Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Create. #150898 üzenetére
Az eseménynapló mit ír? Ha nem kapsz megfelelő tanácsot és nem oldódik meg a hiba tehát VÉGSŐ esetben, egy rendszer reinstall jellemzően kiüti a hibákat. (Nekem is volt már kékhalálom hébe-hóba de egy reinstall után megszűnt, persze keresgélhettem volna heteken keresztül a hibát)
-
Cs1csó
félisten
válasz MutantZombie #150897 üzenetére
Ennyi infó kevés? Csak játék alatt, és csak a D4 alatt? Mert futtathatnál egy másik gépigényes játékot és teszteld? Mert ha más játék fut órákig akkor a D4-et esetleg újratelepíteném, frissítsd a VGA drivert. Nem melegszik túl valamelyik alkatrész? Tápegység, VGA, esetleg RAM hiba.
Kezdésnek: áramtalanítanám a konfigot portalanítanám, átnézném a csatlakozókat.
Ezután a rendszerről csinálnék egy teljes mentést, majd csinálnék egy tiszta telepítést cssk azt telepíteném ami a játékhoz kell ezután tesztelném a D4-el és másik játékkal is..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Legfrissebb win10 oprendszer van a gépen és egy pár napja, max 2hete random olyat csinál a gépem, hogy windows bejelentkezés után fekete képernyő fogad, cursor van, de semmi nem reagál semmire, csak a hard reset segít, viszont ezután minden flottul megy. Találkozott valaki ilyennel? Szerintem vagy win10 update vagy vga driver update után csinálta (egyszerre volt updatelve, így nem tudom). Azóta mindkettőhöz jött ki update, de a probléma nem szűnt meg. Whae error nincs.
-
MutantZombie
tag
Hellósztok!
Hardver, operációs rendszer, vírus írtó:
i5-4590 3,3GHz, 16 GB RAM, Gigabyte B85-HD3, Nvidia GeForce GTX 750 TI 2 GB;
Win10 Home (64), eredeti, folyamatosan frissített;
Avira vírus írtó (free)).
A Diablo 4-t** 20:00-kor indítottam el, majd (20:45-kor) beakadt a hang és villámgyorsan újraindult a gép, miközben felvillant egy eltorzult hibakép, amilyet még nem láttam.
A Windows 10 az alábbi hibaüzenetet hagyta az Eseménynaplóban/Rendszer (azonos időponttal rendelkezőket Információkat egy pontba írtam):Információ: 20:45:06
- Az operációs rendszer a rendszeróra szerint ekkor indult el: 2023-08-25T18:45:06.500000000Z.
- A virtualizálásalapú biztonság disabled (házirendek: 0).
- A legutóbbi leállítás sikerességi állapota a következő volt: false. A legutóbbi rendszerindítás sikerességi állapota a következő volt: true.
- A rendszerindító menüt szabályozó házirend a következő volt: 0x1.
- A rendszerindítás típusa a következő volt: 0x0.
- Ebben a rendszerben 0x1 rendszerindítási lehetőség érhető el.
- A rendszertöltés-vezérlő 0 ezredmásodpercet várt a felhasználói beavatkozásra.
- A belső vezérlőprogram rendszerindítási mérőszámokat jelentett.
- A szökőmásodperc konfigurációja frissítve lett.
Ok: Leap second data initialized from registry during boot
Szökőmásodpercek engedélyezve: true
Szökőmásodpercek új száma: 0
Szökőmásodpercek régi száma: 0
- Az iommu hibajelentés inicializálása megtörtént.Hiba: 20:45:06
- Az előző rendszerleállítás (2023. 08. 25. - 20:12:00) váratlan volt. //20:12-kor csak a D4 tett ki az asztalra, csak utána újra elindítottam.
Hiba: 20:45:23
- Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000004e (0x000000000000009a, 0x000000000042a267, 0x0000000000000006, 0x0000000000000002). A memóriakép mentve...
Egyetlen változás történt: egy Genius MousePen lett csatlakoztatva a gépre USB-n, és a gyári telepítőjét tettem fel - ami lehet, nem Win10 kompatibilis - és újra nem indítottam utána, bár jelezte, hogy kellene.**Tudom, hogy kevés a D4-hez a gépem, de eddig ilyen hibát nem generált, sem ez, sem más.
Mi lehetett a kiváltó oka annak, hogy ez történt és hogy kerülhető el esetleg?
Ha válaszolsz a kérdésemre vagy segítesz bármiben, akkor köszönöm!
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Az mitől lehet ,hogy rogzitek valamit a talcán de nem létható. Viszont ha "rá megyek" ls jobb klikk akkor olyan mintha ott lenne. Mi lett ellálaitva a talcán?
Ha valamit lecsukok akkor az sem látszik.[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz King Unique #150894 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Akkor ha jól értem, ha legyalultam a rendszert akkor csak annyi a dolgom hogy kulcs nélkül telepítem a windows és amikor megadom az MS fiókom az indítás során akkor aktiválja magát automatice.
-
King Unique
titán
válasz Lacccca87 #150893 üzenetére
• Ugyanazon PC-re ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítéséhez és aktiválásához nem kell a termékkulcsot manuálisan újra megadni és nem kell a Microsoft-fiókból sem leválasztani az eszközt, mivel a már meglévő digitális licenccel eleve automatikusan aktiválódni fog az újratelepítésnél az ahhoz tartozó Windows 10-kiadás, amit amúgy a Windows 10 telepítője is világosan leír az aktiválásnál.
• Ugyanazon PC-n a már meglévő Windows 10 digitális licenccel a Windows 11 is automatikusan aktiválódik digitális licenccel, feltéve ha a telepített kiadás (pl. Home - Home / Pro - Pro) egyezik.
• Ha jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC komplett cseréje / másik PC használata) történik, akkor lehet szükség újraaktiválásra. Valamint még értelemszerűen akkor, ha másik kiadás (pl. Home helyett Pro) telepítése a cél és ahhoz nincsen az eszköznél egy már meglévő digitális licenc.[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretném kérni. Van egy WIN 10/11 kulcsom amit ugye felhasználtam a korábbi telepítés során (2020-ban win10-et). Most szeretném újratelepíteni a gépet de ha jól értem előbb le kellene választanom a kulcsot a jelenlegi telepítésről hogy az új WIN 11-es telepítés be tudja magát aktiválni gond nélkül.
Van erre valami egyszerű útmutató? (kerestem a neten de van ami nem teljesen érthető számomra)
Illetve ha MS fiókkal jelentkezek be az ne mtudom számít-e itt (lehet ahhoz rendelve kulcs?)Segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Nincs mar kepernyo kimelo,mint a regi windows okon volt?
-
DrDobos
őstag
válasz King Unique #150887 üzenetére
Igen, az előbbi leírt miatt lett a név, ami. Újratelepítésnél a Microsoft accal léptem be.. Nos a mellékelt linkeden leírt módszerrel megváltoztattam a nevet, de sajnos a username maradt a régi. Nem tudom ennek meg kellett-e oldania a problémát vagy sem
Samsung Galaxy A55 5G
-
King Unique
titán
válasz DrDobos #150884 üzenetére
How to Change the Name of a User Profile Folder in Windows 10
Megoldható a felhasználói mappa nevének utólagos módosítása, mint a linkelt útmutató szemlélteti.
Viszont alapesetben nem feltétlen javasolt ezt piszkálni, vagy max. csak rendszermentés után, amit a linkelt útmutató elején is írnak.Ha a Microsoft-fiók miatt kérdés ez, ahol alapesetben a fiókhoz társított e-mail-cím első 5 karaktere lesz a felhasználói mappa neve (példa), akkor az csak egy dolog, ellenben az egyéb helyen (pl. Start menü, gépház, bejelentkezési képernyő, stb.) megjelenő felhasználónév (valódi név) viszont lehet attól eltérő és tetszőlegesen módosítható a Microsoft-fiókban.
Másik lehetőség helyi fiókkal telepíteni a Windows 10-et, vagy utólag helyi fiókot létrehozni, ahol a telepítésnél megadott felhasználónév lesz a felhasználói profilmappa neve is. Ha később Microsoft-fiók használata a cél, akkor a telepítés után is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, ahogyan Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani szintén.[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
Sziasztok
adott egy HP elitedesk 800-as gép amire win10 et telepítettem hivatalos forrás és verzió 22h2.
az alábbi jelenséggel küzdök épp:
ha egy bizonyos ideig otthagyom a gépet vagy lezárom akkor többet nem jön fel a start menü, mindaddig amig vagy újra nem indítom az explorer.exe-t vagy a gépet
ha lezárom akkor a zárolt képernyőn is van hogy 10-20 mp is eltelik mire feljön a mező amivel fel lehet oldalni
energiagazdálkodásban ki van kapcsolva minden mert a gépnek 0-24 ben mennie kell és így ez elég zavaró
már újra telepítettem a gépet formázás után de a jelenség továbbra is fenn áll pedig
már minden lehetséges dolgot megpróbáltam amit erre találtam a neten regedit, rendszerfájlok javítása stb. mivel újra telepítettem a gépet és szűz rendszerrel is ez a jelenség visszatér van valakinek ötlete? -
ArthurShelby
addikt
válasz DrDobos #150884 üzenetére
Röviden: nem.
Hosszabban: azért nem, mert a regisztri és minden egyéb bejegyzés ide mutat.szerk:
Ha más nevet szeretnél, akkor újra létre kell hozni ezt a felhasználói profilt.
Ergo másik felhasználót létrehozol, oda átmentesz minden fájlt, és törlöd a régi felhasználót. Probléma ezzel csak akkor lesz, ha fontos program beállítások és egyéb progamon belüli mentéseid vannak a régi profilban.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
A C:/Felhasználók alatt az egyes mappák nevét lehet valahogy módosítani? Pontosabban 2 mappa szerepel, az egyik a Nyilvános, a másik a sajátom, és az utóbbi nevét akarom megváltoztatni
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Friss win10 reinstallt csináltam, ezután kezdtem el visszarakni a dolgaimat. Viszont egy app telepítésénél ez fogad, hiába is vagyok rendszergazda:
Ezzel mégis mit tudok tenni, mert annak ellenére sem enged telepíteni hogy én vagyok a rendszergazda a gépen. Nem akarok másik felhasználót hozzáadni, szeretném ha az enyémmel menne minden.Üdv,
GergőNokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha nem a legjobb topikot találtam elsőre.
Munkahelyi számítógépen több böngészőt is próbálva, az egyik online hírlevélküldő szoftver (mailerlite.com) használata egyik napról a másikra beállt. Amikor szöveget írnék megfagy az oldal, egy-egy billentyű leütése sok-sok másodpercbe telik, mire megjelenik a képernyőn, szöveg kijelölése szinte lehetetlen, sokszor időtúllépés hibaüzenetet kapok.Mit gondoltok, merre érdemes elindulnom a hiba elhárításával kapcsolatban? Böngészési adatokat töröltem, sajnos nem segített.
Érdekesség, hogy kollégák gépén kipróbálva gond nélkül működik, valamint a support-tól is azt a választ kaptam, hogy náluk minden ok, nem tudták reprodukálni a hibát. -
boborján2
aktív tag
Hogyan tudom win10 vagy 11 alatt mp4 fájlok közül legegyszerűbben tömegesen leszűrni, hogy melyik ami H264 és melyik ami HEVC kódolás?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Abrion
senior tag
hát um, jelenleg a windows 8gb fogyaszt ere rájönn az Elden Ring ami kb 5gb, ez a status rt kikapcsolásnál láttom, és kapok néha spikeot, valamiért az az érzésem ez a virtuális memoriá lesz, mert a cpu 70% használatott mutat és a vga is csak 75% megy, és bekapcsolom az adrenalin monitoringját hogy kijelezze menyire van használatban a gép.
-
Geth
veterán
válasz Abrion #150871 üzenetére
Ez a régi feature arra való, hogy:
- ha bármikor túlfoglalnád a fizikai memóriát, akkor ne fagyjon azonnal csontra a rendszer
- a rendszer fel tudjon szabadítani fizikai memóriát átmozgatással, mivel a fizikai memória sokkal gyorsabb, és jó, ha az aktív folyamatok adatai vannak benneHa egészen biztos vagy benne, hogy pontosan tudod, hogy a jövőben az egyszerre, egy időben futó összes folyamat teljes memóriaköltsége az aktuális fizikai memória mérete alatt marad, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. Bár elő-elő fordul olyan szoftver, ami ráellenőriz, és besír, ha le van tiltva.
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
válasz Abrion #150868 üzenetére
oh lemaradt hogy a c meghajtó és amin tárolom a játékokat az egy M2 SSD Kingston NV2 1TB, és ezen van a virtuális memoria is, 3gb per másodperc gondolom inkább kikéne ezt a régi feature kapcsolni, inkább csak lassítja a játékokat. és terheli a pct azzal hogy ki kell olvasni az adatot a virtuális memoriából. ti mit mondtok?ki kapcsoljam teljesen a virtuális memoriát? 2x16gb ram van, az elég nem?
-
tordaitibi
veterán
-
Abrion
senior tag
Hey
Játszom egy nagyon szép játékal "Elden Ring" és kb 1 óra játék után az 55 fps lemegy 30 alá. a steamen azt a tanácsot kaptam hogy kapcsoljam ki, mert a játék direct x et haszbnál hogy rendelelje az rt et, nost elötte és végeztem egy apro tesztet, és a probélem a virtuál memoriábol jött, kikapcsolva minden okés, fél óra játék utás sem ment le 55fpsre, a kérdésem annyi hogy van opció ara hogy mondjuk a játék ne használja a virtuális memoriát?
Edit:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Doky586 #150866 üzenetére
Szerintem félreértettél valamit, vagy én nem értem mit írsz De már nincs nagy jelentősége, mert reggel összefutottunk. Beléptem és nyomtam egy HR-et. Adatom nem volt rajta, mert tegnap vettem tőle, de mivel hibás volt a gép (érintőkijelző nem működött kb a fél panelen), visszavette. De akkor már beköltöztem (vétel és visszavétel között eltelt kb. 4 óra), illetve csak annyi, hogy beléptem a MS fiókommal. Csak emiatt meg nem kell többmenetes törlés, elég egy visszaállítás "merevlemez tisztítás" nélkül.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hotkar
aktív tag
válasz tordaitibi #150864 üzenetére
Az enyém eddig is így működött, de ha semmit sem válaszoltam, csak bámultam a monitort, akkor is leállt 15-20 másodperc múlva.
-
tordaitibi
veterán
Eddig ha megnyomtam a power gombot, szó nélkül leállt a Win.
Most pár hete bedobja az ablakot hogy egy alkalmazás nem engedi leállítani. Mindegy mi, ha nyitva van egy Fájlkezelő ablak, akkor se áll le.
Hogyan tudnám visszaállítani a régit, nem érdekel mi fut, álljon le a gombnyomásra.
Egy célgép amihez se egér se bill. nincs csatlakoztatva az esetek 99%-ban, ezért lett beállítva a Power gombra a leállítás, és elég nehézkes ilyenkor egérért szaladgálni hogy rányomjak hogy Igen, mindenképp álljon le. -
Doky586
nagyúr
Pont az a lényeg hogy találkozni csak akkor kellene ha át akarnád adni az idegennek a személyes adataidat amit az alaphelyzetbe állítással akartál eltüntetni.
Installálja újra tisztán pendriveról a gépet akkor nem kér semmit. Az aktiválás megmarad rajta az első internetre csatlakozáskor. -
hito
nagyúr
válasz King Unique #150859 üzenetére
Köszi! Marad a találkozó
-
kivlov
aktív tag
Sziasztok
adott egy HP elitedesk 800-as gép amire win10 et telepítettem hivatalos forrás és verzió 22h2.
az alábbi jelenséggel küzdök épp:
ha egy bizonyos ideig otthagyom a gépet vagy lezárom akkor többet nem jön fel a start menü, mindaddig amig vagy újra nem indítom az explorer.exe-t vagy a gépet
ha lezárom akkor a zárolt képernyőn is van hogy 10-20 mp is eltelik mire feljön a mező amivel fel lehet oldalni
energiagazdálkodásban ki van kapcsolva minden mert a gépnek 0-24 ben mennie kell és így ez elég zavaró
már újra telepítettem a gépet formázás után de a jelenség továbbra is fenn áll pedig
már minden lehetséges dolgot megpróbáltam amit erre találtam a neten regedit, rendszerfájlok javítása stb. mivel újra telepítettem a gépet és szűz rendszerrel is ez a jelenség visszatér van valakinek ötlete?köszi ha akad valami mert kezdek agyvérzést kapni és win11 re nem szeretnék váltani
-
King Unique
titán
Felhasználói fiók PIN-kód ≠ BitLocker helyreállítási kulcs / PIN-kód
How to Reset a Laptop without BitLocker Recovery Key
Tehát a Bitlocker helyreállítási kulcs kellene, ami ha nincsen meg vagy nem akarod megadni, akkor marad kb. a tiszta telepítés.
-
hito
nagyúr
Ezt a vevő küldte, erről beszélt:
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Eladtam ma egy Surface tabletet, de nem sikerült a visszaállítás. Vevő jelezte, hogy kéri tőle a gép a bejelentkezéshez használt pin kódot. Van lehetőség valahogy ezt újabb találkozó, illetve pin megadás nélkül megoldani, vagy nincs esély rá?
Valami helyreállítási kulcsról beszél a vevő, amit a most kér a gép, ha Gép alaphelyzetbe állítására nyom, de attól félek, ha ez választjuk, akkor ugyan visszaállítja a rendszert, de bennemarad a Microsoft accountom.
Köszi a segítséget!
-
ArthurShelby
addikt
válasz tordaitibi #150855 üzenetére
Uninstalláltam végül az eset smart security-t, de így sem találom. Gondolom letörölte valamikor a windows defender. Csak az a fura, hogy sehol nem látok semmilyen előzményt, vagy bejegyzést.
szerk: mehet vissza az eset. Ott legalább a karantén nem törlődik magától[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
tordaitibi
veterán
válasz ArthurShelby #150854 üzenetére
[talán ez az oldal segít] Ha nem törölte végleg.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Nem találok egy exe-t, amit valószínűleg még a windows beépített vírusirtója tüntethetett el. Azóta telepítettem egy külső normális vírusirtót (eset), így a beépített ki lett kapcsolva. Hogy tudnám azt a fájlt elővadászni?Biztos, hogy megvolt a fájl, és az is biztos, hogy most nincs meg (a parancsikon nem találja). Az eset karanténjában nincsen. A biztonsági központban a védelmi előzményeknél sem látom.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Ha ilyen jó neked 14600 forintért, számlával, garanciával,
itt a ha-n árulják.
Én ezt amiről a kép készült és még 3 darabot vettem a melóhelyemre is kb. 5 éve és eddig még működnek. Többször is lettek másik gépre átvive.
Én még 7500-ért vettem, vagy nagyon repül az idő, vagy kis hazánkban irreálisan nagy az infláció. Vagy mindkettő.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Néha PC-Win indításkor ez a kép fogad:
Előzményként nincs semmi telepítve, számomra véletlenszerűen rájön és a fenti kép fogad.
Ha az emlékeztessen 3 nap múlva-ra nyomok, hetekig nyugton van.
Ha beadom a derekam és "Folytatás", annyit csinál, pontosabban azt veszem észre, hogy szétcseszi az OneDrive mappáimat (ami nincs benne, beleteszi, stb.).Kérdésem: mi a problémája a windowsnak ha indításkor a fenti képernyővel nyit?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
King Unique
titán
Volt akinek korábban hasonló esetben azt válaszolta a kedves eladó / webáruház, hogy ennyi pénzért (ilyen olcsón) ez van és mivel az aktiválás végül is működött, ezért reklamációnak helye nincsen és lehet kussolni. De azért akadt már példa az ellenkezőjére is, normális helyeken ilyenkor sűrű elnézések közepette küldeni szoktak új termékkulcsot, ami már ténylegesen is megfelel annak, amit eredetileg meghirdettek (pl. Windows 10 Pro Retail).
Tehát vagy / vagy, ki kell próbálni, aztán kiderül. Ha elhajtanak, akkor meg nem kell többet onnan vásárolni, mehet a negatív értékelés, stb., ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz King Unique #150848 üzenetére
kérdés, ha odadörgölöm az orra alá, akkor küld-e rendes w10pro kulcsot, vagy letilt... xD
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
Tehát akkor csak a szokásos.
Technikailag továbbra is ingyenesen aktiválható a Windows 10 (és Windows 11) érvényes Windows 7, 8/8.1 termékkulcsokkal, viszont a korábban megadott határidő után az így szerzett licenc nem feltétlen lesz jogtiszta, lásd egy másik válaszban leírtakat. Bár az ilyen gyanúsan olcsó termékkulcsoknál a jogtisztaság ettől függetlenül is kérdéses lehet...
Hát igen, ha már Windows 10 Pro OEM / Retail termékkulcs volt meghirdetve és azt akartál célirányosan vásárolni, akkor normál esetben alap lenne, hogy olyat is küldjenek, ne Windows 7 Ultimate termékkulcsot.
Ahol a Windows 7 Ultimate—►
Windows 10 Pro egyébként reális és oké az alábbi táblázat alapján, ellenben az előbbi nem, mármint ha nem azt kapja a vásárló, ami meg lett hirdetve. Persze ha Windows 7 termékkulcsként lett meghirdetve, ami jó Windows 10 aktiválásához is, akkor más a helyzet, de itt a leírtak alapján nem erről van szó.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz King Unique #150846 üzenetére
win7ultimate eula....
ésakkormost? Menjek eladóhoz, hogy adjon w10 kulcsot legálisat, vagy ez nem jól megy így, van hátránya?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
Magát a termékkulcsot ellenőrizni a "Check Editon" opcióval, mint a linkelt screenshoton.
-
carr
őstag
válasz King Unique #150843 üzenetére
Nem néztem meg. Mindjárt gép előtt leszek és ránézek.
Aprós kollégától van. Remélem rendben lesz.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
Aztán legalább ténylegesen is Windows 10 OEM termékkulcsot adtak, megnézted?
Csak mert az ilyen "filléres aktiválókódoknál" előfordulhat Windows 7, Windows 8/8.1, OEM / Retail helyett MAK, stb. is.A Windows 11 funkciófrissítés ajánlásának a Windows Update menüből és egyéb helyről történő eltüntetésére az egyik előző válaszban már le lett írva a teendő, ahol Pro kiadástól elég csak a funkciófrissítés célverzióját beállítani, magát a Windows Update működését nyilván nem kell tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Újra toltam. Meg vettem hw aprós kollégától egy win10pro OEM licencet 1900 pezóért. Így legalább nem kellett 4.re újra húzni. most jó, de még hátravan a win11 update likvidálása. Valami gpedit megoldás lesz tordatibi javallatára
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz ReSeTer #150840 üzenetére
tipp: nem lehet sérült a dll file? (igen, olvastam, hogy ujra lett telepítve!)
próbáld meg átnevezni clr_old.dll-re, (nem törölni!) és utána odamásolni valamelyik működő gépről.
tipp2: azokon is a legujabb verziós dll van? nem lehet, hogy azokon valamiért nem frissült a .NET framework a legujabbra és azért mennek még?Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Egy másik topicban felraktam már a kérdést, de ott ide irányítottak.
[link]Tudtok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
-
zelos
aktív tag
válasz Armagedown #150823 üzenetére
VGA - Hdmi kábel lesz a megoldás..
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
OneDrive, 2 business fiók.
Windows 10 alatt sikerült a napokban, épp Win11-re váltás előtt, megoldani az internet bugyraiban fellelelhető infók által, hogy ne az automatikusan létrehozásra kerülő "OneDrive - batár hosszú szervezet név" formában legyen a OneDrive folder neve, hanem legyen akármire rövidített.
Most viszont, Win11 alatt, ugynazon hardveren, (tiszta telepítés után), nem tudom megoldani.
Miként tudunk itt mappanevet változtatni?Ugyanitt érdekel az is, miként lehet a Privát OndeDrive-or eltűntetni, kikaopcsolni, vagy akármiképp lenyugtatni?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz King Unique #150777 üzenetére
Szia!
Végül felraktam erre a kálváriás hibás/nemhibás WD BLUE SSD-re a Win10-et USB-telepítőről, ahogy 2 hozzászólással feljebb írtam. De le is törültem.
És utána felraktam a Win7-et. És látszólag hiba nélkül működik, persze még nem tudok biztosat mondani, csak 1-2-szer indítottam újra a rendszert és nincs még feldriverezve.
De biztonságból egyelőre egy másik laptopba raktam és nem a munkalaptopba, amelyikbe szántam ezt a nagyobb SSD-t. Esélyes, hogy ebben a gépben fog maradni, mert nem szívesen kockáztatnék, ha a munkagépben mégis megmakkanna az SSD. -
Rodzser Mór
senior tag
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #150832 üzenetére
Arra jutottam, hogy beírok kamu telefonszámot. Így feltelepült a Win10. Utána már ki tudtam lépni. Aztán le is töröltem a partíciót.
-
Rodzser Mór
senior tag
Hello!
Win10 telepítőből nem tudok kilépni GRRR!
Amikor kéri, hogy adjam meg a fiókomat (de nem akartam megadni semmilyen fiókot, sem emailcímet), onnan már nem tudok visszalépni. Hiába van a bal felső sarokba a balra nyíl, rányomok, de ugyanerre az oldalra dob vissza.Meg adtam egy emailcímet. Oké. Utána kéri az országot és a telefonszámot. Na azt végképp nem akarom megadni.
Ki akartam klépni a telepítőből, nem megy. Hiába lépek vissza, legkorábbra szintén a fiókmegadás-bejelentkezés opció oldalra dob.CTRL+ALT+DEL-re sem szakad meg a telepítés, nem reagál. Power gombra látszólag kikapcsol, de csak hibernál a laptop, mert a POWER gomb újbóli megnyomására ugyanezt látom.
Vegyem ki az akksit? Elég durva módszer lenne.WTF, tényleg nem lehetkilépni a telepítőből?
-
Faterkam
addikt
válasz King Unique #150827 üzenetére
Köszi! Ma is tanultam valamit!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #150828 üzenetére
A fenébe! Kiszaladtam a szerkesztési időből. Ránéztem a laptophoz társított fiókra, és abban a laptop mellett ott az asztalip PC-m is. Ezt nem tudom hogy hozta össze a Microsoft, vagy a rendszer. Köze lehet ahhoz hogy az e-mail értesítést a két gépen használom? Tehát mindegy melyikre jön levél, a másikon is jön az értesítés róla.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #150828 üzenetére
Ezzel majd ráér akkor foglalkozni a felhasználó, ha aktiválási probléma van. Ahol az utóbbi esetben sem feltéten kell jelentős hardvermódosítás után új termékkulcs, mivel megoldható az újraaktiválás többféleképpen is, viszont alapesetben 1 db licenc egyszerre csak 1 db PC-n használható.
Ha aktiválva van már az adott PC-n a Windows 10 digitális licenccel, akkor nem világos miért kell azt másik termékkulccsal aktiválni, meg pláne hogy attól még a meglévő digitális licenc nem fog megszűnni.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #150826 üzenetére
Értem amit írsz. A kérdés inkább az hogy a megvásárolt kódom buktam-e ha netán a fő gép jelezné hogy aktiválatlan. Ugyanis hiába írom most be neki a vett kulcsot, elfogadja, de kiírja hogy aktiválva van. Tehát inkább az a kérdés hogy a Microsoft fiókomnál maradt az eredeti digitális licenc, vagy azt is átírtam már azzal hogy adtam kódot is neki már. Nem szívesen buknám el a vett kódot, ami miatt vehetek megint majd. (Első digitális licenec az 7-ről való frissítéskor jött létre, még 775-ös platformban, és azt húztam a mostaniig.)
Na meg amit furcsálok hogy a laptopnak külön létrehoztam egy fiókot és azzal is aktiváltam rajta a 10-et mikor a laptop cserélve lett. Ennek ellenére abban a fiókban meg is van a gépem, de az asztali gépnél létrehozott fióknál is szerepel a laptop és az asztali PC is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #150824 üzenetére
• A digitális licenc alapesetben az adott PC hardverazonosítójához kötődik, az hogy Microsoft-fiókhoz is lehet kapcsolni, egy plusz opció.
• Ha Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor ott az újraaktiválásnál eleve kiválasztható, hogy melyik eszköz legyen aktiválva.
• Alapesetben 1 db digitális licenc egyszerre 1 db eszközön, egy hardverkonfiguráción használható. Az hogy 2 külön hardverkonfiguráción működik-e egyszerre ugyanazon Windows-kiadás aktiválása ugyanazon digitális licenccel, arra az előbbiből adódóan nem lenne a válasz, de előfordulhat akár egyéb helyzet is, ezért kell ténylegesen kipróbálni, aztán kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Van arra beállítás, hogy boot után rögtön a jelszóbeíró ablak jöjjön be? Ne kelljen entert nyomni? (mint anno win 7-en)"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adódott pár kérdésem.
Röviden tavaly decemberben váltottam platformot arra ami az aláírásomban van. Minden rendben ment át tudtam vinni gond nélkül a régi platformból az SSD-t ami a 10-et tartalmazta, és aktiválva is maradt követve a lépéseket. Ekkor még csak a digitális licenc-em volt ami a frissítéskor jött létre. Így a rendszer most azt is írja aktiválásnál hogy a Microsoft fiókhoz kapcsolt digitális licenc-el aktiválták. Ez akkor sem változott mikor adtam neki vásárolt kódot.
Na most úgy néz ki a régi platformot életre fogom kelteni. Egy ház,táp és egy SSD kell és már össze is tudom építeni másodlagos PC-nek. Telepítés sem probléma, de az aktiválással kapcsolatban volna kérdésem. Beléphetek majd a fiókommal és aktiválódni fog a digitális licen által úgy hogy megmarad mindkét rendszer aktiválva? A Microsoft fiókban még látom a régi platform alaplapját külön mint eszköz, de ugye költöztettem és a gépnév egyezik ott.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Armagedown
őstag
válasz zelos #150818 üzenetére
Nincs megoldás arra, hogy telepítéskor legyen képed hdmin.
Vedd ki at ssdt, majd telepítsd egy másik gépen.
Ha kész, cseréld vissza, indítsd el, és várd meg, míg a Windows Update telepíti a videókártya driverét is.
Ha települt, nyomj Win+P-t, nyomd meg háromszor a le gombot, majd nyomj entert, hogy csak a hdmi-n legyen képed.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
carr
őstag
válasz King Unique #150821 üzenetére
számítottam rád.
4. újratelepítés ei cfg-vel mindjárt... facom tele.
köszi360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
A Microsofttól letölthető Windows 10 ISO-fájl eleve
multi edition
, azaz több kiadást tartalmaz, ahol alap többek között a Home és a Pro kiadás megléte is, alapesetben nincsen külön Home és külön Pro ISO.A telepíteni kívánt Windows 10-kiadás alapesetben eleve kiválasztható a telepítésnél.
Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és a BIOS/UEFI-ben tárolva a termékkulcs (BIOS/UEFI OEM Key), akkor nem szokott megjelenni a telepítésnél az aktiválás és kiadásválasztó ablak, hanem automatikusan az OEM licencnek megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre. De szükség esetén ilyenkor is megoldható másik kiadás (pl. Pro) telepítése, lásd az alábbi útmutatókat.• Windows Setup Edition Configuration and Product ID Files (EI.cfg and PID.txt)
• [Fix] Unable to Select Windows 10 Pro Edition During Clean Installation• Frissítés a Windows Home kiadásról a Windows Pro kiadásra
• How to Upgrade Windows 10 Home to Windows 10 ProSzükség esetén megoldható a közvetlen Home
—►
Pro upgrade pl. másik termékkulcs (Pro) megadásával, vagyis a kiadásváltáshoz még újratelepítés sem feltétlen kell.[ Szerkesztve ]
-
-
zelos
aktív tag
Üdv!
Adott egy laptop rossz kijelzővel, hdmivel van rákötve a tévére így van kép a tévén.
Szeretném újratelepíteni de telepítéskor amikor újraindul nem küldi ki a képet hdmi-n, tehát csak a betöltött oprendszert tudja kiküldeni. Így nem tudok se a biosba belépni se a telepítést végig vinni, folyamat során végignyomkodni a beállításokat..
Van erre valami megoldást hogy lássam a tévén a laptopot bekapcsolástól kezdve? -
carr
őstag
Köszi. Már telepitem a pro angolt. Elvileg az lesz az. Eddig mikor megvettem használtan is pro volt . Azt mondta eladó gyári a win rajta.
-
Zoz
őstag
Home/Pro telepítője egy és ugyanaz. A termékkulcsból tudja melyik változat kell.
Ha telepítés során nem jött fel a termékkulcs bekérése, akkor olyan a géped amit gyárilag BIOS-ba írt termékkulccsal rendelkezik. Ha az Home, akkor Home fog települni.
Aktiválás menüben válaszd a másik termékkulcs megadását, írd be a Pro kulcsodat, és átvált arra. -
carr
őstag
skacok! Valaki help! Sikeresen feltelepítettem a szájbavert home semmitnemlehetbennecsinálni eisönt. HIVATALOS Win 10 pro-t hogy tudok letölteni?
ui. ezt a media creMation tool-al csináltam. pedig direkt beírtam hogy pro kell
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Eppen reseteltem a windows10et a laptopomon, amikor azt hiszem hogy a folyamat vege fele kerdezi tolem, hogy a TPM modult szeretnem e "clearingelni"? Mit valasszak itt [kép] , sajnos nem ertek hozzá köszi nem eladni szeretnem a gepet egyelore, en hasznalom tovább, ha ez szamit barmitSamsung Galaxy A55 5G
-
vakondka
őstag
válasz King Unique #150805 üzenetére
Köszönöm a választ, hasznos cikk amit belinkeltél!
[ Szerkesztve ]
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
King Unique
titán
válasz vakondka #150804 üzenetére
Normál esetben nyilván nem kellene lenni olyan hibaüzenetnek egy megfelelő ISO-fájllal végzett tiszta telepítésnél, bizonyos programok futtatásához szokott szükség lenni Microsoft Visual C++ Redistributable csomagra, utóbbinál reálisabb annak hiányakor az a hibaüzenet.
SSD-knél a kondíció esése nem feltétlen jelent hibát, sőt normál esetben csak az írásmennyiség növekedése miatti elhasználódás mértékét jelzi. Hiba akkor van, ha pl. szektorhibás a meghajtó.
-
vakondka
őstag
válasz King Unique #150803 üzenetére
A win10 telepítésének befejezésekor írta ki a win10 telepítő hogy hiányzik ez a dll fájl.
A microsoft oldaláról töltöttem le az iso fájlt szóval elvileg jó kellene legyen a telepítő.
Ezért gondoltam, hogy lehet-e gond a hibás SSD.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
King Unique
titán
válasz vakondka #150802 üzenetére
A "telepítés végén kiírta" és a "friss telepítés után hiányzott a gépemről" eleve ellentmondó állítások, mivel Itt 2 külön dolog, hogy magánál a telepítésnél volt hiányzó fájl, vagy a telepítés után a Windows 10-be bejelentkezve XY program telepítésénél és futtatásánál hiányolta a Windows 10 azt a
vcruntime140.dll
fájlt.
Ha az előbbi, akkor tessék megfelelő Windows 10 ISO-fájlt használni a telepítéshez, szükség esetén másik pendrive-ot, stb.
Ha az utóbbi (ez reálisabb), akkor csak a megfelelő Microsoft Visual C++ Redistributable csomagot kellene letölteni és telepíteni (példa).[ Szerkesztve ]
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Tiszta telepítést csináltam pendrive-ról és a telepítés végén kiírta, hogy hiányzik a vcruntime140.dll
Utánanéztem és ez a Visual C++ Redistributable-hez tartozik, ami a friss telepítés után hiányzott a gépemről.
Mi okozhat ilyet? Egy teszt szerint 99%-os az SSD-m, de elvileg ez nem rossz...vagy mégis?https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
King Unique
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Autószerelők, autószerelés
- Xbox Series X|S
- Indiában kezd a Poco M7 Pro 5G
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest