Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gallac
senior tag
Szerintetek azokat a partíciókat, ami előtt * van miért nemlátja a WIN 10 a saját Intézőjében/fájlkezelőjében?
A Toshiba_1 és a WD_4_TB hiányoznak, a többi az tiszta, hogy recovery, meg boot cuccok stb. ilyenre létrehozott.
Köszi[ Szerkesztve ]
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
törölt tag
Mindig jót mosolygok frissen telepített Windows-on ezen: [kép] öregeknek és gyengénlátók számára feature ekkora számológép
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #130589 üzenetére
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #130586 üzenetére
Az már ebben a topikban is többször el lett magyarázva hogyan kell Windows 10-et klónozni, + nemrég egy másikban is, illetve ott tovább részletezve mi van akkor, ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó tárolókapacitása.
A Macrium Reflect programmal megoldható, illetve közvetlenül annak kezelőfelületén, bár nemrég volt aki kisebb tárolókapacitású célmeghajtónál ilyenbe futott bele. Ha esetedben aktív a klónozás lehetősége, akkor viszont nem téma. A Samsung gyári szoftvere hirtelen passz, meg annál amúgy sincsen túl sok beállítási lehetőség, de szükség esetén megoldható előtte a klónozandó partíció árméretezése, illetve külső programmal is, lásd ezen leírást. -
vlevi
nagyúr
Ha nem használtam ki a regin a teljes 256gigat, akkor klonozhato a kisebbre. Akár 64gigasra is, feltéve, ha a regin a felhasznált terület kevesebb annál, mint amire klonozni akarod.
-
HARDVERAPRÓD
Teljesen mindegy. Tökéletes mindkettő
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Samsung data migration progival szeretnék klónozni egy 256GB-os meghajtóról (ezen van a Win10) egy samsung 250Gb-os 870 EVO Sata ssd re.
Kérdésem az lenne mivel a rendszer meghajtó 256Gb os amire klónoznék az pedig "csak" 250Gb os, hogy ezt a progi megoldja?
Vagy inkább a Macrium reflect progit használjam?Köszönöm
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
martin66
senior tag
sziasztok,
van valami ötletetek, hogy miért villognak az ikonok (már nagyon régóta és új windwos rakás után is), amikor megnyomom jobb oldalt, hogy az asztalra menjen?
[link] -
modflow
veterán
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy :
Adott egy játék, The Medium, amiben csoda módjára a menüben aktív a HDR opció.
Ha bekapcsolom, akkor még nem lesz jó, csak akkor, ha a gépházban bekapcsolom a HDR használatát.
Így játékban már jó, de ugye kilépve a win ocsmányul néz ki, ki kell kapcsolni a HDR-t.Nincs valami észszerű mód, hogy ha indul egy HDR játék, akkor magának automatikusan engedélyezze a HDR opciót, asztalon pedig ne?
-
modflow
veterán
válasz King Unique #130578 üzenetére
Sikerült, köszi nektek!
-
Geth
veterán
válasz CoolBoy323 #130581 üzenetére
Én kifejezetten örülök, hogy eltávolítható lett (alapból egyébként emlékeim szerint fel van telepítve, szerintem itt a "céges laptop" a ludas).
Helyette a szintén nem-tabos, de meglepően hasznos Notepad3-at használom (Scintilla alapú, simán megnyit több gigás logokat).[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz CoolBoy323 #130579 üzenetére
A 2004-es win10-től a Notepad opcionális fícsör. Ne kérdezd, miért, szerintem egy redmondi fehéringes marketingest kellene hosszasan verni egy asztallábbal emiatt (vegyen csak a prosztó nép pénzért Office-t, ha írni akar, ugye).
Megoldás:
Gépházban: Apps/Apps&Features/Optional Features/Add a Feature[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Egyik céges laptopomon nincs notepad (jegyzettömb). Ilyet még nem láttam megmondom őszintén Hogyan lehetne elővarázsolni? Tegyem fel a legújabb updatet?
Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz modflow #130571 üzenetére
Nem meglepő, hogy a Microsoft Store-os alkalmazások használatánál, telepítésénél létrejönnek a célmeghajtón bizonyos mappák és azok a játék törlése után sem feltétlen tűnnek el mind, meg amúgy is védett rendszermappákról van szó. Ha már egyáltalán nem használod a meghajtót ilyen célra és biztosan törölni akarod ezeket, akkor nem meglepő módon erről is volt már szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
félisten
válasz modflow #130575 üzenetére
Ellenőrizd, hogy mi, hova mutat: [link]
Hátha arról van szó (amiről írsz is), hogy mostantól az E meghajtó a játékok helye. Ha így lenne, akkor a link segíthet.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
modflow
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #130573 üzenetére
Ó, hát ennyire nem mennék bele.
Olyan, mintha azután, hogy én ide áthelyeztem a játékot, mintha ide várja a későbbiekben a többit és ezért zárolja.De az alapértelmezett meg ugyanakkor gondolom a c, nem?
-
félisten
válasz modflow #130571 üzenetére
Ez nem az én birodalmam, hogy milyen játékok miket hagynak maguk után, de annyit megtehetsz (ha amúgy az a 2 mappa törlése semmi más gebaszt nem okoz), hogy
1. Gép restart és fuss neki újra
2. Csökkentett módban indíts újra gépet és próba
3. Live Linux-ról bootolva törölheted
4. Ha esetleg otthon vagy a parancssorban, akkor Windows telepítőről bootolva, parancssort indítva, DOS-os parancsokkal is törölhető (mondjuk ezt kevesen tudják/vállalják be napjainkban már)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
modflow
veterán
GamePass-ból feltettem a The Medium-ot PC-re is XSX mellett próbának.
A játékot áthelyeztem c-ről az e meghajtóra, mert ott vannak a játékok.Most törölni akartam, a játék el is tűnt, de az e meghajtón ott maradt 2 mappa:
Program Files
WindowsAppsNem tudom kitörölni őket és zavar.
Hogy lehet ezt a két mappát törölni? -
félisten
válasz melan #130569 üzenetére
És ha MS Acc. nélkül hozol létre egy új admin user-t (csak simán, jelszó meg semmi se kell), úgyis megvan a jelenség?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
melan
senior tag
Üdv! Adott Win 10 pro rendszeren egy felhasználó, mely alatt hozzáadtam egy másikat microsoft acc-al, ami szintén rendszergazda jogot kapott (régi laptopomat adom a fiamnak, és a rendszer egyelőre marad). Minden jól megy az új alatt, kivéve (ilyet még nem pipáltam), hogy egyetlen böngészőből sem tudom elérni a google.com oldalait, ellenben a google.hu megy. A régi profil alatt nincs probléma. Tűzfal, defender, vírusírtó, mailware ellenőrizve...
Ha hozzáadok még egy felhasználót (mert azt gyanítom, hogy a létrehozás alatt lehetett valami gubanc), akkor a microsoft fiókját hogyan tudom aláapplikálni, mert sejtésem szerint kétszer ugyanazt nem lehet használni...? -
3L1T3
addikt
válasz King Unique #130566 üzenetére
A második link volt az amire gondoltam.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
King Unique
titán
válasz 3L1T3 #130565 üzenetére
• How to Add or Remove Common Desktop Icons in Windows 10
• How to Hide or Show All Icons on Your Desktop in Windows 10Ezt az úgy működjön ahogy Macen dolgot kicsit pontosíthatnád, vagy szemléltesd képpel, videóval, mert nekem nem teljesen világos.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Sziasztok!
Notebook-on beállítottam, hogy az asztal úgy működjön ahogy MAC-en, azaz se ikon nincs rajta se nem jelenit meg a háttérképen kívül semmit. Viszont desktop pc-n nem találom ezt a beállítást és nem is tudom hogy mi volt az. Tudtok segíteni? A lomtárt sikerült levennem, de még mindig nem ez az a beállítás amit keresek.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
félisten
válasz szanozs #130556 üzenetére
Ezt szabályozni nem tudod, ez a fájlkezelés sajátossága, azaz, ha egy mappán belül létrehozol almappát vagy fájlt, akkor a szülőmappa időbélyege automatikusan felveszi az utoljára létrehozott állomány időbélyegét.
Ez programfüggetlen dolog, teljesen mindegy milyen alkalmazás hozza létre állomány(oka)t.
Sajnos a WORD automatikusan létrehozza azt az általad is említett rejtett, átmeneti állományt minden egyes alkalommal, amikor megnyitsz egy doksit. Ebből az állományból tudja, hogy pl. melyik felhasználó nyitotta meg.
Ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni az Office-ban, legalábbis Én nem tudok róla.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
gyulazsolti
senior tag
válasz King Unique #130539 üzenetére
Köszi, ez lett a megoldás. [kép]
-
Zoz
őstag
válasz szanozs #130556 üzenetére
Multi Commander-rel rendbe lehet szedni a könyvtár dátumokat.
"Change the date and time of a folder to that of the latest file in the folder" -
hotkar
aktív tag
válasz turbokappa #130559 üzenetére
Nálam egyetlen lap van megnyitva (a PH! ), de 11 Google Chrome folyamat megy. A legtöbbje olyan, ami 0,0% CPU-t használ.
Ha találsz a Chrome folyamatok között SoftwareReporterTool.exe-t, azt ki lehet irtani (mármint nem csak a folyamatok közül, hanem a gépről, hogy ne fusson), de a következő Chrome frissítés visszarakja. Bár annak van azért funkciója, és hetenként egyszer fut, de tény, hogy nagyon tudja pörgetni a procit.
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Olyan problémám van,hogy úgy vettem észre lassult a gépem és a feladatkezelőben a google chrom alatt még kb 14 folyamat megy. Csináltam több vírusírtást ,cc cleaner stb. Minden lepucoltam,de még mindig lassú.
van ötlet erre?A semmiért vállalom a felelősséget!
-
szanozs
aktív tag
válasz Doky586 #130555 üzenetére
Nem arra gondoltam. ismerem az F3 funkciógombot.
Hanem arra, hogy a főkönyvtár időpontja megváltozott, és megkapta az ideiglenes rejtett fájl idejét. Maga a dokumentum dátuma változatlan. És ha bezárom a docx fájlt akkor is megtartja a könyvtár az új időpontot, azaz azt az időpontot amikor bezárom.[ Szerkesztve ]
-
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Az a problémám, ha egy könyvtárban megnyitok egy fájlt majd bezárom mentés nélkül akkor a könyvtár dátuma megváltozik éppen az aktuális időre. A fájl dátuma nem változik. Total commandert használok, először azt hittem az okozza, de utána megpróbáltam intézőből és ugyanúgy jártam.
Hol tudom én azt beállítani, hogy ne módosuljon a könyvtár dátuma? -
King Unique
titán
válasz King Unique #130550 üzenetére
+ Ha esetleg azt a módszert választanád, hogy a W10-es PC HDD-jét csatlakoztatod a linuxos laptophoz és ott másolod rá a fájlokat, akkor a W10-nél a gyorsindítást ne felejtsd el előtte kikapcsolni és úgy leállítani, vagy Shift+ leállítás módszerrel, máskülönben így fogsz járni, sőt fel sem fogja tudni csatolni a Linux alapesetben (példa).
-
King Unique
titán
válasz Trebron09 #130544 üzenetére
A másik topikban már valóban feltetted ugyanezt a kérdést és ott válaszokat is kaptál rá, vagyis nem feltétlen kellett volna itt is. Bár annyiból reális, hogy ha Windows 10 alá keresel megoldást, akkor az nyilván ennek és nem a Linux topiknak a témája, ott max. a linuxos.
Ha Linuxos fájlrendszer (pl. Ext3/4) van azon a HDD-n, akkor 3d party driverrel/programmal mint pl. a Linux Reader, Paragon Linux File Systems for Windows, Ext2Fsd, TC-hez ExtFS bővítmény, stb. programokkal Windows 10 alatt is fel kellene tudni csatolni és olvasni (+ írni) a meghajtó tartalmát.
A linuxos módszer meg bebootolni pl. pendrive-ról egy valamilyen (akár Manjaro) Linux Live rendszert és az alól megoldani a mentést, fájlmásolást, az értelemszerűen natívan kezeli az Ext2/3/4 és az NTFS fájlrendszereket.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #90384640 #130546 üzenetére
De, nyilván biztonságosabb, lényegében pont az lett leírva. Nem tudom hol írják, állítják az ellenkezőjét, pláne ilyen muzeális, EOL Windowsokkal szemben, mert biztonsági szakértők biztos nem, max. egyesek otthon a fotelből. A célzott támadásokat, meg hogy milyen védelmet tudnak feltörni egyes hackerek + user error által, nem feltétlen kellene keverni az előbbivel, ennyi.
-
mefistofeles
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz Trebron09 #130544 üzenetére
Mekkora a mérete annak amit le akarnál menteni? Mert ha jól értem van egy laptop amiben látszanak a fájlok, akkor gondolom USB csatlakozó akad a laptopon. Abba bedugsz egy pendrivot vagy USB-s külső HDD-t és azzal átmásolod a dolgaid.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Trebron09
őstag
Ide is bedobom hátha tud valaki segíteni:
[link]- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
King Unique
titán
válasz #90384640 #130540 üzenetére
A korábbi, már nem támogatott EOS/EOL státuszú és ezzel biztonsági javításokat sem kapó Windows-verzióknál nyilván jobb biztonsági szempontból, ez nem is lehet kérdés. Meg egyes biztonsági funkciók terén is többet tud, mint egyik/másik korábbi Windows (példa).
A linkelt cikkben célzott támadásokról van szó és ott is kifejezetten az egyes biztonsági szakembereket érintően, + a közösségi platformos, e-mail küldözgetéses stb. módszernél meg egy jó adag user error is kell. Vagyis ez nem éppen olyan eset, amivel minden felhasználó találkozna a mindennapok során és annyira aggódnia kellene miatta.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz #90384640 #130540 üzenetére
amely során hackerek kifejezetten azokat a biztonsági szakembereket támadják, akik az elmúlt hónapokban felfedezett sérülékenységeken dolgoznak.
A kérdésed alapján nem tartozol a fenti csoportba, de én sem.
Szerintem a Microsoft a Windows 10-re koncentrál és nem az előző verziókra.Ha érted, akkor már elavult.
-
King Unique
titán
válasz gyulazsolti #130530 üzenetére
• Sign-in Automatically to User Account in Windows 10 Version 2004
• How to Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 10Rákeresel szépen itt a topikban a "netplwiz" kifejezésre és láthatod hogyan kell, ahol 2004-es és újabb verzióknál szükség lehet ehhez a Windows Hello kikapcsolására, ha esetleg be lenne kapcsolva, lásd a fenti leírásokat.
-
King Unique
titán
válasz applause #130535 üzenetére
• How to Change Storage Location where New Content is Saved in Windows 10
• How To Move Microsoft Store Games To A Different PartitionEzekről is már volt szó itt amúgy nemrég.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
applause
aktív tag
Hol kell beállítani azt, hogy a Microsoft Store-ből a játék letöltés/telepítés ne a c:-re kerüljön.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Tegnap BOOTMGR missing hibát dobott a win10...
Nem friss telepítés (bár nem is túl régi, pár hónapos), használat közben egyszer csak kockára fagyott és azóta ezzel a hibaüzenettel (nem) indul.Nem csináltam recovery USB-t, de van másik win10-es gép amivel tudok gyártani. A kérdés, hogy gond-e ha nem pontosan ugyanaz a win10 verzió? A WinRE bottmgr rebuild attól működni fog?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
movax
őstag
válasz gyulazsolti #130530 üzenetére
Megnézed a fórum fejlécét, ott van egy nagyító, megnyomod, beírod, hogy netplwiz és a sok száz találatból 20 másodperc alatt találsz megoldást.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani, hogy ne kérjen jelszót bejelentkezéshez.
Hiába írom be a "netplwiz"-t nekem nincs ott a kis négyzet, hogy nem kérem. [kép] -
feketedini
tag
Windows frissítés közben beragadt. Mindig kiírja hogy újra kell indítani a frissítés befejezéséhez, elvileg fel is telepítette csak a rendszer nem látja. Emiatt folyton újra akar indítani de ujrainditas után is megjelenik az értesítés. Probaltam a wureset scriptetbis. Nem segített? Bármilyen ötlet?
-
Merula Alba
tag
válasz Fire/SOUL/CD #130525 üzenetére
Nem jutottam vele dűlőre. Másik pöndit még nem próbáltam ki, de szerintem már csak az maradt. Ubuntu 20.04 bármilyen beállítással elindul és hiba nélkül fut.
Van dobozos Vista-m, az is ugyanezt produkálja, virágbolti XP és Win 7- el is hibával akad meg. Tényleg nem értem, pedig ki volt próbálva már minden szerintem is. Vissza lett állítva többször alapra a BIOS is. De volt auto configgal is beállítva.... semmi.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Van 2 win10-es PC egy LAN halozaton. Az egyiken meg van osztva egy meghajtó a hálózaton Mindenkinek. A másikon csatlakoztatva van hálózati meghajtóként az a megosztott meghajtó.
A gond a második gépen van. Feladatütemező indítja a Total Commandert minden bejelentkezésnél, rendszergazda jogokkal. Ha így indul, akkor nem tudja megnyitni a Total Commander a hálózati meghajtót. Ha rendszergazda jogok nélkül indítom, akkor megnyitja. Ha 1 perc késleltetéssel indítom rendszergazda jogokkal, akkor is megnyitja.
Van erre valami megoldás? Mi okozhatja ezt? -
félisten
válasz mefistofeles #130523 üzenetére
Ez a hiba telepítéskor W7-nél nagyon gyakran megjelent, de az volt a szopacs, hogy semmi köze nincs ahhoz, mint amit sugall, azaz semmi köze nem szokott lenni semmilyen DVD driver-hez... W8/8.1-nél már ritkábban fordult elő W10-nél meg tényleg igen ritka.
Vagy bizonyos BIOS beállítások nem tetszenek a telepítőnek, avagy tipikusan csatlakoztatott USB eszközök szokták megakasztani a telepítést, ez esetben is tipikusan az xHCI miatt.
csak egy példa pl USB HUB-ra csatlakoztatott telepítőpendrive esetén hisztizik, de ha kihagyod a HUB-ot és alaplapra csatlakoztatod ugyanazt a pent, akkor meg minden OK...Szóval semmiképp sem DVD driver-t kell keresni, mert nem az okozza, hanem valami olyan hardverelem van a gépben/gépre kötve/BIOS-ba engedélyezve, ami miatt előjön ez a hiba.
Pl egyes TPM modulok is okozzák ezt (ha be van kapcsolva az opció BIOS-ban), ilyenkor vagy beadagolod telepítéskor a TPM driver-t avagy telepítés idejére letiltod a BIOS-ban...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz mefistofeles #130523 üzenetére
Tényleg érdekes probléma.... sosem futottam bele ilyenbe, még ezeréves C2D-s gépen sem. Nemhogy egy új RyZen-es géppel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
mefistofeles
addikt
válasz King Unique #130516 üzenetére
Most olvasom a kolléga problémáját és nem értem... ez valami bug? Hogy a manóba hivatkozhat egy win 10 telepítő DVD driver hibára USB-s telepítésnél? Ahogy olvasom ez előfordul USB 3 nál...? Csak azért kérdezem mert már jó párszor telepítettem win 10-et USB 2 és 3 portról is, de efféle faramuci hibaüzenethez még hasonlót sem kaptam soha.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
bár Windows server, 3 felhasználót használunk, távoliasztallal jelentkezünk be. Néha csinálja azt, hogy belépünk egy adott felhasználóba, és mintha újraindítás után lenne, nincs megnyitva az adott program. Viszont feladatkezelőben látszik, hogy fut. Mintha nyitott volna egy új munkamenetet ugyanazon felhasználón belül, de feladatkezelőben ennek nyomát nem látom. Hogy tudunk belépni ilyenkor az "eredeti" munkamenetbe, márha így lehet nevezni? Köszönöm. -
Merula Alba
tag
válasz jokeph #130518 üzenetére
Az adatlapomon szerepelnek az adatok, nem írtam. Ezzel a konfiggal már volt fent Win 10, nem rémlik hogy vért izzadtam volna.
bebeago:
A mai nap délelőtt töltöttem le a MS oldaláról, Október végi build volt azt hiszem az egyetlen javaslat.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #130515 üzenetére
Értelek, lényeg h működni látszik ez a mappa kivétel dolog, s onnan telepíteni.
A defender szerint minden az ég világon teli van pakolva nemkívánatos szeméttel. Vicc számomra.
köszi."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
bebeago
tag
válasz Merula Alba #130517 üzenetére
Mivel készítetted el a telepítő adathordozót, és mikori az iso?
-
nagyúr
válasz Merula Alba #130517 üzenetére
Pontosan miféle gép is ez ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Merula Alba
tag
válasz Fire/SOUL/CD #130514 üzenetére
Filmnézés után kipróbálom. Remélem segít, egy ideje könyökölök rajta. xHCI nem rémlik, szerintem már mindent kipróbáltam ott.
Ez az antik cucc jobban működik ennyi év után mint bármelyik ipari szemét 20 ezresig. Megbízható, halk, egyben van. Gyerekbiztos.
Az előzőt a gyerekek ették meg, lekoptak a betűk, lötyögtek a gombok, recsegett-ropogott, nem érzékelt minden gombnyomást rendesen. Viszont világított mint egy komolyabb reptér leszállópálya. Ha az egér is meghal.... hamarosan..... akkor már megvan az utódja. Komoly kis szett, de addig tanítom a gyerekeket vigyázni arra amink van.King Unique:
Ez a konkrét probléma, amit linkeltél. Megpróbálhatom másik pöndivel, majd megkeresem. RAID módot leszámítva mindegyikkel próbáltam telepíteni. És 10 usb csatlakozóval volt kipróbálva, mindegy neki hogy melyikbe van dugva, ugyan az a hiba.[ Szerkesztve ]
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
King Unique
titán
válasz Merula Alba #130508 üzenetére
Mármint ilyen probléma van? Ha igen és USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a pendrive, akkor az lehet driveres probléma, de ez inkább az USB 3.X szabványokat nem támogató W7-nél szokott gond lenni, nem a W10-nél, ami a legtöbb (nem feltétlen mindegyiknél) vezérlőnél natívan támogatja.
Aztán nem derült ki, hogy milyen módban történik a telepítés, IDE/AHCI/RAID, ahol pl. az utóbbinál megint hiányolhat drivert a telepítő.
A W10 ISO microsoftos forrásból van az addig oké, de az nem derült ki, hogy maga a pendrive jó-e, másikkal ki lett-e próbálva a telepítés, stb. Ahogyan az sem, hogy pontosan milyen gépről van szó, ahol asztali PC-k esetén elődlegesen a hátlapon lévő USB-portokat javasolt használni. Valamint ha csatlakoztatva van egyéb USB-s vagy más eszköz, akkor azt a telepítés idejére javasolt eltávolítani.
+ Ha már clean install, akkor azt lehetőleg a linkelt leírás + egy másik válaszban leírtak szerint kellene csinálni, még mielőtt esetleg nem úgy sikerülne.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz pilu85 #130511 üzenetére
Le lett írva előzőleg, hogy szükség esetén a PUP/PUA védelmet kell kikapcsolni átmenetileg. Ahogyan az is, hogy igen, az adott fájl/mappa kivételekhez adása is működhet. Következő lehetőség olyan programtelepítőt használni, ami nincsen megpakolva nemkívánatos szeméttel, ennyi.
-
félisten
válasz Merula Alba #130513 üzenetére
Akkor a BIOS-odban, keress xHCI opciót (ha van) és tiltsd le, ha meg le van tiltva, akkor meg engedélyezd.
Amúgy miért használsz "antik" cuccokat?
(lehet, az a gond)[ Szerkesztve ]
-
Merula Alba
tag
válasz Fire/SOUL/CD #130512 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem nyert. Kipróbáltam így is más portokon. Nincs bedugva csak a VGA kábel és egy antik Compaq PS/2-es billentyűzet. Ennél kevesebbel már nem megy.
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
félisten
válasz Merula Alba #130510 üzenetére
Minden USB-s eszközt csatlakoztass le a telepítés idejére (HUB, nyomtató, hangari, modem stb stb) csak az egér maradjon (laposnál még az se) és próba.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz King Unique #130393 üzenetére
Ha megadok egy mappát, mint kivétel, akkor onnan tudok telepíteni bármit igaz?
Üdv."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Doky586
nagyúr
válasz Merula Alba #130508 üzenetére
Nem kell neki semmilyen driver.
-
Merula Alba
tag
Sziasztok. Ubuntu van fent a gépemen jelenleg. Szeretném felrakni a Win 10 Pro 64 bites verziót, USB-ről. Szépen elindul a menü de DVD meghajtó driver hibát dob ki a telepítő. Eddig nem tudtam neki olyan drivert találni amit elfogadott volna. Próbáltam másik portra dugni, nem oldja meg a gondom. Valakinek valami tipp?
Az ISO a Microsoft oldalról van.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
mrbego
aktív tag
válasz #86564352 #130505 üzenetére
Köszi, valóban a tömörítés volt. A képen is látható pdf és excel fáljlok tulajdonsága lapon valamiért be volt jelölve a: Fájlok tömörítése helymegtakarítás céljából.
Csak azt nem tudom ez mitől lehetett. Elvileg még kb. 100GB szabad hely van az elméleti C: meghajtón.Üdv, P
-
törölt tag
válasz mrbego #130504 üzenetére
Van elég szabad helyed? Mert ez az NTFS fájltömörítés jele. Ki lehet kapcsolni, angol cikk, a képek jól mutatják.
-
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Valaki tudja, hogy letöltés alatt miért nem működik megfelelően az egér? Akadozik és késik baromira. Használhatatlan a gép kb...A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest