- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Igen és tényleg keresd meg manuális telepítést választva mert ha hagyod automatice telepíteni akkor lerántja a DSM 6.0-t és ahhoz még nincs bootloader és csak elérhetetlenné válna a cucc.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
törölt tag
Na várjávárjá'.
"Milyen kötetet érdemes választani, ha az a cél, hogy bármikor tudjak plusz hdd-t berakni, és bármikor tudjak hdd-t cserélni? "
A berakás mehet egy JBOD kötettől kezdve védelem nélküli shr-en át bármivel, de ha ki is akarsz a kötetből venni -adatvesztés és összeomlás nélkül- vinyót akkor bizony kell valami védelem értelem szerűen.
Vinyónként külön kötet? Mielőtt kiveszed az egyiket átmásolod egy másik kötetre a tartalmát és kalap. Vagy raid 5, esetleg shr 1 lemezes védelemmel, utóbbi rugalmasabban bővíthető, két lemeznél raid 1-ként megy, 3-tól kvázi raid 5-ként. De itt ugye vannak megkötések, az új vinyó amit beteszel a legnagyobb kötetben lévő lemez méretével azonos vagy nagyobb kell legyen pl. Van ilyen calculator pl
"Ha abba tennék még egy sata bővítő kártyát, így lenne plusz 2 hdd, tudná kezelni?"
Jupp. 3 féle kártyával játszottam már ilyet, egyiknél se volt gond hogy ne ismerte volna fel a vezérlőt.
[ Szerkesztve ]
-
-
zarew
senior tag
-
-
-
-
Pubszon
veterán
válasz varmi2 #16413 üzenetére
Ahogy Essejó írta, inkább Intel, de AMD is tökéletes erre a célra jelenleg, haveromnak AMD E350 megy hibátlanul.
Valamivel többet fogyaszt és lassabb mint az én Celeron J1900-am, de attól még jó rendszer az is és fillérekért lehet venni 4 SATA portos lapot.
Tartaléknak lehet be is fogok ruházni egyre.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz varmi2 #16427 üzenetére
Hálókártya támogatott, CPU szintén, szerintem a SATA vezérlő is, úgyhogy simán mehet.
Ez gyorsabb is és kevesebbet is fogyaszt mint a haverom E350-e.
Ez sem rossz ár/érték arányban.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz varmi2 #16750 üzenetére
A többi W10-es gép sem látja egymást mi? Hálózatfelderítést kell engedélyezni, mivel valószínűleg ki van kapcsolva. W10 szereti kikapcsolni.
Amúgy meg, fel kell csatolni betűjeles meghajtónak és nem így használni.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
Pubszon
veterán
válasz varmi2 #17366 üzenetére
Ha ki akarja használni a max letöltést akkor nem elég.
Nekem 1000/1000 FTTH net van és 50MB/s körül van a max egy J1900 Celeronnal.Szerintem egy magasabb órajelű 2 magos i3 már kihajtja.
Nekem elég ez a letöltés, ha valami nagyon kellene gyorsan akkor az asztali géppel töltöm le, annak nem gond a gigabites torrent.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
BPéter1984
tag
válasz varmi2 #17369 üzenetére
Valami mini itx , i3 vonalon valami ?
Akármilyen vga ? van itthon elfekvőben radeon pci-e kártya.
Mondjuk 8GB ram.
HDD-k vannak , igaz jelenleg használatban egy részük.
Beállítások esetleg hozzá ?
Mire formázva , portok stb ami kellhet.
Bocs a sok kérdésért.VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X
-
BPéter1984
tag
válasz varmi2 #17371 üzenetére
Bocs rosszul írtam , a torrenthez kellő port amit a routerben kell.
Download station nem kell mert zabálja a helyet.
Formázni meg ext 4 vagy shr vagy mire érdemes a legjobb sebességet mi adja ? Tudom hogy magának formáz.
Ha kaphatnék támpontnak lapot és procit az jó lenne.VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X
-
-
kgymac
őstag
válasz varmi2 #17925 üzenetére
Nálam főleg videók vannak, a vol1-en a video mappa, abba csatolással megjelennek a vol2 video2 mappában lévő könyvtárak. Kliensekről smb-n érem el, ott be kellett kattintani a symlink támogatást.
A linkeket terminálból kellett létrehozni, de gyugyo79 írta korábban, hogy a megosztások is csatolhatók, lásd syno topic.
Ha ez így elég, akkor használd. A kötetek mindegy, hogy milyenek, működik basic-kel, raid[0/1/2/5/6] és shr/shr2-vel is.
De van petadrive csomag, ami igazi syno nason használható, xpenon nem ajánlanám senkinek. -
zsolt501
nagyúr
válasz varmi2 #19460 üzenetére
Hasonlót tapasztaltam én is, ha a gépen be volt kapcsolva az IPv6, amint kikapcsoltam egyből ment gigabiten a másolás, a konkrét okot nem sikerült megtudnom, mert bekapcsolt IPv6-al is kellene tudnia másolni gigabites sebességgel.
Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban kérem ossza meg.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
válasz varmi2 #19740 üzenetére
Egyik sem jó, kezdésnek ezt olvasd el, [link] aztán vagy zaklatod a szerzőt Vagy rákeresel a kártya nevére itt a topikban, már többször volt róla szó.
Lehetőleg próbáld itthon beszerezni, ha csak nem akarod magadnak flasselni[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
kgymac
őstag
válasz varmi2 #19740 üzenetére
Típusra keress rá a fórumban, kettő is van, amit xpenoval használtak itt.
(asmedia 1061 ill. 88se9230). Persze, bízz benne, hogy tényleg az lesz rajta. Én szétnéznék, h van-e európai raktárból, újabban elég sok kereskedő szállít EU-ból. Bár a hollandiai csomagom nem ért ide 11 nap alatt -
-
-
válasz varmi2 #20961 üzenetére
Melyik DSM verzió van telepítve? Ugyanis az alaplapi NIC az új lapon Realtek RTL8111GR. De legfeljebb kicseréled az extra lzma-t, ha nem kapna IP-t.
6.1.7 nél 99%, hogy nem okoz gondot, 6.2 - 6.2.2 szinte biztos, hogy cserélni kell, 6.2.3 valószínűleg mennie kell csere nélkül.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest