- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #20591 üzenetére
Köszi! Közben a telepítőlemezzel megoldottam Shift+F10 parancssoros megoldással.
Más kérdés: a Win8 miért cserélhetőként látja a rendszer ssd-t? Alul az értesítési részen ott a jel mint a leválasztható-usb eszközöknél, és felajánlja a rendszermeghajtó (ssd) leválasztását. -
Bilux
veterán
válasz
@matthew@ #20598 üzenetére
Nincs baj a kapcsolódással win8 alatt? Feltelepítettem párosítottam ugye egérhez nem kellett kód használom szépen. Majd ha újraindítom a gépet vagy kikapcsolom majd újra be akkor nincs egerem.
Eszközkezelőben ott van minden rendben vele de még se mozgatja a mutatót. Akkor eltávolítom újra megkerestetem megint működik míg ki nem kapcsolom a gépet és ez így megy folyton folyvást. Már megőrjít. -
@matthew@
őstag
Most tettem fel a Win8-at próbaképpen, eddig egész érdekes, bár az asztal-i rész ugyan olyan mint Win7-nél, a csempés rész meg sima monitoron sztem felesleges mert így olyan mintha 2 asztalom lenne, csak az egyik kevésbé van grafikusan kidolgozva.
A 2 felület közötti mindig más alkalmazás nyílik meg kicsit érdekes, de egész szokható a rendszer
Amúgy az alap Kamera, Zene, Videó mire jó? Én próbáltam lejátszani egy filmet az alap lejátszóval de laggolt mint állat, úgyhogy gyorsban jött VLC media player barátunkBilux: Nekem az van, miért?
[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Senkinek nincs bluetooth-os egere?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Win7 SP1-et használok, és mai napig az old-school Win 2000-nek megfelelő klasszikus interfészt használom: "Klasszikus Windows" téma.
Win7-en ugye már klasszikus Start menü sem volt elérhető, így a Classic Shell nevű toolt használom.
A kérdésem az , hogy Win 8-nál is használhatok ilyen klasszikus interfészt?
Kösz
-
XZoli
aktív tag
válasz
#41133696 #20584 üzenetére
Már van a pro 9000-hez is, a LWS 280 már támogatja érdemes ellenörizni naponta változnak a támogatott eszközök
A logitech support szerint még ebben az évben lesz támogatás a Gamer eszközökhöz,
A creative is elkezdet dolgozni már jó lassan, de ezen már meg se lepődök [link]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki aki ügyesebb mondja már meg hogy tudok az asztalra parancsikont tenni a metro-s mail app-hoz. Valahogy lehet, de most nem találom a leírást...
-
mexel
veterán
A win8 lemezkezelésében az új ssd-t hogyan tudom particionálni? Dinamikus lemez vagy egyszerű kötet lehet belőle. Hogyan tudnék elsődleges partíciót csinálni belőle? Azért akarom így hogy telepítéskor ne legyen a 350-es partíció megcsinálva.
-
mexel
veterán
Visszaolvastam a mai termést és látom éppen az a téma van amit kérdezni akartam. Úgy olvastam én is, hogy a 350mb-os partíció nem feltétlenül szükséges, és a bitlocker is működik a rendszermeghajtó kivételével (lehet hogy tévedek). na a bitlockert én nem akarom használni. Más hátránya lehet ha elhagyom a kis partíciót?
Ha nincs akkor hogyan csináljam? A működő win 8 alatt formázzam meg az ssd-t rendszernek, és utána csak az ssd-t hagyjam a gépben és arra telepítsem a 8-sat formázás nélkül? Az alignálás úgy jó lesz?
Ja, és az AHCI-vel gyorsabb vagy jobb lesz a rendszer? -
bon
őstag
válasz
< CyberBob > #20574 üzenetére
Bőven elég a beépített tűzfal, de ez már Vista óta igaz.
-
pusihusi
addikt
válasz
< CyberBob > #20574 üzenetére
Köszi! COMODO Internet Security 5.9 (magyar) Pl.?
[ Szerkesztve ]
-
Sify
senior tag
válasz
blueye #20569 üzenetére
Akkor szerencséd van. Nálam még november 01-én (amikor valójában vettem) levonták az összeget majd november 06-án is levonták az összeget. Ma írtam a paypalnak hogy nézzenek utána. Sajnos az OTP számlakivonatot még egyik levonás sem látszódik. :-( csak SMS jött a levonásról.
-
xxSanchez
őstag
válasz
pusihusi #20562 üzenetére
A beépített vírusírtó szerintem egyenlő a nullával. Ahhoz, hogy karanténba helyezzek egy vírust kb 4 lépést kell megcsinálnom. Nekem Eset Smart Security van fennt, a játékmódot ki kell kapcsolni mert a Modern UI-t játéknak érzékeli és kikapcsolja az értesítéseket. Ezenkívül nekem tökéletesen működik.
FLx: Engem még rendszergazdai jogokkal sem nagyon szeretne a mappákhoz engedni.
[ Szerkesztve ]
-
pusihusi
addikt
[link] Milyen,melyik vírusirtót érdemes telepíteni? Vagy kell-e egyáltalán?
-
Poplacsek
senior tag
Van egy PC-m Win7 64bit Ultimate rendszerrel, minden feltelepítve, beállítva, de a win nem legális. Ki akarom "fehéríteni" a gépet, de ha most megveszem a Win8 64bit Pro Hun OEM csomagot, akkor azzal upgradelni tudom a jelenlegi telepítést? Programok, driverek stb-stb minden átkerül az új rendszerbe és az teljesen legális is lesz, vagy formázással kell kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Eltüntettem a Modern UI-os IE-t. Ha vissza akarom tenni, akkor a desktop változatot teszi a modern UI-ba.
Hogy tudom visszaszerezni az eredetit?Köszi!
-
yuri90
tag
Vki nem tudja hogy a store-ból telepített játékoknak hol van az asztalon a mappája?Kerestem de sehol semmi.Köszönöm.
-
xxSanchez
őstag
Ha Modern felületen nézed a filmet akkor így is be tudod zárni:
1) Felviszed az egeret a monitor tetejére > Megmarkolod > Ledobod a monitor aljára.
2) Egérrel a monitor bal fennti sarkába mész majd kattintasz egyet. Utána át fog dobni egy másik alkalmazásba vagy asztalra ahonnan már ugyanezzel a mozdulattal csak jobb klikkel be fogod tudni zárni.[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Nem sikerült felnyomnom a win8-at eddig minden ok.Ha nézek egy filmet pl és beakarom zárni akkor azt egérrel nem lehet csak alt+f4-el?
-
A 90 napos próbaverzió letölthető még?
Egy kört már futottam vele, de mennék még 90 napot. -
rétisün
veterán
válasz
Gorneck #20550 üzenetére
nem formázást írtam.....ne keverjük a meglévő partíció formázását (amitől maga a partíció megmarad) a törlésével, vagy az üres helyre történő új partíció létrehozásával.
ha már van partíció, akkor nem csinál, feltelepül oda, ha csak üres hely van, és oda telepíted, akkor a telepítő hozza létre a partíciókat, és csinál egy ilyen system partíciót is. -
rétisün
veterán
válasz
jediweb #20546 üzenetére
akkor már nem egyszerűbb úgy telepíteni, hogy nem csinálja ezt a system-partíciót? akkor csinálja csak (én legalábbis úgy vettem észre) ha csak simán üres területre telepíted a win-t, ha előtt csinálsz oda egy partíciót (akár a telepítő is megcsinálja) nem hoz létre ilyen system partíciót.
illetve utólag is meg lehet szüntetni ezt a system partíciót, és összevonni a keletkezett üres helyet rendszerpartícióval.
-
jediweb
aktív tag
Köszi
A system 350 MB - nek nincs betűjele ( minek lafogjon mindenhol ahol látni) ezért kijelölni sem lehet
( persze ha adok neki akkor igen ) tehát azt szeretném, hogy a C partíciót lementeni és ne kelljen külön
a system "púpjával" foglalkozni és visszatöltéskor egy menetben rakja vissza a C és vele együtt
a system tartozékot is ne kelljen külön külön hiszen egybetartoznak ...[ Szerkesztve ]
-
UEFI használata esetén csak GPT lemezről lehet Windows-t indítani, és ugye lényegesen gyorsabb mint a BIOS és MBR kombo. Ezen felül a partíciós tábla sérülésének esélye nagyságrendekkel kisebb, mert több helyen is tárolódik a lemezen és folyamatos CRC ellenőrzés is van. Továbbá csak GPT kezel 2TB feletti méretű partíciókat, és már nem csak 4 primary lehet.
-
szabeska
addikt
Érthető, azt hiszem 350+100+200, vagy valami ilyesmi, tehát nem sok... Most nem tudom megnézni, nem vagyok otthon. De a neveik alapján csak nem véletlenül lettek létrehozva, úgy gondolom...
-
szabeska
addikt
-
Gyick
őstag
Üdv!
Ma szeretnék átállni win 8-ra.végignéztem a hardvereimet vga,hangkártya stb,mindhez találtam win8 drivert csak az alaplaphoz nem(Asrock M3A780GXH/128M) előfordulhat hogy nem ismeri majd fel?
Másik kérdés:Hogy érdemes csinálni win7 alól elinditani a win8 telepitőt vagy,formázni előtte a C:-t?
-
rgeorge
addikt
válasz
flash- #20507 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy ehhez a telepítőről kell indítani a rendszert, Windows 7 alól csak frissíteni lehet. De bárhogy is van, csak óvatosan a két operációs rendszer ilyen telepítésével, sokan, köztük én is megjártuk ezzel. A biztos módszer, ha külön lemezre telepíted úgy, hogy amikor a Windows 8-at telepíted/használod, akkor csak, és csak ez a lemez érhető el, tehát a többit letiltod/lehúzod.
-
flash-
veterán
szóval windows 7 alól fel lehet telepiteni másik particióra?senki sem tudja?
-
szabeska
addikt
Na, beszereztem egy ilyet: 64GB Samsung MZ-7PC064B/WW SSD 830 Series
Minden fain, gyors, el sem hiszem
Valakinek van hasonló vagy ugyanilyen meghajtója?
És az normális, hogy 4 partíciót hozott létre a win8 telepítője?
-
pusihusi
addikt
Windows 7 32 bites volt a gépemen, felraktam a Windows 8 32 bitet. Erre fel lehet-e valahogy rakni a Windows 8 64 bitest? A PC-ém bírja mert volt rajta Windows 7 64 bites Köszi Mert kaptam 64 bites telepítőt is! Erről a telepítési adathordozóról nem telepíthető a Windows rendszer. Ezt írja ki a PC! De ezek frissítő lemezek!
Ha lehet részletesen, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy windows 7 alól is fel lehet telepíteni a windows 8at egy másik particióra?
vagy ha windows 7 alól futtatom a telepítőt akkor automatikusan ráfrissiti a meglévő windows 7re? -
Gorneck
legenda
válasz
Hunork #20497 üzenetére
Míg nem nethuszárkodsz, vagyis nem kattintasz össze vissza, akkor bőven elégséges védelmet nyújt. MSE-t 1.0 óta használom ami meg ugye nem épp mostanában volt. Gondom sose volt vele és ismerősi/családi körbe is teszi a dolgát (pedig ott jellemző, hopgy mindenre kattintanak ami link).
Tűzfal szintén teszi a dolgát, amire ki lett találva azt tudja.Ha bármi kétséged van bennük illetve tényleg mindenre kattintasz és mindenfele járkálsz, akkor lehet próbálkozni más megoldásokkal is, ha jól bevált oldalakat látogatsz, akkor nincs szükség jobb védelemre.
Egyébként, ha még nem fogtál windows-os mobilt a kezedben, akkor érdemes egyet meglesni, regeteg app van, és már az alap appok is messze többet tudnak ami jelenleg pl a win8ban van. Én bízok benne, hogy ezek fejlődni fognak (ugyanis még eléggé messze vannak attól ami telón már van), főleg ha végre nem millió más dologgal fog foglalkozni az MS.
[ Szerkesztve ]
-
pusihusi
addikt
Windows 7 32 bites volt a gépemen, felraktam a Windows 8 32 bitet. Erre fel lehet-e valahogy rakni a Windows 8 64 bitest? A PC-ém bírja mert volt rajta Windows 7 64 bites
Köszi Mert kaptam
64 bites telepítőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Ukrajnai háború
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- VMware
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc