Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
A helyzet a következő :
Videóztam full HD-ban ,50fps-ben (50p) ,kb. 28mbps tömörítéssel ,AVCHD formátumban .
Mindenképpen kiakarom írni BD25-re .A editáló progi (AVS) viszont 24vagy25 fps ajánl fel 24mbps-ban .
Próbáltam az egyéni beállításokat ,de viszont ott eltűnt a hang .
Létezik olyan progi ami alapból feldobja az 50p / 28mbps variánst ? -
törölt tag
Hali! Nem tudom jó helyen járok e de remélem tudtok segíteni nekem. Meg lehet azt csinálni hogy van egy videóm de nekem csak arra van szükségem ami a középpontban történik azt ki lehet vágni valahogy a full videóból? Szóval egy full hd-s videóból én végig csak egy pl 1280x768- as részt szeretnék látni.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
"vagy magát az eredeti streamet rögzíti a kütyü - ezt kétlem"
Márpedig de, ez így működik. Legalábbis PC-n biztos a bejövő stream-et rögzíti. De szerintem a box-ok is, mert a valós idejű konvertáláshoz azért kellene erőforrás is, főleg egy 1080i-s videónál, ami meg nem lenne olcsó.
-
ksanc
őstag
Háj!
Tapasztalataim szerint hirtelen képváltásoknálnál - például a reklámnál - mindig bekerül egy kulcsframe, tehát ott prímán lehet vágni. (Ha köztes frame-nél akarsz vágni, akkor újratömörítés kell, az biztosan nem pár perc.)
Kivéve ha:
Egy digitális műsor rögzítésének folyamatát annyira nem vágom, de vagy magát az eredeti streamet rögzíti a kütyü - ezt kétlem - vagy valamilyen átkonvertálással valós időben. Ebben az esetben, mivel valósidejű a kódolás, a következő frame nem ismert, nem igazán lehet optimálisan tömöríteni és csak fix bitrátával.
Így amikor átkonvertálsz egy ilyen folyamot, akkor ugyanolyan minőség mellett jóval kisebb méret érhető el, mert akkora tömörítési rátával dolgozik a konverter, mint amekkora szükséges. Sőt, ahogy tapasztaltam, pont az avidemuxnál hiába állítasz be mondjuk 30Mb/s rátát, ha a legjobb minőséget 5Mb/s rátával is meg tudja csinálni, mert olyan a forrás minősége, akkor annyi lesz és kész, nem 30.Egy sima mkv-ba való muxolásnál akkor lehet például ilyen méretcsökkenés, ha az eredeti stream több hangot (nyelvet) vagy ne adjisten videósávot is tartalmazott, viszont az mkv-ba már csak egy video és audió sáv került át. (Hasonlóan, mint dvd-nél a VOB. Konvertálásnál ki lehet választani, hogy melyik hangsávot akarod, ha több van.)
Aztán meg a konvertálás többféleképpen is történhet, az ún. fast módban nem is történik valódi tömörítés, ezért gyors, a stream csak át van engedve egy dekóderen meg az új, kívánt kodek enkóderén újratömörítés nélkül. Ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha nem történik módosítás a streamen, tehát nincs pl. átméretezés.
Simán vágni így is lehet, de a vágás mindig a legközelebbi kulcskockánál fog történni, hiába állítasz be mást.Úgy hirtelen valami ilyesmiket gondolnék.
-
nfsu17
veterán
Hello.
Van h264 mpeg4 .ts 1080i tévéfelvételem.
avidemux 2.6.9-el vágnám.
az addig oké, hogy a reklámot nem mindig tudom frame pontosan kivágni, ha épp akkor ott nincs I frame, de a nagyobb bajom, hogy csak .ts-be mentve marad meg az eredeti méret. Természetesen minden beállítás copy-n van (video+audio).
MKV muxot kiválasztva több GB eltűnik a semmibe. 8GB-os felvételből lesz 5GB. Természetesen ilyenkor még nem vágtam ki a reklámot, csak az egészet mkv-ba muxoltam. De amúgy a folyamat meg gyors, pár perc alatt végbemegy az egész, tehát nem tud ilyen rövid idő alatt belenyúlni a képbe.
Több program szerint is a végleges bitráta kisebb lett, mint amiről indultunk. TS-be mentve megmarad az eredeti.
Én ezt nem tudom mire vélni, ennek nem kellene így lennie. -
ksanc
őstag
Szia!
Önmagában az mp4 ugyanaz, mint mondjuk az avi: csak egy container, ezerféle kodekkel lehet ezen belül a hang és kép kódolva.
Tehát előfordul, hogy egyik .mp4 fájlt lejátsza, a másikat viszont nem az asztali lejátszó.A dvd író szoftverek általában simán tudnak video dvd-t írni a video_ts mappából, de az sem baj, ha nem: egyszerűen kiírod a VIDEO_TS mappát adatként egy dvd lemez gyökerébe és kész is
-
cigam
titán
El kell olvasni a manuel-t. Ott leírják mit támogat, mit nem. Ha mindenképpen lemezre akarod kiírni, másold ki a a 2 könyvtárat egy mappába, és onnan írd ki egy olyan programmal ami dvd mappából képes videó dvd-t készíteni. Amúgy a video_ts mappában milyen fájlok vannak?
-
Hogy tudom felcsatolni ? A destinationnal , ha megnyitom a cd-ben lévő filet ezt látom
[link]de ,ha már belelépek valamelyik könyvtárba, abba nem lát semmit... video, audioA SOURCE-al megtudtam nyitni az ISO filet és ezt látom a handbrakebe:
[link]Most , ha rányomok a START-ra , akkor MP4-be átkonvertálja ?
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
A handbrake nem író program, hanem videó konverter. Lehet a Windows verzió nem eszi az ISO-t(Viszont simán felcsatolható, vagy a kiírt lemezt is megmutathatod neki. Nálam OS X alatt simán megnyitja az ISO-t is.
Miután felcsatoltad, vagy kiírtad lemezre a lemez tulajdonságainál milyen fájlrendszert ír ki?
-
Elírtam VIDEO_TS és egy verbatim dvd-r lemezre akartam kiírni az ISO filet, ezzel a progival [link] a "képfájl írás"-ra klikkelve. Nem tudom, mivel jött létre az ISO , mert torrentről szedtem le.
JA és ami furcsa, hogy a számítógép dvd olvasójába, ha beteszem a kiírt DVD-ét az egyből elkezdi, minden probléma nélkül lejátszani..Azt mondod, próbáljam meg ezzel a handbrake nevezetű progival kiírni ? Nézem ezt a handbraket , de nem tudok vele ISO-t megnyitni
nem is látja a könyvtárban az ISO filet...
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
AVI Recomppal dolgozik-e valaki?
Problémám: eddig két filmre gond nélkül sikerült égetnem feliratot, de ez a harmadik valamiért remeg. Próbáltam több beállítást is, de ugyanaz az eredmény. Ötleteket kérnék tőletek, mit érdemes ellenőrizni, állítani, vagy milyen programmal lehet még TAG-os két szintű feliratot ( {\an8} kóddal a szöveg fent jelenik meg) .avira égetni?
Köszönö előre is! -
cigam
titán
Biztos VIDEOA_TS a könyvtár neve? Mert akkor meg is van a probléma. Annak VIDEO_TS-nek kellene lennie. + Lehet nem UDF bridge formátumú lemez(ISO) mivel jött létre az ISO? nem lehet, hogy sima adatlemezként lett kiírva ez a két könyvtár(ISO9660)?
Természetesen át is alakíthatod, még kiírni sem kell, elég az ISO-t megmutatni pl. a handbrake-nek, vagypl. Ma még ingyenesen beregisztrálhatod a WinX HD Video Converter Deluxe 5.6-t.
-
Hi all!
Egy , olyan problémám van, hogy hiába írok ki egy ISO filet DVD-re (képként) a DVD lejátszó nem tudja lejátszani
Ezeket a mappákat hozza létre a DVD-én AUDIO_TS, VIDEOA_TS és, ami érdekes, hogy számítógépen a dvd írom simán elkezdi , minden gond nélkül lejátszani...
Tudna valaki 5lettel szolgálni, mi lehet a probléma ? Kínomba, már a legkisebb sebességen is megpróbáltam 4x-en, de sajna nem ez a gondIlletve a másik az talán jobban ide is vág, ISO filet átlehet, valahogy konvertálni AVI-ra vagy valami másra ?
THX!!
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy felvettem egy műsort Digi box-al és szeretném lejátszani gépen a felvett anyagot. Mivel lehetne a .trp fájlt lejátszani/konvertálni?
-
cigam
titán
válasz
#99788800 #2979 üzenetére
Nem olyan bonyolult az a pár szó (open, save, copy, cut) Én sem tok angolul, de ezeket azért felismerem.
Avidemux-ban a fel/le nyilakkal kell megkeresni a vágási pontot, mert ilyen kor frame határra ugrik. Cserébe nem lehet olyan pontosan vágni.
Az a fontos, hogy a vágási pont eleje frame határon legyen (I-t mutat az alsó számláló mellett), viszont bárhol befejeződhet (a végét a jobbra/balra nyilakkal képkockánként is beállíthatod.)Baloldalt a kép és hangcodec beállítása legyen copy-n. Ekkor újrakódolás minőségvesztés) nélkül, csak lementi az új videót.Ez a mentés sebességén is meglátszik.
Ha viszont újrakódolod, pl. xvid-be, akár képkockánként is beállíthat vágást, hisz nem másolni fogja a videó stream-et, hanem újrakódolni.
Hidd el érdemes eltölteni vele pár percet/órát, hogy kiismerd.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
#99788800 #2977 üzenetére
a Story5-ös sorozatokat először a Format Factoryval konvertálom, utána a Freemake-val. Ez így macerás,
Nem csak macerás, de duplán ront a minőségen.
Nem lenne egyszerűbb a felvett stream-et szerkeszteni? Pl. avidemux-al betöltöd, kinyiszálod a reklámokat, elejét végét (frame határon!, vagyis az I frameknél kell legyen a vágás), aztán ezt elmentheted kedvenc konténeredbe, vagy akár be is konvertálhatod divx-be,
A handbrake egy konvertáloó progi, itt találod.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia.
Amiko felvevőm van, és azzal szerintem nincs is baj. Én inkább a leadott film formátumában, vagy minőségében gyanítom a hibát. Ez a probléma másfél év alatt kb. 4-5 -ször fordult elő, és főként a közcsatornánál. A Dunánál kezdődött, amikor az M1-ről átpakoltak filmet, sorozatot, most az M3 csinált ilyet.
És először a Story5. De ez sem lep meg, mert amíg minden csatornáról felvett filmet, probléma nélkül tudok szerkeszteni, konvertálni, addig a Story5 filmjei katasztrófák. Már a szerkesztésnél adódnak problémák, aztán a konvertálás után egyszer csak nincs hang, megáll a kép...
Freemake programmal szerkesztek, konvertálok, de a Story5-ös sorozatokat először a Format Factoryval konvertálom, utána a Freemake-val. Ez így macerás, de ha még ezt az idő problémát is hozzáadom, akkor sajnos lemondok a nagyon szeretett hobbimról, mert agyvérzést nem fogok ettől kapni.
A felvevő 16:9 képarányra, Auto kijelző módra, és CVBS video kimenetre van állítva. Tehát mindig ezekkel a beállításokkal veszek fel, azokat a sorozatokat is, amikkel most idő probléma volt. Ezért gondolom, hogy nem nálam van a hiba. Csak a kérdés, hogyan lehet ezt javítani ? Egyszerű lenne, ha az időt át lehetne állítani, hogy ne az irreális 5 órát mutassa. De persze nem értem, hogy a konvertáló programok ezt miért veszik komolyan egy 1,5 gigás filmnél ?
És igen, a felvétel lejátszásánál is rossz időt mutat.
Azt nem tudom mi az a handbrake-, de majd megkérdezem a gyerekemet, és kipróbálom, köszi a választ. -
cigam
titán
Természetesen van user guide és faq.
Az előző 2 programmal is biztos eredményre jutnál, de azok beállításaiban nem tudok segíteni, nem ismerem őket.Pl. itt jól látni, hogy az xmedia recode-nak van előnézeti képe, és ott az aspect ratio beállításának lehetősége:
-
w.miki
veterán
ki fogom próbálni a handbrake-t.
Van ennek olyan GYIKja, ami DVD2AVI konvertálásról szól?
(Azért gondoltam divx codec-re, mert úgy tudom, azt az asztali lejátszók is képesek lejátszani, de igazából fogalmam sincs, a sok kódolási algoritmus közül, mit kellene kiválasztanom.) -
Tibcso
csendes tag
Üdv!
Működik valahogy a quick sync gyorsítás, ha egy külön vga is van a gépben?
Úgy oké ha elsődlegesnek állítom be az i7-es gpu-t, de akkor nyilván a monitort is arra kell kötnöm.
Írjon már valaki ha tud egy macera mentes megoldást!
Köszi! -
cigam
titán
válasz
#99788800 #2971 üzenetére
Mivel veszed fel a filmet? A felvételt lejátszva is rossz időt mutat?
w.miki
Ha 16:9-es a felvétel, akkor a konvertáláskor is olyan preset-et válassz ami 16:9-es, vagy a preset kiválasztása után tekerd el a képarányt a megfelelő értékre.Konvertálás elött nézd meg a preview-et. (Fontos a divx codec? Tegyél egy próbát a handbrake-el)
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
DVD video-t szeretnék AVI-ba (DivX) konvertálni.
Egy 2 órás előadásról van szó, ebből szeretnék 1GB méret alatti AVI file-t, ami tűrhetően néz ki.
XMEDIA recode-al próbálkoztam (és FF-el is), de egyik sem lett jó.
Egyrészt összenyomja a képméret oldalát, az emberek soványabbak lesznek, mintha egy négyzetet néznél, nem téglalapot. Másrészt a szereplőkön vizszintes hullámok, vagy csíkok jelennek meg.
Gondolom nem jól állítok be valamit...
Hogyan lehet jól beállítani, hogy kis méretű, szép AVI filmet kapjak a DVD könyvtárból? -
törölt tag
Sziasztok.
Néha van olyan problémám az egy órás film felvételnél, hogy a konvertálásnál több órát mutat, az eredeti idő helyett, amit aztán képtelenség megkonvertálni. Kezdetben még a Format Factory-val ment a dolog, mert az nem jelzi ki az időt, csak a film méretét, de tegnap már ezzel sem sikerült.
Kérdésem, miért lesz egy 1 órás felvételből mondjuk 5 óra 50 perc (ami persze nem annyi), és mit lehet ezzel csinálni, hogy nézhető filmet tudjak vágni, konvertálni :
Amiko felvevőm van, és tulajdonképpen jó, meg vagyok elégedve vele. -
enyan
tag
Mégegyszer köszi a segítséged, soha a fenébe nem jutottam volna idág magamtól, főleg nem 2-3 nap alatt. Az ajánlott program is teljesen kezelhetőnek és egyszerűnek tűnik. Tudom hogy a végeredményen a fentiek kevésbé lesznek észrevehetők, de alapvetően érdekel az ilyesmi (csak kár, hogy nem értek hozzá
), ezért próbálok minél több infót megtanulni róla. A türelmedet külön köszünom. A cél az lenne, hogy a maximum kinyerhető felbontásban, megfelelő méretarányban sikerüljön újratömörítenem a videót. Mkv infóval kiderítettem, hogy a strict/loose 720x576-os felbontásba tömörít, csak megjelenítésre ír 768x576-ot. A none 720x544-et csinál mod16-tal és a megjelenítése is ennyi. Ha sikerült felfognom a fentieket, 768x576 lenne a max kinyerhető felbontás a PAR16/15 miatt 4:3-as képarány mellett. Viszont ilyet még nem sikerült egyik beállítással sem elérnem. Én cseszek el valamit, vagy nincs is ilyen? Ha nincs, akkor marad a none.
Köszi mégegyszer!
-
cigam
titán
Ez már szőrszálhasogatás. Attól függ mennyire pontosan számolom ki, elég tág határok közott változik a sorfelbontás. úgy, hogy még nem is foglalkoztam a pixelek méretarányaival.
720/1.3=553,8
720/1.33=541544 meg úgy jött ki, hogy
540/16=33.75
544/16=34Nem pont erről az oszthatóságról írtam, linkeltem...
A gyári DVD/TV adás csíkos mint a fene? Szerintem nem. Persze én is ki tudok keresni egy olyan frame-et aminek nagyon jól látszik, de amikor lejátszod, már egyáltalán nem zavaró.
nem tudom melyik opció mit, hogyan csinál
Akkor miért nem hagyod alapon? Miért akarod eltekergetni? Komolyan az a legnagyobb gondod, hogy hányszor hányas pixelmérettel dolgozik?
-
enyan
tag
Az nekem is feltűnt, hogy ha állítom a modulus értékét, változik a sor mennyisége is. Így sikerült 720x544-et kreálnom mod16-tal. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha a 4:3-as képarány 540 sort tesz ki, honnan jött még négy sor? Egyébként egy tv beépített lejátszójával tervezem használni a kész videót. Teszek egy próbát, ha jó nem vacakolok a deinterlace-szel. Mondjuk a tippem az, hogy csíkos lesz mint a fene.
Viszont ez az anamorf téma még nem igazán tiszta. Bárhogy is, nem tudom melyik opció mit, hogyan csinál. Mkv-nél van olyan, hogy a tényleges felbontástól egy eltérő képarányt mutatnak a lejátszók? Mert ezt mindenképp szeretném elkerülni. Szóval none, strict, loose. Tudja valaki hogy működnek?
Köszi!
-
cigam
titán
Ha 720 pixel egy sor, mennyi sorra van szükség, hogy a képarány 4:3 legyen?
720 / (4 / 3) = 720 / 1.333 = 540A modulus nincs rá hatással. Egyrészt mert csak pár "zabi" sorról van szó, másrészt már fejlődtek annyit a codec-ek, hogy ez ne legyen szempont. 1 (régebbi) HW dekódernek problémát okozhat. Régen a 16 volt ez a bűvös szám, de pl. pont az 540 nem jó, mert nem ad ki egész számot, csak a 4-el való osztás.
Ha az eredeti anyag interlace, én simán meghagynám interlace-nek a célt is.
- Nem kell kiválasztani az összemosó algoritmusok közül
- Konvertáláskor nem számol feleslegesen
- Mint ahogy te is láttad a próbálgatások során, ezt utólag is kedved szerint pár kattintással módosíthatod. Akkor mi értelme véglegesíteni egy olyan beállítást, ami nem is biztos hogy olyan jó, (mert bugos az algoritmus megvalósítás, mert egy másik monitoron/TV-n nézve mégis másik algoritmust választottál volna,...)?[ Szerkesztve ]
-
enyan
tag
A linket külön köszönöm, sokkal tisztább a kép. Most már tudom mit jelent az eredeti felbontás mellett a PAR 16/15. Azt tudtam, hogy a dvd-ken nem(mindig) 1:1-es a képarány, de hogy a pixelek sem 1:1-esek, az új. Az lehet, hogy a strict és a loose azért hozott azonos felbontást, mert nem anamorf az eredeti képarány? A 768 meg a par-nak volt köszönhető ezek szerint. Viszont none-ra a 720x540-et még mindig nem tudom hová tenni. A modulus értéke a tömörítés minőségére van hatással?
Remélem nem írtam nagy hülyeségeket.
-
enyan
tag
Köszi a választ!
Természetesen a handbake gájd ide vonatkozó részét többször átolvastam, de ennek ellenére nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen. Nagyjából van fogalmam arról hogy kerülnek fel különböző képarányú videók a dvd-re azonos felbontásban, de úgy néz ki nem elég ahhoz, hogy értsem a none, strict, loose pontosan mit is csinál? Egyszerűen szeretném megőrizni az eredeti felbontást, vagy ha lehet jobb (720+x576), akkor azt. Ezt sajnos nem tudtam kideríteni hogyan kéne. Nem tudom pontosan eredetileg mi van a dvd-n, egyébként 4:3-as anyagról van szó. Ami még bekavart, hogy a strict és a loose ugyanazt az eredményt hozta: 768x576. A modulus is érthető hogy mit csinál, de fogalmam sincs, hogy az x264-es kodek melyik értéket szereti és az is érdekes lehet, hogy a lejátszókat befolyásolja-e ez az érték. Egy 200+ részes sorozatot szeretnék letömöríteni és próbálom a lehetséges hibákat kiszűrni még az elején. A deinterlace gondoltam azért lehet fontos, mert semmiképp nem szeretném lekukázni a kép felét és nem tudom melyik beállítás eredményezi a legkisebb veszteséget. A vlc playerben próbálgattam a különböző deinterlace módokat és meglepő különbségeket tapasztaltam.
Köszi mégegyszer a segítségeket!
-
cigam
titán
Tessék olvasgatni! Help -» HandBrake User Guide +[link]
720x576-os felbontás nem igazán jött ki: 768x576, 720x540, 720x544 ilyenek sikerültek.
Miért ragaszkodsz a 720x576-hoz? Amúgy a pixelméret kompenzáció miatt tis lehet 720x540.
Anamorf-nál megadhatod, hogy a képet hogyan csomagolja ki.
pl.720x576-os anamorf DVD-t esetén a képarány 16:9. Ha megakarod tartani az 576 soros felbontást, 1024x576-re jön ki a kimeneti videó felbontás. Beállíthatod az is, hogy a 720-as szélességhez ragaszkodsz, ekkor 720x406 lesz az új felbontás.
A Modulus-al az oszthatóságot adod meg. Kódoláskor a képre egy "négyzethálót feszít", és ezekkel a kis kocekákkal dolgozik.Ha a felbontás nem osztható n-el vagy nem fogadja el a codec, vagy nem dolgozik hatékonyan.
A deinterlace a váltottsorosság megszüntetése. Hitvitákba nem mennék bele, de ma már melyik lejátszó nem kezel?
Nagyon nem kell vele foglalkozni. -
enyan
tag
Sziasztok!
Elkezdtem próbálkozni ezzel a handbrake progival és egész átláthatónak/használhatónak tűnik. Viszont rögtön az első két fül (pictures, filters) beállításánál nem igazán tudom melyik beállítás mit jelent és hogy melyikkel lehet elérni a legjobb minőséget. Szóval a picturesnél végigpróbáltam a lehetőségeket, de eddig 720x576-os felbontás nem igazán jött ki: 768x576, 720x540, 720x544 ilyenek sikerültek. Tudja esetleg valaki melyik beállítás (none, strict, loose) mit jelent? A modulust sem tudom mit állít pontosan. És akkor van még a filters fül és természetesen a deinterlace opciók.
Előre is köszi!
-
elodman
aktív tag
válasz
elodman #2959 üzenetére
... akarom mondani talán inkább 833 kb/s lehetett a video bit rate, bár ezt mintha nem a legkönnyebb lenne kideríteni (linuxon), bár VLC-ben már tecccetősebb infokat látni.
Mindenesetre u.ezt a számot megadva célfile bit rátának (faster-rel) csak 120 MB-ot hízott a file 700 -ról.avconv -vstats_file info.txt -i filmname.avi
avconv version 9.18-6:9.18-0ubuntu0.14.04.1, Copyright (c) 2000-2014 the Libav developers
built on Mar 16 2015 13:20:58 with gcc 4.8 (Ubuntu 4.8.2-19ubuntu1)
Guessed Channel Layout for Input Stream #0.1 : stereo
Input #0, avi, from 'Best.Of.Early.UFC.1993-98.avi':
Duration: 01:56:19.44, start: 0.000000, bitrate: 833 kb/s
Stream #0.0: Video: msmpeg4, yuv420p, 480x320, 29.97 fps, 29.97 tbr, 29.97 tbn
Metadata:
title : Videostream
Stream #0.1: Audio: mp3, 48000 Hz, stereo, s16p, 96 kb/s
Metadata:
title : Audiostream 1----------
ja és a DVD hibajavító progi asszem DVD Fab v. vmi hasonló néven fut(ott).[ Szerkesztve ]
-
elodman
aktív tag
aye, sir, u hit the mark at once!
thx.felvitte az eredeti 96 kb/s ről 160-ra.
---mgj.:
hibás / sérült, szakadozó adású DVD-t már sikerült kb. 2-3 órás automata javításos opcióval érezhetően jobbra varázsolnom, s így egy jobb mint eredeti DVD-t írni.
Biztos nem a felbontással és élsimítással érte ezt el, hanem sérült DVD szektorból kigyűjtötte az adatokat és rakta át egy ép DVD-re. -
elodman
aktív tag
Ave
Vajon hogy nőhetett meg konvertálás után 1 avi file 700 MB-ról 1.2 GB-os mkv-ra ?
Inkább kicsinyíteni szerettem volna! Mit kellett volna tenni?Handbrake-ben:
--> .mkv, H.264, (asszem) slower tempóban, azaz kb. 4-5 órán át gyötörte a szerencsétlen filet.
Minősége sem hiszem, h. jobb lett.[ Szerkesztve ]
-
-
cigam
titán
- Nem kel külön kódek, bele van építve ami kell (akár x.265-öt is beállíthatsz)
- A felirat marad bitmap, de srt-t is hozzá lehet adni.
- DVD-nél felbontást állítani? Az mindég marad 720x576, max a crop/képarány miatt lesz picit más.
- Van bitrate állítási lehetőség
- Prestek vannak gyárilag, de te is faraghatsz egy kedvedre valót.
- ISO-t nem eszik, meg, elöbb fel kell mountolni.+ most 1 napig ingyen beszerezhető a Wonderfox DVD konvertere. Ez megeszi a másolásvédett lemezeket, és tud MKV-ba menteni. (Tippem szerint az ISO-t is megeszi, de ez nem 100%)
[ Szerkesztve ]
-
enyan
tag
Köszi a választ! Nem ragaszkodom a virtualdubhoz, csak azt legalább már láttam működés közben.
Persze ez a handbreak jobbnak(egyszerűbbnek) tűnik, ha úgy működik ahogy írod.
Ha van még türelmed, néhány villámkérdés(bocs): kell hozzá külön kodek, vagy tartalmazza a program? A feliratokat konvertálja, vagy marad képben? Bitrate és felbontás állítható, vagy autó minden? Jahh és megy isoból?Köszi!
-
cigam
titán
-
enyan
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Nagyon régen csináltam már ilyesmit és nem tudom most merre járunk. Szóval dvd-ről szeretnék mkv-t gyártani. Régebben dvd2avi/virtualdub párossal már ismerkedtem, de akkor még 3.11-es divx-et használtam. Úgy néztem, hogy mostanában ez a 264-es (nem tudom minek kell előtte lenni) a legelterjedtebb kodek, úgyhogy ilyesmivel kéne gondolom újratömöríteni. A hangsávokkal első körben nem is nagyon foglalkoznék, hagynám eredetiben és a feliratokat is letöltöttem srt-be, úgyhogy az összemuxolás mkvmerge-el már menne. Konkrétan a berippelt isoból kellene kinyernem a hang és videósávot és a videót átkonvertálnom valamilyen kodekkel kisebbre. Milyen programok és milyen kodek kellene egy ilyen mutatványhoz? Virtualdub jó?
Köszi előre is!
-
DjSteve85
csendes tag
Ha az eredeti fájlon csak képarányt szeretnék változtatni codecet nem, azt mivel csinálnátok? Tesztként feltettem egy kisebb eredetit jutyubra és szépen megbirkózik vele. (valahol olvasottakkal ellentétben). Nincs interlace és engedi is feltenni.
Ha valamivel szét tudnám húzni a képet és nem kéne újrakódolni az nagyon jó lenne. Persze az újrakódolást csak codecre értem, mivel pixelszám módosításról beszélünk ugyebár. -
DjSteve85
csendes tag
Hát Cigam, nagyon köszönöm ezt a hozzászólást!
Ez sokat segített mind a konvertálásban, mind a döntésben.
Az 1T külső vinyón elférnek az eredeti kam fájlok és teszteltem a legrégebbi TV-nken. Szépen viszi, van olyan képmód ami széthúzza 16:9-re, így még az átméretezést se kell megtennem konvertálással.
Már csak a youtube feltöltéshez kell megtalálnom az ideális beállítást, de amiket leírtál az alapján és egy kis ráfordított idővel meglesz az is...
Köszönöm szépen! -
cigam
titán
válasz
DjSteve85 #2945 üzenetére
Neked kell eldönteni miért konvertálsz és mibe. Megkockáztatom feleslegesen konvertálsz, hisz így is lejátsza tv-d az eredeti fájlt. A progresszívra alakítás mindenképpen csökkenti az élességet. Az sem használ a minőségnek, hogy az egyik veszteséges formátumból átkódolod egy másik veszteséges formátumba. Biztos hogy a TV nem birkózik meg vele, és annyi gyors mozgás van a videón?
- A deinterlace szűrő legyen a legelső a filter listán
- A Video menü postprocessing pontjában kapcsold ki a horizontális és vertikális deblokkingot.
A Decomb Telecide szűrőt haználd, a Strategy-t állítsd át no strategy-re, vagy PAL/SECAM ra.MPEG4 AVC(x64) codec-et válaszd. az alján ott a csúszka, ami a minőséget/méretet szabályozza. Egy 10-20mp-es mintával gyorsan végzel, és pár próbálkozás után meglátod kb hol van az a pont amivel már elégedett leszel. Itt akár méretet is belőhetsz, hogy ekkorába kell, ebből hozza ki a legjobbat.
-
DjSteve85
csendes tag
Feltettem az avidemuxot.
Szimpatikus program, csak még mindig az alapoknál akadok el.
pl.: milyen kodekkel (x264!?)és beállítással kellene tömörítenem a videómat. Annyi szűrő van ebben is, hogy az már fáj...
Tesztelgetem preview ablakon őket, de az nem az igazi, mivel, ha gyenge tudásom jól sejti, a 16:9-es anamorfizálás is befolyásolja az interlace-t!? -
cigam
titán
válasz
DjSteve85 #2941 üzenetére
A gyanúdat cáfolom, megnéztem amit belinkeltél. Ott csak a kamera által készített mpeg paramétereit linkelted, be. Ott sem említed meg a konvertert, ill. hogy milyen paraméterekkel kapsz számodra megfelelő minőséget.
a fájl igaz 4:3-as, de a kamera "16:9" ként veszi és játsza.
Ezt hívják anamrof-nak.+ másik programot használnék.(Virtualdub-ba úgy kell belehegeszteni a codec-eket, mert csak vfw-t ismer, a directshowt már nem.) Az avidemux-ot jobban kedvelem, de valamelyik aktuálisan pormós videó konvertert is jó lehet. Pl. május 10-ig ingyen beregisztrálható a WinxHD video converter-t.
-
DjSteve85
csendes tag
Elégedett, az pont nem vagyok, különben nem kérnék tanácsot.
A kérdést nem tettem fel még egyszer, mert a virtualdubos topicban részletesen leírtam mindent és azt linkeltem át ide. Gyanítom, hogy Te nem néztél be a linkem mögé...
De igazad van, mivel áthoztam ide a témát leírom a fő gondot:
A nyersanyag:
És itt még megjegyezném, hogy a fájl igaz 4:3-as, de a kamera "16:9" ként veszi és játsza.
Amit szeretnék:
Lapos TV-n, jó képminőség (nem csíkos, nem zajos), tömörített.Virtualdub-al próbálkozok, ezzel a beállítással:
Nice day!
-
cigam
titán
válasz
DjSteve85 #2939 üzenetére
egész szép képet, de a konvertálási idő megnőtt (ez természetes?!)
Az. Jó munkához idő kell. Viszont nem tettél fel konkrét kérdést. Még azt se írtad le, hogy melyik program milyen beállításaival sikerült számodra elfogadható videót összehozni. Plusz ha ezzel elégedett vagy, akkor mi a kérdés?
-
DjSteve85
csendes tag
Sziasztok!
Mivel topictémába vág, ezért linkeltem át ide is a problémámat.
Itt aktívabb az élet és remélem, hogy kapok rá segítséget. Azóta is próbálkozom különböző beállításokkal és filterekkel, de nem az igazi. Valami mindig gázos. Már tudtam elérni egész szép képet, de a konvertálási idő megnőtt (ez természetes?!)
Bárminemű tanácsot segítséget köszönettel fogadok! ;-)[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
-
dergander
addikt
Sziasztok , egy kis szakmai segítség kellene,vettem az asszonynak szülinapra egy TV-t. Philips 40 colos full HD-s cucc nem egy nagy szám,nos a probléma már az elején fogad,van egy pár MKV-s filmem amit pendrivera rakva elnyújtva jelenít meg,a Film 1920x800-as tehát nem fullhd ezáltal a 800-as pixelrészt kinyújtja,bármire állítom a TV-t egyszerűen nem reagál a dologra,végigpróbáltam az összes aspect ratio-t semmi,esetleg van valami program ami a filmeket direkt beteszi 1920x1080ba mármint a 800-as pixelt kiegészíti alul felül 1-1 fekete sávval.
Köszönöm a helpet előre is. -
baderoli
tag
Van egy sorozat ami létezik a fent említett formátumba részenként 1,5gb és szeretném megcsinálni jó minőségű kisebb méretűbe és feltenni a "mag"-ra. Közben azon gondolkoztam hogy amiket még nézek, kb 2-3k megák és szépek, lehet amit én akarok megcsinálni már eleve nem túl jó. Mindegy, egy kicsit még szórakozok vele aztán dobom, ha nem jön össze megfelelő méretű és minőségű.
-
cigam
titán
válasz
baderoli #2929 üzenetére
Mivel nem kódolja újra, így a mérete sem változhat. A minőségvesztés nélküli tömörytést felejtsd el. Már eleve egy veszteséges formátumba van tömörítve. Mikor újrakódolod (egy veszteséges formátumba) eleve minőségvesztésen esik át. Minnél kissebb méretet szeretnél, annál alacsonyabb bitrátát kell választanod. Minnél alacsonyabb a bitráta, annál gyengébb a képminőség.
Nincs csodakonverter.exe.Miért akarod átcsomagolni/konvertálni? Ha pl. telefon/tablet a cél, érdemes natív felbontásra konvertálni (amit az LCD-je tud) A hangból is lecsíphetsz pl. sima 128kb-es sztereo AAC-be kódolva is rengeteg helyet spórolhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen mkv videom: film.720p.WEB-DL.AAC2.0.H.264 szeretnék készíteni belőle nagyon jó minőségű x264 mp4 verziót. Milyen programot és milyen beállítások használjak? Próbáltam sokfélét de sajnos nem jön össze a kis méret és szép kép együttese. Hogyan csinálják a profik hogy tű éles képet konvertálnak kis méretűre?
Köszi!
-
ksanc
őstag
Persze nem mindegy az sem, hogy milyen kodeket használunk, mpeg2, vagy mpeg4 szabvány és a többi...
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Átlagos otthoni cuccról vagy éppen otthoni konvertálásról beszéltem, nem a szolgáltatókról. De hogy érthetőbben fogalmazzak: attól, hogy az átlagtróger nem látja a különbséget és egyébként is Junosztyon nézi, attól még a szolgáltató nem fog 1MB/s-el sugározni.
Pont arról beszéltem, hogy van különbség, nem is kicsi de a nagy többségnek ez tökmindegy.
Ez olyan, mint az audiofil: igen kevesen hallják is a különbséget, sokan csak felvágásból meg megengedhetemmagamnakvazze veszi, de egyébként süket, mint az ágyú, a nagy többséget meg pont annyira érdekli, amennyire kell.
Egyébként gyors mozgásoknál, sötét, alacsony kontrasztú felvételeknél a 10-12MB/s is harmatgyenge. De a műsorszórásnak is vannak korlátai ugye.
A Blueray-nél pl
25MB/s a szabvány, ha jól rémlik.[ Szerkesztve ]
-
-
ksanc
őstag
válasz
fireman123 #2918 üzenetére
Nagyon is van különbség, de ahhoz jó megjelenítő (vagy projektor) kell, nem egy átlag monitor.
Nálunk egy évben egyszer van egy filmszemle a melóhelyen, 2013-ban hoztak egy 50 MB/s-os anyagot, mert az operatőrt az alatt zavarta a tömörítés
Na ja, szakmai ártalom.
Namost nem milliós mozis technikával vetítünk, szóval egyrészt itt nem fogja látni az 50MB/s-t, másrészt lejátszani sem tudtam min. Szóltam előre, hogy a plafon 30MB/s, de nem érdekelte. Engem sem, hogy itt-ott beszaggatottOtthoni cuccon az átlagos 5MB/s általában elég mindenre, még akkor is, ha TÉNYLEG 1080p-s filmről beszélünk, nem valami felkonvertált fosról.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz
fireman123 #2918 üzenetére
Nem igazán lesz észrevehető különbség. Én a 720p-s videókat 3 Mbps-el szoktam tömöríteni és még ott se veszem észre.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fireman123 #2916 üzenetére
1. Windows Movie Maker.
2. Minek a 24 Mbps? Nincs észrevehető különbség a 12 és a 24 között szerintem. -
fireman123
őstag
Sziasztok!
Kamerával felvett 1920x1080 50p-s (.m2ts, illetve .mov formátum) videók szerkesztésére (összefűzés, vágás, effektek, feliratok.....stb.) keresek lehetőleg magyarul tudó progit, teljesen otthoni hobbiszintű használatra.
Eddig a Pinnacle Studio 14-et használtam, ami nagyjából megfelelt a céljaimnak, viszont az 50p-s fullhd bemeneti fájlokból 50p-s képkocka sebességgel csak max. 12e kbit/sec adatsebességű filmet tudok készíteni....vagy pedig akkor engedi a 24e kbit/sec beállítást ha 25p-re állítom képkocka sebességet.
(remélem nem írtam nagy hülyeséget)
Tehát nem tudok fullhd 50p-s 24e kbit/sec adatsebességű filmet készíteni, ...pedig jó lenne, mert pont ennyi a bemeneti fájlok paraméterei, jó lenne ha nem kellene a kimeneten "rontani".
Tudtok ajánlani ehhez megfelelő progit?
-
Bozek
nagyúr
válasz
petya2012 #2914 üzenetére
Az MX Player biztos fel tudja húzni, a többiről nem tudok nyilatkozni. Abban van az Audió beállításoknál olyan, hogy Nagyobb hangerő, ezzel 200%-os növekedés érhető el H/W+ és S/W dekóder esetén. A sima H/W-nél azért nem, mert ott teljesen az Android-ot használja a lejátszáshoz, nem a saját cuccait.
-
cigam
titán
válasz
petya2012 #2908 üzenetére
Sem a felbontásnak, sem a konténernek nincs köze a hangerőhöz.
Azt tudod csinálni, hogy betöltöd avidemux-ba. A videó sácot copy-zod, így nem lesz minőségvesztés, a hang feldolgozásánál kijelölöd az automata szintezést:
Nem igaz, hogy 2015-ben nem tudja feldolgozni a png képeket a portálmotorA másik (egyszerübb) lehetőség, hogy olyan lejátszót választasz, ami ezt lejátszás közben megoldja. pl:
AeSDé Team
Már n+1 éve létezik ilyen. pl [link] Mivel mostanában a cuda valamiért mostoha gyerek lett, már nincs benne az nvidia driverekben.
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés, kicsit off, valahol meg kellett kérdeznem: Ha végre lesz DX12 és egyéb low-level api-k akkor lehet majd videókat renderelni és konvertálni GPU-val?
Esetleg van már most olyan progi ami képes valahogy Mantle-n vagy valami máson keresztül hatékonyan megoldani ezt a dolgot?[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
sziasztok
vettem egy tabletet,de az avik iszonyú halkak,miközben a zenehallgatással és a youtube-n tökéletes hangzás
azt írták nekem,hogy valami tömörítési hiba
van rajta egy mp4 valami 1080p és azon is tökéletes a hangvannak 720p-s és 1080p-s forrásom is
tudnátok valami konvertáló progit amivel pl mp4-be tudnám konvertálni,hátha jobb lenne a hang
egyáltalán van értelme vagy nem lenne jobb a hang??köszi a segítséget
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Adott egy Sony vegasból kirenderelt videó, ami 2GB lett Full HD-s 30fps-es videó mp4 a formátuma, ezt szeretném minőség romlás nélkül konvertálni, hogy feltudjam tölteni youtube-ra mert sajnos a féltöltésem elég gyér. Milyen konvertáló programot ajánlanátok nekem?
-
Bozek
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #2904 üzenetére
Én ezt használtam egy időben, amikor a DigiSport oldaláról nem tudtam leszedni a videót, mert nem volt benn a forrásban.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Nemtudom jó helyre írok-e, de hátha tudok segíteni.
Tudtok ajánlani egy programot, amivel élőben közvetittett videot feltudok venni és később átkonvertálni másik formátumba ?
-
cigam
titán
válasz
ReSeTer #2900 üzenetére
Nem. HW-esen csak a kicsomagolást támogatják, a becsomagolást nem. A dedikát HW-es h.265 kódolót nem szabad összekeverni a SW-es konverterrel, ami opcionálisan (cuda, opencl) ráveszi a videokártyát, hogy segítsen bizonyos részfeladatok elvégézésében/kiszámításában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ukrajnai háború
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...