Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz JociMilan #131498 üzenetére
Szia.
Szerintem jobban jársz, ha klónozod.
Macrium progival: [link]
Amiről indítod a telepítést, arra nem tudsz telepíteni, értelmetlen is.
Az SSD nem merevlemez. SSD=Solid State Drive; HDD Hard Disk drive
Keress itt rá a klónozásra rengeteget találsz, ha nem sikerülne. -
King Unique
titán
válasz JociMilan #131498 üzenetére
A hogyan kellene helyesen Windows 10-et telepíteni témában lásd egy másik válaszban, az ott linkelt leírásokban lévő útmutatást már csak azért is, mert nem, nem kell előre formázni a célmeghajtót. Ahol ha nincsen telepítési adathordozó (pendrive), még az sem feltétlen gond, lásd az alábbi útmutatót.
Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive
Viszont esetedben csak a HDD
—►
SSD csere miatt pont felesleges a clean install, adja magát a klónozás lehetősége, aminek helyes kivitelezése szintén el lett itt már magyarázva többször, lásd pl. ennél és ennél az esetnél, + az alábbi útmutatókban leírtakat. Ennyi!• How to clone a Windows 10 hard drive to a new SSD using Macrium Reflect
• Merevlemez klónozás Macrium Reflect Free program használatával[ Szerkesztve ]
-
JociMilan
tag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasgatni a fórumot, hátha találok választ a kérdésemre, de pont ilyen szituációt nem találtam, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Egy régi laptopomba vettem egy SSD merevlemezt a HDD helyett. Erre szeretném telepíteni a Windows 10-et. Egyelőre még nem tettem bele a gépbe, viszont USB-vel össze tudom kötni a gépemmel, ezt meg is tettem, formáztam az új SSD-t. Szóval fel tudom telepíteni az új merevlemezre a Windowst, ami egy USB-vel van összekötve a laptopommal? Ha az SSD-re létrehozom a bootolható fájlt, és arról bebootolok, akkor tudom ugyanarra a merevlemezre tisztán telepíteni a Windowst? Másik módszer lenne, hogy beteszem az új merevlemezt a gépbe, és a régiről bootolnék be, de a régit nem szeretném törölni, megtartanám úgy, ahogy van. A merevlemez egy particiójáról is tudok bootolni, fel fogja ismerni? És miután bebootolt, feltenném a Windowst az SSD-re. Nincs Pendrive-om, kölcsön tudnék kérni, de szeretném megoldani a dolgot úgy valahogy, ahogy leírtam.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Geth
veterán
-
mpo
veterán
-
devil-k
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz devil-k #131493 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudom a Win10 rendszereket rákényszeríteni arra, hogy frissítse az aktuális és új frissítéseket? Van amivel már 2 hete csak szenved és valami hibát dob ki rá...
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus Transformerbook t100-on újratelepítettem a Windows 10-et. Valamiért nincs hang, a drivert telepítettem hozzá. Hogy lehet hangot tenni rá? A chipset drivert is telepítsem? A Bluetooth nem ismer fel egy Microsoft Bluetooth egeret. Keresi, de nem találja, szintén telepítve van a driver és látszólag működik a Bluetooth.
-
Petyás
tag
Köszönöm az eddigieket.
Nem az én gépemről van szó...
Alvó mód biztosan van, hibernálás talán nincs.
Nem is az ikonok eltűnése a fura, hanem hogy az "asztal beállításai" is eltűntek. (más háttér, tálca eszköztárai...)
Egyszer már volt ilyen, újraindítás megoldotta. (csak most megy az online óra, így kicsit később lehet csak kipróbálni)
Ezek alapján az ideiglenes profil, amiről Ciccuka linkelt, esélyes. -
adika4444
addikt
válasz King Unique #131441 üzenetére
Igen, közben meglett, de van egy link az MS-hez is, ott nem megy.
üdv, adika4444
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Ezt a 2200 ft-os win10 prot szerintetek megvehetem, legalis lehet?
[link]Hogy lehet ilyen olcso? Legutobb meg ugy tudtam, hogy kb 20.000 ft nagysagrendben van, de az lehet meg a win7es idokben volt.
-
Ciccuka
veterán
válasz Petyás #131482 üzenetére
Ott épp ezért nem ajánlott mást tárolni.
Korábban frissítések után fordult elő ilyen sokaknál:
Mit tegyek, ha a Windows 10 frissítés törölte a fájljaimat?Elveszett fájlok megkeresése a Windows 10-re való frissítés után
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Zsolty20
senior tag
válasz WhiteWalker #131478 üzenetére
Igen, mindenhol máshol látszódott. Viszont tegnap csináltam egy fél órás AIDA stressz tesztet(csak ennyire volt időm) és semmi probléma nem volt. Aztán csak azért is csináltam egy reinstallt és mindkét SSD-t látom a HD Sentinellel. A Gigabyte(rendszer ssd) kondija 99%, a kingston-é pedig 100%. Szóval úgy tűnik, hogy megoldódhatott a probléma - legalábbis iszonyatosan remélem - és örülök, hogy csak ennyit kellett vele csinálni.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy bekapcsolás után eltűnnek az asztalról az ikonok (csak néhány marad meg), elfelejti a beállításokat az asztal/tálca, nincs meg a beállított háttér?
Köszönöm! -
h1ght3chzor
őstag
Megoldva.
[ Szerkesztve ]
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Jenne
őstag
válasz Jenne #131461 üzenetére
Megoldódott, félig meddig.
Voda valami oknál fogva egy decemberi frissítés alkalmával átírta a WiFi felhasználónevet a connect boxon és ezért nem találta a számítógépem, de a telefonom sem. Csak erről elfelejtettek tájékoztatni.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Winner_hun
titán
Az éjszakai fény nem kapcsol be automatikusan, csak ha a gépházban a rendszerre kattintok. Mi baja, hogy lehet ezt orvosolni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
King Unique
titán
válasz Buckey #131475 üzenetére
Akkor lehet nem megfelelően csináltad, nem pontosan a linkelt útmutatók szerint, ilyen egyszerű. Meg ha újratelepítés, akkor amúgy már a telepítésnél is beállítható, hogy ne kelljen jelszót megadni a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez. Már akiknek annyira ez a mániája, mert amúgy normál esetben nyilván szokás...
Csak ezért felesleges másik OS-t telepíteni, mert beállítható, mint említve volt. De ha telepítesz, akkor sok a sikert a Linuxhoz, ahol egyrészt a telepítésnél normál esetben nyilván ott is szokás jelszót megadni és külön beállítás az autologin, másrészt az alapértelmezetten egyes emelt szintű jogosultságot igénylő műveleteknél szépen gyakoroltatja majd a userrel a jelszavát.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz King Unique #131474 üzenetére
Ezt csináltam, n+1 alkalommal, ma meg még négyszer, de nem lett jó. Marad a registry turkálás, ha nem lesz jó ötödikre sem.
Ha úgy sem, akkor linux, és csók a családnak. -
King Unique
titán
válasz Buckey #131468 üzenetére
Pedig kikapcsolható a jelszókérés, PIN-kód kérése stb., nemrég lett n+1-edik alkalommal újra elmagyarázva itt másnak is.
-
pinnacle
nagyúr
Mindenkinek más tetszik, nekem inkább ez.
Erről a CVV kód kérésről nem tudtok valamit. Igaz internetes kártyám van, csak annyit teszek rá, amennyi kell, de nem szívesen adnám meg. Persze lehet csak én emlékszem rosszul.
Buckey nekem volt gépem, ami nem kért jelszót, de nem jut eszembe, hogy volt beállítva. Majd csak eszembe jut. Ha újratelepíted, gondolom te is elve offline fiókkal teszed.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Üdv.!
Kaptam egy laptopot, hogy telepítsem újra a Win10-et. Most csinálom negyedszer, mert ezt a jelszó/PIN kód kérést sehogy sem tudom kikapcsolni. Ha kikapcsolom, akkor egy másik profillal akar először belépni, természetesen jelszóval vagy kóddal. Egy ilyen hulladék, erőszakos rendszert a világ nem szexuált.
Próbáltam nettel, net nélkül, de a vége mindig ugyan az. Ha letiltom a nem kellő fiókot, akkor meg kizár az egész rendszerből, hiába rendszergazda a másik is. Ha pedig csak felhasználóra/vendégre változtatom, akkor meg nem engedi kikapcsolni a jelszót, és a rendszergazda fiókba sem enged be.
Van ennek megoldása, vagy beszéljem rá a tulajt a linuxra, mert az legalább azt csinálja, amit én akarok.
Köszönöm a segítséget, ha lesz egyáltalán. -
Geth
veterán
válasz pinnacle #131466 üzenetére
Isten ments! A kategorizálatlan egybeöntött káosz az nem áttekinthető.
Nekem kábé harmadennyi app van kitűzve
Azoktól eltekintve amit az életbe nem nyitnék meg (pl. 3D megjelenítő), ott van egy adag amit nem fogok kitűzni mert kábé egy évbe egyszer nyitom meg (pl. Realtek), aztán vannak amiket gyorsabban érek el máshogy (pl. gépház); a maradékot pedig böngészőben oldom meg.
A kevesebb itt több. Illetve én mindent megtalálok egy pillanat alatt.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Új laptopra telepítettem a Win10-et, Open Shell-t használok, nekem átekinthetőbb, viszont pár telepített program nem jelenik meg, pl. NVIDIA ami a eredeti menüben látszódik. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha nem jó helyen kérdezem, de nagyon alap user vagyok.
Tavaly ősszel adtak új connect boxot (vodás) de a WiFi részét eddig még nem használtam, kábelesen csatlakozok a laptopra. A problémám az, hogy a laptop nem látja a wifit. Gépház/Hálózat és Internet /WiFi > Elérhető hálózatok megjelenítése, de itt nincs az enyém. Viszont látok/lát a számítógép kábé 20 másikat.
Futtassam le a Hibaelhárítót ?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Zsolty20
senior tag
válasz WhiteWalker #131459 üzenetére
Volt, de igazából az kényszer megoldásként született hirtelen áramtalanítás volt amikor is lenyomtam a biztosítékot. Valószínűleg nem tett neki túl jót.
Igazából nekem még mindig az a magas, hogy az SSD-k miért nem látszódnak HD Sentinelben. Roppant fura.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
válasz WhiteWalker #131447 üzenetére
Időközben volt egy 10:25-kor, ami Kritikus Hiba: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Forrás: Kernel-Power
Eseményazonosító: 41
Feladatkategória 63Lehet, hogy táp problem?
-
törölt tag
Sziasztok!
Távoli asztalról dolgozom, és a következő történt:
Egyik pillanatról a másikra megszűnt működni a másolás saját gépemről távoli asztalra. Onnan a saját gépemre működött.
Aztán egyszer csak a saját gépemen is megszűnt a másolás-beillesztés, ha fel vagyok csatlakozva a távoli asztalra. Onnan továbbra is tudok másolni és beilleszteni a saját gépemre.
-
PROTRON
addikt
Na most én jövök, próbáltam keresni a topicban erre a témára, de lehet én vagyok a béna.
Már tavaly is csinálta csak nem foglalkoztam vele, de most bosszant a hiba:
Ha a W10 beépített képmetszőjével szeretnék csinálni egy képet úgy hogy a billentyűzetem print screen gombjával indítom az alkalmazást, akkor a terület kijelölése után ahelyett hogy megjelenne jobb alul az értesítéseknél hogy mentsem el a képet, inkább kikapcsolódik az értesítési központ teljesen és nem is tudom visszakapcsolni relog nélkül. Ha a teljes alkalmazást indítom tálcáról akkor a teljes menü használható.
Hol keressem a hibát?
Régebben is volt hogy simán kiakadt ez a program, de most már bosszant hogy ilyen hatást gyakorol.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Livius
őstag
DigiCert-től lesz a certifikáció, és azt találtam hogy a Microsoftos SignTool-nak van egy kapcsolója a timestamp server megadásra, és pont egy digicert timestamp serverrel van a példa, gondolom ez lesz a lényeg majd ehhez, ugye?
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/framework/tools/signtool-exesigntool timestamp /tr http://timestamp.digicert.com /td SHA256 MyFile.exe
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
csab2
veterán
-
csab2
veterán
Sziasztok!
Újrahúztam a Windowst.
Automatikusan települt a vállalati OneDrive és Skype. Ezeket le akartam törölni, és véletlenül a "sima" OneDrive-ot töröltem le.1. Hogyan tudom visszarakni a "sima" OneDrive-ot?
2. Hogyan tudom letörölni a vállalati verziókat? Ha az eltávolítást választom a start menüben, akkor átdob a program eltávolítása ablakba, de ott nem szerepel egyik sem.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Zsolty20
senior tag
válasz WhiteWalker #131447 üzenetére
Sajnos semmi hasznosat, annyit találtam, hogy az előző rendszerleállás váratlan volt.
Igazából nekem az a nagyon fura, hogy miért látja a HD Sentinel az SSD-k kondícióját és egyéb adatait. Azt látja, hogy van két darab, de szürkén jelöli őket.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Livius #131445 üzenetére
Ha Te állítod be, akkor az pont nem hiteles
Attól hiteles, mert egy megbízható külső fél (tsa) adja az időbélyeget, mégpedig úgy, hogy ellenjegyzi (counter signing). A jövőben a tsa tudja validálni a saját részét.
Sose csináltam ilyet, gondolom ezt a szolgáltatást biztosíthatja az is akitől a certet veszed. -
Livius
őstag
Napokon belül lesz egy vásárolt certifikációm, amivel tudok majd sima inf fájlnak egy .cat fájlt aláírni. Ezt a hiteles időbélyeget én tudom majd beállítani, vagy a megvásárolt aláíráshoz tartozna ami vagy van vagy nincs majd?
A célom az, hogy ha lehet valahogy aláírni úgy hogy az örökre jó legyen, akkor azt úgy csinálnám, mivel csak 1 évre tudtam venni certifikációt, szóval a köv 1 évben tudok majd aláírogatni, és igazából így akkor csak egyszer kéne és örökre jó lenne.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Geth
veterán
válasz Livius #131443 üzenetére
Az Inteles pédában tippre ellátták a drivert hiteles időbélyeggel. Ilyenkor ha az időbélyeg pillanatában valid volt a cert (+ ca), azaz nem vonták vissza őket, akkor valid marad a cert lejárta után is ("lehet hogy már lejárt, de anno minden oké volt").
Időbélyeg nélkül a visszavonás mellett valóban számít a lejárat is.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Valaki otthon van esetleg a Windows 10-hez történő driver aláírásokban? Tutorial oldalakról az már tiszta hogyan kell egy ilyet csinálni, viszont azt nem találom sehol, hogy ha sikerül egy driver aláírás, akár igazi vásárolt kulccsal is az a driver ami megkapta az aláírást az meddig telepíthető a Windows 10-nek? Csak addig amíg a certification valid alatta vagy örökre? Nézegettem pl Intel LAN drivereket, amiknek már 2018-ban rég lejárt a valid ideje, de még mindig telepíthetők, lehet hogy egy most aláírt driverem örökké aláírtnak számít majd, és a Windows 10 soha többé nem problémázik majd rajta?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok! :)
Olyan problémával találtam szembe magam amire egyelőre nem tudok megoldást. Adott egy Windows 10 home 20H2 build, ami mostanság napi egyszer legalább megfagy, csak úgy előjel nélkül, majd újra indul. Csináltam mindenféle frissítést, memtestet de semmi nem hozott olyan eredményt amin eltudok indulni. Annyi furcsaságot vettem észre, hogy se a HD sentinel, se a crystaldiskinfo progi nem látja az ssd-ket. Az egyik ssd-n a rendszer van, a másikon pedig játékok. A Windows lemezkezelője, fájlkezelő, total commander mind látja, eléri. Jelenleg tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább. Lehet egy win reinstall megoldaná a problémát, de hátha találkozott valaki hasonlóval.
-
King Unique
titán
válasz adika4444 #131439 üzenetére
Én a TenForumrs útmutatót linkeltem a frissítések elrejtéséhez, amiben jelenleg is működik a letöltési link.
-
adika4444
addikt
válasz King Unique #131438 üzenetére
Köszi! Igazából elvileg ez opcionális frissítésként kellett volna megjelenjen, nem tudom, miért rakta a többi mellé. Most megcsináltam ezeket a lépéseket, aztán majd meglátjuk, remélem, nem lesz ezzel gond a jövőben.
A wushowhide.diagcab-os megoldást láttam én is, de sajnos a Microsoft-féle cikkből a link 404-et dob.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Ezzel a GitHub-os driverrel használom a Dell 5490-em Realtek hangkártyáját. A gyártó, és a Windows által felrakott driverrel elég doboz hangja van, így az használhatatlan.
Telepítéskor felraktam ezt a drivert amit linkeltem, viszont most az Update listázza a havi frissítések mellett a Realtek illesztő frissítését. Rányomtam, hogy telepítsen mindent, erre tönkrevágta a hangot, és hiába rakom újra az illesztőt a fenti linkről, nem változik. Kézzel leszedtem eszközkezelőn át az illesztőt, hogy kihúzott netkábellel a Windows rakja fel amit gondol, és felülírom a pal1000 félével. Igen ám, de a törlés után azt írja a telepítő, hogy nem talál Realtek eszközt, ezért nem tudja felrakni a drivert.
Jelenleg ott tartok, hogy visszaállítási ponttal visszaléptem a néhány órával ezelőtti állapotra, amikor még minden jó, viszont ha frissítés lesz, szinte biztosan fel fogja dobni újra a Realtek-et. Most kikapcsoltam a csoportházirendben az illesztőprogramokat a Windows Update-nél, de ez nem a legjobb megoldás.
Hogy tudom rávenni a rendszert, hogy a hangkártyát ne piszkálja, mert csak elrontja?
Köszi!
üdv, adika4444
-
OldMike
őstag
válasz Winnie The P #131434 üzenetére
És King Unique
Azután megtaláltam azt is, csak az első keresés magyarul történt, arra még nem jött be, csak az error code-ra .
Az ott javasoltak közül a SoftwareDistribution könyvtár átnevezését csináltam meg, és az megoldotta.
Köszönöm.42LM660S
-
King Unique
titán
válasz OldMike #131433 üzenetére
Ha a Windows Update-en nem megy, akkor a Microsoft Update katalógusból is letölthető ez a frissítés (is) és telepíthető manuálisan.
Ha a manuális telepítés is sikertelen, akkor lehet próbálgatni az adott hibakódhoz tartozó megoldási javaslatokat (példa), vagy repair install, vagy nem foglalkozni tovább vele, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
OldMike
őstag
Üdv!
A WU már hatszor próbálta telepíteni a KB4577586 (FlashPlayer eltávolító) frissítést, de mindig sikertelen volt, hibakód: 0x8024001e.
Csak 2017-es információt találtam erre, nem igazán érzem frissnek. Egyébként a WU hibajavító futtatását ajánlotta, megtettem, de nem talált semmit.
Lehet hogy nem annyira lényeges, hogy sikeres legyen, de zavar.42LM660S
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #131420 üzenetére
Be van kapcsolva a szinkronizálás, de nem szinkronizál.
Nincs is sehol, hogy előbb ki kell kapcsolni a gépan a szinkronizálást.
Hiába a videó, ha nem működik.
Te ki tudod kapcsolni pl a dokumentumok-at?
Ha a legfrissebb W10 van fent, te se fogod tudni, csak ahogy leírtam, azzal pedig minden gépen kikapcsolod.
De én nem minden gépen akarom kikapcsolni a dokumentumokat, csak az egyiken.
És sehol se akarom kikapcsolni a OneDrive-t.
Az, hogy leírod, hogy elvileg így kell, és arra hivatkozol, hogy MS szerint, azért még a valóság eltérő. 1 perc kipróbálni, és meglátod mi a gond. -
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #131418 üzenetére
Ha már komplett leírások, videók vannak arról többek között a Microsoft weboldalán is hogyan lehet kikapcsolni, szelektálni a szinkronizálást a mappáknál, akkor értelemszerűen megoldható. Az, hogy nálad nem működik, az egy másik dolog, ahol lehet előtte nem ártana leállítani a szinkronizálást ha éppen megy.
-
G-Device
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni a win10-el kapcsolatban.
A problemám, hogy a windows normális sebességgel indul és mindennek normál a sebessége ..viszont. Ha telepítést indítok , vagy csak elindítok egy programot az nagyon lassan indul el, percek alatt.Játékok (újabb)mennek rendesen ha elindultak.
Lenovo L340 laptopom ( i5 9300h, 8gb ram, gtx 1050, 128ssd-n van a rendszer)van tiszta telepítéssel.
Automatikusan induló programok átnézve és rend van a gépen.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Alapvetően a telepítés indítás és a program indítás nagyon lassú. -
lanszelot
addikt
válasz King Unique #131395 üzenetére
-
steewcv65
őstag
válasz King Unique #131415 üzenetére
Úgy tudom ,hogy a kulcsomat akkor elbukom ,mert ezt többet nem használhatom majd.Nem így van?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
King Unique
titán
válasz steewcv65 #131414 üzenetére
Egyrészt attól, hogy alaplapot cserélsz még nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, amiről már számtalanszor volt szó itt (példa), valamint pont nemrég ismét fejtegetve lett a téma.
Másrészt ha már annyira újra akarod telepíteni a 0-ról és a személyes fájlok megtartása sem cél, akkor nem világos miért nem a szokványos módon csinálod pendrive-ról bootolva a telepítőt, mért az alaphelyzetbe állítással akarod ami tovább is tart, meg pláne ha esetedben vélhetően szét is van cseszve az ahhoz szükséges WinRE környezet. Illetve ha új alaplap lesz, akkor az újratelepítést is majd értelemszerűen akkor kell megoldani miután az lett beszerelve a PC-be a régi helyett, nem előre, ez a része sem teljesen világos esetedben.[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz King Unique #131413 üzenetére
Persze ,hogy meg van, de új alaplapom lesz és szeretnék egy "új" wint...
Nem kellenek a fájlok#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
King Unique
titán
válasz steewcv65 #131412 üzenetére
A linkelt leírások szemléltetik hogyan oldható meg az alaphelyzetbe állítás, helyreállítási környezet (WinRE) be/kikapcsolása, javítása, stb.
• How to Reset Windows 10
• How to Enable or Disable Windows Recovery Environment (WinRE) in Windows 10
• How to Use and Repair Windows Recovery Environment (WinRE) on Windows 10?Az gondolom megvan, hogy az alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg, a telepített programok, illesztőprogramok, beállítások stb. mennek a levesbe. Vagyis ha a személyes fájlok lementése máshova megoldható, vagy már eleve le vannak mentve, akkor ennyi erővel pendrive-ról bootolva a telepítőt a hagyományos újratelepítés (clean install) is opció lehet, sőt akár hamarabb meg is van.
• How to Clean Install Windows 10
Ha jelenleg működőképes a rendszer és nincsen vele nagy gond, valamint a személyes fájlok, telepített programok, illesztőprogramok, beállítások stb. megtartása is cél, akkor adott a javító telepítés lehetősége in-place upgrade-del.
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van egy eredeti windows a gépemen és szeretném alaphelyzetbe állítani, de nem engedi.Azt kéri,hogy indítsam újra egy adathordozóval és azzal csináljam meg.Bootolok is az usbről, de ott sincs ilyen opcióm csak egy nyers telepítés lehetséges....
Ha winen belül újratelepítést indítok akkor azt írja,hogy hiányos helyreállítási környezet...
Van erre valami megoldás?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Céges laptopon a zárolási képernyőn nem látom a "tetszik amit lát" gomb. Hogyan tudom ezt bekapcsolni?
Köszönöm! -
nagyúr
Üdv. Srácok van egy Elitebook Folio 9470m-ünk W10 x64 Ent-el domaines környezetben, és a kijelentkezés/leállítás/újraindításnál a kilépés kb 10-15 perc(SSD-s a gép). Tudnátok mondani, hogy hol kezdjem el a hibát keresni? Mivel tudnám troubleshhotolni? Eseménynaplóba semmi bejegyzés nincs, program nem fut elvileg, ami megakasztaná. Driverek a legfrissebbek. Valami ötlet?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van a családban egy Asus transformerbook t100. Újratelepítettem a Windows 10-et és nincs hang és az érintőkijelző sem működik. Hogy lehet ezt a két dolgot működésre bírni? A Windows update nem talált drivert.
-
King Unique
titán
válasz Ladislaoca #131403 üzenetére
Ha már megtörtént 20H2 verzióra a funkciófrissítés és sikeres volt, akkor nyilván nem lesz sikertelen funkciófrissítés bejegyzés, azt előtte kellett volna megnézni a 1507-es verziónál. De ugye már mindegy és okafogyott, ha közben sikerült újabb verzióra frissíteni.
Az nem derült ki a Macrium Reflect programmal kapcsolatban mi a kérdés, de a használata, a lemezképfájl készítése és visszaállítása az alábbi útmutatókban jól részletezve van. Ahol ha most minden oké a 20H2-es verziónál, akkor értelemszerűen arról is javasolt mentést készíteni, meg hogy szükség esetén ne a muzeális 1507-es verziót kelljen még egyszer visszaállítani.
• How to Create and Restore a System Image Backup with Macrium Reflect
• Operációs rendszer mentése, visszaállítása a Macrium Reflect Free program használatával.[ Szerkesztve ]
-
Ladislaoca
tag
válasz King Unique #131402 üzenetére
Jelenleg már nincs sikertelen frissítés a frissítési előzményekben.
Viszont Macirummal kapcsolatosan majd lesz még egy kérdésem amire hátha tudsz majd válaszolni. -
King Unique
titán
válasz Ladislaoca #131401 üzenetére
A Macrium és a korábbi mentés, annak visszaállítása eredetileg nem volt említve. Ahol egyébként a Macrium Reflect használatának többek között pont az a lényege, hogy időnként célszerű és javasolt frissíteni a mentést, vagy újabb és újabb mentéseket készíteni és akkor nem a muzeális, X éves korábbi telepítést kell visszaállítani.
Ha sikertelen a funkciófrissítés, akkor az normál esetben a gépházban is megjelenik a frissítési előzményeknél és lesz ott egy hibakód is (példa).Jó, mindegy, látom felesleges kérdezni az előbbieket, pontos válasz úgysem lesz, az a lényeg, hogy az előzőleg linkelt MCT-vel végül sikerült az upgrade. Szívesen!
-
Ladislaoca
tag
válasz King Unique #131400 üzenetére
Egy régebben elmentett partíciót raktam fel Macriummal.
Azért van ez a régi verziója.
Windows Update által talált frissítéseket telepítettem fel.
És a fentebb említett verziófrissítés volt még elérhető.
Annál jött elő a telepítési hiba. 40%-nál abbahagyta.
Lényegében más hibaüzenet nem volt.
De most, hogy kérdezted, hogy milyen módon lett frissítve, rákerestem.
Szedtem le egy MCT-t. Azzal most ment fel egy újabb verzió.
És ha jól láttam akkor most már 20H2.
De azért köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest