- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Reklámblokkolók topikja
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
-
headhunter86
senior tag
Üdv újra,
2 napja van fen a win8. Tegnap mindent be tudtam állítani a szájízemnek megfelelően. Már az egér sem marad bekapcsolva kikapcsolás után. Nagyon gyors és "smooth" a rendszer. Kompatibilitási gond még nem volt eddig semmi programmal sem. Ha valami nem ment volna azt beállítottam hogy "Run as Administrator" és már jó is lett.
Viszont tegnap érdekes bugba futottam. A STORE-ban eddig nem jelent meg szinte semmi, csak az alap win8-as progik, tegnap este viszont hirtelen lett minden más is. Pl. valamilyen twitteres metros cucc, ami elég klafa.
Ami miatt írok, hogy az összekapcsolt fiókok nem működnek. Gmail, hotmail jó. Viszont a Facebook, Twitter ledobta magát. Kapcsolatoknál látszanak az ismerőseim, viszont Híreknél nincs semmi. Összekapcsolt fióknál sem jelenik meg. Ha hozzá akarom adni, akkor pedig kiírja, hogy "Kész is van", hozzáadta. Pár perc és megjelennek a fiókjaim, de csak azért sem. Szóval képtelen vagyok hozzáadni. Olvastam STORE-n a kommenteknél hogy nem egyedi a problémám. Újraraktam, megjelent akkor minden fiók. De pár perccel később megint nem volt ott. Tud valaki erre valaki valami okosságot? Vagy ez tényleg bug?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, tegnap letöltöttem egy msdnaa-s win8-at RTM, és fel szerettem volna tenni egy virtuális gépre, virtualboxal, és VMWare-el is megpróbáltam, ám mindkét esetben már rögtön az elején, a virtuális gép indítása után elhasalt egy hibaüzenettel, amiről nem csináltam képet, mert:
- mert a kérdésem az lenne, hogy van egy ssd-m, és egy külső vinyóm usb3-al csatlakoztatva, a virtualboxot, és a vmware-t is az ssd-re telepítettem, de a virtuális gépet a hdd-re, az iso is a hdd-n van. Nem lehet, hogy valami ezekkel volt gond? hogy a virtuális gépet is az ssd-re kellett volna raknom etc?
Nem hiszem, hogy a jogtiszta szoftverrel lenne a gond. :/
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hátha ma szerencsém lesz, és olvassa valaki, aki tud választ adni.
A kérdésem röviden, lehet-e 8400-as RP build-re RTM-et frissíteni problémamentesen? RTM-ből 9200-as buildet töltöttem MS oldaláról még 17-én (9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247_X64FRE_ENTERPRISE_EVAL_EN-US-HRM_CENA_X64FREE_EN-US_DV5)
-
pzstm
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz
mfercso #12891 üzenetére
"rendszergazdai megerősítés kell neki "
Igen, ez már Windows Vista óta így van. Mert hiába vagy felhasználóként rendszergarázda, a programok futtatásakor alapesetben mégsincs meg ez a jogosultság, csak egy erős power user, aki igény esetén kaphat rendszergazdai jogokat.
Ezt kiküszöbölni az UAC kikapcsolásával lehet, de nem ajánlott. Mert akkor minden, ismétlem MINDEN rendszergazdaként fut, még a bekapott malware, satöbbi programok is.Nekem nem olyan rég volt egy olyan, hogy valami, ami flash, vagy java telepítőnek adta ki magát (egy weboldal csak úgy feldobta, hogy installálna), és már ment is volna ki a netre, de az UAC bekérdezett, így nem tudott sehova sem menni.
Szóval nem azt mondom, hogy mindíg jó, ha kérdezget, de ha évente 1 alkalmat megfog, akkor már megérte. Rendes használat közben nem kellene állandóan kérdezgetni.
Ott inkább az lehet, hogy a külső meghajtó könyvtárainak a jogosultsága nem az igazi. Azt kellene átnézni. -
mfercso
tag
Sziasztok elöre is elnézést kérek a nem ide való kérdéssel hogy lehet Fulll rendszergazda jogokkal rendelkezni ?
Nem a rendszergazda profillal akarok bejelentkezni hanem az online accommal
Beraktam magam a rendszer gazda csoportba de amikor a külső vinyomra akarok másolni rendszergazdai megerősítés kell neki
-
< CyberBob >
őstag
válasz
csokoládé13 #12883 üzenetére
Ez simán üzlet amit egy profitorientált cég ki is használ. Ha nem lesz már rá kereslet majd abbahagyják.
-
Jim-Y
veterán
sziasztok, ne haragudjatok, de nincs időm most visszakeresni, csak annyit akarok kérdezni, hogy az rtm verzió az mit takar? Ez még az ingyenesen letölthető próba, vagy? üdv
-
dergander
addikt
válasz
csokoládé13 #12883 üzenetére
Pedig vége lehetne mert annak a korszaknak vége...felesleges elcseszni hekkerkedéssel az új rendszert,de hát a start menü fanoknak ezt mondhatjuk,inkább használjanak win7et,nekik felesleges win8ra váltani
-
raidx
őstag
válasz
endruboy1 #12874 üzenetére
"tőlünk nyugatabbra már igenis elég nagy divat a céges felhő csak itthon meg keleten óckodunk a modernizálástól."
Ennek van egy rakat jogi oldala is. Amerika azt mondja, neki joga van belenézni mindenbe amit ott tárolnak. Méghozzá úgy, hogy senki nem is tud róla. A magyar törvények bizonyos állami és vállalati információk határon túli mozgatását tiltja és érthető, hogy fenntartással fogadják a cégek a felhőket ha abba a konkurencia is turkálhat.
-
csokoládé13
tag
A Start Menu mizériának sem most lesz vége... legalábbis akkor, ha a Samsungon múlik.
-
cettlee
őstag
üdv!
felraktam egy app locker lite nevü progit, 7 napos probaidövel.
Nem birom uninstallálni.Ha bemegyek a Play áruházba, ott van a megnyitás mellett h deaktiválás. Ha rákattintok, elöjön egy ablak: Az alkalmazás egy eszközkezelő, az eltávolitás elött deaktiválni kell..help
-
vOrOn
tag
válasz
worxland #12879 üzenetére
Segglik is összevethető mutatóujjal papagájokban.
Földműves szemébe érkező sok fotonnal is sok mindent meg lehet magyarázni tökéletes helyesírással. Lásd dübörgő izénk és vezírünk MUKODJ! esetét.
Kellő fizetség ellenében brit tudósok grammar nacik e-penis hosszát növelvén, annak összefüggését bármivel bármiben is BIZONYITHASSÁK.
-
NZKK
tag
válasz
worxland #12879 üzenetére
A) Azt a hsz-t telefonról írtam
B) Siettem
Z) ha nyelvtanilag pontatlanok a hsz-em, feltételezd, hogy a poén kedvéért teszem...upsz, lehet, hogy kihagytam néhány betűt..
basszus, most biztos azt hiszed, hogy a te kedvedért pöpöcsölök ezzel a hsz-el, pedig nem, csak leültem a gép elé.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
De azt te sem tagadhatod, hogy ugyanezeket a feladatokat nem metrós, hanem hagyományos desktop alkalmazásokkal jobban el lehet végezni.
Pixel vadászatról csak annyit, hogy gyere ide, és találd el a képernő jobb felső sarkát. Nem fog sikerülni, mert az egér átszalad a második monitorra. Oké, ha visszahúzgálom, akkor eltalálom, de ez megint egy teljesen felesleges kör. Desktopon nincs szükség a metro felületre. Neked még minden vicc új, te még tudsz lelkesedni a metró felületért, de sokan vagyunk itt, akiknek 10-15 éves beidegződései nem működnek, és emiatt vagyunk morcosak.
Majdcsak belejövünk egyszer, de autós hasonlattal élve, időbe telik, míg az ember átszokik az európai közlekedésről az angol módira. Hogy ballal váltunk sebességet, és balra megyünk a körforgalomba. Aztán, utána már nem gond, sőt, aki ott nő fel, annak meg az a furcsa, ha valaki nem úgy közlekedik. -
t72killer
titán
Ez erősen úgy néz ki, hogy Acer/intel driverezést+friss BIOS-t igényel (=lehet, még nincs végleges, tényleg működő driver).
Előfordul, hogy az adott BIOS nem szereti az új OS-t (anno vistával láttam ilyet, megtáltosodott BIOS-update után). Lehet, hogy most a legújabb bios-od van fent, de ez nem jelent semmit, lehet, h a jövő hónapi, jövő évi/soha ki nem adandó verzióban van a probléma megoldása... A drivereket legalább nagyobb hajlandósággal frissítik.
Akksitémában tettem egy gyors ámokfutást a neten
A Te kérdésed egy angol fórumon, pár 5lettel. (tleg, nem te vagy?) - innen a sejtés, hogy legvalószínűbben egy BIOS update fog a dolgon segíteni.
-
NZKK
tag
Jo lehet, h azert mert 171 az iq-m, lehet azert mert mas a logikank, lehet, h azert mert fiatalabb vagyok, de nekem nincsenek ilyen gondjaim a metroval, pedig enis egyszerre hasznalok atlag 4 metros appot es 7 desktop progit. Igen gyakran valtogatok kozottuk alttabot nem is hasznalok, mert szerintem felesleges. Pixel vadaszatrol meg plane nem kene beszelgetni.
-
t72killer
titán
válasz
#20897024 #12873 üzenetére
Feltenni felteheted, valszleg mindent fel fog ismerni - viszont a mostani driverek (VGA & co.) még eléggé bétásak, 100%, hogy pár hónapon belül frissíteni kell őket. Ha játszol, akkor még várj a telepítéssel, amúgy officera, böngészni, stb extra driverek nélkül is jó lesz.
-
endruboy1
senior tag
válasz
fatal` #12872 üzenetére
A tendencia pedig azt mutatja hogy egy egyedülálló cég adatbázisát könnyebb feltörni (és gyakrabban is törik fel) az esetleges ritkább karbantartás és egyéb hiányosságok miatt, mintha egy megbízható harmadik félre bíznák ezt a feladatot. Nem is beszélve a magasabb fenntartási költségekről. Egyébként meg szerintem tőlünk nyugatabbra már igenis elég nagy divat a céges felhő csak itthon meg keleten óckodunk a modernizálástól.
-
endruboy1
senior tag
Én a BatteryBar nevű okos akku mutató progit akartam javasolni, de utána olvasva láttam hogy még csak most készül a Metrós változat Win8-ra... Mondjuk attól még megpróbálhatod, az akkut elvileg a Win7-es verzió is kijelzi ha hagyományos asztal módra váltasz, csak azt hiszem az extra funkciók nem működnek.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
< CyberBob > #12867 üzenetére
Még esetleg xboxon is elfogadható ez a felület. Mert ott igaz, hogy mégnagyobb, 40, akár 50" méretű tévékről beszélhetünk, de valószínűleg a nézési távolság is akár több méter is lehet, ami indokolja a nagy betűket. Tehát ott még beleférhet. De ahogy te is írtad, és én is, átlagos desktop PC felhasználásra marhára nem az igazi. 15" méretű laptopon határeset, de oda is felesleges.
-
icons
addikt
Na, köszönöm a sok-sok segítséget, amit az akksit illetően kaptam (igen, igen, nagyjából ez a szám pontosan 0 volt), de gondolom senki sem rakta fel laptopra... ez teljesen érthető
Viszont a továbbiakban is számítok a segítségre, remélem valaki vevő lesz rá:
tehát probléma: win8 pro nem látja az akksit. Azaz nem írja ki, hogy mikor merül le, stb.Belenéztem az Eszközkezelőbe és cask egy Batteries-t találtam (akkumulátorok vagy erőforrások magyarul). Ha rámegyek hogy "Scan for hardware changes", akkor megtalálja a Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery-t is, ami az akksi. És így már fel is ismeri.
Felraktam a chipset drivert, az Acer PowerManagement-es progit, de alapból így sem ismeri fel (najó, 5ből 1indításkor felismeri, de nem tudom akkor miért), ez a progi benne van az automatikus indításban is.A kérdés hogy mi lehet a probléma? Nekem már tényleg tippem sincs, mert az esetek 20%ában tényleg felismeri, de a maradék 80% bizony elég tetemes, és nem akarom mindig kézzel felismertetni.
A drivert próbáltam frissíteni, szerinte a legfrisebb van fent, kettőt talált hozzá
:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ és itt a battc.sys és a CmBatt.sys
Az is haladás lenne, ha valaki megnézné a laptopjának akksijához ugyanez a kettő driver tartozik-e. De ha bármi egyéb ötlet van, szívesen fogadom!
Win8 Pro (DreamsParkos), Acer 4830GTről van szó.
-
< CyberBob >
őstag
Egy 24 colos monitoron ami a méret és elhelyezés miatt nem is lesz érintő felületes egyszerűen értelmetlen teljes felületen futtatni a metros alkalmazásokat. Az új felület elnagyoltsága és funkciószegénysége miatt kimondottan kis képátlóra mint egy táblagép alkalmas. Szerintem a telefonon nevelkedett embereknek egy kapocs ez a megoldás, de asztali gépet használni és kihasználni a metro alkalmatlan. Ha az emberek többségének elég a metro adta lehetőségek és az MS a Windows-t lebutítja az okos telefonok szintjére akkor is szükség lesz az asztali gépekhez esetleg komolyabb laptopokhoz egy összetettebb operációs rendszerre. Az elgondolás, hogy minden eszközön ugyanúgy nézzen ki és fusson egy alkalmazás jó csak a gyakorlat és tapasztalat azt mutatja, hogy ami mindenre jó az valójában semmire sem használható. Én a Win8-ra úgy nézek mint egy próbálkozásra amit az új eszközök megjelenésére adtak ki válaszul, de ebben a formában nem életképes.
-
vlevi
nagyúr
"Baromi kevés olyan weboldal van ami kihasználna értelmesen egy fullHD monitort."
Sőt. Ami kihasználja, az már nemjó. Pont azt szeretem például a Firefoxban, hogy Ctrl+B-vel ki tudom tenni oldalra a könyvjelzősávot, ami szűkíti az oldalt. Többször nekifutottam már a krómnak, mint böngészőnek, de egyszerűen az a fél méter szélesség (23" méretben) már irgalmatlanul sok egy index, origó, ... oldalakhoz.
Nem mellesleg ugyanígy sok (túl széles) a teljesképernős metró appokhoz is. Nem lenne ez sok, ha egy 10"-os tábla lenne."Váltogatni ezek között a full képernyős alkalmazások között nem kényelmes. "
Sőt. Szándékosan, tervezetten macerás. Igaz, hogy nem szerkesztek egyszerre hat doksit, meg hozzá képeket, és excel táblát is, de szükség van rájuk egyszerre. Ésmég a háttérben húz valami letöltés valami csíkot is, amit látni szeretnék.
Szóval, aki dolgozik a gépével, az csak nagyon ritkán tud egyetlen alkalmazással megoldani bármilyen feladatot. Ha csak valami egyszerű szöveget ír, akkor is gyorsan szüksége lehet valami képszerkesztőre, vagy excelre, vagy akármire, amit párhuzamosan használna a worddel. Sokkal egyszerűbb alul az ikonokra bökdösni, mint allttabozni, vagy a képernő szélein pixelt vadászni, ahol vagy bejön valami (ha metrós), vagy nem (ha nem metrós, akkor nincs külön app, csak 1db desktop)
És még ha közben nézegetem, hogy hogy áll a letöltés???Tegnap konkértan ez volt tegnap. Elindíottam egy letöltést firefoxból. Gondoltam, amíg megy, addíg flipperezek egyet. Hát, marha kényelmetlen volt meg-megnézegetni, hogy hol áll a feltöltés, mert mindíg ki kellett lépni a flipperből. Kettéosztani meg azért nem osztottam ketté a képernőt, mert a kettéosztásban a email futott. Kellett volna egy harmadik is, amit a metró már nem tud. Ilyenkor sokszor eszembe jut, hogy desktopon csak étvágygerjesztőnek jó ez a metró felület, mert különleges, meg ötletes, meg mittudomén, de amikor komolyabban használnád, akkor hamar falakba ütközöl. Vagy nincs rá alklamazás, vagy egyszerűen a metró korlátai miatt.
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
Hát az engem nem érdekel, hogy mi van más háztartásokban.
Nekem ilyen van, ezt szeretném normálisan használni. Mellesleg egyre többen használnak hasonló átmérőjű megjelenítőt PC-hez.
"hacsak nem is kell figyelni egy adott programra, de akkor meg minek van ott, hogy foglalja az értékes helyet más alkalmazások elől?"
Ezt nem értem. Ennél a csempés megoldásnál is csak egy app fut full képernyőn. Akkor milyen más alkalmazások és azok értékes helyéről van szó? Amúgy nem a figyelem megosztásról van szó, hanem az egyszerű kezelésről. Váltogatni ezek között a full képernyős alkalmazások között nem kényelmes. Például zenét váltani tök jó lehet így...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ph pl 800 pixel széles.
Azt szoktam olvasgatni és mellette még marad ugyancsak 800 pixel, nagyobb monitoron mégtöbb. Vagyis egy full Hd monitor simán tekinthető 2 db monitornak.
Baromi kevés olyan weboldal van ami kihasználna értelmesen egy fullHD monitort.
De mint mondtam skype + böngészés is, egyik sem leterhelő, de írok valamit, majd olvasok tovább, látom hogy ír valaki elolvasom, válaszolok és olvasok tovább.
Ha a böngésző full ablakban van, nem is látom hogy írt, de oda vissza kapcsolgatni sem kényelmes. És mint mondtam aTV tuner is bőven elég egy viszonylag kis ablakban. Szóval ezek közül egyik sem olyan amit full használok. Nyilván ha rajzolok valamit az full képernyőben megy, de akkor nem is nagyon csinálok mást. Mondjuk akkor is kell legalább a taskbar, hogy lássam ha ír valaki.
Gondolom ez elég indok a fullscreen alkalmazások ellen.
Egy notebook felbontás ehhez kevés, de mint mondtam, egy fullHD monitor bőven tekinthető 2 monitornak.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz
< CyberBob > #12862 üzenetére
én nem lennék ebben olyan biztos a helyedben... nem véletlenül nem érhető el a rendszer szinte egyetlen új funkciója sem desktop programokból...
@ mondomén és Ribi: a desktop alkalmazások többsége még a FullHD felbontásnak is a negyedére kicsinyítve erőteljesen a használhatatlan kategória határát súrolja (némelyik bőven át is lépi)... nameg 4-5-6 felé megosztani a figyelmed sem a legegyszerűbb feladat már... hacsak nem is kell figyelni egy adott programra, de akkor meg minek van ott, hogy foglalja az értékes helyet más alkalmazások elől? Ha teljesen általános és elterjedt dolog lenne, hogy a háztartásokban monitorként 32-40" -os 4k felbontású monitorokat használnak az emberek, akkor még csak-csak azt mondanám, hogy jogos a problémafelvetés, de egy kis 20-24"-os monitoron 2k (FullHD) felbontásban ez a dolog nem kivitelezhető... semmiképpen nem kényelmesen... legalábbis nekem ez a véleményem-tapasztalatom-meglátásom...
-
Ribi
nagyúr
Otthon én is úgy tolom, hogy a böngésző nagyjából a képernyő bal felét foglalja el, hála a kb 6-800 pixel szélesre optimalizálásnak. Jobbfelül meg TV tuner képe megy, illetve skype ablakok alatta.
Lehet Windows helyett Window-ra kell átkeresztelni?Illetve amikor zenét hallgatok és sűrűn tekergetek, akkor még azt is kibiggyesztem valahova, bár ennyi már nehezen fér el.
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
-
oO7
őstag
válasz
fatal` #12855 üzenetére
márpedig minden jel arra mutat, hogy ezt szánják a következő generációs alkalmazásfuttató-környezetnek (azt ugye nem írhatom, hogy ablakkezelőnek) és csak egy kis idő kérdése amíg teljesen leváltja a "régi" desktopot... nem véletlenül került ez bele a PC-s, de még a Server verziójába is a Windows-nak... mellesleg az, hogy egy alkalmazás hogyan használja fel a rendelkezésre álló területet (szóval gyakorlatilag a képernyő 100%-át), azt senki nem szabja meg, hogy hogyan tegye... tehát az alkalmazáson belül lehetnek "ablakok", lehet egyszerre 9 asztalon pókerezni, vagy 4 képet rajzolni vagy monitorozó program diagramjainak sokaságát bámulni... de arra valóban szükség van, hogy kettőnél több KÜLÖNBÖZŐ alkalmazás fusson a képernyőn? egyszerűen elképzelni sem tudok rá példát, hogy erre szükség legyen... nameg ugye még akkoris ott van a többmonitoros rendszereknek a lehetősége... ott meg ahány monitor, annyi app (vagy akár x2 azthiszem)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Jól tudom, hogy a telepített RP upgradelhető RTM telepítővel, vagy csak tiszta telepítés játszik? Upgrade mennyi idő neki durván? Ha ugradelhető és nem hosszú, akkor megcsinálom most, de ha nem, akkor otthonra marad, mert tuti akkor jön valami gikszer itt cégnél, amikor ezzel szórakozok, és furcsa lenne, ha épp az informatikusnak nem lenne gépe
Remélem a boot részt nem viszi el, legutóbb pepecseltem vele, mire visszaállítottam, hogy az xp meg win7 is bootolható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Multitasking alatt a felhasználói felületre gondoltam. Kvázi visszamennénk az időben az ablakos rendszer kidobásával (arra gondolok, hogy akkorára méretezem és oda rakom őket ahova akarom). Ez a megfelezzük meg megnegyedeljük a képernyőt egyértelműen nem jó irány, mint, ahogy PC-n az sem, hogy minden ilyen bazi nagy. Így a desktop mellé kiegészítő felületnek még elmegy, de ha kivezetik a desktopot az szvsz óriási baklövés.
A felhő szintén nem jó, főleg cégeknél problémás, meg ott, ahol nincs megfelelő sávszélesség.
-
Victoryus94
őstag
válasz
csiribacsi #12849 üzenetére
Ugyanaz a rendszerigény, mint a Win7 nél, csak jobban van optimalizálva (kevesebb ramot használ, jobban kezeli azt)
-
oO7
őstag
válasz
fatal` #12844 üzenetére
"A metro komoly multitaskra alkalmatlan"
Egyrészről tudom mire utalsz, és felesleges lenne megpróbálni tagadni, hogy valóban vannak olyan "multitask szcenáriók", amiket jelenleg nem lehet megvalósítani a metro alkalmazásokkal (uTorrent, háttérben futó tömörítés, videókódolás, renderelés, stb)...
VISZONT... más szemszögből (kicsit elvonatkoztatva a konkrétumoktól és sokkal inkább a koncepciót nézve) messze hatékonyabb multitaskingot és erőforrásmenedzsmentet tesz lehetővé mint az eddigi feladatkezelési rendszerek (ami hát lényegében maga a felhasználó)...és természetesen igen, nagy valószínűséggel azok a bizonyos szcenáriók egyre jobban le lesznek fedve és lesznek majd a szervizekhez hasonló háttérben futó folyamatok és azoknak az eseményeknek a száma is bővülni fog, amik hatására rövidebb időre felkelhet egy app a háttérben valami kis műveletet végezni...
de ugye itt egyszerre kell figyelembevenni a háttérben futó folyamatok erőforrásigényét és magának a háttérben futásnak a potenciális biztonsági veszélyeit, és egyáltalán nem egy triviális feladat az, hogy ezeket (meg még jópár egyéb tényezőt) megfelelően összehangoljanak és minimálisra csökkentsék a kompromisszumok számát...
elméletileg amúgy - csak ezzel szerintem kicsikét túlságosan is jövőben gondolkoznak - az lenne az elképzelés, hogy az ilyen jellegű sokáig háttérben futó, erőforrásigényes feladatokat outsource-oljuk a felhőbe... de mondjuk ez sem válasz meg megoldás mindenre, és nincs is még annyira kézközelben, hogy ez tényleg valami mindennapos mutatvány legyen a legutolsó kis hobbifejlesztőnek is... de gondoltam megemlítem ezt z elképzelést is, hogy teljes legyen a kép
[ Szerkesztve ]
-
csiribacsi
tag
nőnek majd a rendszer igények a játékoknál?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Krissz5435 #12831 üzenetére
Van angol kulcs? Az msdn-en bármilyen nyelvűt nézek, mindegyikhez ugyan azt a kulcsot adja.
-
morfondőr
addikt
válasz
headhunter86 #12838 üzenetére
Megnéztem a vezérlőpultban és tényleg be volt pipálva az egérnél és a bill-nél is, hogy felébresztheti a gépet. Ezt kikapcsoltam, most már nem indul el, ha nyomogatom, viszont a num lock, caps lock, scroll lock billentyűkre kigyullad a visszajelző led, szóval még mindig áram alatt van az eszköz, csak nem kapcsolja be a gépet.
Nekem nem tetszik ez! Egyrészt energiagazdálkodás szempontjából, másrészt miért kéne folyamatosan működnie a perifériáknak?
Shrapnel: én úgy tudom, hogy az alaplapokon általában 1 db. olyan usb port van, ami kikapcsolt állapotban is ad áramot. De szerintem ezt a bios-ban lehet állítgatni. Egyébként nekem ps/2-es billentyűzetem van most. Az végképp zavaró, hogy az összes port áram alatt van mindig! -
fatal`
titán
válasz
Воланд #12819 üzenetére
Az egy hatalmas baklövés lenne, no meg egy óriási bukás is ez garantált. A metro komoly multitaskra alkalmatlan, nem beszélve az összes winformsos és wpfes alkalmazásról. Ezeket mind ki kéne dobni, mert a microsoftnak úgy van kedve?
Arról nem beszélve, hogy majd desktopon is csak a storet fogjuk használni. Persze
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz
headhunter86 #12838 üzenetére
Eger, bill, firewire port szokot meg ilyet okozni.
azért zavar hogy nincs teljesen áramtalanítva a gép
akkor huzd ki a konektorbol.
-
headhunter86
senior tag
válasz
Shrapnel #12836 üzenetére
Win7 alatt nem volt probléma? Akkor most miért kellene állítanom WIN8 esetén?
Arra gondoltam, hogy itt másképpen működik a kikapcsolás 8 alatt, és inkább csak olyan alvó módba rakja.Most találtam rá valami okosságot, egér tulajdonságainál ki kell kapcsolni az Allow Wake Up-ot. Majd otthon kipróbálom, lehet ennyi elég lesz. De azért zavar hogy nincs teljesen áramtalanítva a gép. Főleg hogy asztaliról van szó.
-
t72killer
titán
válasz
headhunter86 #12828 üzenetére
"minden rendszergazdaként indult alapból." = kb egy adminként futtatott XP szintjén volt a biztonságod (azaz egy pendriveon érkező autorun.exe már települ is, és küldi a netbankos jelszót a zeusnak). Jobb ez így, ha belakod a rendszert, akkor még a maxra húzott uac is alig-alig kérdez. (ne félj tőle, nem diablo3 hentelés közben fog felugrani, hogy hoppá, új hardvert találtam egérfogó kategóriában).
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Olvasgattam kicsit vissza, de nem találtam a következőre választ:
Hogy lehet elérni az RP verziónál, hogy teljesen állítsa le a gépet kikapcsoláskor és ne ebbe a hibernált állapotba menjen? A problémám az, hogy innen a billentyűzet bármely gombjára elindítja a gépet, amit néha véletlenül lenyomok, ha matatok az asztalon. Meg előfordult az is, hogy meghülyült bekapcsolás után a billentyűzet (hol érzékelte, hol nem). Úgy gondolom, hogy az állandó készenlét a billentyűzetnek nem tehet jót!
Előre is köszönöm a választ! -
icons
addikt
válasz
Krissz5435 #12831 üzenetére
Köszi!
Valaki ebben tudna segíteni? (azért nyomom ennyire, mert hogyha nincs semmi tipp, akkor újrarakom a win-t, viszont jó lenne tudni, hogy berendezkedhetek-e már...)
Legalább annyit mondjatok meg, hogy az Eszközkezelőben a Batteries (Akkumulátorok vagy ilyesmi) alatt laptopnál hány elem látható, 1 vagy 2? -
headhunter86
senior tag
Köszi a válaszokat.
1. Megoldottam magamtól is, csak egy reinstall kellett hogy rájöjjek mi van
#12824:
2. Na igen, de nekem win7 alatt ez sem kellett. Csak futtatás és kész. Ha már admin vagyok a gépen ne kelljen már külön ráböknöm hogy futtatás adminként. Tudom kényelmes vagyok, csak megszoktam 7-ben, és nem szeretem ha valami visszafejlődik.
Informatikus vagyok, nem kell nekem a windows beépített anyáskodása, el tudom dönteni magamtól is, hogy mennyire megbízható az adott program amit futtatni akarok, vagy hogy mihez férhet hozzá. Csak idegesítő hogy ezt majd minden winreinstall után el kell játszani.
#12825:
Nem nem szoktam meg, Win7-ben nem volt ilyenre szükségem, minden rendszergazdaként indult alapból.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
headhunter86 #12823 üzenetére
mindenre nincs időm reagálni de a végére igen:
Bár ez az admin vagyok de mégsem dolog eléggé bánt.
Vista óta megszokhattadUAC persze ki van kapcsolva, első dolgom mindig kinyomni
sosem értettem erre mi szükség van, de ám legyen...nem javaslom senkinek, sőt én lehet le is tiltanám a full kikapcsolást MS helyében...Dekstop és METRO közti váltás egy billentyű vagy bal alsó sarok
-
icons
addikt
válasz
headhunter86 #12823 üzenetére
1. Nem probléma, hasonló nekem is volt. Amit én tettem:
a) létrehoztam egy másik rendszergazdát
b) átjelentkeztem
c) átneveztem a Users mappám belül a mappanevet
d) a registryben átírtam a hozzáférési útvonalat: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CurrentVersion\ProfileList.
itt kikeresed a megfelelőt és átírod. de ha ráguglizol, találsz még pár alternatív megoldást szerintem. jaigen, és emiatt viszont egy csomó program sírni fog, tehát újra kell rakni őket (vagy átállítani a hivatkozásokat)2. telepítőket tudod Rendszergazdaként futtatni szerintem
3. Windows gombbal tudsz váltani. az esetek 99%ában
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Tegnap feltettem a Windows 8 Pro ENG x64-et. Eredeti DreamSparkos.
Pár észrevétel:1. Csak engem zavar, hogy régen C:\Users\HeadHunter néven volt minden személyes dolgom, most viszont ha létrehozok egy online accountot akkor a drága win a keresztnevemből készít mappát, tehát "Dávid" lesz. Ezzel az a probléma, hogy vannak olyan progik/játékok amik nem érik el a mentéseiket/beállításaikat az ékezetes karakterek miatt. Plusz nekem le vannak mentve ezek a dolgok, a megadott mappaszerkezetben.
Szóval újra kellett raknom, majd készíteni egy offline "HeadHunter" profilt, majd ezek után tudtam csak bejelentkezni az online profilomba, így már oké volt a dolog.2. Kár hogy minden féle Program Files / Windows, mappához rendszergazda jogosultság megerősítés kell külön.
Pl. nekem első dolgom a temp mappát átrakni a WINDOWS\TEMP-be, csak ugye ide nincs alapból admin jogom, így jópár telepítő nem akart menni, mert nem tudott magától ide írni, ezért manuálisan kellett full access-t állítanom.3. Desktop és Metro közti váltás nem igazán tetszik, felvinni a bal felső sarokba, majd le kell húzni az egeret. Nekem ez túl sok mozdulat. Elég lett volna ha egy idő után feljön a bal felső sarok hatására az aktív lista amik meg vannak nyitva. Ez csak apróság.
4. Mumble valamiért nem akar települni, erre még nem jöttem rá miért, de már fáradt voltam este, úgy hogy ez a mai nap feladata lesz.
Ezen kívül tetszik a rendszer, még ismerkedem vele, de nyitott vagyok az új dolgok felé. Bár ez az admin vagyok de mégsem dolog eléggé bánt. UAC persze ki van kapcsolva, első dolgom mindig kinyomni
-
polonic
félisten
válasz
fatallerror #12818 üzenetére
Na, az úgy rohadt érdekes dolog.
Gyakorlatilag akkor mindent újra kéne írni, minden alkalmazást, játékot, stb.
És mi lesz mondjuk a régebbi programokkal, játékokkal, stb?---
Egyébként ezt a kettősséget én sem értem. Egyik fajta audio fájlt a metro alkalmazás nyitja meg, a másikat a wmp. Én úgy képzelném el, hogy a desktopról nézve bármit, akkor a desktopos alkalmazás nyissa meg. Metro felületről meg a metros.
Tudom, hogy be lehet állítani, át is fogom majd. Csak nem értem, hogy ezt az alapbeállítást hogy gondolták. . .Na meg az nem tetszik pl a messengerben, hogy egy átkozott fájlt nem tudok átküldeni az alkalmazással.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz
polonic #12817 üzenetére
ha bejon a metro, akkor kinyirjak a hagyomanyos desktop-ot (mar most is azt a latszatot keltik, mintha az egy kulon alkalmazas lenne) es a hangsuly meg inkabb az uj kornyezeten lesz. koszonhetoen a hardverek fejlodesenek siman meg lehet majd oldani, hogy a hagyomanyos dekstop kornyezet virtualizalva fog futni.
de ezek csak talalgatasok.
-
szabeska
addikt
Az lehet, hogy a műveletközpont nem érzékeli hogy fent van és fut a comodo tűzfal? csak azt írja, hogy kapcsoljam be a windows tűzfalat...
-
Tomix24
addikt
Ami biztosan látszik, hogy a processzor kezelés javult a Windows8-ban. PL Win7-en majd Win8-on is futtattam ugyanazokkal a beállításokkal a Sleeping Dogs nevű játékot. És köztudott hogy minnél erősebb egy proci FullHD-ban, annál többet dob a Minimum Fps-re. Spóroltam egy Proci upgradet
(nem így játszok, azért le kell butítani, de ez jól szemlélteti)
-
Tomix24
addikt
Aki ugyanúgy használta volna és bosszankodott a legjobb Média lejátszó miatt Windows 8-on eddig, azoknak jó hír! Most teszteltem, megy minden mint az álom.
27/08/2012 Splash PRO EX 1.13.0
IMPORTANT: Full support for Windows 8 added -
lefkosia
őstag
A Windows 8 mindenről fecseg a Microsoftnak
Nem tudom, hogy volt e ez a hír.
ups, most látom, hogy volt
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
logmein is tökéletesen mködik Win8 Pro-n, eddig el is felejtettem kipróbálni
-
Visormail
addikt
Már jönnek sorba a jó kis utilityk
Skip Metro Suite allows you to skip Start screen and disable hotposts on Windows 8
-
vlevi
nagyúr
Na, és egy kicsit más.
Skydrive. Van már belőle három, és mindegyik külön működik.
Az egyik a desktopos skydrive, ez folyamatosan szinkronizálja fel és le a fileokat. Ez a legjobb.
Van ugye az Officeban is valami.
És van a metrós skydrive, ami külön életet él az előzőektől. Mert pl. a skydrive mappámban benne van néhány dolog, de ha a metrós skydrive alkalmazásból kattintok rá, akkor letölti. Minek? Ott van már egyszer letöltődve. Tudom, nem ugyanaz, de ha már egyszer ugyanarra két MS progi meg van írva, akkor azért jó lenne, ha 1-2 zenére, vagy képre kattintgatva nem kellene várni a letöltésre, mert felesleges, hiszen már le van szinkronizálva, csak éppen nem a metrós, hanem a desktopos skydrive programmal.És ráadásul, amikor a metrós skydriveból megnyitok egy doksit, és rámentek, akkor ezután a desktopos skydriveban is látszik, hogy szinkronizál. Na, majd a windows 9.5-ben lesz belőle valami...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Persze, mappánként ki-be kapcsolható.
Amúgy az indexelés sokat nem változtat az SSD-n, mert az csak olvas.
Azt az egyet nem tudom, hogy az indexelés eredményét hol tárolja a windows. Mert ha cén, akkor az mindíg az SSD-re fogja firkálni.
De a másik dolog, hogy ha minden ki van kapcsolva, amit a win fel tud neked kínálni, akkor minek az SSD? Csak azért, mert gyors, de plusz szolgáltatások miatt csak korlátozottan használod a rendszert?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sci-fi akciójáték lesz a La Quimera
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)