- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Milyen routert?
- Sweet.tv - internetes TV
- Bitcoin topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Reklámblokkolók topikja
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gézu
őstag
És ugyanaz a hír kicsit másként
A_Microsoft_felismerte_a_Windows_8_bukasat[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
-
törölt tag
BTW nekem kicsit fura 32"-os monitoron fejleszteni egy 4"-os kütyüre.
(#19405) NGA
Na ne fárasszál már! Akkor böngészőből miért csinált a desktopra? Főleg RT-n? Ja, ott azért nem, mert a konkurenseknek nem engedte azon APIk használatát, amik a desktop böngészőhöz kell. Mivel teljes értékű böngésző a tableteken is kell az embereknek, de ott csak IE lehet."Azonban vannak olyanok, akik nem tudják hogy kell megkeresni, letölteni, majd telepiteni az alkalmazásokat, 15 colon vannak, és nem akarnak több ablakot, sőt bele is keverednek."
Elképesztő, hogy az emberek százmilliói hogyan tudtak eddig az elmúlt lassan 30 évben ellenni a korábbi Windowsokon mui nélkül. És hogy a halába' tudott a Windows így elterjedni. Egyszerűen érthetetlen!"de szerintem létezik email notificator is a problémára"
Ami felugrik, mikor egy metro appot nézel, ezt a háttérbe tolva, esetleg felfüggesztve, mert csak? Vagy hogy?[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Mondjuk azt, hogy a metro felületnek nincs egy állandó értesítő sávja, mint pl. a desktopon a taskbar jobb alsó sarka. Ott figyel a google talk, ha valaki akar valamit, akkor látom, fél óra múlva is, ha épp nem voltam a gépnél. Mert a metros értesítő az csak felvillan, és néhány másodperc múlva eltűnik. Sose veszem észre, hogy jött új levél, ha nem láttam azt a felvillanó vackot. Szóval tré. Szinte biztosra veszem, hogy a következő win-ben, legyen az 8.1, vagy 9, ezt meg fogják oldani.
Böngészőt is úgy használom, hogy baloldalt ott vannak a gyakorta használt kedvenceim.
Ez van. huszonvalahány év alatt kialakult egy felhasználói felület, amitől nehezen válik meg az ember.
Az más kérdés, ha bejön a képbe egy vadonatúj eszköz, mint az okosteló, vagy a tablet, ott teljesen más felület jelenik meg, de azt valahogy elfogadja az ember, mert új eszköz, új kezelés, satöbbi. -
< CyberBob >
őstag
Egy full hd felbontáson három alkalmazás kényelmesen elfér, de sokszor több kell. Egy 27 colos monitoron (2560x1440) már jobb a helyzet. Pont azért jó egy méretes megjelenítő, mert nem kell rakosgatni az alkalmazásokat. A metro pont azért ilyen "korlátolt" mert 7-10 colos "megjelenítőkre" van tervezve ahol senki nem akar sok alkalmazást követni egyszerre. Kb. 10 éve volt utoljára amikor pc-n egy alkalmazás ment egyszerre teljes képernyőn, nehogy már visszafelé fejlődjünk a nagy innovációban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Komolyan gondolod, hogy azért mert neked kurva jó 32"-on nézni a csempéket vagy egyelten egy alkalmazást, akkor másnak nem kellhet látni egyszerre mondjuk 5 ablakot? És tényleg a saját - már megbocsáss: igénytelenséged - alapján ítéled meg, hogy a másik jogos vagy jogtalan kritikát mond a metroról? Vicces lenne, ha nem lenne inkább nevetséges.
Hát így hogy lehetne abbahagyni az írogatást?[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Adott szituban jó megoldás!
És akkor most jön ami még nem volt: nem lehet két pdf-et egyszerre megjeleníteni! Sőt továbbmegyek! Semmit sem lehet egyszerre megjeleníteni valami mással ebben a metrós környezetben. Na neeeee, ennek így semmi értelme gyerekek. Nem azért van előttem 22inch, hogy egyetlen program töltse ki
-
mfercso
tag
hát de legalább a windows to go ra lehetne valami registry vagy valami trükkel engedélyezni a storét mert igy nem lehet appokat telepiteni
http://blogs.msdn.com/b/hyperyash/archive/2012/08/15/enabling-windows-store-on-windows-to-go-machines.aspx
Megtaláltam ki is probálom
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"színsémábal van egy jó adag a szivárvány minden színében"
De nekem világosszürke alapon sárga kellene, olyan meg nincs
Van sárga sötétszürke alapon, és narancs a világosszürkén.
Vagy ződ. Az sincs.
Tehát van minden a szivárvány minden árnyalatában, és ha külön állíthatnám az előtér, és a háttér színét, akár még csak a gyáriak közül is, akkor be tudnám állítani. De pl. világsszürke háttérhez van türkiz és narancs előtér. Barna háttérhez sincs sárga előtér, de nem sorolom a "milyen kombináció nincsen" listát
Start képernyő hátterének legjobb a legutolsó. A semmi
Vagy az utolsó előtti -
vlevi
nagyúr
Tényleg jó dolog az a windows store, mert nekem, mint végfelhasználónak az ad egy biztonságot, hogy a Microsoft által ellenőrzött alkalmazást telepítek fel.
Vajon az hogyan fog tudni működni, ha nálunk a cég úgy dönt, hogy néhány alkalmazást, főként lekérdezéseket, kimutatásokat elkészítenek win8 alá is? Azok vajon hogyan tudnak majd rákerülni a gépekre, laptopokra, win8-as táblagépekre? -
Воланд
titán
megneztem en is, magyar regios ms account, us regiora atallitottam a gepet es megy nekem is a lejatszas (ezerszer jobban nez ki igy a music es a video app, sot, meg az app store is). persze vasarolni en sem tudok, mondjuk nekem egyebkent sem menne. ettol fuggetlenul bassza meg az ms a regios politikajat. meg ugy az osszes tartalomszolgaltato. neztem a netflix appot, hat kurva jo, persze nalunk nem lehet ra elofizetni...
szerk.: megoldas: ha hasznalni szeretned a win8-at es majd a wp8-at, akkor irany uk, vagy az usa.
[ Szerkesztve ]
-
-
< CyberBob >
őstag
"ez a "desktop késleltetve töltődik" dolog egyszerűen nem igaz..."
Amikor bejön a metro és egyből a desktop kockára kattintasz még javába tölti az óra mellé az win ikonokat (hangszóró, hálózat és persze a telepített programok) mint a hetesben. Persze ha a metro után vársz 2-3 másodpercet akkor már be vannak töltve a programok. -
L7wy
őstag
-
pzstm
titán
droidon találkoztam futóvlag a nevéve a böngészőnek,de fel sosem raktam.
Értem én amúgy, hogy miért IE a default nekem (mert csak és tök okés az IE10), illetv még ha az is akor hide update és no problem,de gondoltam szakmai kötelességem is, hogy megnézzem mi is történik és kicsit kivesézem a dolgot
-
< CyberBob >
őstag
Egy 24 colos monitoron ami a méret és elhelyezés miatt nem is lesz érintő felületes egyszerűen értelmetlen teljes felületen futtatni a metros alkalmazásokat. Az új felület elnagyoltsága és funkciószegénysége miatt kimondottan kis képátlóra mint egy táblagép alkalmas. Szerintem a telefonon nevelkedett embereknek egy kapocs ez a megoldás, de asztali gépet használni és kihasználni a metro alkalmatlan. Ha az emberek többségének elég a metro adta lehetőségek és az MS a Windows-t lebutítja az okos telefonok szintjére akkor is szükség lesz az asztali gépekhez esetleg komolyabb laptopokhoz egy összetettebb operációs rendszerre. Az elgondolás, hogy minden eszközön ugyanúgy nézzen ki és fusson egy alkalmazás jó csak a gyakorlat és tapasztalat azt mutatja, hogy ami mindenre jó az valójában semmire sem használható. Én a Win8-ra úgy nézek mint egy próbálkozásra amit az új eszközök megjelenésére adtak ki válaszul, de ebben a formában nem életképes.
-
mondomén
őstag
Hát az engem nem érdekel, hogy mi van más háztartásokban.
Nekem ilyen van, ezt szeretném normálisan használni. Mellesleg egyre többen használnak hasonló átmérőjű megjelenítőt PC-hez.
"hacsak nem is kell figyelni egy adott programra, de akkor meg minek van ott, hogy foglalja az értékes helyet más alkalmazások elől?"
Ezt nem értem. Ennél a csempés megoldásnál is csak egy app fut full képernyőn. Akkor milyen más alkalmazások és azok értékes helyéről van szó? Amúgy nem a figyelem megosztásról van szó, hanem az egyszerű kezelésről. Váltogatni ezek között a full képernyős alkalmazások között nem kényelmes. Például zenét váltani tök jó lehet így...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ph pl 800 pixel széles.
Azt szoktam olvasgatni és mellette még marad ugyancsak 800 pixel, nagyobb monitoron mégtöbb. Vagyis egy full Hd monitor simán tekinthető 2 db monitornak.
Baromi kevés olyan weboldal van ami kihasználna értelmesen egy fullHD monitort.
De mint mondtam skype + böngészés is, egyik sem leterhelő, de írok valamit, majd olvasok tovább, látom hogy ír valaki elolvasom, válaszolok és olvasok tovább.
Ha a böngésző full ablakban van, nem is látom hogy írt, de oda vissza kapcsolgatni sem kényelmes. És mint mondtam aTV tuner is bőven elég egy viszonylag kis ablakban. Szóval ezek közül egyik sem olyan amit full használok. Nyilván ha rajzolok valamit az full képernyőben megy, de akkor nem is nagyon csinálok mást. Mondjuk akkor is kell legalább a taskbar, hogy lássam ha ír valaki.
Gondolom ez elég indok a fullscreen alkalmazások ellen.
Egy notebook felbontás ehhez kevés, de mint mondtam, egy fullHD monitor bőven tekinthető 2 monitornak.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Otthon én is úgy tolom, hogy a böngésző nagyjából a képernyő bal felét foglalja el, hála a kb 6-800 pixel szélesre optimalizálásnak. Jobbfelül meg TV tuner képe megy, illetve skype ablakok alatta.
Lehet Windows helyett Window-ra kell átkeresztelni?Illetve amikor zenét hallgatok és sűrűn tekergetek, akkor még azt is kibiggyesztem valahova, bár ennyi már nehezen fér el.
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
-
fatal`
titán
Multitasking alatt a felhasználói felületre gondoltam. Kvázi visszamennénk az időben az ablakos rendszer kidobásával (arra gondolok, hogy akkorára méretezem és oda rakom őket ahova akarom). Ez a megfelezzük meg megnegyedeljük a képernyőt egyértelműen nem jó irány, mint, ahogy PC-n az sem, hogy minden ilyen bazi nagy. Így a desktop mellé kiegészítő felületnek még elmegy, de ha kivezetik a desktopot az szvsz óriási baklövés.
A felhő szintén nem jó, főleg cégeknél problémás, meg ott, ahol nincs megfelelő sávszélesség.
-
N_A_S
veterán
Ezekkel próbáltam:
302.82 WHQL
304.79 BETA
306.02 BETAmindegyikkel ugyanaz a helyzet. Az SLI ritkán hoz teljesítmény növekedést?
Én ezt még nem tapasztaltam, pedig 1-2 játékkal már játszottam, meg egy ideje már SLI-t használok. Ezelőtt volt 680sli, 690, 480sli is, és most hirtelen egy játék se jut eszembe ami nem gyorsult majdnem duplájára... A Seepig Dogsnál kellett egy rásegítés de egy kis SLI profil állítgatással már ott is 90+ % felett járnak a GPU-k, és nagyon ritka az a játék amelyiknél trükközni kell.
-
fatal`
titán
-
pzstm
titán
azt store-ból kell letöltenem ugye???
(visszakapcsolom vmware-t, mert idegességemben kikapcsoltam és most lépek be local account-al
)
pár perc és meglesem
woland: ott van az, annyit írj be keresőbe, hogy onenote (igaz az alkalmazás megnyitásakor még a preview felirat ott van, így ha kiderül hogy itt sem jó a spellchecking akkor azt erre foghatjuk ugye?
)
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Call mobile (adatokat kitöröltem az illetőről)
lehet végre az appból postolni vagy checkinelni vagy ilyesmiket művelni
NEMNews app-ban pedig még mindig nem lehet akkor egyéni RSS-t felvenni, csak a saját forrásaiból lehet váltogatni?
Nagyon jól látod a helyzetet.utolsó bekezdésedet nem teljesen értem, mindjárt bedobok egy pohár bort
ami nálam kiveri a biztosítékot, hogy ha regió az magyar de angol a winem akkor miért látok én magyar szavakat a metro felületen????(nem mind, de így meg aztán még idegesítőbb)nah leesett mire gondolsz:
nálam így fest, és a settingsben pedig:
RP-ben mintha nekem még akkor is aláhúzta volna, ha kikapcsoltam
Olyan hülyeségeket nem is említenék, hogy xbox smartglass letölthető a piactérről, de nem használható nyilván, hiszen őszi dashboard update-el jön majd ki. (app megnyílik majd visszadobja start menüt)
IE10 Facebook.com-ra kb használhatatlan....wordpress blogban sem a legnagyobb élmény szerkeszteni vele....maga az IE10 gyors, pörög, de mintha még nem lenne kész :S:S::S
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
és akkor már végképp ne menjnk bele, hogy mikor nagyon közeli viszonyban volt Jobs és Gates, akkor egy üzleti vacsorán viccből felvetették és dumáltak arról, milyen lenne egy laptop, amihez nem kell bill és egér és ujjaiddal kezeled.....jót röhögtek rajta majd nézzük meg most mi van.....
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
akkor is csak az iPad-et akarom mert a tabletet az apple találta fel a téglalap alakú formával együtt és ezek biztos nem is lesznek jók
(amúgy kíváncsian várom, hogy ha nagyobb kijelzőjű i5-el állnak elő ősszel akkor lehet-e őket perelni másolás miatt. Mert ekkora kijelző már volt, ami téglalap alakú)
-
törölt tag
Nem az OS, de nem is az OS gyártó hibája, úgy általában. Jelen esetben azért mégis, mert az emberek 30 év alatt hozzászoktak ehhez, ez a egyik "vonzereje" a Windowsnak. Ha a programok gyártóinak hozzá kell idomítani egy új verziót egy új OS-hez, ezt ritkán fogja ingyen megtenni, akkor a júzereknek új verziókat kell venni mindenből. Ezt nem fogják szeretni, ezért az MS-t sem.
-
törölt tag
"...elég durva elvárás volna, hogy 2-3-4 verzióra visszamenően 100%-osan kompatibilis legyen egy új rendszer..."
Hát, ez az "elég durva elvárás" márpedig létezik, és nem is hogy elvárás, de rengeteg programnál valóság, a Windows mellet bőszen utolsó vércseppig harcolók esetében pedig a végső érv pl- a Linuxszal szemben, hogy akár a DOS-ig kompatibilis visszamenőleg. Nyilván emiatt van a compatibility mode a Vistában és a 7-ben. Ezek szerint (vagy szerinted) az MS feladja ezt a szokását. -
törölt tag
Vicces ez az érved. Amolyan Aiszóposz a farkas és a bárány meséjére hajazó érvelés.
Hányszor olvastam, hogy a Linux azért szar, mert nincs egységes, állandó API. Ehhez képest a Win8-nál az akár évekkel korábban írt programok szarok, mert az MS változtat az API-n? ROTFLAmúgy vicces a Win8 esetében az "erősen béta rendszer" voltára hivatkozni, tekintettel arra, hogy talán már pár héten belül kiadják a végleges verziót. Ubuntunál hat hónapos fejlesztési ciklus mellett is a végleges verzió előtt egy hónappal van az utolsó béta kiadás. Egy 3+ éve fejlesztettnél meg pár héttel előtte még "erősen béta" lenne?
@(#9261) vlevi
Hát, ha egy cég bevezet valami újdonságot (jelen esetben az indexelt keresést) gyakorlatilag 6 éve, és a plebs nagy része még most sem tud róla, az bizony nem a plebs hibája. Valahogy hiányos a kommunikáció. Mert az messze nem elég, hogy a kiadáskor bejelentik az újdonságokat, mert az ilyen cikkeket a júzerek 1%-a ha olvassa, akkor sokat mondtam. A többi 99% a keresésre keres rá.@(#9312) pzstm
Spec azt is, miért nem 8888.xx.yyy, hanem 9200.zz.zszs? Szerinted csak "+1600"? -
Polllen
nagyúr
Ez a felhasználókat hidegen hagyja jelenleg.
Amúgy nem tudom, h 50 installalt appal miért lesz jó nekem görgetni a képernyőket... Kereső nélkül elég macera lesz keresni.
Wp7-n is a metro egyik nyűgje, h nem sok csempére van kitalalva. Itt is van valami abc sorba rendezett app lista vagy csak a kereső?
-
-
Alister71
nagyúr
-
tlac
nagyúr
pedig a win-ek pont elég kompatibilisek visszafele, miért nem lehetne a pont a UI is az?
másrészt egy oprendszer én értem legyen, és ne én értea startképernyő pedig egészen pontosan úgy jó ahogy van
lol, már a start8 is használhatóbb és jobban konfigurálhatóbb
amit adnak az úgy jó ahogy van...
na igen, a metro és a desktop rendszer keverése, biztos a világ legjobb ötlete...
kíváncsi vagyok bukni fog-e a win8
(#8801) vlevi:
kösz, ezt nem ismertem
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
"a világ legjobb szakemberei találják ki ezeket a felhasználói felületeket... legyen egy kis bizalmad és bízz benne, hogy jót akarnak neked és amit adnak az úgy jó ahogy van..."
Soha sem volt szimpatikus az apple stratégiája ezen a téren és ezzel a mentalitással nem tudok egyetérteni...
Én tudom, hogy mik a saját igényeim. Ha egy eszköz ennek nem tud megfelelni, nem fogok "megalkudni", egyszerűen nem használom, csak ha nincs más lehetőségem.
Egy új win esetén van választásom.
-
tlac
nagyúr
az ok, hogy látom, hogy fut, de ha kikapcsolom a csoportosítást ocsmányul fog kinézni
nekem az nem annyira kényelmes, hogy oda kell húznom az egeret az ikonhoz, hogy lássam a többi ablakát is
plusz a régi gyorsindítós módszerrel könnyebb elindítani egy adott alkalmazásból több példányt is
az új verzióra azt mondanám, hogy a helykihasználásra van optimalizálva, a kényelem rovására (nekem kényelmetlenebb)
start menü: az éppenséggel a start8, a többi eléggé idegen a win8-as környezetben, ez nem (próbáld ki, jobb, mint az eredeti win8-as, pl. ez nem foglalja el az egész monitort)
ettől függetlenül nagyon idegesítő, hogy rám akarnak erőltetni egy új fajta start menüt és a régit meg kiirtották
és én nem látom, hogy miért lenne jobb az a teljes képernyős vacak[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Az igaz, hogy az Intel kicsit bealudt ami a fejlesztéseket illeti. Viszont nem most kezdte a szakmát és rengeteg tapasztalata van ami nagyobb részben használható a megváltozott körülmények ellenére is. és övé a legfejlettebb gyártástechnológia. Gyakorlatilag korlátlan erőforrásokkal rendelkezik így nem kérdés, hogy megcsinálja. Az ARM-es megoldások egyetlen előnye a kis fogyasztás cserébe kis teljesítmény az x86-hoz képest. Ha megközelíti teljesítményben az asztali rendszereket pont a fogyasztás ugrik meg akkor meg minek váltana bárki.
-
pzstm
titán
pont ez jutott eszembe, hogy hasonló agresszív árazást az elején a surface-nek, meg mellé esetleg a WP8-nak, és az Enterprise szolgáltatásoknak köszönhetően Amerikában a blekiket lecserélhetnék WP8-ra, az nem kevés masinát jelentene (úgy 10 milliót
)
uhh majd lehet amúgy megkereslek privátban
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Épp most olvastam
meg nem is ez a lényeg, hanem hogy mennyiért adja az Apple az upgrade-et(amúgy enniyért azt kell hogy mondjam mindenféle beképzeltség nélkül hogy ez nem pénz)
And if you want, you can add Windows Media Center for free through the “add features” option within Windows 8 Pro after your upgrade.
És akko azt hiszem most mindenki behúzhatja fülé-farkát, és egy szót sem szólhat
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Igazából már megszerettem
Kis barátom meglepett, mikor egyszercsak a telepítéskor megjelent, és jónéhány percre odaköltözött a képernyőre,
nem igazán értettem hogy most ez mi...Sajnálatos felfogás ez a rögzített lapkaszín, nem zavar különösebben, de esztétikailag szebb lenne, ha egymáshoz passzoló lapkákat tudnánk létrehozni, egy egységes design-t létrehozva ezzel a Start menün belül
-
nXu
tag
És ha belépsz pl. skydrive metró appba vagy neten hotmailbe, nem dob ki? Csak nálam sz@r?
Megint más, megint újabb kérdés: arra nem tudtok valami lehetőséget, hogy a calendarba netes ICS naptárat tegyek (vagy exchange-en keresztül is jöhet, be van állítva, csak valamiért nem akarja használni..)? Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Autós topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- Autószerelők, autószerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- DCS World modulok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!