Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz C.Brigante #2397 üzenetére
Csak át kell állítani a megjelenítési nyelvet, ha nincs ott az angol, akkor meg le kell tölteni win updateről.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
s.malacka
tag
Szia.
Szerintem csak a frissítések között kiválasztod az angol nyelvet és leszedi max még a területi beállításoknál kell átállítani angolra.Látom már megelőztél
[ Szerkesztve ]
Windows Server 2008 R2 Enterprise
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem a frissítések között ott van az angol nyelvi csomag, letöltöd hozzá, feltelepíti. Utána pedig a területi beállítások között tudsz nyelvet váltani.
Véleményem szubjektív...
-
C.Brigante
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #2390 üzenetére
ultimate -om van, hogyan zajlik a dolog? magyar nyelvi csomagot kell eltávolítani? leírnád nekem?
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bobalazs #2393 üzenetére
És az okoz grafikai bugot?
Eleve ha csak, ki-be jelentkezek, elindul a rendszer, felnyitom a startmenüt, tehát rábökök a startmenü gombjára, megvan a hiba, lecsukom, visszanyitom, már nincs ott.. Utána ha csinálok valamit, megint felnyitom, ott van.
Hiába van benne, vagy nincs, az nem befolyásolja.
Véleményem szubjektív...
-
pandor
tag
Sziasztok
Egy új laptop került hozzám Win 7-tel előtelepítve, 500GB vinyóval és az egész egy nagy partíció (+ a rejtett oem/rendszer partíciók)
Első Win 7 amit használni is fogok ezért szeretném átszabni a partíciókat RENDSZER+ADAT sémára.
A Win 7 számára egy 100GB rendszer partíció + a maradék <400GB adat partíciónak jó felállás?
A Win 7 alatt megtalálható "Partíció zsugorítás" gondolom korrektül elvégzi a feladatot?
Köszönöm a segítséget
-
félisten
válasz C.Brigante #2389 üzenetére
Ultimate/Enterprise verziót igen, többit nem.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
C.Brigante
veterán
eredetileg magyar win7-et vissza lehet rakni angollá?
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
azbest
félisten
válasz randras #2332 üzenetére
Nem lehet, hogy hardveres probléma a fényerőváltás? Sok lcd monitor használ dinamikus kontrasztot. Változtatgatja a fényerőt attól függően, hogy sötétebb vagy világosabb tartalmat kell mutatni. Ez van hogy elég lassan történik és elég zavaró. Szerencsére a legtöbb monitornál kikapcsolható. Erről a monitor használati útmutatója tud bővebben felvilágosítani.
-
bobsys
veterán
válasz s.malacka #2385 üzenetére
Teljesen olyat nemfogsz tudni csinalni, mert ahhoz OEM partnerned kell lenned (OPK nekik erheto el csak)
Egy imaget tudsz kesziteni egy particiora, meg hozza egy kis bootolos pendriveot amivel bootolva elindul a telepites a merevlemezen levo imagebol[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
s.malacka
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy megoldható-e asztali gépen úgy mint notebook-on van sokszor ,hogy nem adnak hozzá lemezt hanem egy rejtett partíción van a win7 és onnan lehet telepíteni.
Windows 7 Professional oprendszerem van.
Előre is köszi.Windows Server 2008 R2 Enterprise
-
nagyúr
válasz hackeeeee #2379 üzenetére
Akkor lehet tényleg bugos az aero néha-néha. Nem tudom, nem figyeltem még a keresés alatt az aerot. De amit linkeltem, ott feltűnik, ha nem jó valami.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz hackeeeee #2377 üzenetére
Nekem nem. Én ott veszem észre, ha baj van az aeroval, ha az élmény indexet nem tölti be, de ezt csak a játékoknál. Szóval mikor jobb oldalra kiírja mekkora gépigénye van, de az nincs ott meg felette lehet tabokat ugrani, az meg ott fekete körülötte. Erről beszelek, de most jó.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
hackeeeee
Jómunkásember
2-ből két gépen érdekes dolgot fedeztem fel..
Szóval első indításkor a startmenünél bugos az aero.. Ezt más is észrevette már? Arra gondolok, hogy annak az egész bekeretezett résznek olyan színűnek kéne lennie, mint az aero maga, de indítás után első tálcanyitáskor így néz ki... És nem egyedi a jelenség, két gépen ugyan ez van..
Sőt nem is kell rendszer ki-be kapcs, elég aero nélküli témára váltani, majd vissza, akkor is látszik..
Ez feltűnt már másnak is?
Hibás (első felnyitás):
Itt már jó (következő felnyitás):
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Воланд
titán
Windows gomb + pause --> advanced system settings --> environment variables
vagy elkezded begépelni a start menü keresés dobozába, hogy környezeti változok
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
kertsa
senior tag
Hogy tudom áthelyezni a Temp mappát a D meghajtóra?
-
Murphistic
aktív tag
válasz randras #2330 üzenetére
Nem tudom akkor mit lehet tenni. Nekem úgy tűnik, hogy a sötétítés csak a figyelmeztető ablakra nem vonatkozik, így hogyha meg akarnád tartani ezt a biztonsági funkció akkor is ugyanúgy probléma lenne a fényerővel.
Esetleg megpróbálhatsz a videókártya meghajtójával bütykölni valamit. Ha notebookról van szó lehet bezavar a fényerőszabályozó és egyéb multimédiás gombok meghajtója. ( gondolom az aláírásodban szereplő notebookról van szó)
Amúgy innentől kezdve gőzöm sincs a megoldás felől, úgyhogy a fenti tanács csak ötletelés, hogy én mit néznék át .
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
AMD Power
titán
Nagyon megkedveltem ez a Win 7-et. Főleg azután ,hogy megláttam ,hogy kb ,hogy fog kinézni a Win 8.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz HZoli87 #2367 üzenetére
Hát a vinyón 2011. 09-i dátum van, szal előfordulhat, hogy hibásan ismeri fel.
Lehet kipróbálom Fire/SOUL/CD kolléga által javasolt Auslogics Disk Defrag-ot.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Felraktam a 2.06-os verziót, ott nem írja, hogy SSD lenne, szóval a 2.07-es verzióban jött valami SSD-vel kapcsolatos dolog, ami bekavarhatott...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bjørgersson #2364 üzenetére
Felügyeleti eszközök->Számítógép kezelés.
Véleményem szubjektív...
-
Bjørgersson
félisten
Hol lehet átállítani a dvd-meghajtó és a partíciók betűjelét?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Lenry
félisten
válasz hackeeeee #2356 üzenetére
fórum úgy látom nincs, de support részleg azért akad
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Fire/SOUL/CD #2351 üzenetére
Mind2 megvan, health menüben írja is a smart adatokat szépen.
Véleményem szubjektív...
-
félisten
válasz hackeeeee #2347 üzenetére
Ez szép, SSD-nek érzékel egy HDD-t...
Keress és próbálj meg egy másik töredezettségmentesítőt, pl ezt: Auslogics Disk Defrag
Ha meg véletlenül ez is rosszul detektálnál, na az már érdekesebb...
(BIOS-ban SMART engedélyezett és SATA üzemmód AHCI-ben van gondolom...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekesség...
Defraggler-rel töredezettségmentesítenék, de:
Közben SAMSUNG HN-M320MBB HDD van a gépben-
Hasonló jelenséggel találkozott már valaki?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
föccer
nagyúr
válasz randras #2345 üzenetére
A telepítő állomány forrása lényegtelen. Az a fontos, hogy a beépített aktivizációs eljárást ne akard megkerülni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
randras
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #2344 üzenetére
Nem MSDN-ről töltöm le, hanem más forrásból. Nem ismerem pontosan a jogi hátterét a dolognak, de azt hiszem ez még nem törvénysértés, hiszen így egyszerűen próbaverzióként használom...
-
félisten
-
ken26
tag
egy szót nem értek ezekből
A normális üzletem után,kérem a piros pontom!
-
randras
veterán
válasz audi100td #2337 üzenetére
Ha jól olvasom, egy magyar ultimate verzió kellene eredeti MSDN verzióban... nem vagyok biztos benne, hogy jól tudom, de azzal, hogy letöltöd, még nem sértesz meg semmilyen törvényt, csak onnantól, hogy activatort teszel rá, stb... Ha ebben megerősít valaki, akkor tudok segíteni.
-
föccer
nagyúr
válasz audi100td #2337 üzenetére
MS oldalán csak EN-ben látom. Googlébe meg nem merem beírni, mert nem akarok fél napot féregirtással foglalkozni
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Tud valaki olyan programról, ami adott időpontban csinál egy képernyőmentést? -
norbi0604
aktív tag
Hogy lehet beállítani azt, hogyha beteszek egy DVD filmet, akkor a Windows Media Player ne induljon el automatikusan.
-
Lenry
félisten
válasz randras #2330 üzenetére
nem lesz semmi baja tőle a monitorodnak, főleg, hogy nem a fényerejét állítja, hiszen akkor a felbukkanó dialógablak is sötétebb lenne.
ennyi erővel egy filmen látott robbanás hirtelen vakító fényereje is károsítaná a monitort.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
randras
veterán
válasz Murphistic #2303 üzenetére
Köszi, de ez természetesen a védelmet is állítja, az meg nekem nem jó. Csak az elsötétítést kéne levennem.
-
föccer
nagyúr
Go to #1. Ott mregtalálsz minden infót. Egyébként meg innen: [link]
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
30 napig lehet a teljes értékű próbaverziót használni. Kulcs és aktiválás nélkül. Utána viszont vagy meg kell venned, vagy törölnöd kell.
üdv, föccer
-
Lenry
félisten
úgy látom nem vagy tisztában ezzel.
a Windows kereskedelmi szoftver, a használatához birtokolnod kell egy licencet, amit általában a telepítőlemezhez kapsz.
licence nélkül illegális a használata, innentől pedig mi, a fórum szabályzata alapján nem segítünk[ Szerkesztve ]
-
ken26
tag
vettem egy intel msi ddr3-as memos alaplapot,van benne egy 3.06ghz proci,2gb-ram,80gbvinyo, nekem tetszik a win7 szeretném is használni,de lehet nnemjót szedtem le? rengeteg win7 van és amit felraktam lassu volt,és a fájlokat se ugy mutatja mint az xp,nem értek hozzá!
-
ken26
tag
hello! én egyszer használtam win7-et de le is töröltem mert sajna nagyon lassu az xp után,és még progik sincsenek hozzá,vagy ha valaki tud segiten mit kell állitani rajta hogy jól müködjön megköszönném!
-
audi100td
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #2311 üzenetére
kösz szépen
igen, kiraktam újra, így ha tálcáról indítom akkor is működik
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz audi100td #2310 üzenetére
Start/minden program/kellékek/windows intézőn jobb egér/küldés/asztal
Az így, az asztalon létrehozott Windows Intéző ikonon jobb egér/tulajdonságok és a cél mezőbe bemásolod ezt és leokézod.
%windir%\explorer.exe /E,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}(Ez a módszer, az eredeti intéző ikont a tálcán nem bántja)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
lenne egy olyan kérdésem, hogy windows intéző helyett nem lehet valahogy a számítógép ikont kitenni a tálcára? pontosabban, hogy azzal induljon az intéző?
-
nagyúr
válasz polonic #2306 üzenetére
Már helyre jött köszi! Szerintem a router reset érintette rosszul a gadgetet.
-
Murphistic
aktív tag
-
medium84
aktív tag
Hi!
3000 N100 0768-B9G notimra felraktam egy Win7 Ultimate-et. A gondom az vele, hogy a hangerőszabályzóban SPDIF jelenik meg, a hangszórók meg meg sem szólalnak. Végignéztem mindent, de nem tudom átállítani analógra.
Mit tehetek? -
nagyúr
Srácok nektek van a pénznemes gyári gadgeten Hun és Eu pénznem? Mert nekem nincs.
-
Murphistic
aktív tag
válasz randras #2302 üzenetére
Szervusz!
Szerintem amire te gondolsz, az így oldható meg:
Control Panel - User Accounts - Change User Account Control settings
(Vezérlőpult - Felhasználói Fiókok - UAC beállítások)És itt felülről a harmadik lehetőség, hogy ne sötétítse el a képernyőt, bár nem tudom, hogy ezzel nem csökkented-e a védelmet.
Ugyanakkor maga a képernyő elsötítése talán nem a fényerő levételével történik, ami így nem tesz kárt a monitorban. - elnézést, felületesen olvastam el, amit írtál[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
randras
veterán
Helló!
Azt szertném kérdezni, hogy a Windows 7 UAC biztonságos asztalra lépést nem lehet valahogy kiiktatni, mert azt vettem észre, hogy onnan visszatérve a rendes asztalra kb. 5 másodperc után a képernyő fényereje ugrik egyet (lefele), ami nem biztos, hogy jót tesz, plusz elég zavaró is.
Előre is köszönöm,
András.
-
m0ngoose
csendes tag
Üdv!
Lenne egy partícionálással kapcsolatos problémám:
500GB-s winchesterrel rendelkezem egy nemrég vett gépben. Elkezdtem telepítgetni és le is csaptam a vinyóból két darab 100 gigás partíciót, egyet a Kubuntu, egyet a Windows 7 számára. Fel is került mind a két oprendszer, viszont a lemez további használatával problémáim vannak. Windowsban próbálkoztam kezdeni valamit a vinyó maradék formázatlan 3/5-részével, de nem jártam sikerrel. A lemezkezelőben úgy néz ki, mintha mindkét oprendszer 2-2 elsődleges partíción lenne elhelyezve. A windows egy 100 megás, a linux egy 3 gigás darabot szedett ki magából. Na én ettől még megpróbáltam létrehozni egy új kötetet, viszont az "Ezen a szabad területen nem hozható létre új kötet, mert a lemezen a partíciók száma elérte a maximumot" szöveggel találkoztam. A lemezkezelőben szinte minden további lehetőség inaktív. Tudna valaki segíteni abban, hogyan tegyem használhatóvá a maradék szabad helyet a rendszerek megsértése nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest