- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz kgymac #24698 üzenetére
Igen, de most biztos ami tuti, megint ráküldtem mind a kettőt, utána a buildet, ugyanúgy platform not found.
Nézem Githubon, lehet vaksi vagyok, de a main branchen (ahol a 0.9-es verzió van) baromira nem találom egyik img filet sem, ezeket honnan szedted le?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz kgymac #24692 üzenetére
Legacy és Uefi bios választható VMM-ben, legacyn próbáltam, aztán uefin is, de nem változott semmi, de megnézem egy új vm-mel uefi beállításokkal meg img-vel, hátha úgy megy.
"Én továbbra is dva3221-7.1.1-42962 formát vártam volna a dva1622 alapján." én is, azzal is kezdtem, de nem eszi meg:
Ezért is írtam az elején, h nem is igazán értem, h mi fogja meghatározni, h itt most konkrétan egy DVA 3221 fog települni...
Szerk.:
Available platform versions:
----------------------------------------------------------------------------------------
apollolake-7.0-41890
apollolake-7.0.1-42218
apollolake-7.0.1-42218-JUN
apollolake-7.1.0-42621
apollolake-7.1.0-42661
broadwell-7.0.1-42218
broadwell-7.0.1-42218-JUN
broadwell-7.1.0-42621
broadwell-7.1.0-42661
broadwellnk-7.0.1-42218
broadwellnk-7.0.1-42218-JUN
broadwellnk-7.1.0-42621
broadwellnk-7.1.0-42661
bromolow-7.0.1-42218
bromolow-7.0.1-42218-JUN
bromolow-7.1.0-42621
bromolow-7.1.0-42661
denverton-7.0.1-42218
denverton-7.0.1-42218-JUN
denverton-7.1.0-42621
denverton-7.1.0-42661
geminilake-7.0.1-42218
geminilake-7.0.1-42218-JUN
geminilake-7.1.0-42621
geminilake-7.1.0-42661
v1000-7.0.1-42218
v1000-7.0.1-42218-JUN
v1000-7.1.0-42621
v1000-7.1.0-42661[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz kgymac #24690 üzenetére
"Az ugye megvan, hogy nem így néz ki az xpeno, amit megtalálhat az assistant?" - nincs, mármint amit utoljára telepítettem az nem így nézett ki, de azóta a dsm is főverziót váltott, ki tudta, hogy néz ki a mostani ...
"Build-eltél egyáltalán?" - persze, ott is van az első posztban: sudo ./rploader.sh build denverton-7.0.1-42218
Nyomtam két forced restartot és most megvan a szokásos boot menü, köszi a tippeket!
Sajnos egyelőre "you need to load the kernel first" hibát kapok (VMM alatt próbálom sata csatolóval és persze sata boottal).
Szerk.: legacy mód.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz kgymac #24688 üzenetére
Jah, hogy esetleg másik gépre gondolsz... tuti nem, a terminálon ifconfig által mutatott mac cím ugyanaz mint a gép arp táblájában lévő mac ehhez az ip-hez, amiről pingeltem... Meg a router is pampogna ha ip ütközés lenne, szóval egész biztosan az a vm válaszol amire települt a rendszer (és nem natolva van a hoston, hanem külön címe van).
"ssh port biztosan nincs nyitva egy telepítés előtt álló syno nas-on, így xpenology-n sem" - dehát ssh-n csináltam az egész telepítést ...
"Ha az assistant nem látja, akkor nincs is a hálón a gép. A withfriend-et ajánlanám, mert az kiírja, hogy milyen ip-n éred el az xpeno-t, nem kell találgatni vagy keresgetni." Most sem kell találgatni, egészen biztosan ez a címe:
-
Magnat
veterán
válasz kgymac #24683 üzenetére
"Azt már csak félve merem megkérdezni, hogy miért nem volt jó a pocopico féle rp-ext, ami ismereteim szerint a legszélesebb hw támogatást adja." - mert sajnos nem találtam hozzá jobb leírást, itt egyáltalán nem említi, a topikjában meg ezt találtam amit az előbb írtam. Közben átállítottam a nic típusát másra (Intel e1000 talán), így a 7.1.1-42661 felmászott hiba nélkül (sudo ./rploader.sh build denverton-7.1.0-42661), viszont a Syno Assistant nem találja, illetve ha megpróbálom megszólítani az 5000-es porton, ott sem válaszol ... az ip egyébként pingelhető. Van még valami tennivaló ezután vagy ilyenkor már mennie kellene?
-
Magnat
veterán
Üdv,
fel akarnék dobni tesztelni egy dva3221-et virtuálisan. Pocopico stable-t szedtem le, ami első körben nem világos, h hogy "mondom meg" neki, h dva3221-et akarok telepíteni? Látom, h az available platforms között van olyan, h denverton-7.01 ... , ez határozza meg (illetve ha ezt választom ki), h a dva3221 fog települni?
Túrva a topikját, így próbáltam feltenni:
./rploader.sh ext denverton-7.0.1-42218 add https://raw.githubusercontent.com/OrpheeGT/redpill-ext/master/acpid/rpext-index.json
./rploader.sh ext denverton-7.0.1-42218 add https://raw.githubusercontent.com/OrpheeGT/redpill-ext/master/virtio/rpext-index.jsonsudo ./rploader.sh build denverton-7.0.1-42218
De sajnos telepítéskor 2 hibát kapok:
"[-] The extension thethorgroup.jg.virtio was found. However, the extension index has no recipe for dva3221_42218 platform. It may not be
[-] supported on that platform, or author didn't updated it for that platform yet. You can try running
[-] "ext-manager.sh update" to refresh indexes for all extensions manually. Below are the currently known information about
[-] the extension stored locally:
""-] Failed to update recipe for thethorgroup.jg.virtio extension for platform dva3221_42218. The script will terminate as you do not
[-] have previously downloaded recipe which can be used if download fails. Try again later. If problem
[-] persists contact the extension packer for support (displayed below)
"Jól értem, h a virtio csatolóval van nyűge, próbáljak esetleg másféle típust beállítani neki?
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Hirtelen most nem találtam meg visszakeresve, a 7.1 szintén csak Intel vagy más támogatott hálókártyákkal működik vagy bármi jó neki?
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz varmi2 #23654 üzenetére
Hmm, jó kérdés, biztos az adott verzióhoz való PAT filet töltöttél le? Én 1621+-t választottam a legújabb builderrel, hálókarcsi bridge-ben, ide vezérlőt töröltem, sata vezérlőre tettem a loadert plusz egy 50 gigás virtual diszket.
Egyedül azt nem vágom, h az 50 gigás diszkből miért csak 39 gigás kötetet tudott csinálni, de egyébként meg tök mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz ArthurShelby #23634 üzenetére
Szia,
köszi a guide-ot, nekem ugyan van Syno vasam, de tesztre most csináltam egy 7.1.1-et Virtualbox alá a arpl-1.0-beta2.vmdk-dyn.zip loaderrel. Azt tudod esetleg, h a arpl-1.0-beta2.vmdk-flat.zip loader mire való?
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz Magnat #21358 üzenetére
Válaszolok magamnak, bár az ffmpeg nem AC3-ra van hanem dts-re meg eac3-ra, de telepítés után lefuttatva a következőket mégis sikerült rávennem a nast, h az ac3 hangsávos filmeket is lejátssza:
sudo mv /var/packages/VideoStation/target/bin/ffmpeg /var/packages/VideoStation/target/bin/ffmpeg.old sudo ln -sf /var/packages/ffmpeg/target/bin/ffmpeg /var/packages/VideoStation/target/bin/ffmpeg sudo cp -p /var/packages/VideoStation/target/lib/libsynovte.so /var/packages/VideoStation/target/lib/libsynovte.so.old sudo sed -i 's/eac3/ZXXZ/' /var/packages/VideoStation/target/lib/libsynovte.so sudo sed -i 's/dts/ZXZ/' /var/packages/VideoStation/target/lib/libsynovte.so sudo sed -i 's/truehd/ZXZZXZ/' /var/packages/VideoStation/target/lib/libsynovte.so
-
Magnat
veterán
Üdv,
haverom Xpenójára (6.1.3) felkerült a DS Video. Még csak 4-5 film került fel, eleinte minden jó volt, aztán valamilyen okból kifolyólag az AC3 hangsávos videókat elkezdte nem lejátszani, csak teker a végtelenségig. DTS hangnál egyből szól, h az nem támogatott, de AC3-nál semmit. Sima sztereó hangsávos film 1 van felnt, az csont nélkül viszi. Láttam, h korábban másnak is volt ilyen gondja ( [link] ), de megoldást nem láttam rá. Ffpeg fent van, de nem segít, korábban meg anélkül is működött minden.
-
Magnat
veterán
Üdv,
ismerősöm gépén (6.1.5) Vpn szervert ha telepítek, bizonyos beállítások mentésekor leakad, de most kipróbáltam, h telepítés után azonnal uninstall úgy, h meg sem nyitottam és ha bejelölöm, h törölje a beállításokat is, akkor abba is belepusztul, csak teker vég nélkül. Ha restartot nyomok nem indul újra, a dsm már nem lesz elérhető, de pingetni még lehet, ilyenkor csak a manuál ki-be segít. Emellett egyébként nem is működik a szerver, legalábbis OpenVpn klienssel biztosan nem. Próbáltam már manuálisan is törölni a Vpn szerver adatait, de az sem segített. Találkozott már ilyennel valaki?
-
Magnat
veterán
Igen, így lehet bár vhonnnan úgy rémlett, h nem nézi végig az összes nic ip tartományát, de ezexerint mégis ... bridge network megintcsak szerintem úgy műxik, h a meglévő wifin (ha azon él a kapcsolat) emulál egy vezetékes kapcsolatot, van pár virtuális gépem ami így működik, esetleg azt tudom elképzelni, h az auto mód nem jó amikor a vmware találja ki, h melyik valódi csatolón ossza meg a guesttel a kapcsolatot, én ki szoktam venni a pipát a többi nic mellől, h tuti az aktív kapcsolatból osszon, de majd otthon kipróbálom.
Ugye a natolt konfig amiatt is elég macerás, h még lanon belül is szarakodni kell a port forwardokkal, illetve aminek nem jó a natolás (pl smb) az pedig nem is fog működni. És persze a dlna sem fogja megtalálni a nast mint szerver.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz sziszi-fuszi #19763 üzenetére
Tudsz mondani egy modellt, ami messze veri ár/érték arányban a Synologyt? Tényleg kíváncsi vagyok..
-
Magnat
veterán
válasz sziszi-fuszi #19756 üzenetére
Nem ismerem az inteles qnapok árát, egy épített géphez képest is jobbak ár-érték arányban? Inkább ahhoz lenne fair hasonlítani, ha már taknyolni kell a dsm telepítésével ...
-
Magnat
veterán
válasz Protezis #19617 üzenetére
Így cseréltem diszket a 2 lemezes nasomban amit 1 lemezzel használok. 1 lemezes SHR, melléteszed a nagyobb diszket, átkonvertálod tükörre, amikor kész, kiveszed a régi lemezt, aztán ssh-ból demote 1 lemezes shr-re mdadm-mel: [link]
Végül a tároláskezelőben megnöveled a kötetet lemez maximumra.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz bupemko #19122 üzenetére
A kijelzést tuti át lehet írni:
A Docker viszont nem hiszem, h több magot tudna használni mint a host, lévén h kernelszintű virtualizáció történik, nem hardver, de én is azt gondolom (vagy inkább remélem ), h a kernel kihasználja mindet.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz envagyok #19062 üzenetére
Szia,
azt amin a DSM-et is eléred (tehát alapból az 500-5001). Milyen eszközről akarod elérni? Én Anroidon használom a Tiny Cam Monitort is ( [link] és [link] ), kis felbontásban lehet vele élőképet nézni - azért csak kis felbontásban mert a Syno apija ilyet szolgáltat alapból, de én pont ezért szeretem, mert így nem pörgeti a mobilnetet. Ha meg kell a full felbontás akkor ott a DS Cam vagy vpn.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz enginev3.0 #18653 üzenetére
Írtam, h a root-tal moddolt csomag sem indul el ... egyébként nem itt nem kedvelt, hanem biztonság szempontjából problémás ... de pont ezért próbáltam ki, h jogosultság baja van-e, de nem megy úgy sem sajnos.
-
Magnat
veterán
Üdv,
feltettem a Qbittorrentet próbaképpen egy 6.1.3-as DSM-re (Celeron N3150 a vas), de egyáltalán nem indul el, akérmit is adok meg usernek, ezért feltettem a moddolt root által futtatott verziót is, h lássam, jogosultság baja van-e, de az sem indul el a log meg tök üres ... volt esetleg ilyen vkinek?
-
Magnat
veterán
Ha vkit érint, műxik a Synocommunity
-
Magnat
veterán
válasz citkar #18248 üzenetére
Elvileg nem gyakoribb mint hdd-knél, sőt ... közben megtaláltam a cikket amit említettem: [link]
Szerk.: Bár hozzáteszem, olvastam olyan véleményeket, h az adatsűrűség növekedésével csökkenni fog az élettartamuk (ez egy 6 éves cikk).[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Essejó #18207 üzenetére
Azt nem tudom, de nálunk a céges levelezőszerverben is ssd-k vannak, tükörben 2 x 256GB Samu 850 Pro a rendszernek, illetve 2 x 512GB Samu 850 Pro a levelező adatbázisnak.
A 512-esek 767 nap üzem és 20TB írt adat után 100/98-on állnak HDS szerint, a 256-osok 1152 nap és 25 TB írt adat után 100/81-en.
Vhol egyébként olvastam egyszer egy tartós tesztet az akkori pro szériás hdd-kre (vmi 5 félét teszteltek) és mindegyik túlteljesítette a gyártói írási kapacitást, illetve egy sem halálozott el hirtelen, előjel nélkül.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz ArthurShelby #18165 üzenetére
Nekem is van olyan pendriveom (nem emléxem melyik), aminek pont ez a vid-pidje
-
Magnat
veterán
válasz Zoleee89 #18143 üzenetére
Szia,
igazából amit nem tudsz használni az a Syno DDNS-ese, illetve a fizetős csomagok (pl plusz kamera licensz), illetve a frissítés verziótól függően többé v kevésbé, de mindenképpen macerásabb mint Synologyn. (Ha van még más is, majd úgyis kiegészíti vki)
Én ha komoly adatokat tárolnék rajta (szerencsére nem így van, mert van gyári nasom is), akkor 20x is meggondolnék egy verzióupdate-et.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Ugyan Synon csináltam, de Xpenologyn is hasznos lehet, írtam egy guide-ot, hogy lehet nagyobb hdd-re upgradolni anélkül, h újra kéne telepíteni/konfigolni bármit: [link]
-
Magnat
veterán
válasz bukottangyal #18102 üzenetére
A VID, PID értékeket átírtad a bootloaderben?
-
Magnat
veterán
válasz bukottangyal #18093 üzenetére
A nagyobbat próbáld aminek nincs a nevében a 3615, most megnéztem, én azt használtam.
Szerk.: jah bocsi, már látom, mind a kettőt próbáltad, akkor nemtom sajna ...
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz bukottangyal #18088 üzenetére
Szia,
haveromnak nemrég toltam fel egy vmi AMD procis vasra Xpenologyt, ugyanígy jártam, még a nem túl kényes 6.1.7 sem ment fel ... végül nem June-féle loaderrel próbáltam, hanem Quicnick-kel innen:
Ez végól jó lett.
-
Magnat
veterán
És amikor linux alól megnézted a diszket, tényleg nem volt már hely rajta? Ha igen, esetleg megpróbálhatnál pár nagyobb állományt (nemtom filmek vannak-e rajta) áttenni a másik diszkre v törölni olyat ami nem fontos és utána megpróbálni bootolni a nast.
-
Magnat
veterán
válasz Pubszon #18047 üzenetére
Syno routered ha van akkor felesleges a nasra a cert, webvpn-en beállítod a nas elérését és a routeren keresztül lépsz be a nasra, így a böngésző a routerrel beszélget, tehát az a cert fog számítani. Egyébként nemtom láttad-e, de most ingyen van az örök vpn licensz Syno routerekre (én már be is újítottam 10-et, amennyit az ac1900 enged): [link]
Szerk.: Illetve nem felesleges, de lehet élni nélküle
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Spooky #18010 üzenetére
Vmware-ben a Network connection alatt átállítottad a kapcsolatot nat-ról bridged-re? Ha igen, sem garancia, h működni fog, mert nem tudom h a vmware milyen hálókarcsit emulál - ha olyat aminek a drivere nincs benne a bootloaderben akkor nem fog menni, elvileg meg lehet faragni, de még sosem csináltam, így ha bridged módban sem találja, javallom inkább a Virtualbox használatát, ott tudod állítani a kártya típusát, ha Intelt adsz neki, nem lehet ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Eredeti játékok OFF topik
- Kinek milyen a desktopja?
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android szakmai topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hálózati / IP kamera
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest