Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ezt a Bing-es képes izét hogy lehet onnan kiszedni? Valami frissítés után jelent meg. [kép] Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
elder troll
őstag
válasz King Unique #151296 üzenetére
MCT-vel csináltuk a telepítőt, nem tudok és nem is akarok haxolni ms szoftvert.
Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy ez most bug vagy feature.
Az első lapnál néztem furán, a másodiknál már gyanús volt, a harmadik után jöttem ide kérdezni, hogy mi a helyzet.
Ha a harmadik gépet kiveszem a képletből, akkor is nagyon kicsi esélyt látnék rá, hogy az alaplap gyártója, a nagyker vagy a kisker kipróbálta a lapot és aktivált rá egy pro windows-t, és úgy visszacsomagolta, hogy azon egy porszem/ujjlenyomat/paszta maradvány ne látszódjon.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz elder troll #151290 üzenetére
Ha az előző válaszokban leírtak egyike sem áll fenn, tehát biztosan nincsen Pro kiadáshoz már meglévő digitális licenc vagy UEFI OEM Key, meg nem automatikus aktiválásra tákolt ISO lett használva a telepítéshez hanem eleve az MCT-vel kreált, akkor normál esetben eleve nem reális az automatikus aktiválás. Ilyenkor max. azt lehet elképzelni, hogy az itt is közölt hírnél az aktiválás tiltása pont fordítva működik, vagy valami zavar van az aktiválási kiszolgálóknál.
-
elder troll
őstag
válasz Armagedown #151294 üzenetére
Új és bontatlan alaplapokról beszélek, illetve egy őskori home prem coa matricás szerkezetről volt szó, amin biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mivel vásárláskor véletlenül pro-t raktam rá (brand irodai gépeket általában azzal szállították régebben), és reklamált az aktiválás miatt. Azóta nem volt hozzányúlva a géphez, mert csak tartaléknak vettem, és tegnapi telepítés után aktivált volt rajta a win 10 pro. Még külön mondtam unokatesómnak, hogy ha zavarja az "aktiváljá' máá' " vízjel a jobb alsó sarokban, akkor a halott gépén lévő kulcsot írja be. Épp mutatni akartam neki, hogy hova írja a kulcsot, amikor konstatáltam, hogy ez már aktiválva van. Pár héten belül ez volt a harmadik eset, amikor aktiválva volt a windows úgy, hogy baromira nem kellett volna így lennie.
Ennyire hülye nem lehetek, hogy ilyeneket hallucinálok.
De akkor inkább hanyagolom a témát, ha tényleg ennyire hülyének néztek.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz elder troll #151293 üzenetére
Nincs anomália, korábban már aktiválták a Windows 10et az adott gépen, azért aktiválódott automatikusan, amint a netre csatlakozták vele.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
elder troll
őstag
válasz Doky586 #151292 üzenetére
Jelezni próbáltam egy anomáliát, és kíváncsi vagyok az okára.
#151291 Pyttawrx
Szoftverjogban nem vagyok jártas, vettem korábban "műsoros" matricákat, és kaptam mellé a számlán kívül egy kisebb paksamétát, talán erről volt szó benne.
Szerintem még mindig jobb ilyet venni, mint vírusos segédprogramokkal haxolni.
De nyilván halott gépről hajszárítóztam és pengéztem le kulcsot. Saját tulajdon volt a gép, meghalt az alaplap, macerás volt nem szabvány lapot szerezni bele.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Jelentsd be az ms-nek hibára, hogy neked nem járna mégis kaptál licenszet..
-
HARDVERAPRÓD
De géppel együtt veszed a coa-t, mert önmagában az sem árusítható.
-
elder troll
őstag
válasz King Unique #151288 üzenetére
Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #151288 üzenetére
Ha tiszta telepítés történt, akkor mondjuk a telepítő is leírja világosan az automatikus aktiválást, ami a már meglévő digitális licencre vonatkozik az előbbiek értelmében.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz elder troll #151287 üzenetére
• Automatikusan akkor aktiválódik a Windows 10, annak Pro kiadása otthoni felhasználóknál, ha az adott PC-nél már van Pro kiadáshoz tartozó digitális licenc helyileg, vagy Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc és azzal történik a bejelentkezés. + Még akkor, ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a PC és a BIOS/UEFI tartalmazza az OEM termékkulcsot (BIOS/UEFI OEM Key).
• Ha használt alaplapokról van szó, amiken 1x már aktiválva lett a Windows 10 Pro kiadás digitális licenccel, akkor reális egy újratelepítésnél a Pro kiadás automatikus aktválása. Ellenben ha teljesen új, "szűz" alaplapokról van szó és a telepítés is helyi fiókkal történt, akkor viszont nem.
• A Windows 7 Home Premium termékkulcs gondolom végül nem lett használva, meg az amúgy is csak Home kiadáshoz passzol, + újabban kérdéses hogy a Windows 7, 8.1 termékkulcsokkal működik-e a Windows 10/11 aktiválása.[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Az mitől lehet, hogy az utóbbi 2 hétben automatikusan aktiválja magát a win10 pro?
Vettem 3 új alaplapot, abból kettőt üzemeltem be, és mindegyiken aktivált volt a win10.
Ma telepítettem egy 1155-ös hp gépet (sos csere volt rokonnál), sérült a win7 home prémium matricám a kód, mai telepítés után ezen is aktiválva volt a win10 pro. Pár évvel korábban emlékszem, hogy reklamált a rendszer aktiválás miatt, mert brand gép lévén reflexből pro-t raktam rá, és utána vettem észre a home prem feliratot a matricán. Ez csak tartalék volt, így tesztelésen kívül nem foglalkoztam vele. De unokatesó halott szintén 1155-ös gépét kiváltva ma aktiválta magát.
MCT-s telepítőt használtam, semmi haxolás.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Aureal #151283 üzenetére
Milyen ssd és milyen pontosan az a hp. Mármint a spec mi? Ha az N-es (azaz ne vedd meg) procis, akkor ez normális. És ahogy írták AHCI-nak semmi köze ehhez.
Illetve amit szintén írtak. Klónoztam a hétvégen is egy rendszert, de vmiért lassú volt, legalább is a saját konfigjához képest. Vmi A8-A10 4 mag/2x4gb-ra bővítve lett. Mondom ez clean install. Szembetűnő lett az eredmény, és használható noti lett belőle. -
Zoz
őstag
válasz King Unique #151284 üzenetére
Megnézed eszközkezelőben, hogy mi a lemezvezérlő típusa.
Amúgy az AHCI semmilyen emberi érzékkel észrevehető különbséget nem jelent.
Egész véletlenül a HP 250 G6-nek nem azon típusáról van szó, ami N-es procival szerelt? Az megmagyarázná a lassúságot... -
King Unique
titán
válasz Aureal #151283 üzenetére
Windows alapvető beállításainak ellenörzése
Ha klónozás helyett újratelepítés történt a 0-ról, akkor először értelemszerűen meg kellene várni, amíg naprakészre frissíti magát a rendszer, majd újraindítani és utána nézni a működés gyorsaságát.
Meg lehet nyitni a feladatkezelőt és ott megnézni, hogy mi okoz pl. magas CPU- és lemezhasználatot.
Ha van legalább 2 magos normális (nem Atom stb. vacak) CPU, 4 vagy 8 GB RAM és SSD, akkor ott pont nem kellene lassúnak lenni a Windows 10 működésének.[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
HP 250 G6 laptopba lett ssd téve. Baromi lassú a w10 rajta, mint ha 5400-es hdd lenne. Annyira puritán ennek a modellnek a biosa, hogy sehol nem láttam AHCI opciót. Gyanítom, hogy nem ilyen módban települt a w10.
Erről ki lehet vhol deríteni konkrétumot vagy a lassúság önmagáért beszél?
(Csak egy példa: megnyitottam a vezérlőpultot és az ikonokat fél másodpercnyi késleltetéssel rajzolgatta ki sorban.) 🫤
Köszi! -
szabeska
addikt
-
carr
őstag
siker. hozzáadta. pill és megnézem az update oldalt.
nem talált frissítést dél óta... a korábbi kapcsolót visszaállítottam 0ra. hogy keressen, csak ezt a 23h2-t adtam most hozzá. remélem megnyguszik. meg énis.
köszönöm a türelmeteket.edit. mégis:
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz nggabi #151276 üzenetére
Nem ismerem. kérhetek helpet?
tcmd megvan. csak s+f4 nemtom hogyan kell használni. köszönöm
ilyen most.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Mi a legegyszerubb modja, hogy az egyetlen letezo fiokot atnevezzem az users/xy mapppaval egyutt ami a c meghajton talalhato? Telepiteskor el lett rontva... Neten eleg hosszu leirasok voltak, amit probaltam sehogy sem jott ossze
[ Szerkesztve ]
F1
-
AlyrArkhon
senior tag
tudom, en vagyok az őskövület, de engem kiráz a hideg a spec karaktert tartalmazo cuccoktól (ékezetes, space, pont stb, max az alsovonal...) szerintem probald meg egy tiszta helyre (nem ékezetest tartalmazo elérési uton) tiszta névvel (amiben nincs space) elmenteni és ugy beolvastatni.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
akaido
addikt
Esetleg nem lehet az, hogy mégis txt? A windows ugyanis alapból elrejti a kiterjesztéseket, így simán lehet, hogy a reg után ott van egy txt típusmegjelölés is.. A Jegyzettömbben megírt *.reg fájl mentésnél a Fájl típusánál a Minden fájl-t válaszd ki és így mentsd el reg fájlként. amennyiben eleve így hajtottad végre akkor bocsesz az okoskodásért.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
nggabi
félisten
válasz King Unique #151270 üzenetére
köszi. céges win7 licensz, 1 kulcs 50 gép, de sajnos a kezelőpulthoz már nem férek hozzá. na mindegy, majd ki fog derülni ha megint aktiválni akarok vele. pedig h örültem h éltemben először 50db legális licenszem van erre megszüntetik.
"szenyor dzsíííí"
-
carr
őstag
Nemtom mennyire ide tartozik de pls. Help.
Téma: anyukám megkapta a régi t430s-t. Új felhasználó fiók. Ok. Vantage nem indul el az újban. A régi userben oké. Ha akarom telepíteni ms áruház... azt mondja önnek megvan ez az app. Start menü vantage nulla találat.
Fuck m$360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
King Unique
titán
válasz nggabi #151268 üzenetére
• Ez most ilyen volume MAK típusú termékkulcs ami 50 db aktiválást tesz lehetővé, vagy 50 db külön licenc, vagy hogyan kell érteni ezt a "50dbos volume win7 licenszt"?
• A MAK termékkulcsoknál az aktiválások száma limitált, ami ha "kimerült", akkor utána lehet gond az aktiválásnál.
• Ugyanazzal a termékkulccsal a már beaktivált PC-ken elvileg működhet ugyanazon Windows 10/11-kiadás újraaktiválása, de másik PC-n, másik hardverkörnyezetben nem feltétlen, meg ha pl. a MAK kulcsnál az aktiválások száma kimerül.
• Nemrég volt téma egy másik topikban az alábbi cikkben szereplő hír, ami ha igaz, akkor nem feltétlen fog működni a Windows 10/11 aktiválása Windows 7, 8/8.1 termékkulcsokkal. Ha csak az in-place upgrade során történő automatikus aktiválásra vonatkozik, akkor viszont attól függetlenül továbbra is működhet az előbbi.
• A mennyiségi Windows licencek használata normál esetben szervezeti szinten reális és legális, ezért ilyenkor elsődlegesen értelemszerűen az adott cégnél, intézménynél kellene ez ügyben érdeklődni, meg ahol rendelkezésre bocsátották az ilyen licenceket.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz King Unique #151266 üzenetére
nggabi +1360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
nggabi
félisten
válasz King Unique #151266 üzenetére
nekem is lenne egy kérdésem. ha egy 50dbos volume win7 licenszt már beaktiváltam párszor 10-re és 11-re is akkor később majd bármilyen gépen be fogom tudni aktiválni?
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
-
King Unique
titán
Az előző válaszban már le lett írva világosan, hogy mit kellene csinálni, vagyis hogy elég a funkciófrissítés célverzióját beállítani és nyilván nem feltétlen kellene a Windows Update működését teljesen tiltani...
(#151267) nggabi:
Így is lehet, de ha már Pro kiadás, akkor eleve adott a csoportházirend ehhez és nem feltétlen kell registry, sőt eddig is azt előbbit állítgatta.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
sziasztok! tibi javaslatára megcsináltam ezt:
gpedit.msc futtatás rendszergazdaként
Számítógép konfigurációja
Felügyeleti sablonok
Windows összetevők
Windows update
Az automatikus fissítések konfigurálása--> Letiltva
Így semmilyen frissítést nem fogok kapni, ha jól látom. De én csak a win11et szeretném kigyilkolni végleg. hogy ne is akarjon letölteni semmit a w11 lószarral kapcsolatost. megoldható? Vannak erre opcióim? köszi360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Attila0
őstag
Lehet, hogy nem kifejezetten ezen topik témája. De, felfigyeltem, hogy a laptopomra telepített W10 esetén az alapértelmezett rendszerhangereje, csupán 37%, aminek a további növelésekor halláskárosodásra való figyelmeztetéssel lehetséges. Nos az eddig eltelt 11 év alatt rosszul tettem hogy mindig felhúztam 100%-ra? Vagy ez az un. „normál” számítógépeken is így van?
[ Szerkesztve ]
-
ham_
tag
-
-
akaido
addikt
válasz helgi #151252 üzenetére
Pl: Classic Shell
(2017 óta nem fejlesztik tovább sajna)[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
iwillforget
csendes újonc
Lehetséges program letöltése nélkül kiválasztani, hogy mit mutasson a jobb klikk fájlokra kattintva?
-
King Unique
titán
válasz Aureal #151255 üzenetére
Már miért ne lehetne?
Home kiadásnál nem lehet hivatalosan helyi fiókkal telepíteni aktív internetkapcsolat mellett, de trükközéssel annál is megoldható, a Pro kiadástól pedig aktív internetkapcsolat mellett is kiválasztható az offline (helyi) fiók, utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani, stb.
Egyébként a Microsoft-fiók használata biztosítja a teljes funkcionalitást, ami az előbb linkelt útmutató elején lévő összehasonlításnál is látszik, ezért nem meglepő, ha alapértelmezetten azt ajánlja fel a Windows 10/11 telepítője. + Ugye nem újdonság az ilyen felhasználói fiók a teljes körű használathoz más operációs rendszereknél sem, pl. macOS és iOS esetén is ott van az Apple ID, Androidnál Google / egyéb fiók, stb.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Szia, azzal mit lehet kezdeni: friss telepítés után én szeretném telepíteni a VGA driver-t (Nvidia oldaláról leszedett legfrissebbet és persze személyre szabottan telepíteni pl. az Experience modul nélkül) de a friss rendszer ahogy netet kap egyből szedi le majd pittyeg hogy kész DE: egy régebbit telepít és nem a megfelelő modulokkal.
(azt szoktam (primitív módszer) hogy kihúzom a netet vagy kikapcsolom a router-t telepítem manuálisan a driver-t majd mehet vissza a net) -
Aureal
senior tag
Üdv!
W10 telepítésnél miért nem lehet már sehogysem kikerülni, hogy ne ms fiókhoz kösse a felhasználót? Korábban ezt még át lehetett lépni, most meg azt erőszakolja, hogy mindenképp létre kell hozni akár kamu outlook regisztrációt is, majd később törölhető csak, ha mégsem kell.
-
helgi
aktív tag
A Win10-et át lehet e maszkolni win7 kinézetűre, ha igen, melyik prg-vel lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
Sziasztok
Milyen szoftveres gubanctól lehet az, hogy az USB 2.0-s port időnként „eldobja” a rácsatlakoztatott eszközt? Történetesen egy egeret. De mivel notebookról van szó, vennék egy USB-s hangkártyát, és attól tartok, hogy azt is ugyanúgy „eldobálná”.
[ Szerkesztve ]
-
minimumgame
tag
válasz King Unique #151249 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Igen sajnos nem lett precízen felkészülve rá. A problémák, hogy DELL garanciás csere zajlott, előre le kellett menteni, aztán jött a futár, vitte a régit, hozta az újat. Szóval a forrás hardver már nincs is meg és törölve lett.
Második meglepetés, nem ugyan olyan gépet küldött a Dell....
Valahogy jó lenne helyre hozni. -
King Unique
titán
válasz minimumgame #151245 üzenetére
1. Ha az eredetitől - ahol a mentés készült - eltérő másik hardverkörnyezetbe lett visszaállítva a mentés során készített képfájl, ami előtt szükség esetén nem lettek elvégezve a megfelelő előkészületek, akkor nem meglépő a BSOD. + Az ilyen esetekre a Macrium Reflect programnál ott van a ReDeploy funkció, de az csak a program fizetős változatánál használható.
2. Ha eredetileg belső SSD-re lett telepítve a Windows 10, majd utána a visszaállításnál USB-n csatlakoztatva, USB-s dokkolóba téve és úgy bootolva, akkor megint nem meglepő a bootolási probléma és a BSOD, mivel az USB-s használathoz alapesetben eleve Windows To Go szerinti telepítés szükséges (bővebben). Jó esetben ugyan működhet akár anélkül is (példa), de ez nem törvényszerű, normál esetben vagy eleve Windows To Go szerinti telepítés szükséges ehhez, vagy a helyi telepítés Windows To Go szerintire konvertálása.
[ Szerkesztve ]
-
minimumgame
tag
AlyrArkhon Köszi, ezt kipróbálom, jó ötlet.
Ugye leklónoztam egy sima Sata SSD-re is de ezt csak kíváncsiságból és egy asztali gépre kötve, indul, szépen működik. (Szóval a rendszer/klónozás jó)
Sajnos a laptopnak nincs Sata foglalatja (csak M2), ezért csak USB dokkolóval tudtam megpróbálni ugyan ezt a Sata SSD-t (ami PC-vel működött), viszont a laptopnál nem, úgy is összeomlott bejelentkezés után. Csökkentett módban ez is megy. Szóval lehet valami driver, chipset nem tetszik neki. (Pedig előzőleg is Dell-en és M2-esen volt, de lehet más igen)
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
USB dokkolóra téve? Ne indíts win10-et usb-s eszközről, ha eddig nem usb-s eszközön volt a rendszer.
-
AlyrArkhon
senior tag
tipp: indulj csokkentett modban, es tedd fel a gyari drivereket.(grafika, chipset)
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Csináltam egy komplett Windows rendszerről (minden partícíóról, disk backupot)egy lemezképet(mrimg) Macrium Reflectel egy USB külső merevlemezre.
Egy DELL Latitude 5511, 512 GB NVMe SSD-n volt ez a rendszer.
Egy DELL Latitude 5540-re szintén 512 GB NVMe SSD-re állítottam vissza a Macriummal.
A hibajelenség, hogy indul szépen, Win 10 bejelentkezés jelszót kér, viszont amint asztal bejönne kékhalál. Újraindul.
Viszont csökkentett módban működik, nincs semmi probléma. Ez miért lehet?
Az induló alkalmazásokat tiltottam, de ugyan ez a gond.
Aztán ami még fontos, hogy leklónoztam egy sima Sata SSD-re is a rendszert és egy asztali gépre kötve indul és működik elsőre(Tehát a rendszer/klónozás jó).
Viszont egy USB dokkolóba téve és a lapopról bootolva megint ugyan ez a hiba, hogy elszáll kékhalállal a bejelentkezés után.
Köszi -
Ice&Lime
veterán
válasz King Unique #151243 üzenetére
Köszi a választ, én még a régebbi mbr sémánál tartottam.
-
King Unique
titán
válasz Ice&Lime #151240 üzenetére
Ha UEFI/GPT séma szerinti telepítés, akkor GPT partíciós sémánál eleve csak elsődleges partíciók vannak, ott az "adatokat tartalmazó alappartíció" megnevezés pedig teljesen normális Windows 10 2004-es verzió óta. Az"elsődleges partíció" megnevezés MBR séma szerinti lemezeknél van.
Itt max. csak az fura, hogy ha tiszta telepítés UEFI/GPT séma szerint, akkor hova lett a lemez végéről a helyreállítási partíció.Egy modern, UEFI-s PC-nél pedig kb. alap, hogy UEFI bootolási mód szerint legyen telepítve a Windows 10, ahol ilyenkor nyilván GPT partíciós séma szerinti lesz a rendszermeghajtó, ami teljesen oké. Tehát nyilván nem kellene itt semmit MBR-re "átváltani".
A GPT-nek és az UEFI-s telepítésnél pedig eleve előnyei + előnyei vannak az MBR-rel és a legacy (CSM) móddal szemben, vagyis hátrányai az utóbbiaknak vannak és nem az előbbieknek.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #151240 üzenetére
Köszben kiderült, hogy a C: rendszer meghajtó gpt-ben van és nem mbr-ben. Ha átváltom, gondolom veszik minden adat a win telepítéssel együtt a c: meghajtón.
Vagy elég bonyolult megcsinálni, mi van ha gpt-ben van használva a rendszer, van valami hátránya?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Volt egy friss telepítés és ez lett belőle, tudnátok segíteni hogyan változtathatom meg az elsődleges C: meghajtót boot basic data partition-ról boot primary partition-ra? Disk management-ben én nem találtam hogyan lehetne, más ingyenes programot nem tudok egyenlőre, ami megcsinálná.
-
Simivok
senior tag
válasz Teasüti #151238 üzenetére
Szia. Ugyanezt tapasztalatom, nvidia RTX 3060 ti, chrome alatt és nem csak youtube esetén. Checkerboard pattern-nek hívják. Redditen is olvasni hogy mások is tapasztalják. Azóta kijott egy pár driver de nem szüntette meg a problémát. Csak chromium alkalmazások alatt csinálja egyébként.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Másnál is jelentkeznek grafikai hibák Edge böngészőben a Youtube-on?
Már pár hete fekete villódzó mozaikos téglalapokat dobál a böngésző, de csak Youtube-on. Csak a fülön belül, tehát amit render-el az oldalon. A GUI-val nincs baj. Teljes képernyős móddal sincs baj. Chrome alatt nem csinálja. Nvidia kártya.
Küldtem erről bug report-ot, de nyilván semmi reakció nem érkezett onnan.
Azóta kijött már két WHQL meghajtó is, meg talán az Edge se ugyanaz a build már. Bár annak a verziószámát nem követtem.[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
tordaitibi
veterán
-
Laraxior
titán
Sziasztok.
Hogy tudom úgy elindítani a gépem, hogy ne kérjen, se pin kódot, se jelszót, se semmit. Ha lelövöm a pint, akkor jelszót kér a microsoft fiókhoz, ha azt lövöm le, akkor másikat akar beállíttatni.""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Geth
veterán
válasz slett27 #151228 üzenetére
PXE használó jelen, step by step leírásom nincs.
A bootolásban lehet, hogy tudok segíteni, de előrebocsátom, hogy a DNS szerverekből én csak a dnsmasq-ban tudom, hogy mik a "bűvös" beállítások, amivel megindul a boot
(A telepítés megint más tészta, nem tudom a hivatalos Setupot lehet-e, és ha igen, hogyan kell használni egy ilyen szituban, itt a telepítést powershell script végzi a bebootolt winpe-ből.) -
slett27
addikt
Sziasztok !
Nem biztos hogy új téma, lehet hogy volt már. "PXE"-ként nem találtam semmi infot bár az is lehet nem itt kellene keresnem.
Windows 10/11-et szeretnék hálózatról telepíteni. Adott egy fix IP-s gép ahol megvan a Windows telepítő, image, vagy bármi ami megvan osztva a hálózaton. Kb 10 PC-re szeretném a ugyanazt az Windowst telepíteni. Nyilván egyenként is menne, de sokkal gyorsabban megoldható ha egyszerre települnének.
Van erre valahol ilyen step by step megoldás ? Ahogy néztem erről videókat (azok nem teljesen ezt a módszert mutatták) azért annyira nem egyszerű mint amilyennek első körben tűnik. Talán Clonezillának van megoldása erre linux alapon.
Köszönöm !
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
szeky81
tag
válasz Fire/SOUL/CD #151226 üzenetére
Köszi a tippet, átnézek.
A saját hangszóróján hallgatom és ott mindenhol ilyen gyors/torz... online és helyi hallgatásnál is. Megőrülök.
Esetleg ha van még valakinek valamilyen tippet, akkor várom.szódabikarbabónábó'
-
félisten
válasz szeky81 #151225 üzenetére
Ha vezetékes és vezeték nélküli fülessel is gond van a hanggal, akkor passz (mert ha pl BT fülessel gond van, vezetékessel meg nem, akkor a BT driver körül van a gond)
Nem a legpörgősebb topic, de talán benéz valaki: [link]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szeky81
tag
válasz Fire/SOUL/CD #151224 üzenetére
Most megnéztem azt is. ugyanúgy gyorsítva játszik le mindent.
[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
félisten
válasz szeky81 #151223 üzenetére
A helyi/lokális zenefájlokat/videókat is rosszul játssza le vagy csak az online tartalmakat?
Milyen kimeneten hallgatod? pl vezeték nélküli fülessel, "mezeivel" stb[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok...
Adott egy HP elite 1000 G2 windows 10-es tablet. Az a problémám vele, hogy bármilyen hangot/ videót játszok le rajta online pl.: youtube, videa, soundcloud ott olyan, mintha dupla sebességgel játszaná le. Cincog és hallhatóan gyorsabb a sebesség.
Már mindent próbáltam driver frissítés, codek pakk, stb...
Tudtok rá valami gyógymódot?
Köszi a segÍtséget! F.[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
az Asus topicbol a 37647-es hozzaszolasomat linkekelem, hatha itt tud valaki segiteni.
Roviden: OEM W8-cal vasarolt gep MS altal jovahagyott W10 upgradet kapott. Valamiert a W10 viszont az SSD helyett a HDD-re ment fel. Latszanak recovery particiok, de nem tudom hogyan birhatnam ra:
1; a factory resetre (W8)
2; hogy a factory reset utan a W10 is az SSD-re telepuljon.
Hiaba latom a recovery particiokat, a W10 menujeben csak reinstall opciok vannak, sajat fajlok torlesevel vagy anelkul. Factory reset nincs sehol sem.
Letezo dolgot akarok ? Talalkozott mar valaki hasonloval ? Vagy felejtsem el ? -
kretenallat
senior tag
válasz kretenallat #151112 üzenetére
valaki?
kezdem azt hinni hogy csak almodtam:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Próbáltam találni rá megoldást, de nem sikerült:
Tudom a windowsban induló programok, szolgáltatások indulási sorrendjét/prioritását megadni valamilyen módon?
Pl. hogy először a hálókártyával foglalkozzon és csak utána foglalkozzon más dolgokkal. (epic, torrent, böngésző, frissítések...) -
Vesa
veterán
válasz King Unique #151217 üzenetére
Igen, a VGA drivert is DDU-val szedtem le, biztos, ami biztos. Most azzal próbálkozom, hogy safe módból egyesével engedem rá a drivereket és egyéb beépülőket, hátha így meg tudom fogni, ki a ludas.
A tudomány a valóság költészete!
-
King Unique
titán
Ilyen hibát okozhat akár pl. VGA driver probléma és 3rd party program is. Ahol az utóbbinál egy külső antivírus program pláne, amit nem feltétlen elég normál módon uninstallálni, hanem a saját eltávolítójával javasolt, az utóbbi távolítja el maradéktalanul minden komponensét.
-
félisten
Ez aztan a fura bug
-
Vesa
veterán
válasz King Unique #151214 üzenetére
Először is köszönöm, hogy próbálsz segíteni!
"Az nem derült ki, hogy az in-place upgrade után naprakészre lett-e frissítve a 22H2 verzió, újraindítás megtörtént-e utána, a problémák már előtte is megvoltak közvetlenül az in-place upgrade után"
Megtörtént igen, minden a legfrissebb, nem talált már új frissítést a rendszer. Restart már számtalanszor volt, sajnos mindhiába. A frissítés előtt nem volt semmi probléma, tökéletesen működött a rendszerem.
Egyértelmű, hogy valami a betöltéskor kerül bele a rendszerbe, ami hazavágja, de nem tudom kideríteni mi az. Safe módban nem fagy ki a jobb klikkre sehol, tehát a windows önmagában valószínűleg nem corrupt (bár vannak windows fájlok is, melyek safe módban nem töltődnek be, tehát ez sem zárható ki teljesen). Már leszedtem minden létező programot, ami logikusan bekavarhatott, még a vírusirtómat is, mert annak is volt context menu beépülője (esélyesen ezzel van a gebasz, mivel jobb klikkre fagy, tehát a hiba a context menüvel lehet kapcsolatos). Az nVidia driver is úgy tűnik akkor fagy ki, amikor a context menühöz akarja hozzáadni magát, mert pl. nincs nVidia control panel, viszont a drivert installáltnak írja a device managerben, tehát azt még sikerül feltennie, de utána kifagy és CP már nincs hozzá.
Egy reinstall nagyon durván visszavetne a munkámban most, lehet, hogy akkor megpróbálom a visszaállítást a korábbi verzióra és később csinálok egy reinstallt. Reméltem, hogy van valami log ahol esetleg megnézhető, mi ütközik, mivel.
-
King Unique
titán
• Egy mezei in-place upgrade még önmagában nem feltétlen indokol ilyen hibákat, meg pláne hogy 2004 - 22H2 verziók között nagy eltérés sincsen, a havi kumulatív frissítések is ugyanazok mindegyiknél, sőt ezeknél alapesetben eleve csak egy engedélyező csomag (ekB) telepítése szükséges a verzióváltáshoz.
• Az nem derült ki, hogy az in-place upgrade után naprakészre lett-e frissítve a 22H2 verzió, újraindítás megtörtént-e utána, a problémák már előtte is megvoltak közvetlenül az in-place upgrade után, vagy a naprakészre frissítés után jelentkeztek, stb.
• Azt értelemszerűen nem másnak, hanem az adott rendszert használó felhasználónak kellene tudni, hogy milyen illesztőprogramok (driverek) és 3rd party programok lettek telepítve amik esetleg problémát okozhatnak, már azok telepítése előtt is megvolt a probléma, vagy csak utána jelentkezett, stb.
• Ha standard in-place upgrade történt (nem eKB) és megvan még a C meghajtón aWindows.old
mappa, akkor adott a lehetőség visszaállni a Windows 10 előző verziójára, azaz 21H2-re. Ha nincsen és előzőleg képfájlba mentés sem készült, akkor viszont nyilván nem.
• A Windows 10 21H2 verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál 2023. június 13-án megszűnt, vagyis a 2025. október 14-ig tartó további aktív támogatáshoz eleve 22H2 verziót kell használni, arra kell váltani.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz Armagedown #151207 üzenetére
Köszi.
-
Vesa
veterán
Urak, valami ötlet esetleg arra, hogyan deríthetem ki, mitől fagy a win 10 amikor bármilyen file-ra vagy ikonra jobb egér klikket nyomok? Safe módban jó. Létezik esetleg valami log, vagy bármi más ahol ennek utána lehetne nézni? Nagyon nagy érvágás lenne egy teljes reinstall most. Mivel Safe módban jó, egyértelműen valami driver vagy egyéb, esetleg context menu beépülő öli meg. Utóbbit mondjuk megpróbáltam Shexview-al megoldani, de hiába tiltottam le minden 3rd party beépülőt, a hiba sajnos nem szűnt meg. Autoruns-al is kiszedtem mindent ami nem volt létkérdés, de továbbra is fagy jobb egér klikkre (egyébként üres desktop területre kattintva nem fagy ki, de ikonra kattintva már igen. File Explorerben pedig kb. mindenhol fagy a right click, akár drive ikonról, akár fájlokról van szó). Plusz nem lehet nVidia drivert telepíteni, mert az is kifagy menet közben.
Esetleg létezik-e olyan megoldás, amivel vissza tudok menni 21H2-re, mert az 2 éve stabilan működött?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tresh #151206 üzenetére
Itt a "gyári ms lemezkép készítővel" az MCT-t akarja jelenteni, ami a Microsofttól tölti le az aktuális 22H2 ESD ISO-t?
Ha már UEFI szerinti bootolás és telepítés, akkor a Secure Boot miért van kikapcsolva, miért nem "Windows UEFI mode" opcióra van állítva?
A CSM bekapcsolása meg akkor indokolt, ha kettős, Legacy (CSM) + UEFI bootolási mód is van és beállítható UEFI first opció, meg van olyan hardverelem ami igényli a CSM-et (példa).[ Szerkesztve ]
-
dr600
tag
Sziasztok
Olyan gondom van hogy nem tudom felébreszteni alvóállapotból a gépet egérel ill billentyüzettel sem csak is a bekapcsológobbal.Már mindent próbáltam amit találtam a neten de eddig semmi , a hiba ugyan az.Segitsetek Köszi.
Gép:
Friss Bios
Win10 Aktivált
msi mag z590 tomahawk wifi
I5 11400
16Giga ram
M2 ssd 500Gigaujonc vagyok de megbizható---->Találat dr600 felhasználónak 13 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
neil_mullen
aktív tag
válasz King Unique #151205 üzenetére
Köszi a választ. A IRST/VMD-t probaltam, valszeg itt valami gond lesz az Ssd-vel.
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Armagedown
őstag
válasz eldoble #151199 üzenetére
Nem vírus, értesítés, amit engedélyeztél, így tilthatóak.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
tresh
veterán
Sziasztok!
Win 10-el kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Mert nem igazán értem már mi lehet a gond. UEFI telepítés Win 8.1 rufus-al készített usb-ről gyönyörűen bootol elindul a telepítés...ellenben win 10 sehogy se indul el bejön a boot kép 5-10 mp aztán egy világos kék üres képernyő majd magától leáll a gép. A win 10-et kiírtam rufussal, gyári ms lemezkép készítővel ugyan az a szitu.. Próbáltam már 3 pendrive-al 2.0 3.0 -ás 8,16, 64 gb kivitelbe egyikkel se megy... Persze CSM be hibátlanul felment de gondoltam UEFIbe jobb lenne.. Bármi ötlete szívesen vennék mert már nagyon idegesít, hogy nem akarja az igazságot. Minden otthoni gépen simám megy a telepítő usb csak ezen nem.. tuti valami apróság main elcsúszok de nem jövök rá. Köszönöm előre is a segítséget. (Ui.:: már minden hogy /hol kerestem a megoldást neten egyszerűen semmi)
A config
Alaplap: ASUS TUF Gaming PRO II
AMD ryzen 5 1600AF
RAM: G.Skill 2x8 GB 3200Mhz
NVMe : KIngston SNV500G
SSD: ADATA SU800 256 gb
HDD: Toshiba HDWD130 3TBBios beállítások és a mit látok:
EZMode-ba a Sata infonál csak a 2 db SATA csatin lévő ADATA és Toshibát látom.
Adnavce módba látom a NVMe Configuration-ba a Kingston SSD-t.Boot menübe ez a beállítása van:
Fast Boot>> Enabled
Boot/CSM
Launch CSM >>Enabled
Boot Device Control >>UEFI and Legacy OPROM
Boot from Network Devices>> Legacy Only
Boot from Storgae Devices>> Legacy Only
Boot from PCI-E Expansion>> Devices Legacy OnlyBoot/Secure Boot
OS Type >> Other OS ( elvileg ezzel van kikapcsolva)BIOS a legfrissebb.
-
King Unique
titán
válasz neil_mullen #151204 üzenetére
Ha a telepítő nem listázza ki az SSD-t, akkor annak általában az IRST/VMD szokott lenni az oka, lásd egy másik válaszban leírtakat.
Viszont ha a BIOS/UEFI sem detektálja rendesen az SSD-t és "0 GB", akkor ott más lehet a gond, olyankor az inkompatibilitási probléma és az SSD hibája is felmerülhet.[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Dell 7040-be bekerült egy Kingston a2000 (Samsung PM951
Nvme lett bővítve), de a Windows 10 telepítő nem látja. A BIOS-ban egy
0GB SSd-t ír rá, típusát fel sem ismeri. Szerintetek mi lehet a
probléma?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
szkaroly
senior tag
Tegnap a Defender ügyködött valamit, azóta ezt a hibaüzenet kapom:
Ha esetleg valaki tud valamilyen megoldást, vagy valaki feltöltené ide az adott fájt, nagyon megköszönném.
Poco F6
-
-
Dilikutya
félisten
Van egy halott Windows 10. A gyártói logo alatt csak pörög a kis pöttyös karika, semmi egyebet nem csinál. Safe mode-ban nem tudom elindítani, a 3x kapcsoljam ki és be nem vált be. A Windows 10-ben nem látom már a régi javítótelepítés funkciót. Egy sima újraindítás után döglött be. Jó lenne nem újratelepíteni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest