Hirdetés
-
IT café
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
-
rekid
addikt
Talán az egyik legjobban várt spot volt a túra során számomra. Rengeteg képet néztem róla és nagyon akartam egyet én is már évek óta. Sajnos messze nem a legoptimálisabb időben sikerült feljutni de azért nem szomorkodok. (Van miért visszamenni. )
Sokszor teljes felhőben úszik a hegy bal oldala, így csak a szikla peremig látni. Esetemben majd egész idő alatt a hegycsúcsok a felhők takarásában voltak egész a "rétig". Folyamatos várakozás után pont könnyes szemű pakolás közben lett kb. 3 percem amikor kitisztult. (Ennyire gyorsan még nem állítottam fel setupot, félig összecsomagolt állapotból.. )A kidolgozás még szerintem nem a végleges de hasonlót képzeltem el.
Seceda
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz vakablak93 #65434 üzenetére
Hozzad csak hozzad, azért van ez a topic.
Nekem is először a fókusszal volt a bajom, de belenagyítva jobb a helyzet. (Érdemes valahova feltölteni eredeti felbontásban mert az itteni algoritmus is erősen leméretez ahogy látom.
Nekem a problémám a modell kezével van. Nagyon merev a kéztartás - főleg az ujj- és így a könyök sem az igazi. A kéztartásokról egész szakirodalmak szólnak (Lindsay Adlerre keress), hogyan kell lágyságot és finomságot sugallni.Gyáva népnek nincs hazája!
-
j.bravo
addikt
válasz vakablak93 #65429 üzenetére
Szintén cosplay, vagy csak úgy? (röstellem tudatlanságom, nem tudom van-e így öltözött karakter bármelyik sorozatban)
A képen nekem kicsit fura, hogy nem látom egyértelműen hogy rossz helyen van-e a fókusz (külön megnyitva a képet, mintha a szeme tulképp nem lenne életlen, de nem is az a legélesebb rész a képen), vagy csak túl van retusálva az arca.
Illetve, értem is hogy lehet koncepció a fehér ruha fehér háttér előtt, de valahogy nem jön ki annyira jól.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
kk831228
addikt
válasz vakablak93 #65429 üzenetére
Jó már egy kis felüdülès...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
rekid
addikt
Má' megint leültettem a topicot. Hozzon valaki egy női portrét sos.
Addig egy hajnali Alpe di Siusi:
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
-
vakablak93
őstag
Köszi szépen, akkor a képkivágásokra jobban ügyelek, más is mondta már hogy nagyon szűkre veszem a képeket, rossz szokásom kicentizni...
#65423 rekid: köszi szépen neked is, akkor majd kivágom a fekvőből is. Nem tudtam eldönteni hogy, zavaróak-e a karmok, ezek szerint igen...
Az arcretussal még csak kísérletezem, nem érzem még hogy kéne... Ezek szerint túltoltam. Legközelebb visszafogottabb leszek.Köszi mégegyszer mindkettőtöknek.
-
rekid
addikt
Hogy ne csak dumáljak...
-
rekid
addikt
válasz vakablak93 #65421 üzenetére
Mi lenne ha az elsőt megvágnád úgy mint a negyediket. A negyedikkel az a bajom, hogy a karom kitakarja a csaj arcát. Értem, hogy a két szem látszik de engem jobban idegesít a karom. Az elsőnél van karom is meg arc is csak messze.
A második és harmadik nekem bejön bár az arc retus nagyon a plasztik arc határán mozog. Kicsit szvsz. visszahúzhatod. Persze ízlések és pofonok.Gyáva népnek nincs hazája!
-
gorgo
őstag
válasz vakablak93 #65421 üzenetére
Nem rossz képek ezek, a háttér garantáltan nem zavaró mert nincs is. Első kettő vágása ok, utolsó kettő túl szűk, akkor már vagy még jobban megvágom, vagy egyáltalán nem.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
a stuttgarti comic conról hoznék pár képet, érdekelne a véleményetek bármilyen legyen is az.
Illetve ha van tippetek hogy kéne legközelebb jobban akkor az is.Próbáltam ügyelni, hogy a héttér kevésbé legyen zavaros, meg amit az árnyékokról az arcon mondtatok, de nem tudom mennyire sikerült...
Előre is köszi.
-
vond
MODERÁTOR
válasz actsy__farang #65416 üzenetére
Na most vagyok igazán irigy.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
actsy__farang
csendes tag
-
vond
MODERÁTOR
Már jó ideje (főleg a sok meló, meg otthoni dolgok miatt) csak ilyen hirtelen kattintgatásaim vannak. Nem is tudom, mikor voltam utoljára úgy, hogy na most direkt hobbifotózni megyek. Pedig jó lenne nagyon.
A legutóbbi (egy ledfal videózás alkalmával):
Vagy ha valaki jobban szereti instásabban:
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Flickr oldalamon van pár tájkép is, leginkább a 2016-os EB-s körútról, meg pár horvátországi nyaralásról. De nem annyira az én világom. Mondjuk ha többet utaznék, az lehet segítene a dolgon.
-
vond
MODERÁTOR
válasz randras_83 #65401 üzenetére
+komponálni
Látom, nagyon beléd égett ez a dolog.
Ne haragudj, nem akartam ekkora traumát okozni.VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Wa2x_
veterán
Én vagy adnék még zöldet vagy offolnám fullba, házat hidegebbre (túl sárga, tudom, hogy süti a nap).
1: highlightot kiemelném jobban, ahol éri a fény a fákat, shadow lejjebb, több fekete
2: ide kell egy kis highlight még sztem vagy white, vagy narancs highlight-ja feljebb
3: shadow és black lejjebb, hogy a sugarak jobban jöjjenek
4: több fényt ide
5: kevesebb fény, kevesebb kékJa és 3-4 sztem túl éles, elviszi a tekintetem, főleg kontúrok.
De hát így látatlanban könnyen okoskodok, nem látom, hogy reagál rá a cucc, amúgy remek kompozíció
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
rekid
addikt
válasz randras_83 #65401 üzenetére
Messze állok én attól.. Na meg ebben az a pont jó, hogy akkor és addig csinálom ameddig kedvem tartja idő/pénznyomás nélkül..
Mondjuk Vondot nagyon megnézném mit alkot. Ha egy fostos stadionból érdekes képet képes csinálni akkor egy ilyen helyen... A cicialjív meg a hegyen is cicaljív max kicsit jobban fázik.Na kicsit vissza húztam a sárgaságból meg az előtér kontrasztjából.
-
j.bravo
addikt
-
rekid
addikt
Köszi szépen mindenkinek!
Valóban nagyon kontrasztos az előtér. Ami azért érdekes mert leginkább a kép hátsó részével szenvedtem.
Az volt a cél, hogy kiemeljem az előteret, de úgy néz ki túltoltam a bicajt valóban.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Grillo
őstag
Olyan szép, hogy már zavaró. Mármint szinte festmény, és ez megzavar, de ami még inkább, hogy csúnya az épület. A kompozíció fasza, de a rétegek olyan, mintha nem egy képről származnának. 1:1 kivágatnál, ha az előtérben nincs a narancs erdő, akkor nem zavar, de így nekem túl sok (azért irigy is vagyok ).
-
kk831228
addikt
Nekem kicsit sok a narancs már , meg a kontraszt is túl van tolva az èpületen meg az előtèren , kicsit bebukós is sok helyen az előtèr . Persze ez csak nekem.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
rekid
addikt
Észrevélemény? (Küzdök vele nagyon.)
-
rekid
addikt
válasz kerobi #65391 üzenetére
Miután nincs az előtérben kb. semmi, sima f9. Ez az obi ott a legélesebb 20mm körül. Utána meg 1/3 - 2/3 szabály. Magyarán a teljes kép első harmada körül keresek fókuszpontot.
Utómunkánál meg már a kontraszttal való játék is úgy tűnik mintha "élesítene." A texture csúszka finom használata a hegyen megint segít kicsit.Az előzőn nagyon elszabadult a kék a tavon. Bár ahogy nézem a samsung telefon agyonszaturált kijelzője így is szerteszéjjel húzza...
-
Wa2x_
veterán
Na most ebbe belekötök végre...
Bal fent vannak zöldes, magentás, kékes-lilás színek, kicsit zavaró, én lehúznám a zöldet, a magentát meg a lilát is 0-ára. Meg bal oldalt a emberek felett pont van egy sáv, ami szintén furán zöldes, hozzáteszem az én monitoromon.
Na, de ennyi. kompozíció, mélység, por fullos mind.
-
rekid
addikt
Köszi szépen!
Alpe di Siusi fotózás után lefelé jövet egy "ÚÚÚÚ áááájjjááájj meg ájjááá meg most!" akció fotó.
-
rekid
addikt
A Dolomitokban nincs sz@r hely.
A tó neve Lago di Limides. A különlegessége, hogy elég ritkán van benne víz így nem lehet csak úgy odamenni és lövöldözni. Szerencsénk volt itt IS idén. Azért jöttünk ide fel (25 perc gyalogos kaptató) mert a kép bal felső sarkában lévő Lagazuoi menedékházhoz nem járt a felvonó felújítás okán. A lagazuoi-ról azt érdemes tudni, hogy nem véletlen szervezik ide a fényképezőgyártók a bemutatóikat/workshopjaikat mert olyan panorámád van, hogy leteszed a hajad. (Pl. Ezt onnan lőttem. ) Szóval miután én már jártam fenn így vigaszdíjnak nagyon jó volt ez a hely is.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Kristof93
senior tag
Köszönöm
A projekt még egy jó darabig titok fog maradni, de szórakoztató ipar + felmérés -
Kristof93
senior tag
Egy pár telefonos kép a sarkkörön túlról. Sajnos túl sok dolgom volt, nem tudtam elmenni fotózni vagy a fényképezőgépet elővenni,úgy hogy csak ennyi sikerült.
Nagyrészt Pixel 8 pro telefoto. -
rekid
addikt
-
nagyúr
válasz kk831228 #65365 üzenetére
Én alapvetően rövidlátó vagyok -hurrá mikroelektronika javítás-, azaz messzire homályosan látok és ilyenkor a színek alapján különböztetek meg dolgokat: azaz pl. tömegben valakit a haj-ruha-mozgás kombó alapján találok meg. Ezért számomra a fekete-fehér képek sokkal kevesebbet "mondanak" mert hiába látok minden részletet jól; mert ott van előttem a kép, valahogy az agyam ignorálja mint hasznos információt.
Azt én is nehezen értem meg, mikor a "művészi hatás" érdekében egy jól megkomponált (színes) tájképet szinte az infravörös határáig tolnak az utómunkával. Szerencsére ez engem nem érint, mert hobbiból cosplayereket fotózok és ők szigorúan ragaszkondnak minden színes pixelhez, hiszen pont ezért fáradoztak sokat a jelmezük elkészítésekor. Sőt valamikor pont kérnek még extra színes fényeket is, ezzel kihagsúlyozva a karakter szerepét:
Genshin Impact: Kamisato Ayaka
Zenless Zone Zero: Jean Doe
Genshin Impact: Nahida officer
Ezek a képek éjjel készültek, kb 2 fok hidegben az Esterházy-kastélyban, ahová bekéredzkedtünk, így az apparát és a modellek is megszenvedtek értük. Az utómunka során csak egy zajszűrés történt és "egyenesbe húztam" a képeket. Az összes fényt ott helyben kell megoldanom, mert azonnal látni akarják a cosplayerek az eredményt és ha nem jó a kompozíció akkor megint beállnak. Itt többnyire ők döntenek, hogy mi legyen a képen én csak az "iparosmunkát" végzem.
Szóval itt nem opció a fekete-fehér munka számomra...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
kk831228
addikt
válasz KillHates #65361 üzenetére
Règen nem tetszett nekem se az FF , de mostanában sokszor bejön , az a baj sokan túl tolják a kontrasztot meg a clarity-t , ès sz...r lesz . Pont hogy a "soft contrast"-al lesz sokszor jó az FF kèp.
-
rekid
addikt
válasz makosp #65360 üzenetére
Vezetett, de nagyon laza. Mintha baráti társasággal mennél. A "túravezető" annyit segít amennyi igényed van rá. A program nagyjából fix amin az időjárás vagy egyéb akkor felmerülő körülmények tudnak változtatni de mindig van "b" opció.
Elonye, hogy nem kell szervezz és gondolkodj csak mész és fotózol ahogy jólesik reggeltol estig vagy epp éjszaka. Jah és senki nem néz rád ferdén ha útközben megállnál fotózni, illetve minden a fotozasnak van alárendelve. (Kaja is.)fotosherpa.hu
-
LadaLord
aktív tag
Sőt, van olyan app is, hogy kézből lehet tartani a hosszú expot. Reeheld a neve. Itt 30 mp a max, igaz ott már illik vhova kitámasztani, de állvány nem létszükséglet hozzá. De mittomén 10mo-ig ha stabil az ember keze, bőven jó, még talán tovább is. Azt még nem teszteltem, de majd fogom azt is.
Amúgy sétálgattam ott sokat, de az eredeti terv nem ez volt, úgyhogy sok kedvem nem is volt hozzá, kicsit demotivált voltam. De még megyek vissza, ha a környéken leszek... -
LadaLord
aktív tag
Köszi!
Hogy őszinte legyek, nem vagyok nagy híve a szelektív színezésnek, ez az első kép, amit így szerkesztettem meg. Van taxi nélküli verzió is, ha géphez jutok, ránézek arra is, és hozom majd.
Igen, szoftveres hosszú expo. Reexpose az app neve. Elég jó cucc, még ismerkedek vele. Remélhetőleg lesz majd még jó kép, amit ezzel csinálok. -
rekid
addikt
Köszi Urak!
Hoztam megint egyet. Keményen megszívatott a 35-150.. olyan teli képes flare-t produkált, hogy majdnem elsírtam magam.. na de azért mentem ami menthető.[ Szerkesztve ]
-
LadaLord
aktív tag
Sziasztok!
Hadd osszak meg pár mobilos (első kettő Pixel 7 Pro, második kettő iPhone 13) képet a hétvégi ködös Budapestről:
-
rekid
addikt
válasz deny330 #65349 üzenetére
Köszi! Nekem a fotózás után ez az esti 1-1,5 órás relax program... valami itóka, egy kép, füles fel némi "diundisunnal" aztán indul a nullával osztás kidolgozás közben.
Ez a túra volt az utolsó az öreg lánnyal. (Nikon d750) Kegyetlenül vérzett a szívem mikor beadtam...
-
deny330
aktív tag
Marha jók ezek a képek Rekid! Nekem is van egy valag túristás fotóm, de nem visz rá a lélek hogy leüljek szerkeszteni.
-
rekid
addikt
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
A kép storyja:
Felálltunk a Monte Gusela-t fotózni naplementében Giau-n erre totál beködölt... lement a nap.. leballagtunk a kocsihoz a parkolóba mire kezdett oszlani a köd majd jött a "b@z+ b@z+ szedjed kifele az állványt a kocsiból...sz@rérnemmarudtunk fenn.. "Ismét megtanultam, hogy amíg korom sötét nincs nem mozdulok....
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Köszi Urak!
Nem bírtam ki, hogy kicsit ne tépjem meg: (Lehet sötét lett nagyon..)
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz j.bravo #65339 üzenetére
Igen a cél a hegyek kiemelése volt. A 3 különálló sziklarész bal-közép-jobb 3 külön maszkot kapott de egyik sincs agyon ráncigálva. A jobb oldali sziklát megsütötte a nap. A sötétítés célja a figyelem irányítása lenne illetve a "lényegtelen" dolgok takarása. Nagyon amatőr vagyok ebben a stílusban (is) szóval próbálkozok.
Egy kicsit ortodoxabb megoldás valahol a Giau hágó körül:
-
j.bravo
addikt
Valóban kicsit bevillan a nézőnek (nekem) hogy ez (az alsó felhő) utómunka hatása, mindemellett a koncepció ("mintha egy barlangból kinézve látnád ezt?" bár a felső fekete rész az gondolom az égbolt) nekem bejön, illetve a nem kitakart részeken a képstílus különösen bejön.
Ha esetleg a sziklák árnyalataival dolgoztál, hogy jobban elkülönüljenek egymástól, az szvsz jól sikerült, csak némi gondolkodás után gondoltam rá hogy esetleg ott (is) avatkoztál be.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
rekid
addikt
Nem szoktam ilyet csinálni -ès értelmes tutorial sem nagyon van- szóval jöhet a sav. Nagyon gaggyer? ( Ha valakinek van normails tutorial linkje hasonlo csak sokkal jobb utomunkahoz az ne fogja magat vissza.)
-
rekid
addikt
Köszi Urak!
Szép lassan dolgozom fel az összegyűlt anyagot..[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
actsy__farang
csendes tag
-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok!
-
kk831228
addikt
Tavalyi szülinapi ajándèkom , sajnos most jutottam hozzá egy hètvègère, ki is vittem reggel egy kicsit fotózni, sajnos már saras volt egy kicsit meg az egyik dìsztárcsa hiányzott amit PS -ben pótolhattam volna.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Ateszponthú #65321 üzenetére
"Lesből sosem fotózok: tiltja a vallásom. (Szegedi vagyok, a környékbeli sztárfotósok sztárképei hamar megutáltatták velem ezt az opciót. Erodálódott is rendesen az értéke az "igazi" madaras képeknek." húúú végre valaki aki úgy gondolkozik ebben a témában mint én.. Bárhogy is, de azért mi akik nem lesből fotóznak, sokkal, de sokkal jobban értékelnek egy, egy jól sikerült képet, ebben szinte biztos vagyok. Egyébként remek képek..
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Grillo
őstag
válasz Ateszponthú #65321 üzenetére
Jók azok is, csak engem nem fog meg a takarás, lehet mert gyerekkoromban madarásztam, volt elég bajom a takarással. A lépős szerintem jó, a kajás is, a víztükrös meg nem tökéletes, de hát ez az élet.
El kéne nekem is járni, a m4/3-on a 100-300 akár tudna is, csak én vagyok kevés. -
Ateszponthú
csendes tag
válasz Grillo #65320 üzenetére
Köszi!
Igazából én kerestem valami rendhagyót. Egy homokdombos részen voltam. A két kép párban van, hiszen szinte ugyanarra a helyre pózolt be a két modell. Ezek szerint, ez nem az igazi koncepcióváltás. Majd még agyalok. A " telibe, éles, mosott hátterű" már nem mindig elégít ki. Kicsit keresem most az irányt. Még jó ideig itt leszek, úgyhogy lesz lehetőségem kitalálni. A napkelte, napnyugta kilőve, akkor nem mozognak. Lesből sosem fotózok: tiltja a vallásom. (Szegedi vagyok, a környékbeli sztárfotósok sztárképei hamar megutáltatták velem ezt az opciót. Erodálódott is rendesen az értéke az "igazi" madaras képeknek. Nincs is már igény komoly nagytelére például, az árából be lehet fizetni jó lesfotózásra. Ott meg a 70-200 is elég. A detektívüveg mindent elbír. Utána meg lehet mutogatni a csodafotókat a szósöl médiában. )
Ez például: szép is, jó is, mégis hiányzik belőle a fűszer.
Víz felé nem lövök. A Nikon 500 f4 gyönyörű becsillanásokat csinál. A Sony 200-600 ezt nem tudja.Cserébe persze gyors, pontos és hordozható. Ezért is van itt nálam.
Szóval ezeket a vizes csillogásokat nem tudja tutira. ( tudom túlhúztam a vinnyettát )
Engem ez tölt fel energiával: kúszni, mászni, barangolni. Menekülés sok minden elől. -
Grillo
őstag
válasz Ateszponthú #65319 üzenetére
2. a legtutibb, a partfutók jófejek. Nekem az a homályos alsó rész zavaró az elsőn és a negyediken, de persze a körülmények miatt lehet nem is ment volna máshogy.
-
Ateszponthú
csendes tag
Pár madárminimál Cádiz mellől.
-
rekid
addikt
-
Grillo
őstag
Nagyon szeretem az ilyen képeket, de nekem itt a kivágás valahogy nem működik. Valószínűleg azért, mert nézném a hegyen a ködös erdőt, és zavar, hogy csak ennyit látok belőle. A víz meg nem izgalmas, bár nagyon jók a színek. Nekem egy panoráma jobban adná, így nagyon szűknek érzem.
-
rekid
addikt
-
actsy__farang
csendes tag
-
rekid
addikt
Braies tó
-
deny330
aktív tag
Hoztam két (valószínűleg nagyon) megosztó képet.
Az alap ötlet onnan jött, hogy elegem volt az instás képarányból, gondoltam kipróbálom a mostanság elterjedt "instagram carousel" vagdosást. A koncepció a fejben nagyon jól összeállt, de rengeteg időt el lehet ezzel cseszni. Mutatom kb 3 óra eredményét - tudom, ez instán nézne ki valószínűleg jól, ahogy "splitelve" vannak a képkockák.
Az elsőnél próbáltam összemosni a képeket, hát so-so. Másabb háttérrel lehet jobban adná.
A másiknál nem mostam össze a fő képeket, csak a háttereket. Viszont itt tovább vittem már a dolgot, ha jól számoltam ez 8 képkocka lenne instás képaránnyal.
-
rekid
addikt
-
kk831228
addikt
válasz vakablak93 #65305 üzenetére
Szerintem jobban a háttèrrel van a problèma soknàl . Túl zsúfolt vagy belelógnak dolgok , fa fejből , mászófal fogók a srác hátánál , az első kèpnèl nagyon erős fehèr folt a háttèrben , elviszi a figyelmet. Ilyesmik nekem. Egyèbkènt nem rosszak szerintem.
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
először is köszi mindenkinek a tippeket a képekre az előző posztomban.
Most egy fotó sorozattal jönnék egy újabb anime-cosplay találkozóról, érdekelne mit mondtok hogyan kellett volna ezt jobban csinálni
Jöhet a hidegzuhany, előre is köszi
-
Kristof93
senior tag
Végre kezdett ködösebb lenni. És felfedeztem Todd Hido-t egy pár hónapja.
-
rekid
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LED világítás a lakásban
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Politika
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest