Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #23798 üzenetére
Az rémlett, hogy az nem megy.
Csak zenére kell. Ahhoz is kell codec? Kezdem unni a winamp-ot, kéne vmi újítás... (Foobar-ral nem vagyok jóba...)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Laccoss
addikt
-
zoo8800
veterán
Asztali PC-n megoldható valahogy, hogy a főkapcsoló menübe bekerükjön a hibernálás?
Jelenleg csak ezek vannak:rip and tear, until it is done
-
hackeeeee
Jómunkásember
WMP12-ből lehet bátran használni a 64bites verziót? Csak zenehallgatásról, rádiózásról van szó. Mert most néztem, startmenü-be alapból a 32bites ikonját rakta be.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Laccoss
addikt
-
hétalvó
addikt
kellene nekem egy kis segitseg, fajl megosztasban, nem tudom megoldani, hogy olyan legyen mint xp alatt, felhasznalo/jelszo-t ne kerjen, siman bele lehessen menni egy medialejatszobol. DLNA se megoldas.
Az nem segitseg, hogy kapcsoljam ki a jelszavas megosztast es ilyenek, mert nem megy akkor se. Ha adok hozzaferest mindenkinek akkor se, ha bekapcsolom a quest-et akkor se.
Vannak leirasok a neten, de nekem meg egyik se valt be. Esetleg egy tweaker vagy kulso program is jo lenne.Olyan ember segitseget keresem akinek mukodik is.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Воланд
titán
válasz bobsys #23739 üzenetére
Nem használom egyik programot sem, bevallom őszintén még nem is halottam róluk (az egyiknél fellépő hiba javításáról szóló leírásban van egy regedit bejegyzés, kerestem, de nem találtam, szóval tuti, hogy nem az lesz). Addig én is eljutottam, hogy mit jelent a 7f hiba, hogy általában hardverprobléma okozza, viszont ami érdekes ezzel a rendszerrel ugye két napja volt egy fagyás, tegnap pedig semmi, ment egész nap a gép (játék, film, torrent) és semmi nem történt. Nem értem.
Szerk.: Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy a windowshoz nincs hozzányúlva, egy regedit bejegyzés sincs módosítva.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Laccoss
addikt
válasz WonderCSabo #23786 üzenetére
Előzményeket nem olvastam Szóval igazad van..
blümbli: Szedd le, kattints rá kettőt, majd indítsd újra a gépet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Xterms
tag
Köszönöm a válaszokat!
A barátok olyanok, mint a hó…………ha rájuk pisilsz, eltűnnek.
-
Laccoss
addikt
válasz BenJoe80 #23772 üzenetére
Biosban esetleg nincs az AHCI bekapcsolva?
pcgejza: Nem elég a floppy meghajtó lehúzása, biosban ki is kell kapcsolni, hogy egyáltalán ne vegye figyelembe, mert hiába nincs floppy akkor is tekeri és ezáltal a windows telepítőt is visszafogja.
tr4nc3: Azt nem kell bántanod, csak ipv4-t állítsd be. Ha akarod letilthatod, hogy kiveszed előle a pipát a hálózati kapcsolatoknál, de akkor nem lesz home group.
[ Szerkesztve ]
-
tr4nc3
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem küldeni egy linket olyan oldalról ahol szépen le van írva, hogy mik az IPv6-nál a private address cimek? IPv4-ről rengeteg oldal van, de V6-osat nem találtam
Azért kellene, mert szeretnék beállitani a hálükártyán fix IP-t, hogy gyorsabban betöltön indulásnál a Windows, ne menjen azzal idő, hogy probál cimet lekérni a hálózatról. -
nagyúr
válasz pcgejza #23774 üzenetére
Ha van benne floppy meghajtó húzzd le róla. például egynek megteszi...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
pcgejza
csendes tag
Hello . az lenne a problémám a windows 7 tel hogy nem sikerül a feltelepités. szóval, kezdem onnan hogy sikerül bebootolni, meg is nyomok 1 billentyűt aztán vagy 5-10 percet töltődik (fekete háttér és zöld csik tölt) és bejön a kék képernyő , látszik az egér, az első 10 másodpercben az egér mellett forog a kékes-zöld kis köröcske aztán eltünik és semmi nem jön elő, csak az egeret látom meg a windows 7 sémáju kék szinű képernyőt. régebben már raktam fel erre a gépre windows 7 et, de most xp volt rajta. Számitógép konfigurációja: aopen alaplap, 3000+ amd athlon CPU, 1536 ddr2 RAM, 250gb sata HDD, ati radeon x1600 (256) videókártya , erről a dvd ról már telepitettem ezt a windowst csak a notebookomra
AMD PHENOM II X4 955 (BLACK EDITION) - a világ leghálásabb procija, 3 lába letörött és még így is működik
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #23771 üzenetére
.exe-hez társított? Az szép. És ha lemezről frissítené a mostani rendszerét az nem megoldás? Akkor mindent gyárira állít mindent szerintem...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
BenJoe80
senior tag
válasz Laccoss #23741 üzenetére
Hát pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez az ábra... ahogy említettem, ahogy lecsatoltam ezt az IDE merevlemezt el is indult a gép. Már újra is raktam a Win7-et.
A BIOS beállítások meg a következők:
Primary IDE Master [Not Detected]
Primary IDE Slave [WDC WD2500BB-55RDA]
Third IDE Master [ST3200822AS]
Third Slave [WDC WD10EALS-00Z80A]
Fourth IDE Master [HL-DT-STDVD-ROM GD]
Fourth IDE Slave [HL-DT-ST DVDRAM GS]A gépben következő képen vannak csatlakoztatva a dolgok:
- SATA1 - Seagate 200GB
- SATA2 - LG DVD-ROM
- SATA3 - WD 1TB
- SATA4 - LG DVD-RAM- IDE - WD 250GB (slave-re jumperelve)
Ezek a beállítások voltak amikor megkaptam a gépet, azóta is ezek maradtak, XP-vel ment szépen. Mire vagy esetleg még kíváncsi?
UI: a kézikönyv szerint a SATA1-2 "Master" Boot Disk-hez, a SATA3-4 pedig "Slave" Data Disk-hez.
[ Szerkesztve ]
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
törölt tag
válasz bobsys #23769 üzenetére
hmm, ezt benéztem, pont nem fér rá arra a partícióra, amire tenni akartam. rosszul emlékeztem a méreteket illetően, azt hittem, hogy csak ilyen 3-4 gigás lesz a win7, de ehelyett 9giga, pedig egy pidgin meg egy skype van csak telepítve, semmi más most ki kell találni, hogy hozzácsapjak még egy keveset, vagy várjam meg, amíg veszek egy ssd-t bootvinyónak.
-
nagyúr
válasz blümbli #23763 üzenetére
Mappáid? A registribe kell belemászni ehhez. De most mi is a problémás konkrétan?
-
bobsys
veterán
válasz #16820480 #23765 üzenetére
hat megprobalhatod a sima masolosdit en meg sohasem csinaltam, mindig imageket hasznalok, de mukodokepes lehet
a bootloader atirasa mellett meg elkepzelheto, hogy az adott particio boot sectorat is modositani kell, ezt windows 7 dvd recovery consolebol tudod megtenni a fixboot c: parancsal[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
törölt tag
válasz bobsys #23764 üzenetére
majdnem. eredetileg egy 160-as vinyón volt rajta a rendszer, ezt kivettem a gépből, és került bele egy 320-as, amire linux került (egy rendszerpartíció meg egy a /home-nak). emellé szeretném feltenni a nagyobbik partícióból lecsípett területre a win7-et, hátha szükségem lesz rá, és ne kelljen vinyót cserélgetni hozzá. tehát ugyanarra a gépre kerülne vissza, csak azt nem szeretném, ha hozzányúlna a partíciókhoz, vagy az mbr-hez, ezért gondoltam, hogy átmásolnám.
igen, a restore megvan, csak nem akarnám használni, mert az végig fogja gyalulni a célterületet, ami nekem ne lenne jó.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz #16820480 #23759 üzenetére
a wint ket mondjuk tok ugyanolyan laptop kozott akarod mozgatni?
marmint az egyik laptopon fent van a masik meg csont ures es szepen atmasolni ?
a beepitett backup and restore funkcioval tudsz system imaget csinalni, majd a masik gepen win dvd bootolassal a system repair funkvcot kivalasztva az imaget felrakja a masik gepre[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
blümbli
csendes tag
válasz Sub-ZeRo #23755 üzenetére
hát ez nem segített. nincsenek is ilyen mappáim, vagy legalábbis nem találom őket. valami más? egyébként nem csak az a baj hogy rosszul társítottam hanem az is hogy nem indulnak el a programok mivel az adobe readert dührohamom alatt letöröltem és ezért már nincsenek mihez társítva. szal amikor mondjuk egy installálást akarok megkezdeni akkor felugrik ez a társítások ablak hogy válasszam ki a programot a listából, de hát mit válasszak ki egy installáláshoz???
-
band1103
őstag
válasz Daffni2 #23743 üzenetére
Én még így nem jártam pedig relatív sűrűn végzek ilyeneket.
Ellenben én is figyelmeztetni szeretnék mindenkit hogy csak akkor fogjon hozzá ha érti és tudja mit csinál vagy különben kérje olyan segítségét aki már nem egyszer csinált ilyet.
Az ördög azért nem alszik mert árgus szemekkel figyeli a figyelmetlen vagy hozzá nem értő emberek mozdulatait.
Én pl. mindig egy miniPE rendszer alól szoktam ilyeneket csinálni mert csak az a teljesen biztonságos. Vagy ha a partíció managgernek (pl.PM8) van saját indítólemeze akkor azzal.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
nagyúr
válasz Mornin #23750 üzenetére
Energiagazdálkodásban nézz szét, lehet hogy van valami el állítva.
Esetleg a vírusírtó, vagy az indexelés tekerheti a vinyót. Vagy ha egy vinyót több partíció van, és abból az egyiken van a rendszer a többi partíción nagy az adat forgalmad akkor lehet azért lassul annyire le a rendszered.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Illusion1010 #23746 üzenetére
ez azt hiszem nem egészen az, amire gondoltam, mert nekem nem kell az, hogy a felhasználói fájlokat (igazából olyanok nincsenek is, egy teljesen üres windows install) mentse át, hanem a rendszerfájlokat. ez menne mondjuk a lenovo restore programmal is, cska az gyanítom leglaább a bootloadert legyilkolná, de talán a meglevő partícióimat is, amit nem szeretnék.
-
Mornin
csendes tag
Tegnap lett telepítve a rendszer szóval alig van rajta pár program, főleg az előzőhöz képest, szóval nemhinném hogy ez lehet a gond...
-
Mornin
csendes tag
válasz WonderCSabo #23754 üzenetére
Nemhinném, a task manager nem mutat semmi rendellenességet, sőt, a Win7 jobb vinyón van (7200rpm, 64mb cache) rajta mint az XP (5600rpm, 32mb cache).
Szóval nemtudom mi lehet a gond, már utánanéztem mindenhol a neten, de megoldást nem találtam, csak hogy másoknak is vannak hasonló problémáik. -
nagyúr
válasz blümbli #23747 üzenetére
Ezt nézted már?
Én ezzel szoktam helyrehozni az ilyen dolgokat, ha valamit nem jól társítok."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Mornin
csendes tag
válasz WonderCSabo #23751 üzenetére
Hát sajnos igen, tegnap telepítettem fel a legfrissebbeket.
-
blümbli
csendes tag
válasz WonderCSabo #23749 üzenetére
ööö nem tudok. de annyi a lényeg ha ez segít hogy egy .exe fájlhoz társítottam egy media player szerűséget véletlenül asszem vagy nemtom miért arra nem emlékszem ezért minden .exés fájl átállítódott a többit leírtam.
-
Mornin
csendes tag
Üdv!
Feltelepítettem a gépemre egy külön merevlemezre a 64-bites Windows 7-et és akadt egy problémám amire nem tudok megoldást találni, így kérném aki esetleg tud vagy van tippje, segítsen.
Nagy igényű játékok ugyanolyan szépen elfutnak rajta mint XP-n (pl. Modern Warfare 2, Bioshock 2, stb.) tehát a videókártyával nem lehet baj, viszont az ablakok illetve weboldalak megjelenítése sokkal lassabbnak tűnik mint XP-n és elvileg nem lenne szabad már, hogy néha másodperceket kelljen várni míg megjelenít egy mappát amibe van néhány fájl.Ezen végül túl is tettem magam, a következő csalódás a Photoshopban ért, mikor az ecsettel való vonalhúzás közben a kirajzolódó vonal a kurzortól centikre lemaradva jelent csak meg, holott XP-nél semmi ilyen gond nem volt. Egy bonyolultabb ecsetet használva pedig a vonal megjelenítése egyenesen szaggatott és jóval elmaradt míg az XP bírta hogy realtime-ba megjelenítse.
Lefutattam a PerformanceTest-et mindkét rendszerben, az XP 1800 körüli értéket kapott, a 7es az 1200at se érte el, és elsősorban a 2D Graphics Mark szerepelt sokkal gyengébben (kb. a felét érte el mint XP-n), szóval gondolom valahol itt keresendő a hiba... mit kéne tennem?
Előre is köszi!
---
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4096MB RAM
Page File: 1839MB used, 6348MB available
DirectX Version: DirectX 11
Videocard name: NVIDIA GeForce GT 220
--- -
blümbli
csendes tag
Helló!
Én eléggé nem vagyok szakértő a témában és eléggé pitiáner a problémám és lehet hogy rossz topicba is írok, de azt szeretném kérdezni, hogy társítottam egy programhoz egy másikat (Win 7-em van) már nemtom mi volt nem is ez a lényeg és be volt jelölve az a négyzet hogy minden ehhez hasonló programot ezzel indítson. És ezért elállítódott minden. Aztán mindent átállítottam megint...próbáltam keresni egy olyat ahol minden visszáll ....lényeg az hogy nem tudtam visszaállítani semmit az eredeti állapotára. A neten is rákerestem ezer féle képpen de sehol semmi. A legutolsó amire átállítottam mindent az az adobe reader volt és hát amikor meg akartam nyitni valamit mindig az jött fel. az alapértelmezett programoknál is próbáltam visszaállítani de ott se engedte, majd végül dührohamot kaptam és leszedtem az egész adobe readert. Nos nagyjából ennyi. Most szinte semmi nem indul el . Aki tud légyszi segítsen. Előre is köszi! -
törölt tag
lehet, hogy hülye kérdés, de ha van egy feltelepített win7-em, amit szeretnék átmozgatni egy másik vinyóra, akkor elég a célpartíciót leformázni ntfs-re, majd az összes fájlt a C:\ alól (rejtetteket beleértve persze) átmásolni?
azt tudom, hogy így nem lesz az új vinyó mbr-ében bejegyezve a rendszer, de ott most jelenleg grub2 van, gondolom ha bootképes állapotban van a bemásolt windows, akkor fel kellene ismerje.
a hardver nem változik, mert ugyanazon gépen fog futni, csak az a kérdés, hogy az ilyen partícióméret meg azonosító változása okozhat-e valami komoly gondot. -
addikt
válasz band1103 #23732 üzenetére
ízlés kérdése hogy ez előtt is vannak akik csinálnak backupot de szvsz fölösleges.
Akkor is ezt mondanád, ha egy ilyen akció rosszul sül el és cseszheted a Windowst?
Mert 2 napja jártam ilyen szerencsétlenül, növelni szerettem volna a rendszer partició méretét Paragonnal /eredeti licenc/ miután végzett volna, lefagyott az egész.
Pedig ott volt az üzenetpanel amit csak OK kellett volna.
Na szóval resetelni kellett, majd nem talált semmit, és semmilyen módszerrel nem lehetett rávenni,hogy induljon a Win.
Microsoft help desk segítséggel sem.8 órát kinlódtam, 4x hívtak a Microsoft mérnökök, a vége újratelepítés lett.
Tehát figyelmeztetni szeretnék mindenkit aki a rendszerparticiót akarja buherálni,
készítsem előtte egy lemezképet.[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Net szakadás problémája sújtja a Window 7-emet.
Pillanatokra, másodpercekre megszakad a kapcsolat, játékok közben ez "halálos" , de a böngészést is nehezíti.
Alapvető dolgokon már túl vagyok, régebbi és legújabb driver, Windows által fölrakott driver a hálókártyához.
x86 és x64 alatt is ugyanaz a hiba. A szolgáltató DIGI, modemes net. Szerintük nem náluk van a hiba, ezt alátámasztja az is hogy XP és Ubuntu alatt stabil a bix.hu és a játék szerverek pingelése is, míg W7 nél szakadozik.A lapon RTL8111D LAN chip van.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a kínja?
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz BenJoe80 #23728 üzenetére
Nemgond Alap telepítéskor csak a szükséges boot dolgokat rakja oda, tehát ha megpiszkálod akkor nem fog bebootolni a windows. De hogy miatta a gép ne induljon? Mármint ahogy a te esetedben, egyáltalán, az kizárt. Látatlanba nehéz így megmondani hogy mi volt a vinyóval a gond, én azért megnézném a bios beállításokat, és a vinyó jumperelését.
-
-
őstag
válasz polonic #23690 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! A Realtek oldaláról sikerült telepítenem egy drivert, jelenleg Speaker Fill funkcióval szólnak a hátsók, de a zeneszöveg nem szól rajtuk, csak ilyen "kísérő" funkcióban mennek vagy nem tudom hogy mondjam
Így, driverrel hogyan lehetne megoldani azt, hogy mind az 5 hangfalon ugyanaz szóljon, mint régen?Más: A billentyűzetemen van egy kikapcsoló gomb, XP alatt lenyomtam kikapcsolt a gép szépen, most azonban azzal csak alvó állapotba helyezi. Ezt lehet valahogyan módosítani?
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz gyenge47 #23721 üzenetére
Szia
"A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne inkább iszonyatos melóval backupolgatni,"
Miért is kellene ezt csinálni? Persze nem illik 13G-s partícióra rakni a win7-et de ha az adott vinyón amin van a 10 vagy 13G partíció még van más partíción szabad hely akkor meg lehet növelni a rendszerpartíció méretét úgy hogy közben egyik partíción se vesszenek el az adatok. Ilyen progi pl.: Paragon Partition Manager. Én is így növeltem meg a rendszerpartíciómat. Az már csak ízlés kérdése hogy ez előtt is vannak akik csinálnak backupot de szvsz fölösleges.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
BenJoe80
senior tag
-
djyuri
őstag
Üdv
internet megosztás ismét
Tegnap feltettem a 64 bites win7-t és minden flottul ment.
Egyszer csak jön fel húgom,hogy nem megy neki lent a net (két alaplapi lan kártyám van és azon osztottam meg) (xp-n most is megy,de ez az oprendszer már xarakszik,ezért raktam fel mellé a win7-et)
A hibajelenség: (a képet loptam,de csak annyi a különbség,hogy más a húgom hálózatának a neve)és nem tudom megosztani a netkapcsolatot..amikor bepipálom,hogy megosztás és le okézom,akkor gondolkozás után kiírja kb,hogy az internetkapcsolat megosztása nem sikerült...hibaszáma pedignull) nos ebből a null-ből nem tudom megtudni mi a hiba....google nem segít...minden szolgáltatást elindítottam,ami csak létezik a win7-ben,de semmi eredmény..csak inkább 80% proci terheltség a 300+ folyamattól...
-
BenJoe80
senior tag
Hallod gyenge47!
Én azért óvakodnék felrakni 10-13GB-nyi partícióra a Win7-et. Nekem az XP-m volt 10GB-nyi partíción - és bár igaz, hogy arra a partícióra raktam fel minden más egyéb programot, de még akkor is volt 3-4GB-nyi hely a telepítések befejezése után - , viszont előbb utóbb masszív hely problémákkal fogsz küzdöttem mert, ahogy a progikat frissítettem, fel- és letelepítettem ezt-azt, szóval használtam ruk-cuk megtelt az egész... pedig rendszeresen használok takarító programokat mint pl. EasyCleaner, CCleaner, töredezettség-mentesítek...
Nekem ez a tapasztalatom a többiekével szemben; szerintem nem jó kicentizni a férőhelyet a OP rendszernek - de lehet, hogy tévedek vagy én nem csináltam valamit jól.
[ Szerkesztve ]
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz Laccoss #23722 üzenetére
Szia Laccos!
Bocs, hogy tegnap meg sem köszöntem a segítségedet, de elment az internetem is - volt itt egy komoly vihar és az bekavart - úgyhogy ideiglenesen jégre tettem a problémát (ha már valami nem működik, akkor miért ne egyszerre ne működjön minden, nem igaz?).
Na de a lényeg... mielőtt nekiálltam volna az általad ajánlott BIOS restelésnek, kipróbáltam valamit. Ugye mondtad, hogy csatlakoztassak le minden merevlemezt, optikai meghajtót és nézzem meg, hogy így működik-e vagy sem. Ezt megtettem és mivel elindult el kezdetem egyesével visszacsatlakoztatni a minden meghajtót, hogy kizárásos alapon kiderítsem mi a probléma.
A gépemben van egy WD250GB IDE merevlemez, amit ha csatlakoztatok az alaplapra akkor a korábban említettet lefagyást okozza. Nélküle megy minden. Azt tudom, hogy telepítéskor a Win7 létrehozott ott egy 100MB-nyi partíciót... nem lehet, hogy esetleg ez a partíció tartalmaz valamit amitől lefagy a gép?
Most elindítottam a gépet és kérdezés nélkül elkezdte a telepítést - gondolom mert hiányoznak neki azon adatok amiket a leakasztott merevlemezre tárolt.
-
RoGGRR
csendes tag
Tudja-e valaki, hogy az indításkor miért tűnik fel a választható op.rendszerek közül a Xubuntu, Még a régebbi XP mellé raktam fel, onnan maradt meg. Gondolom, az egésznek az oka, hogy a win 7 egyszerűen nem képes teljes formatálásra telepítéskor, és ez elég nagy baj. A bejegyés pedig nincs benne BCD-ben, tehát nem is tudom törölni, ami elég érdekes!
-
nagyúr
Nekem egy 80 gigás vinyón van külön. Nagyon jól érzi magát rajta.
-
bobalazs
nagyúr
Én 20 gigás particiot tartok a sevennek amiből legrosszabb esetben is 8 giga szabad. Program filest egy meglévő nagyobb particióra rakok, amit ugye eleve nem kell backupolgatni, a registry és minden amire a programoknak szüksége van, úgyis a
rendszerpartición van.
A 20 gigásról ghostal csináltam képet, néha ha valami komolyabb van, mint pl.
most az új ati driver frissités, akkor nyomok egy backup frissitést. -
félisten
-
gyenge47
aktív tag
Hali
Röpke 8 év XP után elérkezettnek látom az időt arra, hogy a következő oprendszer-reinstall alkalmával már egy win7el örvendeztessem meg a gépemet. A gondom annyi, hogy annak idején, amikor vinyóimat particionáltam, akkor a 320 gigáson és a 750esen is csak 10 és 13 gigát választottam le rendszer particiónak. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne inkább iszonyatos melóval backupolgatni, vagy esetleg elfér a win7 vmelyik partición.
válaszokat köszönöm.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Laccoss #23709 üzenetére
És azt hogy kell? Mármint a BIOS resetet? Még sohasem csináltam... Mit jelent az, hogy a BIOS "bejön"??? Leszedtem az összes merevlemezt, optikai meghajtót és így elindult, majd ezt írta ki:
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key...Sípolás nincs, de nem is használom a PC-Speakert.
-
nagyúr
válasz gooool #23715 üzenetére
Nálam nincs gond ie8 alatt. 10.1-es flash van fent. Nincs fent véletlenül egy codec csomagod?
-
pzstm
titán
válasz gooool #23713 üzenetére
mondjuk ha csak a roadrunnerrecordos videóknál van ilyen hiba, akkor nem feltétlen nálad lesz a hiba véleményem szerint....esetleg másfajta böngészővel próbáltad?
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy ez miért van:
Tegnap még minden jó volt és most ilyet csinál,de csak a roadrunnerrecords-os youtube résznél,minden más videó jól fut.Mi lehet a gond?Mind Firefox-nál mind IE-nél ez van.Illetve eltűntek az Everest-es parancsikonjaim képei ma reggelre.Erre vmi ötlet?
Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz Sub-ZeRo #23706 üzenetére
De hogy??? Nem érti senki???
NEM INDUL EL SEMMI!Sem a Setup-ot, sem a telepített Windowst, sem a csökkentett üzemmódot nem indítja el. Még csak fel sem fut odáig, hogy kiírná mennyi memória van a gépben, milyen merevlemeze...stb. - semmi!Csak azt képes csinálni amit az előbb leírtam!
Próbáltam azt is, hogy az a merevlemez kiszed és másikra telepíteni - ugyan az! Nem indul el semmi!
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz negyedes #23703 üzenetére
Okay... amint eltudom a gépet indítani már is megpróbálom... most a legnagyobb kérdés, hogy hogyan tudom a gépet elindítani???
-
BenJoe80
senior tag
válasz Sub-ZeRo #23698 üzenetére
De még is hogy? Odáig el sem jutok, hogy a csökkentett üzemmódba el tudjam indítani. Az egyetlen gomb-kombináció amire reagál azaz ALT+F2 és akkor el kezdi keresni a lemezt vagy CD-t a BIOS frissítéséhez - persze hiába... folyamatosan azt írja ki, hogy:
Boot block compatible version ver. 014
EZ flash starting BIOS update...Checking for floppy...
Floppy not found!
Checking for CD-ROM...
CD-ROM not found!... és így tovább és így tovább... és nem reagál semmire!
-
negyedes
addikt
válasz BenJoe80 #23696 üzenetére
Elsosorban mi lenne ha nem az ezereves xp/jobb esetben vista drivercdvel probalkoznal. Tedd fel a sevent es amit nem ismert fel magatol az huzd le updateen keresztul ha ez sem segit utanna llj neki seven!!! drivereket keresni a gyarto oldalan.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Воланд
titán
válasz Воланд #23694 üzenetére
Na itt is van az első fagyás az új rendszerrel. Minden driver, program, amit használni szoktam feltelepült hiba nélkül. Amit csináltam a fagyáskor: firefox (két ablak, index + youtube 720p videó lejátszás), bittorent kliens éppen futtatta az ellenőrzést a megkezdett letöltéseken. Gyanús nekem, hogy a torrent kliens miatt fagy a rendszer, vagy pedig hibás az a vinyo amin a letöltések vannak, ami érdekes, mert, mint már írtam a hd tune nem jelzett hibát. Avast 5.0-át lecseréltem 4.8-ra, szóval az már nem lehet, játék alatt meg azért nem fagy mert akkor nem megy a letöltés mivel neten játszok. Amúgy jól értelmezem, hogy az összeomlás okozója maga a rendszer?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest