Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Az miért van hogy van olyan több részből (3-4) álló VOB fájl amit ha egyesítek akkor csak pl 10 percet lát belőle?
Míg más dvd ket ugyan így egyesítek hozza a teljes hosszt az egyesített fájl.
Méretre okés, de valamiért hibásan látja a videó hosszát. -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Megvan a Handbrake konvertáló progi. Sikeresen be van állítva az intel quick sync h.264 codec,1. ha LG okos tv-n szeretném majd nézni a videót, milyen FPS adjak meg neki?
2. A VOB fájlok miért olyan simák lejátszáskor, míg a konvertált h264 olyan szaggatott, és így nem kivehető teljesen pl az emberi arc mozgás közben. Ez ellen tudok valamit tenni?
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Hát a forrás így nem egyértelmű. 1920x1080, 30 frps, progresszív vagy interlace, és ez az avi tömörítetlen, vagy valamilyen formában - pl. Xvid, Divx, Mjpeg stb. - előforduló fájl. Hát ezeket itt ismerni kellene. A kimenet kiválasztása is ennek függvénye. Az Xmediát is sokféleképpen lehet beállítni, kérdés, hogy most hogyan van.
A másik, hogy a 30 frps- tartani kell, mert egyébként akadozik a lejátszás( ütemesen).
Egyelőre ennyi a kérdésem.Üdv. Pibácsi
-
csákány.
aktív tag
A szakértőkhöz lenne egy kérdésem:
A TV-men lejátszandó 640 kbps-os hanggal rendelkező mkv-kat át szoktam konvertálni Xmedia Recode-dal 448 kbps-osra, mert így ha beletekerek, akkor már nem csúszik el a hang. Viszont, a konvertálás után jóval halkabb lesz a hang, mint az eredeti, pedig mindent ugyanazon hagyok, mint az eredeti hang, csak a bitarányt veszem lejjebb! Próbáltam a hangerő korrekciót is, de az sem jött be! Mit rontok el? -
t72killer
titán
Fotózásnál van olyan, hogy több képet átlagolva nagyobb részletességet és kisebb zajt kap az ember. (superresolution-nek hívják). Videónál lehet ilyet csinálni? pl 4k60p-s lassútémás (drón)videó képét átlagolással tovább javítani, úgy, hogy 2x-es digizoom-nál is megmaradjon a "4k élmény"? Vagy simán lőjön az ember jpg-sorozatot és a rengeteg képet fűzze össze videóvá?
-
hiuuz
csendes tag
Sziasztok!
Ha van itt expert aki olvassa:
Xmediaval próbálok konvertálni, VSDC-vel vágni, de mindkettőnél ugyanaz a bajom. Láma vagyok a konvertáláshoz úgyhogy nyugodtan leb@szhattok, ha valami alap dolgot cseszek el vagy nem tudok:
Forrás: - FRAPSszal felvett 1920x1080 30fps avit próbálok konvertálni, kisebb kezelhetőbb méretre.
Kimenet: avi H264, felbontás, fps változatlan. 15000 Kbit/s bitrátával.
Kétmenetes konvertálás, a többi beállítást nem piszkáltam, mert gőzöm sincs mit b@szhatok el vele.
Az a gond, hogy a kimeneti videó fps-e tűnik alacsonynak, kicsit akadozik a videó itt-ott. Konvertálás közben a kiírt FPS 20-22 körül van. VSDC-vel mikor a kész videót akarom létrehozni ugyanez a bajom.
Gépem: FM2+-os Athlon X4 845, 2x4GB RAM dualban. A gépem gyenge ehhez a kódoláshoz? Valami beállítást cseszek el? Válaszokat tisztelettel megköszönöm! -
t72killer
titán
Gyors kérdés: mkvtoolnix-el szeretném egy videó hangsávját megpiszkálni, előfordulhat, hogy sérül a videósáv menet közben, vagy nyugodtan használhatom?
-
TBT
addikt
-
cigam
titán
Avidemux-al betöltöd a videót, és az Audio menüben hozzácsapod az mp3-at. Video és Audio codec-nek a copy-t választod, ekkor nem kódolja újra csak menti(másolja) a stream-et. Kiválasztod milyen konténerbe mentse (.avi), és készen is vagy.
Ha nem valami egzotikus codec-et használ a videó, simán feltöltheted a YouTubre, aztán majd ő átkonvertálja magának. (Ha avi-ban nem eszi meg, próbáld meg mkv konténerbe mentve feltölteni)
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vannak AVI fájlaim (FullHD felbontásúak) és a hangsáv (MP3-ban) külön van hozzá.
Létezik olyan szerkesztő/konvertáló, amivel egy AVI videófájl alá tudom tenni a hangsávot?
És úgy, hogy közben a kép és hangsáv ne romoljon?Emlékeim szerint VirtualDub-bal lehetett ilyet, de az már nem működik Windows 10 alatt.
Illetve egy jó AVI-MP4 konvertálót is tudtok ajánlani, ha esetleg YouTube-ra szeretném feltölteni a kész videót?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
spyduck #3778 üzenetére
Nem harapom meg egyik ujjamat sem, de az A's Video Converter az egyetlen ingyenes konverter, ami támogatja a SW-es, és mind 3(intel, amd, nvidia) HW-es (de)kódolást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
spyduck #3778 üzenetére
Az XviD4PSP-ben van Encoding speed test. Három módon nézi meg a teljesítményt, két kódolás (X264 CRF 21.0 Medium, X265 CRF 21.0 Medium) és egy filter (720p50 10-bit (YADIF 2X)) van benne. Előbbinél 1080p25 8-bit a forrás, utóbbinál 1080i25 8-bit.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mekkora fájllal dolgozik, de összehasonlításra tökéletes.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
PC tesztet csinálunk, mely keretén belül szeretném kideríteni, hogy mekkora időnyereség egy videókonvertálást különböző hardverekkel.
i3-8100
i5-8400
i5-8600K
i7-8700
i7-8700KIntel HD Graph
GT 1030
GTX 1050
GTX 1050 Ti
GTX 1060 3GB
GTX 1060 6GB
GTX 1070
GTX 1070 Ti
GTX 1080
GTX 1080 TiA kérdés egyszerű. Melyik az a videókonvertáló program, ami a legjobban kihasználja hardverek erejét?
Egy ár/idő táblát szeretnék csinálni, amit majd az ügyfeleinknek tudok mutogatni -
Bozek
nagyúr
válasz
scabiosa82 #3776 üzenetére
H.264 jobb. Vagy ha elég erős a géped, esetleg sok időd van, akkor ott a H.265.
-
scabiosa82
tag
Abból indultam ki, hogy a tuti létezik 100x jobb kódolási eljárás, mint az mpeg 2. Jópárszor a fast, hq és super hq preseteket próbáltam ki, nulla eredménnyel, silány minőséggel. Legutóbb a legacy normal vált be leginkább, ott a qualizy 19-re állítva. Így sem tökéletes, de talán megteszi.
-
cigam
titán
válasz
scabiosa82 #3774 üzenetére
Egy veszteséges formátumban tömörített forrást át akarsz konvertálni egy veszteséges formátumba úgy, hogy a mérete az eredeti 1/4-e legyen. Mindezt úgy, hogy a képminőség ne változzon. Na persze ...
Amúgy milyen beállításokkal (presettel) próbáltad? + ott a preview lehetősége, próbálgasd! Mi nem tudjuk megmondani, hogy nálad hol a határ. Kattintsd át VBR-re, és tologasd a csúszkát.
-
scabiosa82
tag
-
Ueda
senior tag
válasz
scabiosa82 #3772 üzenetére
https://www.makemkv.com veszteségmentesen másolja át (, azaz az eredeti mpeg-2 videóformátumot kapod vissza.)
-
scabiosa82
tag
Sziasztok!
Lagzis dvd lemezeimet szeretném minőségi romlás nélkül a handbrake progival mkvba vagy mp4be konvertálni, de folyton rosszabb monőséget kapok vissza. Hogyan kell beállítanom? Vagy esetleg valami mással próbálkozzak?[ Szerkesztve ]
-
troller
senior tag
+@cigam
OK, igazatok van, picit túltoltam.Mentségemre szóljon, hogy hajnal 2 után nem tudok szépen cizellált, minden oldalról körüljárt tanácsokat adni.
De a freemake szutyok helyett szerintem sokkal jobban jár ezzel a srác.
Az XviD4PSP-t is szoktam használni én is néha, de az esetek 99%-ában nekem elég az Xmedia.[ Szerkesztve ]
-
troller
senior tag
válasz
felterneve #3766 üzenetére
-
felterneve
újonc
Üdvözlök Mindenit!
Ma este konvertáltam egy filmet a Freemake video Converterrel, de a sikert egy kis bosszúság kisebbíti: A Convertáló szoftver logója minden képkockán fenn van. Hogyan tudom leszedni? Valaki tudna segíteni? Biztos valamit rosszul csináltam?
Köszönöm előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz
deadwing #3764 üzenetére
Úgy néz ki, ez erősen mélyvizes téma : Wikipedia : Pixel aspect ratio
Ez az érték ( 1,0926 ) úgy jön ki nekem, hogy a 768 -t elosztom a 702,915254 -es értékkel.
(Számítógépen a 768 x 576 adja ki a 1:1 képpontarányt.)
-
cigam
titán
válasz
deadwing #3760 üzenetére
1. Telejesen felesleg.
2. Nem ismerem a Vegas-t, de ez nem függ magától a projekt beállításaitól? Pl. ha fHD projectben vágtad meg, akkor elöbb felskálázza a projektnek megfelelő felbontásra, aztán a kimenetei formátumnak megfelelően megint mósosítja.
3. El kéne olvasni a manuel-t hogy pontosan hogyan működik. Ugye a broadcast (dvb-t) fHD adások szoktak 1440x1080-as felbontást használni, mert ez még "nem látszik", nem ront annyit a minőségen, viszont mivel a pixelek számossága kevesebb, adott sávszélességen szebb képet adhat(nem kell akkorát tömöríteni).Én úgy gondolom, hogy a projekt felbontása, paraméterei(képarány) azonosak legyen az exportálni kívánttal.
-
deadwing
addikt
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
VHS digitalizálásról van szó, a nyersanyag már rendelkezésemre áll egy 720*576 pixeles dv avi file-ről van szó.
Ezt szeretném megvágni, majd archiválni vegas 15 alatt.
A kimeneti -render- formátum alatt nem találtam hasonló pixelszámmal rendelkező template-et, de mondom nincs gond, válaszottam egy 720p-t majd azon belül customizáltam a felbontást 720*576-ra, vagy ennek a képaránynak megfelelően 900*720-ra.
Az a gondom, hogy hiába állítok bármit, a végeredmény képaránya/pixelszáma sosem az, mint amit szeretnék.
A horizontális pixelszám 20-al mindig nagyobb mint a beállított, a vertikális meg ennyivel kisebb... Így a kép kicsit torzul, érthető módon.
VLC-ben ha nézem a végeredményt, ilyen felbontásokat ír a médiára hogy 738*560 és hasonlóak. Pontos számot most nem tudok mert nem otthon vagyok, de sztem ennyiből is érthető mi a gondom
Nem tudom mi okozza ezt és több kérdés is felmerül.1. Érdemes felskálázni 720/1080p-re egy 576p-s vhs anyagot vagy nem? Én különbséget nem láttam...
2. Amennyiben nem, úgy mi a módja annak, hogy pontosan ugyanazt a felbontást kapjam render után mint a forrásanyag?
3. Nem szorosan ide tartozik, csak érdekel, miért van az, hogy yt-n az összes vegas pro 15 tutorialban 1440*1080-ra állítják a project propertiest majd ebben dolgoznak 1920*1080-ban?
Bocsánat ha túl alap dolgot kérdezek, nagyon kezdő vagyok még -
cigam
titán
Ott sem bonyolultabb. Húzd be avidemux-ba, és ott lecserélheted, vagy elmentheted mkv-ba, és ott az általad eddig használt módszerrel lecseréled.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Adott egy mp4 fájl amin angol hang van ezt akarom kivenni és magyar dts-re cserélni a videó újrakódolása nélkül. Mkv-nál már csináltam ilyet az pár perc alatt megvan,mp4-nél van ilyen? -
Dilikutya
félisten
Egyszerű konvertálót keresek, amivel DVD-t lehetne előállítani. Mindegyikben csak jó/nagyon jó stb beállításokat találok, bitrátát sehol sem lehet. Ha fájlméretet adok meg, akkor meg a 9Gb helyett is 2,5 lesz a végeredmény. Nincs szükség csúcsminőségre, csak legalább a beállított értékekre legyen már képes.
-
vadorzó
tag
Üdv.,
Van egy FLAC audio kódolású videom, amit nem ismer fel a tv-m. Ezt mivel tudnám átkonvertálni úgy, hogy lejátszható legyen minden gond nélkül?
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Most, hogy a vb alatt konvertálgatnom kellene a meccseket (mert alapból több mint 8 GB egy találkozó), újra nekiálltam keresgetni. Sajnos a legtöbb konvertáló nem tudja azokat a beállításokat, amikkel normális minőséget tudnék csinálni (a deinterlace filterek szétvágják az egészet). Próbálgattam a Handbrake-et is, de ott se tudtam jól beállítani. Vagy lassú volt, vagy a fájlméret lett nagy, vagy a minőség nem lett tökéletes.
A keresgélésben újra rátaláltam egy nagyon jó FFMPEG GUI-ra, az XviD4PSP-re. Rengeteg állítási lehetőség van benne, és a deinterlace filterek között van BWDIF (2x) is, ami után még a sportvideók is jók lesznek. Tény, hogy ez se a leggyorsabb (nagyjából addig tart a konvertálás egy i7-8700-on - 1280x720-asra leméretezéssel -, amilyen hosszú a videó), de 22-es CRF-el a minőség se romlik és az elkészült videó ~60%-a az eredetinek.
Mondjuk érdekes, hogy a program szerint a processzorhasználat sose megy 60% fölé. Az is lehet, hogy nem a legjobb a hűtése a házamnak, gondolkozom a cseréjén.
[ Szerkesztve ]
-
az xdcam ex-et használtam eddig csak ott nem tudtam paraméterzni és jo lett volna csökkenteni , kb 200MB volt egy perc és valoban mpg2 volt , ma elkezdtem próbálgatni a mainconcept AVC/AAC , na itt már tudtam two passt , max bitrátát és avg bitrátát állítani , ez már jobb volt , csak nem tudtam hogy az avc=h264
A video for windows szarul hangzikde igazság szerint ha ebbe lépek tudok választani codecet , itt probálgattam az xvidet meg most hogy mondtátok leszedtem az x264 codecet ami meg is jelent és tudtam is állítani a cf értéket de bevallom a kép nem lett az igazi , kb mintha levettem volna a kontrasztot , biztos lehet állítani de még nem találtam meg , mármint a codecben , ezért nem raknék rá szűrőt
de ha azt mondod a mainconcept AVC/AAC ugyanugy h264 akkor jo lesz nekem mert a two pass , max és avg bittrate állítás már segít , akkor maradok ennél -
Ueda
senior tag
Nézem a képeket a google-val :
Az AVC (/AAC = hang) felel meg a H264-nek. Ettől függetlenül nem vagyunk előrébb, mert az általam említett crf valószínűleg nincs benne (Custom settings -ben). Ez van... Ezek a végfelhasználói programok sem tökéletesek (minden bájuk ellenére
). A sony vegas is jót akar (?), én is ... neked meg marad a két szék között a padlóra esés.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Nem is merem a Vegas-t, de a nevek alapján:
- mainconcept AVC/AAC= h.264 videó és AAC hang
- mainconcept mpg-2= MPEG2 videó MPEG2 hang
- sony avc/mvc csak tippelek, de ugyanolyan h.264 videó, csak a Sony gyártotta a codec-et, és nem a Mainconcept
- video for windows = felejtsd el
- xdcam ex = Egy profi kamerák által használt konténer, általában DV vagy MPEG2 codec-el.[ Szerkesztve ]
-
pontosan ezt csináltam , nem is a bitráta lenne a kérdés hanem hogy milyen codec vagy mi legyen
ha bepipálom a vegason hogy csak egyező formátum legyen akkor a következőket ajánlja : mainconcept AVC/AAC , mainconcept mpg-2 , sony avc/mvc , video for windows , xdcam ex . Na ezeket nem tudom mik és hol keressek pl h264-et
de ha valaki el mondaná ezek mik annak is hálás lennék
-
Ueda
senior tag
Addig amíg nem értesz hozzá jobban, maradj a H264-nél (legszélesebb körben ismert és támogatott videóformátum) és crf beállításnál.
CRF = 0 veszteségmentes
CRF = 20 high quality
CRF =25 normál
CRF =30 long play
A bitráta automatikusan kerül kiszámításra ezzel a beállítással(/ezen a módon) , ergo nem neked kell kitalálni, hogy mennyi legyen (óriási előny).
-
cigam
titán
Pedig ezt neked kellene eldönteni. Mindenkinek más az ingerküszöbe. Hogy gyorsan haladjál, válassz ki egy 1 perces részletet, és csak azt exportáld. Minél kisebb a bitráta, annál kisebb lesz a fájlméret, és annál rosszabb a minősége. Nézd meg milyen 13, ill 10Mbps tömörítési rátával. 7-10Mbps a kábeltévék HD csatornáinak felel meg.
---
Windows alatt települt egy program, és saját codec-et telepített. Erre a videó szerkesztő is azt kezdte el használni ami nem jó, mert most nem ad képet azoknál a videóknál amikkel régen jól együttműködött. Sajna a program eltávolítása után fent marad ez a nyüves be(el)állítás. Hogyan tudnám ráncba szedni, és visszatekerni, hogy a saját codec-jét használja? Elképzelhető, hogy egyszerűen felülírta a régit, és ezért nem távolítja el mivel a többi program használná?
-
sziasztok , az alábbi formátumú videoval szeretnék vegasban dolgozni . tudnátok ajánlani olyan formátumot amibe legjobban ki tudnám menteni ha kész vagyok . nem tudom mi számít a legjobbnak de jelenleg a kész 110 perces anyagom 21Gb , jó lenne ezen is faragni
a kiindulási videom mts kiterjesztésű , ha jol számolom kb percenként 130 MB körül van a kész anyag mp4 és kb 190 MB percenként , érzem hogy ez nem az igazi de nem igazán volt energiám probálkozni
köszi előre is
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #3738 üzenetére
Szerintem nyugodtan konvertáld ac3-ba, nem lesz hallható különbség. A 29.97-ből IVTC eljárással el kell távolítani a pulldown-t és 23.976p lesz belőle. Nálam pl a Bud Spencer filmeknél nagyon zavaró volt a 23.976-ra lelassított szinkron, így a filmeket állítottam át 25-re.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #3738 üzenetére
"Mire érdemes konvertálni ilyenkor az mp3-at a legkevesebb veszteségért és legjobb minőségért?"
Annak már mindegy, elrontani már nem lehet. Az MP3-nál mostanában már nincs rosszabb formátum.
-
SunMount3r
nagyúr
Lehet az baj mert nem is ac3, hanem mp3 a forrás file. És én -a minél kevesebb konvertálás végett- mp3-ban akarom elmenteni a sima Eac3to GUI-val. Ott próbáltam a "-25.000 -changeTo23.976" és a -slowdown paraméterekkel is, de mp3-ban ezek nem változtatnak semmit.
Ac3-ra állítva a kimenetet viszont működik a -slowdown paraméterrel.Ez nem véletlen, tehát mp3-ban nincsen fps állítási lehetőség?
Mire érdemes konvertálni ilyenkor az mp3-at a legkevesebb veszteségért és legjobb minőségért?
Meg Eac3to + Eac3to and more GUI-vel megy a dolog a 25->24 "Slowdown" opcióval, de itt nem is lehet mp3-at kiválasztani a cél file-nak. AC3-ba átmegy kb. ugyan abban a méretben.
Kösz majd ránézek arra is. Mert lehet kell majd 29.976-os konvertálásra is, azt meg az Eac3to-ban, ha jól tudom nincsen. (hacsak nem a pl. -25.000 -changeTo29.976 paraméterrel, de alapból ilyen nincs benne.)
Szerk.: Ja, amúgy én így belehallgatásra nem érzékelek semmilyen mélyülést, vagy lassulást.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #3735 üzenetére
Én az eac3to parancssoros változatát szoktam használni, de ebben az esetben jobb a filmet 25 fps-re állítani (nem konvertálni) mert a hang különben érezhetően lassabb/mélyebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Példa: van egy 23.976fps-es videó amibe bele akarok muxolni egy 25fps-es audio sávot. Amit eddig próbáltam:
Az 192kbps-es sztereó ac3 hangsávot 23.976fps-re konvertálni:
MeGUI_2624: Itt a 25 to 23.976-ot választom, de a végeredmény nem jó, pattog, illetve kb. 2 másodpercenént "kihagy" a hang. Azért ezt a verziót használom, mert a legújabbnak kell egy .dll file, ami nincs a gépemen (Win7).
Besweet: itt elveszek a beállítások és opciók között, nem találok hozzá értelmes tutorial-t hogyan kéne benne azt, amit akarok.
3ac3to GUI: valamiért nem tudom elindítani a konvertálást, azt írja ki, adjam hozzá a Source-ot és a destination file nevét. De ezeket sehol sem lehet állítani.
3ac3to + 3ac3to and more GUI: itt megy a dolog, a 23.976 to 24/1001-el és a videóba bemuxolva is jó.
Kérdés: MeGUI-val mindig ilyen "rossz" lesz az eredmény? Besweet-el tudja valaki hogyan kellene (a legegyszerűbben)? És, hogy 3acto + sima GUI-val mit kell még beállítani, hogy egyáltalán elinduljon a konverzió?
Bónusz kérdés: Melyik a jobb, ha az audio sávot konvertálom 23.976fps-ra, vagy MKVToolnix-el a videót 25fps-re? "Szemre" és "fülre" szerintetek melyik lenne a jobb választás?
-
envagyok
veterán
Sziasztok, 2 dolog megoldására keresek szoftvert.
1.: natív HDV (1440*1080i) capture-ben szétválasztani a jeleneteket. A hdvsplit nevű program ezt meg tudja csinálni, ha szalagról mentem hdd-re, de ha jól tudom hdd-n lévő anyagról már nem tudja.
2.: Ezeket a natív hdd anyagokat szeretném úgy összevágni, hogy a lehető legveszteségmentesebb legyen, azaz maradjon a hdv formátum, felbontás, fps, csak esetleg a vágási részen kódoljon újra, és lehetőleg egyszerű legyen (idővonalas edit-crop, stb. nagyon zöldfülű lennék)
-
Abrion
senior tag
Hali
Van egy videóm amin szeretnék törölni részeket, ajánljatok egy 1xü progit amivel megtudom csinálni. úgy hogy a minőség maradjon ugyan olyan, csak kiakarok csípni a videóból egy nagy részt.
ja és legyen ingyenes a progi.
[ Szerkesztve ]
-
peterszky
őstag
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni: korábban nagy megelégedéssel használtam a YouTube által működtetett online szerkesztőt, amit sajnos "elkaszáltak", pedig egy featureje számomra nagyon hasznos volt és nem tudom, van-e olyan videószerkesztő, ami ezt tudja önmagában.
A lényeg dióhéjban annyi, hogy van több videóm, aminek a felbontása / méretaránya is különböző. Ezeket korábban a YouTubera feltöltve a szerkesztőben egymáshoz tudtam fűzni, a kis felbontású videót "nagyította", hogy passzoljon, ha a méretarány nem volt oké, akkor azt pedig talán fekete csíkkal a kép szélein megoldotta.
Erre esetleg tudtok ajánlani programot?
-
Pékmester
tag
Sziasztok! Eredeti (saját tulajdonú!) Blu ray lemezt grabbeltem vinyóra mkv formátumban tömörítés nélkül. Milyen programot ajánlotok, amivel vállalhatóbb méretűre tudnám zsugorítani?
-
SunMount3r
nagyúr
Egyelőre ezzel a teszt 3D ISO-val sikerült ezt megcsinálni TsMuxer-el (kicseréltem benne a hangsávot) és tökéletesen működik. Bár ugye ebben nincs Java Menu, ha lenne akkor az a TsMuxer-nek nem fog menni? Mármint problémát okoz, vagy csak egyszerűen kimarad belőle a Menu? Mert nekem jó Menu nélkül is.
(Majd ha lesz hely a winyón
próbálom élesben is egy teljes BD-vel.)
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #3727 üzenetére
Hát ha menüt is tartalmaz, akkor max a BDedit-tel: [link]
Amúgy ezt a programot Pelican fórumtárs csinálta, az S905-ös topikban megtalálod ha kell segítség. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Azt meg lehet valamilyen progival oldani, hogy egy 3D BD ISO-ba (pontosabban ugye csak az egyik .m2ts stream-be) belemuxolhassak egy tetszőleges hangsávot? És, hogy ezt utánna ugyan úgy probléma mentesen le lehessen játszani? Természetesen bármi újrakódolás nélkül a videót érintetlenül hagyva. (Mint az MKVToolNix-el, csak ugye az .mkv-t csinálna, nekem meg épp, hogy az ISO kellene).
Lehetséges ez valahogy?
Köszi!
-
Ueda
senior tag
válasz
Graphics #3725 üzenetére
https://www.nchsoftware.com/videopad/index.html Free változat lejjebb.
-
Sziasztok, nem teljesen idevág a téma, de létezik esetleg ingyenes videóvágó program.
Kb Movie Maker szintű kellene, amely free, és nem trial.
-
flash-
veterán
hali
olyan kérdésem lenne hogy ha kamerával szerkesztett videót szeretnék renderelni cél hogy hdtv-n és pc-n is jól fusson akkor milyen frame-rate át állitsak? 25fps,50,(ez az eredeti), vagy 23,9 esetleg 24?
-
paraszt2
csendes tag
Szervusztok!
Egy borzasztóan egyszerű és ingyenes programot keresnék amivel a hangsávon lehet kicsit variálni (basszus ,közép) de a képet érintetlenül hagyja.
Köszönöm -
BDave
őstag
válasz
A megváltó #3719 üzenetére
Mindegy, kiírtam inkább úgy, hogy le tudja játszani, biztos ami biztos.
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Ha csak simán kiírom a mpg2 fájlomat egy DVD-re, akkor azt le fogja tudni játszani egy mezei újabb fajta DVD lejátszó vagy át kell alakítani?
-
Francia91
veterán
-
bylow
senior tag
Sziasztok!
Megpróbálom még egyszer, korábban nem reagált senki
Valaki tudna segíteni?Adobe Premier Pro CC 2017 -et használok, és nem találok olyan beállítást ahol meg maradna az eredeti videó minősége. Itt konkrétan arra gondolok, hogy picit fakóbbak lesznek a színek, ill. homályosabb
Képet beszúrok, konkrétan lássátok miről beszélek."Render at Maximum Depth" és a "Use Maximum Render Quality"
kipipálva, és a Bitráta is meg van hagyva akkorának amekkorát az eredeti videó tartalmaz.Kerestem, hogy színmélységet tudok e valahol állítani, de nem találtam...
(ja, amatőr vagyok egyébként, csak privát videókat szeretnék rendezgetni, sok Gopros videó sallangokat le darabolni, össze szerkeszteni...)
Melyik tömörítés az ajánlottabb? H.264 vagy H.265 ?
Előre is köszi!
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Szoktam a DVD lejátszóra filmeket konvertálni HD és SD formátumról, DVD felbontásra (ezt viszi az a majdnem 7 éves DVD lejátszó)
A lejátszó DivX-es, így én XviD-be és DivX-be szoktam konvertálni a filmeket mkv formátumból, de az a problémám, hogy egyikbe sem lehet beletekerni a DVD lejátszón. Amiket régebben töltöttem le DVDRip Xvid formátumban, bele lehetett tekerni, amiket én konvertálok, azokba nemtudok beletekerni a DVD lejátszón. Ezt több programmal is próbáltam már, de mindegyikkkel ugyanaz a végeredményJelenleg ezeket a beállításokat használom
Mit kéne állítanom, vagy mi határozza ezt meg, hogy bele tudjak tekerni a DVD lejátszóval?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
h264-be kódolok FHD videót virtualdub/x264vfw-vel. Minden szép és jó, de a tv médialejátszója baromi moirésan, zsizsikes élekkel játssza le, míg más videókkal, 1080p filmekkel nem csinálja ezt. Milyen az a formátum amibe azok vannak kódolva? Látszólag én is olyanba csináltatom h264 avc high 4.1. Az ID-ben különbözik, nálam 0.
[ Szerkesztve ]
-
sicc_innen
tag
Szia!
Átalakításnál, konvertálásnál valamennyi minőségromlás a legtöbb esetben várható. A beállításoktól függ, hogy ez szemmel mennyire lesz érzékelhető. A DV AVI alapértékeit (képméret, fps) nem célszerű változtatni. Video- és audiokodeknek viszont érdemes modernebbet választani. (Pl. video: h264, audio: mp3, ac3). A video bitrátát 1500-2500 kbps körülire beállítani (720x576 képméret esetén), az audiot 192-320 kbps környékére. A váltott képsorokból (interlaced) progresszívot csinálni. A 13 GB/óra méret így a töredékére csökkenthető, szemmel látható minőségromlás nélkül. Ha az anyag még szerkesztésre vár, úgy azt végezd el az eredeti DV formátumban, csak annak végeztével konvertálj!
Elképzelhető, hogy más, hatékony megoldás is lehet. (Nekem csak ez ugrott be most.) -
boby o
kezdő
Sziasztok szép estét mindenkinek,az lenne a kérdésem,hogy van egy dv avi fájlom ami egy ora-13gb,az lenne a kérdésem,hogy ezt milyen formátumba érdemes konvertáni minöségromlás nélkül?Válaszokat elöre is köszönöm.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Lehet hülyeséget fogok kérdezni,ezért elnézést előre is. Tudnátok olyan programot ajánlani, aminek segítségével pl 2160p-s HDR Hevc 24fps videót át tudnák konvertálni ugyanerre a felbontásra fájl típusra csak nem 24fps-re hanem 48-ra vagy bármi másra?
Köszönöm!
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Egy picit off, de mégse annyira. Melyik teszt program az amit ha lefuttatok, akkor megmutat még jó pár teszt eredményt, különböző procikkal. Lehet cserélnem kellene gépet, de jó lenne tudni, hogy mennyire gyorsul, tehát lesz-e értelme a cserének. Elsősorban videóvágás, szerkesztés, kép szerkesztés miatt kellene.
-
Handbreak-en kívül melyik az a leggyorsabb program amellyel tudok TS-t MKV-ba konvertálni?
-
djnice
veterán
válasz
sicc_innen #3701 üzenetére
Ezzel pont annál a képkockánál tudsz vágni ahol szeretnéd: [link]
Ez technikailag csak úgy oldható meg, hogy azt a pár mp-s részt újratömöríti, hiszen csak kulcs képkockánál lehetne vágni transport stream-et. -
sicc_innen
tag
Köszi a tippeket!
Igen, nálam is erről lenne szó. Műholdvevő beltéri egységével vettem fel évekkel ezelőtt HD-s, tudományos műsorokat. Most szeretném őket rendbe tenni. Sajnos a History csatornán is negyedóránként reklámokkal szórták meg. A műholdvevő 1,5 gigás méretű szeletekben (TS mpeg) rögzíti a műsorokat a külső vinyóra.
Nemrég nekiálltam néhány epizódot az Apowersoft Videokonverterrel feldolgozni, ami nagyon jó minőségben és gyorsan is konvertál. Lehet vele vágni/törölni és a végén elvégzi a szeletek összeillesztését is. Tehát egy nekifutással megvan, amit szeretnénk.
Csak utólag derül ki, hogy sajnos a vágások nem mindig ott vannak, ahová pontosan beállítjuk. Van, hogy majd' egy percnyi reklámot is benne hagy. Nem sikerült rájönnöm, hogy ezt miért csinálja, illetve hogyan orvosolható. (Olyan távol egymástól a kulcskockák sem lehetnek.)
Ezért gondoltam arra, hogy a már összerakott, kész mp4-ekből (h264) kicsipegetném a reklámmaradványokat úgy, hogy újrakódolni már ne kelljen az anyagot. Ehhez keresem a megfelelő progit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Path of Exile 2
- Akciókamerák
- Renault, Dacia topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...