2017. május 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) K10PA válasza K10PA (#3431) üzenetére


K10PA
(lelkes újonc)

Köszönöm az eddigi segítségeteket!

A legtöbbet ígérő programnak az XMedia Recode bizonyult.

A videó sávhoz hozzá tudom adni a be- és leúsztatást - természetesen időtortúrát igénylő konvertálással, DE egészen jól paraméterezhető a konvertálási beállítás. Az eredetihez nagyon hasonló formátumot lehet produkáltatni vele. Az eredeti és a konvertált változatból, MPC-vel kiolvasott tulajdonságokat összehasonlítva, csak egy adatot nem tudok összhangba hozni, az pedig a "Frame rate mode".
Az eredetiben "25.000 FPS", míg a konvertáltban "Variable".
Az igazán bajom az, hogy a konvertált MPC-vel való lejátszása közben, ha léptetem, akkor a kívánt képre ugrik, de csak a hang indul el, a kép állóképként jelenik meg és csak másodpercekkel később indul meg, akkor persze oda ugrik ahová a hang már elérkezett.

A XMedia Recode-ban melyik beállítás lehet a felelős ezért?

Köszönöm!

(#3452) pcsabat válasza Multibit (#3430) üzenetére


pcsabat
(őstag)

Köszönöm szépen, kipróbálom!

pcsabat felhasználónak 50 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!

(#3453) pinnacle


pinnacle
(PH! kedvence)

Sziasztok! Van olyan program, ami FHD, 50p-s fájlokból tud DVD-t készíteni? Én régebben próbáltam, de soha nem lett folyamatos a lejátszás, mindig szaggatott.

[ Szerkesztve ]

(#3454) Multibit válasza pinnacle (#3453) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Gondolom, ez egy FHD video kamera terméke. A kamerához nem adtak szoftvereket tartalmazó lemezt? Az én Panasonic kamerámhoz adtak. Szerintem azon van olyan szoftver, amivel DVD-t lehet gyártani.

(#3455) pinnacle válasza Multibit (#3454) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Nekem is Panasonic kamerám van, SD90, 2 szoftverem is volt, (vettem egy másik Panasonic kamerát, a következőt, de visszavittem) de már a nevére sem emlékszem. :) Úgy emlékszem az volt a gond, hogy a PC-re mentett fájlokat nem tudta kezelni, csak a kamerából direkt ment. Egyébként .mts összefűzésre nem az MKVToolnix a legjobb?

[ Szerkesztve ]

(#3456) Multibit válasza pinnacle (#3455) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Ha csak összefűzni akarsz, és nem kell konvertálni, akkor jó az MKVToolnix is. De az előbb még DVD-ről volt szó...

(#3457) pinnacle válasza Multibit (#3456) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Csak most kellene DVD, ismerősnek. Mi is volt a Panasonic szotfver neve? Lehet, hogy valahova feltöltöttem, mentettem. Egyébként mibe konvertál? 720x576 25i?

Megtaláltam, talán a HD Writer. Nekem 3.0 van, lehet, hogy a legújabb 5.2-vel próbáljam?

[ Szerkesztve ]

(#3458) Multibit válasza pinnacle (#3457) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Most még a munkahelyemen vagyok. Ha hazaértem, megkeresem. Soha nem használtam, magamnak minden marad az eredeti minőségben. Egyszer készítettem DVD-t apósnak a lányom szalagavatójáról, de azt TMPGEnc Authoring Worksszel intéztem (fizetős).

(#3459) pinnacle válasza Multibit (#3458) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Neked sikerült folyamatos képlejátszást elérni? 720x576 25i-nél lehet jobb? Egyébként manapság lehet, hogy már vége a DVD-nek, én mindenkinek media playert ajánlok, ott nincs gond a konvertálással. Ismerősömet még nem sikerült rábeszélni.

[ Szerkesztve ]

(#3460) pinnacle


pinnacle
(PH! kedvence)

Kipróbáltam a HD Writer 3.0-t. Kamerát használja a konvertáláshoz, CPU kímélő megoldás, egészen jó a képminőség, csak az a gond, hogy minden fájlt külön rögzít, így van egy kis akadás a képváltásnál. Illetve 1,5GB után új lemezen akarta folytatni. Copy to media-t választottam, 1 óra férne rá, ez csak 22 perc volt. Nekem ez a DVD minőség akár jó is lenne, csak azt kellene megoldani, hogy az egész rajta legyen, illetve, ne akadjon minden váltásnál.

[ Szerkesztve ]

(#3461) Multibit válasza pinnacle (#3459) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Nem találtam meg a DVD-t :B
Mint írtam, én a TMPGEnc Authoring Works programot használtam DVD gyártáshoz. Megnéztem, akadás mentesen ment a felvétel lejátszása (DVD ISO-ból Dune Smart B1 játékossal). 720x576 25i DVD készült a V700-as kamera 1920x1080 50p felvételéből.

(#3462) pinnacle válasza Multibit (#3461) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Ez a HD Writer jó lenne, csak nem jövök rá, hogy kell beállítani. Talán majd jár erre valaki aki használta. 27. oldal szerint csinálom, de XP vagy SP beállításnál is 2 lemezre akarja írni a 1,5GB-ot. A programmal összefűzött .m2ts-t meg nem látja, pedig lehet, hogy akkor nem egyesével hozná létre a .vob-okat.

[ Szerkesztve ]

(#3463) pinnacle válasza pinnacle (#3462) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Azért akarja 2 lemezre írni, mert maximum 99 fájlt tud másolni. Nem találtam DVD készítés menüpontot, csak másolást.
Viszont az idáig soha nem használt Multi csatlakozómmal, asztali DVD íróval, már majdnem jó, csak az a gond, hogy nehezen indul el a videó, illetve 4:3 a képarány.

(#3464) Multibit válasza pinnacle (#3463) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Asztali DVD írót használva bejön egy D/A és egy A/D átalakítás a folyamatba! A konvertálás amúgy is ront a minőségen, minek még két felesleges konverzió előtte?

[ Szerkesztve ]

(#3465) pinnacle válasza Multibit (#3464) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Szerintem többet nem lesz DVD-re konverzió, inkább veszek neki egy media playert. Egyébként nem is értem miért hagyták le a kameráról a FireWire csatlakozót. Lehet, hogy az átalakítás miatt rossz képarányt ad meg? Ez az eredeti felvétel. 1. HD Writer .vob-ja. Az asztali író anyagát 4:3-nak jelzik, a VLC is így indul el, de ez nem úgy néz ki, mintha az lenne. 16:9-re állítva, már olyan, mint a korábbi fájlok, DVD lejátszó is is indítja. Igaz nem teljesen, mert az oldalsó részek lemaradnak, tehát inkább csak belenagyít.

[ Szerkesztve ]

(#3466) Multibit válasza pinnacle (#3465) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Az asztali író hibásan detektálta a képarányt (vagy rosszul van beállítva). Ilyen esetekben nem kell újra konvertálni, csak egy reauthoringet kell végrehajtani a hibás képarányú DVD-n. A helyes képarány (16:9) megadása után kapunk egy anamorf képű DVD-videót.

(#3467) pinnacle válasza Multibit (#3466) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi!

.mts fájlokat milyen formátumban érdemes egyesíteni? Nem tudom, hogy .mkv-ban gyengébb-e a képminőség, én nem látom, igaz csak 37"-s TV nézem. Ha van jobb megoldás erre, olyan kellene, ahol az összes fájlt hozzá lehet adni egyszerre, mint az MKVToolNix-nél.

[ Szerkesztve ]

(#3468) Multibit válasza pinnacle (#3467) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Ha csak a konténert változtatod, akkor nem lesz se rosszabb, se jobb a minőség. Töltsd be egy MKVToolnix-be az összefűzendő fájlokat és hajrá! Lesz egy nagy mkv fájlod.

(#3469) pinnacle válasza Multibit (#3468) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Köszi! Idáig is ezt csináltam, csak úgy emlékeztem régebben azt mondták, hogy jobb az .mts, csak nem találtam olyan programot, amivel egyszerre hozzá tudtam volna adni a fájlokat.

(#3470) pinnacle


pinnacle
(PH! kedvence)

Jó ez a HD Writer, csak múltkor valószínűleg rossz helyen kerestem a fájlt, ezért hittem az, hogy nem látja. Edit Video - Create a new project-nél létrehozzuk a fájlt, majd Cpoy to media-val DVD-re írjuk. .m2ts felirat nélküli, de a DVD-n már látszik a felvétel időpontja.

(#3471) dangerzone


dangerzone
(PH! addikt)

Sziasztok!
Tudtok olyan megbízható programot, amivel MKV fájlokat AVI-vá lehet konvertálni?

豆スープ

(#3472) Keef_Lee


Keef_Lee
(senior tag)

Milyenre érdemes konvertálni azt a filmet, amit Kodi médiatárban szeretnék megőrizni. Nem a letöltöttekre gondolok, mert azt nyilván nem alakítom át. De pl. saját felvételek, pvr-eket mire érdemes?
Utoljára a Dunaworldről vettem fel UPCD DVBS streamet satbox-al 720*576 PAL, aztán avidemuxxal konvertáltam és utána nézem, hogy a Kodi 4:3-nak mutatja.
Szóval szívesen venném, ha valaki leírná, hogy milyen kodekkel és akár mekkorára (képpont) érdemes transformálni, konvertálni. Úgy, hogy a Kodi is szeresse meg én is. :)
Avidemuxal szeretném, mert abban használom a delogo filtert is.
Onnét kezdjétek, hogy mkv vagy mp4 legyen és abban a beállítások! :)

(#3473) Multibit válasza Keef_Lee (#3472) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Az én álláspontom:
Ha már úgy döntök, hogy egy felvételt megtartok, akkor azt a lehető legjobb minőségben akarom megőrizni! Azaz nem konvertálom, csak remuxolom mkv konténerbe. Marad az eredeti video és audio kodek. Inkább elviselem a logót, mintsem rontsak a minőségen.

(#3474) Bozek válasza Keef_Lee (#3472) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

"720*576 PAL, aztán avidemuxxal konvertáltam és utána nézem, hogy a Kodi 4:3-nak mutatja"

A 720x576 szerinted milyen képarány? 16:9? Mert nagyon nem. Igaz, hivatalosan az 5:4, de azt is sokszor szokták 4:3-ként emlegetni (ami a 720x540 lenne amúgy).

(#3475) Ueda válasza Keef_Lee (#3472) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

Annyit tudok segíteni, hogy x264 és x265 kodekkel érdemes crf (constant rate factor) 20-25 tartományban kisérletezni. Kis crf jobb képminőség és nagyobb fájlméret. Nagy crf rosszabb képminőség (leginkább a kockásodást értem ezalatt) és kisebb fájlméret. Korábban csináltam ezzel kapcsolatban tesztet : constant rate factor .

(#3476) pinnacle válasza Bozek (#3474) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

720x576 lehet, 4:3, 16:9 is. Pont ez volt a gondom.

(#3477) Multibit válasza Bozek (#3474) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Önmagában a felbontás nem határozza meg a képarányt. A 720x576 felbontású videoanyag lehet 4:3-as, de akár 16:9-es.

Szerk:
Elkéstem 😊

[ Szerkesztve ]

(#3478) Bozek válasza pinnacle (#3476) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Nem, a 720x576 nem lehet 16:9. Csak össze van nyomva a kép, amit a lejátszó húz szét 16:9-re, innentől fogva már valamilyen szinten információveszteség. Legalábbis ebben az esetben, mert lehet még olyan, hogy alul-felül fekete csík van, de az attól még 4:3 marad, csak a hasznos kép mérete 16:9.

(#3477) Multibit: De meghatározza. Az már a trükközés része, ha a videóanyag képaránya 16:9, a felbontás akkor is 4:3-as.

[ Szerkesztve ]

(#3479) pinnacle válasza Bozek (#3478) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Olvass vissza. Azt volt a kérdésem, hogyan tudnék a 1920x1080 50p-s felvételekből DVD-t készíteni. HD Writer 720x576 25i-re konvertálja.

(#3480) Keef_Lee


Keef_Lee
(senior tag)

Ueda, Multibit és a többiek! Köszönöm, de konkrétabb válaszokra számítottam. :) A kérdésemre konkrétan senki sem felelt. Leírom segítségnek :) hogy most hogyan csinálom, legalább ahhoz képest tudtok javasolni.
Nos ahogy én csinálom jelenleg: 750*576 mpeg2 ts-ben van. Avidemuxban megnyitom. Reklámok kidobása, filternek delogo és resize. Utóbbival az arányokat megtartva Mpeg4 AVC(x264) 510*408, AAC(Faac) 128-ra alakítom 1passban. A képváltás marad 25fps. Ez eddig elment, de gondoltam hátha van jobb megoldás. pl. lehet, hogy a kodi jobban szereti, ha 16:9-re alakítom vagy valami egyéb beállítási turpisság...
Köszönettel várom a tanácsokat.

(#3481) Bozek válasza pinnacle (#3479) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Te is olvass vissza, Keef_Lee hozzászólására válaszoltam. De biztos jó kötekedni...

(#3482) Ueda válasza Keef_Lee (#3480) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

A képméreten nem változtatnék. Esetleg annyi , hogy a 720 (750) x 576 -ot 768 x 576 -ra alakítom. A PAL felbontás amúgyis kicsike már. :D A 768 x 576 meg pont 4:3 képaránynak felel meg. illetve jobban illeszkedik a tömörítéshez is. Minél kevesebbet nyúlunk bele a videóba, annál kevebb a veszteség, így több marad meg az eredeti képpontokból. Váltottsorosság megszüntetése (deinterlace) nem tudom, hogy kell-e ?

(#3483) Keef_Lee válasza Ueda (#3482) üzenetére


Keef_Lee
(senior tag)

Samsung TV nem szokott dödögni, de deinterlacezem is akkor. (Vagy helyből be volt állítva valahol)
A lejátszó Rpi2 OSMC Kodi .
(A 750 elírás volt 720 az alapanyag általában.)

[ Szerkesztve ]

(#3484) Ueda válasza Keef_Lee (#3480) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

16:9 -hez, ha megtartjuk a függőleges felbontást, akkor a 576 x 1,7778 = 1024, azaz 1024 x 576 -t kapunk, így a legkissebb a képpontveszteség. Vagy amit az előbb írtam, 4:3 -hoz 768 x 576. Ezek csak példák.

(#3485) pinnacle válasza Bozek (#3478) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Ezt írtad. Nem, a 720x576 nem lehet 16:9.
Lehet, hogy ez a megoldás.
PAL SD 720x576 pixels are not square. It can be both 4:3 and 16:9. 4:3 pixels are taller than they are wide. 16:9 pixels are wider than they are tall.

Keef_Lee tegyél be légy szíves egy MedaInfot, hogy milyen az eredeti fájl. MKVToolNix-el próbáltad már?

Panasonicnál azt mondták, hogy a HD Writer nem tudja, összefűzni az .mts fájlokat, 4GB-ként darabolja. Lehet, hogy akkor az MKVToolNix a legjobb összefűzésre.

[ Szerkesztve ]

(#3486) Keef_Lee válasza pinnacle (#3485) üzenetére


Keef_Lee
(senior tag)

Most éppen nincs. Ja , de van egy programozott felvétel a Spektrume Homeról. Szerintem minden felvétele ugyanilyen a SatBoxnak (kivéve, ha a UPC HD-ben adott csatijáról van)
Érdekes, mert ez 16:9-nek jelzi. (akkor a Dunaworldről egy koncert felvétel, ugyanezzel a boxxal ugyanezzel a felbontással, miért 4:3?)

Általános
Formátum : MPEG-TS
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 2 260 kb/s

Kép
Formátum : MPEG Video
Formátum változat : Version 2
Formátum profil : Main@Main
Formátum beállítások, BVOP : igen
Formátum beállítások, mátrix : alapérték
Format_Settings_GOP : Variable
Format_Settings_PictureStructure : Frame
Kódek azonosító : 2
Időtartam : 19 perc 56 mp
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 1 760 kb/s
Legnagyobb adatsebesség : 15,0 Mb/s
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 576 képpont
Képarány : 16:9
ActiveFormatDescription/String : Letterbox 16:9 image
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Szabvány : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : váltottsoros
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.170
TimeCode_FirstFrame : 03:40:56:14
TimeCode_Source : Group of pictures header
Adatfolyam mérete : 251 MiB (25%)

Hang #1
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Format_Settings_Mode : Joint stereo
Kódek azonosító : 3
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 128 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Videó késleltetés : -344emp
Adatfolyam mérete : 57,7 MiB (6%)
Nyelv : magyar

[ Szerkesztve ]

(#3487) pinnacle válasza Keef_Lee (#3486) üzenetére


pinnacle
(PH! kedvence)

Próbáld ki az MKVToolNix-et.

Pixel méretaránytól függ, hogy a 720x576 4:3 vagy 16:9. Alul is írják.

(#3488) Keef_Lee válasza pinnacle (#3487) üzenetére


Keef_Lee
(senior tag)

Valamikor néztem én ezt már régebben. Letöltöttem a port verziót. Nem látok benne delogo filtert. Ez nálam lét kérdés, nem tudom elviselni az életkor besorolást és a csatorna logot a kész anyagon.
Baromi gyors, de még a reklám kivágást sem találom hirtelen.
A kész anyagot a win mkv lejátszója nem ismeri fel.

[ Szerkesztve ]

(#3489) bads1


bads1
(fanatikus tag)

Üdv,

DVD-ről lerippelt régi házi videófelvételt (VOB fájlok) milyen progival tudok átkonvertálni olyan formátumra amit egy átlag LG TV le tudna játszani pendriveról?

köszi

(#3490) Keef_Lee válasza bads1 (#3489) üzenetére


Keef_Lee
(senior tag)

A VOB-ok, azok mpg2-es fájlok. Akár totalcommanderrel is összefűzhetőek egy fájllá és átnevezés filmcime.mpg-re után már lejátssza a TV. Ez azért jó, mert semmilyen minőségi változás nincs, mert nem konvertálsz.
Ha mégis konvertálni is akarod, akkor itt ajánlottak néhány programot néhány bejegyzéssel feljebb és a beállításokról is írtak. Én mindent mp4-be vagy mkv-ba teszek, írtam feljebb (#3480 ) a beállításokat és én mindenre avidemux-ot használok. Kodek is benne van, stb.

[ Szerkesztve ]

(#3491) smc


smc
(senior tag)

Sziasztok,

Tudnátok nekem egy programot ajánlani, amivel a következőket tudnám elvégezni:
-Videó "gyorsítása" - Pontosan azt szeretném, hogy egy 2 órás videót felgyorsítson annyira, hogy beleférjen nagyjából 10-15 percbe.
-Mindezt minőségromlás nélkül érje el.
-Esetlegesen, hogy nem a teljes videót gyorsítsa fel, hanem csak az általam megadott idősávokban.
-Ingyenes

A google nem volt annyira a barátom ebben a problémában, és most nem töltenék le még egy olyan programot, mint a Super Video Converter, mert vagy fél óra volt, mire letakarítottam a sok szemetet amit felrakott a gépre, ráadásul nem is tudtam vele elérni amit szeretnék.. :W

Köszi!!

(i5:3570-2x4GB-MSI:RX480.G.8GB)+(BQ:GW2750HM).(AS:T100TA).(S:Z1)

(#3492) bads1 válasza Keef_Lee (#3490) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

TC-ben ez pontosan hogy működik? Inkább azzal csinálnám mert egyszerűbbnek tűnik mint bármilyne más szoftverrel.. Ha leírnád megköszönném, nem csináltam még ilyet.

(#3493) Keef_Lee válasza bads1 (#3492) üzenetére


Keef_Lee
(senior tag)

TC-ben első fájlra (Vob) ráállsz, ez az első szeletje a filmnek, ami általában 0,9 GB méretű. Fájl menüben Fájlegyesítés. Ennyi.

(#3494) slimshady


slimshady
(senior tag)

Sziasztok!

Tudna valaki ajanlani alkalmazast videovagashoz, ami megorzi az eredeti fajl meta adatait (keszites datuma, GPS koordinata) es nem vagy csak minimalis minosegvesztessel jar.

Elore is koszonom a segitseget!

üdv.: SlimShady

(#3495) bads1 válasza Keef_Lee (#3493) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen sikerült! Így tényleg nem volt nehéz művelet, nem gondoltam hogy ilyen könnyen is mehet :)

(#3496) nyikszi


nyikszi
(senior tag)

Sziasztok! Félig-meddig idetartozik a kérdésem. Volna pár videó fájl, amit szeretnék saját szerverre feltölteni és azt onnan aki ismeri a linket meg tudja nézni, viszont NE tudja letölteni. Hogyan lehet megoldani?

Pl.: a https://vimeo.com/upload website-ról nem igazán lehet letölteni, mert on demand vagy mi?

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3497) Bozek válasza nyikszi (#3496) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Onnan is le lehet tölteni, a SaveVideo.me oldal például tudja.

Rakd fel Google Drive-ra és ott ki tudod kapcsolni a letöltés lehetőségét. Jobb egér a videón, Megosztás és ott beállítod, hogy a link birtokában bárki megtekintheti. A jobb alsó sarokban meg van egy olyan, hogy Haladó és ott ki kell pipálni a "Letöltés, nyomtatás és másolatkészítés letiltása az elemhez megjegyzést fűzők vagy az azt megtekintő felhasználók számára" előtti négyzetet.

Ezt nem tudod letölteni elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#3498) nfsu17 válasza Bozek (#3497) üzenetére


nfsu17
(PH! addikt)

azért elég ügyesnek kell lennie, hogy megtudja akadályozni, hogy ne lehessen letölteni.
a mai világban azért inkább le lehet tölteni, mint nem.
a tiedet is letöltöttem (nem a letöltés gombbal, az valóban nincs)
de az ötlet jó és aki nem akarja nagyon leszedni, vagy nem érdekli, az amúgy sem fogja, aki meg akarja, megoldja

(#3499) Bozek válasza nfsu17 (#3498) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Tisztában vagyok vele, hogy megoldható. De olyan nincs, amit ne lehetne letölteni. Vannak oldalak, amelyek teljesen blokkolják a letöltési kérelmeket, de eddig csak olyannal találkoztam, ami Flash alapú, azt meg volt program, amelyik kicselezte és a bejövő streamet mentette. :)

(#3500) nyikszi válasza Bozek (#3497) üzenetére


nyikszi
(senior tag)

Köszönöm szépen :R Ez tökéletes lesz, majd megnézem holnap. Most egy 2 percet szántam rá, hogy leszedjem, de nem ment :) Többet nem szánok rá, akik ellen védve lesz, azok max a "facebúkhoz" értenek :D Persze, le lehetne szedni video capture-ral, de annak se lesz értelme. Azért majd megpróbálom leszedni alkalomadtán ;)

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3501) Nunder


Nunder
(őstag)

Sziasztok,

Kaptunk az esküvő után majd 220Gb-nyi 4k-s nyersanyagot, hogy minden meglegyen az utókornak. (Persze van vágott is, de ez itt senkit nem érdekel :D ) Ezzel csak az a gond, hogy a rokonságban fellelhető eszközökön meg se moccan a cucc, valamint legalább 80 különálló videofájlról beszélünk.

Hogy egyszerűbb legyen az életünk szeretnék találni egy olyan szoftvert, amivel a FullHD-be való konvertálás és a valamilyen idősáv szerinti összevágás is megoldható lenne.

Az asztalimban van egy i5 3570K valamint egy Ti 650 SC, gondolom meg tudna birkózni a dologgal, még ha sokáig is tartana. Tudnátok erre a célra ajánlani valamit? Soha az életben nem vágtam még videót csak audiót, úgyhogy ha lehet ne legyen túl bonyolult :)

“It's the job that's never started as takes longest to finish.”

(#3502) Ueda válasza Nunder (#3501) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

http://www.nchsoftware.com/videopad/ : Ez hasonló, mint a Microsoft Movie Maker.
https://sourceforge.net/projects/x264vfw/ : Windows alá x264 videó kódoló. Erre is szükség lehet.

(#3503) aprokaroka87


aprokaroka87
(PH! addikt)

üdv!
Tudom merész
Adott Androidos telefonon a Vidcon program.
Ismerősőmnek konvertálgatok vele videókat.

A Telefonja viszont egy Nokia X2-05.

320x240 20 fps-hez ti milyen videóbitrátát javasoltok?

ha az sima mpeg4,nem divx vagy xvid.

Mert jelenleg a kb 500 mb-os 640x360 avc(high) videó anyagból lesz tömörités után kb 5-600 mb.

448 Kbit/sec van beállitva.

A felbontást kivéve,azért fontos lenne hogy a "minőség" megmaradjon

Amúgy kb 1 óra alatt kész van vele a telefonom :D

[ Szerkesztve ]

(#3504) Ueda válasza aprokaroka87 (#3503) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

Rövid videófájlokat (itt azon van a hangsúly, hogy ne tartson sokáig) konvertálj át többféle beállítással és nézd meg melyik felel meg neked. Tehát pl. 448 kbps mellett próbáld ki a felével 224 -el. Ha van lehetőség, akkor constant quality vagy crf (constant rate factor) értékekkel is érdemes játszani (bitráta helyett). Lehet azzal is trükközni, hogy a felbontást meghagyod ugyanakkorára és a tömörítést veszed lejjebb, tehát nem a felbontás csökkentésével veszítesz képpontokat, hanem a rosszabb tömörítés által.

(#3505) Chifflee


Chifflee
(újonc)

Sziasztok!

HandBrake-ket használok az x265-ös konvertáláshoz már hónapok óta, de most találkoztam ilyen problémával, hogy az eredeti videóval nem volt semmi gond, de az x265-ös verziójával a kép teljesen szétesett, lentebbi kép alapján lehet látni, hogy mi a gond. :(
[kép]

Tipp a megoldásra?

Köszi előre is!

(#3506) slimshady válasza slimshady (#3494) üzenetére


slimshady
(senior tag)

Esetleg valakinek van otlete erre?

Alternativa lehetne egy program amivel vagy az eredeti minoseget megorizve vagy minimalis minosegveszteseggel ki tutom vagni a lenyeget a videokbol, illetve egy meta adat szerkeszto.

Elore is koszonom a segitseget!

üdv.: SlimShady

(#3507) Bozek válasza slimshady (#3506) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Boilsoft Video Splitter

Ezzel minőségromlás nélkül tudod vágni a videót. Hogy megmaradnak-e a meta adatok, azt nem tudom, egy próbát megér.

(#3508) Multibit válasza slimshady (#3506) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Mkvtoolnix. Minőség marad, ingyenes.

(#3509) thoger


thoger
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Rendelkezem pár igen ritka számba menő DVD-vel, melynek nincs HD forrása. Szeretném eltárolni őket minőségi dvdrip-ként. Szerettem volna kódolás nélkül HDD-re juttatni az anyagokat, de sajnos rá kellet jönnöm hogy irtózatos tárhely-pazarlás lenne. Ennyit nem ér a fanatizmus.

Szóval célom a legkisebb tárhely foglalása, tökéletes képminőség és érintetlen hangsáv(ok?), feliratok mellett.
Én hirtelen x265 10bit kódolásra gondoltam a Handrbrake-el.
Van értelme a 10bitnek? Csak annyi infóm van róla hogy igen kis méretűek ezek az anyagok.
Titeket, "jobbanhozzáértőket" kérdeznék meg mit ajánlotok eme feltételek mellett. Illetve bármi tanácsot hozzáfűzést fogadok! köszi :DDD

(#3510) Multibit válasza thoger (#3509) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Ha tényleg ritkaságok, tényleg fontosak számodra, akkor csak a remux marad. Vagy a tárhely spórolás mégis csak fontosabb? ;]
MakeMKV

(#3511) thoger válasza Multibit (#3510) üzenetére


thoger
(lelkes újonc)

Már elkészítettem a lossless remuxokat, de mint mondtam nagyon bántotta a szemem a fájlméret.
Szóval akkor inkább úgydöntöttem hogy tömörítés! De ha már tömörítés akkor tényleg mindent bele, a legjobb minőséget szemelőtt tartva.

Szóval h265 10bit? Van é értelmé? :))

(#3512) HoTaZo


HoTaZo
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van egy Photoshopban készített FHD felbontásban készült, MPEG-4 -be átalakított 41 másodperces kis filmecském, ami 141MB méretet foglal. Ez a méret nem is lenne gond, de amikor ezt többszörös lejátszásra, ismétlésre összevágtam a 3:28 perces hosszúság már 707MB méretet foglal. Ezt szeretném tudni észrevehető minőségvesztés nélkül kisebb méretűvé alakítani, megtartva az MPEG-4 formátumot.
Mit javasoltok?
A videó adatai:

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#3513) nfsu17 válasza HoTaZo (#3512) üzenetére


nfsu17
(PH! addikt)

Töltsd fel google photosba (google fotók), majd miután átkonvertálta, töltsd le.
Nagyjából harmadolni fogja a videód méretét.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de ha nem tetszik a minősége, még mindig konvertálgathatod sajád magad.
Az egyklikkes módszerek amúgy sem jók, a többihez meg célszerű érteni.
Mondanám, hogy küldd el, megpróbálom, de ebbe gondolom nem mész bele. :K

(#3514) Bozek válasza HoTaZo (#3512) üzenetére


Bozek
(PH! nagyúr)

Az a 28 Mbps-es bitráta magas. Még a 10 is sok, de már az is majdnem harmada, szóval az megfelelhet.

(#3513) nfsu17: Az Xmedia Recode-ban elég sok alapból beállított profil van. Nem egyklikkes, de nem is feltétlenül kell érteni hozzá. Persze lehet még rajta állítgatni. Egyébként meg ha annyira segíteni akarsz, akkor csinálj egy profilt valamelyik programmal és töltsd fel neki.

(#3515) HoTaZo válasza Bozek (#3514) üzenetére


HoTaZo
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi! :R Ez már jó lesz.
Format Factory-t szoktam használni, Csináltam egyet ami 4015kb/s- re vitte le, de ott már egyes helyeken észrevettem foltosodást, párom nem. :)

nfsu17: Elmókolok én is vele szívesen, csak ezt nem vágtam annyira, hogy mit érdemes bizerbálni.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#3516) GAbre


GAbre
(őstag)

Üdv!

Kérdésem az lenne,hogy van olyan program,amivel ki tudom másolni 1 film tömörítési eljárását,és átrakni,hogy alkalmazza azt 1 másik filmen?
Vagy mit tanácsoltok,hogy álljak neki?
Köszönöm előre is.

Az élet bizonytalan pontok összege: Kell az új,de a régit se akarjuk elengedni...

(#3517) GAbre


GAbre
(őstag)

Másik kérdés esetleg,ahogy olvastam még mindig nem nagyon érdemes videókártyával filmet konvertálni?

Az élet bizonytalan pontok összege: Kell az új,de a régit se akarjuk elengedni...

(#3518) Ueda válasza GAbre (#3516) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

Elég, ha a crf (constant rate factor) értékét állítod be a számodra megfelelőre. A crf -t ugy kell elképzelni, mint a jpg quality beállítást.

crf tartománya : 0-51

Sok tekinteben ennek a fele 25 ideális kiindulási pont. Kisebb érték jobb képminőség nagyobb fáljméret. A nagyobb érték fordítva, rosszabb kép, kisebb fájlméret.

Függ a felbontástól is.

1920 x 1080 : crf = 25, biztos nem kockásodik és fájlméret sem lesz (nagyon) nagy. Filmekhez crf = 27.5 is elegendő lehet, ezt nem tapasztaltam ki. 30 -nál már látható kockásodás, ez zavar engem.

1280 x 720 : crf = 20, biztos nem kockásodik. Filmekhez crf = 25 is elég (lehet) ezzel a felbontással.

Adott crf érték mindig ugyanazt a képminőséget adja (ugyanazon felbontással). A leírtak egyformán vonatkoznak a x264 -re és x265 -re.

[ Szerkesztve ]

(#3519) Ueda válasza GAbre (#3516) üzenetére


Ueda
(fanatikus tag)

Folytatás példával ... A Leo_1080p.mov (399 MB) rövidfilmet konvertáltam újra crf=27.5 beállítással és 13 x kisebb fájlméretet (30,3 MB) kaptam. Persze az eredetinek nagyon magas 22 MB/s bitrátája van :

Az eredmény itt letölthető/megtekinthető : https://data.hu/get/10472638/Leo_1080p.mkv (Nem nagyon találtam normális feltöltőoldalt, mindegyik gubancos.)

A parancs pedig ez volt :

ffmpeg -i Leo_1080p.mov -vcodec libx264 -crf 27.5 -preset slow -acodec copy Leo_1080p.mkv

[ Szerkesztve ]

(#3520) GAbre válasza Ueda (#3519) üzenetére


GAbre
(őstag)

Normális feltöltőnek pl ott a google drive.
Amúgy nem nyúltam még hozzá ehez,ott van a bitráta.
Én azzal mahinálok.
Full hd film 2500-as bitrátával,tökéletesen nézhető.Kb 2x-se lesz 1 normál kódolt filmnek.1/5-e az eredeti forrású full hd filmeknek.
De sokkal nézhetőbb lesz,mint 1 "normál" kódolású 720x304 x264-es film.
Gondolkozok rajta erősen,hogy mindent áttömöritek.

[ Szerkesztve ]

Az élet bizonytalan pontok összege: Kell az új,de a régit se akarjuk elengedni...

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.