-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
classic B #150347 üzenetére
Rossz volt az irány, minek akartál rendszergazdai fiókot ennyire bekorlátozni, miért nem csináltad azt, hogy létrehozol egy külön normál felhasználót a rendszergazdai fiók mellé, annak a bejelentkezési lehetőségét kioffolod, te meg a normál felhasználói fiókban automatikusan mindenhez megadod annak a jelszavát? Mert ugye máshogy nem tudnál telepíteni, max pár programot az Appdata-n belülre, de ha kicsit módosítod az uac-ot, akkor azt sem.
Saját rendszergazdai fiókon belül nem sok értelme van a saját jogkör korlátozásának oly módon, hogy ugyan annak a fióknak a jelszavával authentikálsz, mint amibe be vagy lépve, gyengébb vírusok ellen elmenne, már ha az a cél, hogy ilyenek magasabb szinten ne tudjanak futtatni dolgokat, de kicsit komplexebb vírusok ellen semmit nem ér, főleg hogy egy rendszergazdai fiókban vissza lehet "görgetni" az ilyen módosításokat, mondjuk ha már valami ilyesmivel találkoznál, akkor bajban lennél, inkább fizess elő egy normálisabb vírusírtóra (pl.: Kaspersky, F-Secure), ha ez lenne a cél, egyébként meg használj egy másik, rendszergazdai fiókot az authentikációra úgy, hogy a tiéd sima felhasználó és akkor nem kell elállítani semmit.
Egyébként a csoportházirendek és a regisztrációs adatbázis is szerkeszthető "külső" rendszerből megfelelő eszközökkel, ahogy a fiókok jogusoltsága is menedzselhető, akár egy windows telepítőből, akár egy hirens-ből, bár előzőek kapcsán ha sok mindent állítottál el, akkor lehet célszerűbb lett volna egy biztonsági mentést csinálni először és azt visszatölteni, egyszerűbb és gyorsabb.#150349 Pyttawrx: Igen. De egyébként annyira nem volt nagy probléma, csak azért észrevehető, plusz pont a netre csatlakozás után jött elő, ami roppant érdekes volt, de tapasztalatnak és tanulságnak mindenféleképpen jó.
-
válasz
Alteran-IT #150346 üzenetére
Értem... rendben. Lényeg, hogy túl vagy rajta.
-
King Unique
titán
válasz
classic B #150347 üzenetére
• How to Reset Your Forgotten Password in Windows 10
• How to reset Local Account password on Windows 11/10 using Installation MediaA Windows 10 telepítőjéről bootolva kellene ilyenkor engedélyezni, létrehozni egy rendszergazda fiókot, amiről már volt szó itt.
• How to Add a Local Account or Microsoft Account in Windows 10
• How to Add a Guest Account in Windows 10
• How to Change Account Type of Users in Windows 10Nyilván egy új felhasználói fiókot kellett volna létrehozni és azt átállítani általános jogú felhasználóra, vagy egy vendégfiókot létrehozni, nem a meglévő rendszergazda fiókot elállítani...
-
classic B
senior tag
válasz
classic B #150333 üzenetére
Jól megszivattam magam.
Addig variáltam itt a csoportházirendekkel és fiókbeállításokkal, hogy már nincs jogosultságom semmihez.
Rendszergazdaként beállítottam, hogy jelszót kérjen az uac pl. programok telepítése előtt, aztán visszatettem magam standard felhasználónak.Most már nem bírok telepíteni programot, jelszót sem kér hozzá, csak simán le vagyok tiltva.
Van még innen visszaút, vagy mehet a reinstall?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Pyttawrx #150345 üzenetére
User hibának akkor mondanám,. ha ennél a típusnál előfordult volna már többször és mindig bele esek, de ez az első és akkor is érdekes a hibajelenség reprodukciója. Inkább system/microsoft error, de legalább megint gyarapodott a tapasztalatom, hogy a Windows 10 ilyen hülyeségekre is képes már.
-
válasz
Alteran-IT #150344 üzenetére
Értem, akkor minden ok volt, egy kis user hiba volt inkább ez.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Pyttawrx #150341 üzenetére
Egy kis probléma. Ugye nem saját laptop, telepítésre van nálam, ezért már készen voltam a problémát leszámítva, most újra előszedtem és a Rendszergazda fiókba belépve jelenleg normál állapotban van minden, nem tudom reprodukálni jelenleg.
Viszont movax jó ötletet adott, ugyanis kipróbáltam a táblagép módot, gyakorlatilag a start menüt leszámítva sikerült reprodukálni a táblagép mód manuális bekapcsolásával a fájlkezelőt, meg félig a tálcát is, ugyanis a nyíl az nem volt ott olyankor, csak a keresősáv húzódott össze egy nagyobb keresés ikonba és a rögzített ikonok is megmaradtak, míg táblagép módban nem, szóval olyan mint ha ötvözte volna a normál és a táblagép módot a kedve szerint, pedig nem volt bekapcsolva, de az első opciónál a bejelentkezésnél a hardvernek megfelelő módban volt, a másiknál meg hogy ne váltson át és azért érdekes, mert néha jóval a bejelentkezés után váltott át ilyen fél módba, na mindegy, az első opciónál is a soha opcióra mentem, talán megoldja a problémát, mindenesetre ilyennel még nem találkoztam, pedig már volt nálam ilyen laptop, nem is egy alkalommal.#150343 Sztyepadzso: Dell Latitude 7400 2 in 1. A nagyítás és a nézet módok variállása volt az első, amit próbáltam, azonban nem változott a térköz, csak az ikonméret, a gond meg az volt, hogy a térköz vagy 3-4x akkora lett, mint alap esetben és ez a baloldali sávon is meglátszott, amit nem befolyásol az ikonméret megváltoztatása, szóval lehet ez a hülye táblagép mód volt a hibás, köszönöm az ötletet és a segítséget.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Alteran-IT #150340 üzenetére
Figyu, azt írtad, hogy ez egy érintőkijelzős laptop. A típust nem írtad, de nekem ez olybá tűnik, mintha valami érintőkijelző-optimalizáció lenne a virsliujjúaknak. Miután nekem nincs ilyenem, meg per pillanat a céges gépen pötyögök(
) azért nincs kb semmihez se hozzáférésem, ezért többet nem tudok kitalálni.
Viszont az is eszembe jutott, hogy az asztalon, meg a filekezelőben is, a ctrl-t lenyomva, az egér görgőjével nagyíthatod-kicsinyítheted az ikokat, meg játszhatsz azzaé hogyan rendezze őket(jobb klikk az üres területen és ott nézet) -
movax
őstag
válasz
Ötlet: megnézném a Tablet mode-ot a user profilban. Settings, System, Tablet, esetleg Additional tablet settings, itt nézelődnék.
-
válasz
dobj már egy képet erről kérlek
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Pyttawrx #150329 üzenetére
és #150331AlyrArkhon: Nem, sajnos egyik sem. Sajnos nem csak az asztalon ment el, hanem a fájlkezelőben is, ott is bemegyek a C-be és a kb. 5 mappa között félcentis rés van, miközben az ikonok mérete nem változott.
A driverre térve pedig, a gép drivert nem szedett le, mert azok mind telepítve lettek a netre engedés előtt, utána meg gpedit-ben ki van gyomlálva a driverek frissitése, ami a Windows Update-nál szépen meg is jelenik, mint hogy bizonyos beállításokat a szervezet kezel.
Viszont a hülye áruház leszedett még egy Wave max pro-t vagy mit, meg frissítette az egyéb DELL-es programokat meg minden mást is és nem tudok rájönni, melyik felelhet a hibáért, már ha valamelyik áruházas program az.
Egyébként átjelentkeztem az alapértelmezett rendszergazdai fiókba, ott nem volt ilyen, legalább is az elején, tehát valami user specifikus beállítást basszint el valami, elvoltam a fiókban vagy fél órát, újra lett indítva vagy 3x, nem történt semmi, utána ott is hirtelen megváltozott, mondom ilyen nincs, ki is kapcsoltam az áruházat, utána töröltem a másik fiókot és újra létrehoztam, utána jó volt, egyelőre így maradt, a baj csak az, hogy továbbra sem tudom, hogy mi okozza és hogy hogy lehetne visszafordítani, mert ugye ez a fiókújralétrehozós megoldás sem 100%-os, főleg hogy az alap rendszergazdai fiókot is elbaszta . -
-
Doner
aktív tag
-
zsoltip
őstag
Ismét próbálkozom, hogy a Miscrosoft Store-ból telepített alkalmazásokat, nevesítve: WhatsApp, le tudjam küldeni tray ikonba úgy, hogy ne legyen a taskbar-on nyitva.
Mostanra tudunk valamilyen megoldásról, ami működik? RBtray-jel nem szuperál jól. -
classic B
senior tag
Üdv! Rendszergazda típusú fiókot szeretnék normál fióktípussá módosítani. Ezt hogyan lehetséges? A másik, hogy szeretném, ha pl. exe futtatásához jelszót kelljen megadni.
Miket kell állítani? -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
Alteran-IT #150328 üzenetére
tipp: lehet, hogy a telepítés során és a netre engedés után nem ugyanaz a driver volt a grafikának, és a kettő közül az egyik nem a kijelző nativ felbontására állt be.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Véletlenül nem tudom hogy sikerült úgy csinálnom a dolgokat Windows 10 pro -n, hogy az edge és a chrome mindig a ramban fut! Így ha bezárom és újra megnyitom azonnal indul. Gép újraindítás után is már a ramban van és az első indítás ( chrome és edge) ilyenkor is azonnali villám gyors! Ez nagyon tetszik de nem tudom, hogy lehet ezt beállítani? Ha netán valamikor újratelepítem a gépet akkor ezt megint így szeretném megcsinálni. Akkor tehát a kérdés hogy kell és mit kell beállítani, hogy így működjön?
-
válasz
Alteran-IT #150328 üzenetére
Szia. Hirtelen.
Asztalon jobb klikk/nézet/ikonok rácshoz igazítása?
Amúgy ilyet Dell progi nem csinál. -
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Van egy érintőképernyős DELL laptop egy frissen telepített Windows 10-el.
A problémám az, hogy miután internetet kapott, valami DELL-es szart biztos leszedett, ugyanis elállítódott az asztal is, rajta az ikonok térközével, a tálcán lévő ikonok térköze is, valamint a fájlkezelőben lévő ikonok térköze is, valaki tudja, hogy hogy lehetne ezeket alapértelmezettre beállítani? -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #150324 üzenetére
Köszi, végül egy youtube video alapján skerült megoldani az áthuzásos módszerrel átméretezéssel
-
Abban igazat adok neki, ha van egy szoftverem amit soha nem nyitok meg, nem használok, le van tiltva az ne vakarózzon a háttérbe.
Ja de mert Microsoftos...
Itt ülök a céges W10 előtt, 53 külső telepített szoftver van rajta. Mekkora muri lenne ha mind elkezdene a háttérben futkorászni meg logolgatni.
Holott némelyik 1 hónapja nem volt futtatva.
Android pont ezt műveli, utálom is de nagyon emiatt. -
King Unique
titán
válasz
Doner #150323 üzenetére
• A Macrium Reflect 8-as verziója már automatikusan, 1 kattintással képes megcsinálni a partíciók átméretezését a rendelkezésre álló lemezterülethez igazítva, valamint a célmeghajtóra másolt partíció tulajdonságaira kattintva is eleve változtatható annak mérete.
• A drag & drop módszerrel is át lehet "húzni" az egyes partíciókat a célmeghajtóra, nem feltétlen csak a szokásos kijelöléssel és másolással.
• Másik lehetőség először zsugorítani a forrásmeghajtón (HDD) lévő C rendszerpartíciót akkorára, hogy utána ráférjen a célmeghajtóra (SSD).
• Következő lehetőség a forrásmeghajtóval megegyező vagy nagyobb tárolókapacitású (≥ 1 TB) célmeghajtót használni, akkor nyilván nem lesz az említett eltérő tárolókapacitásból adódó ütközés a klónozásnál.
-
Doner
aktív tag
Tudja valaki hogyan lehet a macrium reflectben klónozni?
Windows aló szeretném csinálni, van külön usb-s sata lemezek csatlakoztatására való dokkolóm. A lényeg hogy benne van a forrás meghajtó egy 1Tb-os hdd és a cél meghajtó ami egy 240Gb-os ssd.
A probléma az hogy nem engedi átklónozni a nagyobb meghajtót a kisebb ssd-re holott csak egy windows van rá telepítve semmi egyéb de a nyilván a klónozás után a fennmaradó szabad hely kevesebb kell legyen az ssd-n de ezen nem képes túl lendülni. De nem értem hogyan tudnám ezt beállítani a programban...
SSD kapacitása nagyobb, mint a HDD-n elfoglalt hely. Tehát elméletileg nem kéne hogy ez gond legyen.
-
Krystal_s
addikt
válasz
classic B #150314 üzenetére
Úgy voltam vele ,hogy elfèr, ha már alapból telepítve van és lehet még használni fogom vmi miatt.
Már töröltem...Geth: Igen, miután már észrevettem érdekel mi a fenét telemetriàzik, azaz adatokat gyűjt az engedélyem nélkül sunyiban. Ha homokba dugod a fejed ,nem foglalkozol vele ,törlöd ,attól nem leszel okosabb. Én szeretek tanulni.
-
pluto1969
aktív tag
Ha egy Magyar nyelven futó windows 10-et alaphelyzetre állítok vissza, az milyen nyelvre állítódik. Magyar vagy Angol? fontos lenne , ha valaki válaszolna megköszönném.
-
kezo0
addikt
válasz
Krystal_s #150311 üzenetére
Találtam egy reddit-bejegyzést, ami talán közelebb visz hozzá, hogy miért lehet az ember akkor is bejelentkezve a OneDrive-ba, amikor pedig ő meg van róla győződve, hogy nincs.
Ha használsz MS Office-t, akkor pl. ha megnézed a Wordben a fiókoknál, akkor ott nálam pl. mutat egy olyat, hogy kapcsolódva vagyok a OneDrive-hoz, pedig hétszentség, hogy én ilyet nem állítottam be soha. De az automatikus mentés beállításához is állandóan erőszakoskodik a Word, hogy azt csak a felhőbe tudja elvégezni, amihez OneDrive kell. Na, ezért van nálam kikapcsolva az autosave… De így is ott van kapcsolt fiókként a OneDrive, és nem is lehet onnan sehogy sem kivenni. Na szóval, csak oda akarok kilyukadni, hogy lehet, a sok logbejegyzést ez csinálja. De persze lehet, hogy ez mind csak teljesen alaptalan találgatás.
Mindenesetre amíg nem fal fel gigabájtokat ez a mappa, addig nem izgatom magam rajta túlságosan… -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #150308 üzenetére
és kezo0
Köszi, hogy megnéztétek.
Jó tudni, hogy május óta csinálja, mert furcsa volt, hogy korábban nem tűnt fel ilyen sok log.
Ez mind Telemetria. Ami még azért is érdekes, mert a Feladatütemezőben is tiltva van a OneDrive Reporting és a Szolgáltatásokban az Összekapcsolt felhasználói élmények és telemetria. Most tiltottam Csoportházirendben is. Ránézek holnap és törlöm a OneDrive-ot, ha nem hagyja abba. Amennyiben használnám akkor is zavarna ilyen szinten, de így, hogy el sem indítom soha, ez nekem nem fér bele.
(tudom ez csak egy tű a szénakazalban ennél a rendszernél) -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Egy ideje lekapcsol a gép, én a tápra gyanakszok, de szétszedés előtt gondoltam futtatok egy tesztet.
Ezt találtam , mint teszt eszközt, de már egy órája dolgozik és semmi eredményt nem dobott ki.
Mennyire van értelme ezt futatni még?
Van-e más használható eszköz a hardverek tesztelésére? -
zsoltip
őstag
-
-
Krystal_s
addikt
Szerintetek ez a sok log mi lehet 1 hónap alatt, ha soha nem használtam OneDrive-ot? Nem indul a rendszerrel, tiltva van. MS fiókkal sem jelentkeztem be soha.
06.16-tól mostanáig 1455 db fájl. Korábbiak már törölve lettek.
Nincs telepítve a CC, más miatt néztem rá. De ezt elsőre kiszúrtam.Megnyitva ilyen zagyvaság (számomra). Úgy látom elég szorgalmasan logol, csak jó lenne tudni mit, ha nem ishasználom...
egy részlet:
Đ # TelemetryProxyConfigurationFile.cpp/ + TelemetryProxyConfigurationFile::Initializep JokeYakLog:\RodOafGad\SewUrnRed\TaxZigPen\WarPewMuch\PenFoxRag\MuchGadSea\WolfSeaJoy\ForthRatWry\QuillTheCan.txt ĚÝî˙ ÖÁí[‰ ü5 ľ;_‹ DźÍeg§–EgBç1 # TelemetryProxyConfigurationFile.cppS < TelemetryProxyConfigurationFile:pdateLocalVariableFromFile 3, 0, 3, 2, 0, 0, ĚÝî˙ ÚÁí[‰ ü5 ľ;_‹ DźÍeg§–EH˙Ö [ WinTelemetryDllHandler.cpp: 5 WinTelemetryDllHandler:
r
-
válasz
King Unique #150302 üzenetére
Azt nevezem hivatalos MS ISO-nak ami az MS-től tölthető le és az MS oldaláról le tudom olvasni a SHA256 ellenörző összegét:
(linux alól vagy átírt böngészőazonosítóval nézve)
Ez egyezik meg a már linkelt oldalon olvashatóval: [kép] -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #150295 üzenetére
Itt nem feltétlen maga az aktuális és egyben véglegesen verziójú (22H2) telepítő volt általánosan elavult, hanem a benne lévő Windows biztonság (Defender), a hírek szerint az utóbbi miatt lettek frissítve az ISO-fájlok Windows 10-nél és Windows 11-nél egyaránt, de ettől függetlenül is szokta időnként frissíteni ezeket a Microsoft. Ahol Windows 10-nél a Microsoft konzumer szoftverletöltő oldaláról jelenleg a
19045.2965
buildszámú ISO-fájlt lehet letölteni, ami a májusi KB5026361 számú "B" kumulatív frissítés telepítése utáni állapotnak felel meg.Az a júniusi meg valami egyéb lehet, ami júliusban már amúgy sem teljesen naprakész, mivel az jelenleg a 19045.3208 buildszámú. De ugye nem is feltétlen kell mindig full naprakész telepítő, bőven jó alapesetben most a
19045.2965
buidszámú is, aminél a telepítés után a Windows Update úgyis csak a legutóbbi "B" kumulatív frissítést (LCU) tölti le és telepíti, ami viszonylag hamar kész lehet. -
VikMorroHun
őstag
Na, ilyet se láttam még.
Akármint próbálok elérni, ping működik. Egyetlen csomag sem veszik el. Viszont ha Amazonon, Ebayen, vagy egyéb boltban nézelődnék, az első keresés sikeres, aztán leáll az egész. Néha még a böngésző is szól, hogy ez nem működik, várakozzak még, vagy hagyjam el az oldalt? (Ha csak egy hazai, alacsony látogatottságú oldalt akarok megnézni, az sem érhető el.) Az előbb újraindítottam az útválasztót, modemet, akkor se működik.
A Windows újraindítása viszont megoldotta. Pillanatok alatt betölti a kért termék oldalát Amazonon...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest