- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hírlevélben jött: Samsung legújabb SSD 840 ajándék Windows 8 operációs rendszerrel
Úgy gondolom nem gond ha minél többen tudnak róla. UPGrade rendszerről van szó.
-
negyedes
addikt
Ugy nezem a flash meg mindig egy trehany valami, nincs olyan bongesz amit en akaszta meg,
-
Sh4rKy
senior tag
szevasztok
szeretnék érdeklődni, hogy bárki találkozott e olyan hibával, hogy a rendszer egyszerűen beakadt indulás után, de csak miután metro felületről átlépek a normál felületre. metro ui alól hibátlanul döcög minden, de amint pl egy vezérlőpultot vagy egy fájlkezelőt megnyitok és átdob a "másik oldalra" máris meghal minden és 5 perc alatt semmi se történik, csak pörög magában a gép... ctrl+alt+del-re reagál egyedül, akkor 5 perc után bejön a menü, rámegyek a fájlkezelőre, majd ismét megáll a tudomány... egy hónapos sincs a próbaverzió, de eddig ez az egyetlen hiba amivel találkoztam, de fogalmazzunk úgy, hogy elég zavaró...
valakinek valami ötlete? -
YanoStar
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: windows 8 alatt telepítettem a skype metroUI változatát, képek alapján nagyon jó, főleg a snap funkció. És nem megy.. Kékség, majd feketeség, leteszi háttérbe... Sehogysem indul.
Valaki tud megoldást?
Köszi
-
Bargab
tag
Win8 próbaverziót használom már egy ideje, lassan lejár a 90 nap. Gondolkodom a régi Vistám frissítésén de lenne 1-2 kérdésem.
-Mivel upgrade verzió, ezért ha újratelepítem a rendszert akkor mindig fel kell előtte tenni a Vistát is?
-Ha igen, akkor lehet valahogy egy olyan upgrade lemezt csinálni amivel ez automatikusan működik? (vista fel és utána azonnal win8 telepítés automatikusan)Kb évente húzom újra a rendszert ezért érdekelne.
Jövő nyáron tervezek új gépet venni, gondolom arra is tovább tudom vinni a licencet. Nem kell újra megvenni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
HXY
addikt
válasz
< CyberBob > #21988 üzenetére
Egyszerű:
Érzékel a rendszer érintőképernyőt?
a) igen
-> a rendszer az új Metro felületet aktiválja, kikapcsolja a klasszikus start menüt, de a vezérlőpultban opcionálisan vissza lehet állítanib) nem
-> a rendszer letiltja az új Metro felületet, bekapcsolja a klasszikus start menüt, de a vezérlőpultban opcionálisan le lehet tiltaniSzerintem ez így lenne normális!
-
Kernel
nagyúr
Pedig ez is egy friss telepítésű Win7, meg az XP is, miután egy új gépen tesztelek most 3-féle oprendszert. A gyártó webhelyéről származó driverek vannak fenn gyakorlatilag.
Én kodekpakkot sem használok például, mindig csak önmagában működő médialejátszókat. Rendszert sem cseszem szét, nem tegnap kezdtem a szakmát. 98-ban raktam össze az első gépemet, azóta már elég sok Windows fórumon oktattam én is sok zöldfülűt, csak úgy hobbiból.
-
Bargab
tag
válasz
klasszsrac #21916 üzenetére
Ahhoz hogy az Acer notebookok kezelő gombjait tudd használni kell a "Launch Manager" nevű progi amit az Acer oldaláról letölthetsz, utána minden megy minden mint a win7 alatt.
-
student
őstag
-
Kernel
nagyúr
Nem egy létfontosságú probléma, csak nem igazán értem. Van ilyen, hogy Kandallós képernyőkímélő az MSN-től.
A cikk alatt pár hete még tele volt anyázó hozzászólásokkal, azokat már eltüntették. Egyeseknél ugyanis működött, másoknál nem. Én mondjuk rájöttem, hogy a képernyővédő csak Windows 8-ban animál rendesen (vagyis lángol), míg Win7 és XP-ben csak állóképet ad.
De mi lehet az oka, hogy nem lángol rendesen a képernyővédő, csak Win8-ban? Miért nem közlik ezt a cikkben is?
-
margithid
veterán
válasz
JamesHun #21966 üzenetére
Már miért vehetném meg?
Nekem munkára kell és a win7 is kellően stabil, tényleg csak azért vettem volna emg most 4500 FT-ért, hogy legyen meg, hátha felteszem majd.
Egyébként tetszik a rendszer, a csempés elrendezés, az egyszerűség, de desktop vonalon elleszek még win7tel.
Amúgy ha jól tudom nem 2 év múlva áll le a win7 támogatása hanem 2015ben. Az még igencsak emssze van és akkor meg már várható a windows következő verziója is.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz
szeva000 #21967 üzenetére
Ha frissíted a WIN 7-et, akkor azt utána már nem tudod használni, aktiválni, csak a WIN8-at.
Ha csak kipróbálni szeretnéd , akkor javaslom az ingyenesen kipróbálható 90 napos változatot. -
szeva000
addikt
nah,akkor...meg tudja valaki nekem mondani,hogy az online 9k-s frissítésnél kapok valami sorozatszámot külön?Én csak kipróbálni akarom,azután vissza a win7 és majd később feltolni újra....de ha ilyet nem enged,akkor halott ügy.
-
icons
addikt
Üdv!
Ez nem feltétlenül win8as kérdés, de talán ez a legideillőbb topik.
Írtam egy "scriptet", ami átállítja az aktuális Energia menedzsmentes sémát (Power saver, Balanced, High performance), illetve van kikapcsoló és újraindító "script" is (pl /shutdown -s -t 0).
A probléma az, hogy amikor bármelyiket elindítom, megjelenik a Parancssor, és láthatom, ahogy végrehajtódik a parancs. Ez akár lehetne feature is, de én inkább bug-ként tekintek rá. Van valami mód, hogy ezt megakadályozzam?
a séma szkriptek:
powercfg.exe /setactive [séma kódja] -
margithid
veterán
válasz
JamesHun #21951 üzenetére
Igazából teljesen meg vagyok elégedve a win7tel is, 4500at is meggondoltam volna, hogy kiadok érte, de 9k-t semmiképpen.
Nem látom sok értelmét, hogy ennyi pénzt kiadjak, csak azért mert új, mikor a régi is nagyon jó.
Max a jobb memóriakezelése édekelt volna, de elleszek én még win7en, támogatottság még jópár évig meglesz midnenhez. -
szeva000
addikt
hali!
9k-t talán nem sajnálnék win 8ra...az lenne a kérdésem,ha online upgrade-t választok,kapok egy szériaszámot külön?
Kétszer sem bizta nálam,hogy a win 8maradna,lehet vissza is megy a win 7...Ha meg az visszamegy és esetleg újra meggondolom magam később,hogyan tudom a win8-ra frissíteni? -
zoli62
addikt
A frissítési segéd kírja ha a cpu-nak nincs PAE NX támogatása?
-
hudyfiu
senior tag
Sztem semmit nem kellett megadnom ha adtam volna is akkor a nem aktiválásra alkalmas kulcsot adtam volna sztem...
Nem kellett aktiválnom...Viszont kell majd a telepítő valahonnan neki és sok idő lesz.
Több mint egy telepítés...
Pedig nem tartottam meg fájlokat semmit.Azt hittem telefon 0-zós szinten oldták meg
1 percEnnek ellenére majdnem 2x annyi idő volt mint feltelepíteni tisztán.
Vagy csak türelmetlen voltam.Viszont csináltam is egy 5 gigás particiót ahova simán felmásoltam a telepítő fájlokat és onnan újra tudom húzni ilyen módszerrel.
-
HXY
addikt
válasz
hudyfiu #21952 üzenetére
Sorozatszámot meg kellett adnod újra?
Így csináltad?
Oldal közepétől: Reset Your PC
http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-refresh-or-reset-your-windows-8-pc-complete-guide/
-
HXY
addikt
Én mindig is szerettem a gépeimet újrarakni.
Windows Me-t még havonta, a Windows 7-et már csak fél évente.A Win 8-ban van egy reset funkció, ami a gyári állapot visszaállításának felel meg.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor újra kell aktiválni? Vagy az aktiválás megmarad?
-
margithid
veterán
Van egy régi netbookom, aminek a hátulján van egy xp matrica, még az volt rajta régen, de már win7.
Kérdésem az lenne, hogy ezzel kapok-e valami kedvezményt a win8 vásárlásakor?
Win7-ről win8-ra átállás 4500 Ft, az korrekt, kérdés, ha xp-ről akarok átmenni, akkor mennyi? -
hudyfiu
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #21943 üzenetére
+ most nézem a 24 k-s ssd-t.
Az egy szutyok...a 38k-s ér valamit...a másik az csak parasztvakitás. Viszont nálunk nagykerben 27 körül van a vertex ami annyit tud mint a 38 k-s samsung. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #21941 üzenetére
Pont tegnap voltam ebben a helyzetben. Felment a 8 és regisztiben sem kellett turkálnom.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #21943 üzenetére
x86-x64 upgrade legális, azt meg amúgy sem lehet máshogy, csak tiszta telepítéssel. Szóval ha véletlenül nem fogadná el az upgrade kulcsot, akkor át kell írni és működni fog.
-
A 3. pont meg tárgytalan, csak hulla fáradt vagyok(az már ne jutott el a tudatomig, hogy a Vista-m is retail-es, azaz x86 és x64 telepítőlemez van a csomagban...)
Azért érdekelne a dolog biztosra, mert a Samsung akciózik, aztán ha veszel egy 840 SSD-t, akkor ezt az upgrade-t ingyen adják hozzá, az meg nem rossz, mert egy Samsung 840 120GB SSD 24K jelenleg és ehhez pluszban ingyen a W8 Pro Upgrade csomag.
Így a Vista-mat áldoznám be, W7-t nem (az is retail amúgy) ennyiért meg megérné a dolog.Viszont a regsitry-s dolog meg a parancssor az legális, tehát az nem fordul majd elő, hogy pl 1 hónap múlva érkezik egy frissítés aztán legyilkolja az OS-t?
(tényleg semmi időm, nem szeretnék Vista-t telepíteni és még utána upgradelni is,amúgy sem szeretem az upgrade-t, mindig a clean install híve voltam...)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #21941 üzenetére
Ezek egyforma verziók, a képeket rakták ki hibásan. Sok esetben nem működik az aktiváció tiszta telepítés után, mivel felismeri, hogy nem korábbi rendszerről lett frissítve. Valóban a registryben kell egy kulcsot átírni, hogy működjön.
-
W8 Pro Upgrade csomaggal kapcsolatban lenne pár kérdésem, mert az upgrade lemezek/csomagokkal nincs tapasztalatom. Szóval neten fellelhető, tipikusan 2 upgrade kiszerelés
[link] vs. [link]1. Bár a webshopok feltüntetik, hogy a képek csak illusztrációk, de ez 2 külön upgrade? (más a csomagolás)
2. Ha igen, akkor miben különböznek?
3. Tiszta telepítéssel (mert Vista x86-os rendszerről kellene upgrade-elni) gond nélkül felmegy és aktiválható? (mert a a net tele van, hogy az aktiválás nem megy tiszta telepítést követően, illetve csak registry turka és parancssorral operálnak utólag(amiről meg nem tudom, hogy az egyáltalán legális módszer-e vagy sem))Kérem csak olyan emberkék válaszoljanak, akik tapasztalatból tudják a válaszokat! Thx!
[ Szerkesztve ]
-
-
medek3
aktív tag
válasz
klasszsrac #21930 üzenetére
szerintem ez a microsoft erőszakos értékesítési politikája, így akarnak rávezetni az explorerre pedig egy kalap fos a crome hoz képest. Mérgemben még a microsoft fiókomat is töröltem az xbox live al együtt. Az xboxot megcsippeltetem, visszarakom a win7-t és átmegyek ismét daz módba.
A windows eddig is a világ legelterjedtebb kutasz droidja volt a win 8 al meg pláne. Túl sok a köcsög ferdeszemű a microsoft oldalán nem beszélve a kínai app- ok ról ami telepítés után még a rendszámtáblámat is megmondja. A nyüves kinect- jüknek meg elég egy kis energia és máris bepillantást nyernek az otthonainkba.
részemről ennyi volt a win 8. -
klasszsrac
tag
válasz
evilskati #21931 üzenetére
Azért köszönöm a segítséget és a tippeket :-)
Még végig gondolom, hogy mit csináljak egy új telepítésnél. Kicsit még utána olvasok a beállításoknak is.
De picit túl eröltetnek érzem. Egy átlag felhasználó nem is tudna megbirkózni ilyenekkel. Még nekem is feladta a leckét :-)
Pedig azt hittem a linux ami túl van csavarva, de ezt átértékelem :-) -
kukulec
őstag
feltelepítettem a rendszert, egész jól megy, de eléggé zavar ez az állandó netes bejelentkezés. nem lehet kikapcsolni?
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21930 üzenetére
-
klasszsrac
tag
válasz
evilskati #21927 üzenetére
Win7 alatt jól működött a linuxos másolás. Nem kellett semmit gépészkednem :-)
Linuxban kiválasztottam mit akarok és hová és felmásoltam. Windows be és ott volt. Amióta win8 lett, nem lettek jó barátok a partíciók :-)Sajnos böngészőt biztos nem váltok. IE soha nem volt haver, és firefox is csalódást okozott. Chrome ami végre úgy működik, ahogy szeretném. Amint visszaraktam a win7-t ismét jól működött.
Lehet egyszer majd még neki futok win8-nak, mert azért vonz a kihívás :-) Csak rossz, hogy úgy kell neki futni, hogy eleve fel kell készülni a kompromisszumokra.
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21924 üzenetére
Sajnos erre nincs ötletem, ha rendesen mountolva volt a partició, akkor mennie kellene pedig. Félve merem leírni, mert nem értek annyira linuxhoz, de az nem lehet, hogy nem volt mountolva a partició, csak megmaradt a könyvtárstruktúra a linuxban, és így mintha szellemmappába másoltál volna?
medek3: Esetleg eseménynapló nem ír valamilyen hibát, mikor megtörténik a jelenség?
Próbáld meg, hogy más böngészőt használsz pár napig, mondjuk ie10, és hogy elöjön e a hiba, akkor mikor az fut a háttérben.Nekem a Firefox mikor futott a háttérben, kifagyasztotta az egész explorer.exe-t, bár állítólag ez a flash player hibája. Most a 16.0.2-es Firefox van fennt a beépített flash player-el, tehát nem raktam fel külön az adobe flash playert, és azóta nem történt meg újra a fagyás.
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21922 üzenetére
Alapból be van állítva. Arra akartam kilyukadni, hogyha ezt kikapcsoltad volna, akkor lehet, hogy jó lett volna linux alól is. Persze fogadni nem mernék rá, csak egy tipp.
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21920 üzenetére
A Fast Startupnál is hibernál valamelyest, és az a beállítás nem látszik alapból, ha megnyitod az előbbi linkemet, ott mutatja képernyőképekkel. Szerintem ez lehetett a hiba, ezért írta a linux, hogy hibernálva van.
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21918 üzenetére
A főkapcsoló beállításainál, is beállítottad ( bár gondolom igen ), hogy normális kikapcsolást csináljon?
Esetleg msconfig-ban nem volt bekapcsolva a Safe Boot, vagy a fast startup [link]?[ Szerkesztve ]
-
-
evilskati
aktív tag
válasz
klasszsrac #21916 üzenetére
Saját használatba vetted a particiókat?
-
klasszsrac
tag
Nekem egy Aspire 6920 van. Pár nap win8 után ma raktam vissza a 7.
Ott kezdem, hogy tényleg gyors a win8. Gond nélkül felment.
Azután pár kellemetlenség ért. Az, hogy nem tudtam a laptop kezelő gombjait telepíteni nem volt váratlan.
De hiába állítottam be külön energiagazdálkodási sémát és állítottam ár, csak újraindítás után volt hajlandó úgy is viselkedni. Persze, ha visszaállítottam utána, az is csak újraindítás után volt jó.
A metró felületet egy percig nem használtam. A böngésző (chrome) némely oldalnál, ahol be voltam jelentkezve állandóan, ott minden alkalommal újra be kellett jelentkezni. Win7 alatt nem csinált ilyet. Ott még a laptop speciális gombjait is be tudtam lőni.
De ez még elment.
Ami betette a kulcsot, hogy nem tudtam a saját vinyómat úgy használni ahogy akartam. Konkrétan nem engedett másolni minden helyzetben.
Külön külső vinyón linuxot használok. Volt, hogy onnan fájlt akartam másolni a windowsos partícióra. Linux alatt láttam, hogy átmásolta. Átváltottam windowsra és ott nem volt. Vissza linux, ott van. Jó túl léptem rajta. Windows alá tettem ext2 manager programot. Az látta a linuxot. Másolásnál nem engedte a c:-re másolni a kijelölt fájlt, csak másik partícióra. Na itt picit eldurrantam :-) Saját vinyómon ugyan had csináljak amit akarok. Ne korlátozzon a rendszer, hanem támogasson.
Bocs, ha hosszú voltam :-) De ez bennem volt.
Elismerem, gyors a win8. De, hogy gyorsan ne csinálja amit akarok, ahhoz nem kell :-) -
evilskati
aktív tag
válasz
Toby888 #21901 üzenetére
Azért kell bebootolnod a telepítő lemezről, és ahogy írtam korábban:
1. Troubleshooting menüpont ( Hibajavítás)
2. Advanced menü( Haladó menü)
3. After you install a device or update a driver for a device, Windows Vista or Windows 7 may not start (Felraktam valamit, és msot nem megy)
4. Offline lapfül
5. athr szolgáltatás kikapcsolása.Ezek után bebootolsz a merevlemezről, amire már feltelepítetted a w8-at, és felrakod a megfelelő wifi drivert a gyártótól.
Ha így nem megy, akkor újratelepíted, és ahogy írtad korábban, hogy elsőre elindul, akkor első dolgod az legyen telepítés után, hogy leszeded a megfelelő wifi drivert, és felrakod. Ha csak windows 7-es driver van, akkor azt szedd le, és jobb klikk az exe-re tulajdonságok-kompatibilitás- windows7 és így futtatod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Elite: Dangerous
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc