Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
libus
őstag
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne egy kis segítségre, mert tanácstalan vagyok.
Nemrég újra raktam a Windows 7-et, és azóta nem tudok dupla rétegű lemezt írni az
ImgBurn-el.
Ezt írja ki:"Power Calibration Area Error"
Ugyanolyan lemezre akartam írni, mint eddig is! A Windows 7-et már 3x-or telepítettem újra, de mindig ugyan az. Valami driver hiánya okozhatja??? Vagy az íróval történt valami?? Bár a sima DVD-t megírja minden gond nélkül.
Kérlek segítsetek, mert lövésem sincs, hogy mi lehet a baj.
Előre is köszi!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
félisten
-
ClioRS
őstag
Sziasztok!
Teljes rendszermentést szeretnék csinálni a 7-ről, nagyobb vinyóra költöznék. Viszont az a problémám, hogy mind a gyári program, mind a Norton Ghost menteni akarja a D meghatjót is, amin az Xp van, merthogy azon van a Boot Configuration Database. Az XP újrahúzása nem gond, azon csak pár program van, viszont a 7-el nem szarakodnék ha nem muszáj.... Mit csináljak?
-
nagyúr
Ha bevagyok jelentkezve akkor is. Jó csak online, meg ha "away"-ra teszem. Ha elfoglalt vagyok akkor nem.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Csokimester #23490 üzenetére
Router-t resetelt. Hátha jó lesz. Vagy egy firmware frissítést próbálj ki, hátha úgy jó lesz.
Ja megy a 7 probléma megoldását próbáltad? Ellenőrizted vele a netet, hogy minden klappol-e.adise:Ennyire fontos az msn? Amúgy nálad nem tudom hogy viselkedik, de ha nálam rámírnak akkor bármit futtatok akkor az msn jön elő. 2009-es és egy msn plusz van fent.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
adise
őstag
hali!
azt meglehet valahogy oldani, hogy alt-tabnal ne lépjen ki rogton windowsba?
xp alatt ugye, ha ugymond "tartom", akkor ha visszavaltok az adott progira akkor benne marad. igy pl latom ki ir nekem msn-en anelkul, hogy konkrétan ki alttabolnék.
ez win7 alatt megoldhato?
koszi -
nagyúr
válasz Csokimester #23486 üzenetére
A mostani drivert szed le, és hagyd hogy a 7 magának rakjak fel a háló kártya drivert.
-
wiggen123
senior tag
válasz Antigabo #23484 üzenetére
Bios->Advanced->Chipset->NorthBridge->AGP & P2P Bridge
Itt Primary Graphics Adaper PCIE legyen!
Exit->Exit and Save changes
Az integrált izé letiltását nem találtam meg a szaros bioszban, kész káosz az egész szerintem :S
Esetleg az OnChip Vga configuration menüpont alatt lehet letiltani, de az nincs rendesen kifejtve képernyőképpel együtt a leírásban. Ha lenne valami ott, akkor próbáld meg letiltani
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
Csokimester
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam a topicba a problémám ügyében, azóta az nem oldódott meg, viszont egyre nagyobb a gyanúm, hogy windows 7/hálókártya beállítás lesz a háttérben. Dióhéjban: vezetékes routeren keresztül mennék a netre, de bizonyos oldalakat nem hoz be, pl.: yahoo, hotmail, google, azonban egy másik gépen tökéletesen fut minden. ESET Smart Security nem lehet a probléma, azt már ellenőriztem. Más böngészőkkel sem mennek ezek az oldalak, minden más igen. Az otthoni hálózatomra wireless csatlakozom, minden oldal hiba nélkül bejön.
Valaki ötlet?
Szerk.: a laptopom DELL Latitude E5500, a hálókártya Broadcom NetXtreme 57xx, elvileg a legfrissebb driverrel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Antigabo #23479 üzenetére
Hát még 1-2-vel régebit nyugodtan kipróbálhatsz.
Ha van integrált vga akkor azt tiltsd le.Letöltötted és fel is raktad? Mert ha igen, akkor szedd le és utána nézzd meg hogy hogy megy a színmélység.
katona.t:Akkor az asus-t lehúznám a helyedben..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Antigabo
tag
23475 - ös hsz ből :
Nem igazán értem azt hogy mi ez és hol lehet állítani :
Összes rendelkezésre álló grafikus memória: 2303 MB
Kijelölt videomemória: 1024 MB
Rendszer videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 1279 MB[ Szerkesztve ]
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
polonic
félisten
válasz Antigabo #23477 üzenetére
Ez valami integrált cucc? Engedélyezve van biosból? Mert ha nem lenne, akkor nem is tesz fel drivert hozzá, meg nem is kell. Vagy ezt te tetted fel? Ott a 9800, ez minek is gyakorlatilag? Így két vidovezérlő van a rendszerben.
Lehet, hogy ez lesz a probléma forrása, nem az a szar windows. . .[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Antigabo #23475 üzenetére
Egy régebbi drivert nézz meg hozzá. Az újakkal sok gubanc volt mostanában.
katona.t:Milyen cuccok vannak ata porton?
-
katona.t
tag
Helló
Tegnap volt egy kékhalálom.
Bug check code: 0x0000003b
Paramater1: 00000000`c0000005
Paramater2: fffff800`02f6c5cb
Paramater3: fffff880`03342e80ataport.SYS-t jelölte meg.
Ezt megelőző 2 hétben és azóta megy rendesen. Aggódjak?
(bár egyszer mintha újraindult volna, de épp a konyhában voltam, csak a zene megszűnésére figyeltem fel)
64bites Win7. Natív ide módban. Azóta AHCI-vel. -
Antigabo
tag
válasz wiggen123 #23467 üzenetére
alaplap: P5VD2-VM
3GB RAM
Gigabyte 9800GTX+ (1GB GDDR3)Processzor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6700 @ 2.66GHz (2800 MHz)
Operációs rendszer: Windows 7 Ultimate, 32-bit
DirectX verziója: 11.0
GPU processzor: GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Illesztőprogram verziója: 197.45
CUDA magok: 128
Központi óra: 740 MHz
Árnyaló óra: 1850 MHz
Memóriaóra: 1000 MHz (2000 MHz adatsebesség)
Memóriainterfész: 256 bit
Összes rendelkezésre álló grafikus memória: 2303 MB
Kijelölt videomemória: 1024 MB
Rendszer videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 1279 MB
Video-BIOS verziója: 62.92.59.00.10
IRQ: 24
Busz: PCI Express x16további válaszok :
bobsys - a felbontást beállítja nem az a gond hanem hogy leveszi 16 bitre a színmélységet[ Szerkesztve ]
-
csimave
tag
Hy!
Azt meg lehet csinálni valahogy, hogy ezt a Twitter-es dolgot: LINK beletenni egy gadget-be?
Tehát, hogy ott az asztalon oldalt lássam azokat, a dolgokat, amik ott vannak.
Pl: 29' 2.-ik szöglet #svk SlovakiaÉs frissüljön.
Ha igen, akkor hogy? Nem nagyon értek se a Twitterhez, se a Win7-hez. Mind2 új számomra.
Esetleg valami jobb vb-s dolgot nem tudtok? Ami ugyan így írja, hogy épp mi történik?
http://www.pro-betting.atw.hu TUTI TIPPEK SPORTFOGADÓKNAK!
-
nagyúr
válasz mclaren777 #23471 üzenetére
Nem tudom. Nekem Nod EAV, 7 tűzfal + router tűzfal. Semmi nem jön be.
-
polonic
félisten
válasz mclaren777 #23471 üzenetére
Jó párosítás. Nekem is ez van. Mondjuk itthon router is van. De ha nem lenne router, akkor is így használnám.
-
-
nagyúr
válasz RootRulez #23460 üzenetére
Persze. Vezérlőpult, Felhasználói fiókok és vendég fiókot kikapcsolod.
mclaren777:Nrm tudom hogy lesz javítja. Ha rossz lenne, akkor nem lenne így megcsinálva. Szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Ha meg vissza térünk a az áramra, hogy kicsapja a pent, hát akkor biztos nem a pen miatt fogok aggódni, amit 4k-ért pótolni tudok, hanem a 40k-ás dolgokért, lap, proci ecetera, ecetera...
NEC-nél meg szerintem más driverrel megy, azért van így. Nem tudom hogy az alaplaphoz raktál e fel drivert, ha nem, akkor próbáld meg. Bár mondjuk engem nem zavar, hogy leválasztás után még áram alatt van. 1 pen readyboostra (4g- kingston), másik meg adatra van befogva (8g kingmax).Antigabo:Azért márt nálad valami gubanc van, még nem biztos hogy az oprendszer a sz@r... Nem valami mókolt csoda 7-ed van? Szerintem gyári 7-nél nem szabadna ilyennek lennie. Ha kitöltöd az adatlopdnál a konfigodat, akkor talán még segíteni is könnyebb lenne, mert így k.rva nehéz, hogy találgatunk mid van...
Ha kábel jó, akkor dugd át másikba helyre, ha driver nem volt még cserélve akkor egy újabbra/régebbire cseréld le. Ha egyiksem, akkro töröld le és nézzd meg a win7 saját driverével, hátha...[ Szerkesztve ]
-
Antigabo
tag
Nem akarok károgni de ha egy rohadt XP meg tud csinálni vmit akkor ez az új hiprcsoda mi a pic.ának kellett nekem ???
Nem tudom !!!
annyi eszem még volt hogy a Vistával nem is próbálkoztam mert szidták
De erre meg azt mondják jó ??JÓ A F.SZT !
KÁR-KÁR---KÁÁÁÁR !!!!!
-
Antigabo
tag
válasz Fecogame #23463 üzenetére
Igen avval jó volt de ott a felbontás elég alacsony ugye
és komolyabb felbontásoknál önkényesen kapcsolgat dolgokat csak hogy ne úgy legyen ahogy én akarom még a frissítési időket is basztatja amikor már majdnem jó - megtartja ezeket a beállításokat kérdésnél még minden ok aztán szájba.assza a bü.ös .urva annyát és visszavált 16 bitre ! most azt hittem találtam vmit van ilyen Aero hibajavító ..ci - de az is ostoba-észre veszi hogy a színmélység nem stimmel kiírja hogy kijavította - de evvel a felbontás is lemegy 1024...xxx alá...Szégyen a tudás - de hasznos !
-
mclaren777
senior tag
válasz Sub-ZeRo #23449 üzenetére
Egyébként biztos ez nem lesz javítva a későbbiekben?
Mert közben próbáltuk és az USB 2.0 portokon, melyek az AMD SB850-hez kapcsolódnak tényleg így van, viszont ha a pendrive-ot a NEC-es integrált USB 3.0 vezérlő kimenetéhez csatlakoztatom, olyankor leválasztáskor arról szépen leveszi az áramot a Win7.[ Szerkesztve ]
-
Antigabo
tag
Okosok Ide !!!
ötleteket várok ! (már 2 hete) de nagy a csend...) ilyenkor bezzeg...A Win 7 nem megy csak 16bites színekkel (1920x1080 ba) ha 32-re állítom akkor átálítja a felbontás vmi nagyon ócskára ha visszaállítom a felbontást akkor újra 16bit...
A kábel jó - a kártya jó - a driverek (korábbival is próbálva) az XP hibátlan ezügyben ugyanazon a PC-n...Valaki tudja miért ?...
-
nagyúr
-
-
Valed
tag
A játék telepítőjére csak kétszer rákantintottam, de nem indult el, de mielőtt el akrtam kezdeni telepíteni már lassú volt a gép. A rendszer visszaállítást hol lehet bekapcsolni? Én szinte biztosan nem kapcsoltam ki, mentett meg egy két újratelepítéstől már.
-
pzstm
titán
Esetleg nem a játék telepítője a ludas?
Amúgy az hogy lehet, hogy akartam nyomni rendszer visszaállítást, de nem talált egy rendszer visszaállítási pontot sem?
Nincs kikapcsolva a rendszer-visszaállítás funkció?
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Valed
tag
Tegnap este felajánlotta az msn plusz a frissítést rámentem, mellette elindítottam egy játék telepítőjét. Nem igazán akarta őket a gép felrakni, és kikapcsolni fél óra alatt nem sikerült neki. Reggel bekapcsolom a gépet a c meghajtón volt 30 gb szabad hely most 1gb szabad. A notimom a vinyó működését jelző lámpa folyamatosan ég a gép iszonyat lassú Csökkentet módban töröltem az msn pluszt. Majd nyomattam egy cclenert. A winyó most egész normálisan üzemel, de a szokottnál lassabb a rendszer. Közben most a c meghajtón 4 gb szabad hely lett. Hogy tudnám vissza szerezni az elvesztett helyet?
Amúgy az hogy lehet, hogy akartam nyomni rendszer visszaállítást, de nem talált egy rendszer visszaállítási pontot sem? -
bmwk1200s
őstag
Bocsi, kicsit off, de már 10 perce sírva röhögök ezen!
Semmit sem írok alá!
-
nagyúr
válasz mclaren777 #23435 üzenetére
Passz. Kérdezzd az MS-t miért így csinálta.
-
semetka
őstag
Eddig 5.30 volt fent, gyors felraktam az 5.50-et és máris jó minden. Ismer mindent.
Bocsi hogy sok a kérdés még nem volt laptopom sosem.
Köszi a segítséget mégegyszer, életet mentettél.
[link]
Megyek is aludni.
Jó éjt.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
pzstm
titán
válasz semetka #23445 üzenetére
Miért lehet? Nem elég friss az everest?
Könnyen elképzelhető mint mondtam...
én jelenleg az 5.50.2149BETA verzióval csináltam az előző kommentemhez tartozó képetiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz semetka #23445 üzenetére
milyen everestet használsz? lehet túl új neki a laptopod... mondjuk nem tartom kizártnak, hogy a a HM55-ös lapkakészleted mindegyik Everestnek új még mobilfronton...nem ismeri fel pontosan laptopodat sem ha jól látom....ha nem érzékelsz drasztikus lassulást, akkor nem hiszem hogy gond lenne vele. Nálam ilyen (már 2éves masina, szóval nem leszólni )
Esetleg ha nagyon "nézelődni" akarsz, akkor a CPU-Z programocskát tudom javasolni:
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
semetka
őstag
Hú köszi a segítséget. azt hittem megdöglött az 1 hetes laptop.
Még annyi kérdésem van hogy az everest valamiért nem jó frekvenciát ír a ramnak.Miért lehet? Nem elég friss az everest?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
pzstm
titán
válasz semetka #23443 üzenetére
meg is vagyunk...ott van a hardverek számára fentartott...gondolom valami alaplapi integrált kártya is van a notiban és az foglalja le.....(én is laptopról írok, csak nekem semmi integrált dolgom nincs, mint láthatod )
az is lehet, hogy az 5470 mobilitynek van valamennyi saját memóriája, illetve rendszermemóriából is vesz le......(előfordulhat, hogy BIOS-ban kikapcsolható...de nem hinném, hogy ~150 megabájt miatt megérné piszkálni )iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz semetka #23441 üzenetére
menj bele a Resource monitorba, az megmutatja Neked, mennyi ramot foglal le a rendszer hardveresen magának....rögtön kiderül a "turpisság"
-
semetka
őstag
Tudtok abban segíteni hogy miért van a hogy 4GB Ram van a laptopba és a win7 azt írja 3,86gb használható. Everest is csak 3948mb-ot ír. Megdöglött volna valamelyik ram?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Véletlenül továbbmentem installnál, mielőtt particionáltam. Win telepítés után meg tudom csinálni valahogy?
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
nagyúr
válasz mclaren777 #23430 üzenetére
Nincs probléma win7 alatt így működik ez már. Ha kiírja hogy el van távolítva, akkor nyugodtan eltávolíthatod a gépből. Nem lesz baja neki.
-
Laccoss
addikt
válasz szabonagyur #23431 üzenetére
Próbáld a rendes telepítővel.
-
pzstm
titán
válasz szabonagyur #23431 üzenetére
hibaüzenet?
-
félisten
Sziasztok!
Ma frissíteni akartam a directx-et a dxweb installal a microsoft oldalról és nem engedte:S Kiírt egy hibát h leáll
Vkinek vmi tipp? -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan probléma ismerősnél, hogy váltott Win7 X64-re és ha leválaszt egy pendrive-ot USB-ről kiírja hogy 'el lehet távolítani az eszközt', viszont az áramot nem veszi le róla, mint tette ezt Win XP alatt. Tehát világít vígan tovább a pen. Mi lehet a probléma?
-
nagyúr
válasz Laccoss #23428 üzenetére
Nálan 4 vinyó van és mindegyiknek oszt betűt... Igaz mind sata...
-
Laccoss
addikt
válasz Воланд #23427 üzenetére
Általában a legutolsó vinyót nem szokta észlelni. Gondolom sata-kat előtérbe helyezi, de ha nincs ATA vinyó, akkor lehet hogy a második sata lesz amit nem fog látni. Előfordul, de ezt a kis kellemetlenséget nem nehéz orvosolni. Lehet hogy az aktív partíciókat figyeli, és ahol nincs annak elfelejt betűjelet osztani.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Windows 7-et telepítek (sokadjára ) de valamiért most tűnt fel, hogy nem ismeri fel a sima ATA-s merevlemezt a windows?! Három vinyo van a gépben, két sata-s plusz egy ata-s, a két sata-nak szépen oszt is betűjelet (egyikre települ a windows, nincsenek plusz partíciók), de a harmadik vinyonak manuálisan kell beállítanom. Eszközkezelő felismeri, de a számítógépben, tc-ben már nem lehet a vinyohoz hozzáférni. Most én néztem félre valamit vagy ez mindig is így volt?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Laccoss
addikt
válasz szelesjanos #23422 üzenetére
Wingomb + P és ott a másolás.
-
_stick_
őstag
válasz wiggen123 #23413 üzenetére
Az Aero és az UAC kikapcsolása az első dolgom volt, sokat javult utána.
Néha "üresjáratban" el kezdd dolgozni a vinyó és proci, de ezt betudom annak, hogy nem mai a gépem.Laccoss: Bármilyen program. Játék, kémprogram kereső, Nero, de ha jobb klikkel akarok kicsomagolni winrarral akkor is. Próbáltam úgy, hogyha lelövöm a védelmet, de nem az fogta meg. A körülményekhez képest (gépem) végülis teljesen jól fut, Vista után meg nem is panaszkodhatom.
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Windows7 64bit-et használok Premiere Pro CS4-el. Szeretném 2 monitorral használni, mégpedig úgy hogy az elsődleges monitoron (samsung T260) legyen látható a program, a videoelőnézet pedig a 2. monitoron (samsung 920n). Ez eddig nem jött össze...
Mikor XP-t használtam, akkor ezt meg tudtam oldani egy leírás alapján, mely úgy szólt, hogy a VGA beálításoknál állítsam be a "dualwiev" nézetet, majd a Premieren belül a "Playback settings"-nél kellet megadni külső ezköznek a monitort és működött is.
De Win7 alatt nem találok olyan beállítást hogy "dualwiev"
Hogy lehet ezt megoldani?gép:
Nvidia 9800GT (197.45 driver)
Gigabyte P35 DS4
Q6600
8GB DDR2A monitorokat fentebb írtam.
HOL LEHET DUALWIEV-re beállítani a WINDOWS7-et?
Bármilyen segítség jól jön...
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
www.windydigital.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Csokimester #23418 üzenetére
Lehet az is, hogy magát a szervert nem lehet pingelni, vannak olyanok is.
Viszont a Smart Sec. lehet blokkol olyan portot, amit nem kéne.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Witya
tag
Üdv all!
Nekem olyan problémám lenne, hogy kipróbálás céljából feltettem egy bluesoleil programot, és kihasználatlansága miatt le is szedtem. Majd az alap windows bluetooth kezelő progi se akart utána működni. Már sokszor újraraktam a drivereket rajta de mindig ugyanaz, hogy se a notebook-ban a bluetooth nem lát más bluetooth-t, se más bluetooth nem látja azt.
Remélem valaki tud megoldást erre, anélkül, hogy újraraknám a rendszert, és a ha valaki tudna segíteni annak előre is megköszönném^^
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
bobsys
veterán
válasz Csokimester #23418 üzenetére
erdekes, ez szerintem inkabb eset gond lesz, mint network beallitas (hiszen bizonyos oldalt tudsz pingelni valamit meg nem)
ha jon valaki aki eset cuccokban otthon van, mond otleteket, hogy mit nezzel megEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Csokimester
csendes tag
válasz bobsys #23417 üzenetére
Érdekes módon a google-t, facebookot tudtam pingelni, de a yahoo-t és hotmail-t nem.
A parancs eredményét képként töltöm fel, úgy egyszerűbb.
Lehet, hogy az ESET Smart Securityban kéne valamit beállítani speciálisan a vezetékes hálókártyámhoz? Mert wirelessnél soha semmi gondom nem volt egy oldallal, és a Smart Security-t is mindig ezekkel a beállításokkal használtam.
-
bobsys
veterán
válasz Csokimester #23416 üzenetére
pingelni tudod a problemas oldalakat?
es ird le az alabbi parancs eredmenyetnetsh interface ipv4 show subinterfaces
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Csokimester
csendes tag
Sziasztok!
Keresgéltem az archívumban, és ebben a részben is a problémám megoldása után, de egyelőre nem találtam semmit.
A körülmények a következők:
Adott egy asztali gép, amelybe routeren keresztül van csatlakoztatva ADSL Start internet. Ez a gép elszállt, ezért a laptopommal akartam csatlakozni a netre, egy Dell Latitude E5500-am van. A router típusa Draytek Vigor2104p.
Az a problémám, hogy bizonyos oldalak pl.: yahoo, google, facebook nem jönnek be, valamint az msn sem működik, ugyanakkor ezek az oldalak tökéletesen működnek az asztali gépen. Ebből kifolyólag gondoltam arra, hogy a laptopon lesz valamilyen beállítás a ludas. A routert egyébként pingelni tudom, DHCP-vel kapom a routerből a netet, azzal sincs gond. Az operációs rendszer Windows 7 Ultimate.
Remélem valaki tud megoldást a problémára. Előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz _stick_ #23412 üzenetére
Melyik program? Mert vannak amiknek igazán kell egy kis erő. Pl. photoshop nekem is kb ilyen idő alatt jön be, nekem is p4esem van, 2.8ghzes. A windows felismert minden drivert? winyón töredezettségmentesítést lehet szükséges, ill. ha 80as vinyódon van, lehet a kábel a problémás, vagy lassú a vinyó. Amúgy a konfigodon simán futnia kell a win7nek. Még talán a memóriák "sokfélesége" okozhat lassulást.
Optimizáló programot pedig semmikép nem ajánlanék. Csak gondot okoz.
[ Szerkesztve ]
-
wiggen123
senior tag
válasz _stick_ #23412 üzenetére
Eléggé határeset a géped.
Kapcsold ki az Aerot (válassz alap témát). Az segít valamennyit. Esetleg kapcsold ki az UAC-t.
Találtam egy ilyet neked: [Optimize-Windows-7-for-better-performance][ Szerkesztve ]
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
A minap feltettem az első win7-emet. Az a problémám, hogy mikor elindítok egy alkalmazást, el telik kb. 10-15 másodperc, mire bejön ill. történik valami.
Betudható ez a gépemnek (adatalpom)?
Vagy van valami spéci beállítás?
Érdemes lenne próbálkozom, egy win7 optimalizáló progival? Melyikel?
Köszönöm! -
pzstm
titán
válasz scabi78 #23396 üzenetére
Aktiváltam egy újabbal
Te vásárláskor kaphattál pörgethettél egyet a szerencsekereken, és egy újabb kulcsot sikerült nyerned? Vagy újabb mivel aktiváltad? Újabb telefon MS központban? Esetleg újabb billentyűzet segítségével nyomtál ENTER-t neki?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A win7 ma elkezdte 10 percenként dobálni, hogy a vinyó meg fog halni, mentsek le róla mindent. Mennyire kell ezt tőle komolyan venni, milyen paraméterek alapján dönti ezt el? Kb két hónapos samu.
-
Dot
őstag
Erre valaki?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
scabi78
senior tag
Hm...
Kék helyett Fekete halál, megoldás mellékelve
Gondolom senkinek sem kell bemutatni a kék halál néven ismert rendszerhibát, melyet főként hardverelemek hibája okoz. Azonban a most néhányuknak meg kellett ismerkednie a fekete halál nevével is.
A Microsoft november 25-én kiadott frissítését feltelepítve számos felhasználó tapasztalta a problémát, ugyanis újraindítást követően ugyanis a Windows betöltődött, de már az asztal nem jött elő, csak egy Windows Intéző tallózó ablakot láttak.
„A Microsoft már vizsgálja az legutóbbi frissítése nyomán fellépő hibákról érkező jelentéseket. Mihelyt végzünk a vizsgálattal, azonnal közzétesszük a probléma elkerülésének módját, vagy a javítását.” – nyilatkozták a Microsofttól. Sőt a probléma nem csak a Windows 7 felhasználókat érinti, hanem az XP és a Vista tulajdonosokat is.
A Prixv brit biztonsági cég már kis is adott egy útmutatót és egy programot, mellyel megoldható a probléma, még ha az nem is minden esetben segít. Szerintük a fő problémát, mely a fekete képernyős halált előidézi, a registryben történő változtatás következménye.
Időközben lezárult a Microsoft vizsgálata, mely szerint nem az ő biztonsági frissítésük okozta a problémát, hanem valamely kártékony szoftver.
Mindesetre ha bárki tapasztalná a problémát, íme egy kis útmutató, hogyan javíthatja azt ki.
* Indítsuk újra a számítógépet
* Várjuk meg míg előjön a fekete képernyő
* Nyomjuk meg a jól ismert CTRL+ALt+DEL billentyűkombinációt
* Válasszuk a Feladatkezelő elindítását
* Ott válasszuk Fájl->Új feladat opcióját
* Majd üssük be a parancssorba a következőt: “C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” “http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=BLACKSCREENFIX”
(ha nem Internet Explorert használunk, akkor válasszuk a tallózást és keressük meg a böngészőnk exe fájlját)
* Ezután el kell indulnia a böngésződnek, mely elvileg automatikusan letöltő a hibajavító programot, feltelepíti és futtatja is azt.
* Ezek után már csak annyi dolgunk maradt, hogy újraindítsuk a gépet, és szorítsunk, hogy működik a dologReméljük senki sem találkozik a problémával, ám ha mégis, akkor legalább segít a fentebbi leírás. Ha véletlenül nem, ne habozzatok segítséget kérni itt alább, vagy a fórumban!
Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Köszi a tippeket, kipróbálom őket.
Tiszta Windows, rendes ház!
-
nagyúr
válasz scabi78 #23400 üzenetére
Fekete halálod van?! Mintha lenne ilyen nem? Már láttam ilyet havernál. Neki is ilyesmi volt. Volt egy magyar 7 neki, feltette, működött neki, majd egy nap nem indult el neki, csak így, hogy fekete képernyő. Utána egy angolt tett fel és azóta nem volt neki ilyen. Mindkettő erkó, érintetlen 7 volt és azóta sem tudjuk mi okozta neki.
Próbálj meg egy másik nyelvű 7-et feltenni, bár nem tudom a nyelven kívül miben különbözne, de azóta nem lett neki fekete halála...
Aktív témák
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest