Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
Már így is halasztották vagy fél évet. Most akkor vajon mi az oka, hogy mégsem "jól" van megírva az a program? Vagy erre is majd csak évek után tudnak "jól" programozni, mint PC-n a GCN-re? Kiváncsi lennék mi áll e mögött...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. Nem alkalmazták a PS4-re és az X1-re sem az aszinkron compute-ot, és még a DMA transzfert sem csinálták meg nemhogy shared memre, de még aszinkronra sem. Ez az egyelten next-gen játék, ami DMA transzfernél leállítja a futószalagot. Eredetileg valóban úgy tájékoztatták a Sony-t, hogy a PS4-re meglesz a 60 fps és az 1080p, csak akkor még úgy volt, hogy a kidolgozott optimalizálásokat beépítik. Ezek nélkül viszont a teljesítmény több mint a felével esik. Vagy csúszik még negyed-fél évet, vagy kiadják mindenre úgy, ahogy van. Esetleg év végére befejezik és jön egy patch.
A legtöbb eljárást láthatóan pre-gen konzolokra építették. Az X360 és a PS3 verzió alig néz ki rosszabbul, mint a többi, pedig ezek majd egy évtizedes hardverek.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Locutus
veterán
És akkor most az AMD hardver mégsem váltja meg a világot benne?
Ettől volt hangos a sajtó egy évig, hogy úgy kenterbe verik majd a PC-t, hogy ríni fogunk mint a kölkesmenyét.Erre most ugyanott tartunk, ahol az előző generációval. Egy centivel se előbbre. Egy átlag középkategóriás PC színvonalát (se) tudja felmutatni...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
odorgg
addikt
válasz Locutus #2092 üzenetére
A felhasználók legalább 80%-nak fogalma nincs miaz az 1080p, meg a 60 fps. Pont ők a konzolok célközönsége, és ezért tipródik egy helyben a fejlődés konzolon. Ha a több millió user verné a tamtamot az 1080p-ért, meg a 60 FPS-ért, akkor már rég megvalósították volna. Pár ezer háborgó felhasználó nem szempont. Nem fog a kedvükért dollármilliókat senki bele ölni a fejlesztésekbe.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
Watch Dogs:
"The game also looks great on both generations of consoles. On new-gen systems the game will run at 900p on PS4 and 792p on Xbox One, at 30 frames-per-second on both consoles."Most ilyenkor mi van az AMD-s csodahardverrel ami a konzolokba lett téve?
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
A mikrolagg mástól lehet, amikor felrakom a windowst frissen + VGA drivert akkor mikrolaggokat látok én is, aztán ahogy rakom fel a programokat úgy az is megszűnik....tehát valami ütközés lehet valamivel és vár valamire abban a pillanatban. Csak még nem tudtam rájönni mi az ami megjavítja ezt a dolgot
Amúgy vaj simán fut az AMDn is a játék.
BF4 Mantle: meglepően nagyon simán fut a 290-el, a 280xel annyira nem jött be (állítólag arra még nem írták meg) . Viszont szükség is van rá, mivel valami korlátozás lehet DX alatt mert 290-sel is be be esett az FPS 48ra is akár (280Xnél is ), se a CPU se a GPU nem ment 100%on....
Bekapcsolod a Mantlet rögtön kisimul és az FPS se esik be
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
A 7850-et nem ismerem. 7950-em volt sokáig, azzal semmi mikrolagg nem volt sehol, a 7970-eimmel sem, a 280X-eken sem, és a 290-en sem.
Én is állati érzékeny vagyok a mikrolaggokra, a legkisebbtől is falra mászom, és mégis remekül elvagyok AMD-vel. Annak idején is ez volt, hogy NV-n kevesebb a mikrolagg, vettem NV-t, és egyik játékban az volt a jobb, másikban az AMD (4890 1GB vs GTX 260 216SP 896MB).
Szerk.: Van egy sejtésem, mi lehetet a gond.... A PowerTune limitet felhúztátok a 7850 kártyán? Mert ha nem, akkor simán dobálhatta az órajeleket. A 7850-ekre szerettek spórolásból nagyon alacsony DP limitet adni.
[ Szerkesztve ]
-
jani04
aktív tag
Szia.Nekem asus 7850 volt.Életemben annyit nem szívtam kártyával mint azzal.Mikrolagtól kezdve a driver hibákon át volt minden.Engem leginkább a mikrolag idegelt.Az öcsém nem veszi észre a laggot.Azt mondják nem mindenki érzékeny rá.Átadtam az öcsémnek a kártyát és vásároltam egyasus gtx 660 ti-t.Azóta ilyen gondom nem volt.Szóval annak ellenére,hogy vonzó árcédulája van nekem egy esetben lesz még egyszer amd kártya a gépemben.Ha az nvidia bedől.Akinek megfelel az amd vegyen azt.
-
HSM
félisten
válasz the_mad #2082 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy AMD oldalon jelenleg a gyártói karik között több a gagyi, igénytelen, mint NV oldalon. Gondolom, ennek az az oka, hogy az AMD próbál árban alávágni az NV-nek. Alaposabban meg kell AMD-n nézni, milyen kártyáért ad ki pénzt az ember, mint NV-nél.
Ugyanakkor a jobbminőségű termékek nagyon prímák AMD oldalon is.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz bombibmw #2083 üzenetére
Ez az állítás maximum akkor lehetne megalapozott, ha tudnánk, hogy milyen arányban oszlanak meg a két gyártó kártyái a felhasználók körében. És ha tudnánk is ilyen adatokat(ami így fórum szinten esélytelen), akkor is csak úgy lenne értelme összehasonlítani, ha kb. 50-50% lenne az arány a két gyártó között. Ráadásul annyiféle topik van, annyiféle szériával, hogy végképp nincs értelme erről beszélni.
Én azt mondom, hogy nincs lényegi különbség a két gyártó kártyái között, mindkettőnek van előnye, és hátránya, a másikhoz képest, a többi már csak a szimpátián múlik!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
bombibmw
veterán
válasz the_mad #2082 üzenetére
Általában azt mondják,hogy többen járnak a fórumokra azok,akik elégedetlenek a kártyájukkal,mint azok,akik elégedettek.
Én nem vagyok egyik oldalnak sem elkötelezett híve,de azt vettem észre,hogy Nvidia oldalakon ez a tendencia bizony megdőlt.
Nekem eddig sem AMD-vel,sem Nvidia-val nem volt soha gondom,de az azért látszik a hozzászólásokból,hogy bizony AMD téren sok a gond.
Lehet,hogy drágább az Nvidia,de megéri a felárat.[ Szerkesztve ]
-
the_mad
aktív tag
Hogy "NV-vel könnyebb az élet", azt azért nem mondanám. Én idén január végén cseréltem az ASUS 7950 DCU2 V2 karimat, egy GTX780 Lightningra. Azóta, az a VGA megdöglött, sebaj kaptam helyette másikat. Olyan hibákat produkál, amik AMD-vel sosem fordultak elő. Ráadásul olyan játékokban, ahol az indítás után egy kellemes női hang azt mondja, hogy: "Nvidia". Szerintem ez vérciki. Az általam próbált összes sponsored by Nvidia játék hibát produkált. Random FPS droppok, fagyások, képernyő illesztő összeomlások (AC4, Metro LL, Batman: Arkham Asylum), a Just Cause 2-ben meg bugzott minden, az árnyéktól kezdve a vérig. Ezek a játékok tökéletesen futottak 7950 alatt, egyedül a Metro viccelt meg az alapértelmezetten bekapcsolt Physx-szel, de ezen fícsőr kikapcsolása után az is hibamentesen futott. Driver hibába nem igazán futottam bele egyik oldalon sem. Talán a 6870X2-vel az egyik béta driver fosta össze magát a BF BC2 alatt, de ez is megoldódott 4 nap alatt, amikor is kiadták a rendes drivert.
Ettől függetlenül nekem tetszik a 780. Azért is választottam a zöldeket, mert az R9 szériának csapnivaló a minősége, tisztelet a kivételnek.[ Szerkesztve ]
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
SetCHOO.
aktív tag
Igen, a pénz és az igények az nagyúr!
Egy átlag pc-s felhasználónak tartom magam és ebből a szempontból nézve nekem a R9 270x jön ki jobban. FullHD-ban pl nekem nem igényem az élsimítás. Azon a felbontásom nekem szépnek tűnnek az élek. (ízlések és pofonok) A lóvé az meg olyan, hogy ha lenne, se lenne elég. Szóval középkategóriában 50e egy VGA-ra számomra bőven jó!(Jobban vennék én is egy R9 280-at, de akkor a nyári dugi bulizós pénzemet ölném bele. Na azt már NEM!)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2077 üzenetére
Igen, de úgy mondanám, tuningos 280X vagy 290 minimális kompromisszum, míg a 270X-nél már azért szignifikánsan több dologról kell lemondani, pl. SSAA, vagy más szép élsimítás sok játékban (pl. Tomb Raider, Crysis 3 tuti) szóba se jöhet max grafikán, míg ezzel a másik kettővel igen.
Nyilván a pénz megszabja, meddig nyújtózhat az ember, ezzel nincs is semmi baj, csak attól még sajnos nem lesz elég mindenre a kari Full-HD-n.
-
Drevike007
csendes tag
Eladó SOS
http://hardverapro.hu/apro/nvidia_quadro_2000_3
<<< Gyury >>>
-
daneeeeee
aktív tag
Mások az igények (melyet nagy részben szab meg pénztárcánk mérete) így szerintem nem érdemes előhozakodni azzal, hogy mi mire elég illetve mire nem.
A 270X különben egy tisztességes teljesítményű kártya el lehet vele játszadozni fullHD-ben. Nem lehet majd mindent maxmax-ra állítani, ez igaz.
De szerintem kompromisszum mentes megoldás amúgy sem létezik. Használtam én is 7970-et (volt hogy kettőt is) és ott is volt kompromisszum.sethonore: Ha a teljesítményt nézzük a 760 jobb illetve mivel az gigabyte 3 év gari vonatkozik rá ellentétben a Sapphire 270X-el. A 4GB VRAM pedig tök felesleges egy ilyen kaliberű kártyánál csak a Mántlis-játékokban lehetne esetleg profitálni belőle, különben nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz SetCHOO. #2075 üzenetére
A 270X, hogy mindenre elég? Ja, 15-20FPS-el, talán. Nekem a 280X volt az ideális, pl. Tomb Raiderben maxra, +2X-es SSAA-ra, Crysis 3-ra is elkél az ereje 2X-es SMAA-hoz. Persze, borzalmas rossz minőségű képmosó FXAA-val vagy AA-nélkül most még elég egy 270X, ezt aláírom, de a nyers erő kicsit kevéske benne.
A CF az oké, csak az a baj, hogy még ha az FPS ideális esetben közel duplázódik (kevésbé ideális esetben romlik is egy kártyához képest, ha nem lövöd ki a CF-et) a valós játékélmény közelsem fogja elérni azt, amit egy GPU biztosít papíron ugyanazzal az FPS-el.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz sethonore #2074 üzenetére
Hali!
Pontosan ugyan ezzel a kérdéssel olvasgattam a PH-t és más oldalakat. Végül a hosszú távú igényeim miatt a R9270x-re esett a választásom.
- Árérték. Mindig is fontosnak tartottam!
- Full HD-ben mindenre elég a kártya teljesítménye
- Időtálló architektúra (GCN)
- Manthle a 4Gb Vram miatt már nem panaszkodhat. (Remélhetően dx12 is sima ügy)
- A jövőben fillérekért építhető belőle CF és 4GB Vram máris jobban érvényesül. (Alaplapom is 2x16)
- Vram igényes alkalmazások. Pl Skyrim, ha rajongója vagy akkor szempontHosszabb távon csak nyerhetsz a r9 270x 4Gb-os verzióval.
[ Szerkesztve ]
-
sethonore
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok az itt lévő szakikhoz. Van 2 kártya amik közt vacillálok. Egy GIGABYTE GTX760 OC [link] És egy SAPPHIRE R9 270x 4GB DUAL-X [link] Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? A GTX760 50.000ft a SAPPHIRE R9 270x pedig 48.000ft. Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.Jónás Zoltán 06308855746
-
nagyúr
Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb"
akkor itt van egy - az ár / teljesítmény és hang / hőmérséklet területén kiváló ASUS 7770-től azért szabadultam meg, mert folyamatosan voltak vele kisebb-nagyobb nyűgök. bezöldültem, és ezek megszűntek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
HSM
félisten
válasz szasanyi #2068 üzenetére
Engem pedig csak az érdekel, mit tud különböző játékokban húzva a másik oldal. Én amit tudtam megmértem a topikban, képekkel, mindennel. Többet nem tudok hozzátenni. Senkinek nem bántottam a gépét, vagy az önérzetét. (Kivéve egy esetet, de azt ugye megbeszéltük. )
Ugyanakkor olyankor mérges tudok lenni, amikor olyan posztokat olvasok, hogy AMD-n nem lehet játszani, meg drivergondok vannak, amikor merőben az ellenkezőjét tapasztalom.
Most egy darabig maradok piros, mert nagyon olcsón tudtam venni egy új Giga WF3 290-et, amivel ráadásul meg vagyok elégedve. Ha majd nem leszek, vagy látok meggyőző NV eredmények, akkor majd megfontolom a váltást, de legalábbis a zöld oldal kipróbálást, de addig nekem elég, ha a kíváncsiságom kielégíem itt pár önkéntes mérésének megcsodálásával.Béke!
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Nekem speciel az utóbbi pár évben nem volt szerencsém felsőkategóriás NV-vel ellátott gép elé ülnöm, pedig megfordultam jópár előtt. Nyilván sokan élnek alacsony igényekkel esetleg félreértésben.
Na most ez oltogatásnak számít? Annak is szántam és mi ezzel a gond? Szerintem semmi!!
Nyilván megfigyeltétek már Ti is hogy ez az (aktív) virtuális összehasonlítgatás dolog sokkal jellemzőbb a felsőkategóriákat birtoklókra. Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb", pedig ha valahol lehetne adni egy ilyen kijelentésre akkor az a közép alja/közép kategória, ott fordulhat elő leginkább az hogy nem 25fps hanem teszem azt 30.Nyilván mások az egyes igényszintek is, aki 150k-s VGA-t vesz (én ennyiből komplett configokat rakok össze amiken pöpecül megy a bf4 fullhdben ) nem fullhdban operál, több kijelző, 4k-ra készül esetleg hobbi lényeg az hogy mindenkinél más. AMD vs. NVIDIA topik, most komolyan, férjen már bele egy kis oltogatás, ne legyen már elvárás a szívek szállodája színvonal, 100+k-s kártyákat "versenyeztettek" az pénz, néha kell is a hangulathoz egy-egy beszólás.
Tök jó amit az útóbbi pár napban bedobtatok ide teszt formájában, már azon gondolkodtam hogy beszállok a buliba egy FX/280x-el, ami csak annyiból problémás hogy a TV asszonyka territórium és egyedül az fullhd képes nálunk, mivel nekem tökéletesen elég az 1680 évek óta, nem mellesleg helyhiányom van a sarokasztalon. Mindegy, sztem ez egy kicsit ilyen köszönjük emese szintűre sikerült de mindegy, leírtam.
Versengés, versenyszellem, összevetés. Nincs azzal semmi baj ha van néha egy-két erősebb szóváltás, természetes dolog a vak fanatizmus egy bizonyos szintjéig, mint ahogy azt már máshol leírtam FX vs Intel kapcsán is, az FX tulajok nagy része tisztában van vele hogy gyengébb a procija mintha intelt vett volna, de ettől még simán bedobja a mélyvízbe összehasonlítgatni az intelekkel, nyilván azt fogja keresni hogy miben jobb az övé(vagy legalább olyan) a másik fél meg azon lesz hogy ezt fúrja ez tök normális amíg nem idióta modon teszik ezt. Ennek ugyan itt most pont semmi köze a szóbanforgó "vitához", csak párhuzamra hozható vele maximum. Még egyszer mondom nekem nagyon bejött ez a "szakmaibb" megközelítés amit felmutattatok, nem csak fps-ekkel dobáloztatok, terhelés/hőfok grafikonok stb. Ne rekedjen meg az egész azért mert valaki "beemózik"!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A BF4 AFR módja nem elég jó. Egyedül Mantle alatt van mindig skálázódás, de DX alatt vannak helyzetek, ahol egyszerűen a kényszeres AFR által kínál QoS nem teszi lehetővé, hogy jó legyen. Se az SLI, se a CF nem skálázódik megfelelően.
Régóta téma már, hogy az API-ból kellene direkt elérést adni mindegyik GPU-ra, de ez egyelőre szabvány szinten még csak álom. Most kezdődött el valami OpenGL-en, mert az NV és az AMD összeállt, hogy elkészítsék a GLX_AMD_gpu_association kiterjesztés ARB változatát, de minimum lesz belőle egy EXT változat. Ez lesz az első szabványosítási kísérlet a jó QoS-es multi-GPU-ra.A BF4-ben láthatók a limitek. Még a direkt optimalizálás nélküli Mantle multi-GPU is veri a DX-es AFR-t.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz szasanyi #2068 üzenetére
"Ezt csak azért írtam le, mert ha vki tényleg kíváncsi az miért nem korrekt, hiteles adatokra épülő összehasonlításokat tesz?"
Ööö... feljebb találsz néhány tesztet.
Igazából szerintem rengeteg potenciál van ebbe a topicban, jó pár kérdésre megtudnánk együtt találni a válaszokat (pl: régóta keringő pletyka itt a fórumon, hogy régi játékok jobban mennek NV-n mint AMD-n. Nos többek között ezt is ki lehetne deríteni) Szóval nekem vannak ötleteim és gyanítom másoknak is van, csak a vállalkozó kedvű kollégákból ne fogyjunk ki."Azt itt hadd jegyzem meg, hogy a vörös oldal képviselőinek a zászlólengetéshez nem ártana kipróbálni azt a rondazöldet is."
Megtörtént! Véleményem is van, de nem szeretnék se háborút, se hittéríteni szóval hagyjuk.
-
szasanyi
félisten
A billentyűzeted elkopott az előző - sztem fölösleges - díszkörökben, és láthatóan nem volt könnyű eljutni eddig a mondatig. De mivel annyira ismerlek már nem lepődtem meg, csak sztem még Zorel PH!órumtárs nem "beszélgetett" veled. Beleolvasva a topikba, többnyire itt is ez megy: az enyém jobb... nem, az enyém... sztem pedig ez jobb... stb.
Ezt csak azért írtam le, mert ha vki tényleg kíváncsi az miért nem korrekt, hiteles adatokra épülő összehasonlításokat tesz? Enélkül a topik címéhez hozzá kell ígyni, hogy ... oltogatós topik. Azonos teljesítménykategóriájú termékeket boti br árukkal, teljesítmény / teszt adatokat összehasonlítva ugye, mellőzve a fölösleges technoblablát és csak a látható valóságot értékelve tehát korrekt módon kell összehasonlítani. Azt itt hadd jegyzem meg, hogy a vörös oldal képviselőinek a zászlólengetéshez nem ártana kipróbálni azt a rondazöldet is. Ti. a légből kapott, esetleg fals infókon és tesztadatokot alapuló vélemények nem érnek sokat, márpedig felhasználói tapasztalat nélkül (esetleg nem is elfogulatlanul) érvelvi vmi mellett és erről vitatkozni és/vagy győzködni bárkit... Hozzáteszem, és vice versa érvényes! -
Zorel
senior tag
Értelek és ahogy írtam is csak a tapasztalatom osztottam meg, úgy ahogy most Te is. A lényeg, hogy ezekre nem kell egyből ugrani és lebaromságozni, mert ezek a tapasztalatok viszonylag szubjektívek. Örülök, hogy elégedett vagy és használd egészséggel jó sokáig!!
(#2065) daneeeeee: Ezt támogatom. Leginkább a BF4 miatt, mivel elég erősen AMD-s játék kíváncsi lennék a különbségekre...
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz daveoff #2049 üzenetére
"És amivel a legtöbbet játszom, a BF4-ben jobb a 290X"
Ezt valahogy meg is kellene mérni. Ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban ötlete, ne tartsa magában.
Illetve ha kitart a lelkesedés még több játékot bevehetnénk a házi tesztbe, például egy-két gyöngyszemet tavalyról (Hitman Absolution, Crysis 3, Bioshock Infinite stb) vagy idénről (Thief, Daylight) szóval lehet szavazni.(#2042) hpeter10: Frankó eredmény, azonos órajelen +8-10% a titan/290X pároshoz képest.
(#2063) Zorel: Érdekes ez a CF. Ezek szerint mindenkinél máshogy működik. Én kb egy évig használtam 7970 cf-et és teljesen elégedett voltam a teljesítménnyel. Pedig az egy év alatt volt fent minden fajta driver, tökéletesen ment minddel. Problémám inkább a termelődő meleg levegő mennyiségével és a zajjal volt.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Jaaa... Így már értelek. Igazad van, beérem ~10%-al kevesebb teljesítménnyel, ha fele árban kapom. (Átlag 290X árak vs. az enyém, ugye, nem akartam AMD-ről váltani, NV-ket most nem néztem.)
Nem gondolom magam fanatikusnak, csak egyszerűen nem akartam a bevált piros oldalról az ismeretlen zöldet kipróbálni, amikor árban is előnyösebb volt a piros. A 4850 idején nem voltam elégedett a driverrel, ezért is próbálkoztam meg a GTX260-al, de az mégrosszabb volt. Most ilyen problémám nem volt.
A CF AMD oldalon elég problémás, az nem csodálom, hogy nem tetszett. Érdekes amúgy, hogy mikrolaggolt nálad az egyszem 7970 is, nálam nem volt vele ilyen gond, pedig én a falnak megyek a legkisebb laggoktól is.
Ilyen előzményekkel megértem, hogy feláll a szőr a hátod az AMD név hallatán is. Ugyanakkor vannak userek, akiknél semmi ilyen gond nincs. Nekem egyetlen fagyásom nem volt egyik karimmal sem, se a 7970-ekkel, se a 280X-el, se most a 290-el, pedig napi legalább 6-8 órát megy a gép, amiből jó esetben azért fél óra játék, és nem volt még gond. Nyilván, az olyan eseteket nem számolom ide, amikor a tuningot tesztelgetem, és kevésnek bizonyul a fesz, vagy soknak az órajel, és fagy, az nem a kari sara.
Szóval nálam is pont ez van az egyszem 290-esemmel, gondtalan, lagmentes, stabil játékélmény, nekem is ezek a legfontosabbak. -
Zorel
senior tag
Hihetetlen a fanatizmusod, de lehet, hogy csak én vagyok már öreg ezekhez. Ami a biztosítékodat illet félreértetted. Azt a kiinduló pontra értettem miszerint a kérdés az volt, hogy megéri a 780Ti?!. Mindenki tudja, hogy erősebb mint a 290x viszont az utóbbi olcsóbb nála, de ez igaz a házon belüli 780 vs 780Ti vagy a 290 vs 290x-re is. Ennek ellenére sokan a "kistestvért" választják, mert "beérik a kevesebbel is."
Visszatérve arra, hogy miben több. Rengeteg kártyám volt itt is ott is,de nem szeretnék senkit untatni ezzel, szóval csak röviden a nem olyan régről. Aki ismer itt tudja, hogy volt 7970 CF-em, majd single 7970-em is. CF első naptól fogva használhatatlan volt. Driver hiba, rengeteg microlag BF3-tól elkezdve mindenhol...Egy kártyával microlagok, illetve random driver összeomlások. Eladtam őket, 1 hétre amíg nem tudtam mit vegyek bekerült a gépbe egy single 7850. Az feltette az i-re a pontot, random BS még sokszor böngésző alatt is. Gar csere, a következőnél már csak pár óránként jelentkezett játékok alatt. Aztán vissza NV-re 670-re esett a választás. Stabil, erős, elégedett voltam vele, aztán jött hozzá a tesója SLI-be. Soha nem gondoltam volna, hogy annyira hibátlanul tud működni egy kétkártyás rendszer, CF után egy álom volt...Szóval nálam továbbra is fontos a megbízhatóság a gondtalan, micralag mentes játékélmény.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Bocsánat, kicsit sokat olvastam ezt az "NV-n szebb az élet" dolgot az elmúlt 1-2 napban, és besokalltam. Igazából ha elégedettebb vagy NV-vel, tökéletesen megértem, hogy eszed ágában sincs váltani. Ugyanígy vagyok én is, eszem ágában sincs váltani AMD-ről, mert nekem is ugyanúgy bevált az AMD, mint neked az NV. Viszont kellemetlen azt olvasni oldalakon keresztül, mikor olyan dolgokkal szidják az AMD karikat és főleg drivereket, ami nem igaz. (Pl. hogy AMD-n csak szívás van játék helyett, meg hasonlók.)
"Ha neked megfelel az AMD semmi gond, sokan beérik a kevesebbel, de örülök neki és használd egészséggel!"
Na, látod, ez veri ki nálam a bizosítékot rendszeresen! Nem értem, miért gondolod azt, hogy az AMD "kevesebb" lenne? Én abszolút nem tapasztalom ezt! Nekem arra van szükségem, hogy a játékaim szépen fussanak, és ezt maximálisan meg is kapom. A driverekkel sincs semmi gondom. Mi kellene még egy VGA-tól, amitől több lehetne? Nyugodtan fejtsd ki, komolyan érdekel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valójában nem a hardverekkel volt a gond. Az API korlátozta a lehetőségeket. Később, ha elterjednek a modernebb API-k, akkor vissza lehet térni az eredeti koncepcióhoz. Esetleg next gen konzolokra meg lehetne csinálni az extrákat, de az UE4 fő terepe inkább az ultramobil piac lesz, tehát ennek rendelik alá a fejlesztéseket is. A licencelést is ennek megfelelően lőtték be.
Egyébként mindegyik nagy motorlicencelésre szakosodott cég a mobil irányba megy el. Egyszerűen a napnál is világosabb, hogy a nagy kiadók házon belül fejlesztik a motorokat. A megszokott területeken kvázi megszűnt a felvevőpiac.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Zorel
senior tag
válasz daveoff #2049 üzenetére
(#2049) daveoff: Oké, de én elolvastam és elfogadom a tapasztalatodat nem pedig lebaromságoztam, mint HSM.
(#2052) HSM: Több dolgot is tudnék mondani, hogy miben jobb az NV, de nem megyek ebbe bele, mert felesleges már a fentiek alapján is. Ha neked megfelel az AMD semmi gond, sokan beérik a kevesebbel, de örülök neki és használd egészséggel!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Firestormhun #2056 üzenetére
Ez az eredeti demó, csak ennyire le kellett butítani a motort. Úgy nem adhatsz ki játékot, hogy bármelyik pillanatban elsötétülhet minden. Nagy ötlet volt az eredeti GI, jó volt a minősége, de ha nem stabil, akkor dobni kell. Helyére a Lightmass került, de a motor alapértelmezetten már Enlightent használ, csak az Elementálban ezt már nem cserélték be, felesleges is lenne.
Az Unreal Engine 4-be számos korábban tervezett effekt nem került bele. Egyszerűen vagy nem volt stabil, vagy kevés volt a 8 UAV/pipeline.
Ezt az Epic is megsínylette. Csúszott a fejlesztés és el is kellett adni a GoW jogokat az életben maradáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz szasanyi #2055 üzenetére
Azzal nem lesz gondjuk. Engem jobban izgat, hogy a PC-re mit találnak ki. Ha reálisan nézzük, akkor GI-ra két értékelhető alternatíva létezik ma.
Valszeg a legtöbb játék az Enlighten új verzióját fogja erőltetni. A mostani CPU-s számítás még többletterhelés és extra késleltetést jelent, de GPGPU-val is megoldható. Most, hogy az ARM megvette őket, biztos átrakják DC-re vagy OpenCL-re. Asszinkron compute mellett szuper sebessége lesz.
Jobb minőséget ad az LPV, de számításigényesebb is, viszont cserébe egyszerűsíti a volumetrikus fényszámítást.
Opció esetleg a VPL, de ez a jellemző leképzőkhöz nem ideális.
A SVOCT szerintem álom. Maximum az SVPRTCT mehet, de az nem minden architektúrán oldható meg jól. A 3D textúra mérete sem ideális.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Meglehet érteni őket. Azért az nem jó dolog, ha hirtelen összeomlik a rendszer és sötét lesz a játék. [link] - itt van a különbség. Sajnos nem stabil az effekt, és hát láthatod, hogy ha leáll, akkor az fáj a színekre nézve.
A Sony csinálta meg egyedül az Voxel Cone Tracinget stabilan, valós időben. Az tényleg jól működik, persze ők nem az Octree-re mentek rá, hanem eleve a PRT-re. PS4-en ez lesz a brutáleffekt az érkező exkluzívokban.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Milyen sok, szép post... jó kis topik ez!
-
HSM
félisten
De most komolyan... Egy éve váltottam az 5850-emről egy rövid 7870 kitérő után 7950-re, 7970-re, és azt kell mondjam, mindennel tudtam kitűnően játszani, egyáltalán nem volt semmi kifogásolható. A 290-es, amit vettem 4-5 napja, az is teljesen jó, semmi gond nincs vele, minden megy rajta, ahogy mennie kell. Mivel tudhat ennél többet az NV, ha ez is hibátlan?
Nem mellesleg anno a GTX260-asomtól épp a rosszabb driver miatt lettem újra Ati-s... A 4850 után driveresen akkora visszalépés volt, mint a ház, pedig akkor is ez folyt a csapból is, mennyivel jobb az NV driver. Annyira jó volt, egy hét után mentem venni 4890-et helyette. Pedig minden szóba jöhető béta/nem béta drivert kipróbáltam hozzá, friss windózt is kapot.
(#2048) Firestormhun: Köszi a tippet! Így már a 64bites lefutott FRAPS-al, ha kilőttem az MSI AB-t.
Eredmények (min, max, avg):
947/1250Mhz:
27, 58, 47.269
1100/1400Mhz:
31, 61, 50.991Nekem ebből gyanús, hogy CPU-limites lehettem a tuningolatlan 4670K i5-el, vagy mégsem vette be a kikapcsolt V-syncet, mert elég fura nekem az eredmény.
(#2049) daveoff: A felső kategória viszont nem az ár/értékől szól! Itt már az számít, mi az, amit rászánsz pénzt, és abból mi az, ami a legjobban megfelel az igényeidnek.
A 280X-et csak azért hoztam fel, mert az meg 70K aprón, van benne erő is bőven, és a 130K-s használt 290X meg jó esetben gyorsabb nála 30-50%-al, miközben árban majdnem a duplája.(#2051) Abu85: Köszi az infókat! Nagy kár azokért az effektekért, mert az "eredeti" korai videók nagyon durván jól néztek ki. Ez is elmegy, de azért már korántsem olyan nextgen élmény.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elég sok a bugreport, szóval van benne programhiba. Majd idővel javítják.
Amúgy túl sok értelme nincs a tesztnek, mert az Elementalban olyan effektek és eljárások vannak, amik már nem alapértelmezettek a motorban. Azóta ezeket újakkal cserélték. SVOCT-vel lett volna értelme, de azt kivették sajnos. Látható, hogy visszaesett a minőség az eredeti videóhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #2045 üzenetére
Jogos, de ne az én kártyámhoz hasonlítsd, mert ez a legdrágább 290x, szinte bármelyik gyártó 290x kártyája tudni fogja ezt a teljesítményt. Az árkülönbözet jelenleg tényleg nem olyan nagy, de 30k még mindig megvan [link], ugyanaz a hűtés, mint a Tiéd(aprón 130k egy ilyen). Végül is kinek mi, nekem a 290X is megfelel, 780Ti nem tudott meggyőzni, hogy az maradjon.
Igazad van a min fps-el kapcsolatban, Metro LL, vagy TR tesztet is csinálhatnál, hogy abban hogy milyen minimumot produkál a 780Ti, mert ott ezen beállítások mellett a 290X kevés a 60-as minimumhoz.
(#2044) Zorel: A gondatlan játék élmény nálam is rendben van hidd el! És amivel a legtöbbet játszom, a BF4-ben jobb a 290X, ha játékélményről van szó, ez tapasztalat!
(#2046) HSM: Az AMD vs. Nvidia csatában nálam az ár/érték a döntő szempont, mivel a teljesítmény mindkét oldalon adott! És én csak a felső kategóriáról beszéltem, nem érdekel a 280X.....
[ Szerkesztve ]
-
Firestormhun
senior tag
Megauploados linkről töltöttem le, de szerintem mindenhová az került fel, mivel egy ember fordította le a demót editorból.
Nálam úgy megy Fraps-szel, hogy letöltöttem legújabb vcredist x64/ x86-ot és az órajelek beállítása után kilőttem MSI AB-t, mert a kettő együtt összeakadt.
(#2042)hpeter10: Abban a 780Ti-ben szerintem még van +150 MHz GPU oldaláról, legtöbb elmegy 1241/1254 körül.
[ Szerkesztve ]
...
-
HSM
félisten
válasz daveoff #2043 üzenetére
Ennyi erővel mindenki hülye, aki nem 280X-es Radeont vagy sima 290-et vesz, mert azok a legjobbak ár/értékben, nem a bármilyen 290X.
Nekem picit erős volt ez a hsz, szerintem nem egymás VGA-inak ár/érték versenyéről kéne szóljon ez a topik.(#2044) Zorel: Ezt a gondtalan NV baromságot kár volt újra előhozni. [link]
Teljesen jól lehet mindennel játszani AMD-n is, akár 280X-el, akár 290-el. A hőfokaikkal sincs semmi baj, nekem az egyik legolcsóbb típus van, Giga 290 WF3, és teljesen jó, halk, hűvös [link].[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz daveoff #2043 üzenetére
Köszi
Igen, pláne GRID 2-nél.
De olyan játéknál, ahol 60 vagy 47, az már nem mind1, a minimum FPS érdekel, a többi nem.Az árra annyit tudok mondani, hogy a két tesztelt VGA közt jelenleg:
MSI-d
vs.
Asus-om
árkülönbség, 10k nettó, ennyivel kerülne(t) többe nekem. +10-15 minimum FPS, ezen kívül a driver nyugodság megér ennyit (kisebb és kevesebbet is fogyaszt, hangja nincs, többször bebizonyosodott, hogy ennek van a leghalkabb/leghűvösebb custom hűtése).Szóval így jön ez a +10k nálam!
© asszongya'hogy
-
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #2042 üzenetére
Szép eredmény! De amint láthatod, nagyjából 10fps előnyben van a 780Ti, ami szerintem baromira lényegtelen, hogy egy játék 120, vagy 130fps-el megy. Egy jó custom hűtős 290x-et már 130k körül ki lehet fogni aprón, tehát a 290x élből 40-50k-val olcsóbb, akár újan, akár használtan. Szerinted az a 10fps(amit igazából észre sem veszel) megér ennyi pénzt? No offense!
-
HSM
félisten
válasz Firestormhun #2040 üzenetére
Köszi!
Véletlen az ugyanezen nevű 2010-esbe sikerült belebotlanom.
Így már elindul, megy is a 32bites exe a FRAPS-al, de ez meg ablakban fut, 1600*900-ban, amikor rendesen átírtam a konfigfájt, a 64 bites rendesen megy is fullscreen. Te honnan tölötted le, melyik verziót? Vagy van valami tipped, mi lehet a baj nálam? Így hiába mérek ablakban.
Ja, és a FrameCaps kikapcsolós sorokat mindig kitörli a game az ini-ből.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Firestormhun #2038 üzenetére
Kedvem lenne, de 32biten az msvcr120.dll hiányzik neki (pedig elvileg fenn van) 64biten meg FRAPS-al összeesik nekem az egész, el sem indul. Pedig FRAPS nélkül gyönyörűen fut, de így nem tudok mérni.
-
Firestormhun
senior tag
UE4 Elemental demo benchmark Fraps-szel 1080p:
i5 2500k@4.5GHz, GTX 780 @ 1228/6700, Win 8.1 x64
Min/Max/Avg: 38/86/60
How to run: Extract the folder to wherever you desire. Browse to WindowsNoEditor/Elemental/Binaries. Select your operating system folder: Win32 or Win64. Then simply run Elemental.exe
Note: There are no menus to tweak settings. To change resolution, turn off/on vsync, and other stuff, browse to WindowsNoEditor/Elemental/Saved/Config/WindowsNoEditor. Open up GameUserSettings.ini and tweak bUseVSync=False, ResolutionSizeX=1920, and ResolutionSizeY=1080 to whatever settings you desire. The latter two being your horizontal/vertical resolution, the former vsync.Frame cap kikapcsolása:
Goto Saved\Config\WindowsNoEditor
and open Engine.ini and add this before everything else and save it
[/Script/Engine.Engine]
bSmoothFrameRate=false
MinSmoothedFrameRate=0
MaxSmoothedFrameRate=0Ha van kedvetek mérjetek.
[ Szerkesztve ]
...
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #2036 üzenetére
Várjuk az eredményt, egyébként nem meglepő, hogy a 780Ti gyorsabb. A 290X a Titan ellenfelének készült, és azzal pariban is van.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Malibutomi #2034 üzenetére
Sziasztok,
1084.5(1085)/7000-en ment le. Mondjuk 1110.5(1111)Mhz az a lépcső, ami szépen kijön és 2%.
A memória 7700-8000Mhz közt futott le benchek alatt szórásban, játékoknál 7700Mhz (+10%), ameddig elvittem és ott stabil is volt, de nem húzom a VGA-t, amit lemegy maxnak, annyi lesz...(számomra az derült ki, hogy nem sokat számít a memória húzása).(#2035) daveoff: Köszi!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #2033 üzenetére
Az 1100/1450 nálam 2% GPU, és 16% VRAM tuning.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #Morcosmedve #2033 üzenetére
Kérdés mennyi volt az alap Ti boost órajele.
-
daneeeeee
aktív tag
Köszi!
Azért kértem tőled mert így látszik, hogy ebben a programban egy 1100 MHz-es GTX 780 pariban van egy szintén 1100 MHz-es R9 290-el illetve ugyan ez igaz az 1100 MHz-es GTX Titan-ra és R9 290X-re. Utóbbi 2 kártya cirka 10%-al gyorsabb az első kettőnél.
Illetve egy 1254 MHz-re tuningolt 780 hozza az 1100 MHz-re tuningolt Titan/290X sebességét ami jó mert 1100 MHz-hez képest 12% órajel emelés 10% gyorsulással jár együtt.[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz #Morcosmedve #2021 üzenetére
A válasz nagyon egyszerű: A Radeon-on nem lehet beállítani a CSAA-t úgy egyáltalán, így maradt az MSAA mint univerzális élsimítási módszer.
"minden ultra-high azaz bekapcsolva a legnagyobbra a custom részen)?" Igen, ezen kívül minden a lehető legmagasabbra van kapcsolva (Ultra preset+Soft Ambient Occlusion)
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #2021 üzenetére
Ez szerintem már teljesen lényegtelen, a lényeg hogy ugyanazon beállítás mellett teszteljen mindenki. Tehát a megadott beállításokon.
(#2023) hpeter10: Ja és Vsync szerintem is offon legyen minden esetben, ez alap.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2019 üzenetére
Direkt megnéztem, egymás után 5X lefuttattam a tesztet, és 4-szer kaptam ugyanazt a 38,x FPS-t, és egyszer csinált valamit közben a gép, és egy másodpercre leakadt minden, akkor lett 34 a minimum. Szóval szerintem korrektül mér.
Amúgy ha engem kérdezel, minimum FPS tekintetében szerintem a megosztott procik, mint az FX és a HT-s Intelek alapból hátrányból indulnak, ugyanis bármi feladat van a háttérben, a windóz bármelyik szabad magra ráteheti, de ez a megosztott magoknál nem biztos, hogy ténylegesen szabad, így elveheti a teljesítményt a kritikus szálat futtató fizikai magtól, míg ugyanez nem fordulhat elő pl. egy I5-ösön, amiben csak teljesértékű magok vannak.
Amúgy most realizáltam, hogy minimum FPS-ben eddig az enyém a legjobb eredmény.
-
daneeeeee
aktív tag
Ez a CoH2 tényleg nagyon érdekesen (a szó rosszabbik értelmében) lett megírva. Ennyit az AMD partnerségről
A beépített bench pedig szórja az eredményeket most legutóbb például min:38, avg: 50 dobott.
Mondjuk a feloldozáshoz ez is kevés, jó 20%-lemaradásban vagyok a Te rendszeredhez képest.
A többi eredmény szerintem okés, ott elégedett vagyok az FX-el."Kíváncsi leszek, ha valaki megméri FX-el, és 290-essel, neki mi fog kijönni" Igen, gyertek legyen minél több eredmény!
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2004 üzenetére
No, és akkor egy CoH2 teszt.
Beállítások:
Alapon, 947/1250Mhz, 50% limit:Húzva, 1100/1400Mhz, +50% limit, +50mv, itt már keményen megtekerte a karit a játék:
Amit érdekesnek találok még megosztani, az ez:
A kissé kaotikus képen ami lényeges, az a CPU és GPU usage diagramok. Egy teljes teszt van rajta, 250ms-es mintavételezéssel. Elég szépen látszik, hogy masszívan CPU limites nálam is a tuningolatlan 4670K-val a teszt legalább fele. Az Afterburner pedig érdekes módon még ennél is csúnyább GPU-usage értékeket mért.
Kíváncsi leszek, ha valaki megméri FX-el, és 290-essel, neki mi fog kijönni, hogy a Titán gyengébb-e ebben a tesztben, vagy az FX, bár én igencsak az FX-re gyanakszom....[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2016 üzenetére
A TR-ről tudok nyilatkozni, évek óta nem láttam ilyen kicsi CPU-igényű játékot, ha ott is elbukna az FX, az nagyon ronda lenne.
A Metro-t játszottam régebben, és azt kell mondjam, ott főleg CF-ben nagyon lehetett érezni kettő kártyával (7950+7970), hogy bizonyos részeken nagyon dolgoztatja a CPU-t, ami akkor egy tuningolatlan 3570K volt, erősen vegyes limites volt úgy. Ráadásul pont ilyen rövid szakaszokra harapott nagyot a CPU-ba, mint ahogy neked is rövidke minimumjaid (beakadásaid) vannak a grafikonon, ha jól láttam.
Amit a CoH-ról írsz, az tipikusan a "túl kevés szálat használ" vagy "elakadt a kritikus szál" típusú CPU-limit, ami az ilyen egyszálon gyengébb procik rákfenéje nem tökéletesen ideális vagy rosszul többszálasítható kód esetén.
Ajánlom ezeket a CPU-limitről, csak hogy értsd, iről beszéltem: [link] [link] [link]A minimum pedig sokszor azért nem reprezentatív, mert mondjuk tegyük fel, mikor elindul a játék, döccen egyet, 1FPS, utána nem látod, 20 vagy 30 volt a, hogy mondjam szépen, a "reális" minimum. Ahogy Tomshardware-ék is kitaláltak egy új grafikontípust éppen emiatt: [link].
-
daneeeeee
aktív tag
válasz daveoff #2015 üzenetére
Először is köszi szépen, hogy lefuttattad!
Mindenképpen tanulságosak számomra az eredményeid. A TR és Grid 2-ről nagyon nincs mit mondani, szinte ugyan az az eredmény született. Az FX derekasan helytállt, szépen hajtotta a Titan-t.
A Merto-nál ugyan az átlag hasonló de ha megnézed a framerate görbe lefutását az i7-nél sokkal simább.
A 14.1 minimumtól szerintem eltekinthetünk a 9. framenél (vagyis valahol az első másodpercben) született szóval nem releváns. Annál inkább fontos kiemelni, hogy míg nálad többnyire 40fps felett futott a játék, nálam bizony be-be nézett a 30-40 fps tartományba."szerintem nálad a CoH2-ben be volt kapcsolva a Vsync" Bár csak az lenne a probléma!
Sajnos ennél a játéknál ennyit tud felmutatni a gépem. Utána néztem a neten és ennél az eredménynél többet kell tudnia a Titan-nak szóval ez szín tisztán az FX bűne.
Nem teljesen értem különben, MSI AB szerint használja mind a 8 magot (ahogy különben a TR-en kívül mindegyik) de csak ilyen 20-30%-okat mutat magonként. Vagyis Hawaii,sunshine, a proci nem dolgozik ahogy a VGA sem (70% kihasználtságot mérek AB-el). Érdekes, hogy ennek ellenére a minimum gyakorlatilag ugyanannyi.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Lefuttattam én is a bencheket, lehet mazsolázgatni.
R9 290X Lightning 1100/1450Mhz driver: catalyst 14.4 WHQL
i7 3770K@4600Mhz
A Te beállításaiddal futtattam, viszont szerintem nálad a CoH2-ben be volt kapcsolva a Vsync, én azt kikapcsoltam(benchnél mindig célszerű kikapcsolni, mert fals eredményt kapsz). Egyébként szinte fps-re megegyeznek az eredményeink min/max fps nem mérvadó ugye, de az átlag az nagyon hasonló![ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daneeeeee #2009 üzenetére
Köszi!
Nagyon korrekt az a Titán, meg 6GB emória 1800Mhz-en.
(#2010) deadwing: Akit érdekel, majd szépen megtanulja használni a keresőt, ennyi. Nem kell szerintem itt több száz eredményre számítani. Meg nem kell a sok lusta hátsó felét kényeztetni plusszmunkával.
Aki olvassa, örüljön, hogy van, aki ezzel szórakozott, és nyilvánosan megosztotta. Mondom ezt PH! nagyúrként. Majd rájössz Te is még párezer hsz után.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Ebben a formában nem. Szerintem. Gondolj már bele, ez rengeteg kép... Első hszbe kéne beleírni, hogy kell a tesztet csinálni, kijelölni egy admint egy mailcímmel aki gyűjtené az adatokat, aztán ha már elég van, csinálni egy táblázatot ami x naponta frissítve lenne.
Van az a ph-s tuning táblázat, na olyasmi kéne nekünk is szerintem.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
HSM
félisten
1100Mhz-es Titán, hű, az kemény darab.
Én csak Tomb Raidert tudok a listából futtatni, annak íme az eredménye a Gigabyte R9 290 WF3-al.
Alapon, 50% áramerősség limittel, 947/1250MHz-en:
Nem tudom még, hol a vége a karinak (2 napja vettem), de 1100/1400Mhz-et kiráz a kisujjából, +50% limit, +50mv:Proci i5 4670K alapon (~3,6Ghz), 16GB 1600@CL9 ramal. TombRaider elvileg a legfrisebb, 1.01.748-as verzió, OS win 7 64bit, driver 14.4 WHQL (legfrisebb WHQL), minden gyári beállításon benne.
Van korábbról amúgy 280X eredményem, alapórajelen, 280X Vapor-X, azaz 1070/1550Mhz, +50% limittel ez is, szerintem egész szépen helytáll (ez motion blur nélkül készült, de mivel a 290-esen is tizedesre annyit adott vele/nélküe, így szerintem nyugodtan nézhetjük):
(#2007) daneeeeee: Ha ingyen tötlhető, akkor holnap még meglesem azt is. A Lightningnál kicsit más, amit 24/7 bír, mint más 290-eken. Ahogy sejtelmem szerint (bár nem vagyok nagy NV-guru) közelsem minden titán megy 1100/1800-at 24/7-re.
(#2005) deadwing: Szerintem pont ez lenne a topik lényege, hogy jól teletömjük eredményekkel, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
-
deadwing
addikt
Az ötlet jó, a megvalósítás így ebben a formában annyira nem. Oldalakon keresztül csak tesztek lesznek így. Vállald be inkább, hogy Te megcsinálod az összesítést egy szép kis excelben, így a teszteket direktbe hozzád küldik az emberek, és nem szemeteljük tele a topicot Illetve inkább egy google dokumentum lenne a kézenfekvő.
Jövök majd én is, csak most nem érek rá procit húzkodniSzóval szerintem ne hagyd elsikkadni az ötletet, engem is inkább a játékokban használható valós teljesítmény érdekel, mint a 3dmarkos benchmarkok.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
daneeeeee
aktív tag
válasz daneeeeee #2001 üzenetére
Lefuttattam a fent említett játékok tesztjeit.
A konfig: FX-8350@4,9GHz, GTX Titan 1110/1800 driver: 337.50
A fent leírt beállítások mellett ezek az eredmények születtek:Tomb Raider
Metro Last Light
Grid 2
CoH2
Kíváncsian várom az eredményeiteket.(már ha lesznek )
deadwing: Igen, úgy válogattam őket.
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Csinálnánk egy kis tesztet 24/7-es beállításokkal, lehet jönni.
Gyertek minden fajta procival, VGA-val, lehetőleg legfrissebb driver-rel megnézzük mit tudnak a rendszerek egymáshoz képest
A teszteket 1920*1080-ban futtassuk mivel ez az elterjedtebb felbontás. Ahol lehet a beépített benchmark-ot futtasuk.Javaslatom:
Tomb Raider: Ultimate Quality, Motion blur+Sreen Effects, Shadows: Ultra, 2*SSAA
Metro Last Light: DX11, Very High Quality, 16*AF, Motion Blur: Normal, SSAA, Tesselation: Normal
Grid 2: 8*MSAA, Ultra preset+ Soft Ambient Occlusionn
Company of Heroes 2: Maximális grafika, AA: Medium (A játék most hétvégén ingyenesen letölthető Steam-ről, ha esetleg valakinek nem lenne meg)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest