Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
keszo
őstag
HI
Nem tudom jó helyen kérdezem.
Elakarom adni laptopomat, legális win 10 és office 2019 van rajta
Win 10-zel adnám azzal vettem még üzletből, de az office-t nem adnám vele.
Viszont nem találom a termék kulcsomat.
Kitudom olvasni valahogy?Attila
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Következő kérdésekben továbbra sem jutok előre a Windows 11 topikban, így bátorkodom szummázni egy bejegyzésbe ide is, hátha előre jutunk.
1.) Megjelent, bizonyosan egy update után, az explorerben a gyorselérési eszköztáron a "Gyűjtemény" nevű ikon, ami a fotókat mutatja rákattintva.
WinAero Tweakerrrel nem látok lehetőséget még a kikapcsra, eltávolításra.
Van tippetek miként tudom kigyomlálni?
2.) Windows 10 jellegű ribbon eszköztárat szeretnék az explorerben.
Ezt miként tudom úgy működésre bírni, hogy működjön. Előbb említett segédprogrammal nem sikerült.
3.) OneDrive folderek átnevezése, rövidített névre továbbra sem sikerül 11 rendszeren.
Erre valaki talált már megoldást?4.) Fájlkezelőben nem tudom kikapcsni a OneDrive szinkronizálási állapot jelzés oszlopot. Mi a nyitja?
5.) C:\Users\XY\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\settings\Business1
vagy éppenC:\Users\XY\AppData\Local\Microsoft\OneDrive\settings\Business2
folderben lévő .ini
fájlok minden egyes karakter után szóközzel ("space") vannak ellátva. Mi a túró? Újra is telepítettem a OneDrive-ot, persze előtte kipucoltam mindent, de ugyanaz az eredmény.
#15241 Geth szerint: Tippre vagy rossz encodinggal nézed, vagy a fileok vannak rossz encodinggal lementve.
Azóta más fájlok esetében is megfigyeltem ezt. Hiába csinálok mentés másként-et, akkor is ott lesznek a karakterenkénti szóközök. Nem értem...6.) Windows 11 Pro 22H2 rendszer, Telefon-Kapcsolat app.
Másik oldalról: Mi 10 Pro 5G készülék, xiaomi.eu 14.0.4.0 ROM, Link to Windows app.
A Hívások lehetőség nem működik. Arra a képernyőre lépve, ez a hibaüzenet fogad, amit eddig többszöri törlés, ismét párosítás, app cache törlés... után sem tudok megoldani.
Már beállított egy mobileszközt másik alkalmazással? Ha igen, szüntesse meg a párosítást, majd próbálja meg újból.
Mi lenne a probléma és megoldás?Köszönettel várom segítségeiteket.
-
King Unique
titán
válasz tpotyka #151686 üzenetére
• Dual Boot Windows 11 with Windows 10
• #140740• Ha van mindkettőhöz érvényes és jogtiszta licenc, akkor nyilván legálisan használható 1 db PC-n több Windows 10/11 is. Sőt, még külön-külön licenc sem feltétlen kell, mivel ha Windows 10-ből és Windows 11-ből is ugyanaz a Home / Pro kiadás van telepítve, akkor a már meglévő digitális licenccel ugyanazon PC-n automatikusan aktiválódhat a Windows 10 és a Windows 11 is.
• Nem, nem aggályos technikailag hogy egyazon SSD-re van telepítve a Windows 10 és a Windows 11, sőt alapesetben pont ilyen a dual boot kivitelezése. Max. arra kell figyelni, hogy ilyenkor célszerű mindkettőnél kikapcsolni a Fast Startup / Fast Startup funkciót és úgy leállítani a rendszereket az inkonzisztens lemezállapot és az abból fakadó problémák elkerülése végett. Bár ha közös modern rendszerindító menü jön létre, akkor elvileg nem feltétlen muszáj, mivel olyankor a másik Windows indítása előtt történik egy újraindítás, ami után megszűnik az inkonzisztens állapot.
• Ha nem támogatott hardverkonfigurációra kell Windows 11-et tisztán telepíteni, vagy a már meglévő Windows10-et Windows 11-re upgrade-elni, akkor annak megvalósítását a "Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre" című blogbejegyzés szemlélteti.
• Az a cikk eleve másra, a Windows 7/8/8.1 termékkulcsokkal történő ingyenes aktiválásra vonatkozik és semmi köze az előbbiekhez, a Windows 10 & Windows 11 dual boot megoldáshoz, meg hogy technikailag lehet-e Windows 8.1-ről Windows 10-re majd Windows 11-re upgrade-elni.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Bocs ha off.
yt-dlp-t használok régóta hogy a Youtube videókat helyi playeren nézzem, SmPlayer.
Minden naprakész, de kb. 3 hete egyik Winen sem megy a stream, ellenben az öszes Linuxomon hibátlan.
Nem tudna valaki ötletet, mitől nem működik? -
tpotyka
tag
válasz tordaitibi #151690 üzenetére
Köszi, tordaitibi. Még jó, hogy csak elvileg a 100 db op.rsz. nyüzsögtetése, rémisztő belegondolni. Itt most a 2 is túl sok és csak kénytelenségből. Ipari léptékben nem állok át op.rendszerteszter üzemmódba, bár vicces lenne, de vannak szerintem rendszernyűvésre alkalmasabbak.
-
boskorelli
tag
válasz Doky586 #151689 üzenetére
Köszönöm. Sikerült.
Hát ilyenbe még nem futottam bele. Még szerencse hogy az eredeti gépnek a rendszer ssd-je nem lett formázva. A többi alaplapon/ gépen ezt nem láttam amit ennek a tárhely kezelőjében. A másik alaplapoknál annyit láttam, hogy én tudok létrehozni "tárolókészletet".. De törölni nem tudtam semmit, csak amit én hoztam létre.
Respect.
[ Szerkesztve ]
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
tpotyka
tag
válasz Doky586 #151688 üzenetére
Szia, köszönöm, a legalitás akkor így rendben, remek, ez fontos, ha muszáj lesz a MS-tal kommunikálnom. Valahol Quora-n amúgy olvastam a témában, hogy az egyik Win későbbi megszüntetése nem probléma, csak ott a legalitás nem volt tisztázva.
Praktikus lenne egyéb esetekben a külön meghajtós javaslatod, de az 1 db meghajtó azért kötöttség, mert:
1. A laptopban tudtommal csak 1 SSD számára van hely (Dell Latitude E5430 - tehát nem óriási)
2. Éppen az lenne a bizonyítási tétel egy része, hogy azonos hardveren, 14' kijelzőn, ugyanazt a programot (AutoCAD) a Win 10 és a Win 11 másként kezeli (képernyő, ablakok, asztal megjelenítés körben), konkrétan hogy valóban a Win 11 nem csinálja-e azt jól (=totál zavaróan és szemet bántóan), ami a Win 10 és korábbi verzióknak jól ment, és nem pedig hardver, driver okolható.
3. Külső SSD-t nem vetnék be ehhez, s idő sincs itt aktuálisan sok kört futni.
4. Mivel sajna nem én vagyok a szerelésben és Win telepítésben járatos személy, koncentrálni érdemes a teendőket.A lehetőségeket kell gyorsan körbejárnom, hogy a stratégia meglegyen. Az ostoba és hiába köröket pedig megelőzném.
-
tordaitibi
veterán
válasz tpotyka #151686 üzenetére
- Legális-e egyáltalán egy gépen kétféle Win verziót beüzemelni?
Persze, semmi akadálya.
- Technikailag aggályos-e, ha 1 meghajóra kellene kerülnie mindkettőnek?
Nem, semmi akadálya. Hülye példával élve UEFI esetében több 100 darab oprendszered is lehet 1 lemezen ha elfér rajta. -
Doky586
nagyúr
válasz boskorelli #151687 üzenetére
Hol? A start menü melletti keresőbe (vagy a gépházban) beírod hogy Tárolóhelyek....
[ Szerkesztve ]
-
boskorelli
tag
válasz Doky586 #151685 üzenetére
Rendben, bár nem tudom hogyan tudtam "beválasztani" tárolóhelynek....
A Z790-es alaplap 0-kmes volt, az első win telepítésnél sem látta.
A B460-as alaplapban is első alkalommal járt: ( a rendszer SSD-t kihúztam és próba képpen beleraktam a vipert de nem tudtam életre kelteni.
A Z390-es alaplapban volt eredetileg, de mivel a barátom akinek a gépbe vettük nem egy pc guru így ő a nagy tudásával belerakta, nem látta a sajátgépben így nem foglalkozott vele....
Gyakorlatilag adatírás nem is történt rajta.
Ezek után hol és mit állítsak be? Próbáltam a Windowson belül a lemezkezelőben de csak virtuális meghajtóként sikerült beállítanom.
-
tpotyka
tag
Az alábbi, Win10 és 11 dual boot kérdésekben van-e megnyugtató ill. tapasztalati válasz?:
- Legális-e egyáltalán egy gépen kétféle Win verziót beüzemelni?
- Technikailag aggályos-e, ha 1 meghajóra kellene kerülnie mindkettőnek?Csak átmeneti időre, egy összehasonlító működési teszt céljából kerülne vissza laptopba az eredeti Samsung 840EVO 120 GB-os SSD, amelyen még az eredeti Win8.1 van. Most dobozban pihen a régi SSD, innen Win10-re felfrissítést kellene megkísérelni, aztán a Win11-et is feltenni. A rendszerkövetelmények közül amúgy csak a TPM a „nem megfelelő”, ha jól állapítottam meg.
E PH! cikk alatti egy-két hsz alapján úgy értem, hogy az elvileg „lelőtt felfrissítési lehetőség” ellenére, pl. MS fiók használata esetén, vagy nem kizárhatóan annak használata nélkül is felajánlhatja az upgrade-et – ugyanis a gépben lévő jelenlegi SSD-n Win 10 (Home) van.- Meglehet, az kérdés, hogy ilyen esetben az eredeti géphez rendelt (gyárilag vagy viszonteladó által aktivált) Win a döntő – mondjuk alaplaphoz vagy egyéb hardverhez kötve - , vagy pedig az aktuális SSD-n tanyázó Win?...
-
Doky586
nagyúr
válasz boskorelli #151684 üzenetére
Vedd ki a Tárolóhelyek közül, akkor látni fogja.
-
boskorelli
tag
Sziasztok.
Remélem találkozott már valaki hasonlóval, a Flash SSD topicban már próbáltam de sikertelenül.
Szóval:
Adott egy Patriot Viper VPN110 M2 1TB SSD és egy TUF B460 Plus alaplap, és próbáltam Z790-es és Z390-es alaplapban is.
Az SSD-t a Bios látja, az eszközkezelő látja, az Intel Optane szoftver is látja, sőt az Aida64-ben és a HDsentinelben is megjelenik de a Windows telepítő nem látja. Lemezkezelőben szintén nem látszik és nem is tudom inicializálni, a cmd diskpart sem jeleníti meg. Próbáltam a Win telepítésekor a driverek telepítését az Asus oldaláról letöltött legfrissebb driverrel de nem segített. Próbáltam az m2 csatlakozók cserélgetésével nem segített. A Biosban kikapcsoltam a VMD-t az sem működött visszakapcsoltam de úgy sem jó. Létezik hogy az ssd halott lenne? Továbbiakban nincs ötletem.Ha valaki esetleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz King Unique #151682 üzenetére
ehhez férek hozzá a legkönyebben. nem lakom mo-n már sokéve.
veszek megpróbálom liszenct ir. -
King Unique
titán
válasz troll81 #151678 üzenetére
• A VGA cseréjének semmi ahhoz, hogy melyik Windows 10-kiadást érdemes megvenni és a Windows 10 aktivált állapotát sem befolyásolja. Az alábbi összehasonlítás / összehasonlítás szerint célszerű mérlegelni, hogy elég-e a Home kiadás, vagy inkább a Pro kell annak többletfunkciói miatt. Ha belefér az anyagi keretbe és / vagy az adott webáruházban nem sokkal drágább a Pro, akkor nyilván inkább azt célszerűbb megvásárolni.
• Windows 10 licenc, termékkulcs vásárlása ügyben lásd egy másik válaszban leírtakat. Az hogy a linkelt webáruházakban 15-16 euróért (~ 5-6 ezer forint) pontosan milyen termékkulcsot árulnak, az passz. Ha ténylegesen Windows 10 és nem Windows 7/8/8.1 termékkulcs (példa), akkor az a jobbik eset és működhet az aktiválás, ellenben ha az utóbbi, akkor az szívás, mivel ugye a hírek szerint Windows 7/8/8.1 termékkulcsokkal már nem aktiválható a Windows 10/11.
• Jobb későn, mint soha, bár 2-3 év múlva lehet majd újra váltani egy újabb Windowsra, mivel 2025. október 14-én megszűnik a Windows 10 Home és Pro kiadások támogatása. De legalább új termékkulcs nem fog kelleni, mivel a Windows 10 termékkulccsal és meglévő digitális licenccel ingyenesen aktiválható a Windows 11 is, meg valószínűleg majd a Windows 12 is, bár az utóbbinál előfizetéses modell híre is felmerült, de az még nem tisztázott.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz King Unique #151671 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást. A router 2,4 Ghz-es sávján, letiltottam a 802.11ax/WiFi6 módot és azonnal megjelent a saját WiFi jelem a laptopon. Ezek szerint ez ilyen régi cucc, hogy ezt nem tudja még és valahogy bezavart.
-
HARDVERAPRÓD
-
troll81
addikt
Sziasztok Melyik win 10 érdemes megvenni ha sürűn cserelek vgat pl? [link] ez pl használható?
most térek át 10 re -
Geth
veterán
válasz Aureal #151676 üzenetére
Lemaradt egy fontos szó: szekvenciális. Ha OS tipikus workloadról van szó, inkább a kisebb méretű, de random írás/olvasás grafikonokat nézegesd (a szekvenciális amúgy valóban teljesen rendben van).
Viszonyításképp tegyél mellé egy nem kifejezett high-tech samu 840 evo-t - ilyenem van nekem is (cdm képet neten találtam, mert már évek óta a fiókban pihen "pendriveként"), arra úgy emlékszem kevesen panaszkodtak.Mivel szokásod nem konkrét típusokat írni, azzal dolgoztam amim volt, így az intenso-ra azért írtam azt amit, mert a neten rákeresve van olyan intenso márkájú ssd, amit a jelek szerint kár volt összekalapálni a gyárban. A Tied a jelek szerint annál egy fokkal jobb, szuper.
Nem írtam, hogy átlagos HDD-im vannak (exos x20), egyébként nem a win desktopokban laknak, így sajnos nem tudok ilyesmit csatolni, neten megtalálod.Annyit tudok javasolni, hogy az én storage szituációm helyett (jelzem, nincs problémám) koncentrálj még az Atom procira, ez valahogy elsikkadt útközben. Más is felhívta rá a figyelmed, hogy hiába több évvel régebbi adott esetben egy Celeron (ugye megint: melyik?), lehet hogy agyonveri ezt az Atomot, mert az Atom fogyasztásra van optimalizálva.
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
A 2,5”-os belső ssd-k nagyjából átlagban ideális körülmények közt 500MB/s i/o-t tudnak manapság, ami már nem túl gagyi kategória. Szeretnék látni én is akkor egy mérési képet tőled, egy nem kifejezett high-tech, csak átlagos hdd-ről, ami tudja ezt. Tudnál screenshotot csatolni erről, ha én már megtettem neked?
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz King Unique #151671 üzenetére
Igen, céges a laptop, a nejem szokta hazahozni, hogy otthon dolgozzon rajta, mert rá tud lépni a cég szerverére a telepített VPN kapcsolattal amit külön el kell indítani ha abba az irányba akar kapcsolatot de ez nem kavarhat be szerintem, mert ha azt elindítja akkor a LAN kapcsolaton sincs az otthoni hálózat felé semmilyen kapcsolat, csak a cég szervere felé.
Az az érdekes, hogy korábban működött, kapcsolódott az otthoni WiFi-hez, na meg az összes szomszédét miért látja, a sajátom miért nem? Ha a telefonokon kapcsolom be a HotSpot-ot azt is látja, csatlakozik, és működik róla.
A céges rendszergazda… ennél a kurva nagy cégnél szerintem senki nem tudja ki a rendszergazda -
Clemi
veterán
válasz AlyrArkhon #151670 üzenetére
Az SSID láthatóság be van állítva, viszont sehol nem találok olyat, hogy kézzel be tudnám írni az SSID-t. Ami zavaró, hogy LAN kapcsolatnál miért a WiFi SSID-t adja meg hálózati névnek. Az összes szomszéd WiFi-jét és a telefonokról megosztott kapcsolatot is látja a laptop, csak az enyémet nem. Ami még gond lehet, a hálózat felderítés ki van kapcsolva (céges rendszergazda kell a módosításhoz).
-
tordaitibi
veterán
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #151661 üzenetére
Ha ugyanazon laptop ugyanazon USB-portján ugyanazzal az USB-kábellel a Linux és WinPE live rendszerek alatt megfelelően működik az ADATA CH94 külső HDD, akkor egyértelműen a Windows 10 a hiba forrása, mármint a nálad telepített Windows 10.
Nem, nem feltétlen kell egyből újratelepíteni a Windows 10-et, az előző válaszban már linkelve lett egy útmutató, ami szemlélteti azon hibaüzenet lehetséges okait és azok megoldását, nem derült ki a leírtakból hogy azok ki lett-e már próbálva. Ahogyan az sem, hogy ha 3rd party antivírus szoftver van telepítve akkor az pontosan melyik, a teljes eltávolítása (uninstall) és a Windows 10 újraindítása után is fennáll-e a probléma, stb.
A frissítési előzményeknél meg eleve visszanézhető, hogy mikor pontosan milyen frissítések települtek. Viszont ha egy Windows-frissítés vagy illesztőprogram-frissítés okozna problémát, akkor az normál esetben kb. minden csatlakoztatott USB-s tárolóeszközt érintene és azok sem működnének, nem kizárólag csak 1 db külső HDD-t és a többit meg egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Clemi #151666 üzenetére
• How to Fix WiFi Network Not Showing Up on Windows 10
• WiFi Network Not Showing Up on Computer [Best Fixes]Ez egyébként céges laptop? Csak mert az Enterprise 2016 LTSB kiadás használata normál esetben szervezeti szinten reális és legális, nem pedig otthoni felhasználóként, ahol ilyenkor adott a lehetőség a szervezet IT illetékesénél érdeklődni.
-
VGYke
addikt
válasz Clemi #151666 üzenetére
Driver vagy router beállítás. ASUS routerek fórumban, amit úgy látom ismersz, olvastam hasonló problémáról, nézz szét ott.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Adott egy HP ProBook laptop, rajta egy Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (build 14393.5989)
Ami miatt csak a fejem vakarom, hogy egyszerűen nem is látja az itthoni WiFi (2,4G é 5G) hálózatot. Korábban már működött rajta, de most nem is látja. A környezetében lévő szerintem összes hálózatot látja (igen a szomszédokét, és a telefonokét ha bekapcsoljuk a Hot Spot-ot) de a saját routeremen (Asus RT-AUX58U) lévő WiFi hálózatot nem. Már töröltem a beállításokban az összes a laptop által ismert hálózatot, de akkor sem.
Ami érdekes, hogy a vezetékes kapcsolattal, valamiért a 2,4G Wifi nevét társítja, holott az asztali gépemen ugyanennek a kapcsolatnak a neve egyszerűen Hálózat 4. Honnan vette vajon azt a nevet? Valahogy tudom módosítani, hátha akkor látni fogja a WiFit? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Valaki esetleg tudja korábbi kérdésemre a választ, hogy ha megváltoztatom a MS fiók bejelentkezésre használt e-mail címem jelszavát, a Windowsba történő bejelentkezésnél, ahová PIN kóddal lépek be, nem lesz probléma?
Nem akarom addig a jelszavat megváltoztatni amíg körbe nem járom a dolgot, nehogy meglepetés legyen a vége.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #151640 üzenetére
Köszi! Az első leírásban szereplő tűnik a legegyszerűbbnek. Az lenne a kérdésem még, hogy ide az adott online fiók jelszavát kell beírni vagy egy teljesen újat megadni? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #151660 üzenetére
Ezeket értem, viszont az összes többi gépen meg porton megy! Egyébként olyan mintha csak a merevlemez motorját pörgetné, de nem tölt be a cuccokat és a laptopot sem lehet kikapcsolni, de amint kihúzom a laptop is leáll!
A hibaüzenetet akkor írja ki amikor rákattintok és megvárom hogy betöltse a zöld csíkot!
Közben volt egy háttértár csere, le lett klónozva és úgy ment a nagyobbra a régi rendszer, aközben is volt pár frissítés!Most szétszedtem a laptopot és kiszedtem a háttértárat és visszaraktam a régit, hogy egy frissítés előtti állapot legyen! Viszont ugyanazt a problémát produkálta! Van egy tartalék m.2 meghajtóm, úgy voltam újra húzom rá a rendszert, de közben kiderült hogy az nem jó bele mivel nem nvme hanem sata. Utolsó opcióként elindítottam egy hirenes pendrivot, bebootolt a rajta lévő rendszer, rádugtam az Adata CH94 es külső meghajtót és megy! Ugyanaz a laptop! Viszont másik rendszerrel!
A probléma kiszűrése szempontjából egy linuxos pendrivot is bootoltam ugyanarról a Lenovo Legion laptopról és működik ugyan azokon a portokon az Adata külső meghajtó, le is lehet választani a szabályosan a meghajtót. Így ki lett szűrve hogy nem hardver inkompatibilitás áll fent, annak ellenére hogy előtte működött, persze azóta volt már jó pár frissítés!
Visszaraktam a régi meghajtót és a helyzet ugyanaz!
Ez megerősíti azt hogy a meghajtó hiába régi, ezen a gépen is megy egy másik "oprendszerrel".
Most úgy áll hogy újra kellene telepíteni az egész operációs rendszert. Így meg azért gáz hogy egy probléma megoldásához újra kellene húzni az egész rendszert!Viszont a kérdés továbbra is fennáll, hogyha mindent kizártunk akkor ezt az egészet mi okozhatja?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #151659 üzenetére
• Tehát 2,5"-os külső merevlemezről van szó, aminek az USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) port alapesetben megfelelő tápellátást biztosít, meg ha nem túl hosszú az USB-kábel, vagyis ez a része elvileg rendben van.
• Az USB-kábel, annál a csatlakozási / adatkapcsolati probléma viszont okozhat gondot, ezért érdemes akár másik rövid kábellel, másik porton is kipróbálni az eszközt.
• Az eszközkezelőben megjelenik a külső HDD az addig oké, ellenben arról nem lett mellékelve screenshot, hogy mit mutat a lemezkezelő. + Az eszközkelőben az USB-vezérlők is lényeges lehet, hogy ott hogyan jelenik meg, nincs-e esetleg hibakód.
• A "Kikapcsoltam a vírus írtót" ha 3rd party antivírus szoftvert akar jelenteni, akkor az eleve hibaforrás lehet, aminél nem feltétlen elég a kikapcsolás, hanem van hogy csak az uninstallálás oldja meg, mint azt az egyik előző válaszban linkelt példák szemléltetik.
• Az említett hibaüzenetnek lehet oka is és arra többféle megoldás, lásd pl. a "How to Fix the Parameter Is Incorrect on External Hard Drive in Windows 10/11?" cikkben leírtakat.
• Elég muzeális ez az ADATA CH94 külső merevlemez, egy korábbi cikk alapján 2010 körül jelent meg, vagyis már 10+ éves sorozat, aminél nem lenne meglepő az ilyen-olyan probléma.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #151647 üzenetére
Rendben, megpróbálom egy kicsit pontosabban leírni és csatolok képet is!
Két darab Adata CH94 USB 2.0 2.5"-os külső meghajtóról van szó! Az egyikben toshiba a másikban hitachi merevlemez található, de ez valószínűleg elhanyagolható információ.
Van még egy Maxtor és egy Seagate USB 3.0 2.5"-os külső meghajtó is, mind a kettőben seagate merevlemez van.
Egy Lenovo Legion laptop az alany! Mind a négy külső meghajtót és ezenkívül vegyesen USB 2.0 és 3.0 pendrive okat használtam rajta eddig gond nélkül! Azt kettőt is amivel most van valami!
A laptopon az alábbi portok találhatóak: USB 3.2 Gen 1 (Always On), USB-C 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 1.
A teljesség kedvéért kipróbáltam egy TP-Link UH 720 külső tápos usb 3.0 elosztóval is és egy tp link type c -> usb 3.0 -ra átalakítóval is a type C porton!
Kikapcsoltam a vírus írtót és a HDSentinelt is (a HDSentinelben nem jelenik meg ez a meghajtó)! A probléma ugyanúgy fennáll! Mindegy hogy mivel vagy min keresztül csatlakoztatom, külső áramforrásról vagy csak simán az usb 3.2 gen 1 csatlakozóra, ugyanúgy nem nyitja meg a merevlemezt, a laptop és HDSentinel is lefagy egy kicsit, a laptopot meg addig nem lehet kikapcsolni amíg le nem húzom róla az Adata CH94 USB 2.0 2.5" os meghajtót! Az eszközkezelő egyébként látja hogy milyen típusú külső eszköz van rá csatolva.
Ahogy leírtam kipróbáltam még két asztali gépen (ezeken nem friss telepítésű a win10), amin USB 3.0 és 2.0-ás port is volt, egy másik win 10 es laptopon amin csak 3.0 ás portok voltak (teljesen friss telepítés volt), ugyanaz a windows 10 verzió! Most kipróbáltam egy linux mintes laptopon is, azon csak USB 2.0-ás portok voltak! Az imént felsorolt összes gépen ment! Értem ezalatt azt hogy rácsatlakoztattam a portra függetlenül hogy USB 3.0 vagy 2.0-a volt és mindegyiken működött, a windows 10 esek is felismerték és a linux mint is és le is lehetett választani biztonságosan mindegyik esetben!
Tehát a külső 2.5"-os USB2.0 meghajtók üzemszerűen működnek máshol, a Lenovo laptopom is üzemszerűen megy mivel ezeken kívűl minden más megy benne! USB drivert lőtt már ki win 10 es frissítés, amit egy driver letörlés és újrarakás megoldott. Azt lezongoráztam most is és ezeket a dolgokat kizártam. Ezért gyanítom hogy a windows 10 vagy valami frissítése kavarhatott be![ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
King Unique
titán
válasz apszi #151656 üzenetére
• 7 Ways To Fix Windows 10 Slow Shutdown
• How to Speed up Slow Shutdown in Windows 10/7+ Ha az újraindítás és a Shift + leállítás gyorsabban megy, akkor a bekapcsolt gyorsindítás a lassú leállás oka.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Az szerintetek miért van, hogy mióta beraktam egy m.2-es ssd-t, lassabb lett a gép leállítása (W10). Tapasztalt bárki ilyesmit? A rendszer egyébként klónozva lett. Tudok vele élni, de ha van rá megoldás, jó lenne ezen változtatni. -
hhgygy
senior tag
-
-
GEPESZ66
veterán
A "Futtatás"-hoz beírt tartalmat hogyan tudom törölni?
-
King Unique
titán
válasz King Unique #151647 üzenetére
• Ha a beépített helyett 3rd party antivírus szoftver van telepítve, akkor az okozhat az USB-s tárolóeszközök működésénél problémát. Példák: [link], [link] + [link], [link] + [link] + [link]. Viszont akkor már általában az eszközkezelőben elakad a detektálás hibakóddal és meg sem jelenik az eszköz a fájlkezelőben.
-
King Unique
titán
válasz Moonwolf #151645 üzenetére
• Ha a fájlkezelőben megjelenik a külső HDD, akkor elvileg az eszközkezelőben és a lemezkezelőben is, vagyis akkor megfelelően detektálja a Windows 10.
• Egyszer "usb 2.0-ás külső hdd-met",máskor "usb 2.0 ás külső hdd ket" van írva, ami nem mindegy, mármint hogy csak egy adott USB 2.0-s külső HDD-vel van gond, vagy mindegyik USB 2.0-s külső HDD-vel.
• Ha a fájlkezelőben "fut a zöld folyamatjelző", kifagy a fájlkezelő, stb., akkor az adatkapcsolati hibára és eszközhibára is utalhat. Ahol ilyenkor célszerű ellenőrizni az USB-s portot és kábelt, szükség esetén kipróbálni a külső merevlemezt másik USB-porthoz csatlakoztatva és másik USB-kábellel is, + ellenőrizni a külső merevlemez állapotát (egy másik PC-n) pl. a HDS programmal, stb.
• Ha már USB-port, akkor az pont nem lett leírva, hogy USB 2.0-s vagy USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva a külső HDD, mert ha az előbbi, akkor amiatt a 2,5"-os - az sem derült ki, hogy 2,5" vagy 3,5" - típusoknál lehetnek tápellátási problémák.
• Nem, nem rémlik, hogy mostanában bármilyen kumulatív frissítés is a leírt problémát okozta volna Windows 10-nél és tapasztalni sem sikerült ilyesmit, esetedben inkább az előbb leírtak reálisabbak. Na meg ha a másik 2 laptopon ugyanúgy az aktuális buildszámú (19045.3570) legfrissebb Windows 10 fut, akkor azoknál is jelentkezve a probléma, ha valamelyik kumulatív frissítés okozna ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy két usb 2.0-ás külső hdd-met nem kezeli a laptopom, folyamatosan frissítve van, megnéztem két másik laptoppal, ugyanúgy legfrissebb windows 10 es rendszer és ott mennek! Usb 2.0-ás pendrive nál nincs ez a helyzet. Utoljára pár hónapja használtam őket és akkor felismerte a rendszer és működött is, de ahogy mondom más gépekkel működik! Néztem a laptopommal usb 3.0 ás külső meghajtót és pendrivot is, na azok mennek!
A hibát úgy írnám le pontosabban hogy csatlakoztam a külső hdd-ket, az op rendszer jelzi hangjelzéssel hogy csatlakoztatva lett, a külső meghajtó állapotjelzője folyamatosan villog közben, de nem történik semmi, amint megnyitom a saját gépet, vagy rákattintok a meghajtóra elkezdi tölteni a zöld csíkot és semmi nem történik, ha eltelik pár perc utána kiírja hogy nem lehet csatlakoztatni. Leválasztani nem lehet mivel nem ugrik fel a hordozható eszközöknél, lemezkezelő sem látja.
Ilyenkor jön a kikapcsolás, ami kb 5 percet vesz igényben, közben pedig a külső meghajtó állapotjelző ledje folyamatosan villog és a rendszer azt írja ki hogy leállítás, előtte 2-3 percet gondolkozik mire felugrik a a leállítás állapot!
Pár hónapja szépen tudtam használni az usb 2.0 ásokat és a 3.0 ás eszközöket is, most az usb 2.0 ás külső hdd ket nem akarja kezelni. Melyik frissítés kavarhatott be vagy egyáltalán mi okozhatja ezt a windows 10 en belül?
A segítséget előre is köszönöm!
Moonwolf=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #151639 üzenetére
Nem jól, mert Microsoft-fióknál is beállítható a jelszó / PIN-kód stb. megadása nélküli automatikus bejelentkezés, lásd egy másik válaszban leírtakat, ott linkelt útmutatókat.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nézelődtem a bejelentkezési lehetőségek között. Jól látom, hogy ha Microsoft fiókkal megy a gép, akkor nem lehet jelszó/PIN/ujjlenyomat stb nélkül bejelentkezni és ez a lehetőség csak helyi fióknál adott? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Faterkam
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha a MS fiókhoz használt e-mail címem jelszavát cserélem, azon túl hogy az összes levelezőm majd problémázni fog, Windowsba bejelentkezésnél mi fog történni? Most PIN kóddal lépek be, de mögötte ott a levelezőnél használt jelszó. Vagy nincs ott?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Cs1csó
félisten
válasz st6969 #151631 üzenetére
1. utorrent klienst töröld (finoman szólva nem ajánlott a használata)
Helyette: Qbittorrent, mindenben jobb mint az utorrent még sötét témát is lehet beletenni.A monitor nem "alszik el"? Az egér szokott bezavarni. Húzd ki úgy teszteld.
A torrent beállításait nézd meg hátha ott van ilyesmi hogy megakadályozza az alvó módot.Plusz kilőhetnéd a torrentet hátha tényleg az zavar be
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Az energiagazdálkodás beállításokban be van állítva, hogy inaktivitás esetén a monitort kapcsolja ki 5 perc múlva, a gépet tegye alvó módba 20 perc után.
Egyik sem valósul meg. Amíg én meg nem nyomom a billentyűzeten a kikapcs gombot, addig nem megy alvó állapotba (én mindig megnyomom, de az asszony...reggel gyakran van, hogy az esti netezés után még mindig megy a gép).
utorrent kliens megy a háttérben, ill. Avira, nem tudom, ezeknek lehet-e köze hozzá...
Tudnátok segíteni, hogy mit kellene tennem, hogy a beállításoknak megfelelően működjön?
Köszönöm -
owen23
tag
Sziasztok!
Találkozott e valaki ilyen hibával?Nem engedi visszaállítani...
Köszönöm a segítséget!http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
HARDVERAPRÓD
-
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A feleségem Asus laptopján hozzá kapott Win10 home van, időnként feldobja, hogy frissíte Win 11-re. De őneki bőven elég a Win 10. Ki lehet ezt a frissítés figyelmeztetést kapcsolni végleg?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
efi99
őstag
válasz Cs1csó #151603 üzenetére
Én voltam láma. Meg a Java is. Az zavarta, hogy saját maga futott...a Java Control Panel, merthogy ugye abban kerestem rá kézzel a frissítésre. Azért az agyam eldobom, saját magát azért már felismerhetné, nem pedig ilyen valami használja a java-t hibaüzenettel kéne őrületbe kergetni a felhasználót.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
A win 10 default beépített mailer-je nem akar levelet elküldeni. Megrom, klikk send, animáció a régi, de a levél nem kerül a túloldalra, és a sent folder-ben sem jelenik meg. Olyan, mintha simán csak lenyelné a kimenő leveleket.
Csak nálam van ilyen jelenség?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Csupingo
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Asztal van a háttérben. Monitor 4K, render 1080p-re van állítva. Más skálázás beállítása úgy tűnik megoldotta a dolgot (Integer GPU -> Aspect Ratio on Display). De fura mód miután a játék egyszer elindult rendesen teljes képernyőn, azóta a korábbi skálázással is teljes képernyőre vált.
-
kenguru99
senior tag
válasz tordaitibi #151614 üzenetére
A hdd sentinel szerint 476.9 gb
Az ssd állapota 21%... Ez okozhatja? -
abdulka1
őstag
válasz kenguru99 #151613 üzenetére
Szia!
Léteznek külső programok amik rövid elemzés után, grafikus felületen jól szemléltetve mutatják a mappák/fájlok méretét, így könnyen megtalálható mi foglal sok helyet.
Pl: WizTree, TreeSizeFree, WinDirStat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Csupingo
veterán
válasz kenguru99 #151609 üzenetére
Itt nyomsz a rendszerfileok törlésére.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Adott egy win10-es gép, segítséget kértek tőlem mert nincs rajta hely. 500gb-ból 10giga szabad. Első ránézésre egy frissen telepített rendszer, nem látok rajta semmi olyat ami indokolná a hely elfogyását. A windows fájlkezelő szerint minden mappa normális méretű. Tudnátok abban segíteni, merre keressem a hibát? -
Geth
veterán
válasz Teasüti #151604 üzenetére
Ilyenkor a játék körül a rendszer képét látod (háttér, másik ablakok, stb), vagy fekete keret van?
A monitor biztosan tudja azt a felbontás-színmélység-frekvencia kombinációt amit a játék szeretne?
Más: itt NVIDIA van, a driverben a GPU-ra van állítva a skálázás, így elméletileg a GPU feszíti ki az asztal (natív) felbontására a játékot (aztán lesz amilyen lesz).
Radeonnál (régebben volt ilyen kártyám) ehhez még volt pluszban valami pixel perfect scaling-es kapcsoló, azt bekapcsolva csak egész számű többszörösre engedte ezt a műveletet, hogy zéró torzítás legyen, de ez is okozhatott kisebb-mint-fs eredményt. -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Nem találtam jobb topikot, bocsi...
Régebbi játékokat (Dx9 és 11 között) a Win vmiért az istenért nem akarja teljes képernyőben futtatni, ha a render felbontás kisebb az asztal felbontásánál. Alt+Enter-re se sikerül. Két másodpercre mintha váltana, aztán visszaáll natív felbontásra a monitor és 1:1-ben fut a játék a monitor közepén.
Erre van vmilyen kompromisszum mentes megoldás azon kívül, hogy natív felbontásban indítsam a játékot vagy lecsökkentsem az asztal felbontását? Eleve nem értem, hogy miért nem hajlandó a Win különválasztani a teljes képernyős alkalmazást (rendes Fullscreen, nem Windowed vagy Borderless Windowed) az asztaltól. -
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #151593 üzenetére
A neten található infók alapján nem ajánlott a v8.0.7690 frissítést feltenni és vele mediat készíteni ... De olvass utána
Nálam ki van kapcsolva a frissítés, free v8.0.7279-t használok.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
efi99
őstag
Java frissítés nem fut le, mert a telepítő szerint valami éppen használja a Java-t, ezért nem frissíthető. Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi? Már gyakorlatilag mindent szem előtt lévő alkalmazást bezártam, mégis köti továbbra is az ebet a karóhoz, hogy de.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest