nem is az agyonhype-olt tükröződésekért, hanem a realisztikus globális megvilágításért, az számomra nagyon ütős. Viszont ahhoz azért nem árt egy kicsit masszívabb GPU, mint a 2060.
Az árak viszont nem tetszenek, főleg a 2070/2080 elég húzós összeg.(#38256) .Z.: Hamarabb vehetsz majd valami több VRAM-osat....
(#38259) Egon: Árban is éppen ennyivel feljebb rakták. 250$ MSRP vs. 350$. Gyakorlatilag a 1070-es MSRP árán jött.
(#38265) b.: Miből gondolod, hogy ez a másfél perc megmutatja, mennyi kell a játéknak? Más jeleneteknek simán lehet nagyobb az igénye is.
-
félisten
válasz Ragnar_ #38266 üzenetére
Az egy bug sajnos, majd ha megjön hozzá egyszer az Ultra textúra pakk akkor talán eléri azt amit kiír.Ha monitorozóval nézed a Vram használatot ott megkapod a valós eredményt,ahogy írtad is
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Minden maxon, texture Quality High (4Gb)-nál már 8.35Gb VRAM-ot ír a játék settingse, és van még a High (6Gb) annál meg 10.2 Gb VRAM-ot ír.., de megnézem én is, hogy ténylegesen mennyi RAMot fogyaszt külső programmal. FHD Maxon is csak 5.5 Gb-ot használ, nem tudom akkor miért ír 12Gb-ot a settingsbe. Pillanatnyi akadást igy is tapasztaltam, de akkor az nem a VRAM mennyiség miatt van valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
-
proci985
MODERÁTOR
nekem legdurvabb az atmeneti karinak 2008ban vett x800gtm volt, x800gto(2) biossal ami a celra elegtelen hutese (ld at volt flashelve) miatt ilyen eleg magas uzemi hofokon ment, marmint a cm690ben ilyen 80 fok korul. tippre azert 100fok alatt. 10ezer forintert.
tovabbadtam egyik baratomnak aki berakta egy codegenbe, uzemi ho fel, cserebe azon flesselt, hogy tok jo teli labmelegitoje van. a codegennek ugye a tetejen nincs nyilas vagva...
aztan par ev mulva ment tovabb a csaladtagjahoz. az elegge kesz volt, kb negy evvel utana meg biztos ment, total out of spec korulmenyek kozott.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Ragnar_
addikt
válasz xEon1337 #38253 üzenetére
"Pont ezek a kis bebukdácsolások, amik engem szétidegelnének egy 130K-s kártyán. Ne csinálja, egyszerűen ne, feleennyi pénzért se."
"Láttál valahol tesztet, ahol bukdácsolt a 2060? Mert én nem."
Tök egyszerű, ha kíváncsi vagy rá milyen, ha elfogy a VRAM töltsd le a RE2 remake demot, állítsd be a minőséget úgy, hogy több legyen a VRAM igény, mint ami a VGA-don van és, időnként meg fog akadni attól függően mikor, és mennyire fogy el a VRAM. Mondjuk annyira nem tragikus, de nem is nagy boldogság, mikor megakad a VRAM hiány miatt egy játék.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Egon
nagyúr
válasz Devid_81 #38261 üzenetére
Nekem a sokak szerint tömegesen elhulló, 512 MB-os 8800 GTS-em a mai napig tökéletesen működik az egyik barátom gépében (pedig már bőven elmúlt 10 éves az a kártya) - lehet hogy van köze hozzá a márkaválasztásnak (Giga volt), és az egyedi AC hűtésnek...
Ellenben a nagyontutkó BBA Ati 9700 Pro-m (az első és az utolsó Ati kártyám), egy fél évvel az eladása után elhalálozott...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
félisten
válasz #04430080 #38256 üzenetére
nem tudom hogy van itt a mémóravezérlő, de vagy 6 vagy 12 GB tal tudott volna szerintem teljes sebességen jönni , 6 darab stack van rajta.vagy 6x2 vagy 6x1, vagy 3x2 vagy 3x4 GB felépítéssel 192 bites busszal.
A plusz 2 GB nem tudott volna működni, nem feltétlenül bőrdzsekire kell[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Nekem is nagy ugrás volt a HD4870 512MB után a HD4890 1GB. Simábban ment a Crysis, nem az fps nőtt, inkább folyékonyabb lett a játék.
Mindenesetre a 6GB szerintem egyelőre nem gáz, ez egy középkategóriás kártya. RT meg még a 2080Ti-n is kompromisszumos.RTX2080 < Vega VII < RTX-2080Ti nálam ez a sorrend mindenesetre...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Ribi
nagyúr
Digitálos tesztben is nézik a 2060-at, hogy ultra texturákkal bizony durván beesik az fps BFV-ben. Viszont ők is felhozzák, hogy az ultra textura az nem 1080p-re van kitalálva. Nyilván be lehetne rakni TIF-ben is a texturákat és mondhatnánk, hogy lám lám 50giga memória alatt nincs élet. De ha egyszer nem erre tervezték az egészet akkor mit tegyen az ember? Persze lehet úgy is tolni, hogy csakazértis mindent max texturával akarok nyomni és majd nyomom a szkrínsotot 2 centiről, hogy nézd mennyivel rondább. De most tényleg? Na mindegy, értem az álláspontod, csak nem értek vele egyet. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"Az, hogy egy játék kihasználja a rendelkezésre álló memót nem egyenlő azzal, hogy kell is neki."
Akkor mégis mit jelent? Gondolod, unalmában a játék telerakja szeméttel? Ha megtelt az azt jelenti, hogy ideális esetben ennyire van szükség. Persze, némi, kevesebb/több mikrolaggolás mellett lehet variálni, hogy elférjen, és akkor a grafikonok rendben maradnak. [link]"Tesztek nem ezt mutatják akkor mégis kinek kellene hinni?"
Én jobban hiszek a tapasztalatoknak, mint a tesztek többségének. Ugyanis hiába néz ki a tesztben jól, ha én használni szeretném.... Hogy téged nem érdekel más tapasztalata, egyéni preferencia.(#38250) Keldor papa: Bizony. Hiánypótlóak a tesztjeik.
Pont ezek a kis bebukdácsolások, amik engem szétidegelnének egy 130K-s kártyán. Ne csinálja, egyszerűen ne, feleennyi pénzért se.Nekem amúgy van egy kis deja vu érzésem még a HD4800-as időkből... Ott is mindenki foggal körömmel ragaszkodott hozzá, hogy elég az 512MB rájuk, hiszen a tesztekben is ezt mérték, aztán még kb én voltam hülyének nézve, hogy 1GB-os 4850-et vettem az 512MB-os helyett, plusz leírtam a tapasztaltakat. Emlékszem, még együtt is tesztelgettünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Az, hogy egy játék kihasználja a rendelkezésre álló memót nem egyenlő azzal, hogy kell is neki. És ha kevesebb van az gond lenne. szóval ez pont semmit nem jelent. Azzal megint nem tudok mit kezdeni, hogy egy felhasználó mondja, hogy szerinte a baj a 4G miatt van. Ez pont annyi mint ahogy te mondod. Szerinted. ÉÉÉS? Tesztek nem ezt mutatják akkor mégis kinek kellene hinni?
Van ahol számít, ezt nem kétlem, 1060 3G és 6G között sajna van más különbség is mint csak a memó és egyes játékoknál igencsak látszik. Az is hogy elfogy a 3G, mert igencsak lecsökken a min fps. De arra, hogy valaki azt mondja én úgy érzem az kevés az amolyan kit érdekel kategória. -
keIdor
titán
Eleve ezek a grafikonos tesztek ma már bohóckodás kategória. A DigitalFoundry féle videós mérések mérvadóak, ahol közben frametimeot is mérnek. Pont a frametime tüskéket nem látod a sima grafikonoknál, meg sincsenek ezek említve. Ezek meg lehetnek kis vrammal rendelkező kártyáknál...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
HSM
félisten
Rx580 topikban elég sok vita volt a 4GB-os verziók révén a memóriahasználati számokból. Ott azért akadt felhasználói tapasztalat bőven, hogy még az Rx580 is szépen ki tudja használni néhány címben a 8GB ramját, FHD-n.
Vegyünk akkor egy másfélszer erősebb kártyát, mínusz 2GB VRAM-al, amit praktikusan magasabb felbontásban is érdemes használni (FHD vs. WQHD), ahol az adott játék/beállítás memóriafoglalása is magasabb.
Hát nekem ez nem tűnik egy túl kedvező egyenletnek. Az is biztos, hogy 130K-ért nem én leszek, aki ezt ki fogja próbálni.Talán még emlékszel az AMD Fury-X-re, ott is agyig volt szidva 2015-ben (részben jogosan, mivel már akkor is volt 8GB-os R9 390), hogy mennyire gáz, hogy csak 4GB VRAM-al jön... Ez meg egy másfélszer erősebb GPU, és nem sokkal több VRAM-al... Érdekes, hogy erre senki nem ugrik rá. Halkan jegyzem meg, a teszteken a Fury is rendben volt a 4GB-al, ott is inkább a felhasználó visszajelzésekből jött le, hogy azért nem az igazi a 4GB.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nem véletlen van 8Gb-os prémium Rx580-am. Olcsó húsnak híg a leve.
Én egészen biztosan nem adnék egy Vega64-et 2060-ért. Ugyanúgy, ahogy nem vennék 4Gb-os Rx580-at sem. Ennyi pénzért nekem nem elfogadhatóak a kevés ramból adódó kompromisszumok és anomáliák.
Jóféle Vega56 viszont már akad 2060 árban. Én inkább azt venném. Vagy várnék kicsit, 2070 olcsósodásra.(#38246) Ribi: Én nem tesztre szoktam kártyát venni, hanem használatra. Nem minden jön át a teszteken. A legtöbb esetben örülni kell, ha legalább egy 1%-os minimum FPS mérésre kerül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Erre szerintem itt a kollega megadta a választ. [link] Ezzel egyet tudok érteni, jelenleg ez a mutató a legfontosabb a piacon ráadásul a 2060 az új árával konkurenciát nyújt a használt piacon lévő azonos árú előző generációs termékeknek is, 2 GB ram ide vagy oda, ami azért nem rossz dolog.
Mint látod jelenleg a tesztek azt mutatják elég a 6 GB ram, aztán meddig majd meglátjuk.Persze aztán a Ph kocka fórumán lehet más tényezőket is bevonni, de a piac nem ebből a fórumból él, talán azt kell hogy mondjam, szerencsére.
Volt itt anno Rx 580 4 GB is, az sem rosszabb kártya jelenleg vagy rendelkezik arányaiban több Vrammal, még is sok emberkének best buy volt és az a mai napig.
Nyilván jó lenne ha az 1080 vagy a Vega 64 is 125 K lenne, de 160 K a legolcsóbb idehaza jelenleg és ahogy olvastam AMD nem is vágja meg az árát már.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Fel sem merül benned, hogy esetleg jó okkal drágább ennyivel a 2070?
Értem, ha csak a price/perf mutatót nézed ezt látod, csak sajnos egy VGA minősége szvsz nem írható le ezzel az egy mutatóval. Olcsónak tűnik, mert gyors, de ez azért nem egy olcsó VGA, 130K-ért/350$-ért szerintem ez a 6Gb-os bohóckodás elfogadhatatlan.Egy 1060-ra akkor elég volt a 6GB, főleg 250$ MSRP-vel, ide, ennyiért, most szerintem már kevés. Egy másfélszer gyorsabb GPU-ról beszélünk, és eltelt két és fél év is....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
a 2070 kb 17 % kal erősebb és 500 dollár. a 2060 a legértelmesebb Turing kártya szerintem 6 GB ram meg elég a tesztek alapján, de azért persze jobb lenne a 8 GB az tuti.Szerintem pont hogy a 2070 és társai értelmetlenek olyan áron, én úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
imi123
őstag
Egy költő kérdés.
Miért kell sok video ram amikor meglett mondva hogy a nextgen Api-k megszüntetik a tékozló memória menedzsmentet. Érdekes hogy jövőbeli hardver igények mindig igazodnak az aktuális AMD fejlesztésekhez.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
HSM
félisten
válasz Puma K #38234 üzenetére
Hmm, úgy látom, a 6GB egészen feljött.
Steam: 1GB: 15,4%, 2GB: 21,2%, 3GB: 8%, 4GB: 18%, 6GB: 11% és 8GB: 11,5%.
No, a játékok beállításai is eszerint lesz optimalizálva. 2, 4GB szinte 100%, hogy lesz bennük, viszont a 6GB, és főleg 3GB-os? Ott azért csábító lehet, hogy annak ne csináljanak külön beállítást, mert 3Gb-oshoz egészen jó a 2GB-os, a 6Gb-oshoz a 4GB-os beállítás, és a 8GB-os mehet a durvább kártyákhoz.A 3GB-os 1060 szerintem katasztrófa, már régóta. Persze, ezzel nem fognak a tulajok dicsekedni.... Ismerősi körben járt egy tesztre, nem sokáig maradt.
Kedvencem, BFV, FHD, 4,5GB VRAM használat: [link]. A rendes 4GB-os kártyák is hasítanak, a 970 és 3GB 1060 már annyira csillog fényesen...."valakinek arra volt pénze"
Akkor lett volna egy 4GB-os Rx480 / Rx570-re is. Nagyságrendekkel jobb vétel lett volna, egyszerűen a 4GB a fentebb tárgyaltak miatt lényegesen előnyösebb választás. A durván túlárazott 1050Ti-t szerintem ne keverjük ide."Ilyen paraméterekkel, nem kellene hogy egy lapon legyen említve a 2 kártya..."
Nem is érdemes. Teljesen másban erősek, mindkettő tud olyan dolgokat, amitől teljesen padlót foghat a másik.
Adjál egy 12GB VRAM igényű játékot az RTX-nek, és vége. A Vega meg jelenleg nem tud RT-t. Részemről döntetlen. Amúgy a Vega64-nek gyárilag állítgatható a TDP-je, és nagyon szépen elszalad bő 200W-on is, a teljesítmény durván 96%-a is megmarad úgy. [link].A 6GB VRAM már ma sem elég minden játéknak FHD-n, 3-4 év múlva szerinted mire lesz elég? Költői kérdés, szvsz.....
Nálad a 11GB-os kártyán talán nem olyan égető a VRAM mennyiség, gyakorlatilag abba minden ma létező játék elfér. Ugyanez nagyon nem áll 6GB-ra.
(#38235) ->Raizen<-: Érvelési hiba. Attól, hogy a 6GB kevés 130K-ért, az nem azt jelenti, hogy egy 70K-s kártyára 16GB-ot kellene tenni.
(#38237) Raggie: Köszi!
-
Raggie
őstag
válasz Puma K #38234 üzenetére
Örülünk a teljesen semmitmondó és értelmetlen Vega64 -el összehasonlító táblázatodnak és annak, hogy a jövőbe látsz.
A kolléga arra célzott, hogy most ennyi pénzért új kártyát venni 6 GB rammal szerinte nem jó döntés.Lehet, hogy volt anno 3 GB-os 1060 de az meg volt vágva GPU-ban is és olcsóbb is volt jóval. Szóval ott arányos volt ez.
Most ez elvileg az 1070/1080 szintjére jön gpu erőben. Mindkét kártya 8 GB-os, nem véletlenül. Ez meg csak 6Gb-os. Tehát gyakorlatilag hamarabb el fog öregedni, mint egy most megvett 1070 vagy 1080. Ennyi. Ehhez nem kell sok ész, hogy belásd.Clint Eastwood FTW
-
Raymond
félisten
válasz ->Raizen<- #38235 üzenetére
A VRAM temahoz itt van ez a friss video: [link]
16 jatek 1080p, egy van ami meguti a 6GB-ot (Rust), az FC5 van 5 folott, az AC Odyssey es a FH4 pedig 4 folott. A tobbi meg a 4GB-ba is belefer. Ez meg 1440p-ben is jo. Kb. olyan problema lesz a 6GB a kovetkezo 2 evben mint a GF1060-nal a 3GB volt eddig.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Puma K
nagyúr
Mi az hogy "elterjedtebb 8GB-os méret."?
Ezt hogyan kell értelmezni?
Miben hol elterjedtebb?Már a GTX 1060 3 GB-os verziónál (megjelenési idő 2016. augusztus 18.) is kongatták a leginkább csak a diákat nézegető fórumtagok a harangokat, hogy az kevés lesz.
Ehhez képest a gyakorlatban semmi probléma nem volt vele ahogy az elmúlt idők folyamán olvastam az itten fórumot. De 7 hónappal ezelőtt sem volt gond a 3 GB VRAM-os verzió léte ahogy olvastam redditen. Annyit emeltek ki hogy ha van több pénzforrás akkor a 6 GB-os egy fokkal jobb választás de ha nincs jó a kisebb VRAM-os kártya is.
Ha valakinek arra volt pénze akkor kapott egy 1080p@60Hz-re bőven megfelelően erős kártyát.
Sőt az 1050 Ti 4 GB-hoz képest jobb vétel volt teljesítmény-ár szempontjából egy 3 GB-os 1060.
Durván két és fél év elteltével az 1060 megjelenése után most itt van ez az RTX 2060 6 GB VRAM-al amiből jelenleg nincs is más.
Mint látható megállja a helyét egy 295W-os TDP-vel rendelkező Vega 64-el szemben amin a csillámporos HBM2 van gigabrutál sávszéllel meg a többi meseszerű képességével.
RTX 2060 vs RX Vega 64
1920 Shader Units 4096
48 ROPs 64
1365 MHz Core Clock 1274 MHz
1680 MHz Boost Clock 1274 MHz+
1750 MHz Memory Clock 953 MHz
192 Bit Bus width 2048 Bit
6 GB VRAM 8 GB
10800M Transistors 12500M
160W TDP 295WIlyen paraméterekkel, nem kellene hogy egy lapon legyen említve a 2 kártya...
3-4 évente elég az átlagos játékosnak cserélnie a VGA-t és akkor ott még mindig nem a VRAM lesz az ami miatt cserélni fog hanem a kártya teljesítménye-ereje fogy el.
Idővel én is azért fogom lecserélni az 1080 Ti-t mert elfogy a GPU ereje ott és úgy ahogy én játszom. Nem pedig a VRAM mennyisége fog limitálni.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
HSM
félisten
válasz tailor74 #38231 üzenetére
350 dollár helyett 500 a 2070. Cserébe minden téren erősebb és gyorsabb is, a VRAM is több, plusz az elterjedtebb 8GB-os méret.
Sajnos itt az árazáson az is érződik, hogy a 2060 hamarabb fog kukába kerülni, és már ma is kompromisszumos itt ott. 130k-ért nekem ez nehezen férne bele.
Én inkább maradnék a 2070/használt olcsó 1070 vonalon, ha most akarnék venni valamit. No, meg Vega, természetesen, mind erős vas, minimum 8GB rammal.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Részben igazat adok neked, az rt ezen a kártyán felesleges luxus. Ugyanakkor már 130k-tól kapható (inno, palit, msi ), és nemrégiben még az 1060-ak is 110k körül mozogtak. Namost azoktól azért messze jobb a maga 1070ti-1080 teljesítményével.
A 6 giga ram egy érdekes kérdés, valóban kevés lehet egy másfél év múlva, talán kellett volna a 8 ide is.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
HSM
félisten
válasz #59036672 #38224 üzenetére
Szerintem a 2060 az utóbbi idők legértelmetlenebb kártyája. RT-re fájhat a kevesebb sávszél, a sebességhez hamar fájdalmasan kevés lesz a VRAM 6GB-os mérete is. Cserébe drága és drágán előállítható. Ha már RT-re keresnék kártyát inkább lőnék az RTX2070/2080-ra.
De egy használt 1070/1080-ban is több fantáziát látok, ha nem kell RT, több VRAM és olcsóbb jóval.Itt nincs HBCC mód, mint a Vega-nál hogy driverből kipótolja, ami a kártya VRAM méretéből hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #04430080 #38221 üzenetére
Több fele sebességűt gyártanak, ha jól tudom 3 féle van GDDR 6 bol, de ezek a számok szerintem nem valósak.
Most láttam melyik oldal, azt ne vedd komolyan szerintem, klikkvadászok, legtöbbször hülyeséget irkálnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
NVIDIA GeForce GTX 1660 and 1660 Ti Memory, Clock Speeds and More
Nem kevés az a 4000/6000 mhz?
-
félisten
Igazad van, én csak arra utaltam, hogy nem történt igazán előrelépés ar/arany téren. Egyetértek veled.
Én BF5-ben láttam az RT- egy kollégámnál tetszett amit láttam. Ez miatt eszek egy 2060 karit én is jön Metro és azzal szeretnem vegigjatszani.
Jók ezek a dolgok mármost is, csak bántó az, hogy az árak elszalltak vele, és ezt azért nehéz feldolgozni.[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz TTomax #38208 üzenetére
Valójában pillanatnyi "használtpiaci" áron mondtam a 30k-t, az a 3 game megjelenéskor újonnan 60€/db
Egyébként régen valóban járt mindenféle a top hardverekhez, de pl amikor a Trident 9000 512k-s vga-t váltottam le Tseng ET6000-re, na arra már nem emlékszem, mi járt hozzá -
gV
őstag
válasz TTomax #38199 üzenetére
DLSS is kuka jelenlegi formájában,mert 4Kra van lockolva...
erről nem tudok, de a BFV működni fog 1440p-ben CES video
(3dmarkban szintén) de ha már DLSS, mert itt le van szólva, én nem értem ezt se: [link]
nekem egyértelműen szebbek a kijelölt részek DLSS-el a többi meg legalább azonos
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Hát rád kiváncsi lennék oksi hogy egy ZX 81-en mit konyitol?
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
gV
őstag
de nem $-ban fizetek hanem ft-ban
árgép listáz jóval drágább 1080ti-t is, én annak az árát írtam ami nekem megfelel kialakítás szempontjából (2080-nál is így jártam el), de van 340+e ftos is
igen 11 van, rajta ha majd lesz ebből előnye akkor a teljesítménye ezt tükrözni fogja, addig csak 1 szám[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz TTomax #38211 üzenetére
Ok. és ne haragudj érte én nem megbántani akartalak!
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
TTomax
félisten
válasz arabus #38210 üzenetére
Nem nem vagyok mimóza,de mozigépész sem,csak így hirtelen én vagyok a második ember akinek beszólsz...
Azt is onnan hozták fentről minek vetitel?
Most valamit nem értek,te gondod volt az,hogy nem 4K-s csak csak egy mezei 1440ps a teszt hiszen 4Kban jön elő az "erö",erre írtam hogy hát sajnos nem!Na mindegy,én out ha nem haragszol...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
arabus
addikt
válasz TTomax #38207 üzenetére
Stilusod neked gyenge nem gondolom hogybármi sértőt irtam volna mimóza lelkednek!
NADe na és akkor ezek a tegnapelőtti játéktesztek mit is bizonyitanak?
Hogy vegyek egy kártyát tegnap előttre?
És mi lesz két honap mulva vagy fél év mulva?
Ne már hogy azt akarod itt mindenkivel elhitetni hogy te ezzel pár hónap mulva
multizol 4K-n?
Ezt te sem hiszed el!
ui:utolso hárm már harmat gyenge.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Hát igen az kb a pascal árazása lenne, (és én speciel már arra is szivtam a fogamat) csakhogy nem akarják meglépni,mert az RTXeken igen nagy gpu üldögél.Remélem jön a Navi ahogy lehet,és az AMD végre megtalálja a tökeit,mert most kellett volna jönnie a Radeon VII a "B Plan" volt...különben nagyon sokan elmennek konzolra,ami teljesen érthető.Csak úgy nagyon csendben jegyzem meg,hogy szinte minden nap viszek ki csomagban Hori és hasonló konzolra valóegér/bill kombót,amazonról...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz Chalez #38205 üzenetére
Hát tudod,te se ma kezdted a PH!n,biztosan emlékszel amikor még 5,meg akár 8 játék is járt egy vga mellé,meg polo,meg cf/sli hid,söt 650W-os táp (7990!) meg a franc tudja mi... most ok, írod 30K,de azért azt te is tudod,hogy feléből is meg lett volna,már ha éppen meg akarod venni...
-
TTomax
félisten
válasz arabus #38202 üzenetére
Ezt a stílust a homokozóban erőltesd,a szomszéd pistikének.Igaz,hogy ez egy VS topic de azért maradjunk már emberek,tiszteljük már meg egymást ennyivel.Köszönöm!
(#38203) arabus
Se a 2060 se a Vega 56/64 nem 4Kra való,nem tudom te milyen erőről beszélsz,de komolyan.Még a 30!%-al erősebb 1080Ti is kevés oda...
A teljesség igénye nélkül...
-
félisten
válasz TTomax #38204 üzenetére
Hát jah, nem csodálom, mert teljesen igazad van abban amit írtál feljebb. 2070 szinte értelmetlen a 2060 mellett és az 1080 után, a 2080Ti meg brutálisan túlárazott még az eddigi Titanokhoz viszonyítva is.
Egyszerűen jelenleg a 2060 kártyán kívül nem látom értelmét így az egésznek. Mondjuk szokták írni, hogy rossz kártya nincs, csak drága van, szóval nagyon remélem megnyesik az árakat sürgősen. Úgy gondolom a 2080 nak simán 500 dollárra kellene lemennie, a 2070 nek 400 ra a 2060 nak meg 300 körülre és akkor lenne értelme 250 dollárért az1160Ti nek és 200 körül az1160 nak.
2080Ti meg 750 dollárért talán elmenne.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Az induló MSRPhez képest mindenképpen,de azért lehetett kapni 1070Ti-t a mostani 2060 árán 18hónap után ez bizony nagyon kevés...
Más... a gond az,hogy sajnos a legjobban fogyó kártya az RTXekböl a 2060 megjelenéséig pont a 2080...nem vicc...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
arabus
addikt
válasz TTomax #38200 üzenetére
Igen az főleg ugy hogy az erő feljebb jön ki!
-
arabus
addikt
Turing rtx az mond valamit?
Azt is onnan hozták fentről minek vetitel?
Siggraph.[ Szerkesztve ]
-
félisten
2060 az előrelépés azért ugye az ára miatt, mert azért 20 % árelőny is van az 1070 TI hez és kb 30 % az 1080 hoz. A többi szerintem is értelmetlen ilyen áron. ha a 2080 lenne most 500 dollár akkor azt mondanám, hogy talán oké,de azonos áron mint az 1080 Ti hülyeség...
Az egésznek kellene egy 20-25 % árvágás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest