Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
válasz RAiN91 #70286 üzenetére
azert egy w7 telepites nem tobb 20 percnel. az uj tulaj majd frissiti / beallitja maganak.
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
King Unique
titán
válasz RAiN91 #70286 üzenetére
Ez esetben újratelepíteni is felesleges, mivel ha gyárilag nem adtak a laptophoz Windowst, akkor nyilván eladni sem kell azzal telepítve. Vagyis elég csak bebootolni a W7 telepítőről, Shift + F10-zel parancssort nyitni és mehet a DiskPart clean all, vagy a lassú formázás, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz RAiN91 #70284 üzenetére
Ha ez nem egy W7-tel gyárilag előtelepített laptop, nincsen gyári recovery partíció és pl. ilyen / ilyen factory reset lehetőség, akkor a linkelt blogbejegyzésben le van írva, hogy W7 esetén adott pl. az újratelepítés - az is részleges felülírást okoz - , majd utána az újratelepített Windows alól a szabad terület törlése/felülírása a meghajtón pl. a
cipher /w:c
paranccsal.
Másik lehetőség kiírni pendrive-ra a W7/10 telepítőt / HBCD PE WinPE rendszert és arról bootolva formázni a lassú/teljes módszerrel, ennyi.Meg ugye ezeket is akkor, ha HDD-ről van szó, mert SSD esetén feleslegesek, ott mehet a teljes lemezterületen futtatott manuális TRIM, vagy a standard Secure Erase, amik jóval hamarabb megvannak.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz RAiN91 #65471 üzenetére
Az első program NTFS fájlrendszerre formázza a pendrive-ot és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót, ami rendszerint a legacy BIOS (CSM) módhoz kell. A Rufus régebbi verziói esetében, illetve az új 3.0-s verziónál az alapbeállítás (MBR-BIOS/UEFI) szintén ezt csinálja. Azonban UEFI módban még korántsem minden hardver támogatja NTFS fájlrendszerű eszközről a bootolást és ezért ilyenkor a FAT32, illetve az annak megfelelő beállítás (GPT-UEFI) a biztosabb megoldás. Viszont itt másfelől pont az lenne a lényeg, hogy ha nem a boot módnak megfelelően van elkészítve a telepítési adathordozó, akkor egyáltalán nem fog indulni a pendrive-ról a Windows telepítője. Ha már elkezd bootolni, de közben megáll, illetve kifagy, akkor ott általában más probléma szokott lenni. Ami lehet pl. az UEFI is, ha a hardver már nem támogatja a régebbi szabványt, ellenben a Windows 7 futtatásához pont az kellene.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz RAiN91 #65469 üzenetére
Azt mondjuk nem említetted, hogy milyen hardverről van szó, illetve van-e hozzá egyáltalán Windows 7-hez támogatás. Ahogyan azt sem, hogy legacy BIOS (CSM) / UEFI módban akarsz-e telepíteni, a telepítési adathordozó annak megfelelően lett-e elkészítve stb.
A Windows 7 pendrive-ról történő telepítésénél pl. az UEFI tipikus hibaforrás szokott lenni és van hogy ehhez meg kell piszkálni a telepítőt (bővebben), vagy csak optikai lemezről (DVD) lehetséges. Vagy egyik sem működik és csak CSM módban (ha van ilyen boot opció) lehet feltelepíteni. Aztán az USB 3.0 támogatás hiánya is okozhat problémát, ha olyan porthoz van csatlakoztatva a telepítéshez használt pendrive. Ilyenkor szokták "megpatchelni" a telepítőt, szükség esetén akár egyéb hiányzó drivereket is beleintegrálni (példa). Vagy eleve USB 2.0-s portot és pendrive-ot használni a telepítéshez. A Windows 10 esetében ezek nyilván nem okoznak gondot, az natívan, illetve inkább támogatja mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RAiN91 #27008 üzenetére
Hát most azt mondom valami gtx 460, vagy jobb. De szerintem van rendelerésre topic, ott lehet hogy jobban tudnak neked segíteni. Én nem csinálom, cask fél füllel hallottam, tudom, hogy erős vga is kell hozzá, sok ram, meg brutal proci.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz RAiN91 #27006 üzenetére
Mindent. Kell oda vagy 16-24 giga ram, egy corei7, meg egy jó NVidia kari. Azok jobbak rendelerésre úgy tudom. De abból is egy nagy, meg új vga.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
PumpkinSeed
addikt
válasz RAiN91 #26775 üzenetére
A dokumentumokba, appdata amikről én tudok és befolyásolhatják a programot. Plus a registry, amit megpróbálhatsz egy registry cleaner progival kitakarítani, hátha kiszedi.
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
nagyúr
válasz RAiN91 #26775 üzenetére
Talán az úgy van megírva a program, hogy csak kulcsal legyel teljes.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz RAiN91 #26773 üzenetére
"A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!"
Nem játszunk a tűzzel mert harmadfokú égési sérülést okoz.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
nagyúr
válasz RAiN91 #23008 üzenetére
Hangeszközöknél kellene szétnézni, mert van olyan opció benne, hogy hívás közben vegye vissza a hangerőt. Ezt kellene kikapcsolni.
-
Воланд
titán
-
Psychonaut
veterán
-
nagyúr
Persze hogy lassabb lenne. Ha van sata2 akkor arra rakd. Kérdés az mennyire melegszik. Ha kb. 40 fokig az még simán jó.
-
félisten
8 csatornás, 192KHz, 24bit az alaplapi kártyák is ezt tudják. A HDMI lényege, hogy arra alkalmas kijelzőre/TV-re stb dugva a videokarid, Full HD-ben nézheted a filmet, akár Dolby TrueHD vagy DTS-HD Master Audio stb hanggal, a HDMI kábelen sűvít a kép és a hang...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
Ha csak weboldalakat kellene "lefotózni", akkor a siteshooter jó választás lehet.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kranazoli
senior tag
Tudom írtad, de had kérdezzem már meg, miért nem veszel egy olcsó DVD olvasót?
Ill. amit nem értek ebben, hogy honnan rakod fel a 32 bit-es és 64 bit-es XP-t?! (Csak CD-ROM olvasód van, vagy vmi?) Semmi offense, csak érdekel...
Nem tudom. Lehet ha felrakod az x64-es Windows XP-t akkor el fog indulni a 64 bit-es Seven telepítése (ekkor elmenti egy mappába a régi Windows tartalmat - ha jól tudom) de minek Neked a 64 bit-es?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
kranazoli
senior tag
Hát szerintem az még annyira nem fog menni. Vegyél DVD olvasót egy csak olvasó ára szerint semmi, vagy kellene készíteni egy legalább 4GB-os pendrive-a egy boot 64 bit-es OS-t.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Lenry
félisten
egyik sem fog működni,
előbbi a 32 - 64 bit miatt, utóbbi meg azért nem, mert az XP nem frissíthető Win7-rede ha van egy pendriveod, akkor javaslom ezen módszert, én is így telepítettem az utóbbi pár gépet az irodában.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest