Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Nekem ezzel a 20H2-vel kezdődtek a problémáim. Dobta a frissítést engedtem aztán már a következő indulásnál láttam, hogy valami nem stimmel. A bootidő hosszabb lett, az oldalak sokkal később töltődnek be, proci 100%-on pörög, és amit pl már nagyon régen láttam " a feladatkezelő nem válaszol" . Nem erőgép a laptop de egy i5 - 8 GB ram - ssd-nél ez kicsit erős mikor alig van megnyitva valami.
Csináltam egy rendszervisszaállítást a frissítés előtti időre, de nem segít.
Mit tehetnék még?Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Lehet butaságot kérdezek de hátha nem.A lényeg, hogy alaplap és processzor csere előtt állok. Elképzelhető az, hogy a csere után ugyanarról a hdd- ről elindul a windows? Ha nem van-e valami egyszerűbb de stabil megoldás ha el szeretném kerülni az újra telepítést?
-
tpeter77
addikt
Sziasztok
Windows 10 1909-et telepítettem és szeretnék frissíteni 20H2-re.
Sajnos a Windows Update nem talál frissítést, ezért segédprogramot keresnék ami működik.
Köszönöm. -
King Unique
titán
válasz hszilard666 #128793 üzenetére
A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
Meg kellene az eszközkezelőben a hibakódot és értelemszerűen alkalmazni az ahhoz tartozó megoldást.
+ Ha telepítve van egyes "A" betűs szutyok 3rd party AV, akkor azt lehetőleg el kellene távolítani, másnál az okozott ilyen problémát...
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #128793 üzenetére
Kiderült hogy hardver issue. Nem működik az UEFI ben sem semmilyen egér.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hszilard666
veterán
Végül sikerült (nagy nehezen ) beszerzni Fire/SOUL/CD által linkelt szoftvert, nem oldotta meg a problémát. Ugyanúgy USB 2.0-s eszközöknél ezt az üzit kapom:
" Ismeretlen USB-eszköz
A számítógéphez legutóbb
csatlakoztatot USB.eszköz
Működésében hiba lépett fel, és a
Windows nem ismeri fel."Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Cs1csó
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #128791 üzenetére
Az EDGE-ben az húzta ki nálam a gyufát, hogy ha ott a "böngésző fiók" = az MS rendszer fiókkal tehát egyből beteszi magát stb. ez nem tetszik pedig alternatívának éreztem, de nem akarok MS fiókot a gépemen hanem fixen csak és kizárólag HELYI fiókot.
A Google ezért jó és a Firefox is. -
félisten
válasz hszilard666 #128790 üzenetére
Akkor próbáld ki EDGE-ben (Én FF-t használok, de most megnéztem EDGE-ben, ott is jó)...
Ha ott is "fehéret látsz", akkor feladom.Ez egy direktLink, ezért ugye nem arról van szó, hogy automatikusan letöltődik, csak olyan gyorsan, hogy észre sem veszed? Alapbeállításban ugye kérdés nélkül, az alapértelmezett letöltési mappába tölt le a Chrome is meg az Edge is...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hszilard666
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #128789 üzenetére
Így is csak egy üres fehér weboldalt látok.
Pedig internet van!
-
félisten
válasz hszilard666 #128788 üzenetére
Hogyhogy rossz? akkor berakom így:
https://dl-eu2.driverscape.com/files/misc/INF_allOS_9.4.0.1027.exe?access_key=Z3OwQGmA9pzCOPI5slcWwRqsvgUyLSGzHRxpQqk0igQLsFW_ucKRasYHy-Llu_or1C-OX9tSp48rBVccRNO0AJj6cFChKE9E4C3RSeENuy4,
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hszilard666
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #128787 üzenetére
Nagyon köszönöm, de nekem rossz a link
Chrome ban fehér háttereht kapok és kész
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hszilard666 #128786 üzenetére
Ezt töltsd le telepítsd fel, gép restart és próba.
Csabroncka
Sajnos ilyen progival még nem volt dolgom, ezért nem tudok konkrétat javasolni...[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Kukáztam egy surface pro 3 as okos kis tabletet, és a problémám a következő:
USB 2.0-s eszközöket, nem ismer fel a gép, csak az USB 3 asokat. Konkrétan semmilyen billentyűzettel, egérrel nem halandó menni, de 1080P-s filmet tudok a csatlakozón keresztül nézni a külső vinyómmal ami USB 3.0-s. A szitun csavar egyet az a tény hogy a WiFi halott a készülékben, avagy nem tudok automata driverfrissítéseket applikálni. A wifi döglés típushiba, nem is szeretnék vele foglalkozni, de az USB 2.0 kompatibilitásra mindeképp szükségem lenne. Tudtok nekem erre megoldást nyújtani?A segítséget előre is köszönöm!
-
Csabroncka
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #128784 üzenetére
Igen ilyen csak a WIN-t szeretném vele vezérelni. Olvastam valami Apptui-ról, de jelenleg már nem elérhető.
"in medias res"
-
félisten
válasz Csabroncka #128783 üzenetére
Ja értem, akkor ilyesmire gondolsz: [link] [link]
Vannak gyártó specifikus ilyen jellegű alkalmazások is, csak a példa kedvéért Samsung-hoz: [link]Továbbiakban ebben a topikban érdeklődj, lehet, hogy valaki tud egy nagyon szuper progit javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #128782 üzenetére
Valahogy úgy képzelném el, mint az ATV4k estén. Mozgatni szeretném vele az egeret....stb Tehát alapvetően nem távoli vezérlés, hanem távirányító (beül fater a TV elé és a másodlagos képernyőn nyomkodja a telefonjával a netflixet)
"in medias res"
-
félisten
válasz Csabroncka #128780 üzenetére
Ilyen távoli vezérlés kategóriájú progikra gondolsz?
A felsoroltakon kívül még az AnyDesk is jó, népszerű progi.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cs1csó
félisten
válasz Csabroncka #128780 üzenetére
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan kis progi, amivel a mobilt távirányítóként tudom használni win10 vezérlésére (egér irányítása, programok indítása, hangerő..stb)
"in medias res"
-
King Unique
titán
válasz suhanc4747 #128777 üzenetére
A helyreállítási/javítási lehetőségekről is volt már szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az alaphelyzetbe állítás mellett egyéb lehetőésgek is fel vannak sorolva.
Az alaphelyzetbe állítás alapesetben csak azt a meghajtót érinti, amire a Windows 10 van telepítve, vagyis csak a C-t. Valamint törölni a minden elem eltávolítását választva törli csak a meghajtókat és alapesetben ott is csak a C-t, a többit max. külön beállítás után. Az meg evidens, hogy ha nem jön be magától a helyreállítási környezet (WinRE), akkor max. a Windows 10 telepítőjét / helyreállítási meghajtóját pendrive-ról bootolva és onnan futtatva lehet megoldani.[ Szerkesztve ]
-
dane01
csendes újonc
Ok, nice.
-
suhanc4747
újonc
Sziasztok!
Egy segítségre lenne szükségem. Elszállt a win 10-em és csak kék képernyő jön be ha elindítom a gépet. Bármit próbáltam (csökkentett üzemmód stb.. videókról csináltam amit kellett, olvastam infókat és nem indul el) nem megy. Úgy néz ki a gép, hogy van egy 120 gb-os SSD, amin a win 10 van (ez a C meghajtó) és van egy 1TB-os HDD, amin képek, játékok, zenék (ez a D meghajtó) vannak. Van egy olyan lehetőség, hogy rendszer alaphelyzetbe állítása és ezen belül olyan, hogy a személyes fájlok megtartása. Ha erre kattintok, akkor a D meghajtón megmarad minden kép, zene stb? Illetve a C meghajtóról eltűnnek a játékok mentései? Illetve egy ilyen alaphelyzetbe állításhoz kell pendrive-on a win 10 vagy csak simán megcsinálja magát?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Érintőképernyős problémám van. A 16:10-es fő monitorom mellé beraktam egy 4:3-as érintőképernyőt, LG 19MB15T.
A problémám az, hogy érintésnél rossz helyre mutat az egér. Mintha az X koordináta duplázva lenne, vagy még annál is egy kicsit jobban félre hord. Tehát amikor a képernyő szélén érintek, az kb. ott van. Amint kicsit odébb, akkor a szélétől mért távolság bő duplájával mozdul el a mutató pozíciója, és még el sem érem a képernyő közepét, már akkor a másik monitoron van a mutató. Nekem elsőre az az érzésem, mintha megzavarná hogy más képarányú a két monitor? (lehet ez hülyeség, dehát az is az, amit csinál) Van valakinek ötlete mi lehet a gond?Amit még próbáltam: a képernyő beállításoknál logikailag felcserélve a két monitor helyzetét, nem oldja meg. Elsődleges megjelenítő átállítása nem oldja meg. Letöltött LG kalibráló szoftverrel újra kalibráltam (a négy szélén és közepén kellett érinteni) az sem oldja meg. Újraindítás nem oldja meg. Egyedül egyféleképpen működik helyesen: ha a fő monitort kihúzom és csak az érintőképernyő van a gépen egyedül. Ekkor minden OK, de nem ez lenne a cél.
-
libus
őstag
válasz King Unique #128734 üzenetére
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
BMS
őstag
válasz King Unique #128770 üzenetére
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
King Unique
titán
válasz King Unique #128768 üzenetére
+ Az előbb az lemaradt, hogy ha eddig (évekig?) elvoltál legacy/CSM szerinti telepítéssel és nem zavart, akkor csak azért nem kell UEFI-re váltani, mert az alaplap UEFI-s. Akkor kell, ha célirányosan UEFI módban telepítve akarod használni a Windows 10-et és kihasználni az előbb linkelt előnyöket, valamint a konvertálásnál /újratelepítésnél tudod mit csinálsz.
-
King Unique
titán
Vagyis akkor lutri forrás, nem hivatalos, ahol az előbbinél esetlegesen lehet MAK, nem működő / xy hibakódot adó, W10 helyett W7/8.1 termékkulcs, stb.
Ha a tied oké és ellenőrzés (+ ShowKeyPlus) után ténylegesen is W10 Pro Retail termékkulcs, licenc, akkor az még a jobbik eset.
A digitális licencet lehet Microsoft-fiókhoz kapcsolni, ami hardvermódosítás után történő újraaktiválásnál jöhet jól, de amúgy nem feltétlen kötelező, megoldható az újraaktiválás akár máshogyan is.[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Én még nem rendeltem hozzá a microsoft fiókomat.
Azt érdemes megcsinálni?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
King Unique
titán
válasz Piftuka #128765 üzenetére
Az MBR2GPT és a többi hasonló megoldás értelemszerűen adatvesztés nélküli közvetlen átkonvertálást jelent, úgy van értelme. De a kísérőszöveg itt természetesen az, hogy előtte biztos ami biztos alapon mentés, biztonsági másolat készítése a fontos fájlokról, stb. Illetve amelyik adatról nincsen biztonsági másolat, az valójában nem is lehet olyan fontos, szokták mondani.
A hogyan kellene Windows 10-et klónozni téma már többször részletezve volt itt a topikban, legutóbb pl. ennél az esetnél, + a rendszermentés képfájlba és a visszaállítás meg ennél volt részletezve, + korábban is. Ahol a linklet leírások alapján adott mind a klónozás, mind a lemezképfájlba mentés és abból történő visszaállítás megfelelő kivitelezése, ahol normál esetben nyilván sikeresen működik és megoldható mindkettő: Olyan meg amúgy nincsen, hogy "GPT rendszerpartíciót", UEFI-s telepítésnél EFI-rendszerpartíció (ESP) van és MBR/GPT szerint meg inicializálás.
A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témáról már volt szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat, + nemrég egy másik topikban is részletezve lett, illetve a hogyan kell UEFI szerint telepíteni. Ahol modern, UEFI-s alaplap ás azt megfelelően támogató modern OS (W10 oké, W7 nem feltétlen) párosításnál alapesetben nem kérdés, hogy UEFI szerinti legyen-e a telepítés, meg vannak az UEFI-snek bizonyos előnyei is az elavult legacy/CSM mód szerintivel szemben (bővebben).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csupingo #128757 üzenetére
Hát, én nem tudom, akkor a Filmek+TV miért játssza le?
A PotPlayerrel is ugyanaz a helyzet, illetve ott már enged beletekerni, látom a képet, aztán több, gyors lépcsőben visszaugrik a film elejére. Frissen letöltött file-nál meg egy kb. 0,5mp-es rész ismétlődik... és ettől beugrott!
A számítógép távirányítóján beragadt a vissza gomb, bizonyára a gyerek játszott vele! A Film+TV-re ezek szerint nem volt hatása... ó, hogy én mit össze mérgelődtem, és most állíthatom be a VLC-t megint... Na, de köszi a tippet, ha azt nem látom, nem jut eszembe az irányító
Robi_73: köszi a tippet, de sokkal banálisabb volt :-)
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Đusty
addikt
válasz King Unique #128764 üzenetére
köszönöm
-
Piftuka
veterán
válasz King Unique #128755 üzenetére
Köszönöm, a kérdés lényege, hogy garantálható-e adatvesztés nélkül megoldani.
- Mert, ha "sok hűhó semmiért", és mindenképpen biztonsági másolatot kell készítenem a lemez tartalmáról, akkor inkább újratelepítem az egészet. Formázatlan SSD, Win telepítő, UEFI BIOS beállítás... úgyis GPT lesz, nemde?
- A másik kérdés, hogy a GPT rendszerpartíciót le tudom-e klónozni úgy, hogy szükség esetén garantáltan 1:1-ben ugyanazt a működőképes Win10-et tudjam visszaállítani?
Azt olvastam, hogy a GPT partíciós tábla esetében - éppen az MBR-hez képest "szétszórt" boot adat tárolási metódus miatt - ez nem olyan egyértelmű...
- Egyébként MCT-vel telepítettem, telepíteném a Win10-et, és azon gondolkodtam, hogy ha már B450-es, modern, UEFI-s alaplapom van, akkor érdemes volna a rendszerlemezemet is GPT-re particionálnom, mert csak előnye lenne a gyakorlatban.
Jól gondolom?
"Aquila non captat muscas."
-
King Unique
titán
válasz Đusty #128762 üzenetére
How to disable updates for Microsoft Office apps on Windows 10
+ Van Microsoft Office és Office 365 topic is, inkább annak a témája az Office frissítése, annak letiltása, nem a Windows 10 topiknak. De mondjuk nem véletlenül frissíti magát az Office sem és a normális az engedélyezett, nem a letiltott frissítés, + létezik lemezkarbantartó, Tárterületsegéd, stb.
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
válasz King Unique #128760 üzenetére
Itt vettem hardveraprón(DextyPremium).
Nem volt eddig semmilyen hibakódom."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Đusty
addikt
Az office 2019-et, hogy lehet letiltani, hogy csak úgy ne frissítgessen? (Most vettem észre, hogy ma frissített 4 gigát de senki nem kérte rá.)
-
BMS
őstag
válasz King Unique #128760 üzenetére
mondjuk nekem pont digitális licencem van[ Szerkesztve ]
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
King Unique
titán
How to Uninstall Product Key to Deactivate Windows 10
Itt is volt már erről szó egy másik válaszban, + ebben is, + ebben arról, hogy a Windowsban a termékkulcs eltávolítása a digitális licencet nem távolítja el.
A vásárolt termékkulcs amúgy nálad is olcsó forrás, aminél nem meglepő az aktiválási probléma, hibakód, mint nemrég másnál?
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Hali
Hétfőn jön az új gépem a mostani meg megy kb a kukába.
Van egy windows 10 prof-om amit itt vettem(retail),egyenlőre ezen a gépen van.
Hogyan tudom majd eltávolítani a licencet,hogy majd az új gépen újra aktiválhassam?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Robi_73
őstag
válasz Dark Archon #128756 üzenetére
Szia!
A VLC-ben, a beállításoknál a Bemenet/kodekek menüben tiltsd le a Hardveresen gyorsított dekódolást.
Robi73
-
Csupingo
veterán
válasz Dark Archon #128756 üzenetére
Nem háttértár hiba miatt sérültek a file-ok? Esetleg elmozdult sata kábel, stb. Frissen letöltött videókat se játszik, semmit? Egy próba a potplayer-rel mondjuk?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
addikt
Hali!
Egyik napról a másikra a Windows 10 képtelen lejátszani a videókat (mkv) VLC-vel, BS Playerrel. El sem indulnak. Volt egy gép merevre fagyás lejátszás közben, akkor kezdődött. A Filmek+TV lejátsza, de hol hang nincs, hol a felirat sz@r.
Mi történhetett?
Próbáltam:
- VGA driver újratelepítés
- VLC újratelepítés
- DivX telepítésElőre is köszi!
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
King Unique
titán
válasz Piftuka #128753 üzenetére
Lehetséges és nem kell csak emiatt (emiatt sem) újratelepíteni a Windows 10-et, lásd egy másik válaszban leírtakat, erről is volt már szó itt többször. Az meg alap, hogy egy rendszermeghajtónál (nem adatlemez) az UEFI-re váltáshoz nyilván nem elég szimplán magát a lemezt MBR-ről GPT-re konvertálni 3rd party particionáló programmal, hanem rajta a Windowst is át kell, amihez Windows 10-nél az általános módszer mellett 1703-as verzió óta adott a beépített MBR2GPT parancssori eszköz is, az megcsinálja egyben mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Shev acm7
tag
válasz Armagedown #128747 üzenetére
Az újratelepítésre rábeszéltél, de mivel eddig is az N-es verziókat használtam, és eddig nem volt ilyen bejelentkezési problémám, félő, hogy ismét meg fog jelenni.
-
Piftuka
veterán
válasz Doky586 #128297 üzenetére
"Ott az volt leírva hogy kell átállni legacy-ról UEFI-re.."
Egy éve telepített, használatban lévő Win10 rendszernél lehetséges biztonságosan, adatvesztés nélkül váltani MBR-ről GPT-re?
Mondjuk "Acronis Disk Director", vagy "Minitool Partition Wizard" segítségével...
Vagy inkább érdemes újratelepíteni a Windows-t?
-
Piftuka
veterán
válasz atyca #128508 üzenetére
"Egyébként nekem zokszó nélkül küldött másik kulcsot (Retail) anno a Software-Codes..."
Az én levelemet válaszra sem méltatták. Azt gondolom, nem véletlen, hogy hirtelen eltűnt a webáruházukból az összes Microsoft Windows és Office termék.
Nem lennék meglepve, ha a Microsoft kényszerítette volna őket erre a lépésre. (Mondjuk akár úgy, hogy letiltották az összes kódot, amit ők forgalmaztak.)
Köszi a tippet, de ekem ez a másik oldal 1:1-ben az ő "klónjuknak" tűnik.
-
libus
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #128750 üzenetére
-
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
félisten
válasz libus #128748 üzenetére
Valóban nem idevaló a kérdés, hanem pl ebben a topikban érdeklődj.
(Mielőtt kérdeznél ott, előtte áramtalanítsd a gépet, és a PÁROS RAM slot-okba (A2-B2) tedd át a RAM-okat, mert most nem jó helyen vannak)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
A Posta-ból nem tudok rendesen nyomtatni, mindegy, hogy nyomtatóra küldöm, vagy PDF-be nyomtatok. Egyszerűen összenyomja a beállított A4 oldalt a negyedére/nyolcadára. Korábban normálisan működött, valamelyik frissítés után jöhetett be. Nektek működik rendesen?"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Armagedown
őstag
válasz Shev acm7 #128746 üzenetére
Használj rendes verziót, ne az Nest, mert azzal csak a gondok vannak.
Nem csak a Windows Media Player hiányzik belőle, hanem pl .az MTP támogatás is, emiatt nem fogod tudni elérni vele a mobilodon tárolt adatokat.
A Media Feature Pack telepítésével persze ez orvosolható, de akkor minek szenvdtél eddig az Nes verzióval?
Nem csak ez az egy hiányossága van, ez csak egy példa volt a sok közül.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Windows 10 Pro N-t telepítettem újra, SSD-csere miatt, majd valamikor a kimentett cuccok (Users mappából pár alkönyvtár) visszamásolása után a rendszer indításnál mindig ezzel az üzenettel kezd a bejelentkezési képernyőnél:
"A felhasználónév vagy a jelszó téves. Próbálja meg újra."
Ebben 2 dolog fura:
1. mindenféle bejelentkezési próbálkozás előtt írja ki ezt a hibát, azaz esélyem sincs elkerülni
2. a jelszókérés ki van kapcsolva, mint mindig
+1 úgy rémlik, hogy ha ténylegesen bekapcsolom a jelszókérést, akkor bejelentkezésnél a bal szélen 2 felhasználót listáz ki, ugyanazzal a felhasználónévvel (egy felhasználó van egyébként létrehozva)
Mi okozhatja ezt, illetve hogyan tudnám kiiktatni a problémát? Az átmásolt fájlok is inkább alkalmazásspecifikusak, azaz pl. Firefox, torrent... -
libus
őstag
válasz King Unique #128744 üzenetére
Persze olvastam , hogy ez lett az új módi a 20H2 verziótól.
Köszi a segítséget benne , csak melózom és gyorsan csak liszi70-nek írtam még, és gyorsan töltöttem le a netről egy képet illusztrációként, hogy ő is lássa mire gondoltam.
A kulcsot még nem ellenőriztem le, de holnap le fogom!Fire/SOUL/CD
-
King Unique
titán
válasz libus #128742 üzenetére
Az előző választ olvastad, miszerint 20H2-es verziótól a gépházas megjelenítés az alapértelmezett és az úgy oké? Ha a régi kell, arra is említve volt egy megoldás + amit a másik válaszban írtak most.
-
félisten
válasz libus #128742 üzenetére
WIN+R
shell:::{bb06c0e4-d293-4f75-8a90-cb05b6477eee}
és enterParancsikont is létrehozhatsz, ott meg ez a sor kell ("Adja meg az elem helyét" mezőbe)
explorer.exe shell:::{bb06c0e4-d293-4f75-8a90-cb05b6477eee}
[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz No.01 #128724 üzenetére
Régen ez két teljesen önálló dolog volt, de ha ma szeretnél egy új skype accountot csinálni, akkor azonnal az általános microsoft account creation oldalára dob át. Lehet egy régi (már létező) skype accountot hozzáadni egy új microsoft accounthoz, viszont ez egy egyirányú utca, utána már nem lehet szétválasztani a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #128736 üzenetére
Ez a digi ONT készülék. Device Model AN5506-02-FG
Van egy linux live diskem még nem jutott eszembe kipróbálni, de ki fogom legközelebb.
Lehet van köze a DHCP MAC binding listhez? [link]
fixen akarom tartani a pct azon az ip címen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bobalazs #128733 üzenetére
Mi a pontos típusa annak a "DIGI" router-nek?
Live Linux-ról bebootolva sem férsz hozzá a router-hez? (amikor elméletileg W10 alól nem tudsz) nyilván ha Linux alatt sem férsz hozzá a router-hez, akkor nem a W10-ben keresendő a hiba. Ezt nem ártana elsőre rövidre zárni...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz No.01 #128706 üzenetére
Magának a rendszermeghajtónak (SSD) és annak cseréjének kb. semmi köze nincsen a Windows 10 aktivált állapotához, meg a digitális licencnél a hardverazonosítóhoz - ami leginkább alaplap függvénye - , számtalanszor le volt írva ez már itt... Ahogyan az újratelepítés és a hardvermódosítás utáni újraaktiválásról is számos alkalommal volt már szó itt, lásd a legutóbbiaknál pl. ebben és ebben a válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz libus #128711 üzenetére
Akkor oké.
Amúgy az új termékkulcs W10 Pro Retail, megnézted a korábbi válaszban említett módon?Ez a Gépház/Névjegy jön be az aktuális 20H2 verziónál, verziótól van így, a korábbiaknál még a Vezérlőpult/Rendszer jött be, ennyi (bővebben). Szóval ez az új módi, de ha annyira a régi kell, akkor akár az is megoldható (bővebben).
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ide is írom hátha tudtok segíteni.
Nem ez az első eset hogy bármi áramszünet, áramkimaradás esetén ha elmegy a jel a digi routeréről, a windows 10es pc, de csak az megbolondul. Korábban is jeleztem ezt itt is meg MS felé is, valamelyik régebbi updattel kezdődött ez a baromság; hogy össze vissza váltogat a public és a privat hálózat között de egyikre sem kapcsolódik fel, a troubleshoot opcio, illetve adapter ki be kapcsolása nem vezet sehova.
Mivel nem érem el ilyenkor a routert a hálózatról (TALÁN mert nincs internet) nem tudom az eszközt újraindítani sem. Ilyenkor másik eszközről, pl telefon, a http://192.168.1.1/login.html oldalra bejelentkezve újraindítom a routert, és ilyenkor kap ip-t rendesen a pc.Áhá,
2004 verzióval kezdődött a kalamajka. Ítt írtam már róla.[ Szerkesztve ]
-
motrola
aktív tag
válasz Gergosz2 #128729 üzenetére
ISO letöltést kell választani és a letöltött iso file-ból rufus segítségével lehet usb meghajtóra telepítési eszközt csinálni. Kell kb 3.5 gb hely az iso nak. Általában 1 üres 4gb pendrive, vagy sd kártya jó telepítési meghajtónak.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
King Unique
titán
válasz Gergosz2 #128727 üzenetére
A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az MCT mellett említve vannak egyéb letöltési lehetőségek is, azok nem a C meghajtót használják. Illetve az MCT is csak részben dolgozik a C-re, megadható hogy a letöltés végeztével a kijelölt meghajtón, vagy ISO-fájl letöltése esetén arra, azon lévő mappába hozza létre a telepítőt.
Egyébként mi az, hogy nincs elég szabad hely a C-n? Az MCT-nek általánosan 8 GB szabad lemezterület kell a 64 bites ISO-nál, ami a 20H2-nél ~ 4,44 GB ténylegesen, ahol ha jelenleg nincsen ennyi szabad terület, akkor eleve alul lett méretezve a C partíció, vagy túl kicsi tárolókapacitású a HDD/SSD...(#128731) motrola:
Arról van szó, hogy az MCT, frissítési segéd stb. alapból a C-re dolgozik, oda tölti le átmenetileg az ESD ISO-t, az más dolog itt melyik opciót választja, ennyi. Meg ha már az MCT-t használja, akkor azzal egyben a telepítési adathordozó is elkészíthető pendrive-ra, a 20H2 64 bites magyar nyelvű ISO meg ~ 4,44 GB, ahhoz értelemszerűen nem elég 4 GB-os pendrive, legalább 8 GB-os kell.[ Szerkesztve ]
-
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Valahogy rá lehet venni a media creation toolt, hogy ne arra a meghajtóra akarja letölteni a telepítendő windowst amin az OS-es van?
Az a problémám, hogy egy USB telepítőt akarok csinálni, de nincs elég hely, de egy másik partíción bőven akad.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
-
RoyBatty
aktív tag
válasz tescodr #128719 üzenetére
Van. Laptopokon gyakran van egy kisméretű fizikai wifi kapcsoló gomb, amit anyuka/nagymama véletlenül portörlés közben odébbtol és átkapcsol. A másik gyakori hiba szintén laptopokon, hogy van egy billentyűzet-kombináció is (pl. Lenovokon Fn+F8) ugyanerre a ki/be kapcsolásra. A harmadik, hogy a windows értesítések részen is ki/be lehet kapcsolgatni egérrel a repülő üzemmódot.
-
Sziasztok nem tudom jó helyre írok e,de lenne egy rejtélyes esetén.Adott egy Telekom 2gigas netje ezen 3 eszköz lóg wifin.A probléma a lapossal van,tegnap anyum leállította a gépet majd reggel mikor indította,nem volt net, repülő üzemmódba tette magát.Kikapcsoltam a repülő üzemmódot de azóta sem látja a hálózatot.kiprobaltam usb wifi adapterrel is,de azon sem látja a hálózatot, eközben a telefonokon semmi hiba nincs a wifivel, valakinek van valami ötlete erre?
-
Bubaaa
aktív tag
Rá szabad már engedni a 20H2 es verziót,vagy még pihentessem? Olvastam hogy sok hibát okoz,javították már?
-
HARDVERAPRÓD
válasz No.01 #128715 üzenetére
Akkor ha fiókodban is ott van, akkor onnan azt törlöd az ms fiókból, majd az ujhoz kötötd, de én úgy csinálnám, hogy ha van ms fiókhoz kötve a hardver,a kkor törölném, majd az uj hv esetén offline (net nélkül) telepíteném, majd amikor kész, akkor netre, majd beütöm a kódot
-
libus
őstag
válasz King Unique #128699 üzenetére
Az este megadtam az új kulcsot, és ez jó volt!
Az mitől van, ha rányomok a Vezérlőpult/Rendszer-re, akkor miért a Gépház/Névjegy jön be?
Miért nem a másik/hagyományos jön be? Nekem az jobban bejön!
Valahogy be lehet állítani, hogy ne a gépházas verzió nyíljon meg?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
HARDVERAPRÓD
válasz No.01 #128706 üzenetére
Szia. Pedig pont a részletek kellenének. Honnan van a win? Úgy értem, hogy géphez volt? Vagy külön lett vásárolva? Ha külön lett vásárolva, akkor, az sem mindegy, hogy mi volt az. Ilyen olcsó ki tudja milyen kulcs? ... stb ezekből tudnánk pontost választ adni, addig sak találgatás van.
-
AnonymusX
senior tag
-
apollo12
veterán
Hali érdemes lehet már 2004 re le frissíteni ?
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Akadt egy kis problemam... a reszletekkel nem untatnek senkit. egy adott SSD-rol kellene ugy eltavolitanom a Win10-et (ezen SSD-n lett eloszor aktivalva), h javitas utan 50-50% az eselye, h visszakerul ugyanezen SSD-re. Ha nem akkro nyilvan kuldenek egy masikat... Win-t viszont nem szeretnek ujra vasarolni.
A telepitesnel annyi hibat kovettem el, h online voltam igy a Win nem helyi profilkent lett letrehozva hanem sikeresen bejelentkeztem a privat Skype profilommal.
-
Hunpriest
senior tag
Külön jó, hogy az Xbox App már nem beta. Más is tapasztal ilyet: [kép] ?
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz King Unique #128701 üzenetére
Köszi szépen, akkor nem türelmetlenkedek!
Egyébként már kezd normailizálódni a helyzet! -
dane01
csendes újonc
Hellohello.
Tudjátok, hogy hogyan lehet Win 10-es PC-n beállítani jelszót a bejelentkezéshez?
Elvileg be van állítva, ezt írja a rendszer, mégse kéri.Valaki?
-
libus
őstag
válasz King Unique #128699 üzenetére
Nem érvénytelen (rosszul érted), hanem azért nem él már, mert felhasználták!
Már megkaptam a másik kulcsot email-be, meg megírtam nekik, hogy azt küldjenek amit vettem illetve amiért fizettem.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz paolinho #128700 üzenetére
Az OfficeClickToRun.exe a Microsoft Office-hoz tartozik, X hét alatt nyilván ahhoz is megjelentek frissítések, amik most települnek. A Software Reporter Tool.exe pedig a Chrome folyamata, az is értelemszerűen lefrissül, ha közben kijött belőle újabb verzió, illetve ez a folyamat képes akár utána is egy ideig tekerni a CPU-t. Azt pedig a gépházban lehet megnézni, hogy milyen Windows-frissítések települnek/települtek éppen.
Szóval nincs itt semmi újdonság, ez ilyen ha X hétig/hónapig egyáltalán nincsen használva és frissítve a rendszer, illetve nemcsak a Windows 10 - aminél amúgy adott a gépházban a 35 napos szüneteltetés ha épp nem aktuális a frissítés - , hanem a telepített programok is ilyenkor nekiállnak frissíteni, ahogyan esetedben pl. a Microsoft Office és a Chrome is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest