Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz lezso6 #37098 üzenetére
De gyorsan megnézted azt a videót... Már értem, miért vagy te nááágy várázsló...
Nem igazán értem az összefüggést...
Persze a Trueaudio 2-t meg a többi nagyszerű gémer AMD-s fícsört ezer játékban láthattuk - oh wait...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Egy kis innováció nV módra:[link]
Érdemes megnézni a videót. Mer' ugyebár innovációt csak az AMD tud..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
válasz #45185024 #37095 üzenetére
ott a cikkben az 1060 GDDR5x 250$ az 590 pedig 280 $. 10% kal lassabb de 15 % kal olcsóbb. Mindegyik túlárazott ennyiért. 200 dollár alatt kellene lenniük már mind az 590 nek mind az 1060 nak,semelyik nem jó vétel ennyiért.
Az 590 pedig nem jött be az 580 ársávjába az 580 78 K [link] ugyan ott. ajándék játékokkal. az 1060 szintén 79 K.[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
válasz Dark KillerX #37094 üzenetére
Egy 590 fatboy 95 ezer ft
Tehát bejött az 580 árszintjére !
Egy 1060 Gddr5X Gaming X ettől nem lehet több ugye??? Mert akkor minek kategória...[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
KFA2 GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5X Review [link]
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #37092 üzenetére
"anno 370 euroert startolt tech"
A valosagban sose volt ennyi. Meg 2017-ben majus vegen junius elejen a banyaszlaz igazi kezdete elott volt par ami lement 340-350-re a kisebb markakbol vagy bloweresekbol, de a tobbi stabilan 400 folott tartotta magat. Junius elso hete volt az igazi, akkor rengetek eleg sokat esett, azonnal utanna kezdodott a felefele meneteles.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
proci985
MODERÁTOR
utobbi masfel evet nezve jo ar, erre kb ennyiert voltak fel eve hasznalt 1070ek.
masik oldalrol ket es fel eves, anno 370 euroert startolt tech raktarsopro akcioban 300 euroert azert igy valamennyire meh, hogy ennek orulnunk kene. mondjuk 590 helyett ezt vennem ennyiert.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz huskydog17 #37089 üzenetére
latom a 370 euros msrp szepen felkuszott papiron 450re.
igy nezve annyira meg mindig nem jo. vege a banyaszatnak, a nyakukon van egy eleg nagy inventory, lesz ez meg jobb is.
-
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz imi123 #37079 üzenetére
Mivel az AMD csak OEM szinten gondolkodik, így alapvetően a megrendelőnek a 3rd party és a saját IP-ket kell állnia. A többit majd a kész lapkával fizeti a megrendelő, normál OEM-hez hasonló szerződés keretében. Akkor van általában jelentős támogatás a megrendelő részéről, ha valós licencelés történik, de az AMD semi-custom üzletága nem erre épül. Itt az AMD viseli a kockázatokat, cserébe a megrendelő jóval többet fizet majd a kész termékért.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
válasz #45185024 #37068 üzenetére
Értjük persze,azért mert 440ezer akkor már nincs is előny...waoo brilliáns logika,tőled nem is vártunk mást.Mint mindig,most is fordítva ülsz a lovon és ahová mész mi onnan jövünk.Tudom én is köcsög zöld szemüveges vagyok.A majom is azt hiszi a ketrecben hogy de rossz a világnak mert be van zárva.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz imi123 #37072 üzenetére
Amúgy sem írná rá szvsz. Mike-nak ugyan megvan ehhez az iskolája, de a legtöbb munkahelyén leginkább gazdasági, illetve menedzseri pozíciót töltött be. Az RTG-nél is David Wang a mérnöki csapat vezetője. Ugye korábban mindkettőt Koduri vezette, de az AMD két emberre osztotta ki. Így lett Rayfield a "General Manager", míg Wang az "Engineering" fejes, miközben mindkettő titulusa Senior Vice President volt. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy túlzottan sok munka a pozíció egy embernek, illetve talán az is közrejátszik, hogy Wangról azt hallottam, hogy talán az egyik legnagyobb koponya a világon mérnöki szinten (ez igaz lehet, elvégre 25 éve lapkákat, meg GPU-kat tervez), de gazdasági szempontból nincs azért a toppon.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Egon
nagyúr
válasz #45185024 #37068 üzenetére
Zöld színű oldal, LOL, Hát igen, piros szemüvegen keresztül ez lehet hogy így látszik...
Végülis igazad van: valóban nem példa nélküli, hogy az egyik gyártó leggyorsabb kártyája, a másik gyártó középkategóriás kártyájával van csak versenyben: volt már ilyen, a rossz emlékű GeForce FX széria idején, 15 éve...
Mondjuk az is igaz, hogy mivel az ezres széria leggyorsabb kártyái ellen sem volt versenyzője az AMD-nek, lassan a "példátlan" jelző helyett a "realitás" szócskát kellene használni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Egy zöld színű oldalon megjelenik ez a mondat Oliverdától:
"csak egy szinte nulláról újratervezett grafikus mikroarchitektúrával lehet majd esélye az időközben példátlan előnyt kiépítő Nvidiával szemben."
Ez megint egy "Objektív" gyöngyszem,
Az jut róla eszembe amikor a nyuszika talál az erdőben egy "előnyt", hú de jó lesz a farkassal szemben mondja.
Haza viszi de nem fér be az ajtón, és örömében felkiállt , juhhú de jó akkor ez behozhatatlan előny
(440 ezer oka van hogy )[ Szerkesztve ]
-
félisten
" Utolsó csepp lehetett a pohárban, hogy Rayfield kvázi kivitelezhetetlen ötletekkel állt elő, a nagyvállalati piacra tervezett Vega 20-at abszurd módon pozicionálva igyekezett lehozni a konzumer piacra."
hmm[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Egon
nagyúr
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
RTX 2060 és a középkategória számára legalább meghagyták a lehetőséget. DLSS vagy az RT a játékokban talán az alacsony beállitásokban, vagy kikapcsolt RT mellett képes értékelhetően futtatni a játékot. Legalább nem kizárólag az RTX 2070-től felfelé hagyták meg ezeket a Tensor magokat.
-
félisten
válasz #00137984 #37052 üzenetére
legyen úgy .A turing az architektúra miatt mindképpen fog előnyt szerezni ,de az még persze kérdőjeles.
RT itt nem fog számítani, felesleges azzal számolni,szerintem csak a DLSS miatt tartalmaz tensor magokat valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Maradjunk egyelőre inkább a GTX 1070 teljesitményszintjén. RTX 2060 az a TU106 GPU, ami 192bit 6GB GDDR6 videómemóriát jelent. RT képességei nem tudni mennyire lesznek majd hasznosithatóak. GTX 1070 Ti 2432/152/64 és 8GB GDDR5, de az RT képességek nélkül. TU104 videókártya már teljesitményben felülmúlná a GTX 1070 Ti videókártyát vagy a GTX 1080-at, de azokat is inkább az RT miatt érdemesebb választani.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Infók a 2060-ról:
[link]"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
válasz Petykemano #37047 üzenetére
Így van, tökéletesen egyetértek veled. Anno pont veled tárgyaltuk mennyire jó lehetne a 2400G egy NUC ban. na azóta se jött meg a Zotactól, én meg lemondtam róla, pedig nagyon szerettem volna.
-
félisten
válasz #45185024 #37046 üzenetére
hát igen ez az ár nagyon kérdőjeles. Ugye az előzetes leakedek alapján szerintem a 2060 350 dollár körül lesz, jó esetben,de azért ismerve NV egoista hozzáállását sok minden függ mit jelent be AMD az év elején. ha megint DOOm videót mutogatnak mindenféle számok nélkül akkor nvidia beáraz nekünk elég rendesen.
Biztos vagyok benne hogy az AMD olcsóbb lesz ebben a kategóriában. Ami gond lehet, hogy megint nem lépnek túl ezen a szinten, marad az Rx 580 vega 56-64 teljesítményszint,de ha azt jó áron adják akkor garantált a siker, én nem bánom.
csak hát még sok a ha, mind AMD mind NV oldalon.ha a kinti árakat nézzük a Vega esetében, akkor annyit hozzátennék, a fenti 1050 TI- Rx 570 gondolatodra hogy az MSRP ára az 1050 TI nek 144€ az 570 nek meg 198 €, tehát reális mindkét kártya árazása és mindezeknek meg van a maga piaca. Ugye 1050 Ti lassabb, de cserébe kevesebbet eszik és olcsóbb kint , mint az 570.
Sajnos nekünk magyaroknak másfajta gondolkodást kell használnunk a piaci erőviszonyok feltérképezésére és ez magyarázatot is adhat fenti felvetésedre, hogy kint éppen miért visznek annyian 1050 Ti-t az 570 helyett. Más ligában játszanak. valamint azért felejtsd el hogy a bányászat miatt ez az állapot pár hónapja normalizálódott.
remélhetőleg nem lesz a 2060 170 K hisz a 2070 kerül annyiba már itthon is pls MSI 180 K Alzán. kint 499$ az EVGA megoldása ami azért elég felső kategóriás kártya.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Én az apuktól a belépőszint mellett az irodai felhasználhatóságot várnám. Szerintem ennek kéne lennie a célnek. 2400G gyengus. prüntyögőnek megfelel otthonra, meg HTPC, meg hasonlók, de az IGP nem elég erős, hogy komolyan lehessen venni, a CPU meg irodai munkagépnek nem meggyőző (nem azt mondom, hogy rossz, vagy hogy gyenge, csak nincs tőle elájulok érzés) low-budget irodai felhasználásra meg lehet, hogy már inkább drága. Erősebb Ryzen meg azért nem jó irodába, mert nincs hozzá IGP és van aki nem akar azzal is szarakodni, hogy még egy topa gpu-t is vegyen a gépbe.
Tehát ebből a szempontból én pont azt vártam volna, hogy 6-8 magos CPU-hoz nem erősebb és erősebb (15-20CU) IGP-t tegyenek, mert valóban 15.-20CU-hoz 4 CPU mag elég. Hanem hogy 3-5 esetleg 8-11CU legyen a 6-8 mag mellett, ami képet ad. A pletykában dícsért 6 magos Ryzen3 nagyon jól hangzik $99-ért, de ugyanezért a $99-ért ponthogy lennie kéne mellette valaminek, ami képet ad ahhoz, hogy irodai óccó gépnek jó legyen.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
Igen vegyük azt hogy egyet értek veled.
A 2060 hozzon többet mint egy 1070TI
a 2050TI hozzon többet mint egy 1060
mindezt shader modell 6.0 val mint a Vega sőt 6.1, tehát jobb konzol portokra és jobb DX12 teljesítménnyel.
Viszont ha az általam javasolt felejtsd el a neveket modell nézzük akkor milyen árra számítotok ?
Továbbra is márkás Gaming Z és Asus ROGban gondolkzzunk, hiszen ezektől erősebb hűtés a Nitró és a Devil ezt bármelyik Amds elmondja neked
Asus Rog 2060 kb 170 egy 2050TI meg induljon 130nál és 140 lesz egy ROG.
Ez Amd oldalon (130e) ma egy kinti áron Vega 64 bentin Vega 56.
Tehát ezzel fog versenyezni ?
Ahogy Petyke mondta jöhetne éppen Vega 20 elé 12nmen is kártya ID hely megvan neki a driverben.
Bár az én personal véleményem hogy nem 12nmen kell keménykedni. ez a +12% nem adja.
Ezt 6 hónap múlva mindenki megbánja annak ellenére hogy így a felső kategória valóban az NV-é csak milyen áron...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #45185024 #37041 üzenetére
ezek megint ilyen meglátjuk mi lesz. Egy APU nem dedikált VGA és az IGP is kérdőjeles mit fog hozni. Ugye a 2400 G nél is már be volt ígérve az 1050 teljesítményszint és küzd az 1030 kártyával.Ha ezt megduplázzák akkor lesz kb 1050 TI szint.
AKi nem kíván egész platformot, alaplapot processzort cserélni egy belépőkategóriás kártya miatt annak a 3600G nem fog jelenteni semmit, mint ahogy addigra remélhetőleg a 2050 TI is 1060 szintű lesz, azaz ha véletlenül eléri az 1060 szintjét ( nem fogja, szerintem 1050 TI szintű lesz ) akkor is egy kártyával fog konkurálni desktop vonalon Nvidiánál, míg AMD a saját kártyái közül kb 2 nek állít konkurenciát vele egyik az érkező legkisebb 3000 érkező kártyája ami az 580 helyett jön.azt azért ne felejtsd el, hogy AMD is VGA gyártó és nem igazán érdekelt a felső kategóriában ha RTX kártyákat vesszük alapul, max a Vega 64 karival. Úgy ahogy.
Időközben megjöttek az első infók a 2060 kártyákról.[link]
1920 CUDA cores: 30 Compute Units * 64 = 1920
tehát Turing alapon egy GTX 1070 TI lesz ami nagyon jó teljesítményt vetít előre főleg Dx 12 és Vulkan alatt, ez alapján a 2050 is ezt az elvet fogja követni, azaz simán 1060 szintű lesz hardverileg és a modern api-k miatt gyorsabb lesz annál.
Persze kérdés az ár. és nagyon jó lenne ha az IGP-k tényleg fejlődnének.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz t72killer #37038 üzenetére
ahogy Petyke mondja, szerintem is az igergetes es a megjelenes utani csalodas inkabb lehuzza a brandet, itt a forumon is tapasztalni lepten nyomon. Az AMD nemlehet ennyire hulye, hogy ezt csinalja.
Viszont a nep meg -- mar elnezest de -- eleg idiota ahhoz, hogy a talalgatasokat keszpenznek vegye, csak azert, mert annak az oldalnak az NVnel bejott.
Nekem is volt mar, hogy 12/12 -vel jelentos osszeget nyertem a tippmixxen, de ez valahogy megsem jon ossze minden nap.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
válasz #45185024 #37041 üzenetére
Az a helyzet, elég nyüanszosak az AMD karik. Persze, az árukat azért így messze megérik, de vannak esetek, amikor kompromisszumos megoldások vannak csak.
Pár napja írtam, hogy multi monitornál nálam milyen gondok jelentkeztek. Az megoldódott egy régebbi driverrel. De pl jelenleg is tolom a Van Helsinget, és ott is csomó textúra problémát észleltem.
Első világban pl a szalmakazlak átlátszóak, mintha hézagosak lennének bizonyos szögből.
De vannak "keresztben elhelyezett szántásnyomok is"Azt persze nem tudom, hogy nv esetében is előfordulnak e ezek a hibák. Nem tettem vissza az 1050Ti-t csak ezért. De nem emlékszem ilyesmire korábbról, bár az is igaz, ezt a játékot pont nem toltam vele.
ITT láthatod a textura illesztési hibákat.
-
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Petykemano #37035 üzenetére
Na én erre mindenképp szeretnék reagálni link
05%ovn van a 470 eladás és 9.35%on a 1050TI miközben egy erősebb GPUról beszéünk.
Én is nagybácsikája vagyok két kisfiúnak aj de szörnyú szó ez a bácsika szerintetek is ??? amiből egyik most ért a "PC-t szeretnék" időszakba és kérdezte tőlem milyen videókártyát vegyek. Hát mondom
-Neked egy 570 az pont jó lesz.
-De a barátomnak 1050TI van én is oyat akarok mondja.
-De mondom az egy lassabb GPU és drágább is...
-Nem baj Full HDre jó lesz az. és ragaszkodik a barátja tervéhez aki látta a youtuben hogy az a jóóóó..
Na amikor a PR ilyen mértékben lemérgezi a tudatot és a youtubberek meg a influencerek így nyomják akkor ne csodálkozzunk....
Adoredtől én ezen a videón nagyon csodálkoztam. Nem csak az árak miatt ha kis 7nm-es GPU lesznek és nem a "12nm-en átviszem a GPUmat kisebb tranzisztor de azonos szilícium méret helyett" akkor a kevesebb szilícium miatt az árak drasztikusan le is eshetnek...
De ebben a videóban pont a lényeg a 3600G APU (20CU)
ami értelmetlenné teszi 1060-ig mindent és ha kiadják egy csapás lesz a 2050Ti- re.
NV azért van csapdában mert végletekig eltolta a kártyaosztályokat a fejekben.
A következő 200 ezres kártyája nem veri meg a 2080Tit...
Az olcsósításnak nem csak az APUkban van helye de az Adored árak GPUra azok elszálltak.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Petykemano #37039 üzenetére
Nekemis szimpatikusabb, mindenképpen.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Akkor ennyi, nyugodtan lehet féknyúzként kezelni az rx 3k-s "híreket". Persze az AMD érdekelt benne, hogy ilyenek keringjenek, ha egyetlen vásárló meglévő AMD-s karit vesz vagy kivár, ahelyett, hogy az eredetileg tervezett rtx 2070-et beújítsa, már nyertek a dolgon.
-
proci985
MODERÁTOR
az 590 meg mehet egy kort az unnepi szezonban, addig is lehet nemi hasznot realizalni rajta
-
félisten
válasz TTomax #37028 üzenetére
Hat utána kerestem és a legolcsóbb GDDR5 ram ar 2017 Ben 14 Euró volt.RX is azzal operál.tegyuk fel annyi a GDDR6 most akkor is majd a felet kiteszi ha igaz a 250 $.De azért elég hihetetlen,hogy annyira leesett az ára.
De szerintem mindegy is ,én nem táplálék hiú reményeket .Ha igaz akkor jól járunk,ha nem akkor meg csak a szokásos.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz t72killer #37034 üzenetére
Ez jó kérdés, nekem ebben nincs gyakorlatom, de hobbi szinten érdekelne, hogy mivel szűri ki azt a fajta "leak"-et, hogyan különbözteti meg egy mezei kitalációtól, ami nem nagyravágyó, hanem nagyonis reális. Végső soron pont azt mondta a videoban - a CPU-kra - , hogy a számok annyira azok, amit "vár", hogy akár ő is készíthette volna, vagy ő is ilyet készített volna. De a hírforrás lehetett akár egy konkurens cég dolgozója is, aki fel akarja korbácsolni a kedélyeket, vagy egy lelkes hívő, aki látni szerette volna az elképzeléseit a tech-médiában.
A GPU-kra vonatkozó infókat Coreteks "megerősítette". A forrás persze itt se jobb, de így már két elvileg különböző forrás két különböző tech-youtuber szűrőin átmenve jutottak napvilágra.
Mindenesetre az AMD nem nyilatkozott, nem csinált hírverést. Vega20-azik, meg most dobták ki az RX 590-et. HA igaz (Lisa SU alapján is), épp a P10-20-30 inventorytól próbálnak ezzel megszabadulni. A videoban is elhangzik az értetlenekdés,ha a navi ennyire közel van, mint azt ez a leak sejteti, akkor miért dobták piacra az RX 590-et. Ki fogja ezt megvenni, ha a CES-en bejelentik a Navi? (Ezzel együtt persze ha így is úgyis rájuk rohad a végén, remek eszköz arra, hogy az nvidiára is rárohassza a saját inventoryját.)
Ráadásul új Vega 10 id-k jelentek meg a driverben az új polarisos ID-ra abu azt mondta, nem jelent semmit, de aztán végül let új polaris. Ha előhúznak egy 12nm-es vegákat is, akkor végképp megkérdőjelezi ennek a leaknek a létjogosultságát. (Hacsaknem arról van szó, hogy a vega marad a professzionális piacon HBM-mel, a navi meg kifejezetten konzumer)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
t72killer
titán
válasz Petykemano #37032 üzenetére
A bányászok részéről ugyan megszűnt a nyomás, de ahogy a mobiloknál firmware-optimalizálás és support helyett egymás után adják ki az ilyen kacatokat, aligha lesz jobb a helyzet.
#37033: a pletyka eredete azért édekelne. Bár simán lehet, hogy egy lelkes hívő nem bírta és alkotott
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
A GDDR5 árának jelentős emelkedését két tényezővel indokolták:
- az egyik a bányászat miatt kiugró GPU kereslet. Abu még valami olyasmit is mondott, hogy gpu lapka még lenne is, de értelmes áron nem kapható ram (nyilván az előre lefogalt mennyiségen túl)
- Abu azt is mondta, hogy a gddr5 azért sincs könyyű helyzetben, mert nagyon könnyű a gyártósorokat váltani gddr5 és lpdd4 között, amire pedig a mobil piacon volt magas a kereslet az ott tapasztalható ram-robbanás miatt.A legutolsó események szerint
- Megszűnt a bányászat miatti túlkereslet a gpu-k iránt.
- A hírek szerint a SoC-gyártók rendeléseket mondtak vissza a TSMC-nél a mobil piaci kereslet növekedésének visszaesésére hivatkozva. Ha a kereslet nem, vagy kisebb mértékben nő a vártnál, akkor talán nem csak SoC megrendeléseket mondtak vissza, hanem ramból is kevesebbre lesz szükségük a várnál. GN - ram prices dropHa valami új esemény nem jön közbe, biztosan rendeződnek a korábbi szintet (<2017) megközelítőre a RAM árak.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
do3om
addikt
válasz TTomax #37028 üzenetére
Szerintem meg lehet 250$.
Hisz mikor is jön? Aztán mennyi lesz a vetélytárs mert az nem a 2070 hanem a 3060.
Mivel azt kell nézni mi lesz akkor és gyanús hogy nem lesznek képesek kiadni hamarabb.
Szóval a leggyorsabb AMD akár az közép-alsó szinten is felveheti a versenyt az nv-vel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
hokuszpk
nagyúr
válasz core i7 #37019 üzenetére
ja.
ez is olyan adoredtv -s idiotizmus. Navi majd valamikor jovo ev vegen. Most Vega 20 a szervergyorsitok piacara.
Aztan Zen2/Epyc. Utana Zen2 az asztali piacra, es csak a sor vegen van a Navi.
szokjatok hozza, hogy az AMD perpill egyszerre csak 1 termekre koncentral.
de majd jon a CES, aztan meglatjuk.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
TTomax
félisten
Ezek a számok nagyságrendileg hibásak.Ha 150-200 dolcsi lenne 8GB akármilyen GDDR akkor nem tudnák pl a 8GBos 570et 200 dolcsiért adni.Szerintem jóval olcsóbb már.Ha az AMD hozni fogja a 2070et,akkor annyiért is fogja adni mint a 2070 -50dolcsi.Persze az egész kissé meseszerü,hogy majd az AMD egy gen alatt 100%ot javit a perf/watt-on ugy hogy még a hbm is gddr,de jól van.Már megint hatalmasak az elvárások és a hype.Az AMD legnagyobb elensége a rajongótábora,mint ahogy elöttem is irták,pl az andoredTV.Azért az érdekes,hogy Veganal még a pascal 1080 szint megvolt,de itt már csak a 2070ig jutnak,tehát a komplett felsőház az nvidiáé ha igazak a hiresztelések.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
félisten
GDDR6**
TTomax::
augusztusban még azt nyilatkozták a gyártók, hogy 1 GB GDDR6 ram ára kb 22-27 $ között van sebességtől függően. Szóval legjobb esetben is, ha mérséklődtek is az árak és beállt mondjuk ma GDDR5 kifutáskori árára ( amit kétlek) az 19 $ volt. akkor a 8 GB verzión kb 150 $ csak a memória, és akkor a többiről még nem is beszéltünk, GPU, nyák , VRM , hűtés,gyártás ,haszonkulcs.
Kíváncsian várom, mi sül ki ebből.Ha egyébként Vega 64/ 1080 sebességet adna, 350 dolláron akkor az szuper lenne, és még ezt is olcsónak tartanám, de 250 $? meseszerű.ha csak megint nem lesz olyan paper launch ami volt anno az RX 480 esetében hogy ott is a meghirdetett áron érkezett kb 1000 darab kártya amazonra meg mit tudom én pár helyre 1 órán át lehetett kapni.utána meg + 60-80 $[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Nahh mi történt?Most már jó lesz az ócska gddr is?Hova lett a nagy hbmes törekvés?Az eddigi fejlesztés akkor kuka?Ja hogy akkor csak drága volt az ahogy mondtuk...most már jó lesz 8GB GDDR6 is aki meg eddig két genen keresztül vásárolt,annak köszönjük,hogy támogatta a beta tesztet...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
nem szabad már megint csodákat várni , remélem jól sikerül, de ezek elég fantazmagórikus dolgok. 8 GB DDR6 ram ára is még elég magas ahhoz hogy 250 dollárba beleférjen.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz t72killer #37020 üzenetére
Am én azt hittem a CPU-ról van szó ami ugye szintén ilyen számozással jön.
Igy ha úgy vesszük nem az az NV miatt csinálja hanem saját jelzéseihez összeigazíthatja a CPU-VGA párosítást.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
core i7
addikt
Gondolom így követhetőbb lesz az Nvidia Teljesítményével 3000 pedig azért mert 7nanométeren Nvidia is kifogja adni az RTX3000 szériát
-
t72killer
titán
-
törölt tag
válasz CsyGaBiKa #37008 üzenetére
Hát, az úgy volt, hogy épp toltuk a haverokkal multiba, egyszer csak látom ám, laggol, mint a k.isten .. a framerate meg 20 körül stagnál. Nézek balra ... semmi ... Nézek jobbra ... Hát nem ott rohan a hóna alatt a karimmal (bocs t72killer)
Amúgy, DHL-el nem szabad küldeni. A Magyar Postával van szerződésük. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni.
Én hazafelé iPost Parcel-le küldöm, visszafelé GLS. Mindig, minden flottul megérkezik. (Persze, nem tudom, merre lax)szerk
Amúgy, az uccsó csomag amit küldtem magyarba, az így nézett ki. Egy nagy értékű óra volt benne.Maga a papír doboz egy speckó fekete folpackal volt becsomagolva, és a duck tape is szinezett volt. Lehet mindkettőt kapni különböző színekben.
Tőlem még nem loptak el semmit, de hallottam ezt-azt, így igyekeztem felkészült lenni.
Pontos súlyadatokat adtam a címzettnek, és fotót körbe, minden oldaláról a csomagnak.
Ha ezt megbontják, tuti nem tudják ugyanígy visszacsomagolni.
Mondtam, mielőtt aláírja, nézze körbe a csomagot. Ha sérülés van rajta, ne vegye át!De hálisten, semmi ilyen nem történt. Szerintem, az ilyen módon csomagolt csomagokat békén hagyják, lévén nem tudják észrevétlenül megbontani.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz CsyGaBiKa #37013 üzenetére
Szerintem a német DHL-nél tűnt el, vagy a két szolgáltató "között" csak letagadták. 2 hónap levelezgetés után feladtam. Volt biztosítás, de a DHL simán letagadta a felelősségét, mondván én rohangáljak a tőlem 1000km-re lévő magyar postára - akinek alapból nem kellett volna átadniuk a csomagot. Mind1, már kb 2éve volt, túltettem magam rajta, nem használom őket azóta.
-
félisten
válasz t72killer #37010 üzenetére
Hát vegából összesen 15 darab eladó van fent a két típusból , 130 K a legolcsóbb 56 míg 1070 ből 89 K és van fent így tippre 80 darab és a legolcsóbb 1080 meg 110K tól abból is rengeteg vabn. Sláger lesz nemsokára, mind az 1070 mind az 1080
-
-
t72killer
titán
válasz CsyGaBiKa #37008 üzenetére
Egyszerű: énhülye eladtam Magyarországra és a DHL csomagból útközben kilopták. Ahelyett, hogy a DHL a saját rendszerében szállította volna le a csomagot, ahogy elvárható lett volna, átadták a magyar postának, akik a rendszerük szerint már kevesebb súllyal vették át - erről viszont a DHL nem hajlandó tudomást venni. Többhónapnyi levelezés után feladtam, többet facsavarnál értékesebb dolgot nem küldök DHL-el, az tuti. A sors iróniája, hogy itt helyben (Németo) is hirdettem, három hónapig senkinek se kellett, és egy héttel azután, hogy elküldtem a vasat a vesztőhelyére, jelentkezett egy helyi vevő. Mondom b..meg, 3hónapja kint a hirdetés, nem vtál képes egy icipicit hamarabb jelentkezni...
#37009: Ez nagyon érdekes, mert a bányában tudtommal sokkal több a radeon.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz wjbhbdux #37006 üzenetére
Eszem ágában nincs ebben a kategóriában karit venni, 970-em volt, amíg el nem lopták, most egyelőre egy 1050Ti szolgál ki - ami ugyan nem a "legerősebb középkari", de alapdolgokra elég. A következő lépcső egy zotac 2080Ti lesz (melóra).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest