- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3plica70
aktív tag
Üdv!
Elnézést kérek ha lerágott csont.
Adva vagyon egy Xpenology 6.2.3-25426.
Transmission 3.00-19 (tegnap telepítettem)
Minden farnkón működik,WebGUI, letöltés, feltöltés, viszont a letöltött tartalmakat nem indexeli be a médiaszerver. Azaz a TV-men sem SMB-n keresztül nem jelenik meg,, sem a DSVideo alkalmazásban a letöltött film..
Ha kézzel ráindítom az indexelést akkor persze megjelennek.
A Download Stationnal történő letöltéseknél ilyen gond nem jelentkezett.
Tudna erre valaki megoldást ajánlani?
Hálás köszönet előre is -
zh73
újonc
válasz Essejó #21094 üzenetére
Köszi szépen a választ. Igazság szerint engem az érdekelne, hogy mi történik az upgrade alatt és miért okoz(hat) adatvesztést az 5.2-es indító boot egy 6.x-re upgrade-elt eszköznél.
A rizikót és a backout lehetőséget szeretném felmérni illetve mi az ami történhet (reálisan) legrosszabb esetben. Pl. a 6.x eleve konvertálja a köteteket más formátumba így ha régi programmal írom/olvasom akkor egész biztosan adatvesztéssel jár mert a régi program az új formátumot még nem ismeri. Stb.
Valahol láttam már használható megoldást, pl lementik a system particiót (sdX1, tehát mindegyik diszk 1-essel jelzett pariciója). Ez viszont azt is jelenti - ha valóban elég - hogy az adat részhez elvileg nem nyúl a frissítés, tehát az ott lévő fájlok változatlanok maradnak.
-
ekkold
őstag
- telepítés 56%-ig, majd error 13 -> PID VID beállítás hiba
- nem kap ip cimet (find. syno nem találja) -> boot loader és a DSM verzió nem passzol
- reboot (find. syno során) -> valószínűleg driver hibahttp://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Elnézést, hogy nem olvasok vissza, de mivelcsak "kölcsön" van a hardware, így nem sok időm van tesztelni/kipróbálni. Ezért kérném a segítségeteket.
Hardware:
AMD Ryzen (1 gen?)
Asus Prime A320M-K Alaplap
LAN: Realtek RTL8111H
VGA: CPUbanA pendrive, amire a Loader(eket) töltöm, az a Ventoy-al van formázva(telepítve), így nem kell a pendrive-ot folyton újra formáznom csak az .img fileokat beraknom. Igen akár többet is. Sőt, még a pid/vid-et sem kell módositanom (elvileg).
Amit feltennék az a DS3615XS lenne.
Eddig ehhez a v1.02b volt a legsikeresebb, a telepítés 56%-ig megy el, aztán persze jön az a fránya error: 13.Jelenleg az extra.lzma, zImage és rd.gz kombinációkkal próbálkoztam.
extra.lzma verziók:
"gyári" ami a loaderben volt, v4.8, v4.9, v0.11, v.0.5
a zImage és rd.gz fileokat a .pat-okból szerzem.A kombinációk során eddig lényegében 3 eredményem volt:
- telepítés 56%-ig, majd error 13
- nem kap ip cimet (find. syno nem találja)
- reboot (find. syno során)Jöjjenek az ötletek és ha tehetem, kipróbálom.
GA
-
bupemko
senior tag
Ha rákeresel a nevemre a topicban, akkor látni fogod, hogy én 2019 végén frissítettem 4.x-ről meg 5.x-ről. Természetesen minden adat mentve lett az upgrade előtt, szerencsére nem volt szükség a mentésre.
Összefoglalóban van leírás, pendrive PID/VID szerkesztés a kritikus, meg hogy a hálókártya támogatott legyen (én utóbbi miatt választottam annó 6.1.7-et, azóta is szépen megy mindkét microserver).
[ Szerkesztve ]
-
zh73
újonc
Sziasztok!
Bocsánat, kicsit hosszú lesz.Van egy őskövület instal xpenology-m:
DS3615xs-nek írja, de persze nem az, hanem egy kis fogyasztású 4 magos cpu-val (Celeron J1900) rendelkező alaplap.
Jelenlegi OS/App verzió: DSM 5.2-5644 Update 5. Ebből szeretnék minél frissebbet (és stabilabbat).
Még valamikor 2016-ban frissítettem utoljára. (Nem tudtam egy ideig beszerezni az újabbat, utána meg hanyagoltam.)KÉRDÉSEM RÖVIDEN:
Mi történik az upgrade során, mi íródik felül a NAS-on/Pendrive-on és mi a módja a backout-nak?
Miért okozhat adatvesztést egy régi boot USB (gyakorlatilag egy régi kernel, ami működött) és miért ne lehetne kézzel fixálni ezt?
Mit kell kizárni a NAS-tól? A boot pendrive 4+4 jegyű azonosítóját (vendor ID és device ID?HÁTTÉR:
Azt olvastam az egyik helyen, hogy új boot drive (pendrive) kell a 6.x installhoz. OK, ez sosem rossz ötlet.
Ugyanezen a helyen azt írják, hogy nyugodtan használjam új image-re ami a gépben van (tehát a régit). Nos ez már kevésbé OK
Ja és ne próbáljak 5.2-vel 6-ba bootolni mert adatvesztéssel járhat. Ez elképzelhető, de kezd érdekes lenni.
Azt hiszem itt valahol meg azt olvastam, hogy az 5.2-t tegyem el, ha véletlenül nem sikerülne 6.x-re átállni, akkor ezzel bootolhatok. Hmmm. Honnan tudom milyen állapotban van a frissítés és sikerült-e átállni. De mindegy.Nem sokat tudok az egész NAS belsejéről, csak amit belenéztem, tehát, hogy busybox-ot futtat és erre épül az applikáció. Továbbá esetemben van 3 metadevice (md0, md1 és md2), ami mindegyik 3 eszközből áll, md0 és md1 1-1 db raid1 (!) és md2 ami 1 db raid5. Az md0 az maga az OS particio, az md1-et nem tudtam felmountolni.
Logical volume szinten látok egy "syno_vg_reserved_area"-t, meg a volumokat melyeket az admin felelületen keresztül hoztam létre.
Minden diszken (3) csak 1 db particiót látok, pedig diszkenként 3 db partició vanKÉRDÉSEIM BŐVEBBEN:
1) Konkrétan (technikailag) mi történik akkor, amikor megvagyok az image írással a pendrive-ra és telepítem a frissítést? Azaz mi íródik felül (pendirve és/vagy a diszkeken) vagy van-e mód arra, hogy backout-ot csináljak (visszaállni 5.2-re ha valami nem menne)? Én a /dev/md0-t és a pendrive-ot őrizném meg, ha vissza kellene állítani az eszköz. De nem ismerem a NAS belső "lelkivilágát".2) Szintén olvastam, hogy a pendrive-ot a vid és pid-jével el kell rejteni, hogy a xynology ne próbálja oda is felírni az új OS-t. A link viszont nem működött, ahol ennek menetét leírták volna, hogy ezt hol tudom megnézni (mivel az az oldal már nem létezik). Mi lenne ez az ID pontosan? Az amit az lsusb kiír (vendor ID és physical device id?). Látok ilyet a kernel paraméternél még régebbről
3) Technikailag ez egy linux, egy software raid-del (esetemben 1xraid5 és 2xraid5), gondolom a fájlokhoz egy linux-szal febootolva közvetlenül hozzá tudok férni ha gond lenne (nem érdekelnek a jogosultságok, mivel csak én használom az eszközt, majd beállítom később ha valamiért közvetlenül kellene hozzáférnem). Szóval mi veszne el, miért veszélyes az update?
Elnézést, a hosszú hozzászólásért, de csepegtetve találok csak infokat.
Köszi a segítséget előre is.
Zoli[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Ha a dsm-re virtuális gépet csinálok, amibe futtatok egy linuxot, akkor meg tudom azt csinálni, hogy az alaplap hdmi kimenetén megjelenjen e virtuális gép képe?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Egon
nagyúr
válasz varmi2 #21081 üzenetére
Megint egy kicsit kevés infót osztottál meg.
Egyforma kapacitású diszkek, vagy különbözőek? Mi az elvárás: csak annyi hogy egyben látszódjanak a diszkek, vagy - a tárhely rovására - belefér némi redundancia is (ez utóbbi leginkább akkor játszik, ha a 3 lemez egyforma kapacitású)? A későbbiek folyamán szeretnéd bővíteni egy 4. lemezzel, vagy sem?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kgymac
őstag
válasz varmi2 #21081 üzenetére
petaspace, a syno topicban találsz róla némi infót. Már ha az a cél, hogy egy megosztáson legyen elérhető több kötet tartalma.
Én inkább symlink-eket használok, lévén nincs gyári támogatás, ha gond lenne a petaspace-szel (előfordul, de nem akkora a probléma, mint jbod-nál). smb-n működik a symlink (be kell állítani, alapból tiltott), nfs-en nem. Esetleg mounttal is helyettesíthető. Mind a symlink, mind a mount megoldásnál egy megosztásban, mint egy könyvtár látszik a "beépülő" mappa.
A petaspace-t nem használtam, nincs tapasztalat, csak létezik 6.1.7 alatt is. -
-
varmi2
nagyúr
le tudnátok írni, vagy tudnátok linkelni egy leírást arról, hogy hogy tudom azt elérni a synoba, hogy több hdd legyen egy tárhely. Most 3 hdd van a gépben 3 külön meghajtónak látom. De jobb lenne ha 1db lenne. Az adatvesztés nem lényeg. dsm 6.1.7 -15284
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Egon
nagyúr
válasz DcF1sh #21076 üzenetére
Nekem nem ajánlja fel frissítésként a 6.2.3 Update 3-as rendszer, elvileg bő egy héttel ezelőtt jelent meg, de nem létező oldalakra mutatnak linkek ezzel a verzióval kapcsolatban.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ArthurShelby
addikt
válasz Essejó #21075 üzenetére
Sikerült a duckdns-sel is.
Ami durva, hogy úgy írja le a beállítást ha be vagy jelentkezve, hogy személyre szabja. Én annyi változtatást csináltam, hogy a http-t (http://www.duckdns.org/update?domains=__HOSTNAME__&token=__PASSWORD__&ip=__MYIP__"
) https-re cseréltem (és így is működik)
Az is érdekes, hogy felhasználónévhez azt kell írni, hogy "none" (bár utólag belegondolva bármi lehetne ott, nem számít, fölösleges az egész, csak a syno-nak kell, hogy legyen ott valami).Plusz érdekesség, hogy a szimpla lenyíló menüben cloudNS van, és nem clouDNS (nagy D kis d a különbség). Ugyanis a két szolgáltató nem ugyanaz!
A clouDNS leírásában ott is van a végén
"Note: Please, be aware you could get easily confused with CloudNS which is a different provider. You should ignore CloudNS and set ClouDNS manually."
Érdekesség, hogy itt is üresen kell hagyni (azaz nem, valamit oda kell írni) 2 mezőt is.
"Hostname: (you can leave it empty)
Username/Email: (you can leave it empty)"A routeremnek egy (asuscomm.com), és végül a nas-omnak 2db (duckdns, cloudns) ddns-e is van (remélem a clouDNS is megbízható hely), így már tuti valahogy elérem az otthoni hálózatot .
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
DcF1sh
csendes tag
Üdv!
Valakinek tapasztalata a friss 6.2.4 frissítlsről?
Új nas-t rakok össze és gondoltam kiprobálom.
-
Essejó
Topikgazda
válasz ArthurShelby #21074 üzenetére
A duckon van egy jó leírás, hogy hogyan kell syno routerre felvinni. Pont ugyanúgy kell xpeno nasra is, tavaly tavasz óta megy nálam. Google fordítót használtam mert nem vágom az angolt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ArthurShelby
addikt
Szeretnék duckdns-t használni, de nem sikerül.
Találtam egy nagyon jó érthető leírást videóval, de mégsem tudok csatlakozni.
Duckdns-re github-bal jelentkeztem be, esetleg emiatt nem jó az email cím (githubfelhasználónév@github)? Jelszó ugye a token.Esetleg a routeren kéne valamelyik portot megnyitni?
szerk: cloudns-re is regisztráltam (ez ugye alapból szerepelt a szolgáltatók listáján), de itt sem tudok csatlakozni
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
seger
addikt
Beállítható, hogy jelezzen ha egy felhasználó pl. FTP-re csatlakozik? Jó lenne tudni
-
Bobby81
tag
Sziasztok,
Egy 6.2.3 verziót hajtok, de sanos a Photo Station nem működik megfelelően, mert rögtön a legelején azt írja ki hogy az adatok nem tölthetőek be.
Album létrehozásánál "A rendszernek nem sikerült a kért művelet végrehajtása, ismeretlen hiba történt. (101)Mi lehet a megoldás?
Újraindexelés megtörtént!Tud valaki segíteni?
-
SFU
tag
Szervusztok!
Vodafone netem lett az UPC helyett, kaptam nagyon szép fekete modemet, de nem tudom bridge üzemmódba tetetni, majd itt olvasva néhányak tanácsát, töröltettem az IPv6 szolgáltatást, mivel állítólag akkor megjelenik a Beállítások között a lehetőség, hogy Én tegyem át bridge üzemmódba. Hát nem lett ilyen menüpontom, esetleg van valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni?Van utána egy ArcherC2 routerem, de a szolgáltatásokat nem tudom beállítani, mert két útválasztót érzékel a NAS.
Qrvra rühellem, hogy ráerőszakolják az emberre a sz*rjaikat még választási lehetőségem sincs, az Ügyfélszolgálat meg azt mondja, hogy nincs lehetőség bridgelni, használjam az új "dupla sebességű (sic!!!!!)" 5Ghz-s WiFi routerüket, mert az jó (nagy sz*r)
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
csinturi
tag
Üdv!
Sokan mondják, hogy az alapértelmezett 5000,5001 portokat jobb megváltoztatni. Ha ez megtörténik, a mobil appok hogy fogják megtalálni a nas-t? A ds finder, ds cloud, ds file, appok alapértelmezve ezeket a portokat akarják használni, és a beállításukban nincs mód változtatni. Vagy ezt rosszul látom? a ds manager tud kapcsolódni, mert azon a portot lehet változtatni. -
Egon
nagyúr
Hogy van összekötve a router az ONT-tal? Mi a routered IP címe?
Ha azt ONT bridge módban van, általában a LAN1 portja él csak. Azt kellene összekötnöd a routered WAN portjával, a router LAN portjára pedig akassz egy tetszőleges eszközt. Ez utóbbin állíts be fix IP címet, értelemszerűen ugyanabból a tartományból, ami a router LAN címe (azaz ha pl. 192.168.1.1 a routeré, akkor a 192.1.1.x lehet a konfig gép címe), átjárónak állítsd be a router IP címét.
Ha leresetelted a router-t, akkor így tutira be tudsz lépni a konfig felületre (a gyári jelszóval). Itt beállítod a PPPoE kapcsolatot (Digis felhasználónév és jelszó segítségével), és máris kell hogy legyen net."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
trance89
őstag
válasz bukottangyal #21054 üzenetére
1. Ne root-ként futtasd: [link]
2. Az ip-t manuálisan írd be, rákattintva nem jön be a webui -
válasz bukottangyal #21054 üzenetére
Írd át a portot a config fájlban
Csak legyen leállítva addig a qbitA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bukottangyal
tag
válasz enginev3.0 #21053 üzenetére
mindet végigpróbáltam....
Ezzel a 8085 ös porttal kéne valamit kezdeni szerintem....nem kell külön webportot nyitni neki vagy valami?dockernél pl web ui portot kellett beállítani... -
válasz bukottangyal #21052 üzenetére
Másik böngészővel?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bukottangyal
tag
válasz enginev3.0 #21050 üzenetére
Köszönöm szépen,
Felment a qbit, de nem indul el a WEBUI a 8085 ös porton...
Visszaolvastam a usert és a group-ot átírtam....
A szolgáltatást külön nem tudom bekapcsolni...az ikonra kattintva a web ui nem jön be..
Mit bénázok?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Átállította a digi a routert bridge módba. Most már sehogy sincs net, sehol. Egyik routert se érem el.
Mi a megoldás? -
válasz bukottangyal #21049 üzenetére
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
trance89
őstag
válasz bukottangyal #21047 üzenetére
Miért a dockeres verzióval szórakozol ha van rá natív qbittorrent?
Amúgy a 4.3.x verziókkal egyelőre csak a gond van, én 4.2.5-öt használok az beronstabilan fut -
George30
csendes tag
válasz ArthurShelby #21044 üzenetére
Köszönöm, hogy szóltál lettem volna gondban ha nem jelzed...
-
zex
aktív tag
Szeretném átrakni az XPEnology-mat ESXI 6.7-es környezetbe, viszont van két dolog amit nem tudok megoldani:
1) jun's_mod_v1.03b_ds3617xs loderrel raktam fel a DSM 6.2.3-25426-es verziót, de ha le akarom frissíteni Update 3 (vagy 2 vagy 1-re) függetlenül, hogy manuális frissítést vagy onlie frissítést választok, az alábbi hibaüzenetet kapom:
"Nem sikerült a fájl frissítése. Valószínűleg sérült a fájl."
Egyébként az alábbi leírás alapján csináltam mindent:
https://xpenology.com/forum/topic/13061-tutorial-install-dsm-62-on-esxi-67/2) A "virtuális pendrive" mint eSATA lemez ott szerepel a Fájlkezelőben meg a Megosztott mappák között is. Ezt nem lehetne eltüntetni?
Köszönöm előre is segítségeteket!
-
-
kenand
veterán
Végre sikerült egy HP t520 thin clientre rátennem egy Xpenology-t, egy 2.5" HDD-vel.
A 2.5" HDD nagyon neccesen fér bele, a fedapra - belülre- rögzítettem tépőzárral.
Kell egy 4 USD-s NGFF to SATA átalakító is. a Belső hangszórót ki kell venni, mert 2260-as hely az adapter meg 2280-as, de éppen belefér a hangszóró kioperálása után. 6.1.7 fut rajta.HP t620-nak nagyobb háza van abba könnyebben belemegy (de 5000FT-ért 4GB RAM-mal t 520-at kaptam)
(t 530-ba viszont más a hűtő, 2.5" HDD biztosan nem megy bele)
(sajna elcsúszott a foto, de azért látszik a hddEgy 4-5 percet ugyan szórakoztam mire a fedlapot fel tudtam tenni, de sikerült, talán ha lett volna rövidebb SATA kábelem jobban belefér
[ Szerkesztve ]
-
George30
csendes tag
Sziasztok elakadtam a telepítés folyamán segítséget kérek:
Adottságok: HP Z420 Xeon E-5 2660 2,2 GHz, 24 GB ram, Samsung SSD 860 EVO, 2x WD Black 4Tb
Boot: 6.1.7 DS3615
DSM: DS3615 15284Minden a leírtaknak megfelelően sikerül egészen a telepítés utáni újraindításig ahol a HP bootol a pendrive-ról de folyamatosan újraindul.
Hol a hiba?
-
Essejó
Topikgazda
válasz ekkold #21028 üzenetére
Amikor kaptam bő egy éve a 3890v3 HGW-t akkor csak IPv6 címem volt kívülről, a whatismyipaddress.com is mindig csak azt mutatott, úgy hogy amikor valaki tanácsolta másnak az IPv6 kikapcsolását valami problémára megoldásként, töprengtem is én hasonló esetben mit kéne tegyek? Bár a belső hálózatomon , mindig is volt IPv4-es cím. Aztán tegnap a whatismyip kiírt nekem is IPv4-et is. Megnéztem a HGW-n és ki volt töltve a publikus IPv4 , ami régen teljesen üres volt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Mykroft #21023 üzenetére
Sajnálom, ezt tényleg benéztem, elnézésed kérem. A WAN IPv4 hez a legegyszerűbb a HGW vagy ONT-ban megnézni, és összehasonlítani a whatismyipaddress oldalon kapott eredménnyel. Nem akarok mentegetőzni, de nekem azt az IPv6-ot mutatja az ipconfig amit a whatismyipaddress.com mutat, fel se tételeztem, hogy IPv4 esetén nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Essejó #21022 üzenetére
IPv4 esetén az ipconfig kizárólag a LAN címeket adja vissza (ahogy fentebb is látható).
A "vajon NAT-olva vagyok-e" kérdésre sokkal inkább az a válasz, hogy nézd meg: mit látsz a routerben wan cím alatt? Ha az megegyezik azzal amit a whatismyip oldalon látsz, akkor nem vagy NAT-olva.
Szerintem viszonylag ritka, hogy valakinek csak IPv6 címe legyen."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mykroft
tag
válasz Essejó #21022 üzenetére
Senkit nem hülyézett senki.
Mint ahogy Te is írod, ipv6 esetén nem bszélünk natolásról, az főként a v4 sajátossága.
A szolgáltató is a v4 címeket natolja, a v6ot máshogy osztja.
A kérdést úgy tették fel, mit tegyen a 192.168.100.x címével, ami v4 cím, így a te válaszod most nem helytálló.A te táblázatodban is jól látszik, van egy rakás v6 címet, és van 0.33as LAN címed, aminek a routere a 0.1. A 0.1 viszont NATol kifelé, és a wan címét nem látod az ipconfigban.
-
Essejó
Topikgazda
válasz Mykroft #21021 üzenetére
Sokra nem megyek a táblázatoddal mert mint említettem én csak IPv6-ot kapok. De viszont akkor a hálózati topikban mindenki @ülye? Mert a vajon NAT-olva vagyok-e kérdésre. Mindig az a válasz amit én is javasoltam.
És a dolog működik, ha azonos az IP lekérdezve és a whatismyip oldalon akkor nincs natolva az illető.
Nekem is teljesen azonos IPv6 címet ír ki az oldal mint amit az ipconfig-al lekérdezek. Mondjuk IPv6-nál nincs is miért natolni.
Normál lekérdezésre én ezt kapom:
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:4c4c:20d2:c400:567:d8c2:df3b:f081
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:4c4c:20d2:c400:b1a5:3f72:a91a:3dc4
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fdaa:bbcc:ddee:0:b1a5:3f72:a91a:3dc4
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2001:4c4c:20d2:c400:749c:56a4:6862:b016
Temporary IPv6 Address. . . . . . : fdaa:bbcc:ddee:0:749c:56a4:6862:b016
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b1a5:3f72:a91a:3dc4%14
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.33
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::7a65:59ff:fefd:fa0e%14
192.168.0.1A 192.168.0.33 az asztali gépem mac alapján foglalt fix ip-je
-
Mykroft
tag
válasz Essejó #21020 üzenetére
Ha már nem tudtam, csak sejtettem, megnéztem.
Felállás: bridgelt, nem natolt digis hálózat mögött ülök.Normál ipconfig kimenet:
Ethernet adapter Ethernet0:
Connection-specific DNS Suffix . : local
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.15.206
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.15.1
Ipconfig /all kimenet:
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : macwin
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : local
Ethernet adapter Ethernet0:
Connection-specific DNS Suffix . : local
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82574L Gigabit Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-29-26-39-C8
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.15.206(Preferred)
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2021. február 27., szombat 13:21:45
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2021. március 6., szombat 13:21:45
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.15.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.15.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.15.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
De a nálózati topológiát leírom Neked, hátha segít megétreni, miért nem állja meg a helyét amit mondasz:
Adott egy PC, kácsolódik egy helyi routerhez (192.168.100.x címet kapta).
Helyi router helyi hálózati címe (LocalAreaNetwork = LAN) 192.168.100.1. Ez a cím az átjárót is képviseli az összes LAN kliens számára, ezen keresztül jutnak el más, nem helyi címekhez.A router rendelkezik WAN (WideAreaNetwork) címmel is, ami a világ felől láthattó címe.
A lan kliensek forgalmát a router natolja, a feladó címet a sajátjára cseréli, és így küldi tovább, a választ csomagokban pedig visszaírja a címet, és LAN felé továbbítja.Ha a router WAN címe publikus ipv4 cím, akkor ez az internet felől elérhető.
Ha a router WAN címe NATolt ipv4 cím, akkor az internet felől közvetlenül nem elérhető.
Ilyenkor annyi törénik, hogy az előfizetők ip címe nem látszik közvetlenül net felüől, mert a szolgáltató több előfizetőt NATol egy publikus címmel. Mintha egy router mögé tette volna őket. A whatismyipaddress oldal azt a címet látja ami az elérhető publik cím.
Jelen felállásban ez a cím 3 eszköz közül valamelyiken van.
A: natolt szolgáltatás: a szolgáltató központjában egy router címe lesz.
B: nem natolt, de a szolgáltató eszköze a router, ekkor a végberendezésben lesz a cím.
C: nem natolt, és bridge módban van az végberendezés, ekkor azon az eszközön lesz a pub ip, aki a betárcsázást azaz az internet végződtetést elvégzi.Ha nem mondom jól, kérlek javíts ki, és mutasd meg te mire gondoltál, szeretném megtanulni.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
-
Mykroft
tag
válasz Essejó #21018 üzenetére
az ipconfig hogyan írná ki a wan címet? ott egy 100.x címet fog találni, mert a routertől kapta. Ha meg van pppoe betárcsázása, akkor már bridge a cucc, nincs is 100.x cím sehol.
A helyes megoldás inkább a digis dobozban keresendő, ott már tényéleg van értelme az összehasonlításnak.
ha a doboz wan cím és a weboldal különbözőt dob, akkor natolt. (általában a natolt wan címek 100.x.x.x címek szoktak lenni a végfelhasználóknál.) -
Essejó
Topikgazda
Na álljon meg a Nászmenet! A 192.168.100.1 az belső hálózati IP. Neked a Wan IP-t kéne megnézned előbb. A Windows tálcán megbököd a nagyítót és beírod, hogy: CMD Erre feljön a Parancssor ikonja, arra ráböksz. A feljövő parancssorba beírod, hogy: ipconfig
Aztán nyitsz egy új böngésző ablakot és beírod, hogy: https://whatismyipaddress.com
Kapsz egy ilyet eredményül: [kép]
Összehasonlítod a két eredményt amit az ipconfig-nál és az oldalon kaptál ha azonos akkor nem vagy natolva.
Nekem pl az ipconfig csak IPv6-ot mutat, de ugye a whatismyip az mutat a v6 mellé v4-et is, de a lényeg, hogy elérem kintről ergo nem vagyok NAT-olva. Mondjuk az IPv6 miatt nem is kell.[ Szerkesztve ]
-
Mykroft
tag
A digis router, amíg oszt ip-címet, sugároz wifit, és bele tudsz lépni üzem közben, addig router módban van.
Ha bridge módot akarsz, hívd fel őket, és kérd a bridge módot, és egy körben már a publikus címet is (vegyenek ki a NAT mögül, ha most benne lennél).Fontos még, hogy kérd el a pppoe név-jelszót is, mert nélküle bajba leszel. Ezt érdemes többször is egyeztetni, mert akadtunk már el átállással amiatt, hogy elértette az ügyfél, vagy a diszpécser kihagyott egy betűt.
Ha ezeket mind megcsinálják (munkanapon 2-4óra alatt le szokot futni), utána használhatod a saját routered, publikus címmel, olyan beállításokkal, amivel szeretnéd.
-
Essejó
Topikgazda
Az baj, az 5000-es portot az összes VérPistike ismeri, hogy mögötte egy Synology lakik és próbálnak rajta keresztül bejutni. Az első dolgok egyike, hogy az alapértelmezett Nas portot megváltoztatjuk valami 5 jegyűre. A DS-nek is van saját TCP-je, úgy rémlik 16881, UDP nem kell neki, kivéve ha DHT hálózaton is akarsz torrentezni.
Ha a TP-Linkel 1xűbb volt akkor kérd Bridge módba a Digi Ontot és haszáld a TP-t.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #21011 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Mit jelent az, hogy a helykiosztási állapot tönkre ment?
Röviden, van 4 hdd-m shr raidbe, abból 1 tönkrement (a 3mas), azt szeretném kicserélni (megvettem az újat). De a 4esnél is kiírja, hogy tönkre ment (hds sentinel szerint nincs baja), ott az írja, hogy a 4esnél a helykiosztási állapot ment tönkre.
Épp még látom az adataimat, de volt olyan is mikor nem (mikor a rossz hdd-t kivéve az újat betéve kapcsoltam be, akkor nem láttam)
Azt hittem egyszerűbb lesz kijavítani a tömböt (régi ki, új be)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Mankó
veterán
Ilyen a digi router port nyitogató felülete, de már belezavarodtam, hogy mit hova kellene írni. TP-Linknél jóval egyszerűbb volt, meg érthetőbb. Valaki okosabb, tapasztaltabb segítene a kitöltésében, hogy mit hova ha pl az 5000-est akarnám nyitni a Download Station számára.
Nem tudom, hogy mi lehet a hiba, mert az 5000-es porton elérem a dsm-et. -
Essejó
Topikgazda
Nekem nincs bajom vele. Jelenleg 383 aktív torrent fut a DS-ben, én egy Chrome egy kattintásos plugint használok a letöltésre Synology Download Manager0.9.3 fenn van a Play Store-ban. Korábban egy másikat használtam, de abban 200-ra limitálva volt a max kezelhető torrent szám.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Essejó #21006 üzenetére
A rendszer már fent van, megosztott mappákat is látja.
Transmission-nel kínlódok, megszivat ez a Digi-s router. Annyira zavaros a port mappingje, hogy nem megyek el rajta.
Download Station mennyire fogyasztható töltögetés szempontjából, annak is van valami windows alól elérhető progija? -
Essejó
Topikgazda
Én szóltam hogy zavaros az engi féle leírás.
A svájci bicskán aminek küldtem a linkjét ott a partition mini tools, a pd elsö particionak adsz betűt és látja utána a windows. A grub.cfg szerkesztése után vedd le a betüt.
Az OSF Mount-al a komplett img-t mountolod kiválasztod a 0-s particiot, grub mappa grub.cfg és notepad++ al szerkeszted.[ Szerkesztve ]
-
csinturi
tag
válasz valenteen12 #21003 üzenetére
993-as mindkettőn engedélyezve van. Viszont a beállításoknál csak pipálni tudom a pop3-at, szerkeszteni hol lehet?
-
valenteen12
csendes tag
válasz Norbi.Sz #21002 üzenetére
Én a WebDAV-nál jobban szeretem a File Station-t. Képeket és (a PDF megjelenítő telepítését követően) a PDF fájlokat webes felületen megnézhetem, a fel- és letöltés jól használható, illetve ezen a felületen a jogosultságod szerint bármelyik mappát eléred.
Saját fiókoddal jelentkezhetsz be.
Üdv
A -
valenteen12
csendes tag
válasz csinturi #20999 üzenetére
Sajnos nem sokat tudok hozzátenni.
Gmailben az Átirányítás és POP/IMAP lapon az IMAP gondolom engedélyezve van, az imap.gmail.com letöltéshez az alapértelmezett SSL 993-as port NAS-on, routeren átengedve.
Bocsi, több tippem nincs.
https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=huHa már levelekről van szó kérhetek egy kis infót, hogyan telepítsek a NAS-ra levelező szervert?
Például fix IP nélkül a dyn. DNS is jól működik (hogyan találnak be a levelek, van -e saját domain, vagy a dyn. DNS-t használod, bármilyen infó, leírás érdekelne a témában)? Te hogy csináltad?Üdv
A -
Norbi.Sz
senior tag
Szeretném a fileokat távolról elérni (pl. munkahelyről, vagy a mobilomról, ha nem vagyok otthon), ehhez melyik alkalmazást ajánljátok? DS3617 van a kütyün...
A WebDAV megfelelő lehet, vagy van esetleg jobb???Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest