- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #1749 üzenetére
Az attol fugg mivel konvertalsz , 2-4 magos proci vagy legalabb hyperthreading a ram az annyira nem lenyeges 4gb mar alapkovetelmeny manapsag egy asztali PC-be. GPU renderingre akar egy Cuda-s Nvidia is jo mondjuk egy gt 430 .
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen hardvereket ajánlanátok videokonvertáláshoz?
Proci,RAM stb?
Az eredmény:gyorsan és jól csinálja,olyat szeretnék. -
-
CL Smooth
tag
Sziasztok! Videókonvertálással kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy canon sx220hs digitálsi fényképezőm, előtte egy másik digitális gépem volt, amivel csináltam videókat.
Az előző gépem 720p-ben 30fps-el tudott rögzíteni mp4-et.
A canon szintén tudja a 720p-t 30fps-el csak mov-ban rögzíti.
Én szeretném az előző géppel felvett videókat a canon gépre rátenni mov-ba, hogy le tudjam ezzel is játszani ha rákötöm tv-re.
Na most próbáltam már 3-4 féle konvertáló programmal, de hiába alakítottam át, rátettem a canonra és az nem tudja lejátszani. Pedig megnéztem a pontos formátumot, kodecet, és hiába minden próbálkozás.
Valakinek nincs valami ötlete erre? Esetleg valami canon hoz való convertáló program vagy ilyesmi.
Köszi. -
kapcsolat88
tag
Üdv mindenkinek
Tudom nem igazán ide való a kérdés, ám nem találtam megfelelő témakört, illetve eléggé halottak
Szóval a kérdés: dvd menüt szeretnék készíteni,illetve ha valaki ismer olyan progit,amivel meg lehet nyitni a dvd menüjét és egyszerűen csak átírni például egy magyar menüt angolra, az lenne a legjobb.Előre is köszönöm és meg egyszer elnézést
-
StSanya
senior tag
Sajna két esélyes is van a probléma okára:
QPEL (Quartel Pixel)
vagy
GMC (Global motion compensation)
Töltsd le a test CD-t, ezzel nézd meg a lejátszóidat:
http://www.mpeg4-players.info/download/DivX.Test.CD.v2/DivXTestCDv2.0.by.bbdoc_forum.surdvd.com.iso
Figyelem, 700 MB!
Vagy kódold át a filmet a fenti két feature kikapcsolásával, s minimális minőségromlással, a kicsit nagyobb méretű avi-t már fogod tudni nézni asztalin is.
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy aprócska problémám
. Van pár régebbi TV-s felvételem mindigTV-ről. Az egyik ilyen felvétel átkódolása után az a fura helyzet állt elő, hogy a kész videót szörnyen sokáig nyitja meg az MPC-HC ( közel fél percig tart, amíg elindul a videó). Az eredeti felvétel a Duna adása volt 1920x1080i felbontással, aminek a hangját a tunerprogram AAC hanggá konvertálta és két részre szabdalta. Ezt a két fájlt MKV-vá konvertáltam (átkódolás nélkül), majd eggyé illesztettem MKVmergevel, amit szépen megetettem az ffmpeggel.
Az eredménnyel nincs semmi probléma, nem csúszik a hang, csak az indítása tart iszonyú sokáig. (Tippre a variable framerate, ami gyanús, de úgy látszik ez kell, hogy szinkronban legyen a hang a képpel
).
Itt vannak az átkódolt fájl adatai:[link]
A VLC elég gyorsan megnyitja, viszont általában az MPC-HC-t használom és érdekel, hogy mi okozhatja ezt a problémát, valamint lehet-e ellene tenni valamit.
Murphistic
-
kirkri
addikt
válasz
Krissz5435 #1736 üzenetére
Köszi a részletes leírást, kipróbálom.
-
faranus
aktív tag
sziasztok
xilisoft video converter ultimate 7.4 használok, eddig tökéletesen ment sorozatokat konvertáltam vele iphonera. Beraktam egy egész évad big bang theoryt elindítottam és tökéletesen megcsinálta. Aztán jött a baj, egy filmet akartam konvertálni, beraktam elindítottam nagyon jól ment de 73.1%nál megállt és nem megy tovább. 13 perc alatt átkonvertált 73% és tovább nem ment. A processzort ugyanúgy hajtja tovább, arra gondoltam hogy csak egy kicsit belassult de az elapsed time is befagyott nem megy tovább. 40 percet vártam hogy hátha de meg se moccant szóval megszakítottam.
Szerintetek mi lehet a gond? Más filmeket röhögve tökéletesen megcsinál és van aminél befagy. Lehet hogy az a gond hogy esetleg túl nagy a film a 3gb fölötti filmeken nem tudja megcsinálni? Mert a HDDn van 200gb free szóval az se lehet a gond.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. -
StSanya
senior tag
-
Krissz5435
aktív tag
Én pl a sample fájlt avidemuxxal csináltam.
Ha ezzel csinálod te is:
Letöltés1)Megnyitod a fájlt. Ha kérdez menj a nemre.
2)Audiónál mp3 és beállítod a configurenál a bitrátáját(amit küldtem 320-as volt)
3)Videónál MPEG4 ASP(Xvid), ott configure
4)Encodeing mode: two pass és beállítasz egy értéket(szerintem 1500 jó lehet, de ezt neked kell meghatározni, minél kisebb annál rosszabb a minősége.)
5) Motion fül: -Mottion estimation: High
-Alatta lévő wide search
6) Leokézod és fájl menü, Add to job list. Itt megadod a projekt nevét alatta meg, hogy hova és milyen néven mentse(pl E:\fajl01.avi)
7)Fájl menü, View job list. Ha többet csinálsz egyszerre, akkor run all job, ha csak egyet, akkor válaszd ki azt az egyet és run selected job.
Persze ez nem a legjobb konvertálási minőség, de így is időbe telik. -
kirkri
addikt
válasz
Krissz5435 #1733 üzenetére
Ha lesz rá időm, akkor délután megpróbálom. Mivel csináljam?
(#1734) StSanya:
Biztos nem adathordozó, mert két pendrive-al is próbáltam, illetve lemezre is kiírtam, hátha a Sony BD player hajlandó lejátszani, de neki sem ment. Ugyan a BDP az azt írta, hogy ismeretlen fájlformátum és el sem kezdte, de mindennel ezt csinálja amivel nem boldogul.
Ha megmondod mivel tudok több infót kinyerni a videoról, akkor megnézem gyorsan.
-
StSanya
senior tag
-
kirkri
addikt
válasz
Krissz5435 #1731 üzenetére
Viszi mindkét médialejátszó a sample file-t.
Azért nem értem mi lehet a probléma, mert mindkét médialejátszó a húzósabb árkategóriába tartozik különböző chipset-el (Sigma SMP8643 és Realtek 1186) és az ilyen lejátszóktól már elvárná az ember, hogy mindent vigyenek.
-
-
kirkri
addikt
válasz
StSanya #1726 üzenetére
AVI-ról van szó.
Az egyik részre vonatkozó tech infót kimásoltam, ilyen a többi rész is formailag, csak hosszabb/rövidebb. Egyik részt sem tudom normálisan lejátszani.[General] Format: AVI
[General] File size: 264 MiB
[General] PlayTime: 23mn 10s
[General] Bit rate: 1586 Kbps
[Video] Codec: XviD
[Video] PlayTime: 23mn 10s
[Video] Bit rate: 1274 Kbps
[Video] Width: 720 pixels
[Video] Height: 400 pixels
[Video] Frame rate: 23.976 fps
[Audio] Codec: MPEG-1 Audio layer 3
[Audio] PlayTime: 22mn 13s
[Audio] Bit rate: 318 Kbps
[Audio] Sampling rate: 48 KHzAz előző sorozat is fent van belőle, az megy rendesen. Annak a tech infója:
[General] Format: AVI
[General] File size: 203 MiB
[General] PlayTime: 22mn 41s
[General] Bit rate: 1246 Kbps
[Video] Codec: XviD
[Video] PlayTime: 22mn 41s
[Video] Bit rate: 935 Kbps
[Video] Width: 624 pixels
[Video] Height: 352 pixels
[Video] Frame rate: 23.976 fps
[Audio] Codec: MPEG-1 Audio layer 3
[Audio] PlayTime: 21mn 45s
[Audio] Bit rate: 318 Kbps
[Audio] Sampling rate: 48 KHzKöszönöm a segítséget mindenkinek!
-
StSanya
senior tag
válasz
Krissz5435 #1727 üzenetére
Elvileg igen, de gyakorlatban meg nem...
Egyrészt pl. más lézer olvassa a DVD-t, s a többi típusú lemezt, másrészt a nem szabványos adatfolyamra miért lenne felkészülve... Amúgy a nem szabványosság lehet mástól is, nem csak a bit rátától.
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Szeretném előre leszögezni, hogy nem értek a konvertáláshoz, így bocsi, ha hülyeséget kérdezek.
Olyan problémám lenne, hogy letöltöttem a gyereknek egy mese sorozatot amely számítógépen tökéletesen lejátszható, míg asztali eszközökön szétesik a kép, vagy a kép megakad a hang megy tovább. Próbáltam két médialejátszón, BD lejátszón, asztali DVD írón, ugyanaz a jelenség mindegyiken. Azonban mint írtam sz.gépen megy gond nélkül, három különbözőn is próbáltam.
Sajnos nem tudom más forrásból letölteni, mert máshol is ez van fent.
Mit lehet ezzel csinálni és milyen progival ahhoz, hogy nézhető legyen?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Shuzen
csendes tag
válasz
Krissz5435 #1723 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos és részletes választ.
Az Iso-t végül kicsomagoltam 7-zippel. Szinte az összes dvd-rippelő programot kipróbáltam, de tényleg a Handbrake felel meg legjobban a célnak, ha mkv-t szeretnék. Az avi-hoz pedig majd ki fogom próbálni a Mediacoder+Virtualdub kombinációt. -
Krissz5435
aktív tag
Helló, ha esetleg arra gondoltál, hogy dvd minőségű(vob fájlok) isoból akarsz lényegében dvdripet készíteni, akkor először azt ajánlom, hogy próbáld meg a dvd decrypterrel felmásolni a gépre, hogy ne isoban legyen. És ott be kell állítani, hogy ne szedje 1 gigás darabokra. Ez annyiban jó, hogy így nem csak a rippelő progikkal tudsz dolgozni, hanem pl a handbrake is talán könnyebben boldogul vele. Konkrét dvd rippelő progi pl a dvdfab, vagy a fairuse. Ezeknél nincs szükség a dvddecrypteres mókára, de tudják kezelni az isokat. Mindkettő fizetős. Ha pedig nem is akarnád átkonvertálni, csak 1 nagy fájlt akarsz, akkor pl ott van a dvd2mkv ami lényegében kiszedi a tartalmát (filmet, hangokat, feliratokat) és beteszi egy mkv konténerbe. De lehet ezek módozataival is játszani, hogy a feliratot a dvd2mkvval kiszeded, majd az mkv extract guival kiszeded a konténerből és valami mással a dvddecrypteres 1 nagy fájlt lekonvertálod. A handbrake esetleg ha nem is csinál több audióval videót, akkor is meg lehet oldani, mert a virtualdubbal a megfelelő hangot ki tudod szedni, valamivel lekonvertálod(pl mediacoder megfelelően beállítva, vagy a nero hangkódolójával, stb) és utána a kész videóra virtualdubbal ráteszed a hangot. Így van egy handbrake által kódolt videód(vagy amivel akarod, pl ott van még a mediacoder, avidemux, x264cli) és egy hangsávot, a többit pedig kiszedve lekonvertálod és rárakod. Így végeredménynek lehet egy avid(esetleg más formátumú videód) akár 15-20 vagy akármennyi hangsávval.
Ja és olyan program nem nagyon van ami direkt alig használja a processzort, de pl mediacodernél ki lehet választani, hogy melyik magokat használja(ha akarod csak 1-et használ és a sebességét is meg lehet határozni. Persze minél kevesebb erőforrást adsz neki annál lassabban végez. Ha mondjuk 4 maggal max sebességen végezne 1-2 óra alatt 1 maggal 50%-os sebességgel lehet, hogy 10-15 óra alatt végez csak. Persze ez sok mindentől függ, legfőképpen az encoder beállításaitól. x264-nél van olyan hogy egy 10 perces videót 4 magos gépen fullon járatva rákig konvertál. A másik véglet, hogy 1 magon 50%-al véve végez fél perc alatt.
-
Shuzen
csendes tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami közvetlenül ISO-ból ki tuja rippelni a videót úgy, hogy meg lehet tartani több hang-és feliratsávot is. Ingyenes és fizetős változat is egyaránt szóba jöhet. A Handbrake sajnos nem jött be, mert nagyon leterheli a processzort.
A másik kérdésem az lenne, hogy az Any video editor jó program vagy inkább maradjak a Virtualdub mellett ?
Előre is köszönöm.
-
gyulank
addikt
Felvettem valamit fejjel lefelé. Mivel tudnám 180 fokkal elforgatni?
-
Froclee
őstag
ha mediacoderben megadtam a konténert mpg2-nek mi a halál fszáért mutat célformátumnak mp4et?
szerk.: érdekes, újra kellett indítani a programot hogy jó legyen.
-
gyulank
addikt
válasz
Balinov #1703 üzenetére
Telepítettem a MediaCodert Linuxra, de annyit csinál, hogy kidobja középen a képet, behoz egy weboldalt, és eltűnik a kép. Windowson még nem próbáltam.
Linuxon most a HandBrake-et használom, amivel az a baj, hogy mindent külön kell indítani, és mindent külön be kell állítani, és végül még mp4-re is át kell neveznem.
De most az a problémám, hogy van egy film, van egy felirat, és a feliratban vannak ékezetes betűk, ha pl. vlc-vel megnyitom, de ha ebbe berakom a feliratot, ki kell választani a kódolást, alapból UTF-8 volt, de kihagyta azokat a karaktereket, aztán átkódoltam ASCII-vel, de ugyanez van. Milyen kódolást válasszak, hogy normális legyen? -
Visormail
addikt
Úgy emlékszem hogy nem, egyszerre csak egy címet lehet kiválasztani. Milyen hangsávot akarsz csinálni? Mert a handbrakenél az a jó hogy akár dolby akár dts (külön felismeri a core és hd részt is) beállíthatod úgy is hogy hagyja érintetlenül és csak a képet kódolja újra. Ha ilyenek nem érdekelnek de több címet akarsz egybeolvasztani akkor talán pl a freemake video converter lesz nálad a nyerő.
-
Krissz5435
aktív tag
Helló!
Szeretnék konvertálni egy dvd-t aviba/mp4-be.Az első kérdés, hogy ha aviba konvertálok akkor mik lennének a legjobb paraméterek, hogy szép maradjon? 1óra 42 perc az egész és 1400 megára kéne lekonvertálni.
Másik kérdés, hogy melyik az az x264-es parancs(parancssor esetén) ami megszünteti ezt:
Látszik, hogy csíkozik rendesen. x264-be konvertáláskor ezeket írtam be pluszba:
--interlaced --tff, de ez sem segített. Esetleg van valami parancs, amit avisynth-be beírok az jó lesz? Előre is köszi. -
Mcleod
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség. Hogyan tudok BDMV könyvtárban lévő anyagot(több m2ts file, gondolom valami Blu-ray formátum lehet...) mondjuk avi-ba vagy dvd formátumba átkonvertálni?
Ugyanis az egyik kollégám megkért, hogy írjam már át neki a videokamerájával felvett anyagot dvd-re, de akkor még nem gondoltam, hogy ilyen formátumban lesz... Gondolom annak meg nem örülne ha csak számítógépen tudná nézni.
Szóval aki ért hozzá, kérem világosítson fel.
Köszönöm előre is! -
pinnacle
nagyúr
Én is pont a .vro fájl konvertálásban akartam segítséget kérni, sok asztali DVD íróval, DVD-RAM lemezre rögzített felvételem van. Ezek 4GB-os fájlok.
A ConvertXtoDVD-vel meg lehet csinálni. Az összes fájlt kell választani, mert nem szerepel a támogatott fájlok között a .vro, ezután kiszámolja a felvétel hosszát, kb.10 perc alatt kész a DVD. Jó pár beállítás van benne, én alapon hagytam mindent, csak kipróbáltam. -
Krissz5435
aktív tag
Ki milyen resize filtert ajánlana 720p-ről 404 pixel magasságúra méretezésnél? Ja és animéről lenne szó. Előre is köszi.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, hogy van egy VRO formátum (kameráról felvett video), amit átkéne konvertálni mpeg2-be. Ugyanis van egy régi dvd lejátszó, ami csak DVD, CD-ket visz, még avi-t sem
.
Van egy linuxos konvertáló progi, és most próbálkozom, és meglepődtem, hogy az mpeg-2-nek is van két fajtája (utoljára 6-7 éve konvertáltam... és ilyen még anno nem volt)
Van az mpeg2enc és avcodec, ezekközül melyikbe érdemes? (mindkettő mpeg2-es formátumnál van zárójelben, nem tudom mi a különbség kettő között)
Egyelőre próbálkozom ezzel a az Avidemux progival, de a hangot nem viszi át, gondolom azért, mert külön fájlban van, de meglátom.Plusz kérdésem, hogy ezt a VRO-t milyen formátumban érdemes még átkonvertálni? Kamerás felvétel, és meglátszik a minőségen. Még a H264-en gondolkozom (ha ez az mkv), de nem akarok nagy minőségromlást, de átakarom tolni őket egy kisebb tárhelyigényű formátumba.
az mp4 kiterjesztés, azt ugye az mpeg2-es formátumot támogató asztali dvd lejátszó nem játsza le?
Plusz esetleg tudtok olyan ingyenes progit ajánlani ami ezt a kamerás felvételet minőségben feltudja javítani?
-
Balinov
titán
válasz
gyulank #1702 üzenetére
udv gyulank, hasonlo cipoben en is jartam parszor, mikor hangyamozit akartam csinalni.
2 freeware programot ajanlanek.
Az elso a Freemake Video Converter
Ha valamit nagyon gyorsan at kell transzkodolnom, tobbnyire ezt hasznalom. Tud feliratot beleegetni, Nvidia CUDA ill. DXVA tamogatas is van benne (GPU erejet is hasznalja), viszont a kovetkezohoz kepest kevesbe parameterezheto, amolyan all in one cucc, letisztult GUI-val, es kivallo mukodessel es jo vegeredmennyel (amit pl. Xilisoft cuccokrol nem tudok elmondani)
A masik a MediaCoder. Na itt aztan mindent be tudsz allitani, szomszedpistike zoknimeretet is. tud kulonbozo audio/video kodekeket, formatumot, kontenert, multipass enkodolast, feliratot, fps allitast, crop-ot, resize-t, CUDA tamogatas, multithread tamogatast, stb. Elsore nekem anno a GUI olyan hubadmeg-nek tunt, de ha betallozod a forrasfaljt, aztan az also fuleken vegiglepegetsz sorjaban, beallitod, amit akarsz, rajon az ember, hogy tok logikus minden benne es egyaltalan nem pilotavizsgas. Mint a FVC-t, ezt is gyakran frissitik (talan gyakrabban is, mint az FVC-t), nekem stabilan fut mind2 es idaig a kodolt video minosegevel meg voltam elegedve.
Ami nekem meg ebbne +ban tetszik, hogy a beallitasaidat el tudod menteni profilnak, igy nem kell a beallitasokat minden job-nal vegigzongorazni. Egyszer belovod jora, utana csak elohivod, betallozod a forrast, es start.
udv
Bali -
gyulank
addikt
válasz
Balinov #1697 üzenetére
Igazából még nem találtam olyan konvertálót, ami a szívemhez nőtt volna.
Szóval mondjuk Win alatt az AVS majdnem jó, mert be lehet állítani, mindent, de a kimeneti képformátum beállítása rossz, és feliratot sem teszi rá.
Wayteq HD90 CXS-re kell konvertálnom, és ez nem ismeri fel a feliratot, vagy ha felismeri, akkor sem jeleníti meg, ezért ha feliratos film van, azt bele kell égetnem, vagy lehet elég lenne, ha nem külön fájl lenne, hanem beleolvadna.
CRT TV-re van rákötve, ezért 500kb/s-os h.264-es mpeg4 videó már jó szokott lenni.
De feliratot mondjuk a TVC-vel tehetek rá, amivel ugyan beállíthatok 500 kb/s-ot, de talán, ha 5000kb/s-osra konvertálom vele, akkor is rosszabb lesz, mint AVS-el az 500kb/s-os, és nincs sok szabad helyem sem, és ráadásul ami TVC-vel készült, volt, hogy át kellett konvertálnom még AVS-el is, mert nem játszotta le a masina.Tudsz ajánlani olyat, amivel meg lehet csinálni azt amit az AVS-el, szóval felismeri a videó eredeti tulajdonságait, és választhatom a kimeneti formátumok közül mindennél, hogy eredeti, de változtathatok is. Pl. úgy szoktam, hogy 23fps 64kbps mpeg2, vagy aac hang, 500kb/s h.264 videó, eredeti felbontás, ha alapból monó volt, nem csinál sztereót csak hogy nagyobb legyen, ugyanez vonatkozik mindenre, hogy lássam, hogy milyen az eredeti, hogy tudjak mihez viszonyítani, ha esetleg változtatok valamin. Esetleg elmentődik a legutóbbi profil, és nem kell minden egyes videónál újra beállítanom, hogy hogy szoktam. Ami kihasználja a több magot, és gyorsan, szépen konvertál. Linuxra is érdekelne ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest