- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
most olvastam ezt a tweetet:
Samsung's Windows 8 tablet teaser reads "Ready to be smart?". So they do realize that Galaxy Tab owners *are* retarded.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
na végre felismerte az odd-t
újratelepítés elött gondoltam kipróbálom "a windows felújítása" funkciót
és mostmár szerepel az eszközkezelőbe isígy legalább normális állapotba csinálhatok róla ghost-ot
-
vlevi
nagyúr
"Van arra lehetőség, hogy felismerje és felvesze a médiatárba"
Na, mégegy kiegészítés, amit most fedeztem fel. Én is átpakolgattam a zenéket máshova, és mindent ismeretlen előadónak tüntetett fel. El nem bírtam képzelni miért.
Akkor javult meg, amikor arra mappára engedélyeztem az indexelést. -
icons
addikt
Hello!
Újraraktam a win8at és lenne egy problémám:
a bal alsó sarokban nem mutatja a power management kis piktogramját (laptopra raktam fel persze).
Ha jól emlékszem, telepítés után még ott volt, ezután végigcsináltam ezt, felraktam az nVidia drivert (amit azóta leszedtem részben, mindjárt jön le a másik fele is Leszedtem a másik felét is, ugyanúgy szar. Csak Chrome, BSPlayer, meg uTorrent van fent), és azóta nem hajlandó ott kijelezni. Ha megnézem, miknek kell megjelennie az értesítési területen, akkor Power (Fully Charged (100%)) "Show icon and notifications"-ra van állítva, tehát folyamatosan látnom kellene.
Ha kimegyek a Metro UIra és a jobb felső sarokba húzom az egeret, akkor ugye az óra is előjön. Mellete látszik a vezetékes internet (vagy a Wifi) piktogramja, de ha jól rémlik, az akksinak is ott kellene lennie. Márpedig nincs.Ha belemegyek a Power Management-be, akkor tudom állítani a jelenlegi sémát, de sehol semmi visszajelzést nem kapok arról, hogy az akksi hogy áll.
Újratelepítés előtt is ez volt, és amikor az akksi lemerült, kikapcsolt, előtte semmilyen jelzés nem volt. Amikor felraktam egy progit (BatteryBar vagy ilyesmi), akkor az azt mutatta, hogy nincsen akkumulátor.
Device Manager-ben a Batteries rész alatt egy elem van: Microsoft AC Adapter.
Ez tippem szerint a hálózat (lehet, hogy nem), tehát itt sem látja az akksit.Más találkozott hasonlóval, van tipp, hogy mit kellene csinálni? (Win7 alatt jó volt, nem a laptoppal van a baj)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cettlee
őstag
üdv.
ha kilépek desktopra, mindig elkezd sötétedni a kép, ha megnyitok egy ablakot akkor visszavilágosodik. gondolom valamilyen energiakazdálkodási opcio, nem tudjátok hol tudom beállitani h ne csinálja?
win7 alatt is volt ilyen, de elfelejtettem hogy oldottam meg.
-
pvt.peter
őstag
Adott egy Samsung 940NW típusú monitor amihez driverem is van, illetve egy HD 3870 -es VGA és természetesen Win8 Pro.
A probléma az, hogy nemtudok beállítani a monitornak megfelelő felbontást: 1440×900
Hiába próbálom telepíteni különböző kompatibilitási módokban a monitor drivert, nem adja hozzá az 1440×900-as felbontást.
VGA drivert meg egyáltalán nem tudok telepíteni, mert ugye nincs is hozzá.Van vmi normális megoldás erre?
-
N_A_S
veterán
Ezekkel próbáltam:
302.82 WHQL
304.79 BETA
306.02 BETAmindegyikkel ugyanaz a helyzet. Az SLI ritkán hoz teljesítmény növekedést?
Én ezt még nem tapasztaltam, pedig 1-2 játékkal már játszottam, meg egy ideje már SLI-t használok. Ezelőtt volt 680sli, 690, 480sli is, és most hirtelen egy játék se jut eszembe ami nem gyorsult majdnem duplájára... A Seepig Dogsnál kellett egy rásegítés de egy kis SLI profil állítgatással már ott is 90+ % felett járnak a GPU-k, és nagyon ritka az a játék amelyiknél trükközni kell.
-
oO7
őstag
99%-ra ki merem jelenteni, hogy a jelenlegi - úgymellesleg béta - NVidia driver a bugos... de ez már igazából nagyon rég óta megy, hogy az SLI meg a Crossfire csak relative ritkán hoz érezhető teljesítménynövekedést pár játékban, amúgy meg az sem ritka, hogy még rosszabb is (egy rossz feladatelosztó rendszer miatt pl) a két kártya, mint ha csak egy lenne bekapcsolva. Mondjuk több, mint egy egész pontot esni ezen a mérőkén elég erős, de ettől függetlenül én előbb gyanakodnék, hogy a driverben van valami disznóság, mint a pontozó progiban...
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz
cettlee #12772 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod evga precisionnel visszafogni. (nem tom, h mobil kariknál lehet-e gpu-feszt állítani
, tök jó lenne)
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Üdv ismét!
Akinek van Acer laptopja és feltette már rá a Win8-at az meg tudja mondani hogy működik-e rajta az Acer e-power managment toolja? Gondolom az fontos hogy felmenjen mert elvileg csökkenti a fogyasztást... meg ugye pl. hangerő állításnál akkor feljön a kis ablak ahol mutatja a skálát meg ilyen apróságok.
Komolyan gondolkozom rajta hogy még tanév kezdés előtt feltegyem-e a Win8-at, de csak akkor tenném ha valaki tudna valamilyen notebookos tapasztalatot írni hogy mennyire kompatibilis illetve energiagazdálkodásban mit tud, mert nekem a noti kell az egyetemi tanulmányokhoz is és nem lenne jó ha random cserben hagyna. Vagy még várjak pár hónapot hogy stabil driverek legyenek hozzá? Megéri egyáltalán Win7-ről frissíteni vajon (itt most nem a Metro érdekel)?
Minden választ, tapasztalatot előre is kösz. -
-
negyedes
addikt
válasz
Devilhun_HUN #12752 üzenetére
ha nem tevedek a chromeban is van hasonlo funkcio nem?
-
fatal`
titán
válasz
Devilhun_HUN #12752 üzenetére
A figyelmeztetés is kikapcsolható az action centerben, és telepítéskor is kérdezi a smart screent. Újabb felfújt lufi, feleslegesen.
(#12755) Victoryus94: No offense, de lehet, hogy amikor a metro színét állítod az első belépéskor akkor nem a nextet kéne csak nyomogatni, hanem el kellene olvasni, ami a képernyőre van írva.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
cettlee #12760 üzenetére
Szóval ezért volt nekem rosszabb az akksiidőm optimus rendszerrel... (hozzád hasonlóan hd3k+gt 540M grafika). Megoldásra tipp: az nvidia control panel-ben a böngészőt (és minden egyebet a játékok+HD-mediaplayer kivételével) az intel grafikához kell rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
cettlee
őstag
üdv. gt555m vga van a gépemben. win8 óta össze vissza ugrál a magfreki. 675 és 51(idle) között.
intel hd3000 és 555höz is a legfrissebb win8 driver van fenn. játékok alatt minden oké, de netezés közbe feleslegesen dolgozik az nvidia -
-
t72killer
titán
válasz
Ice&Lime #12747 üzenetére
intel SATA van, a touchpademet és a realtek hangot alapban felismerte, nem raktam hozzájuk külön drivert (talán majd fél év múlva).
Amit nem próbáltam még: a Hauppage usb TV-tunerem, holnap vetek rá 1 pillantást. Esetleg valaki próbált már TV-tunert win8 alatt?
#12752: légyszíves pár HSZ-t olvass vissza postolás előtt, úgy 10HSZ-al ezelőtt erről volt szó, és nem egy nagy felfedezés, installáláskor megkérdezi a telepítő, h akarsz-e adatokat küldeni... A felfedezés az lett vna, ha akkor is küldene adatokat, ha az ember kikapcsolta a funkciót, de erről nincs szó.
[ Szerkesztve ]
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Egy programozó felfedezte, hogy a Windows 8-ba épített SmartScreen funkció minden egyes alkalmazásról információkat küld a Microsoftnak. A cég szerint saját biztonságunk érdekében.
A Windows SmartScreen célja, hogy megvédje a felhasználókat a rosszindulatú alkalmazásoktól, ehhez viszont arra van szükség, hogy megfigyelje, miket töltünk le és telepítünk, majd elküldje az információkat a Microsoftnak. A funkciót felfedező Nadim Kobeissi szerint a gép és a Microsoft szerverei közt zajló kommunikáció ráadásul nem túl nehezen hallgatható le.
A Microsoft szerint a felhasználóktól begyűjtött adatokhoz tartozó IP-címeket rendszeres időközönként törlik az adatbázisból, a begyűjtött adatokat pedig biztonságos kapcsolaton át szerzi majd a Windows 8.
A Windows 8 90 napos használatra nemrég kiadott végleges verziójában a SmartScreen alapból be van kapcsolva. A funkció kikapcsolható, de deaktiválás után rendszeresen figyelmezteti a felhasználót a visszakapcsolásra.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
fatallerror #12749 üzenetére
most 7 van fent, de kb.2 hete volt fent a 8, ami tetszett is, driver problémát én nem vettem észre, viszont az amd vid.kari drivert azt leszedtem hozzá. Megnézegettem az eszközök gyártóinak a drivereit és még nem láttam 8-ra drivereket amd-n kívül, csak azért kérdezem.
A 8 automatikusan be driverezi magát?,de gondolom csak win7-es driverekből tudja ezt megtenni,nem?Csak úgy érdeklődök, hogy végül is akkor milyen drivereket használt a win8?,ha még nem nagyon jelentek meg driverek rá vid.kari(amd,nvidia,intel) drivereken kívül?? -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
AZ asztali gépemre felraktam a próbaverziót, és tökéletesen működik.
Sokkal gyorsabb mint a win 7 volt.
Viszont van egy laptopom aminek csak 1280X800-as a kijelzője.
T2310-es proci és 2Gb ram van benne.
Erre is fel tudnám rakni a 32 bites próba verziót?
Megnézném, hogy menne rajta. -
Ice&Lime
veterán
Valaki emlékszik arra, amikor kijött a 7, akkor kb. mennyi időre rá jöttek ki a driverek 7-re (nem csak video kártyára értem, hanem net,touchpad,sata,hangkari,stb...)?
Mert ha Szept.vagy Okt.-ben lesz hiv.kapható, akkor még jó pár hónap fog eltelni ezekhez a driverekhez, hogy meglegyenek 8-ra is, nem? -
N_A_S
veterán
A metro csempés felületet ki lehet kapcsolni valahogy, vagy azt majd csak a végleges változatban?
fatalerror:
nem gondoltam volna hogy ez a téma elindít egy versenyt, hogy ki a nagyobb troll... de ebben legalább te vezethetsz -
t72killer
titán
válasz
Victoryus94 #12739 üzenetére
Valszleg vihar a biliben. "a funkciót felfedező..." na, ezen eldobtam magam, énis felfedeztem a funkciót, rögtön installáláskor, amikor kérdezte, hogy bekapcsolja-e
. A lehallgathatóság presze más kérdés, remélem gyorsan patchelik egy https-kapcsolattal.
Egyrészt már telepítéskor ki lehet kapcsolni (ha jól emléxem, mintha default ki is lett volna kapcsolva
) - másrészt mostmár tuti ráállnak a szakik a win8 kommunikációjának analízisére. Nem árt egy zárt kódú rendszernél a mai hirdetés/felh. adatgyűjtésre orientálódott világban, azok után, ami az apple és a google mobil OS-ekről kiderült.
Annyira amúgy nem paráznék, az asztali win - főleg az enterprise verzió - munkára van (lesz) kitalálva, és a céges partnerek, akik nem ma jöttek le az iparikémkedős falvédőről, ugyancsak zokon vennék, ha menne az infó, hogy milyen belső appokkal dolgoznak."Vajon ha feltennék egy linuxot, és kihúznám a netet, akkor hogy figyelné meg a sok multi, mit csinálok a gépen?"
Kb nem érdekelné őket. Ha vki tudatosan ennyire elzárózik, az úgyse fog egy google.ad alapján vásárolni.
-
pzstm
titán
Windows 8 tablets by Samsung called: ATIV (GT-P8510)
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Nem tudom, volt-e már róla szó..: http://hvg.hu/Tudomany/20120827_microsoft_windows8_smart_screen
Vajon ha feltennék egy linuxot, és kihúznám a netet, akkor hogy figyelné meg a sok multi, mit csinálok a gépen?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Shrapnel #12732 üzenetére
Mondjuk azért az adatlapodat kitölthetnéd, pontosan megjelölve a konfig összetevőnek típusát, könnyebb lenne segíteni.
Vagy a chipset driver-ben van mindkettő, vagy az egyik a VGA driver-ben. Chipset driver-t ne telepíts, mert azok csak rombolni tudnak, vagy legjobb esetben sem csinálnak semmit. Töltsd le a chipset driver-t a deszka honlapjáról, ha lehet tömörítsd ki, majd az eszközkezelőben jobb egér azon a alapvető rendszereszközön/illesztőprogi frissítése,saját magad választod a driver-t és betallózod azt a mappát ahova a chipset-et kipakoltad. majd a W8 megkeresi a megfelelőt.
VGA karidhoz meg biztosan van W8-as driver már, azt töltsd le és telepítsd. -
Krissz5435
aktív tag
válasz
Atek123 #12728 üzenetére
Nekem volt már ilyenem. Akkor azt csináltam, hogy nem formáztam a lemezt(windows.old mappába teszi akkor az előző win-t) és ugyan így megállt, de nem tudom miért. A cp-dp-rp alatt egy újraindítás megoldotta, de a végleges (90-napos enterprisenál) ugyan ezt csinálta és ott formáznom kellett majd friss install, akkor már nem volt gond.
-
dergander
addikt
Win test akkor már énis
-
t72killer
titán
válasz
Atek123 #12730 üzenetére
3 tippem van még:
1. bios-frissítés (más OS alól)
2. a telepítő hibája (ISO sha-1 chekcsum-ja lecsekkol, pendrive újrakészít)
3. Hálókábel kihúz/egyéb csatlakoztatott eszközök (usb winyó, etc) eltávolít - ha jól emlékszem, ez már az ujraindítás után van, ergo a telepítéshez használt pendriveot is ki lehet húzni4. -
[ Szerkesztve ]
-
Egy ilyen rendszernek nem ennyi pontot kellene kapnia, és engem ez zavar. Azért jöttem ide, hogy hátha valaki már rájött mi okozza ezt, és nem ePee méregetésnek.
Nem kötözködés képpen, de volt már itt olyan, akinek win7 alatt a csúcs gépére nem adta a maximális pontokat így kiverte nála a biztosítékot. És ő is így volt vele, hogy ilyen rendszernek nem ennyi pontot kellene kapnia. És szépen átírta az xml fájlban a pontokat és megnyugodott. De most komolyan ez a nagy probléma?! Már a win8 sem úgy pontoz mint a 7, mert nagyobb lett a skála.
Nem az élményindex pont határozza meg milyen géped van, hanem te magad amire használod. Ha ez a legnagyobb problémád akkor nagyon sajnálom, de tényleg.
Szerintem húzd újra a windowst és tegyél fel egy végleges drivert. És akkor biztos jól kapod majd a pontokat a hardver elemekre.[ Szerkesztve ]
-
Atek123
csendes tag
Hello
Az lenne a problémám,hogy elkezdem telepíteni a windows 8 pro-t felis teszi és mikor újra indul a gép addig bejön hogy eszközök telepítése de sose megy 100%-ig csak kb 78nál megáll és elsötétül a kép. Ezt nem tudjátok miért van?
-
negyedes
addikt
Ma reggeb beregisztraltam a 15 euros upgrade programra.
Mar varoom az oktober 26=at.
-
t72killer
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #12720 üzenetére
Köszi! nem figyeltem a tűzfalas topicot a 7végén
. Délután meglesem, mennek-e együtt a Trustporttal, jó lenne mind2 világból a legjobbat összerakni.
-
-
t72killer
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #12715 üzenetére
Comodo tűzfalból is van már win8 kompatibilis? Uis másféle vírusirtóval szeretném párosítani.
-
pzstm
titán
válasz
t72killer #12714 üzenetére
háát azért elég sokan fognak Pro verziót is kapni szerintem. Mondjuk lehet ez a magasabb kategóriára értendő.
MÁS:
Samsung shows off Series 5 Hybrid PC Windows8 transforming tablet concept
Miondjuk Build konferencián történt osztogatás után ez várható volt. Jöjjenek csak a masinák, legyen miből válogatni
-
simon7012
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12662 üzenetére
Mit tettél helyette?
-
pzstm
titán
Ugyanakkor ez a "downgrade" jog nem lesz gyakorolható azokban az esetekben ha valaki külön, gép nélkül vásárol Windows 8 rendszerépítői (OEM/SB) licencet, illetve ha a Windows 8 olcsó frissítőváltozatát vásárolja majd meg szintén egy már létező PC-jéhez.
Egész sok ember ki is esik ezzel...aki eredetiben megveszik javarészt vagy géphez előtelepítve vagy olcsó frissítéssel
-
Воланд
titán
válasz
Krissz5435 #12707 üzenetére
friss telepites kell.
-
vlevi
nagyúr
Ez most komoly?????
Win7 downgrade-ről beszélnek már akkor, amikor még meg sem jelent???Megszabadulhatnak majd a Metro felülettől a Windows 8-as gépet vásárlók
"Hol legyen a nulla pont,"
Ezt máshogy oldják meg. A Win7 még 0-7.9 között értékelte a hardvert, a Vista méglejjebb, a Win8 pedig már 0-9.9 között.[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
Tudom, hogy hülyeséget kérdezek, de néha azt is kell.
Ha felraktam a win8 enterprise 90 napos verzióját, de közben dreamsparkon is megjelent a win8 prof, akkor tudok frissíteni úgy, hogy minden telepített programom megmarad? Vagy friss telepítés kell?
-
pzstm
titán
válasz
fatallerror #12700 üzenetére
gondolom nem négyéves laptopról van szó
-
moonguru
őstag
Nekem természetesen 5.9!
Nem fogok a nagyobb pontszám miatt SSD-t venni!
-
t72killer
titán
válasz
Sub-ZeRo #12695 üzenetére
Nyilván egy olyan rendszert, amit 2013-14 folyamán szándékoznak elterjeszteni, a jövőbeni grafikus karikra/elvárásokra igyekeznek felkészíteni. Hol legyen a nulla pont, ha már egy intel IGP is fullon fogja vinni a Diablo3-at? (HD 5000, jövő év végén)
-
vlevi
nagyúr
válasz
PapauZ #12682 üzenetére
" Minek írják azt a rendszerkövetelményben, hogy 1GHz-es processzoron is elfut"
Pár helyen találkoztam ezzel, és azzal magyarázzák, hogy ez az ARM procis változatokra vonatkozik. De tényleg egyértelműbb lett volna, ha külön részletezik. De mostanában a nagyon mindent egybemosó irányelv van érvényben a Microsoftnál, gondolom ezért nem tették külön.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)