- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Firefox
- Windows 11
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Victoryus94 #11395 üzenetére
-
Victoryus94
őstag
válasz
< CyberBob > #11386 üzenetére
Itt bővebb magyarázatot találsz magyarul: http://hvg.hu/Tudomany/20120712_windows_gadget_kikapcsolas
Ui.: Nekem is hiányzik 2 minialkalmazás.. bár számomra nem olyan fontos, tudok nélküle élni, de elég hasznosak voltak.(#11393) vlevi
Ez nagyon állat! :-D[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
Ha sok alkalmazás lesz fent az áruházban akkor ez nagyon csunyán tarolni fog szerintem.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Victoryus94 #11381 üzenetére
Köszi, időbe tellett, de újra a régi minden. Egyébként sokkal gyorsabbnak érzem mint az rp-t.
-
Xirtam
veterán
Én már most imádom!
-
Akkor meg egyszer kifejezem azt a velemenyemet, hogy ez egy k*rvajo rendszer lehet majd egyszer, de most meg boven beta. Nem az OS, hanem az alkalmazasok.
Aki meg a Metron sir... szoval tenyleg 1-2 ora alatt bele lehet jonni, es desktopon is van olyan jo, mint a regi - leginkabb azert, mert vannak egyseges paradigmak, mindenhol ugyanott van a Settings, stb.
-
Borealis
csendes tag
válasz
muveszur #11385 üzenetére
Igen, azt jelenti, hogy az intel megy.
Nekem egy olyan problémám akadt, hogy a Kapcsolatok app-nál nem tökéletes a Facebook integrálása (előző kiadásokban ment nálam pöpecül). Nem jelzi, hogy hozzá lenne kapcsolva a jobb felső sarokban, de látszanak az FB-s ismerőseim a felsorolásban. A poén, hogy az Üzenetek appal pedig tudom fogadni az FB-s üzenetet, de válaszolni már nem tudok.
Előző kiadásokban láttam egy-egy ember teljes FB adatlapján az appból is, most az sem megy.
Meg volt már az app újratelepítése is, az FB accomnál már letöröltem az Alkalmazások közül is. Ezzel annyit értem el, hogy megint kérte az adataim a csatlakozáshoz, kiírta, hogy kész van, de ugyan oda kötöttem ki.
Valakinek valami ötlet? -
< CyberBob >
őstag
válasz
Victoryus94 #11381 üzenetére
Nem neked szól csak a két okra reagálva:
1. Ha hiba van a kódban azt javítsák ki ha már saját fejlesztés. Ilyen alapon bármelyik telepített program futtatása veszélyes lehet pedig az opprendszernek alapvetően ez a feladata. Ja és az eredeti minialkalmazás letöltő link (Win7) az MS oldalára mutatott ahol csak ellenőrzöttek lehettek fent így eléggé sántít ez a magyarázat.
2. A metros "programok" teljesen mások és nem váltják ki a minialkalmazásokat mivel nem lehet kipakolni több darabot a desktop-ra az ablakok mellé. -
muveszur
addikt
válasz
Borealis #11384 üzenetére
Köszönöm!
Közben feltettem az intel Win7-es driverét a gépre, most már annyit változott a helyzet, hogy ha az Asztalon kattintok jobb gombbal, a helyi menüben ott van az Nvidia és az Intel beállításai is. Illetve kiraktam az értesítési sávra amit tanácsoltál, most azt írja, hogy Nvidia GPU tevékenység: Nincs.
Igaz, ez most így van jól, teljesen nyugalmi állapot, és akkor most az Intel megy?
Ha igen, akkor már az egyik nagy problémám meg van oldva[ Szerkesztve ]
-
Borealis
csendes tag
válasz
muveszur #11377 üzenetére
Ha fent van az Nvidia driver, akkor nyisd meg a kezelőpultját. Ha benne vagy menj a Desktop fülre és engedélyezd ezt: "Display GPU Activity..." Így látni fogod a jobb al sarokban, hogy mikor megy a kártya.
A kezelőpultban tudod azt is beállítani, hogy melyik program melyik megjelenítőt használja.
3D settings -> Manage 3D settings. Itt válts a Program settings fülre. Az Add gombbal hozzá tudsz adni egy új programot (betallózod), és kiválaszthatod melyik menjen alatta.
Ha már van profilja, akkor a legördülő menüben kikeresed és átállítod, ha neked az nem felel meg. -
muveszur
addikt
válasz
pvt.peter #11382 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Nekem is van egy LED, kéken világít állandóan. Viszont nekem a Windows 7-nél úgy volt, hogy amikor az IGP ment, akkor az asztalra jobb gombbal kattintva az Intel beállításai voltak elérhetőek. Most viszont mindig az Nvidia beállítások jönnek be, ezért is gondolom, hogy mindig az Nvidia megy.CD-m nekem nincs, de az Asus honlapjáról szedem a cuccokat...nekem mindegy megy gond nélkül? Nekem a billentyűzetes fényerőállítás nem igazán működik, bár még nem tettem fel drivert onnan...
szerk: ezt a drivert töltöttem le én is
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz
muveszur #11377 üzenetére
hali
nekem N53SV van
rakd fel a driver cd -n levő megfelelő illesztőprogramokat
bár ahogy írtad, ezeket már megtetted, úgy hogy alapesetben, ha nincs 3D-s alkalmazás, akkor az IGP megy
az én esetemben a laptopomon van egy LED, ami kéken világít, ha az integrált, fehéren ha az nVidia videókártya pörögilletve milyen nvidia driver van fent?
Win8 -hoz ez a legújabb: [link][ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz
Krissz5435 #11380 üzenetére
Kiszedték. 2 ok miatt:
1. az MS ajánlja a kikapcsolását a régebbi rendszereknél, mivel könnyű célpont hackereknek.
2. Úgy gondolják, hogy a metro felületen ugyanezek az alkalmazások sokkal jobban elkészíthetők, így feleslegesek.Visszatenni úgy lehet, hogy a béta verzióban lévőt telepíted rá. Szerencsére a nehezét már megcsinálta más. Itt a leírás, és a fájlok(angol nyelvű): http://forums.mydigitallife.info/threads/35505-Windows-Sidebar-Gadgets-for-Windows-8-RTM-ADDED-32bit-Version
-
Krissz5435
aktív tag
Na feltettem a 90 naposat, de egy baj van. A gadgeteket nem tudom használni, pedig jól jönnének. Hogyan lehetne működésre bírni őket?
-
-
kmisi99
addikt
Szerintetek egy gagyi 478 as inteles gépre 1,5gb rammal érdemes fölrakni a win8 at? Mert ahogy eddig tapasztaltam ez megy a legjobban. Csakhogy én i7 es géppel próbáltam és nem tudom hogy egy szar gépen is jobb lenne mint a win7?
-
muveszur
addikt
Sziasztok!
Ma felraktam én is a Windows 8-t. Gyorsnak gyors, de nem vagyok még lenyűgözve. Egy Asus N53-as intel 2630QM-es gépem van. Azt szeretném, hogy alapesetben az integrált Intel videókártya menjen, az Nvidia dedikált gpu csak akkor kapcsoljon be, ha szükség van rá.
Ezt vajon hol tudom beállítani? Nvidia driver fent van, az intel driverre azt írta, hogy a beépített az már frissebb...
Előre is köszönöm!
-
Asszem ez van nekem is:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-pictures/grey-screen-when-trying-to-view-photo-on-network/9c9bb962-0053-446d-b8a7-a0cb857f58f8
(Sajnos megoldas nincs egyelore..)
-
Az osszes kepemet megnyitja a Windows Photo Viewer meg a Paint is, de a Photos az csak egy szurke hatteret mutat helyette, es az elso alkalommal meg figyelmeztetett is, hogy o ezt nem kezeli (???).
Pictures libraryba _csak_ indexelt lokaciokat hajlando felvenni, halozati meghajto pedig nem indexelheto, ezert kellene a symlinkes trukk.
Es thumbnaileket se mutat egyelore...
[ Szerkesztve ]
-
Symlinket hoztam letre egy helyi folder es a NAS kozott, igy valszeg menne, de a Photos app nem tud jpg-ket megnyitni, egyelore, ami eleg drama.
-
Valaki tudja, hogy a 'Pictures' appban hogy tudok extra foldert hozzaadni? NAS-on vannak a kepeim, ami fel van mappelve egy meghajtora, de azt nem igazan latom, hogy ezt hogy tudnam beadni az appnak.
(Egyebkent egy nap utan ugy latom, hogy nem a Metro a rendszer problemaja, azzal semi baj nincs, azonkivul, hogy neha fogalmam sincs, hol vagyok, hanem az applikaciok nagyon kezdetlegesek meg.)
-
vlevi
nagyúr
válasz
samgar #11354 üzenetére
"Okés akkor csinálok egy partíciót! köszi Virtuálisra nem akarom, mert ahhoz gondolom külső eszközről kell bootolnom, nem?"
Nem. Letöltöd a VMware playert . A player ingyenes, a többi vmware változat az nem. Ez egy gép-a-gépben virtuális környezet hoz létre, gyakorlatilag egy szoftver, ami egy teljesen elszeparált számítógépet emulál a feltelepített rendszer számára. Létrehozol benne egy új virtuális gépet, a DVD-hez hozzácsatolod a win8 ISO-ját, és bekapcsolod. Jó dolog benne, hogy hiába adsz meg 60-100gigás vinyót a virtuális gépnek, nem foglalja le azonnal a teljes területet, csak amennyit tényleg használ. Csatolni lehet hozzá a külső, valódi gép eszközeit, mint pl. pendrive, nyomtató, satöbbi. Osztott könyvtár használatával elérheted a külső géped némely könyvtárát is, ha valamit oda akarsz adni a virtuális gépnek.
És ha nem kell, akkor letörlöd, és nyoma sem marad. A legfontosabb dolog, hogy a virtuális gép telepítése, futtatása semmilyen formában nem nyúl bele a külső gép működésébe. Akár linuxot, vagy bármi mást is kipróbálhatsz.
Viszont feltételezi, hogy egy aránylag gyors géped van, 2, vagy több giga rammal, mert hát, amit a virtuális gép használ, azt elveszi a külső géptől.
Mi pl. a melóhelyen arra használjuk, hogy az ügyfelekhez ezen jelentkezünk be. Annyiféle speckó belépési módszer, egymással összeakadó titkosító szoftverek vannak, hogy ezt egy szerverre fel sem lehetne telepíteni. De van vagy egy szerverünk, amin fut vagy tíz virtuális XP, mindegyik kap párszáz mega ramot, és kész. Nem zavarják egymást.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Taifa Díaz #11349 üzenetére
Pont az nem tetszett benne, hogy még fizetni is akartok a WMC-ért, mikor vannak jobb ingyenes alternatívák. (És ja, elsősorban videókra gondoltam, mert a kodekpakkokat emlegettétek még. -> Jajj... a pakkok ideje de rég lejárt...)
Ha pénzt már nem áldozol rá és neked direkt a menüje tetszik zenetár rendezéshez, ahhoz nincs rossz szavam. -
soundsonic
aktív tag
válasz
Victoryus94 #11359 üzenetére
Ó bocs ha félreérthető voltam. Ezt a VHD-t olvastam én is, de nekem túl bonyolultnak tűnt. Más ötlet esetleg, hogy valamilyen partition magic progival leválasztasz 25-35 Gb-t a merevlemezedről és arra telepíted fel. De optikai meghajtó és dvd nélkül nem fog menni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #11349 üzenetére
A metrós (modern) zenelejátszó nem jó erre?
Én nem ismerem. -
Victoryus94
őstag
válasz
samgar #11357 üzenetére
soundsonic barátunk úgy érti, hogy virtuálisan feltelepítheted (így "windows a windowsba" lesz, és ki tudod próbálni). Ha nem túl erős a géped, ezt nem ajánlom. Viszont ha csak egy gyors próbát szeretnél akkor igen.
Ui.: ha sok programot akarsz rátenni, a 35gb kevés, ha csak a szűz rendszer+ böngésző+1-2 program, akkor elég a 25gb. -
soundsonic
aktív tag
válasz
samgar #11357 üzenetére
ha virtual boxot használsz (ingyenes progi) akkor majd a programsetup-jában megadod, hogy dinamikusan növekvő e legyen vagy fix és ő létrehozza ott ahol szeretnéd és van hely. Betallózód a daemonba a lemezképet és a progi rendes lemeznek fogja érzékelni.
http://www.youtube.com/watch?v=BEoCzW3t82A
[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
válasz
soundsonic #11355 üzenetére
Tehát csinálok egy 25 GB partíciót, majd daemon toolsról indítom a telepítőt?
-
Victoryus94
őstag
válasz
samgar #11354 üzenetére
Én nem próbáltam még VHD telepítést. Abba nem tudok segíteni.
Particiót meg könnyű készíteni a win7-ben is benne van egy alkalmazás azt hiszem "Lemezkezelő" néven. Szerintem az a legegyszerűbb.
Gép indításakor kérdezi hogy Win7 vagy Win8-at bootoljon. (előfordulhat hogy kiválasztás után újraindul a gép, és úgy bootol be.. elvileg nem kéne neki újraindulni, de gyakori "hiba")[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
válasz
Victoryus94 #11352 üzenetére
Okés akkor csinálok egy partíciót! köszi Virtuálisra nem akarom, mert ahhoz gondolom külső eszközről kell bootolnom, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz
samgar #11351 üzenetére
2 partició kell hozzá. Csinálj még 1-et. (minimum 25gb szabad helyed legyen rajta.)
Vagy virtualis gépen tudod feltenni.
Esetleg VHD.. (virtuális partició/merevlemez)-re teszed fel.. Cikk(Win8CP-n mutataja be)[ Szerkesztve ]
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Ha csak egy partícióm van windows 7-el, feltudom úgy tenni magáról a gépről a w8-at, hogy a w7 is indítható legyen?
-
Borealis
csendes tag
Belépsz a mail appba. Előhozod valamelyik jobb oldali sarokból a menüt, majd katt a Settings-re. Ezután a legfelső opció (Fiókok néven fut). Ott lesz felsorolva, hogy mi van hozzáadva már, és onnan tudsz majd újat kapcsolni.
A Gmaillel viszont vigyázz, mert nálam pl. alkalmazásfüggő jelszót kért. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666 #11346 üzenetére
Én visszaolvastam, amit írtam, de sehol nem találtam olyat, hogy filmlejátszásra használnám a Media Centert
Meg hát nem is igen függ össze egy új operációs rendszer megvásárlásának igénye a "normális minőségű filmlejátszó software" beszerzésének igényével. A Win 8 elsősorban munkára, másodsorban játékra kell, a Media Center meg a zenei adatbázisom rendszerezésére, amire eddig is tökéletesen megfelelt.
De ha fizetős lett, akkor ideje váltani.
Egyébként köszönet a hasznos linksorért, ha igényes filmlejátszó kell majd, mindenképpen megnézem ezeket.
Egyébként attól talán még nem vagyok igénytelen, mert a Windows 8 kell, viszont a filmlejátszókat nem ismerem ennyire, mint te. -
ubid
senior tag
helló!
email apphoz hogyan lehet gmail-es email címet társítani ?
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #11344 üzenetére
ha megvásárolnád, megnézhetnéd hogy van e már benne online tv. Esetleg támogatja e a 3D-t bár ebben nem reménykedem. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Hú emberek. Win8-ra van igény, normális minőségű filmlejátszó software-re meg nyoma sincs?
Hallottatok már az MPC-HC-ról és madVR-ről? (Vagy ha nem elég gyors a gép a madVR-hez, akkor a janwillem által foltozgatott MPC-HC buildekről, amikben kevésbé videofil, de értelmes renderer van, ami kevesebbel is beéri, mint a madVR)?
Azon túl még érdemes lehet használni a LAV Filters-t, míg nem építik be az MPC-HC-be, amiben többnyire még az FFDShow átirat van (illetve a janwillem féle csomag mellé kell is, mert abból már kivágta a régi kodekeket).
Esetleg még ReClock az igényeseknek (ha néztek még PAL DVD-ket).[ Szerkesztve ]
-
válasz
Taifa Díaz #11344 üzenetére
Persze, live acc kell hozzá.
-
Taifa Díaz
őstag
Köszi, már próbáltam, hogy szokjam, de jobban tetszik a Media Center.
Sub-ZeRo: gondolom, live accounttal kell bejelentkezni, hogy egyáltalán engedje megvásárolni ezeket a további alkalmazásokat
Mert mezei accounttal hibát jelez ki, nem talál ilyeneket...
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz
soundsonic #11331 üzenetére
ami azt illeti elég sűrűn látogatok kétes oldalakat
csak azért kérdem, mert Win7 alatt is NOD-ot használtam és nem ütköztem semmi "rosszba"
illetve egyszer volt, hogy nagyon besz*ptam egy vírust, de arányát tekintve még így is jó -
vlevi
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #11336 üzenetére
"Windows Media Centert hogyan lehet megszerezni Win 8 Pro-hoz?"
Helyette javasolhatom az XBMC-t?
Bőven sokkal többet tud, mint a Media Center. Például kodekpakk varázslat nélkül lejátszik minden videót. -
válasz
Taifa Díaz #11340 üzenetére
Windows 7 alatt voltam, nem tudtam a pontos nevét.
-
t72killer
titán
válasz
Sub-ZeRo #11333 üzenetére
Evvel mondjuk egyetéretek, a nodnál lehet, h jobb a beépített defender. Itt kéne a felsőkategóriából illetve emitt a jobb felső sarokból válogatni. Én a trustporttal fogok próbálkozni, 3 keresőmotort használ ennek ellenére azt írják a fórumtársak, h nem terheli le a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Taifa Díaz #11336 üzenetére
Ha a számítógép, tualjdonságoknál kellene lenni, mikor kiírja hogy windows 8 verziód van, egy link, amire ez mutat. Valami ilyesmi, csak a sp1 alatt kellene egy linknek lennie.
-
Taifa Díaz
őstag
Biztosan volt már róla szó, de mérges lettem a dolog miatt, és nincs kedvem visszakeresni: Windows Media Centert hogyan lehet megszerezni Win 8 Pro-hoz? (A fene a pofájukat, ezt most miért nem lehetett benne hagyni? Vagy az RP-hez adott aktiváló kulccsal, ha lehetne telepíteni, nekem az is megfelelne, ha már nem hagyták benne. De nem lehet.)
[ Szerkesztve ]
-
Zjunior
veterán
Én is kipróbálnám, csak amikor telepíteném virtuálisan akkor nem tudok továbbmenni a setupban mert nincs hova felrakni nem lát partíciót!!
Hogy tudom felrakni virtuálisan?
Köszii! -
válasz
soundsonic #11331 üzenetére
Nem kell oda nod, az utóbbi időben úgyis rosszabb lett mint volt. Az mse meg elég. Ha nem, akkor inkább mse + mbam kombó. Nem jön be semmi.
-
derossi
aktív tag
válasz
soundsonic #11315 üzenetére
működik
-
soundsonic
aktív tag
válasz
pvt.peter #11328 üzenetére
ajánlom az eset smart security 6 rc-t ,de mást is használhatsz. Szerintem azért jobbak mint a beépített essential, defender vagy már nem is tudom mi a neve. De nyilván ha nem látogatsz kétes oldalakat akkor azzal sem lesz gond és gyorsabb lesz a rendszer mint ha nodot vagy mást használnál.
-
Victoryus94
őstag
válasz
pvt.peter #11328 üzenetére
Szerintem sok értelme nincs.. aki jártas az informatikában annak nem sokat számít. Ha mégis szüksége van valamire, akkor meg kérdezés nélkül használja. Átlagos usernek meg mindegy hogy 1 vagy 3 vírusírtója van, ugyanúgy begyűjti a "kórokozókat"
Én egyébként egy kis erőforrás igényű vírusírót ajánlok (bár jelenleg nem használok). Aki sűrűn tölt le vírusgyanús fájlokat (crack, patch.. stb.) azoknak pedig egy olyan, aminek van virtális futtatókörnyezete (éles indítás előtt próba futtatás)[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
mennyire érdemes (külső) vírusirtót használni Windows 8 mellé?
(NOD32 v5.2.9.12 -re gondoltam) -
icons
addikt
válasz
t72killer #11303 üzenetére
Oóóó, kevés ennél hasznosabb hozzászólással találkoztam
Azt mondták az Inteles fórumban, hogyha BIOSban nem lehet állítgatni az órajelet (és sajnos nem lehet. semmi mást sem, az égvilágon semmi "tuning" opció sincsen, USBk kilövése, stb se), akkor szoftveresen se lehet valami programmal. De első ránézésre úgy néz ki, az általad javasolt progi mégis képes erre
Megnézem amiket mondtál, párra rágugliztam, és nem találtam sok mindent, úgyhogy majd a fórumokon körülnézek
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
soundsonic #11325 üzenetére
Mert ha megjelenik ds-ban akkor már csak kulcs beír aktivál és kész. Mostanában eléggé sok a munka itthon ezért nem biztos, hogy beleférne 2 telepítés is, meg ha valami gebasz van vele, akkor még van időm kijavítani. Meg ugye nemsokára lesz egyetemi tantárgyfelvétel és ott ha fél perc alatt nem tudok mindent felvenni, akkor ugrott az egész félévi menetrendem. De eddig úgy néz ki, hogy csak a sima win8 lesz dreamsparkon, de nem merem még megkockáztatni, hogy felteszem és majd 25én aktiválom, mert 25én lesz a tantárgyfelvétel is. És most így belegondolva lehet felteszem a 90 naposat és majd 25-e után teszem fel a véglegeset.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Krissz5435 #11324 üzenetére
akkor miért nem a 90 napos kipróbálható verziót töltöd le? tökéletesen megfelel a célra
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
t72killer #11322 üzenetére
és @csokoládé13: Köszi, csak azért kérdem, mert nekem éjjel is szokott menni a gép. Ha nem kapcsol ki, akkor az jó lenne, de ha mondjuk 3 óránként feljön és a 4. órában lekapcsol/újraindul az nekem nem lenne jó, mert általában éjjel meg a gép. Ezt akkor majd még meg kell tudnom.
-
csokoládé13
tag
válasz
Krissz5435 #11321 üzenetére
Dave™: Köszi!
A felugró ablak egy kék képernyő egy linkkel, ami a "gépházba" irányít, hogy újítsd meg a licenced. Ráklikkelsz a linkre és eltűnik. Nem kapcsol ki a gép, nem történik semmi. Az a rossz, hogy azt sem veszi figyelembe, ha épp filmezel.
A kulcsot utólag is be lehet írni. Az utolsó kérdésedre pedig nem tudom a választ, de nem tartom vószínűnek. Woland_2k vagy Tony Soprano majd pontosít.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
Krissz5435 #11321 üzenetére
Kikapcsolni tudtommal nem fog - bár nekem entrprise-om van, ott nincs felugró ablak se, a vízjelet meg az explorer ujraindításával el lehet tüntetni.
Az SKU-K között nincs közvetlen átjárás, telepíteni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
Ha most feltenném a sima win 8-at és nem aktiválnám(mivel még nincs fenn dreamsparkon), akkor a 3 óránkénti felugró képernyőn, a vízjelen és a start menü customizálatlanságán kívül érne még valami meglepetés? A 3 óránkénti felugró ablak mit csinál? csak megszakít a munkámban, vagy van egy visszaszámláló, hogy ha nem okzom le akkor újraindul/kikapcsol a gép?
Ha most valamilyen kulccsal felteszem, akkor van valami legális módszer rá, hogy a későbbi kulcsot be tudjam írni?
Ha simát teszek fel, de a pro érhető csak el, akkor van rá lehetőség, hogy a pro kulccsal aktiváljam és a pro előnyeit is élvezhessem?
Bocs a sok kérdésért és köszönet annak aki esetleg válaszol. -
Dave™
nagyúr
válasz
csokoládé13 #11317 üzenetére
ctrl+lefele görgetés, ilyenkor kizoomol, és jobb gomb a kategórián.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
csokoládé13 #11317 üzenetére
Menj a beállításokba, és tedd fel az angol nyelvi csomagot, indítsd újra a gépet és meg is van
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #11311 üzenetére
A neovin-t említik meg forrásként, az pedig a ZDNetet.
De angolul nem tudok jól, szóval bizonytalan vagyok benne, hogy mekkora részét támasztja alá, és mely része kitaláció.
Forrás: http://www.neowin.net/news/windows-blue-coming-next-year[ Szerkesztve ]
-
csokoládé13
tag
Kicsit megbántam, hogy a magyar W8-at tettem fel. A Metronak nagyon nem állnak jól az ékezetes betűk. A jobb oldali sáv is tök széles lett a "kezdőképernyő" miatt. Az talán maradhatott volna "start".
Egyébként a Metros felületen, hogyan címezhetem meg a kategóriákat? Pl.: hírek, játékok...
-
pvt.peter
őstag
válasz
soundsonic #11315 üzenetére
érdekes
-
endruboy1
senior tag
válasz
Victoryus94 #11305 üzenetére
Nem tartom valószínűleg ugyanis már így is nyavalyog a nép hogy túl gyorsan jönnek az új Win verziók.
-
Krytec
tag
válasz
Victoryus94 #11311 üzenetére
enkór
-
mfercso
tag
válasz
front3r #11306 üzenetére
Ha bele gondolsz igy is nagy a profitja a Microfosnak még mekkora haszon fog bejönni nekik a win 8 eladásokbol az új táblagépből a media csomaghoz a win 8-ba ugyhogy még tetözik az eddig is bazi nagy profitjukat a op rendszer frissítésekről 15$ rol nem is beszélve. De meg kell hagyni hogy elég jó nyomják pénzügyi téren.
-
Воланд
titán
válasz
forras? aztan majd mondom.
-
front3r
őstag
válasz
soundsonic #11307 üzenetére
Neowin cikke. De hogy ebből mi fog megvalósulni.... azt nem tudni.
Igen, igen. 25.-e már nincs messze!
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz
Azt olvastam hogy lehetséges hogy nem csak SP-t kapunk, de hogy fizetős lenne, meg az a többi infó... Ezeket honnan vették? Ezek mind pletykának tűnnek.
-
Victoryus94
őstag
Erről valaki valamit?
(Most hallottam először)
"Az MS át fog állni az Apple mintájára, így nem SP1-2-3 stb. lesz, hanem Windows 8.1, 8.2, 8.3 stb. Viszont ezek is fizetősek lesznek. Cserébe nem csak az előzőleg kiadott frissítéseket fogják tartalmazni, hanem más újdonságokat is. Az ára az eddigi elképzelések szerint továbbra is 10e forint alatt marad. Telepíteni új rendszerként és frissítésként is lehet majd.Egyébként már jövőre várható a Win8.1 (az elnevezés még nem végleges)."
-
Borealis
csendes tag
válasz
likeaRAINBOW #11301 üzenetére
Ha bent vagy a Store-ban, akkor Settings -> Preferences és be tudod állítani, hogy "könnyítse a saját nyelvednek megfelelő" appok megtalálását.
-
t72killer
titán
Ha fenékig bele akarsz mászni a dologba, akkor nézz még utána, lehet-e a CPU-feszültséget csökkentei (az intel által belőtt minimum alá) pl Throttlestop-pal (asszem 5.0 az utsó verzió), ha hibrid grafikád van (pl Optimus) akkor akksin kizárólag az IGP menjen, az is ha lehet visszafogva. Ezenkívül biosban lőj ki mindent, ami nem kell: ha pl lehet áramtalanítani az USB-portokat, az is sokat számít.
Szoftveroldalról: legyenek blokkolva a reklámok, és csak a minimálisan szükséges bővítményekkel menjen a netezés. Illetve olyan böngészőt használj, ami alapban keveset eszik/használja az IGP-t gyorsításhoz. Videózásra valami jól optimalizált lejátszót használj, ami az IGP-re alapoz.
Vírusirtóból is olyat használj, ami kevésbbé terheli a rendszert, pl Avira, Trustport.
Képernyővilágítás: lehet adaptív, vagy kézzel a minimum élvezhető szintre lefokozva. Ha a gépet az ember nem használja, akkor azonnal sleep.
Egyelőre ennyi jutott eszembe
-
pzstm
titán
válasz
likeaRAINBOW #11301 üzenetére
ezen meg sem lepődök
-
likeaRAINBOW
senior tag
Azért az durva, hogy ha magyar a MUI, akkor épphogy vannak programok az áruházban, feltelepítettem az angol MUI-t, egyből eltt vagy 3* annyi program
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kerékpársportok
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Asszociációs játék. :)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- DCS World modulok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)