- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Virtuális gépre telepítet egy Windows 8 Pro-t, amit aktiváltam a megvásárol kulcsommal, majd telepítettem rá egy Windows 10 Insider Prot, ami a Hotmail fiókommal így digitálisan aktiválva lett. Időközben a laptopomon is telepítettem a Windows 8 Pro-t, de elfelejtettem, hogy a virtuális gépen már aktiválva van, így most nem lehet aktiválni, mert a kulcs egy másik gépen már használatban van. Mi a teendő ilyenkor?
-
zoli62
addikt
Feldobtam egy virtuális gépre a Windows 8 Pro-t majd frissítettem 8.1-re. Anno három éve sokat teszteltem a consumer preview-t. A kezdeti 144+22 frissítés után még 122 telepítése kb fél napot vett igénybe.A rendszer stabilan működik pár dologtól eltekintve. Az gyakran előfordul, hogy a Windows Defender definiciós fájl automatikus frissítése a Windows Update-n keresztül hibába ütközik,és nem töltődik le? Tudom, van alternatíva, de direkt nem akartam más antivírus programot telepíteni. A Defenderen belül harmadik-negyedik kísérltre lehetett frissíteni az adatbázist, illetve a Microsoft Malware Protection Center hivatalos oldaláról letölhető fájl egyszerűen nem volt futtatható.
A modern appok választéka és kezelése pedig elég igénytelennek tűnik, van köztük olyan, ami ingyenesnek hirdeti magát, de ugyanakkor vásárlást kér, mások pedig az áruházból nem tölthetők le, csak követlenül a gyártó oldaláról. Ez mennyire jellemző általánosan?[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Gyakorlati tapszataltból kérdezem, hogy technikailag egy üres, operációs rendszer nélküli gépre tiszta telepítéssel fel lehet varázsolni, és utána automatikusan aktiválni egy tavaly, a kedvezményes akcióban megvásárolt Windows 8 frissítési változatot, vagy szükséges hozzá egy korábbi Windows? Utóbbi esetben ez lehet egy Windows XP Pro corporate verzió?
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
Azt az őszi frissítést, ami a sfc/scannow belassulását okozta, már javították?
-
zoli62
addikt
Semmi.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Mi újság a múlt havi problémás frissítéssel? [link] Ebben a hónapban fogják javítani?
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
válasz
GEPESZ66 #28192 üzenetére
Én személy szerint az Avira-t ajánlanám. Évek óta használom, alacsony memóriigényű, stabil, megbízhatóan riaszt, ha kell, letisztult és egyszerű kezelőfelület, és már dizájnosabb, nem annyira fapados, mint régebben.. Windows 8-ra még csak béta változat érhető el, én pl, most próbáltam ki, Egyébként. [link]
-
zoli62
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #27921 üzenetére
HP sőt Toshiba is régóta főleg csak ilyet ad, már tíz éve is kínlódtunk céges Toshiba laptopon újratelepítéssel, teljes telepítőlemezt kérve tőlük, amit persze nem adtak. Nekem meg sok esetben elég lenne a rendszerindító repair lemez,, aminek a készítésének lehetőségét az Ms indokolatlanul kivette a Vista SP1 óta. Állítólag a W7 rendszerindítója is jó Vistahoz.
-
zoli62
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #27919 üzenetére
HP a Vistahoz csak recocery készletet adott.
-
zoli62
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #27834 üzenetére
Én ezt az indítólemezt mizériát mind a gyártónak, mind az ms answer oldalán [link] megemlítettem a Vista kapcsán, ahol kivették ennek készítésének lehetőségét. A válasz kvázi egy lehurrogás volt.... Erről ennyit
-
zoli62
addikt
-
-
zoli62
addikt
Szerintem a Microsoft azóta van ilyen helyzetben, mióta úgy gondolta, hogy belép a hardverpiacra is.
-
zoli62
addikt
A feladatkezelőt és ezt a hasznos kis programot http://wun.codeplex.com/ beletettem az indítópultba, de a következő úraindítás után az asztalt elindítva egyik sem fut. Feladatütemezővel készítettem új felasatot, ami minden bejelentkezéskor lefut de a helyzet nem változott. Beírtam új karakterláncként a registry megfelelő részébe, de nem történt semmi. Érdekességképpen kipróbáltam ugyanezt a parancssorral, és processzexplorerrel, és normálisan múködött. Van valakinek erre valami ötlete?
-
zoli62
addikt
Van arra valami trükk, hogy a tálcán legyen értesítés az automatikus frissítésekről? MSE lehet tudni milyen időzítéssel frissít a háttérben? Be lehet állítani, hogy látható legyen az ikonja az értesítési területre?
Ha a laptop gyártőnak nincsenek az adott típushoz W8 driverei, de W7-hez igen, milyen valószínűséggel mondható, hogy az alap W8 beépített meghajtó programokkal (video, hálózati, stb.) működni fog a telepítés után? -
zoli62
addikt
CP tesztelés után kipróbáltam a végleges W8 Pro-t. Telepítés után egyből desktopon indult, nem volt charm se, már kezdtem a felbontésra gyanakodni, mire rájöttem, hogy a Classic Shell alapból letiltotta az asztalt.
Egyelőre virtuális gépen telepítettem, ilyenkor mennyire jellemző, hogy az aktiválás nem megy elsőre?Más. Lejött jó pár frisírés, de kikapcsolásnál nem telepítette, nem is értesített,úgy látszik tényleg csak a második, vagy harmadik napon fogja. Az asztalon az óra melletti frissítési értesítést meg lehet valahogy oldani? Egyelőre gyorsnak tűnik
Egyébként meg érdemes ezt elolvasni. [link] A Surface sem úgy fogy, ahogy kellene. [link]
-
zoli62
addikt
Windows 8 telepítéséhez is kapcsolódik a kérdésem. Hogyan lehet Vista-hoz rendszerindító lemezt készíteni? Szeretnék Windowds 8 Pro-ra frissítenni, de előfordulhat, hogy vissza kell térni a régebbi operációs rendszerre.A probléma az,hogy előretelepített Vista Business esetén a gyártő csak helyreállító lemezt ad.. SP1 óta a Microsoft kivette a Vista-ból a helyreállító lemez készítésének lehetőségét.
-
zoli62
addikt
válasz
Psychonaut #27244 üzenetére
Utóbbit azért kérdeztem, mert a Microsoft telefonos ügyfélszolgálata szerint egy kis program készíti el az iso file-t. Ezek szerint a letöltő linkről nem úgy lehet menteni a bootolható iso-t, mint egy linuxnál?
-
zoli62
addikt
Ha a W8 Pro frissítés megvásárlása után a mentést választjuk, akkor mi történi lépésenként, pl. választás szerint bootolhato ISO formátumban ment, ami később kiírható DVD-re?
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Ha eddig még nem lett volna. [link]
-
zoli62
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #23856 üzenetére
"Sajnos sokan eddig is sima recovery lemezt szoktak készíteni, ami egy CD-re is ráfér, ha gond volt, akkor az természetesen annyit ért, mint fej nélküli lovasnak a kalap"
Nem a repair lemezről beszélsz?
Amúgy megragadta a figyelmemet, amit a recovery lemezről írtál. Ezután tehát a gyártók garanciális esetekben sem biztosíthatnak ilyet? Hol van ez leírva?
-
zoli62
addikt
A következő kérdésem van. Adott egy Windows Vista Businessel telepített laptop, amelyen természetesen helyreállító partició is van. Feltelepítjük rá a Windows 8 Pro frissítésést. Ezután vagy azért, mert nem tetszik, vagy azért, mert valamiért nem múködik, DVD-ről, vagy a recovery particióról visszaállítjuk a gyárilag előtelepített Vista operációs rendszert. Ilyen esetben hogy lehet egyszerűen helyreállítani az eredeti MBR-t, hogy a régi rendszer hiba nélkül működjön?
-
zoli62
addikt
A frissítési segéd kírja ha a cpu-nak nincs PAE NX támogatása?
-
zoli62
addikt
A Pro-ra frissítés ára pontosan 30 euro ÁFA nélkül? Valaki telepítette már HP Compaq 6730s Vista Businesst futtató laptopra,és ha igen, mi a tapasztalat, minden driver működik?
-
zoli62
addikt
A helybeni telepítés Vistáról azért működhet?
-
zoli62
addikt
Vistára érdemes telepíteni? Ezen gondolkozom. A notebook a biztonságos rendszerindítással nem kompatibilis. Ez mennyire fonttos? Lehet választani a később telepítést dvd-ről?
-
zoli62
addikt
Classic shell. [link]
-
zoli62
addikt
Hiányosság, hogy új letöltött frissítések után nincs olyan leállítási opció, hogy telepítés, és leállítá.
-
zoli62
addikt
Érdemes ezt [link] elolvasni, hogy mi minden hiányzik a Windows 8-ból.
-
zoli62
addikt
válasz
fatallerror #4588 üzenetére
Például itt. [link]
-
zoli62
addikt
A messaging nem igazán működik jól. Néha online, máskor nem. Másrészt nem lehet eltávolítani a telepítéskor beírt Windows Live fiókot. Érdemes inkább a WLE 2011-et telepíteni és használni.
-
zoli62
addikt
válasz
Barthezz2 #3783 üzenetére
Például. idegesítő, hogy nem lehet kilépni a messaging metro alkalmazásból, azaz minden újraindulás után aktív a Live Messenger Korábban még a Windows 7-ben is be lehetett pipálni, hogy megjegyezze-e a felhasználónevet és jelszót. Ugyanaz vonatkozik a Mail alkalmazásra is. . Esetleg menetközben valaki már talált erre valamilyen megoldást, akár a Windows 8 Help-ben ,akár fórumon, hogy a Windows 8 indulása után ne lépjen be automatikusan ezekbe a programokba? Mert én nem láttam ilyet.
Én egyelőre ezt találtam, a tűzfalon lehet letiltani, legalábbis a Messaging-ot.[link] -
zoli62
addikt
Windows 8 Consumer Preview-nél mit lehet kezdeni a vmware playeren alatt a hal initialization failed hibaüzenettel? Windows 8 server bétát telepítette valaki vmware player alá? Mert akkor megnézném ezt. Viszont 64 bit iso-t gondolom nem lehet használni Windows 7 32 bit hoston.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
A Windows 8 Consumwer Previewt is futtatam. Létrehozte a WindowsESD könyvtárt ésa Websetup könyvtárata profilomban. Érdekes, hogy a leírás [link] szerint letölltés után el lehet dönteni, hogy most telepítem, vagy ISO file-t készítek, de csak a telepítést engedélyezi. Mivel virtuális gépre szeretnáém telepíteni, gondolom a könyvtáral törölhetők, ha nincs már rájuk szükség, bár nem értem , miért nem adja meg a választás lehetőségét.
-
zoli62
addikt
ISO file megadva vmware playeren és egy hibaüzenet hal_initialization_failed, hogy újraindul, visszaszámlál és nem történik semmi. Miért?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- X-Plane 12 és kiegészítők
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.