- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Nincs már olyan oldal, ahol a magyarországi napi új esetek/ új kórházban kezeltek/ aznapi elhalálozottak , aznapi beoltottak száma naponta frissülne?
A govon csak össz adat frissül...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
-
Gsx-rr
veterán
Tenyleg nem ertem ,hogyan beszelhet itt barki is majd 4. hullamrol.
Ettermek ,szallodak, fesztivalok,szorakozohelyek honapok ota fullon. Kulfoldre oda vissza ezrek utaznak.
Osszel ha a Suliba mennek a gyerekek ezt ami most megy nyaron nem fogja uberelni, de megis mar kesz tenykent lehet kezelni -
BalanceR
addikt
válasz Gsx-rr #109454 üzenetére
Azért, mert a delta lényegesen virulensebb, gyorsabban terjed, kevesebb kontakt is elég az átadásához. Az itthon népszerű célországokban is most kezd felfutni a delta, azért volt itthon is alacsony a deltás eset, mert ahonnan visszajöttek, ott sem volt sok , de ahogy telik az idő, egyre többen fogják behozni + az is gerjeszti 4. hullámot, ami a tavaly őszi hullám oka is volt:
Egyszerre nagy mennyiségben térnek vissza az emberek külföldről, sokszorosára nő a kontakszám, zsúfoltakká válnak a plázák, boltok, tömegközlekedési eszközök, visszatér mindenki az irodákba, munkahelyekre.
Igen eddig is mentek külföldre a népek, voltak fesztiválok...
De a mennyiség, és a visszatérést követő viselkedés nagyon nem mindegy.
Most egy átlagos munkahelyen turnusokban mennek szabira emberek, van ütem, fluktuáció. Ha valaki esetleg kint összeszedi, szabi után bent csak azoknak tudja átadni akik nincsenek szabin, de ahogy ők visszajönnek, mások mennek, Így legalább a harmadára csökken a munkahelyi gócok kialakulása. A fiatal aki megy fesztiválozni, és esetleg benyeli a buli közben, utána max a pár haverjának tudja továbbadni. Suli nincs, ha a gyerek kapja el, nyaraláskor, táborban... Csak néhány közeli pajtásának adhatja tovább.
Szeptember elején viszont mindez megszűnik, szabiról szinte mindenki megy melózni, és mivel mindenki más is bent van, több embernek tudják tovább adni. Gyerekek nem csak a 7-8 barátjuknak, hanem 20-30 osztátytársuknak + akikkel az udvaron folyosón... találkoznak, azok meg a szüleiknek, buszon bárkinek. A tömegközlekedés ismét zsúfolttá válik, minimum 2X annyi ember lesz egy járaton, mint a nyáron volt.
Ez a sok jelentéktelennek tűnő apróság összeszorzódik, és elindul az ív felfelé. Erre jön még rá a hűvösebb, vírusnak kedvező idő. Kevesebb napfény kevesebb D-vitamin, nyitott ablak helyett belső levegő keringetés...
Ez olyan hihetetlenül hangzik, vagy logikátlan? Mutass rá, hol.[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Asbee
veterán
válasz BalanceR #109455 üzenetére
A delta már régesrég ittvan. Több mint egy hónapja mennek a bulik, rendezvények , strandok tele, kocsmák, szórakozóhelyek tele, fürdők strandok tele. Ha sokkal virulensebb, gyorsabb a lefolyása, miért nincs semmi nyoma? Felesleges a külföldi nyaralókra fogni, onnan is sokan hazajöttek már. Itt inkább arról lehet szó, rengetegen átestek úgy hogy nem is tudnak róla+ az oltások.
-
BalanceR
addikt
válasz Asbee #109457 üzenetére
Nyilván az említett esetek is előfordultak, szinte kizárt, hogy ne legyen a jelenlegi napi esetek többszöröse szeptember után, és ha lesz, azt már hullám.
Az én sem gondolom, hogy akkora lesz, mint a harmadik volt, köszönhető az átoltottságnak, de biztos hogy jobban le lesz terhelve az EÜ.
Az, meg hogy a külföldről hozzák be tömegesen, tény, magától nem alakul ki, ha nincs bent.
Ha lenne normális stat, hogy pontosan melyek voltak a leginkább kedvel nyaralóhelyek, biztos vagyok benne, hogy 90%ban olyanok lennének a toppon, ahol Magyarországhoz hasonlóan nem volt nagy delta átfertőzöttség.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Gsx-rr
veterán
válasz Asbee #109457 üzenetére
Mar majdnem 3 honapja!
Most nyaron sokkal tobb ember kerul a nyaralasok miatt kontaktba, ami rovid ido a 3 honap alatt utana ugyanugy dolgozik mindenki.
Plazak bevasarlokozpontok ugyanugy tele vannak.
Nekem gyenge magyarazat,hogy majd 4 honapig semmi utana mikor vege a nyarnak meg egybol rohamos emelkedes lesz. -
Gsx-rr
veterán
válasz t72killer #109459 üzenetére
Ott soha nem volt ekkora szabadsag,fesztivalok, sportesemenyek stb(eleg a foci vb-t megnezni)
Nalaunk valami csoda tortent vagy ebbol latszik mekkora kamu az amit kozolnek.
Fogadok ra itt 1 honap mulva se lesz meg semmi a vadaszati kiallitas miatt, tehat 5 honap alatt se fut fel a virus,de majd utana fog ?! -
senior tag
-
daneel_hu
addikt
Mindenki hazudik, minden adat szar... de itt a PH-topikban tudjuk a tutit.
Jóvan'. -
BalanceR
addikt
válasz zolivissza #109463 üzenetére
Mármint nem alakul ki a delta variáns magától utazás nélkül egy zárt országban.
Ami az eredeti vírust illeti, sanszos a mesterséges eredet / laborszökevény opció, de ezt valószínűleg sohasem fogjuk megtudni, és nem is igazán számít már...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
t72killer
titán
válasz Gsx-rr #109461 üzenetére
Nem mind1, hogy 10M ember minden nap kocsmázik, másik 10M minden nap iskolába jár, vs 2-300 ezer lelátózik? Egyébként pl taxisokon, boltosokon se látok maszkot elég gyakran/nem láttam május-júniusban sem.
A különbség csupán az induló adag nagysága és időzítése.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
lacafaca
addikt
a nemzet patkolókovácsa kinyilatkoztat (bt)vidi
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
ezek démonbabok voltak ...konklúzió: faszság, ahogy előre gondoltam [link]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
válasz Z.É.T. #109474 üzenetére
azért van nálam is egy határvonal, amit én sem lépek át...na ez bőven amögött volt...de soha nem mondom semmire, hogy faszság, amíg meg nem tapasztalom saját magam, mert (talán te is emlékszel erre) mindent tudni akarok...nem ülök föl semmiféle szóbeszédnek, csak a saját megtapasztalásomra adok, nem kell semmiféle iránymutató...csakis a saját fejem után (ennek ellenére még mindig létezek, szóval ez már marad is így )
-
Qtya123
őstag
válasz lacafaca #109473 üzenetére
Hú de meglepő! Azért legalább történ egy nem elfogult kísérlet is. Hiszen eddig a topiklakók azzal voltak vádolva e téren, hogy csak leugatjuk, de nincs kipróbálva.
Atesz gondolom megmagyarázná valami olyasmivel, hogy biztos azért nem sikerült, mert nem hittél benne.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz Qtya123 #109476 üzenetére
na ezt nem lehet rámakasztani...a legnagyobb negatívuma a személyiségemnek, hogy mindent elhiszek, csak sokszor cáfol meg az élet ha tudnátok, ezzel a szarral kapcsolatban is milyen agymenésen mentem át tavaly kora tavasszal, aztán elkezdtem a legózást (persze lehet azt hazudni, hogy az első hírek beérkezésekor nem ugrott be mindenkinél a sportszelet, csak oktondiság...aztán sokan a mai napig is gyártják azt, mit sem törődve a nyilvánvaló tényekkel)
-
BalanceR
addikt
válasz lacafaca #109473 üzenetére
Lehet, hogy inkább olyannak kellett volna végezni ezt a "tudományos kísérletet (LOL)", aki ért is a növénytermesztéshez, ő nem a bablevesből kivett szemeket csíráztatná...
Nem lehet, hogy rövidlátóak voltak? Legközelebb temess melléjük olvasószemüveget is, hátha az volt a baj... De lehet, hogy csak diszlexiás babokat fogtál ki, vagy az 5G sugárzás tette tönkre a csírákat?[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #109478 üzenetére
Szerintem a többség hasonlóan működik :)
Talán elsikkadt, de írtam, mi is megcsináltuk ezt - és tucatnyi másik - "kísérletet" a 90-es években, az agykontroll tanfolyam után. (feleségem egyik inspirálója volt egy korábban közismert gyerekpszichológus ilyen irányú érdeklődésének)
A hit ereje egyébként tényleg elképesztő, csak a köréépített vallásokkal/egyházakkal van hatalmas gond legtöbbször, legyen az bármelyik, akár politikai, vagy ál-tudomány alapú... Mondom, belefolyva ebbe a világba eléggé szkeptikus, vagy inkább óvatos lettem a "nagy megfejtőkkel" szemben, de ez nem fórum-mélységben fejtegethető téma.
Amit magamon és másokon is megtapasztaltam már ezerszer: az információk alapján az ember hajlamos a leginkább rokonszenves, vagy a számára leginkább hihető következtetést levonni és ez számtalanszor totálisan téves.
Na, én is befejzetem itt a babÁzást
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #109481 üzenetére
Ebben semmi új nincs, ismeretes volt kábé minden.
Olvasd el, mit írtam, az alapján szerintem nincs miért tessegnem
Én a kezdetektől drukkolok minden terápiás lehetőségnek, az ivernek is, semmilyen ellenszenvem nincs. A vallási fanatikusokkal van, itt is.Iver, MÚKODJ!
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
BalanceR
addikt
válasz lacafaca #109481 üzenetére
"Ha a vizsgálatok pozitív eredménnyel zárulnak, az ivermectint a fertőzés korai szakaszában, enyhébb Covid-panaszok esetén fogja majd ajánlani az orvos, ugyanúgy, mint most a favipiravirt. A cél a vírus szaporodásának lassítása, a kórházak terhelésének csökkentése."
De ezt eddig is tudtuk, viszont egyesek (nem Te) úgy tolták, mintha olyan csodaszer lenne , 100% os hatékonysággal, minden esetben, ami kb alkalmas lenne a vakcináció leváltására, de maximum az enyhe esetekben van értelme, hatása, ilyen szerek meg eddig is voltak használatban. Az adagolás viszont fontos, mert könnyű túladagolni, szóval ha a szomszéd állatorvossal intéztél magadnak, ne kapkodd be csak úgy.[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz BalanceR #109483 üzenetére
nem hiszek a pirulákban (a vitaminpirulákban sem), nem is élek velük, számomra csak egy út van, a naturális...de ez köztudott
zét jó, értettem akkor is, csak szórom a tüskét...tudod
-
-
lacafaca
addikt
nem magamtól vagyok ilyen pro nyugi...háborog a világ, háborognak az oltott zsidók, max ti nem akartok tudni róla...de mit kellene idetenni, hogy ne legyek alusipkával ábrázolva? ...nekem 8 amit ti nyomtok, amúgy sem más ez, mint a fostenger ami dől mindenhonnan, de ha csak egy tagot tudok innen megmenteni ettől az ármánytól, már nem fölöslegesen voltam itt hosszú hónapok óta
-
BalanceR
addikt
válasz S e t h #109494 üzenetére
A piacon szerintem már mindenkit megtérített, (ott nem lehetett nehéz dolga...) Itt meg viszket , mert egy év alatt nem sikerült senkit sem meggyőznie az "ő világának igazságról" , viszont annál több emberben váltott ki nevetést...
-
lacafaca
addikt
válasz S e t h #109494 üzenetére
dehogy erőlködök...csak tényközlök...aztán akinek van annyi sütnivalója, hogy fölfogja, az levonja a megfelelő konzekvenciát...akinek nincs, az meg csinálja a fesztivált nap napután
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info