Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #27097 üzenetére
Lehet néha figyelmetlen vagyok, vagy értetlen... de most egyik sem
[W7 partíció betűjele]:\users\username\documents lesz a mappa neve/elérése-be nem tudok belépni, ugyanis a "users" mappa is LNK kiterjesztésű
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
veterán
válasz GeneraL_XTX #27080 üzenetére
Alaplap jumper hiba valószínűleg. Próbálgasd több variációban.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
félisten
válasz vikcsi #27094 üzenetére
Hali!
Vagy figyelmetlen vagy, vagy értetlen... Az XP-s topic-ban már brd is megírta, hogy a pl c:\users\felhasználónév\documents mappába kell belépned, nem pedig a doc and settings linkre kattogtatni... Ide meg be kell tudni lépned, semmilyen korlátozás nincs e tekintetben, pláne úgy, hogy ezt XP alól "követed el"...
(XP alól, hiába akár magyar nyelvű is a W7, akkor is [W7 partíció betűjele]:\users\username\documents lesz a mappa neve/elérése)Most már csak sikerül...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Siriusb
veterán
Hello!
Van megoldás arra, hogy felhasználó váltás esetén ne bontsa az internet kapcsolatot? Tehát ha pl. skype-on megy egy fájl átvitele, az folytatódjon akkor is, ha épp nem az adott felhasználó az aktív?
-
vikcsi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #27089 üzenetére
Azt tudom, hogy hol találnám meg a doksikat, viszont nem enged belelépni a doc és sett. mappába és a users mappába sem, mivel LNK kiterjesztésűek.
Node akkor megpróbálkozom majd azzal a progivalELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
félisten
válasz macilaci78 #27090 üzenetére
Hali!
Gondolom a gyári XP-s drivert nem tudtad felpakolni hozzá...
Amúgy ha ilyen jellegű problémád van, akkor leírhatnád, hogy x86 vagy x64-es a W7.
(Vista és W7 32 bites driver-t lehet találni a neten, de ha x64-es a W7-ed, az már nehezebb ügy lesz)Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Gabás
addikt
Ezek szerint a betűkészlet nem hiányzik. A beállítások visszaállításához: Az alapértelmezett betűtípusok visszaállítása
-
macilaci78
nagyúr
W7 alatt hogyan lehet működésre bírni egy Mercury 7130-as tunerkártyát működésre bírni?
Előre is köszi!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
válasz vikcsi #27081 üzenetére
Hali!
Navigálj el az Intézővel ide: [link]
(W7 alól készült kép, de XP alatt is ide kell navigálnod, ott megtalálod a dokumentumokat.)XP alá telepítsd, ezzel elmentheted a W7 partíciót (ingyenes)
Segítség a használatáhozFire.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Sub-ZeRo #27068 üzenetére
Ez a degradálódás rendben lenne, ha szénné - 3,6-3,8GHz környékére - lenne rántva a proci, mert ahhoz már a procifeszt is emelni kell. Nálam még mindig alapfeszejen megy. Masszív 7,5%-t húztam rajta. Azzal tisztában vagyok, hogy az amd nem szereti, ha melege van, de prime 95 alatt se ment 48°C fölé a hőmérséklet.
Sajna a fentiek nem zárják ki, hogy egy szarabb procit húztam ki és 1 MHz emelésre is szétesik...
Persze ettől függetlenül már alapon megy a gép. Majd meglátom, hogy mi lesz.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
vikcsi
senior tag
-
negyedes
addikt
válasz GeneraL_XTX #27080 üzenetére
A flopy meghajtott kapcsold ki(biosban tedd disable-re).
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
válasz vikcsi #27081 üzenetére
Sevenben mar nincs d&s. Amit te latsz az egy link, hogy az xps juzer konnyeben eligazodjon. Keresd meg windows easy transfer(magyar nevet ne kerdezd) nevu programot winben. Azzal tudod a beallitasaidat menteni.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gép, amiben meghalt a rendszer(win7), viszont a doksikat átmenteném a másik gépemre, amin xp van. A doc és settings mappa .lnk kiterjesztésű... szóval hogy lehet a mentést elvégezni? Valakinek van ötlete? Nagyon megköszönném
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
GeneraL_XTX
veterán
ma vettünk a havernak új alaplapot/proci/memória triót
eddig XP volt a gépen, most egy win7 ultimate-et akartunk rárakni, de a DVD-ről való bootolás és a fájlok másolása után a telepítő megakad, és nem dob fel semmilyen ablakot a grafikus telepítő. csak a kék hátteret mutatja vártunk rá fél órát és semmi.
5let?
-
veterán
válasz Packersbay #27078 üzenetére
Registy-ben nem turkáltál valamit?
Nekem is volt már ilyen, akkor piszkáltam egy kicsit, amit nem kellett volna
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Packersbay
tag
Remélem tudtok segíteni,eddig google-n keresgéltem,de nem nagyon találtam semmit...
Szóval adott 2 fiók: a sajátom ami rendszergazda jogosultságú, és a bnőm fiókja ami általános jogú. Kb 3-4 napja nem tudunk hozzá belépni. Kiírja,hogy bejelentkezés majd utána rögtön,hogy kijelentkezés és rögtön visszadob. Ha viszont megváltoztatom a jogosultságát rendszergazdára akkor simán engedi a belépést.... van ötletetek,hogy mi lehet a hiba???Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
cvn69
tag
Köszönöm, de lehetne kissé szájbarágósabban? Ez mit csinál és az miért jó a problémámra?
A futtatáshoz beírva semmi, cdm.exe-vel meg "Az SFC segédprogram használatához rendszergazdának kell lennie és konzolmunkamenetet kell használnia.".[ Szerkesztve ]
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
Puma K
nagyúr
Ma néztem három alkalommal, hogy van-e valami frissítés és kettőből semmi. Harmadikra viszont 15 frissítés
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Abban kérnék tanácsot, segítséget, hogy hogyan kell az eredeti betűtipusokat visszaállítani? Vagy hogyan lehet egyszerűen ellenőrizni, hogy pontosan melyikek hiányoznak? Ugyanis, valamilyen rejtélyes módon eltűnt néhány betűtipusom így nem minden eredeti formájában jelenik meg, ami néhol zavaró.
Lehetőség szerint, olyan megoldás érdekelne, ami nem változtat semmit a rendszeren, tehát, nem reinstall stb.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, cvn69
[ Szerkesztve ]
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
-
Matthewsz
aktív tag
Mi a titka a gyorsindító létrehozásának? Van, hogy engedi a parancsikon odahúzását, van, hogy nem...
-
nagyúr
A power mixer win7 kompatribilis? Ha nem, tedd kompatibilis módba. A task manager meg passz, az a rendszer része...
mpierre:Akkor tegyél vissza mindent gyári értékre, lehet azért dobál kékhalálokat.
Amúgy meg lehet hogy akkor ment így, de mivel tudjuk, hogy tuningnál degradálódik a proci, meg elkezd hibázni, lehet hogy már nem bírja azt az értéket."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
válasz Notifyme #27063 üzenetére
Már a tesztidőszakban is kiderült, hogy a Windows7 DVD új bootszektora nem minden DVD drive típuson képes bootolni. S ezt egy igen tekintélyes informatikai lap szakértője is megerősítette, mert vele is előfordult, egy régebbi, 2005-ös gyártmányú géppel. Ő úgy oldotta meg a problémát, hogy a gépen lévő XP alól indította a telepítést, és a régi Windows maradványait, a Windows.old mappát pedig törölte.
-
bobsys
veterán
válasz Notifyme #27063 üzenetére
hat pedig azzal a windows 7 dvd-vel amit vasarlaskor kaptal bootolnia kell mindenkeppen
probald ki masik gepben ha ott sem tudsz bootolni akkor szamlaval egyutt vissza viszed oda ahol vetted es kicserelikEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
ferikek
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #27059 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod! Így már minden tiszta!
üdv. ferikek
-
Notifyme
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #27057 üzenetére
Átálítottam a win7 továbbra sem indul úgy, illetve nem bootolja be a Cdt (xp-t azt igen, csak kék háttér ablakkal elszáll). Nem okozhat az problémát, hogy gyárilag volt telepítve a Vista?
A vélemény olyan mint a s*gg, mindenkinek van de senkit nem érdekell a másiké.
-
emre33
addikt
Üdv
Windows 7 64bit alá van egy HP Cp2025 Színes nyomtató feltelepítve
Egy sima és egy rendszergazda user van.
Szeretném beállítani, hogy a sima user, csak fekete-fehérve tudjon nyomtani.
Hogy lehet? Néztem a biztonság fület, de sehogy se tudom beállítani, hogy az illetékes rész a nyomtató beállításoknál inaktív legyenhttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
De4d
őstag
Üdv.
Pár alap információt kérnék win7el kapcsolatban (64bit)
Az olyan programok mint Flash, Vegas, Photoshop mennek rajtuk rendesen?
Most veszek új gépet 4gb ram lesz benne de ugye csak a 64bites rendszer kezeli rendesen, ezért kellene néhány átfogó infó.
Játékok terén a maiak mennek rendesen azt tudom de a régebbiek mennyire kompatibilisek?
Melyik win7et érdemes beszerezni? Mennyire vannak hang problémák? ( Régen hallottam hogy talán az 5.1el voltak gondok?, de lehet mindenféle hangrendszerrel volt )Minden jó, ha a vége jó!
-
Notifyme
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #27057 üzenetére
Köszöntem! Meglátjuk.
-
félisten
válasz ferikek #27058 üzenetére
Hali!
Amik olcsóbbak azok az OEM változatok, míg a drágább a Retail.
Az OEM-et ha megveszed és először aktiválod, akkor a liszenszed arra és csakis arra az egy konfigra lesz érvényes/jogtiszta. Ha az idők folyamán veszel egy másik gépet(vagy alaplapot cserélsz), arra már nem telepítheted(gyakorlatban persze megteheted), de az már nem lesz jogtiszta gép, hiába jogtiszta maga a szoftver és hiába is aktiválod be a W7-et(5x lehet az OEM-et).
Az OEM liszensze ezért géphez kötött(elsősorban alaplap, de más egységek is számítanak), a drágább Retail változatnál nincs ilyen megkötés, alaplap- vagy gépcsere esetén újratelepíthető, aktiválható, teljesen jogtiszta marad az új gép is...Mind az OEM, mind a Retail változat csak 1 gépre telepíthető fel...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépén windows2000 van. ezt a gépet kicsit feltúrbózzák, és windows 7 oprendszert tennének rá.
Nézegettem a neten, hogy melyiket érdemes, de mivel tök alap dolgokra használják, így a home premium tökéletesen megfelel.
egy valamit azonban nem tudok.
Ezt vagy őt esetleg emezt kell rátelepíteni? a 32bit és 64 bit között mi a külöbség röviden? Mitől 50eft a első linken szereplő oprendszer és mitől 30eft az uccsó kettőn szereplő? Mi a lényegi különbség?
Akármelyiket meg lehet vásárolni és működni fog telepítés után, vagy az uccsó 2 upgrade?Előre is köszönöm a válszokat!
ferikek
-
félisten
válasz Notifyme #27054 üzenetére
Hali!
XP-t nem fogsz telepíteni csak úgy simán sem AHCI, sem RAID módban. Ott a BIOS-ban, ahol ezt a 2 lehetőséget láttad, még kellene lennie IDE lehetőségnek (vagy esetleg non-raid vagy Compatible stb)
Ha Vista vagy W7-et szeretnél telepíteni, akkor állítsd AHCI-re és mehet a telepítés, a telepítővel meg letörlöd majd létrehozod a partíciókat, ahogy szeretnéd.Fire.
-
-
Notifyme
csendes tag
Azt azért írtam, mert Xp cd-vel próbáltam volna leformázni a rendszert, aztán mehet a Win7.
Bios beállításoknál láttam achi, raid, meg az amit írtam...! Jelenleg raid beállításával fut.Működik jelenleg csak, újra szeretném húzni. Miért írtad hogy probléma lehet a telepítésnél?
-
-
válasz Illusion1010 #27045 üzenetére
(DIGI, analóg modemes kábel net)
Öööö kis képzavar. Most analóg modemes, vagy kábel? Bár ha Ethernet karival csatlakozol hozzá, akkor inkább kábel.Tiszta a W7?
Próbálj meg kölcsönkérni 1 hálókártyát, és azt belepróbálni a gépbe (Mindegy hogy Realtek vagy nem a lényeg hogy ismerje a W7, vagy legyen hozzá driver.) Bár ha XP és Linux alól műxik frankon, nem valószínű a hw-es probléma.
AAz is lehet, hogy vmi tudtod nélkül használja a netet (nézd meg netstat -al), vagy kívülről próbálnak befurakodni.
Egy router beszerzése is segíthet, mindamellett biztonsági szempontokból is előnyös.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Notifyme
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Hp laptop gyárilag Vistával telepítve, azóta telepítettem rá a Win7-et, természetesen a Vista ugyanúgy rajta van. Szeretném újra húzni a rendszert, de sajnos nem tudom (win xp cd-t berakom, elindul a telepítő kék hátterű hiba ablakkal leáll), ha a rednszert akarom elindítani (achi, vagy iso-ba) szintén hibát dob. Tehát egy olyan programra lenne szükségem, amivel letudok mindent törölni a winchesterről.
Válaszokat előre is köszönöm.A vélemény olyan mint a s*gg, mindenkinek van de senkit nem érdekell a másiké.
-
Illusion1010
senior tag
Egyébként 64 bites Home Premium van. Eredeti.
-
Illusion1010
senior tag
Kis segítségre lenne szükségem.....
Windows 7 alól nem tudok játszani, mert pillanatnyi net szakadások vannak.
XP-vel és Ubuntuval nem jön elő, ezért nem tudom a szolgáltatóra fognik a dolgot.
( DIGI, analóg modemes kábel net) Alaplapi Realtek RTL8111D hálókártyám van.Az alapvető dolgokon már túl vagyok, új - régi driverek cserélgetése, Windows újratelepítés néhányszor......jó sok guglizás a témában......semmi eredmény.
Nem sok reményt fűzök hozzá, hogy valaki tudja a tuti megoldást....de hátha...
Esetleg ha veszek egy nem Realtekes háló kártyát, lehet esély a gyógyulásra?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
mpierre
veterán
válasz molnarpeter #27031 üzenetére
Huh. Köszönöm az ötleteket. Akkor szépen sorban:
molnarpeter: Az asus honlapjáról letöltött legutolsó driverek kerültek fel... Ez elméletben rendben (ettől még lehet hibás a driver, de elég régóta fenn van). Az tény, hogy amióta leszedtem az asus féle epu marhaságot, azóta kevesebb a fagyás, gyorsabban indul és még a C'n'Q is működik.A vx 450 az corsair, igaz 2 éves, de ez nem befolyásolhatja a működést. Hopp, névrokon? Comodo internet security van fent. Gyilkos egy darab, de tagnap este ment végig egy keresés, nulla eredménnyel. Más programmal is nézessem át?
Sub-ZeRo: Igen, meghúztam a procit. A ref órajelet feltoltam 215 MHz-re, mert így a kingston 1800MHz LoVo ramok közelebb járnak a névleges sebességükhöz (1720MHz). A proci imc-je ennyit bír stabilan, hiba nélkül. Ezt, az alapon járatást kipróbálom, csak a telepítéskor (idén június) járt alapon, azóta ~3,0GHz-en megy. (Csak bosszantana, hogy ott az 1800-as ram, aztán 1600-on megy max. Ez most is böki a csőröm.)
cigam: Igen megvolt, nix hiba, smart adatok rendben. Még a win7 lemezellenőrzőjét is végig futtattam. Semmi gubanc. Jók és megbízhatóak a hitachi hdd-k.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes jelenséggel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket, tanácsotokat.
Angol nyelvű 64 bites Enterprise verziót használok. A PC éjjel-nappal működik, két-három naponta újra van indítva. Két program folyamatosan fut a gépen: Windows Task Manager és Power Mixer v2.4.
A jelenség a következő: Váltakozó időközönként (10-20 óránként) az előbb említett két program hibaüzenet nélkül bezáródik. A bezáródást nem tudom semmihez sem kötni. Ahogy figyeltem, akkor is előfordul, amikor a gép nyugalmi állapotban van.
Miután a bezáródásokat követően újraindítom a programokat, akkor a Power Mixer első indításakor mindig kapok egy hibaüzenetet: "Power Mixer has stopped working. Windows can check online for a solution to the problem..." (Egyébként ugyanilyen hibaüzenet jelenik meg akkor, amikor másodszorra próbálom elindítani a programot.) A következő indításkor a program már elindul.
Azzal próbálkoztam eddig, hogy a Windows Defender-ben és a NOD32-ben felvettem a Power Mixer könyvtárát, mint ellenőrzésen kívül hagyandó programot. Ugye ez nem segített.
Van valami ötletetek, hogy hogyan jöhetnék rá arra, hogy miért záródnak be a programjaim? Hogyan lehetne ezt kideríteni?
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Romeo619
senior tag
válasz Chris Kiki #27027 üzenetére
Igen erre céloztam, mert hiába mentettem le a cuccokat így is olyan közel 200giga ami kellene:S az jó sok idő lenne átnézni átmásolni ezért kérdeztem van e olyan progi ami lehetővé teszi ezt a dolgot na majd utána nézek ennek a Easeus-nak
Üdv és köszi -
RootRulez
félisten
válasz bacsis #27035 üzenetére
Notepadba beírod ezt
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktopMajd elmented Asztal megjelenítése.scf néven ezután áthelyezed a gyorsindítóra és kész is.
mod:
Mikor elmented, állíts át minden fájlra a txt-ről, hogy jó legyen a kiterjesztés...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
emre33
addikt
Üdv
Windows 7 64bit alá van egy HP Cp2025 Színes nyomtató feltelepítve
Egy sima és egy rendszergazda user van.
Szeretném beállítani, hogy a sima user, csak fekete-fehérve tudjon nyomtani.
Hogy lehet? Néztem a biztonság fület, de sehogy se tudom beállítani, hogy az illetékes rész a nyomtató beállításoknál inaktív legyenhttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Tosee
őstag
közben rájöttem, hogy a .vmx (vmware) fájlok miatt kezeli a meghajtót rendszernek! Átmásoltam egy másik partícióra, és leformáztam... ekkor még jól működött a mentés és visszaállítás, majd mikor visszaraktam a fájlokat, akkor mentésnél megint hozzárakta a win7-es partícióhoz, és csak egyben lehet menteni! Nem értem de itt feladom...
Viszont érdekes módon, mikor átraktam másik partícióra, akkor azt nem kezelte rendszernek!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
bacsis
Közösségépítő
Urak egy kicsit OFF lesz mert XP-s kérdés első sorban, de abban a topicban látom, nicns élet...
Szóval
Van a windowsban az a (ott a tálcán ha be van állítva a quick launch) gomb hogy "show desktop" amit ha megnyomsz, minden ablak kapásból lemegy az asztalra, és látod a tálcát... Na azt a kis ikont hogy lehet előcsalogatni a tálcára? mert alapból rajta van de ha letörlöm, hogy tudom vissza csalogatni?
Köszi előre is -
pr1mzejEE
addikt
Üdv!
Akárhányszor újraindítom a gépem a net nem működik, nem megy. Ilyenkor mindig a drivert telepítem fel újra, vagy inkább módosítom, ha netet szeretnék. Amikor újraraktam a gépet, az alapdriverrel is ezt csinálta, amit a w7 telepít. Nagyon idegesítő, valaki segítsen!
ui.: XP-n minden tökéletes. w7 x86 ultimate van. Amikor újra telepítgetem a rendszert egyszer jó, egyszer rossz. (tehát már volt olyan, hogy ugyanezzel az op rendszerrel is jól ment minden)
[ Szerkesztve ]
Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
-
nagyúr
válasz mpierre #27030 üzenetére
Ha húzva van a proci, vagy maga minden, ram, akkor tedd vissza gyári értékre. Mert ahogy látom a proci kicsit megvan ráncigálva... Ha utána is csinálja, akkor még ötletelünk...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
mpierre
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban folyamatosan fagyogat a Párom gépe. A hardvert össze-vissza teszteltem (prime95; hci memtest, furmark; stb), az eredmények után azt kell mondjam, mintha ez rendben lenne.
A Blue Scren View-val megnézve a minidumpokat kiderült, hogy több okból is bekékülhet a gép. Csak az utolsó 4-et sorolom fel: usbccgp.sys; win32k.sys; ntoskrnl.exe; atipmdag.sys.Újraindult már netezés, skypolás, indítás után is.
A hardver a 2.-es számú amd-s gép, os pedig win 7 ultimate 64bit.
Újra kéne raknom a win 7-et? OEM-et hányszor lehet?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Egy lemezellenörzés a C: meghajtón megoldotta a problémát, és sikerült legyártani a lemezt.
Kíváncsiságból készítettem egy rendszerképet, és a lemezről indulva szépen látta a heti mentéseket (home mappák), ill. vol rá lehetőség, hogy az egész lemezről készült mentést visszatöltsem.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Romeo619 #27022 üzenetére
Megpróbáltam visszafejteni a rejtjelezést amit írtál.
Ha sikerrel jártam, akkor Win7 alól szeretnéd az újonnan berakott Hdd partícióit átméretezni úgy, hogy a 3 eddigi partíció helyett 1 nagy legyen adatvesztés nélkül.
Ez esetben csak külsős programmal boldogulsz, pl. Easeus partition manager. Ingyenes.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
negyedes
addikt
válasz Romeo619 #27022 üzenetére
jobb click a sajatgepre, az ott mehjeleno menuben kattincs fentrol a masodikra(nem tudom, hog mondjak neki magyarul), utanna a kozepen levok kozzul a kozepsore es utanna arra az egy szem opciora es mar particionalhatsz is.
-
Laccoss
addikt
válasz Pityke78 #27023 üzenetére
Felesleges keresgélned. Sokkal stabilabb (az előző hozzászólásban lévő módszernél előfordulhat hogy eltűnik) ha nyomsz egy jobb egérgombot a tálcán - Eszköztárak - Új eszköztár - kijelölsz egy mappát majd a mappába belehúzgálod az ikonokat. Ezek után eltüntetheted a mappa nevét amit a tálcán kiír és az ikonok neveit is (szöveg ill. címsor megjelenítése kikapcsolásával)
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz Pityke78 #27023 üzenetére
mikor kiválasztod a tálca eszköztárak menüjében, az új eszköztárat, akkor:
kattints bele a pirossal bekírikázott részbe, és másold be az alábbi sort...
%UserProfile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Ha ez megvan, akkor ott lesz az eszköztár a tálcán és bele kell húzogatni a kívánt ikonokat!Egyébként azért nem találod mert nincs bekapcsolva a rejtett fájlok és mappák megjelenítése!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Romeo619
senior tag
válasz negyedes #27014 üzenetére
Oh bassz rosszul írtam le na mivel az elején tudok a WIN7nek particionálni telepítés után hogyan tudok mert így találtam particionálás stb...
De van 1 250 gigás sima IDEs winyom amit vissza akarok rakni 1 be nem 3 részre szétszedve.
Ezt hogy tudom megoldani és ha igen akkor a 2 100sról eltünik minden?
Üdv Isti -
Tosee
őstag
válasz Speeedfire #27013 üzenetére
Hardverhiba esetleg?
Memóriateszt, Processzorteszt
Túlmelegedés
Táphiba(#27020) cigam: elég érdekesen működik ez a mentés és visszaállítás, ami egyébként ha jól testre szabható lenne, akkor nem is lenne rossz! Viszont azt megfigyeltem, hogy elég lassan dolgozik! Tehát még másik szoftverrel max 8 perc alatt lementem a rendszert, ez elég szépen elhúzza a dolgot, ráadásul nem is tudom kikapcsolni a másik partíció mentését!
[ Szerkesztve ]
-
válasz creed30 #27003 üzenetére
Most ki akartam próbálni, de azt írja a Rendszer-helyreállító lemez készítése, hogy nem hozható létre a rendszer-helyreállító lemez. A paraméter nem megfelelő. 0x80070057
találkozott vk ilyemi hibával? google 1 találatot sem adott (magyarul)
-
Chris Kiki
senior tag
válasz fatallerror #27018 üzenetére
Ha nincsenek különösebb igényeid, egy Win7 Starterrel repülni fog a régi masina.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
fatallerror
addikt
hali, 3 ghz-es P4-em van 1 giga rammal és 1 gf 6800Gt-s videokártyám, elméletileg elég az 1 giga de azt szeretném tudni h a gyakorlatban is elég e neki az 1 giga, már nem nagyon játszom csak PES-el meg UT2004el szóval a játékigény ennyiben ki is merül...
ha elég ez a win7-nek akkor csak az a nagy kérdésem h szerintetek váltsak e win7re mert már formázni és újrarakni kéne a wint érzésem szerint de az xp-hez úgy tudom már nem ad az ms újabb kulcsot (már annyiszor raktam újra a 6 év során h neten már nem aktiválta magát csak telón tudtam újabb kulcsot kérni)ja és ezt már nem boltban venném köszi a választ előre is
don't tell me what i can't do!
-
válasz Chris Kiki #26995 üzenetére
Hopsz, akkor tegnap hamarabb kellet volna lefeküdni ...
-
Chris Kiki
senior tag
Hát ez felettébb misztikus. Egy router maximum akkor tehetne ilyet, ha a biosa van megfertőzve. Az rendben lenne egy hiba okán, hogy weboldalakat nem tudsz megnyitni (vannak ilyen tiltó funkciók néhány routerben), mert mondjuk egy régi beállítás megmaradt ami letiltott, de hogy reklámokat honnan kaphattál az rejtély.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Zsohi
őstag
gb4400 - Nagyon ugy nez ki hogy a router volt a hunyo. Most vissza lett allitva gyari bellitasokra es igy tokeletesen munkodik nincsen reklam se elerhetetlen oldalak. A masik gep pedig nem lehett hibas mert meg win install elott kilottem a halozatrol majd a routert is eltavolitottam igy a gepememre kozvetlenul kottotem a netet es igy telepitetem fel a windows-t . A net igy tokeletesen ment majd vissza kotottem a routert figyelve hogy csak az en gepebem legyen a halozatban a hiba ugyan ugy elojott ezutan ujralehuztam a routert hatha csak veletlen volt de nem a hiba azzonal el is tunt majd ismetleten vissza kotottema router ami abba a pillanatban megint produkalta ezeket a jelensegekett bongeszes kozben. A router-t gyari bellitasokra valo visszalitasa pedig meg is szuntette a gondokat
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
-
Romeo619
senior tag
Hello.
Hogyan tudok WIN7ben particionálni az elején? -
Tosee
őstag
válasz Speeedfire #27009 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
üdv!
mi a megoldás arra ha nem tölt be a win? elindul a gép, de már az üdvözlő szöveg sem jön be. csökkentett módban is épphogy betölt kb 3 perc után
a hibanaplóban kernel-hibát ír ki:
kernel-power id41
de csökkentett módban is nagyon sok 7001-es hibát dobott
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
GeneraL_XTX
veterán
találkozott már valaki olyannal hogy win7 alatt egy idő után úgymond "belassul" a laptop billentyűzete? pontosabban sűrűn kihagy betűket, a kurzor írás közben mintha fáziskésésben lenne..
win újra telepítés megoldja a dolgot de egy pár hónap múlva megint előjön, és nem lehet vele normálisan gépelni...5let?
-
Tosee
őstag
válasz creed30 #27003 üzenetére
Nincs mit!
Vissza lehet állítani, ha be van állítva a rendszer képének a mentése! Ezt én is beállítottam csak nálam valami oknál fogva hozzávesz egy másik partíciót is, és ezért én maradok Acronis True Image-nál!
Viszont annyi biztos, hogy a mentés (ezzel és acronis-al sem) nem fér rá egyetlen dvd-re! 2-3 dvd (mérettől függően esetleg több) biztosan kell, hogy ráférjen a rendszer mentése, esetemben ez nem gond, mivel egy másik hdd-n tárolom a rendszerről mentett képfájlokat!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tegnap tettem fel a windows 7-et, nagyjából össze is jöttek a dolgok,d e van egy apróság, ami nem hagy nyugodni.
Az XP-nél, ugye a tálcán vannak a gyorsindítás ikonok (asztal megjelenítés, meg amit oda behúzunk), amikkel egy kattintásra elérhető az adott alkalmazás. Ha jól vettem észre, akkor ilyesmi létezik a win7-ben is, de ha például ráklikkolok a firefox-ra, akkor meg is nyílik a böngésző, de a gyorsindító helyről eltűnik a kis ikon, amivel újabb böngészőt tudnák megnyitini. Nem lehet valahogy rábírni, hogy a gyorsindító ikon megmaradjon, és annyi böngészőt meg tudjak nyitni, amennyi jólesik?Köszi
-
Tosee
őstag
Tudtommal nincs... a lapozófájl a c:\ meghajtón található! A másikon csak a vmware, és a hozzá tartozó .vmdk fájlok vannak!
Megnéztem lemezkezelőt, és a c:\ elsődleges aktív partíció, a másik (h:\) pedig logikai (külön hdd-n)!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest